6 Beste WordPress Fotogalerij Plugins voor 2023 (Vergelijking)

 6 Beste WordPress Fotogalerij Plugins voor 2023 (Vergelijking)

Patrick Harvey

Bent u klaar om de beelden van uw website op een prachtige manier weer te geven?

De standaard WordPress afbeeldingsgalerij is zeer beperkend en geeft u geen kans om de concurrentie voor te blijven als het gaat om de visuele aantrekkingskracht van uw site.

Daarom moet u overwegen een gebruiksvriendelijke oplossing te zoeken die de kijkervaring van uw bezoekers naar een hoger niveau tilt.

In dit bericht bespreken we de beste WordPress fotogalerij plugins op de markt, zodat je kunt beslissen welke plugin geschikt is voor jouw behoeften aan een fotogalerij.

De beste WordPress fotogalerij plugins vergeleken

 1. Modula - Onze nummer één keuze in fotogalerij plugins dankzij de vriendelijke interface en naadloze integratie met WordPress. Het komt ook met de mogelijkheid om het formaat van afbeeldingen en video-inhoud aan te passen aan uw galerij behoeften.
 2. Envira Galerij - Geweldige optie voor WordPress fotogalerijen. Uitgebreide functies en integratie met WooCommerce. En voor een premium plugin is het heel betaalbaar.
 3. NextGEN Galerij - Een van de meest populaire plugins voor fotogalerijen, met een groot aantal galerij-opties, waardoor het zeer aanpasbaar is. Het is ook een van de beste voor de verkoop van foto's en wordt geleverd met e-commerce functionaliteit.
 4. Fotogalerij door 10Web - Een volledig responsieve optie die wordt geleverd met veel ingebouwde sjablonen waaruit u kunt kiezen en de mogelijkheid om te importeren/exporteren tussen WordPress-sites.
 5. FooGallery - Dit is de meest uitgebreide galerij plugin in die zin dat het website-eigenaren in staat stelt om afbeeldingen te laten zien in een verscheidenheid van unieke manieren. Het komt ook met een interface die vergelijkbaar is met WordPress, waardoor het eenvoudig te gebruiken.
 6. WP Fotoalbum Plus - Dit is een veelzijdige galerij-plugin die ook zeer betaalbaar is omdat hij 100% gratis is.

#1 - Modula

Modula biedt een krachtige oplossing voor het toevoegen van fotogalerijen aan uw WordPress. En wil creatieven van alle soorten, waaronder fotografen, ontwerpers en kunstenaars de mogelijkheid geven om hun werk te delen met al hun trouwe volgers.

Dankzij de drag-to-fit-grid functie is het ontwerpen van uw perfecte fotogalerij een makkie en echt aanpasbaar. Bovendien kunt u gemakkelijk stilstaande beelden mixen met video-inhoud en het formaat ervan aanpassen zodat ze perfect bij elkaar passen voor de ultieme galerij.

Integreer met sociale medianetwerken en geef uw websitebezoekers de mogelijkheid om uw afbeeldingen met anderen te delen. Geef uw websitebezoekers bovendien een gemakkelijke manier om uw afbeeldingen te sorteren en precies te vinden wat ze zoeken. U kunt uw galerijen ook bekijken voordat ze live gaan, zodat u zeker weet dat ze bij het merk en de persoonlijkheid van uw site passen.

Belangrijkste kenmerken:

 • 12 hover-effecten voor interactieve en boeiende galerijen
 • Lightbox-galerij die wordt weergegeven op alle schermformaten en apparaten
 • Wachtwoordbeveiliging van alle beelden
 • Shuffle afbeelding optie bij pagina laden
 • 4 animaties voor het invoeren van afbeeldingen - horizontale en verticale schuif-, rotatie- en schaaleffecten
 • Aangepaste margecontrole van dik tot dun

Prijzen: Prijsplannen beginnen bij $34 voor gebruik op één website. Als u functies wilt zoals ondersteuning met prioriteit, zoom- en downloaduitbreidingen en SEO deeplinking, moet u investeren in een hoger geprijsd plan. Er is een gratis versie van Modula beschikbaar als u het eens wilt proberen met beperkte functies. Er is een gratis proefperiode van 14 dagen voor alle premium plannen.

Envira Galerij is een WordPress fotogalerij plugin die niet alleen een makkelijk te gebruiken interface heeft, maar ook zeer gebruiksvriendelijk is voor uw site bezoekers wanneer ze uw afbeeldingen willen bekijken.

Om het te gebruiken, begin je met een van de prachtige kant-en-klare sjablonen en pas je je afbeeldingen naar eigen inzicht aan met de drag-and-drop builder.

Met deze plugin kun je je favoriete social media netwerken integreren en zelfs share buttons toevoegen zodat je afbeeldingen een groter publiek bereiken. Bovendien integreert het naadloos met WooCommerce voor het weergeven van al je beste producten voor je klanten.

Belangrijkste kenmerken:

 • Volledig responsief ontwerp en mobielvriendelijk
 • Ingebouwd watermerk en wachtwoordbeveiliging
 • Foto's en video's uploaden (YouTube, Wistia en Vimeo)
 • Foto's organiseren in albums en sorteren met tags
 • Inclusief deeplinking en paginering om SEO te stimuleren
 • Zowel volledig scherm als diavoorstelling opties

Prijzen: Prijsplannen beginnen bij $29/jaar voor 1 site en onbeperkte galerijen, beeldbescherming, diavoorstellingen en standalone galerijen. Als u functies wilt zoals licenties voor extra websites, image proofing, e-commerce integratie en video-inhoud, zult u moeten investeren in een duurder plan. Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar en u kunt uw plan op elk moment annuleren.

#3 - NextGEN Galerij

NextGEN Galerij Het is de populairste galerij-plugin ooit voor WordPress, en maakt het beheren, testen, weergeven en verkopen van uw foto's eenvoudig en professioneel.

U kunt bijvoorbeeld PayPal, Stripe en cheques accepteren voor uw premium beelden. Bovendien kunt u de functie Automated Print Fulfilment implementeren en afdrukken rechtstreeks naar klanten sturen zonder de bank te breken met commissies.

Deze fotogalerij plugin gaat verder dan het creëren van goed uitziende fotogalerijen voor mensen om te bekijken. Het geeft je de mogelijkheid om exclusieve kortingen aan te bieden, te synchroniseren met Adobe Lightroom collecties, te linken en zelfs commentaar op afbeeldingen toe te staan.

Belangrijkste kenmerken:

 • Sociale netwerken zoals Facebook en LinkedIn tonen automatisch afbeeldingen en informatie
 • Hover captions zoals fade en slide up, compleet met beschrijvingen
 • Zoekfunctie voor afbeeldingen op basis van door u gedefinieerde tags voor afbeeldingen
 • Tal van ingebouwde weergavetypen zoals film, metselwerk, beeldbrowser, betegelde en sidescroll-galerij
 • Koppel prijslijsten aan galerij voor eenvoudige prijsvergelijkingen
 • Geautomatiseerde belastingberekeningen voor uw wereldwijde klanten

Prijzen: Prijsplannen beginnen bij $29 voor een licentie voor 1 site. Voor premium functies zoals gratis en betaalde digitale downloads, betalingsacceptatie, beeldproeven en afdrukverwerking moet u investeren in het Pro-plan van $139. Er is ook een royale 30-dagen geld-terug-garantie.

Zie ook: Een snelle handleiding voor de WordPress REST API

#4 - Fotogalerij door 10Web

Fotogalerij door 10Web is een responsieve en mobiel-vriendelijke fotogalerij plugin die wordt geleverd met een drag and drop interface en volledig aanpasbare thema-opties voor het maken van boeiende fotogalerijen.

Kies uit galerijweergaven zoals thumbnail, metselwerk, diavoorstelling, carrousel en zelfs blogstijl, en zie uw tijd op de site statistieken omhoog schieten.

Zie ook: Is Dropshipping de moeite waard in 2023? Voors en tegens die je moet weten

Als een geoptimaliseerde galerij plugin ontworpen voor WordPress, kunt u wedden dat uw galerijen worden geïndexeerd en goed scoren in de zoekresultaten. Plus, met 4 ingebouwde widget opties, zult u in staat zijn om uw foto galerijen weer te geven waar u maar wilt op uw website.

Belangrijkste kenmerken:

 • Google Photo Extension voor toegang tot uw Google-foto's
 • YouTube, Vimeo, Dailymotion of aangepaste video's insluiten in uw galerijen
 • Laat websitebezoekers delen op hun favoriete sociale medianetwerken
 • Maak een lightbox en kies uit meer dan 15 overgangen
 • Importeer en exporteer foto's en galerijen van de ene WordPress site naar de andere
 • Instagram importeren en weergeven met één klik

Prijzen: Prijsplannen beginnen bij $0 met de gratis versie van Photo Gallery, hoewel de functies beperkt zijn. Premium plannen zijn geprijsd voor $30 en $60 en komen met functies zoals watermerk bescherming, meerdere domein ondersteuning, galerij widgets, en aanpasbare thema's. Als u wilt investeren in alle premium plugins van 10Web, kunt u de bundel kopen voor $100.

#5 - FooGallery

FooGallery is een Gutenberg ready fotogalerij plugin voor WordPress die zeer responsief is en de gebruikerservaring verbetert zodra iemand op je website aankomt.

Er zijn tal van voorontworpen sjablonen waaruit u kunt kiezen en er is aangepaste CSS voor ontwikkelaars die iets meer nodig hebben.

Met deze plugin kun je het Gutenberg blok, shortcode of sidebar widget gebruiken om afbeeldingen overal op je site weer te geven. Je kunt ook afbeeldingsbijschriften toevoegen, video-inhoud in je galerijen insluiten, paginering inschakelen en afbeeldingen organiseren met behulp van categorieën of tags.

Belangrijkste kenmerken:

 • Oneindige scroll-opties voor afbeeldingen die anders op meerdere pagina's zouden staan
 • Filteren aan de voorkant met geavanceerde en meerlaagse opties
 • Afbeeldingen in galerijen met slepen en neerzetten herschikken
 • Integratie met de native WordPress visuele editor voor eenvoudige toevoeging van galerij aan berichten en pagina's
 • NextGEN Galerie importtool voor wie een eenvoudigere oplossing nodig heeft
 • Multisite-ondersteuning

Prijzen: Prijsplannen beginnen bij $59/jaar voor gebruik op 1 website. Voor gebruik op meer dan een site, moet u de Professional ($109/jaar) of Business ($199/jaar) plannen. Er is een gratis versie van deze plugin beschikbaar als u behoefte heeft aan een eenvoudige galerij oplossing, maar je zal geen toegang hebben tot functies zoals video-inhoud, filtering, of paginering. Daarnaast kunt u gebruik maken van de pro-versie van ditplugin voor 7 dagen voordat je je vastlegt.

#6 - WP Fotoalbum Plus

WP Fotoalbum Plus is een gratis WordPress galerij plugin die niet teleurstelt als het gaat om functies. Deze oplossing, die beweert een aanpasbaar multimedia content management en weergave systeem te zijn, geeft je alles wat je nodig hebt om je beste foto's te laten zien zonder de forse prijskaartjes.

Een van de meest unieke functies is het feit dat bezoekers van uw site foto's kunnen beoordelen en becommentariëren, wat een geweldige manier is om de betrokkenheid op uw site te vergroten en uw bezoekers inspraak te geven. Bovendien hebt u volledige controle over de weergaveformaten, kunt u afbeeldingen uploaden vanaf de voorkant van uw site en hebt u toegang tot ingebouwde functies zoals Google Maps, zoekfuncties en een lightbox-overlay-systeem.

Belangrijkste kenmerken:

 • 20 verschillende widgets die aan uw website kunnen worden toegevoegd
 • Bulkbeeldimportfunctie
 • Configureerbaar systeem voor e-mailmeldingen
 • Vertalingen in meerdere talen
 • Volledige controle over links, ongeacht het type afbeelding
 • Controle over de metagegevens

Prijzen: De prijzen voor WP Photo Album Plus zijn volledig gratis te gebruiken op uw WordPress website.

Inpakken

En daar heb je het: de beste fotogalerij plugins voor WordPress, ongeacht wat je nodig hebt.

Als u op zoek bent naar een plugin voor fotogalerijen voor algemene doeleinden, die betaalbaar is en veel functionaliteit omvat, kies dan Modula. Hiermee kunt u een aantrekkelijke en mooie fotogalerij maken. Inclusief watermerken en beeldoptimalisatie om de prestaties te verbeteren. Het werkt ook als een videogalerij plugin.

Als je een gratis plugin voor fotogalerijen wilt, is WP Photo Album Plus je beste keuze. Het heeft veel mogelijkheden, ondanks dat het een gratis plugin is, en geeft je een geweldige manier om je afbeeldingen te markeren zonder de kosten van een sitelicentie.

Als het gaat om de verkoop van foto's op uw website, is het een tweestrijd tussen Envira Gallery en NextGEN Gallery. Beide integreren gemakkelijk met eCommerce, maar NextGEN Gallery komt met ingebouwde online winkelfuncties zoals belastingberekening en betalingsacceptatie. Envira Gallery is echter aanzienlijk betaalbaarder.

Uiteindelijk is er niets mis als u een van de bovenstaande fotogalerij plugins voor WordPress kiest. Ze worden allemaal goed weergegeven op kleine apparaten, geven u de mogelijkheid om unieke galerijen te maken, en maken het tonen van prachtige afbeeldingen aan alle bezoekers van uw site tot een geweldige ervaring.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.