19 Beste Social Media Marketingtools voor 2023: creëer de perfecte strategie

 19 Beste Social Media Marketingtools voor 2023: creëer de perfecte strategie

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste social media marketing tools om uw publiek te laten groeien en de betrokkenheid te vergroten? Wij hebben u gedekt.

Het plannen en uitvoeren van een succesvolle socialemediamarketingstrategie is veel werk, maar de juiste tools kunnen het een stuk gemakkelijker maken.

In deze post vergelijken we de beste social media marketing tools op de markt.

Met deze tools kunt u uw publicatieschema beheren, een nieuw publiek bereiken en uw inspanningen op het gebied van sociale-mediamarketing opvoeren, terwijl u tijd en geld bespaart.

Klaar? Laten we beginnen!

De beste social media marketing tools - samenvatting

Tijd is geld, dus laten we beginnen met een samenvatting van elk social media-instrument. Daarna gaan we dieper in op elk instrument.

 1. SocialBee - De beste social media scheduler tool met handige functies zoals content bibliotheken, RSS delen, Zapier integratie en meer.
 2. Verzendbaar - Een andere geweldige alles-in-één oplossing voor socialemediabeheer met meer integraties dan welke andere tool ook.
 3. NapoleonCat - Solide alles-in-één social media management tool die gericht is op klantenservice teams.
 4. Iconosquare - Het beste voor social media analytics (inclusief planning en meer). Ideaal voor wie zich richt op Instagram.
 5. TweetDeck - De beste gratis Twitter tool.
 6. Buffer publiceren - Eenvoudige social media planner met een gratis plan.
 7. IFTTT - Beste gratis social media automatiseringssoftware.

#1 - Agorapulse

Agorapulse is een alles-in-één softwareoplossing voor het beheer van sociale media die alles biedt wat u nodig hebt om sociale media te domineren.

Het is een alles-in-één tool met een breed scala aan krachtige functies om te helpen met alle aspecten van uw social media marketing inspanningen. Deze functies omvatten:

 • Een uniforme inbox om de communicatie op al uw sociale platforms te beheren
 • Geavanceerde publicatietools om uw sociale berichten vooraf te maken en te plannen
 • Social listening tools om u te helpen erachter te komen wat klanten over uw merk zeggen op social media.
 • Tools voor teamsamenwerking om gemakkelijk te communiceren en samen te werken met uw teamleden en klanten
 • Inzichtelijke analyses om u te helpen gegevens te verzamelen over uw sociale-mediamarketingprestaties
 • En meer!

Agorapulse biedt ook next-level ondersteuning. Ze zijn altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden, met een gemiddelde reactietijd van 30 minuten. Als je een social media marketingbureau runt, is dit soort snelle ondersteuning essentieel om kostbare bedrijfsonderbrekingen te voorkomen.

Gezien de hoeveelheid functies die Agorapulse biedt, is de prijs zeer redelijk. Er zijn verschillende prijsplannen beschikbaar, afhankelijk van de grootte van uw team.

Prijzen:

Agorapulse biedt een gratis prijsplan dat beperkt is tot 1 gebruiker en maximaal 3 sociale profielen. Betaalde plannen beginnen bij €59/maand/gebruiker. Jaarlijkse kortingen beschikbaar. Agorapulse heeft een 30-dagen gratis proefperiode.

Lees onze Agorapulse review.

#2 - SocialBee

SocialBee Het maakt het gemakkelijk om uw agenda voor sociale media-inhoud te organiseren en uw publicatietaken vanaf één plaats te beheren.

SocialBee stelt u in staat om eenvoudig een posting schema op te stellen om u te helpen georganiseerd te blijven. Het enige wat u hoeft te doen is een van SocialBee's kalender sjablonen te gebruiken en deze aan te passen aan uw behoeften.

SocialBee biedt ook meer geavanceerde planningstools dan sommige van zijn concurrenten, zoals aangepaste URL-verkorting en tracking, retargeting tools, geavanceerde analyses en meer.

U kunt het gebruiken om uw geplande inhoud in verschillende categorieën in te delen voor een evenwichtige mix, om evergreen inhoud opnieuw te plaatsen, of om postvarianten te creëren om gerecycleerde inhoud te vernieuwen. Met de RSS-functie kunt u gemakkelijk inhoud uit verschillende bronnen importeren.

Prijzen:

SocialBee is beschikbaar vanaf $19/maand voor hun Bootstrap plan. Alle plannen komen met een 14-daagse gratis proef als u wilt proberen voordat u koopt.

Lees onze SocialBee review.

#3 - Sendible

Verzendbaar is een andere populaire alles-in-één beheertool voor sociale media waarmee u gemakkelijk uw sociale-mediaprofielen (of die van uw klant) kunt laten groeien.

Net als Agorapulse bevat het een breed scala aan functies, waaronder publiceren, social listening en samenwerkingstools, evenals geavanceerde analyses.

Wat Sendible onderscheidt van andere tools is het aantal integraties dat het biedt.

Naast de integratie met alle grote sociale media netwerken, integreert het ook met andere apps en tools in je marketing stack, zoals Google My Business, WordPress, Blogspot, Canva, Google Analytics, Slack, en meer.

U kunt zelfs de Google Chrome-extensie installeren om inhoud te publiceren en te plannen terwijl u op het web surft, zonder dat u de tool hoeft te openen.

Wij houden ook van de ingebouwde beeldbewerker en grafische ontwerptool, en de tool voor het bekijken van berichten, waarmee u tekst en afbeeldingen op elk platform kunt aanpassen en bekijken voordat ze live gaan.

Prijzen:

Plannen beginnen bij $29/maand voor hun Creator-pakket, dat 1 gebruiker en 6 sociale profielen omvat. Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar voor alle plannen.

#4 - NapoleonCat

NapoleonCat is een social media management tool die ideaal is voor klantenservice teams. Hun unified inbox maakt het gemakkelijk om al uw communicatie met klanten op één plaats te behandelen.

Met NapoleonCat communiceer je met klanten op al je sociale platforms via één inbox. Je kunt veelvoorkomende vragen automatisch beantwoorden, je respons verhogen en meer conversies genereren.

Naast hulpmiddelen voor communicatiebeheer biedt het ook geautomatiseerde publicatie- en rapportagefuncties, een planningshulpmiddel voor meerdere platforms en meer.

Prijzen:

Betaalde plannen van NapoleonCat beginnen bij $21/maand (jaarlijks gefactureerd) voor maximaal 3 profielen en 1 gebruiker. Je kunt je ook aanmelden voor een gratis proefperiode van 2 weken zonder dat je een creditcard nodig hebt.

#5 - Iconosquare

Iconosquare is de beste optie als u toegang zoekt tot geavanceerde analyses van sociale media. Het bevat echter ook een handige post-scheduling tool en meer.

Iconosquare biedt meer inhoudstypen, diepere analyses en meer geavanceerde functies dan veel andere planningstools. Het ondersteunt tagging van gebruikers, geolocatie, planning van commentaren en meer.

En Instagram-gebruikers zullen de mogelijkheid om lijsten met bijschriften en hashtags op te slaan op prijs stellen.

Zie ook: 25 Nieuwste Facebook Video Statistieken, Feiten en Trends (2023)

Rapporteren met Iconosquare is super eenvoudig. U kunt het instellen om automatisch rapporten te genereren en deze naar de inbox van uw klant (of teamleden) te sturen. Samenwerken met anderen is ook een eitje, met veel intuïtieve samenwerkingstools.

Het is een beetje duurder dan sommige andere post-scheduling tools, maar als je het budget ervoor hebt, is het de moeite waard.

Prijzen:

Iconosquare is beschikbaar vanaf $49/maand (jaarlijks gefactureerd) voor het Pro-plan, dat maximaal 3 sociale profielen en 2 teamleden ondersteunt. Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Lees onze Iconosquare review.

#6 - Quuu Promoot

Quuu promoten is een content promotie tool die uw content automatisch promoot bij honderden echte sociale gebruikers. Het zet uw social media marketing inspanningen op de automatische piloot en genereert automatisch een ton aan engagement en social shares.

Het werkt als volgt:

Het enige wat je hoeft te doen is de RSS-feed van je website/blog toevoegen aan Quu Promote. Wanneer je vervolgens nieuwe inhoud indient, zal Quuu Promote deze beoordelen om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan hun richtlijnen en als dat zo is, zal deze worden gepromoot in hun deelnetwerk.

Ze zullen automatisch de naam van de auteur opnemen en hem taggen in de Tweets, afbeeldingen toevoegen en meer. Als gevolg daarvan zou u honderden shares moeten krijgen op Twitter, Facebook en LinkedIn.

En maak je geen zorgen, ze promoten je inhoud niet alleen bij valse accounts of bots.

Alle gebruikers in het netwerk van Quuu Promote zijn echte mensen die zich handmatig hebben ingeschreven voor categorieën waarin ze geïnteresseerd zijn, dus je kunt er zeker van zijn dat het alleen wordt gepromoot bij mensen die echt geïnteresseerd zijn in de inhoud die je produceert.

Als mensen inhoud van uw merk gaan delen en erover praten op sociale media, helpt dat ook bij uw off-site SEO-inspanningen. Sociale signalen zijn een grote rankingfactor van Google en kunnen u helpen om uw concurrenten voor te blijven op de resultatenpagina's van zoekmachines.

Prijzen:

Quuu Promote plannen beginnen bij $75/maand voor 10 post promoties per maand. Er is geen gratis proefversie beschikbaar, maar ze bieden wel een 15 dagen 100% geld-terug garantie.

#7 - Pallyy

Pally is een complete Instagram marketing toolkit die ook planning voor andere netwerken ondersteunt.

De belangrijkste troef van Pallyy is zijn uitstekende post editor en scheduling tool. U kunt het gebruiken om met gemak verbluffende Instagram berichten te maken (evenals berichten voor Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok, en meer) en ze te plannen om op voorhand gepubliceerd te worden.

Naast hun planningstool bieden ze ook een Instagram bio-link tool waarmee je een aangepaste landingspagina kunt instellen voor al je belangrijkste bio-links. Je kunt het thema van de landingspagina aanpassen en zelfs linkklikken volgen om hun prestaties te monitoren.

Pallyy heeft ook een van de beste sociale inbox tools die we hebben gezien. Het ondersteunt de meeste populaire sociale netwerken en maakt het gemakkelijk om te reageren op je fans zonder tijd te verspillen.

Prijzen:

Het gratis plan biedt beperkte toegang tot functies voor planning en analyse. Het premium plan begint bij $15/maand per sociale groep en omvat toegang tot alle functies.

Lees onze Pallyy review.

#8 - Missinglettr

Missinglettr is een ander hulpmiddel voor sociale-mediamarketing waarmee u gemakkelijk inhoud kunt samenstellen, berichten kunt plannen en automatische druppelcampagnes kunt opzetten.

Missinglettr springt er echt uit als het gaat om automatisering. Het stelt je in staat om je sociale groeistrategie te optimaliseren en te automatiseren.

U kunt bijvoorbeeld de Curate-functie gebruiken om automatisch goed presterende sociale inhoud in uw niche te vinden en deze te gebruiken voor uw eigen sociale-mediamarketingcampagne. U kunt ook uw eigen inhoud creëren met behulp van hun tool voor het maken van inhoud.

Met de multifunctionele contentkalender kunt u uw output maanden van tevoren plannen op verschillende sociale platforms. U kunt zelfs automatische druppelcampagnes opzetten om 12 maanden aan socialemediaposts te halen uit elk stuk blog of videocontent dat u publiceert.

Prijzen:

Missinglettr biedt een gratis plan dat maximaal 1 werkruimte, 1 sociaal profiel en 50 geplande berichten ondersteunt. Betaalde plannen beginnen bij $19/maand en een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Bekijk onze volledige Missinglettr review.

#9 - StoryChief

StoryChief is een alles-in-één content marketing tool waarmee je zowel je blog/content als social media marketing inspanningen op één plek kunt beheren.

In tegenstelling tot andere tools op deze lijst, is StoryChief geen speciale social media marketing tool, maar een complete all-in-one oplossing die uw publicatieproces centraliseert en uw cross-channel marketing inspanningen verenigt.

Je kunt hun social media marketing tool gebruiken om robuuste campagnes te bouwen en posts te plannen. StoryChief biedt ook toegang tot diepgaande content inzichten en kan je helpen om je SEO rankings te verbeteren en meer leads te genereren. Het integreert met al je favoriete marketing tools, inclusief Zapier en verschillende CMS plugins.

Prijzen:

Het StoryChief Team Plan is beschikbaar vanaf $90/maand (jaarlijks gefactureerd) en omvat tot 4 gebruikers en 1 werkruimte. Hogere plannen voor grotere teams en een gratis proefperiode van 14 dagen zijn beschikbaar.

#10 - SweepWidget

SweepWidget is een social media giveaway tool die u kan helpen om eenvoudig wedstrijden op uw social media accounts te maken en uit te voeren.

Het is veruit de beste tool voor social media giveaways omdat het super eenvoudig te gebruiken is. Je kunt de drag and drop builder gebruiken om professionele wedstrijden en giveaways te maken.

Alle wedstrijdwidgets die je maakt zijn volledig mobiel geoptimaliseerd en kunnen worden ingevoerd via 90+ platforms, waaronder alle grote sociale media platforms.

Wedstrijden en weggeefacties zijn een geweldige manier om een betrokken social media aanhang op te bouwen, en SweepWidget maakt het voor vrijwel iedereen gemakkelijk om een professionele en veilige wedstrijd te organiseren.

Prijzen:

Zie ook: 16 Beste Instagram-tools voor 2023 (vergelijking)

SweepWidget biedt een gratis basisplan. Betaalde plannen beginnen vanaf $29/maand.

Lees onze SweepWidget review.

#11 - TweetDeck

TweetDeck is de beste gratis Twitter tool voor het bijhouden van je Twitter engagement en organisatie. De tool is gemaakt door Twitter om het makkelijker te maken om Twitter accounts op zakelijk niveau te beheren.

Met TweetDeck kun je gemakkelijk Tweets vooruit plannen en op de hoogte blijven van Twitter trends en nieuws. TweetDeck biedt ook real-time tracking waardoor het bijhouden van betrokkenheid een fluitje van een cent is.

Als Twitter de belangrijkste focus is van uw social media marketing inspanningen, dan is deze tool een must-have.

Prijzen:

TweetDeck is een gratis tool. Je moet gewoon een Twitter-account hebben om je aan te melden.

#12 - Brand24

Merk24 is een online monitoring tool die kan worden gebruikt om mentions op sociale platforms bij te houden. Het is de beste social listening tool om te gebruiken om het spel voor te blijven als het gaat om reputatie monitoring.

De tool kan worden gebruikt om het merksentiment te volgen op verschillende sociale platforms, waaronder Twitter en Instagram. U kunt mentions en discussievolumes monitoren op basis van trefwoorden die verband houden met uw merk. Deze inzichten zullen u helpen te meten hoe goed uw merk wordt ontvangen op sociale media, en u kunt deze informatie vervolgens gebruiken om uw strategie te bepalen.

Brand24 bevat ook een influencer score functie. U kunt deze functie gebruiken om influencers in uw niche te identificeren en te beoordelen en weloverwogen beslissingen te nemen over met welke makers u wilt samenwerken.

Prijzen:

Prijzen beginnen vanaf $99/maand voor de bewaking van maximaal 5 trefwoorden.

#13 - Crowdfire

Crowdfire is een vereenvoudigd platform voor sociale media waarmee meerdere sociale accounts kunnen worden beheerd vanuit één gebruiksvriendelijk dashboard.

De tool wordt geleverd met een krachtige tool voor het creëren van inhoud, die u kan helpen om artikelen en afbeeldingen van over het hele web te cureren om op uw sociale accounts te plaatsen. U kunt Crowdfire ook gebruiken om inhoud te publiceren en te plannen, en belangrijke analyses te controleren.

Crowdfire is een geweldige alles-in-één tool die alles biedt wat social media marketeers nodig hebben om gemakkelijk meerdere sociale accounts bij te houden. Het komt ook compleet met een mentions functie, zodat u gemakkelijk kunt bijhouden wat uw volgers over uw merk zeggen.

Prijzen:

CrowdFire is gratis voor maximaal 3 sociale accounts. Betaalde plannen beginnen bij $7,48/maand.

#14 - TryInteract

TryInteract Quizzen kunnen u helpen meer te weten te komen over uw volgers, uw publiek te segmenteren en meer betrokkenheid bij sociale media te stimuleren.

Met de tools kunnen bedrijven vanaf nul lead generation quizzen maken, of u kunt kiezen uit een selectie vooraf gemaakte sjablonen en deze aanpassen.

Als u als marketeer op zoek bent naar nieuwe manieren om inzicht te krijgen in uw publiek en leads te genereren, dan is TryInteract een geweldige optie.

Prijzen:

Er is een beperkte gratis versie van TryInteract beschikbaar. Betaalde plannen met een reeks integraties beginnen vanaf $17/maand.

#15 - PromoRepublic

PromoRepulic is een toonaangevende social media marketing tool die bedrijven helpt om meerdere sociale pagina's te beheren vanaf één dashboard.

Het platform biedt marketeers oplossingen zoals automatisering, planning, en stelt bedrijven zelfs in staat om oude inhoud die goed presteerde te recyclen.

Met de tool krijg je ook toegang tot een bibliotheek van samengestelde inhoud en sjablonen die je kunt aanpassen om gemakkelijk sociale berichten te maken. De tool heeft ook krachtige rapportagefuncties die handig zijn voor marketeers die met verschillende klanten werken.

Basisanalyses zijn inbegrepen bij alle plannen. Bij Pro-plannen en hoger vindt u geavanceerde analyses en een sociale inbox.

Prijzen:

De prijzen beginnen vanaf 49 dollar per maand voor het standaardplan. Er is ook een professioneel plan beschikbaar, evenals aangepaste oplossingen voor ondernemingen.

Lees onze PromoRepublic review.

#16 - Shorby

Shorby Het is een krachtige social media management tool waarmee u landingspagina's kunt maken voor uw sociale accounts. Het is een van de beste social media landing page creators beschikbaar en het maakt het gemakkelijk om het meeste verkeer van platforms zoals Instagram te benutten.

Met de tool kun je landingspagina's maken om promotielinks te hosten en te organiseren. Als je net als bij Instagram maar één link in je bio of inhoud kunt opnemen, is Shorby precies wat je nodig hebt.

Shorby is een uiterst eenvoudig te gebruiken tool. Zodra u uw landingspagina's hebt gemaakt, krijgt u een korte, professionele link die u op alle sociale platforms kunt gebruiken,

Naast het maken van landingspagina's biedt Shorby ook analyses zoals click-through rate en meer.

Prijzen:

Prijsplannen beginnen vanaf $12 per maand (jaarlijks gefactureerd).

Lees meer in onze Shorby review.

#17 - Sprout Social

Sprout Social De tools bieden een reeks nuttige functies zoals publiceren en plannen, analytics tracking, social media listening en engagement.

Sprout Social maakt het gemakkelijk voor bedrijven om de betrokkenheid bij sociale media op grote schaal te beheren met behulp van een uniforme sociale inbox. Elk aspect van het beheer van sociale media, van het maken en plannen van berichten tot het beheren van persoonlijke en directe berichten, kan worden uitgevoerd vanuit het Sprout Social dashboard.

Prijzen:

De prijs begint bij 249 dollar/gebruiker/maand. Er is ook een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar.

Lees onze Sprout Social review.

#18 - Buffer Publiceren

Buffer publiceren is een eenvoudige social media scheduler tool die kan worden gebruikt om social media publishing meer georganiseerd en gestroomlijnd te maken. U kunt de tool gebruiken om posts te maken, te plannen en te publiceren, evenals het beheren van Instagram stories, allemaal vanuit hetzelfde dashboard.

De tool is gemaakt met agentschappen in gedachten en laat teams gemakkelijk samenwerken aan hun sociale mediataken.

Buffer Publish beschikt ook over een shop grid tool, waarmee bedrijven gemakkelijk van Instagram posts naar shoppable pagina's kunnen linken, wat een geweldige toevoeging is voor eCommerce bedrijven.

Prijzen:

De gratis versie van Buffer Publish omvat 10 posts per maand, over 3 sociale kanalen.

Er zijn ook betaalde plannen beschikbaar met een grotere posttoelage. Deze plannen beginnen vanaf $15/maand.

#19 - IFTTT

IFTTT De tool integreert met alle grote social media-platforms en stelt u in staat om gratis 'applets' te maken die in wezen automatiseringen zijn voor veelvoorkomende social media-processen zoals het maken en delen van berichten.

IFTTT integreert ook met platforms als Medium, WordPress en Blogger, zodat het kan worden gebruikt om eenvoudig social media updates te delen over nieuwe berichten op je blog.

Dit is het perfecte hulpmiddel voor drukke professionals, omdat het echt kan helpen om veelvoorkomende taken op het gebied van sociale-mediamarketing te stroomlijnen en tijd te besparen.

Prijzen:

IFTTT heeft twee plannen, gratis en Pro. Met het gratis plan kun je maximaal 3 applets maken. Met het pro plan kun je onbeperkt applets maken en kost slechts $3,40/maand.

De beste social media marketing tools voor uw bedrijf vinden

Tot zover onze lijst van de 20 beste social media marketing tools om uw publiek te laten groeien. Weet u niet zeker welke de juiste keuze voor u is? Hier volgt een korte samenvatting van onze top drie aanbevelingen en wanneer u ze moet gebruiken:

 1. SocialBee - De beste keuze als je gewoon op zoek bent naar een social media scheduling tool.
 2. Iconosquare - De beste keuze voor wie zich richt op social media analytics of Instagram. Inclusief een sociale planner die is ontworpen met Instagram planning in het achterhoofd.

Nu, het is belangrijk om te onthouden dat we in dit artikel het volledige spectrum van social media marketing tools hebben behandeld. En sommige van de andere tools zullen ook nuttige toevoegingen zijn aan uw marketing stack.

Je kunt bijvoorbeeld een alles-in-één tool als Agorapulse koppelen aan een wedstrijd tool als SweepWidget of een content promotie tool als Quuu Promote.

Verwante lectuur:

 • Wat is de beste Social Media Inbox Tool? (5 Tools om u tijd te besparen)

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.