RafflePress Review 2023: Is het de beste WordPress Wedstrijd Plugin?

 RafflePress Review 2023: Is het de beste WordPress Wedstrijd Plugin?

Patrick Harvey

Een Blog Giveaway is een van de beste dingen die u kunt doen om uw verkeer, betrokkenheid en conversies te stimuleren. Mensen houden van een weggevertje en een goed uitgevoerde giveaway kan viraal gaan, waardoor u in korte tijd veel nieuwe lezers op uw blog krijgt.

Maar het organiseren van een giveaway kan ingewikkeld zijn. Welke tool moet je gebruiken om het gemakkelijker te maken? Welke opties voor deelname moet je opnemen? Moet je je giveaway hosten in een blogpost of op een landingspagina?

Er is een groot aantal plugins voor weggeefacties op de markt die beweren weggeefacties tot een fluitje van een cent te maken. Maar er is een nieuwkomer op het blok, die hen doet verbleken.

RafflePress Review: Eenvoudige virale giveaways

RafflePress is een uitgebreide WordPress plugin die het maken van virale weggeefacties op je blog super eenvoudig maakt.

Gemaakt door het team achter SeedProd, zit het boordevol geweldige functies die je helpen om van je blogbezoekers merkambassadeurs te maken. Daardoor heb je de mogelijkheid om meer blogverkeer, e-mailabonnees en sociale betrokkenheid te krijgen.

En dat allemaal zonder advertenties te hoeven kopen.

Met RafflePress kunt u giveaways maken in enkele minuten, in plaats van uren te besteden aan het perfectioneren van elk detail. Doelgerichte sjablonen bieden de perfecte omgeving voor giveaways die uw marketingdoelen sneller bereiken. En, geverifieerde bonusacties kunnen leiden tot echte betrokkenheid op sociale media.

RafflePress integreert ook met een groot aantal e-mailmarketingdiensten, en met Zapier om verbinding te maken met nog meer apps.

In wezen is het het ideale recept om: uw e-maillijst te laten groeien, de betrokkenheid te vergroten en meer verkoop te genereren.

Ontvang RafflePress

Hoe maak je een weggeefactie met RafflePress?

Laten we eens kijken hoe makkelijk het is om een weggeefactie op te zetten en te beginnen met RafflePress. Het is veel makkelijker dan je denkt!

Stap 1. Voeg een nieuw weggevertje toe

Nadat je de RafflePress-plugin hebt geüpload en geactiveerd, ga je naar het RafflePress-dashboard. Hier krijg je een compleet overzicht van al je giveaways zodra ze zijn gepubliceerd.

Om een nieuw weggevertje te maken, klikt u op Nieuw toevoegen.

Het volgende scherm wordt geopend en toont u 8 sjabloonopties.

Elk van deze sjablonen is vooraf gemaakt met een specifiek marketingdoel voor ogen:

 • Laat uw e-maillijst groeien
 • Verwijs een vriend virale giveaway
 • Pre-launch campagne
 • Laat uw Facebook-pagina groeien
 • Laat je Instagramvolgers groeien
 • Laat je YouTube-kanaal groeien
 • Laat uw Twitter-volgers groeien
 • Klassieke Giveaway.

Om al uw opties gedetailleerd weer te geven, ga ik voor dit overzicht het sjabloon Classic Giveaway gebruiken. Geef uw giveaway dus een naam en selecteer het sjabloon Classic.

Stap 2. Stel de weggeefgegevens in

Dit is het volgende venster dat u ziet na het kiezen van uw sjabloon. Hier kunt u de details van uw prijs invullen. De widget rechts is een voorbeeld van hoe uw weggever eruit zal zien voor uw bezoekers.

Geef de wedstrijd eerst een naam en voeg dan de details toe van de prijs of prijzen die voor het grijpen liggen. Voeg een korte beschrijving toe om de deelnemers meer informatie te geven en zorg voor een opvallende afbeelding van de prijs.

Voeg vervolgens de begin- en einddatum en -tijd van je wedstrijd toe. Als je dat doet, verschijnt op de widget een aftelling van de resterende tijd die bezoekers kunnen bekijken.

Stap 3. Acties en invoeropties toevoegen

Nu de prijsgegevens klaar zijn, is de volgende stap het toevoegen van de acties die mensen kunnen ondernemen om mee te doen aan de giveaway. Klik op Acties in de linker zijbalk zoals hierboven aangegeven. Je ziet dan een lijst met acties gerangschikt per doel.

Deze doelstellingen zijn:

Meer abonnees krijgen

 • Bezoek op Facebook
 • Volg op Twitter
 • Bezoek op Instagram
 • Volg op Pinterest
 • Bezoek een YouTube kanaal
 • Word lid van een e-mail nieuwsbrief

Krijg meer sociale betrokkenheid

 • Verwijs een vriend door - Viral
 • Bekijk Facebook bericht/video
 • Bekijk Instagram post/video
 • Bekijk een video

Meer verkeer krijgen

 • Tweet een bericht
 • Bezoek een pagina
 • Beantwoord een vraag
 • Verzin je eigen

Laten we er bij wijze van voorbeeld een uit elk doel toevoegen.

Krijg meer abonnees - Word lid van een mailinglijst

Om de actie Join a Mailing List toe te voegen, klikt u erop in de actielijst om de volgende opties weer te geven.

Hier kun je de actie je eigen label en entry-waarde geven. De entry-waarde is hoeveel extra entries bezoekers krijgen voor het uitvoeren van deze actie.

U hebt de mogelijkheid om deze actie verplicht te maken en een Opt-in Confirmation checkbox op te nemen - iets dat ongelooflijk nuttig is voor GDPR compliance.

Selecteer vervolgens met welke e-mailmarketingdienst u wilt integreren. U kunt kiezen tussen:

 • ActiveCampaign
 • AWeber
 • Constant Contact
 • Druppel
 • HTML-webformulier
 • MailChimp
 • Zapier

Sociale betrokkenheid - Bekijk een bericht op Facebook

Laten we voor de actie Sociaal engagement eens kijken hoe we de actie Bekijk een bericht/video op Facebook kunnen instellen. Klik op de actie om het volgende scherm te openen.

Deze actie leidt bezoekers naar een specifieke post of video op je Facebook-pagina. Kies een label voor de actie en voeg een actiewaarde toe. Je kunt er ook voor kiezen om het een verplichte optie te maken en of je dagelijkse invoer toestaat. Plak vervolgens de gewenste facebookpost of video-URL in en klik op Opslaan.

Krijg meer verkeer - Tweet een bericht

Deze actie vraagt een bezoeker om een vooraf gedefinieerd bericht naar zijn volgers te tweeten. Klik op de actie om het optiescherm te openen.

Geef deze actie een label en wijs een waarde toe. Beslis of dit een verplichte optie is en of je het een dagelijkse actie wilt toestaan voor meer inzendingen. Maak dan een bericht dat bezoekers zullen tweeten als ze deze actie uitvoeren.

Stap 4. Pas het ontwerp aan

Nu is het tijd om te spelen met hoe de weggeefwidget er in het wild uit zal zien. Om het ontwerp van uw weggeefactie aan te passen, klikt u op Ontwerp in de linker zijbalk.

De ontwerpopties zijn eenvoudig en zeer gemakkelijk te gebruiken. U kunt de lay-out veranderen om de afbeelding bovenaan de widget te tonen, vóór de tekst en omgekeerd. Er zijn ook 10 complementaire lettercombinaties om ervoor te zorgen dat koppen en beschrijvingen er slim en in harmonie met elkaar uitzien.

De kleur van de knop van de e-mail login optie is eenvoudig te regelen. Klik om een kleur te kiezen of plak uw eigen hexadecimale waarde in. En als u de widget op een landingspagina gaat weergeven, kunt u de achtergrondkleur op dezelfde manier regelen.

Tot slot heb je de mogelijkheid om een achtergrondafbeelding te uploaden. Klik op opslaan als je klaar bent om naar het volgende onderdeel te gaan.

Stap 4. Bepaal uw instellingen

Bij de instellingen kun je voorwaarden, verificatie en tracking info voor je weggever instellen. Voor het instellen van de voorwaarden heeft RafflePress een handige generator die een paar vragen stelt om nauwkeurige voorwaarden te genereren.

U hoeft alleen maar de relevante gegevens in te vullen en op Genereren te klikken. Het inhoudsvak wordt automatisch gevuld met professionele termen.

Om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan uw giveaway kunt u overwegen om deelnemers eerst hun e-mailadres te laten verifiëren. Dit kan helpen om spam-inzendingen te verminderen. Klik hiervoor op E-mail Verificatie en vul het onderstaande veld in en klik op Opslaan.

De optie Success Tracking is belangrijk als u een landingspagina gebruikt om uw weggever weer te geven. Hier kunt u uw Google Analytics-trackingscript en retargetingpixels toevoegen.

Success Redirect biedt de mogelijkheid om bezoekers van de weggeefwedstrijd door te sturen nadat ze hebben deelgenomen aan uw wedstrijd. Plak gewoon de gewenste omleidings-URL en klik op opslaan.

De laatste instelling is Social Logins. Als u deze optie inschakelt, kunnen bezoekers inloggen met hun Facebook-account.

Stap 5. Publiceer uw weggever

U kunt uw weggevertje publiceren via een van de 3 opties:

 • Het RafflePress WordPress blok in de Gutenberg editor
 • Een weggeef landingspagina
 • Met een WordPress shortcode

Laten we eerst eens kijken hoe je publiceert met het Gutenberg-blok.

Maak een nieuw bericht aan voor uw weggeefactie. Nadat u de titel en inhoud voor het bericht hebt toegevoegd, klikt u op een nieuw blok toevoegen. Zoek in de zoekbalk naar RafflePress.

Klik om het blok toe te voegen aan uw bericht. Er verschijnt een drop-down box waar u de giveaway kunt kiezen die u eerder hebt ingesteld. Klik erop en de RafflePress-widget verschijnt zoals hieronder afgebeeld.

Als u tevreden bent met uw bericht, klikt u op Publiceren.

Om uw Giveaway in te stellen als landingspagina, bewerkt u uw giveaway, gaat u naar instellingen en klikt u op Algemeen. Onder de Permalink-opties geeft u uw landingspagina een URL.

Als u naar de URL navigeert, ziet u uw weggevertje. U kunt de URL van deze pagina gebruiken om uw wedstrijd te promoten.

Zie ook: 8 Beste Webinar Software Platforms voor 2023 (vergelijking)

Dat is het, je giveaway is live en klaar voor de eerste deelnemers!

En tenslotte, om de shortcode te vinden, ga je naar je lijst met weggeefacties, klik je op Insluiten en selecteer je Shortcode. Dan verschijnt de shortcode die je kunt kopiëren en plakken in elke pagina of post op je site.

Ontvang RafflePress

RafflePress prijzen

RafflePress heeft 4 prijsniveaus gebaseerd op de behoeften van uw blog. Er is ook een gratis plugin, RafflePress Lite met alle basisfuncties, maar voor het volledige pakket is premium waar het om draait. Hier ziet u hoe de premium prijzen eruit zien:

 • Plus: $49
 • Pro: $99
 • Groei: $199
 • Ultimate $449

Hoe hoger het plan, hoe meer sites u RafflePress kunt installeren, en u krijgt ook toegang tot meer functies.

Voor- en nadelen van RafflePress

Voors

 • Bouwer met slepen en neerzetten
 • Invoer met één klik en bescherming tegen fraude
 • De kracht om virale weggevertjes te creëren
 • Een groot aantal instapacties
 • Gemakkelijk te gebruiken en in te stellen - geen ontwerpkennis nodig
 • Professionele voorwaarden generator
 • De optie om giveaways weer te geven als landingspagina
 • 100% mobiel vriendelijk
 • Zapier-integratie

Nadelen

 • Een beperkt aantal e-mailintegraties

Is RafflePress de beste WordPress plugin voor weggeefacties?

Ik heb onlangs de kans gehad om mijn eigen giveaway te organiseren met RafflePress, naast het samenstellen van deze recensie, en ik kan eerlijk zeggen dat dit de beste wedstrijdplugin is die ik tot nu toe heb gebruikt.

De instellingsopties zijn zo eenvoudig, met gemakkelijk te volgen instructies, dat zelfs beginnende bloggers er geen probleem mee hebben. Koppel dit aan een strak, modern ontwerp en integratie met bijvoorbeeld Zapier, en de kracht van virale weggeefacties is binnen handbereik.

Bovendien kunt u met een paar klikken uw wedstrijd laten verschijnen op een aangepaste, afleidingsvrije landingspagina die klaar is voor conversies.

Er zijn een heleboel oudere weggeefplugins op de markt, maar niets anders dat we hebben geprobeerd komt in de buurt van RafflePress.

Zie ook: OptimizePress 3 Review 2023: Bouw bliksemsnel landingspagina's in WordPress Ontvang RafflePress

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.