Wanneer is de beste tijd om een blogbericht te publiceren? (De controversiële waarheid)

 Wanneer is de beste tijd om een blogbericht te publiceren? (De controversiële waarheid)

Patrick Harvey

Timing is alles als het op marketing aankomt.

Wanneer is het juiste moment om te publiceren op Facebook? Hoe lang blijft een lezer op je pagina? Op welk moment krijgen je Instagram posts de beste betrokkenheid? Wanneer is het beste moment om een blogpost te publiceren voor de beste resultaten?

Publiceer een blogpost en deel sociale updates op de rechts tijd en het leven is geweldig: de blogpost trekt veel lezers en genereert massa's algemeen blogverkeer, er wordt geklikt op affiliate links en doorgekocht, e-mail inschrijvingen worden verzameld, en er zijn social media shares a'plenty.

Deel het allemaal op de verkeerde tijd, aan de andere kant, en je hebt jezelf een grote hoop ... nou ja, niets. Geen social shares. Geen reacties. Ernstig teleurstellende lezersaantallen. Het zal voelen alsof al je harde werk voor letterlijk niets is geweest. (En we zijn er allemaal geweest!)

Maar is er echt een goed of verkeerd moment om een blogbericht te publiceren, of komt het allemaal neer op geluk? ... ?

Ik ga een paar dingen zeggen die veel mensen super controversieel zullen vinden:

Er bestaat niet zoiets als een algemeen 'beste moment' om een nieuw blogbericht te publiceren.

*insert ontzet gezicht hier*

Misschien bestaat er niet eens zoiets als een "beste tijd" om te publiceren.

*cue gasps van schok en ongeloof*

Ik voel de boze blik van content marketeers nu al een gat in mijn hoofd branden, maar luister even naar me voordat je ervoor kiest om je bij hen aan te sluiten. Ik beloof dat ik daadwerkelijk bewijs heb om mijn verbazingwekkende bewering te staven.

Meer dan dat, ik ga u laten zien hoe u het absoluut beste tijdstip kunt bepalen om nieuwe blogberichten te publiceren ... specifiek afgestemd op jij , uw blog en uw publiek .

Wat is het doel van de blogpost?

Kijk eens naar de volgende blogpost die je van plan bent te publiceren: wat is het nut ervan?

Probeer je geld te verdienen met affiliate verkoop? Is het een opiniestuk dat je gewoon moest uittypen? Misschien is het een gesponsord bericht, waarin je samenwerkt met een merk waar je helemaal weg van bent?

Waarom doet dat er eigenlijk toe?

Nou, het blijkt dat het er wel degelijk toe doet - en het is eigenlijk allemaal een kwestie van gezond verstand.

Affiliate blog posts

Stel dat u een lange, diepgaande, op lijstjes gebaseerde blogpost hebt gemaakt, met affiliate links naar veel verschillende producten waar u het over hebt. Wanneer denkt u dat het zinvol is om die blogpost te publiceren? In het midden van de maand? Aan het eind van de maand?

Denk je niet dat het zinvoller zou zijn om het bericht te publiceren rond de tijd dat de meeste mensen betaald krijgen, zodat je affiliate links meer uitnodigend zijn en iedereen zich iets gelukkiger voelt over het uitgeven van hun zuurverdiende geld?

Volgens een onderzoek van Intuit QuickBooks onder meer dan 1.000 Amerikaanse werknemers was de meest voorkomende dag om betaald te krijgen vrijdag (53% van de mensen).

Zie ook: 10 beste webanalysetools voor 2023: krijg zinvolle website-inzichten

44% kreeg ook om de week betaald.

Als *ik* een blogger was met een lezersbestand in de VS en ik publiceerde een blogbericht om geld te verdienen met affiliate links, dan zou ik dat bericht zeker op een vrijdag publiceren (en sociaal delen) in de hoop dat meer mensen zouden klikken en aankopen zouden doen via de links.

Gesponsorde blogberichten

Laten we nu eens kijken naar gesponsorde berichten: die wil je publiceren op een moment dat ze bijna... gegarandeerd om de beste betrokkenheid te krijgen, niet alleen in termen van verkeer maar ook in termen van linkklikken, commentaren, delen op sociale media, enz.

Leuk weetje: Volgens SproutSocial zijn de beste tijden om [blogpost promo] content te publiceren op Instagram voor een hoog engagement wereldwijd vrijdag om 10u-12u en woensdag om 11u.

Hoe meer engagement u genereert, hoe gunstiger en succesvoller uw samenwerking met een merk waarschijnlijk zal zijn. Meer engagement betekent op zijn beurt ook de mogelijkheid om hogere prijzen te vragen voor samenwerkingen, en het openen van deuren naar grotere en betere samenwerkingen in de toekomst.

Dit betekent dat de tijdstippen waarop uw blog krijgt het meeste engagement, vooral op sociale media.

Op meningen gebaseerde blogberichten

Een opiniestuk wordt waarschijnlijk 's avonds gelezen, als iemand de tijd heeft om te gaan zitten, het goed te consumeren en instemmend te knikken. Of het er niet mee eens te zijn.

Tenzij het gaat om een opiniestuk over een evenement of tijd, kunt u waarschijnlijk opiniestukken plaatsen op elke Ik heb zelf ondervonden dat ze het vrij goed doen op donderdag, vrijdag en in het weekend, wanneer ik de links naar de post heb gedeeld op de sociale media.

Leer van de experts ...

... maar pas de informatie aan. Wat ik daarmee bedoel is: gebruik de informatie die je op deze pagina leest, en op andere sites, maar pas het toe op jouw specifieke situatie.

Beste tijd om blogberichten te publiceren voor social shares (volgens TrackMaven)

Volgens een rapport van TrackMaven is de beste tijd om blogberichten te publiceren voor het hoogste aantal social media shares (specifiek) in de middag en avond. Blogberichten die rond 15.00 uur [Eastern Standard Time] en in de vroege avond werden gepubliceerd waren het meest succesvol in termen van delen op Facebook, Twitter, enz.

Maar dat is Eastern Standard Time, wat 4 uur achterloopt op GMT. Als je een in het Verenigd Koninkrijk. blogger, zijn er twee manieren om deze informatie te gebruiken en aan te passen:

1 - Dezelfde middag/avondperiode zal waarschijnlijk zowel in het VK als in de VS succesvol zijn.

Die middag/avondperiode is de periode waarin de meeste mensen thuiskomen van een zware werkdag, eten koken en op Facebook surfen, en 's avonds ontspannen.

Het leven vertraagt een beetje, en er is meer tijd om te besteden aan de leukere dingen in het leven: video's kijken, blogberichten lezen, online winkelen of gamen, of wat dan ook dat mensen graag online doen.

2 - Als je lezers hebt aan beide kanten van het water, heb je TWEE potentiële beste tijden om blogberichten te publiceren.

Ik ben de eigenaar van een Britse blog die het grootste deel van zijn verkeer uit de VS haalt.

43,2% van de lezers bevindt zich in de VS, 31,1% in het VK, 6,2% in India en de resterende 19,5% van de lezers is verspreid over Canada, Australië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Zuid-Afrika, Roemenië en andere landen (de cijfers zijn gemiddelden).

Als ik blogberichten publiceer en berichten op sociale media deel op populaire tijdstippen in het Verenigd Koninkrijk, richt ik me eigenlijk maar op 31,1% van mijn lezersbestand als ik dat doe.

Als ik ze daarentegen op populaire tijdstippen in de VS publiceer, richt ik me op 43,2% van mijn lezersbestand.

De oplossing is eenvoudig: publiceer de blogpost op piektijden in het VK, en gebruik dan sociale media om de post later opnieuw te promoten, op piektijden in de VS. Ik zou mijn eerdere "NEW BLOG POST" tweet kunnen retweeten, een nieuwe afbeelding op mijn Instagram feed/Stories video kunnen plaatsen om de post te promoten, of de link naar de blogpost op Facebook kunnen delen (/de oorspronkelijke "NEW BLOG POST" update delen).

En JA, het is perfect in orde om je eigen tweets te retweeten, of je eigen sociale media-inhoud opnieuw te delen.

Het is ook prima om social media-updates die niet goed presteren te verwijderen en ze opnieuw te publiceren op andere, hopelijk engagement genererende tijdstippen. U verhoogt hiermee zelfs uw totale engagementpercentage; de slecht presterende updates worden verwijderd zodat ze de goed presterende updates niet naar beneden halen.

Beste dag om blogberichten te publiceren voor sociale aandelen (volgens OkDork en BuzzSumo)

Dinsdag is de beste dag om je blogberichten te publiceren om er de meeste social media shares uit te halen, volgens een studie van OKDork en BuzzSumo die de share counts van meer dan 100 miljoen artikelen over een periode van acht maanden onder de loep nam.

Dinsdag is ook de beste dag om te posten en te delen voor Facebook engagement, en voor Twitter engagement.

Maandag was echter de beste dag voor Pinterest.

Zie ook: 10 Beste platforms om digitale producten te verkopen in 2023

Consistentie is altijd de sleutel

Het kan niet genoeg gezegd worden: consistentie is de sleutel als het gaat om bloggen.

Als je je gaat richten op EEN ding als het gaat om bloggen en blogpromotie, maak het om blogberichten te publiceren en te posten op sociale media zo consequent als je kunt. Twee nieuwe blogberichten per maand publiceren, elke maand is beter dan zes posten in een maand en dan helemaal niets voor zes maanden.

Veel bloggers hebben veel succes gehad met een strikt en consistent publicatieschema: elke vrijdag om 9 uur 's ochtends publiceren, zonder mankeren, bijvoorbeeld. Consistentie is vaak gekoppeld aan betrouwbaarheid; als je overkomt als een consistente en betrouwbare bron, zullen lezers en volgers je eerder vertrouwen.

Hoeveel blogs per week? De experts hebben hun zegje gedaan ...

Volgens HubSpot hangt het aantal keren per week of maand dat u moet bloggen af van de omvang van uw blog, en ook van wat u ermee wilt bereiken.

Om organisch verkeer (van zoekmachines, bijvoorbeeld) te stimuleren, moet u 3 tot 4 gloednieuwe berichten per week publiceren, elk volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Grotere blogs daarentegen zullen vaker moeten publiceren: 4 tot 5 berichten per week, maar een mix van gloednieuwe en bijgewerkte berichten.

In dat geval kunnen zowel kleinere als grotere blogs ermee wegkomen om minder vaak nieuwe (of bijgewerkte) inhoud te posten - een paar keer per week.

99 Firms stelt dat bedrijven die 16 of meer blogberichten per maand publiceren 3,5 keer zoveel verkeer krijgen als bedrijven die er slechts 4 of minder publiceren.

Dat komt overeen met de vorige HubSpot-studie: 16 blogberichten of maand is gelijk aan een nieuw of bijgewerkt bericht om de dag, of 3 tot 4 berichten per week.

Maar hoe vaak per week bloggen bloggers eigenlijk? Volgens een onderzoek van Orbit Media publiceren de meeste bloggers (24%) 'wekelijks', terwijl 23% zegt meerdere keren per maand te publiceren.

67% van de bloggers in hetzelfde onderzoek meldde echter beste of sterke resultaten wanneer zij dagelijkse blogs publiceerden.

Het gaat erom een evenwicht te vinden en een publicatieschema dat voor u werkt. Als u zich niet kunt verbinden tot dagelijkse berichten, kies dan voor een minder frequent, maar toch consistent schema. (Consistentie is de sleutel, weet je nog?)

SEO en de beste tijden om blogberichten te publiceren: is er een verband?

Wat is het eerste wat je doet zodra je een gloednieuw bericht op je blog hebt gepubliceerd?

Je gaat meteen naar de sociale netwerken die je gebruikt om je blogbericht te promoten, om de link te delen of om te controleren of de automatische publicatie van een Tweet/Facebook update/whatever succesvol is verlopen, toch? (Omdat je weet hoe graag WordPress af en toe speelt en *niet* werkt zoals je wilt).

Het is slim om een nieuwe blogpost onmiddellijk via sociale media te delen. Volgens Impact BND kan het een paar dagen tot een paar maanden duren voordat Google iets nieuws op je blog indexeert, en er zijn wel duizend-en-een verschillende factoren die bepalen hoe snel of langzaam het proces verloopt. Deze factoren zijn onder andere hoeveel verkeer je al krijgt, hoe oud je blog is, hoeveelandere websites naar uw blog linken, welke domein- of site-autoriteit uw blog heeft, en nog veel meer.

Het kan een paar dagen tot enkele maanden duren voordat Google alles wat u op uw blog publiceert, indexeert.

Als u wacht op zoekmachines om verkeer naar een nieuw bericht te brengen, wacht u misschien nogal lang. Maar door links naar uw nieuwe blogbericht op sociale media te plaatsen, kunt u onmiddellijk verkeer aantrekken.

Het is niet zozeer wanneer je de blogpost publiceert... zelf dat belangrijk is, maar eerder wanneer je de promotionele inhoud voor de blogpost - op Twitter, Facebook, Pinterest, Instagram, enz.

Vergeet niet dat populaire tijden ook drukke tijden zijn

Het probleem met het volgen van de goede raad van alle anderen (zoals de verschillende statistieken en feiten over de beste tijden om te publiceren die u vandaag hebt gezien) is dat u daardoor vaak verdwaalt in de massa.

Ja, het is een goed idee om te posten wanneer iedereen online is, maar iedereen zal hetzelfde doen. Er is een kans dat uw inhoud over het hoofd wordt gezien in het midden van de piekuren van de sociale media, hoe verdomd fantastisch het ook is.

Een rapport van TrackMaven uit 2017 suggereerde dat zondag de beste dag was om een blogbericht te publiceren. Er werden minder blogberichten gepubliceerd op zondag, maar blogberichten die waren gepubliceerd genereerde een hoger aantal social shares.

Dinsdag, woensdag en vrijdag hadden het laagste aantal social shares.

Uit dezelfde studie bleek ook dat dinsdag, woensdag en donderdag de populairste dagen waren voor bloggers om te publiceren, en dat 10 uur 's ochtends het populairste tijdstip was.

Publiceer en promoot op populaire tijden, zeker, maar publiceer en promoot ook op minder populaire tijden/dagen (zoals op zondag). Door te experimenteren met verschillende tijden kun je een beter gevoel krijgen van wat specifiek voor jou en je blog werkt.

Tot slot

Het publiceren van een blogbericht is slechts één onderdeel van een veel groter traject als het gaat om het binnenhalen van de lezers. Zonder je lezers op de hoogte te stellen, via een e-mail nieuwsbrief of social media share, bestaat de kans dat absoluut niemand het meteen leest - maar dat is alleen maar omdat potentiële lezers geen manier hebben om het te vinden.

Door social media shares op te nemen in uw publicatieproces, zal het verkeer vrijwel onmiddellijk toenemen. Het is social media sharing waar u uw aandacht op moet richten - het tijdstip waarop u het nieuws van uw nieuwe blogpost deelt met uw lezers, volgers en de rest van de wereld; de manier waarop u uw post verwoordt om lezers aan te trekken; en welke media u bij de post voegt om er zeker van te zijn dat deze het volgende oplevertde beste resultaten.

Maar, zoals de experts zeggen, de beste tijd om een blogbericht te publiceren is:

  • Dinsdagmiddag/avond - voor sociale aandelen .
  • Vrijdagmiddag/avond (en/of typische lokale betaaldagen) - voor affiliate link clicks en aankopen .
  • Zondag - voor minder concurrentie .
  • s Avonds en in het weekend - voor niet-tijdgebonden meningen/langere stukken .

Verder lezen:

  • 20+ WordPress Statistieken: Waarom is dit CMS zo populair?

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.