Missinglettr Review 2023: Hoe maak je unieke social media campagnes?

 Missinglettr Review 2023: Hoe maak je unieke social media campagnes?

Patrick Harvey

We kennen allemaal de rol van sociale media in online marketing. Wanneer u een nieuwe blogpost publiceert, wilt u die meteen promoten op Twitter, LinkedIn, Facebook en andere sociale media-accounts.

Maar hoe cruciaal het ook is, het plannen van sociale media kost veel tijd. En u zult mankracht moeten inzetten voor het plaatsen van sociale media-inhoud. In plaats van middelen toe te wijzen aan andere aspecten van uw bedrijf, zullen uw tijd en werknemers uiteindelijk werken aan uw sociale mediacampagnes.

Het is nog erger voor solopreneurs die al veel op hun bord hebben.

Wat is dan de oplossing?

Missinglettr is misschien wat je nodig hebt. Deze online tool helpt zijn gebruikers om social media posts te automatiseren. En in deze Missinglettr review vertellen we je hoe het je kan helpen om je social media content marketing campagne te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen.

Wat is Missinglettr?

Missinglettr Het enige wat u moet doen is u registreren, uw sociale-mediaprofielen koppelen en een paar campagne-instellingen configureren.

Zodra u klaar bent, zal Missinglettr op de automatische piloot via kunstmatige intelligentie een jaar lang socialemediaposts leveren. Het gebruikt een combinatie van uw blogberichten en gecureerde inhoud van andere bronnen in uw niche.

Als u Missinglettr gebruikt, hoeft u niet te vechten om de controle. U hebt het laatste woord over wat er wel of niet wordt gepost. U kunt een socialemediapost maanden van tevoren plannen als dat is wat u nodig hebt.

Wat nog beter is, is dat u toegang krijgt tot geavanceerde analyses, zodat u op de hoogte blijft van uw vooruitgang.

Missinglettr functies

Hoe werkt Missinglettr? En hoe kan het zelf een social media strategie creëren?

Missinglettr creëert effectief social media campagnes dankzij zijn uitstekende functies. Laten we even de tijd nemen om alles wat Missinglettr te bieden heeft door te nemen.

Druppel campagnes

Wat doet Drip Campaign? Het verandert elke blogpost die u publiceert in social media content. De AI-technologie van Missinglettr zal elke blogpost op uw site doorlopen en analyseren. Het zoekt uw beste blogposts en vindt de juiste hashtags en afbeeldingen om te gebruiken voordat u ze publiceert op uw social media accounts.

Dit brengt nieuw leven in al uw eerder gepubliceerde blogberichten. En als u nieuwe blogberichten toevoegt, voegt Missinglettr ze automatisch toe aan uw social media kalender.

Vanaf dit punt hoeft u dus alleen nog maar blogberichten te publiceren zoals u gewend bent. Missinglettr maakt dan automatisch een drip-campagne voor u aan. Zodra deze is ingesteld, hoeft u de campagne alleen nog maar te bekijken en goed te keuren. Op dit punt brengt u de nodige correcties aan.

Missinglettr is volledig in staat om de beste citaten uit uw blogberichten te identificeren en de juiste hashtag te vinden om te gebruiken. Dit proces zorgt ervoor dat u de beste kansen hebt om verkeer uit sociale media te trekken.

Kalender

De kern van Missinglettr is de kalenderfunctie waarmee makers van inhoud hun marketingplanning kunnen opbouwen.

Agenda is de plek waar je alles afhandelt. Niet alleen kun je er geplande posts mee bekijken, maar het geeft je ook een overzicht van je druppelcampagnes en gecureerde content.

Zie ook: Een domein registreren en DNS bijwerken (beginnershandleiding)

Wat nog verbazingwekkender is, is dat het echt gemakkelijk te gebruiken is. Iedereen kan het oppakken en in enkele minuten beginnen met het plannen van social media content. Het is ideaal voor elke blogger die beter wil worden in content marketing.

Zie ook: 15 Beste Link Building Tools vergeleken (editie 2023)

Analytics

Missinglettrs analytics tools geven je inzicht in je prestaties op social media. Het mooie hiervan is dat je niet meer op verschillende social media sites hoeft in te loggen om verschillende metrics te zien. Je kunt nu vanuit Missinglettr al je data inzien.

Niet alleen weet u welke sociale mediakanalen het beste zijn voor uw bedrijf, maar u weet ook op welke dagen en tijdstippen u uw inhoud moet publiceren. U vindt zelfs een uitsplitsing van de browser, de locatie en het besturingssysteem dat uw publiek gebruikt.

Curate

Een andere social media marketing functie die Missinglettr biedt is een optionele add-on genaamd Curate.

Met Curate kunt u gemakkelijk boeiende inhoud vinden om te delen met uw publiek. U kunt het platform ook gebruiken om uw inhoud te laten delen door andere Missinglettr-gebruikers.

Dit is een geweldige functie om te gebruiken, vooral voor gebruikers die geen tijd hebben om inhoud te vinden om te delen met hun publiek.

Probeer Missinglettr gratis uit

Missinglettr verkennen

Missinglettr heeft een eenvoudige en schone interface die het zo toegankelijk maakt voor bloggers of ondernemers die nog niet eerder een dergelijk platform hebben gebruikt.

Missinglettr dashboard

Nadat je je sociale netwerken aan Missinglettr hebt gekoppeld, vind je een overzicht van je prestaties van de afgelopen dagen.

Een gedetailleerder overzicht vindt u in de rubriek Analytics.

Er is ook een kleine sectie die uw posting gezondheid toont, met cijfers zoals uw post type ratio, gemiddelde posting frequentie, en het aantal berichten in de wachtrij.

De rest van het dashboardgedeelte geeft u meer informatie over uw campagne. U vindt er gecureerde postsuggesties en socialemediaposts die de komende dagen live moeten gaan.

Missinglettr zijbalk

U kunt de rest van de functies bereiken door met de muis over de zijbalk te gaan. Hier vindt u links naar Campagnes, Cureren, Kalender, Analytics en Instellingen.

U vindt er ook links naar de sociale mediapagina's van Missinglettr.

Missinglettr-campagnes

De sectie Campagnes verdeelt al uw inhoud in drie kolommen: Concepten, Actief en Voltooid.

Vanaf hier kunt u een nieuwe campagne toevoegen door op Campagne aanmaken te klikken. U wordt gevraagd om een URL in te voeren waar Missinglettr de blogpost moet genereren. Vervolgens zal Missinglettr u een reeks vragen stellen om de informatie van de URL te verifiëren. U krijgt ook opties over hoe u verder wilt gaan (automatisch of handmatig plannen).

Alle berichten die nog niet klaar zijn om te posten, vallen onder Concepten. Als u op een individueel bericht klikt, krijgt u meer opties. U kunt selecteren welke hashtags u wilt gebruiken, de media-inhoud die u wilt opnemen en citaten uit het blogbericht selecteren.

Missinglettr kalender

In de Kalender kunt u alle inhoud zien die u heeft klaarstaan voor publicatie. Omdat Missinglettr u alle items tegelijk laat zien, kunt u de filteropties gebruiken om u te helpen precies die post te vinden die u zoekt.

U kunt de vermeldingen bijvoorbeeld filteren op hun huidige status (Gepubliceerd, Gepland, enz.). U kunt ze ook filteren op tags (Druppelcampagne, Gecurateerde inhoud, enz.). U kunt ze ook filteren op hun Druppelcampagnenaam.

Als er meerdere gebruikers in uw account zijn, kunt u ook filteren op naam.

U kunt de kalender zo instellen dat de items per dag, week of maand worden weergegeven.

Missinglettr analytics

Het Analytics-gedeelte staat vol met details over uw online aanwezigheid op sociale mediasites, evenals enkele details over uw publiek en het verkeer dat u genereert.

U ziet hoeveel kliks u in totaal hebt gekregen gedurende een bepaalde periode en wat uw beste druppelcampagnes zijn. Er is ook een grafiek die laat zien welke browsers mensen gebruikten om uw inhoud te vinden en welk besturingssysteem ze gebruikten.

Er is ook een sectie die u vertelt op welk moment van de dag u de meeste kliks krijgt. U kunt de verzamelde gegevens gebruiken om te verbeteren hoe u deze social media tool gebruikt om in contact te komen met uw volgers.

Missinglettr instellingen

U kunt uw hele Missinglettr-ervaring aanpassen door de instellingen te configureren. Er zijn zoveel dingen die u hier kunt doen. Hier verbindt u uw sociale profielen. U kunt ook wijzigingen aanbrengen in uw datum- en tijdinstellingen.

U kunt ook kiezen uit een reeks sjablonen en deze aanpassen zodat ze beter bij uw merk passen.

Je kunt je uiterlijk verder aanpassen door een aangepast lettertype voor je berichten te kiezen. Op de pagina Instellingen kun je ook je Curate-instellingen bijwerken.

Er is een sectie in de Instellingen waar u kunt wisselen tussen hashtag opties, UTM parameters kunt opnemen, standaard hashtags kunt toevoegen, een RSS feed kunt invoegen als blog content bron, en de URL shortener kunt activeren (Missinglettr heeft zijn eigen URL shortener, maar u kunt uw eigen gebruiken als u een aangepaste URL wilt).

U kunt ook schema-sjablonen maken vanuit Instellingen.

In de subsectie Blacklist kunt u woorden of zinnen invoeren die Missinglettr moet negeren bij het genereren van druppelcampagnes.

Missinglettr Curate

De optionele Curate add-on geeft suggesties die u kunt delen met uw volgers. Maar als de AI u geen bloginhoud geeft die geschikt is voor uw doelgroep, dan kunt u de bladerfunctie gebruiken om meer passende categorieën te vinden.

Missinglettr heeft een grote lijst met categorieën om uit te kiezen. En elke categorie kan verder worden verkleind in subcategorieën.

Als u bijvoorbeeld de categorie Auto selecteert, verschijnen er subcategorieën zoals Luxe, SUV's en Minivans. U vindt de juiste bloggers en content om op uw sociale-mediaprofielen te plaatsen. U vindt zelfs een lijst met trending content over de door u gekozen subcategorie.

En als u een actieve blog hebt, kunt u uw eigen inhoud indienen. Dit geeft u de mogelijkheid om uw inhoud te laten delen via Twitter, Facebook en LinkedIn door andere Missinglettr-gebruikers.

Missinglettr prijsplannen

Eerst het goede nieuws. Missinglettr heeft een gratis proefperiode voor de betaalde plannen die 14 dagen duurt. En u hoeft geen creditcardgegevens in te voeren om u aan te melden.

Als de gratis proefversie niet werkt voor u, dan kunt u zich aanmelden voor de gratis versie, die perfect is voor een beginnende blogger. Maar houd er wel rekening mee dat het gratis plan zeer beperkte mogelijkheden heeft.

Het slechte nieuws is dat de Curate-functie een add-on is. Die kost 49 dollar per maand - dat komt bovenop de prijs van je abonnement. Je kunt nog steeds inhoud in je niche vinden en delen via Curate. Maar zonder de add-on kun je je eigen inhoud niet promoten bij andere bloggers die het Curate-platform gebruiken.

Het is echter belangrijk erop te wijzen dat Curate de vraagprijs meer dan waard is. Als je al veel tijd besteedt aan het maken van inhoud of een freelancer inhuurt om inhoud voor je te maken, is het logisch om te investeren in de promotie, toch?

Als u de agentschapsfunctie wilt, waarmee u klanten kunt uitnodigen om met u samen te werken aan uw druppelcampagne, kost dat $ 147 per maand extra.

Het soloplan kost $19 per maand, terwijl het Pro-plan $59 per maand kost. Maar als u kiest voor de jaarlijkse factureringscyclus, dalen de prijzen tot $15 per maand voor het soloplan en $49 voor het Pro-plan.

Probeer Missinglettr gratis uit

Missinglettr beoordeling: voor- en nadelen

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Missinglettr? Is het te mooi om waar te zijn of zit er een addertje onder het gras bij het gebruik van deze automatiseringstool?

Eens kijken.

Voors

  • Het heeft een schone interface en is gemakkelijk te gebruiken.
  • Het is een geweldige keuze voor wie nieuw is in de automatisering van sociale media.
  • Het zet uw social media campagne op de automatische piloot.
  • Je kunt er berichten mee plannen voor een heel jaar.
  • Het biedt sjablonen, zodat u uw berichten consistent en on-brand kunt houden.
  • Het bewaart hashtags voor toekomstig gebruik.
  • Het maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking.
  • Het is echt betaalbaar, zelfs voor solopreneurs.

Nadelen

  • De analysegegevens zijn niet zo krachtig als bij de concurrentie.
  • Er wordt geen live chat ondersteuning aangeboden.

Is Missinglettr de beste social media tool voor post automation?

Dat hangt af van uw behoeften als blogger of ondernemer.

Als u alleen een betaalbare manier zoekt om uw sociale media-activiteiten te beheren, dan is Missinglettr meer dan geschikt. Het is eenvoudig genoeg voor beginners om te begrijpen en de AI is goed genoeg om uw volgers te betrekken.

De analysegegevens zijn niet zo gedetailleerd als je zou willen, maar het is genoeg om de klus te klaren. En hoewel het je coole statistieken laat zien, zoals welke browser je volgers gebruiken en het besturingssysteem van hun computer, hebben deze niet echt veel waarde voor de gemiddelde gebruiker.

Het goede nieuws is dat u zich niet meteen hoeft te binden. Niet alleen is er een gratis proefperiode van 14 dagen beschikbaar, maar er is ook een gratis plan. U kunt beide opties gebruiken om Missinglettr uit te proberen om te zien of dit het juiste platform voor u is.

Probeer Missinglettr gratis uit

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.