De beste manieren om geld te verdienen met uw blog (en waarom de meeste bloggers falen)

 De beste manieren om geld te verdienen met uw blog (en waarom de meeste bloggers falen)

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar de beste manieren om uw blog te gelde te maken?

Misschien verdient u al wat geld met uw blog en wilt u uw inkomsten verhogen.

Of misschien staat u op het punt uw blog te beginnen en wilt u een plan klaar hebben voor wanneer u het lanceert.

Hoe dan ook - ik heb je gedekt.

In dit bericht deel ik alles wat je moet weten over de populairste manieren om een blog te gelde te maken.

Maar eerst moeten we het hebben over de grootste reden waarom de meeste bloggers geen geld verdienen - en hoe u dat kunt vermijden.

Klaar? Laten we beginnen:

Waarschuwing: Geld verdienen met een blog is geen snel proces. Het vergt tijd, geduld en veel hard werk. Als u op zoek bent naar een snelle manier om geld te verdienen, zult u dat hier niet vinden. Maar als u bereid bent er werk van te maken, lees dan verder.

De grootste reden waarom de meeste bloggers geen geld verdienen

Er is veel advies over hoe geld te verdienen als blogger.

Het probleem? Het meeste mist de basis.

En het zijn deze fundamenten die u de bouwstenen verschaffen die u nodig hebt om uw blog succesvol te maken.

Dit is de afspraak:

Er zijn 4 componenten van elk op inhoud gebaseerd bedrijf. Dit geldt voor podcasts, blogs, YouTube kanalen, en al dat goede spul.

Als deze componenten niet op elkaar zijn afgestemd, is het alsof je een waterval probeert op te roeien met gebroken peddels.

Wat zijn deze componenten?

Bedrijfsmodel Publiek Inhoud Marketing .

Ik heb dit het BACM raamwerk genoemd. Niet de meest interessante naam, maar het werkt.

Het idee is dat alles moet stromen. Je begint met het uitzoeken van je bedrijfsdoelen en bedrijfsmodel. In wezen, hoe ga je geld verdienen?

Vervolgens bepaalt u uw doelgroep, uw inhoudsstrategie en hoe u die inhoud op de markt gaat brengen.

Het probleem is dat als sommige bloggers beginnen, ze een bedrijfsmodel kiezen dat niet past bij hun publiek, inhoud of marketing.

Een goed voorbeeld is een blogger die een advertentienetwerk als Google AdSense gebruikt om geld te verdienen, maar recensies publiceert die waarschijnlijk niet veel verkeer zullen opleveren.

In dit voorbeeld kunt u veel beter affiliate marketing gebruiken om geld te verdienen aan recensies, en SEO gebruiken als uw primaire marketingkanaal.

Elk onderdeel van uw bedrijf moet elkaar ondersteunen. Alles moet als een handschoen passen. Kies de beste contentstrategie en marketingkanalen voor uw bedrijfsmodel & doelgroep.

Maar denk er ook aan dat bepaalde methoden om geld te verdienen aan een blog sneller gaan dan andere. Zo wordt u bijvoorbeeld sneller betaald met freelancen, terwijl affiliate marketing langzamer gaat, maar vaak wel tot passief inkomen kan leiden.

Let op: Advertenties zijn het meest zinvol wanneer ze niet meer winstgevende conversiedoelen onderbreken, en uw site verkeer efficiënt kan schalen. Het is het bijvoorbeeld niet waard om een potentiële freelance opdracht te verliezen die $40K waard kan zijn over de levensduur van de account, als u slechts een paar cent krijgt voor het wegsturen van uw site.

De beste manieren om uw blog te gelde te maken

Laten we nu eens kijken naar de beste manieren om je blog te gelde te maken:

1. Freelancing

Als je op zoek bent naar een snellere manier om geld te verdienen met je blogvaardigheden, dan is freelancen de beste optie.

Over het algemeen is geld verdienen met een blog een langzaam proces, maar freelancen gaat meestal veel sneller als je betalende klanten kunt vinden.

Hoewel de meeste bloggers geneigd zijn te kiezen voor freelance schrijven, zijn er genoeg andere diensten die u kunt aanbieden.

Denk er zo over:

Wat je ook doet voor je eigen blog, er is een kans dat iemand anders je betaalt om dat voor hen te doen.

Bijvoorbeeld:

 • Inhoud schrijven
 • Copywriting
 • Proeflezen + redactie
 • Beheer van sociale media
 • E-mail marketing
 • Videobewerking
 • Grafisch ontwerp
 • Webdesign
 • SEO
 • Promotie van inhoud

En het mooie is dat het werk dat je doet voor je blog fungeert als een portfolio.

Freelancen kan je ook nieuwe kansen bieden en soms je eigen blog helpen groeien.

In feite krijg ik al jaren werkaanbiedingen dankzij mijn blog, ondanks het feit dat ik geen diensten aanbied.

Ik heb zelfs enkele ongelooflijke kansen moeten afslaan van mensen als Noah Kagan.

Hier komt het op neer: de vaardigheden die we als bloggers leren zijn nu erg gewild. En die vraag zal alleen maar toenemen.

Let op: Weet je niet zeker waar je freelance banen kunt vinden? Bekijk onze opsomming van freelance banen websites om aan de slag te gaan.

2. Online cursussen verkopen

Steeds meer mensen willen hun vaardigheden verbeteren of iets nieuws leren.

Zie ook: Wat is affiliate marketing en is het de moeite waard in 2023?

Om het beste uit deze tactiek te halen en je publiek te bedienen, moet je het onderwerp waarover je een cursus wilt maken onder de knie hebben.

En er is veel werk vooraf in termen van planning, het creëren van inhoud, enz. En je hebt een solide marketingplan nodig dat je kunt uitvoeren zodra je je cursus lanceert.

Als je een team van filialen opbouwt, kun je vrij snel beginnen met het genereren van omzet.

Het mooie van online cursussen is dat ze jarenlang inkomsten kunnen genereren en dat ze je minder afhankelijk maken van onvoorspelbare verkeersbronnen zoals Google.

Online cursusplatforms maken het gemakkelijk om cursussen te maken en te verkopen. En in het geval van Thinkific kun je je eerste cursus gratis lanceren.

Let op: Je hebt een cursusplatform met een leerbeheersysteem nodig om je leerlingen de beste ervaring te bieden. Bekijk ons artikel over online cursusplatforms voor enkele aanbevelingen.

3. Digitale producten verkopen

Digitale producten zijn een andere optie en die kunnen soms gemakkelijker zijn dan de verkoop van cursussen, vooral in het geval van bundels met sjablonen.

Sommige mensen hebben sjabloonbedrijven opgebouwd op basis van gratis grafische ontwerptools zoals Canva.

En er zijn verschillende soorten digitale producten die je zou kunnen verkopen:

 • Ebooks
 • Podcasts
 • Webinars
 • Sjablonen
 • Checklists
 • Bundels van producten
 • Abonnementen

Welke producten u ook besluit te verkopen, zorg ervoor dat u producten kiest die aansluiten bij uw bedrijfsdoelstellingen en de behoeften van uw publiek.

Nu hebt u een soort e-commerce platform nodig, zodat u betalingen kunt accepteren en de producten aan uw klanten kunt leveren.

Afhankelijk van wat u verkoopt, kunt u gebruik maken van een marktplaats. U zult uw winst moeten delen, maar kunt soms gebruik maken van een ingebouwd publiek & gevestigd vertrouwen van het platform.

Amazon Kindle is een goede optie voor ebooks.

En Etsy is een goede optie voor alles wat creatief is. In feite gebruiken veel bloggers Etsy om digitale producten te verkopen, zoals planners, ebook-sjablonen, lead magnet-sjablonen en allerlei andere dingen.

Buiten marktplaatsen zou je kunnen gaan voor een platform als Sellfy waarmee je ebooks en andere digitale producten kunt verkopen. Zowel digitale als fysieke producten.

Podia is een goede optie, vooral als u cursussen wilt verkopen. Het wordt geleverd met een leerbeheersysteem voor cursussen. U kunt abonnementen, webinars en andere dingen verkopen.

Het behandelt ook klantenberichten, affiliate tracking, en meer.

4. Reclame

Adverteren is waarschijnlijk de meest populaire manier om een blog te gelde te maken. Je kunt je aanmelden bij een advertentienetwerk en wat code op je site zetten - dat is alles.

Maar als het aankomt op daadwerkelijk geld verdienen, is het zeker een langzame aanloop, tenzij je een bestaande site met verkeer hebt.

De meeste bloggers hebben moeite om geld te verdienen met advertenties omdat hun inhoudsstrategie niet is afgestemd op dit specifieke bedrijfsmodel. Herinner je je het BACM-kader van eerder? Dat is nog belangrijker bij deze monetariseringsmethode.

Uw inhoudstrategie zal afhangen van uw vermogen om uw inhoud op te schalen en inhoud te publiceren die op natuurlijke wijze massaal verkeer aantrekt.

Dit betekent kortere artikelen en slim nadenken over de inhoudstypes die u in uw algemene strategie opneemt.

Nieuwswaardige inhoud en virale inhoud zullen uw brood en boter zijn. En het aanmoedigen van sociaal delen zal een topprioriteit zijn (deze social share plugins zullen helpen).

Het is echter ook belangrijk om af en toe trefwoordgerichte inhoud te publiceren. Het genereren van verkeer van SEO zal de algehele zichtbaarheid van uw site helpen.

SEO-verkeer zal niet zo winstgevend zijn als bezoekers van sociale media als het gaat om advertenties, maar er zijn extra voordelen om dit te doen.

U kunt bijvoorbeeld uw monetaire strategie voor uw blog diversifiëren door affiliate marketing aan de mix toe te voegen.

Let op: Klaar om uw blog te gelde te maken met advertenties? U moet een advertentienetwerk kiezen. Bekijk ons artikel over de beste advertentienetwerken om de juiste voor u te vinden.

5. Affiliate marketing

Wat is affiliate marketing precies?

Het is een populaire manier om een blog te gelde te maken, waarbij u wordt betaald op basis van kosten per actie (CPA).

In wezen promoot u het product van iemand anders en zij betalen u een commissie voor de verkoop.

Het is een mooie manier om een blog te gelde te maken, omdat u er meteen mee aan de slag kunt en u zich geen zorgen hoeft te maken over de klantenondersteuning zoals bij de verkoop van cursussen of digitale producten.

Dus, hoe begin je met affiliate marketing?

U moet nadenken over uw aanpak voordat u begint. Er zijn over het algemeen twee manieren om dit aan te pakken.

Optie 1 - De sociale beïnvloeder

Deze optie is gebaseerd op het opbouwen van een zeer betrokken publiek. Sociale media zouden een belangrijke verkeersmotor voor u zijn, maar e-mailmarketing zou even goed kunnen werken in plaats van, of in aanvulling op. En u zou zich concentreren op een handvol toonaangevende producten.

Deze aanpak werkt vooral goed bij YouTube.

Philip McKnight van Know Your Gear bevat bijvoorbeeld affiliate links naar het gitaarmateriaal dat hij in zijn video's demonstreert:

Als u niets met video doet, zou e-mailmarketing uw beste verkeersaanjager zijn. U zult echter de meeste vooruitgang boeken als u inhoudstypes combineert - geschreven inhoud, video en podcasts.

Optie 2 - De overheidssite

Authority sites vertrouwen meestal op verkeer van zoekmachines zoals Google. Verkeer kan met deze aanpak passiever zijn, maar het is ook onvoorspelbaarder.

In eerste instantie richt u zich op een handvol producten en breidt u die uit door meer recensies en productgerichte lijstposts te maken. Overgang van een kleine blog naar een autoriteitssite.

Dit is bijvoorbeeld de aanpak die ik volg met mijn gitaarblog, Tone Island.

Dus werk ik artikelen door over alle gitaarproducten waar ik persoonlijk belang bij heb.

Zodra u weet welke aanpak u gaat volgen, is het tijd om producten/diensten te vinden om te promoten.

Ik raad aan te beginnen met degenen waarmee je het meest vertrouwd bent. Begin met een snelle online zoektocht om te zien of ze een affiliate programma aanbieden. Zoek naar iets als "affiliate programma"+"product/merknaam".

Zorg ervoor dat ze relevant blijven en promoot alleen producten van topkwaliteit. En maak je affiliate links openbaar.

Let op: Sommige affiliate programma's worden rechtstreeks via een merk of e-commerce winkel afgehandeld. Andere programma's worden beheerd door een speciaal affiliate netwerk. Deze zijn geweldig omdat ze je toegang geven tot veel affiliate programma's in een enkel platform. Bekijk ons artikel over affiliate platforms voor meer informatie.

6. Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud kan een zeer effectieve manier zijn om geld te verdienen met uw blog, maar u moet uw blog eerst goed gevestigd hebben voordat u sponsors kunt aantrekken.

In feite is de grootste uitdaging het vinden van sponsors.

Maar positief is dat je zelf kunt kiezen met wie je wilt werken en je eigen prijzen kunt bepalen.

Een goed startpunt is het maken van een advertentiepagina met uw tarieven voor advertenties en gesponsorde inhoud.

Je moet ook een mediakit maken die je naar potentiële sponsors kunt sturen, met details over het verkeer op je blog, je sociale media, je e-maillijst, je demografische gegevens, je doelgroep, enz.

De gesponsorde inhoud die u maakt, hangt grotendeels af van wat potentiële sponsors zoeken.

Dit kan van alles zijn, van een productrecensie tot iets meer viraal van aard, zoals dit Buzzfeed-artikel:

Vermeldenswaard is dat sommige merken verwachten dat je goede dingen over hen zegt omdat je betaald wordt.

Laten we een productrecensie als voorbeeld nemen. U moet duidelijk zijn over het feit dat u een recensie verkoopt - met alles erop en eraan. U verkoopt geen "positieve recensies" - want redactionele integriteit is belangrijk.

Sommige sponsors zijn echter bang dat ze je uiteindelijk betalen om hun merk in de vuilnisbak te gooien.

De beste manier om deze zorgen weg te nemen is om het product eerst te testen en te weigeren het te beoordelen als het echt slecht is. Deel uw feedback zodat ze dingen kunnen verbeteren. Als ze dat doen, kunt u doorgaan met de beoordeling.

Let op: Je moet gesponsorde inhoud altijd bekendmaken en transparant zijn tegenover je lezers. En alle gesponsorde links moeten worden gemarkeerd als "gesponsord" of "nofollow".

7. Coaching of advies

Zie coaching en consulting als freelancen 2.0.

U kunt doorgaans veel hogere prijzen vragen en u dient meer als adviseur of mentor. U bent dus niet degene die in het algemeen iets uitvoert, in tegenstelling tot freelancers.

Je moet echter wel een grotere deskundigheid kunnen aantonen. Daarom raad ik altijd aan eerst freelance te gaan werken. Als je eenmaal meer gevestigd bent en een aanzienlijke hoeveelheid deskundigheid hebt, is coaching & consulting een geweldige volgende stap.

Zie ook: 12 Beste Trefwoord Onderzoek Tools voor 2023 (Vergelijking)

Een route die sommige mensen nemen is om te beginnen met freelancen en dan over te stappen naar een agentschap om hen de mogelijkheid te geven op te schalen. Dan, zodra ze personeel hebben aangenomen om hun klantgerichte rol te vervullen, kunnen ze hun tijd vrijmaken voor beter betalende klanten als consultant.

Voor dit soort werk kun je meer vragen, want hoe meer ervaring je hebt, hoe waardevoller je inzichten zijn voor andere bedrijven.

Zodra u klaar bent, maakt u een conversiegerichte landingspagina op uw blog, zodat u de wereld kunt laten weten dat u beschikbaar bent voor coaching/consultancy.

Let op: U kunt ook een verkooptrechter maken om uw goedkopere producten aan de voorkant te promoten en uw duurdere aanbiedingen (bijv. coaching) aan de achterkant te promoten met behulp van e-mailautomatisering.

Inpakken

Hoe moet u uw blog te gelde maken? Dit antwoord hangt af van u, uw bedrijfsmodel en uw publiek.

Ik heb de populairste opties hierboven behandeld om je een goed uitgangspunt te geven.

Hoe dan ook, u moet zich concentreren op één methode om uw blog te gelde te maken en die inkomstenstroom eerst ontwikkelen. Ga dan naar de volgende.

Verwante lectuur:

 • Hoe verdienen influencers geld? De volledige gids

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.