5 Beste WordPress Gutenberg Blokken Plugins voor 2023

 5 Beste WordPress Gutenberg Blokken Plugins voor 2023

Patrick Harvey

Een van de beste dingen aan de Gutenberg editor is dat het met veel flexibiliteit komt.

Allereerst, als je de schat aan verborgen functies van Gutenberg nog niet hebt verkend, ontworpen om het maken van inhoud een makkie te maken, dan mis je echt iets. Toen ik dit eenmaal had ontdekt, was ik verkocht.

Ten tweede is de Gutenberg editor veel meer dan een set standaardblokken voor het toevoegen van paragrafen, afbeeldingen, knoppen en lijsten aan de inhoud van uw site.

In feite is Gutenberg zo flexibel dat je gespecialiseerde WordPress Gutenberg blok plugins om u te helpen uw inspanningen voor het creëren van inhoud uit te breiden.

En vandaag ga ik de beste met jullie delen.

Maar eerst ga ik het verschil uitleggen tussen single purpose Gutenberg blokken en Gutenberg blokbibliotheken.

De twee soorten Gutenberg blok plugins voor WordPress

Er zijn twee soorten Gutenberg blokken plugins op de markt:

1. Plugins voor één doel

Dit zijn de meest populaire WordPress plugins op de markt omgevormd tot Gutenberg blokken met één doel. Ze richten zich op één functie en bieden site-eigenaren een manier om een enkel blok toe te voegen aan hun post of pagina.

Een goed voorbeeld hiervan is het WPForms blok, gebaseerd op de contactformulier plugin WPForms:

Dit specialiteitsblok geeft je een eenvoudige manier om een contactformulier toe te voegen aan elke post of pagina met behulp van de Gutenberg-editor.

Al met al bieden blokplugins met één doel website-eigenaren de meest uitgebreide oplossing voor een specifiek gebruik, ondanks het feit dat ze slechts één functie hebben.

2. Gutenberg blokbibliotheek plugins

In tegenstelling tot Gutenberg block plugins met één doel, zijn block library plugins een verzameling plugins die verschillende Gutenberg elementen combineren in één enkele plugin.

Een goed voorbeeld hiervan is Atomic Blocks. Het komt met blokken als:

 • Secties en indelingen
 • Prijzen
 • Getuigenissen
 • Call-to-action
 • Afstandhouder en verdeler
 • Profiel van de auteur

Een plugin als deze komt met de mogelijkheid om aan meerdere use-cases te voldoen.

Ze zullen echter niet zo krachtig zijn als een Gutenberg blokplugin voor één doel. En niet te vergeten, sommige blokbibliotheekplugins hebben zoveel blokopties dat het overweldigend kan worden, vooral als je maar een paar belangrijke blokken nodig hebt voor de inhoud van je site.

Nu je het verschil kent tussen blok- en blokbibliotheekplugins met één doel, laten we eens kijken naar de beste Gutenberg blokplugins voor je WordPress website (afgezien van de reeds genoemde, zoals Atomic Blocks).

De beste WordPress Gutenberg blok plugins

1. Kadence Blokken

Kadence Blocks is een populaire blokken plugin die wordt geleverd met meer dan alleen algemeen gebruikte inhoud blokken om u te helpen met het maken van inhoud. In feite is een van de beste delen over het gebruik van Kadence Blocks is dat je toegang hebt tot de unieke Row Layout blok.

Met het Row Layout blok kun je volledig aangepaste rij- en kolomindelingen maken, voor die keren dat de standaard Gutenberg editor het gewoon niet doet. Kies gewoon de kolomstructuur die je wilt en pas de breedte van elke kolom handmatig aan met deze beginnersvriendelijke drag and drop plugin:

Maar maak je geen zorgen, Kadence Blocks heeft veel meer dan rijblokken die je kunt gebruiken:

 • Tabs
 • Kolom
 • Knoppen
 • Rubrieken
 • Spacer
 • Accordeon
 • Pictogrammenlijsten
 • Getuigenissen
 • Fotogalerijen
 • Informatieboxen

Maakt u zich zorgen dat ongebruikte blokken ruimte innemen in uw veelgebruikte blokkensectie? Kadence Blocks laat je blokken deactiveren waarvan je weet dat je ze niet gaat gebruiken, wat je helpt om de Gutenberg editor overzichtelijk te houden.

Prijs: GRATIS + premium versie

2. Ultieme addons voor Gutenberg

Ultimate Addons for Gutenberg wordt gebracht door hetzelfde team van ontwikkelaars dat website-eigenaren helpt bij het uitbreiden van hun favoriete website paginabouwers, Beaver Builder en Elementor. Het is dus veilig om te zeggen dat ze weten wat ze doen als het gaat om addons zoals deze.

Met deze WordPress Gutenberg blokplugin krijg je zowel nieuwe inhoudsblokken als opmaakblokken. Experimenteer bijvoorbeeld met verschillende koppen, voeg een blokcitaat toe of maak zelfs een prachtige tijdlijn op je website die gebruikers kunnen zien.

Extra blokken omvatten:

 • Info box
 • Oproep tot actie
 • Multi-knoppen
 • Post carrousel
 • Google Maps
 • Team
 • Prijslijst
 • En nog veel meer...

Dat gezegd hebbende, de echte reden dat deze blokken plugin mijn lijst maakt is omdat het komt met ingebouwde ondersteuning voor Astra Theme en alle startersites die het team beschikbaar heeft. Met andere woorden, je kunt gemakkelijk een starterssite importeren en de Gutenberg blok editor gebruiken om one-of-a-kind lay-outs te maken.

Wilt u Ultimate Addons for Gutenberg testen voordat u het op uw website installeert? Geen probleem.

U kunt demo's bekijken - zoals deze inhoudsopgave ) - van alle blokken en zie zelf hoe ze er op uw site uitzien:

Prijs: GRATIS

3. Gutenberg Blokken en Sjabloonbibliotheek

Gutenberg Blocks and Template Library is een geweldige blokken plugin als je op zoek bent naar meer dan 10 nieuwe inhoudsblokken en ingebouwde Gutenberg compatibele sjablonen om je te helpen je website sneller dan ooit te bouwen.

Zie ook: 12 slimme tips voor nieuwe bloggers (wat ik wou dat ik 10 jaar geleden wist)

Deze Gutenberg blokken plugin is de perfecte oplossing voor wie complexe posts en pagina's wil bouwen die geoptimaliseerd zijn voor eCommerce productpagina's, social media posts en zelfs blogs.

Maak bijvoorbeeld een About Author-sectie, voeg social share-knoppen toe of breng de diensten van uw online bedrijf onder de aandacht met Gutenberg Blocks en Template Library.

En om je te laten zien wat deze Gutenberg blokken plugin onderscheidt van de anderen, deel ik een paar van mijn favoriete functies:

 • Met het pluginblok kun je details importeren over een WordPress.org-plugin die je hebt gemaakt, zodat anderen die kunnen zien.
 • Google Maps blok wordt geleverd met sleep en zoom functionaliteit waardoor het interactief is voor bezoekers van de site
 • Voeg aangepaste CSS toe binnen de Gutenberg-editor en het blok dat je hebt gekozen

Maar als extra kers op de taart komt Gutenberg Blocks and Template Library met één-klik import templates die je niet in veel WordPress plugins ziet - Gutenberg gerelateerd of niet:

Prijs: GRATIS

Zie ook: Wat is een Instagram Handle (en hoe kies je de jouwe)?

4. Gutenberg Blokken Plugin - Ultieme Blokken

Ultimate Blocks is speciaal ontworpen met bloggers en marketeers in gedachten. Het is bedoeld om site-eigenaren te helpen op de gemakkelijkste en snelste manier echt spannende en boeiende inhoud te creëren.

Hier zijn enkele van zijn beste blokken:

 • Herziening Blok - Voeg een beoordelingsblok toe, compleet met productnaam, kenmerken, samenvatting, knop en sterrenbeoordeling. Nog beter, het is schema markup ingeschakeld.
 • Click to Tweet Blok - Voeg tweetbare inhoud toe aan uw site en betrek uw volgers op sociale media.
 • Countdown Blok - Zorg voor een gevoel van urgentie en speel in op FOMO op berichten of pagina's.
 • Afbeelding schuifregelaar blok - Voeg een eenvoudige afbeeldingsslider toe aan je berichten.

Als je hulp nodig hebt bij het stimuleren van conversies, het verzamelen van meer e-mailadressen en het zorgen dat mensen op je site blijven als ze eenmaal zijn aangekomen, dan is deze Gutenberg blokken plugin de perfecte oplossing.

Prijs: GRATIS

5. Stapelbaar - Gutenberg Blokken

Stackable is een verzameling kant-en-klare aangepaste blokken die voortbouwen op de bestaande Gutenberg-editor. vandaar de naam Stackable .

Gebruik de stapelbare blokken direct uit de doos, of pas ze naar eigen inzicht aan. En maak u nooit zorgen over hoe de inhoud van uw site zal worden weergegeven op de voorkant van uw site, want dankzij het responsieve ontwerp ziet uw website er geweldig uit op alle schermformaten.

Buiten de 20+ blokken die deze plugin biedt, weet dat Stackable ook komt met een set van nette effecten en functies zoals:

 • Beeld- of video-achtergronden
 • Vaste beelden
 • Enkele of verloop gekleurde achtergrondeffecten
 • Hover box opties

Maar voor het geval je nieuwsgierig bent naar Stackable's unieke Gutenberg blokken, hier een paar van mijn favorieten: Team Members, Video Popup, Feature Grid, en Container.

Prijs: GRATIS

De beste Gutenberg blokken plugins inpakken

En daar heb je het: 6 van de allerbeste WordPress Gutenberg blokken plugins om je te helpen de functionaliteit en het ontwerp van de inhoud van je site uit te breiden met behulp van de standaard Gutenberg editor.

Natuurlijk is dit geen uitputtende lijst, maar er zijn er nog veel meer die u kunnen helpen prachtige inhoud te creëren die uw bezoekers graag lezen, bekijken en gebruiken.

Dat gezegd hebbende, maakt het niet uit welke Gutenberg blokken plugin je besluit te gebruiken, je gaat een sterk begrip van de standaard Gutenberg editor moeten hebben als je plugin voor je gaat werken.

Gutenberg wordt vrij vaak bijgewerkt, dus het is de moeite waard om toekomstige updates in de gaten te houden. Als de editor evolueert, zullen deze blokken plugins (en andere) dat ook doen.

Verwante lectuur: Hoe maak je een FAQ sectie met Gutenberg?

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.