9 Beste Instagram Bio Link Tools voor 2023 (Expert Picks)

 9 Beste Instagram Bio Link Tools voor 2023 (Expert Picks)

Patrick Harvey

Ben je het zat om steeds je Instagram bio link te verwisselen? Wil je meer uit die link halen?

In deze post vind je een handvol tools waarmee je meer uit je Instagram bio link kunt halen, zodat je het "link in bio" ding kunt doen.

Dan, tegen het einde, zal ik het hebben over waarom je je Instagram bio link zou moeten optimaliseren.

TL;DR:

Kies Shorby als je de beste speciale Instagram link in bio tool wilt.

Kies Pallyy als je een betaalbare alles-in-één Instagram marketing tool wilt met bio link functionaliteit. Inclusief post scheduling, analytics, onderzoek en comment management. Ondersteunt ook andere sociale netwerken.

1. Shorby

Shorby is wat we gebruiken om onze eigen Instagram bio te optimaliseren. Het is een fantastische tool.

We doen dit met hun SmartPages functie. Hiermee kun je meer uit je Instagram bio link halen door een aangepaste pagina te maken gevuld met links naar je prioritaire content/pagina's.

Let op: Shorby is de tool die we gebruiken bij Blogging Wizard.

In deze pagina's kunt u toevoegen:

 • Uw branding - Logo en merknaam.
 • Links naar koeriersdiensten - Dit kan een gewoon telefoonnummer zijn, Facebook Messenger, WhatsApp, en meer.
 • Inhoud blokken - U kunt links toevoegen aan pagina's, of berichten in verschillende stijlen. U kunt extra aandacht trekken met behulp van de pop-animatie. GIF's en video's worden ondersteund.
 • Dynamische inhoud feeds - Toon automatisch je laatste blogberichten, Shopify/Etsy producten, YouTube video's, Apple podcasts, Soundcloud en meer. Dit werkt met elk platform dat een RSS feed genereert.
 • Planning - Plan links die op specifieke tijden op uw SmartPage verschijnen. Geweldig voor flitsverkopen.
 • Links naar sociale media - Een geweldige manier om uw sociale platforms te promoten.
 • Stickers - Deze zijn ideaal voor prijskaartjes voor producten.

U kunt ook het thema van uw SmartPage aanpassen en advertentietrackingpixels gebruiken voor retargetingdoeleinden.

Daarna krijg je een shortlink om toe te voegen aan je Instagram-profiel (of waar je hem ook wilt gebruiken). En je kunt analytics bekijken om te zien welke links de meeste kliks krijgen op je SmartPage.

Maar dat is niet alles! Shorby's messenger links kunnen ook zelfstandig worden gebruikt, wat vooral handig is voor klantenservice en leadgeneratie.

Aangepaste domeinen worden ook ondersteund om uw branding naar een hoger niveau te tillen!

Prijs: Plannen beginnen bij $15/maand. Een gratis proefversie is beschikbaar.

Lees meer in onze Shorby review.

2. Pallyy

Pallyy is de beste Instagram bio link tool als het gaat om algemene functies en waar voor je geld.

Je krijgt de mogelijkheid om twee verschillende soorten links in biopagina te maken. Je kunt kiezen uit een raster dat het uiterlijk van je Instagram-profiel nabootst, of je kunt een linkpagina maken met al je prioritaire links.

Voor de linkspagina krijgt u volledige controle over de aanpassing - pas de kleuren aan uw huisstijl aan, voeg links toe naar uw inhoud, afbeeldingen, video's en andere sociale netwerken.

U krijgt ook toegang tot gedetailleerde rapportage om de prestaties te controleren. Maar daar eindigen de verschillen tussen Pallyy en elke andere tool op deze lijst.

Bovendien krijg je toegang tot een heleboel andere functies waarmee je je Instagram-marketingstrategie kunt verbeteren.

U krijgt een volledig pakket Instagram-analyse- en onderzoeksfuncties. Bewaak uw eigen analyses, cureer content van andere gebruikers, volg uw concurrenten en maak een aangepast rapportagedashboard met de statistieken die voor u van belang zijn.

Er is ook een planningsfunctie, zodat je enorm veel tijd kunt besparen. Deze functie ondersteunt Instagram en andere populaire sociale netwerken. Een Canva-integratie betekent dat je on the fly afbeeldingen kunt maken, en je kunt hashtags/captions opslaan voor later gebruik.

Vervolgens kunt u al uw Instagram-commentaren rechtstreeks in de app beheren en beantwoorden.

Belangrijkste kenmerken:

 • Krachtige IG bio link tool
 • Berichten plannen op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn
 • Gedetailleerde rapportage, analyses en een op maat gemaakt rapportagedashboard
 • Beheer en beantwoord commentaren rechtstreeks in de app
 • Onderschriften en hashtags opslaan voor later gebruik
 • Sociale media-inbox die andere sociale platforms ondersteunt

Prijs: Begint vanaf $15 zonder beperkingen op functies zoals link clicks. Betaal alleen meer als je extra sociale groepen nodig hebt (bijv. Instagram, Twitter, Facebook, etc.)

Lees onze Pallyy review.

3. Tap.Bio

Tap.Bio is een bio link tool die een basislink omzet in een interactieve Instagram Story, wat geweldig is voor die accounts met een kleine following, want je kunt geen links toevoegen aan Stories totdat je 10.000 volgers hebt bereikt.

Deze individuele Stories worden "kaarten" genoemd en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld om uw Instagram-posts, andere sociale netwerken zoals Twitter en YouTube, of koppelingen naar externe bronnen zoals een website te tonen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Mobiel geoptimaliseerde landingspagina maker
 • Kaart met aanmeldingsformulier voor e-mail
 • Retarget gebruikers op Instagram, Facebook en Google AdSense
 • U kunt de statistieken van uw kaarten bijhouden (alleen bij betaalde plannen)
 • Sluit meer dan één Instagram-account aan (alleen bij betaalde plannen)

Prijs: Gratis plan met een profiel kaart, en een extra kaart naar keuze. Betaalde plannen komen met statistieken en Instagram verbindingen en kaarten.

4. Linktree

Linktree is een directe concurrent van Shorby. In tegenstelling tot Shorby heeft het een gratis versie waarmee u een onbeperkt aantal links kunt aanmaken, kunt kiezen uit 9 thema's en kunt zien hoe vaak uw Linktree in totaal is bekeken en hoe vaak op elke individuele link is geklikt.

Maar u moet wel het logo van Linktree weergeven, tenzij u opwaardeert naar een betaalde account voor 6 USD per maand.

Hier is een volledige lijst van zijn topfuncties:

 • Onbeperkte links
 • Link tracking
 • Retargeting
 • Geplande koppelingen
 • E-mail integratie
 • White label beschikbaar
 • Aanpasbare
 • Verrijkte Analytics, inclusief verwijzings- en locatiegegevens
 • Ingebedde video's
 • SMS aanmeldingen
 • Leap Links - stuur al het verkeer op een redirect naar één bestemming voor een bepaalde periode

Zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien, ziet de lay-out er min of meer hetzelfde uit. Je gebruikt "linktr.ee" als link shortener, en je Instagram profiel pic en handle worden bovenaan de pagina weergegeven.

Met Linktree PRO kunt u alle sociale iconen toevoegen aan uw profiel, inclusief Whatsapp, e-mail contact links. En u kunt een e-mail opt-in formulier en SMS inschrijving toevoegen aan uw pagina.

Je hebt ook meer opties voor het aanpassen van je pagina, avatar, lettertypes en knopstijlen. Dit omvat toegang tot meer thema's, inclusief het maken van een eigen thema. Je kunt zelfs het Linktree-logo schrappen als je denkt dat het verwarring zaait bij potentiële klanten.

Een coole toekomst die deze tool biedt is de mogelijkheid om links te plannen, wat betekent dat ze niet op je openbare landingspagina verschijnen tot de datum en tijd waarvoor je ze plant.

Prijs: U kunt gratis beginnen met Linktree (met hun branding). Het premium plan kost $6/maand.

5. Lnk.Bio

Lnk.Bio is een eenvoudiger Instagram link in bio tool. Het gebruikt een elegante stijl die naadloos aansluit bij het UI-ontwerp van Instagram. Helaas betekent dit dat het op dit moment niet aanpasbaar is.

Hier is een volledige lijst van functies die deze tool biedt:

 • Aangepaste URL beschikbaar
 • Onbeperkte links
 • Cross-link sociale media profielen
 • Link tracking
 • White label beschikbaar

Zoals u kunt zien, is deze tool eenvoudig maar doeltreffend. Het heeft alles wat u nodig hebt in een tool van deze aard. U kunt uw pagina aanmaken en vullen met zoveel links als u nodig hebt. U kunt zelfs de links achteraf volgen met statistieken.

Het eindresultaat is een eenvoudige pagina-indeling met uw profielfoto, Instagram-handle en belangrijke links. U kunt zelfs een kop boven uw links invoegen.

Prijs: U kunt gratis beginnen. Het premium plan kost $0,99/maand of $9,99 voor een levenslang lidmaatschap. Er is ook een white label optie voor het levenslange plan dat $24,99 kost.

6. Linkin.bio door Later

Linkin.bio van Later is meer een geavanceerde Instagram bio link tool. Met deze kun je je Instagram account namaken op je landingspagina zodat je links kunt toevoegen aan individuele posts en zelfs meerdere links per post.

Hier zijn de beste kenmerken:

 • Links toevoegen aan uw feed
 • Tot 5 links per bericht
 • Geplande koppelingen
 • Link tracking
 • 2 Instagram accounts

In tegenstelling tot de vorige tools, waarmee u een onbeperkt aantal links aan uw pagina kunt toevoegen, kunt u met Linkin.bio slechts één link aan uw pagina toevoegen. De andere links moeten aan een bericht worden toegewezen.

Het idee achter deze tool is om het mogelijk te maken dat je daadwerkelijk links deelt via je Instagram posts in plaats van dat je constant de link in je bio moet veranderen.

Wanneer gebruikers op je biolink klikken, zien ze een recreatie van je Instagram-feed, maar wanneer ze nu op het oorspronkelijke bericht klikken waarin "link in bio" stond, kunnen ze daadwerkelijk op de link klikken die je in dat bericht wilde invoegen.

De meest populaire implementatie van deze tool is ecommerce. Hiermee kun je online winkelen toegankelijker maken voor je Instagram-volgers door ze via je feed te laten winkelen voor producten in plaats van ze rechtstreeks naar je winkel te sturen waar ze moeten zoeken naar het product in kwestie.

Aanpassing is niet mogelijk, maar de landingspagina die deze tool maakt, past goed bij Instagram.

Prijs: Plannen beginnen bij $12,50/maand (jaarlijks gefactureerd). Er is ook een beperkte gratis versie beschikbaar.

7. ShortStack

We wijken af van speciale biolink-tools en behandelen een paar marketingtools die op deze manier kunnen worden gebruikt, waaronder ShortStack, een landing page builder die gespecialiseerd is in marketingcampagnes.

Hier is een snelle opsomming van de belangrijkste kenmerken:

 • 10 marketingcampagnes
 • 60+ sjablonen
 • Drag-and-drop editor
 • Functies voor e-mailmarketing
 • Onbeperkt aantal e-mails
 • Geoptimaliseerd voor wedstrijden
 • Insluiten op uw website
 • Ondersteuning voor meerdere sociale media platforms
 • Analytics

Wanneer u een ShortStack landingspagina gebruikt als uw Instagram bio link, kunt u unieke marketingcampagnes lanceren en uw Instagram volgers targeten.

Zoals ik al zei in de lijst hierboven, is deze tool geoptimaliseerd voor wedstrijden. Dat geldt ook voor fotowedstrijden waar je volgers aan mee kunnen doen en op kunnen stemmen. Zo kun je de kracht van betrokkenheid gebruiken bij marketingcampagnes.

U kunt ook alledaagse landingspagina's maken met e-mailformulieren en contactformulieren. De meest interessante campagnes die u kunt maken zijn onder meer weggeefacties, persoonlijkheidsquizzen, het raden van de scores van sportwedstrijden en verwijzingen naar vrienden.

Prijs: U kunt gratis beginnen met ShortStack. Premium plannen beginnen bij $99/maand.

8. Thrive Architect

Thrive Architect is een WordPress page builder plugin ontwikkeld door Thrive Themes. Hiermee kun je volwaardige landingspagina's bouwen met meer dan 200 templates en een intuïtieve drag-and-drop editor.

Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

 • Drag-and-drop editor
 • 270+ landingspagina sjablonen
 • Tientallen inhoudsblokken
 • Kant-en-klare stijlen
 • Aanpasbare stijlen
 • Fullwidth lay-outs
 • Vriendelijk voor e-mailmarketing

Omdat Thrive Architect een WordPress plugin is, maak en host je de pagina's die je ermee maakt vanaf je WordPress site.

Zie ook: 9 redenen om een blog te beginnen (en 7 redenen waarom niet)

U kunt beginnen met een van de meer dan 270 sjablonen van de plugin. Deze worden geleverd met voorgeconfigureerde ontwerpen. U hoeft alleen de stijlen en de inhoud aan te passen aan uw behoeften.

Zie ook: 7 Beste Later-alternatieven voor 2023 (Vergelijking)

U kunt ook een paar extra producten van Thrive Themes aanschaffen om het meeste uit uw marketingcampagnes te halen. Dit omvat Thrive Optimize, een tool waarmee u twee verschillende versies van dezelfde pagina kunt split testen, zodat u kunt zien welke soorten inhoud, stijlen en producten het beste converteren.

Prijs: $99/jaar (daarna te verlengen met $199/jaar) voor het zelfstandige product of $299/jaar (daarna te verlengen met $599/jaar) als onderdeel van Thrive Suite (omvat alle Thrive producten).

Lees meer in onze Thrive Architect review.

9. Leadpages

Leadpages is een speciale landingstool waarmee je landingspagina's kunt maken en hosten op hun platform. Dit maakt het, net als ShortStack, een geweldige optie voor Instagram-gebruikers omdat je er geen website voor nodig hebt.

Hier zijn enkele van zijn beste eigenschappen:

 • Drag-and-drop editor
 • Tientallen sjablonen voor landingspagina's
 • Verschillende inhoudselementen
 • A/B testen
 • Ingebouwde betalingen
 • ROI-statistieken
 • Integratie van e-mailmarketing
 • WordPress integratie

Net als bij Thrive Architect kunt u met Leadpages beginnen met een vooraf ontworpen sjabloon en van daaruit verder werken. U kunt een eindeloze hoeveelheid marketingcampagnes maken met de landingspaginasjablonen van deze tool of uw eigen sjablonen bedenken met behulp van de sleep-en neerzet-editor.

Zodra uw pagina klaar is en uw campagne is gelanceerd, kunt u deze optimaliseren met de splittesttool van Leadpages en hun statistieken en analyses. Dit omvat statistieken over campagnes, pagina's en zelfs dingen zoals pop-ups.

Als uw bedrijf Facebook gebruikt, kunt u uw account integreren en direct nieuwe advertenties maken met behulp van gegevens uit uw campagnes.

Prijs: Plannen beginnen met $27/maand (jaarlijks gefactureerd). Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar voor alle plannen.

Lees meer in onze Leadpages review.

Zoals iedereen die ooit een Instagram-account heeft aangemaakt weet, geeft het platform je slechts één enkele link om in het Bio-gedeelte van je profiel te plaatsen. Je kunt er geen links aan toevoegen naar individuele posts, vandaar dat je Instagram-gebruikers vaak hun onderschriften ziet afsluiten met "link in bio".

Dit beperkt je als marketeer. Terwijl je op Facebook verschillende advertentiecampagnes kunt starten en een paar keer per uur verschillende links in tweets kunt plaatsen, dwingt Instagram je om marketingcampagnes een korte houdbaarheid te geven.

U kunt niet meerdere keren per week verschillende producten promoten, noch kunt u elke blogpost die u publiceert promoten. U moet ofwel uw marketingcampagne inkorten voor elk product of stuk inhoud dat u promoot, ofwel minder producten langer promoten.

Het resultaat is dat u uw biolink regelmatig handmatig moet verwisselen.

Er is duidelijk een andere aanpak nodig.

Gelukkig zijn er een aantal verschillende tools die je kunnen helpen om je Instagram bio link op unieke manieren te optimaliseren. De eerste vier tools die we gaan behandelen zijn speciaal gemaakt om de beperkingen van je bio link uit te breiden.

In plaats van te linken naar één enkele pagina, zoals uw website, winkel of blog, kunt u hiermee linken naar meer pagina's en inhoud.

Hier is een voorbeeld dat we maakten met Shorby een van de onderstaande hulpmiddelen:

Bekijk live voorbeeld

We hebben links opgenomen naar onze populairste inhoud, onze website en lead generation pagina. We hebben ook onze sociale media profielen gepromoot.

Dit type pagina kan worden gebruikt voor andere sociale netwerken zoals Twitter en Facebook - niet alleen voor Instagram. Maar u kunt nog een stap verder gaan door voor elk sociaal netwerk zo'n pagina aan te maken en deze daarop af te stemmen.

Je hebt niet eens een eigen website nodig. Je kunt je link in bio pagina gewoon gebruiken om inhoud op je social media accounts te promoten (bijv. YouTube video's).

Uiteindelijk geeft het optimaliseren van je Instagram bio link je een kans om creatief te worden met je marketing campagnes. En, het stelt je in staat om aangepaste campagnes te lanceren die exclusief zijn ontworpen voor je Instagram publiek.

Elk van deze link in bio tools werkt anders dan de vorige.

Hoewel dit u een verscheidenheid aan verschillende manieren geeft om uw Instagram bio link te optimaliseren, maakt het het moeilijk voor u om de lijst te beperken tot een of twee opties. Dit omvat de eerste drie opties, die vrij gelijkaardig zijn.

Wat zijn uw behoeften als een Instagram marketeer? Specifiek, wat voor soort campagnes ben je van plan te voeren?

Als je gewoon meer links wilt opnemen die geoptimaliseerd zijn voor je Instagram-gebruikers, ben je beter af met tools als Shorby.

Als je verder moet gaan dan een link in bio tool en ook Instagram scheduling, analytics en comment management nodig hebt, overweeg dan Pallyy. De link in bio tool is iets beperkter, maar overall krijg je een complete Instagram marketing toolkit die zeer betaalbaar is.

ShortStack, Thrive Architect en Leadpages zijn het meest geschikt voor marketeers die meer geavanceerde marketingcampagnes op Instagram willen lanceren of complete landingspagina's die uniek zijn voor hun Instagram-publiek aan hun account willen koppelen.

Heeft u een site die uitsluitend producten promoot?

U moet ook overwegen uw berichten en met name de soorten producten en inhoud die u daarin promoot en hoe vaak u promoties voert.

Als je meerdere keren per week verschillende producten en inhoud promoot, wil je waarschijnlijk je Instagram-feed opnieuw maken met linkbare posts door een tool als Linkin.bio van Later te gebruiken.

Je zou ook een reeks links kunnen maken voor je promoties met tools als Shorby, Linktree en Lnk.Bio. Deze tools zouden ook geweldig werken als je ze gebruikt in combinatie met Instagram Stories.

Als je de neiging hebt om slechts één product of stuk inhoud gedurende langere tijd in je feed te promoten, overweeg dan om voor elk een uitgebreide landingspagina te maken met ShortStack, Thrive Architect of Leadpages.

Welke Instagram bio tool zou het beste zijn om het engagement te verhogen?

Uw engagementsniveaus Als betrokkenheid een probleem voor u is, kunt u overwegen ShortStack te gebruiken. Een wedstrijd of weggeefactie kan de perfecte manier zijn om een inactief publiek nieuw leven in te blazen.

Omgekeerd, als je een actieve aanhang hebt op Instagram, kun je succes vinden door iets verder te gaan met meer geavanceerde marketingstrategieën. Dit omvat het bouwen van een professionele landingspagina met Thrive Architect of Leadpages om een enkel product of een gelieerd product op de markt te brengen.

Lees ook onze gidsen over hoe u uw volgers op Instagram kunt laten groeien en over het gebruik van hashtags. Hoe meer volgers u hebt, hoe meer klanten u mogelijk kunt bereiken.

Bestaat er een kosteneffectieve Instagram bio tool?

U moet ook overwegen uw budget Lnk.Bio is de meest kosteneffectieve oplossing als je alleen maar een eenvoudige manier wilt om meer links toe te voegen aan je Instagram-biolink.

Als u een kleiner publiek hebt en marketingcampagnes wilt gebruiken, kunt u gratis aan de slag met ShortStack. Het kan echter prijzig worden zodra uw landingspagina's meer dan 5.000 keer worden bekeken.

Laatste gedachten

Bedankt voor het bekijken van onze roundup van de beste Instagram link in bio tools.

Deze tools maken het gemakkelijk om meerdere links in je Instagram bio toe te voegen.

Houd gewoon in gedachten dat het doel van het optimaliseren van je Instagram bio link is om marketingcampagnes te creëren die meer aansluiten bij je publiek op het platform, niet je publiek als geheel.

Elk instrument dat u gebruikt en elke campagne die u opzet, moet u helpen dat doel te bereiken.

Ten slotte kunt u overwegen deze link in bio-pagina's te gebruiken voor andere sociale profielen. U kunt bijvoorbeeld een andere pagina maken voor Twitter, YouTube of Facebook, elk geoptimaliseerd voor uw publiek op dat platform.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.