Thrive Theme Builder Review 2023: Websites bouwen is nu makkelijker geworden

 Thrive Theme Builder Review 2023: Websites bouwen is nu makkelijker geworden

Patrick Harvey

Hebt u moeite om uw WordPress site er precies zo uit te laten zien als u wilt?

Als je een standaard WordPress thema of themakader gebruikt, dan is het zeer waarschijnlijk dat je op een gegeven moment je haren uit je hoofd trekt.

Waarom?

Want de meeste thema's komen met een reeks verborgen beperkingen die je ontdekt nadat je je aankoop hebt gedaan.

Dus, wat dacht u ervan om een visuele themabouwer te proberen in plaats van een traditioneel WordPress-thema? Geen codering. Geen ontwikkelaars. Gewoon rechttoe rechtaan drag-and-drop ontwerp.

In deze Thrive Theme Builder review, neem een diepe duik in de functies van het thema, de goede, de slechte, en of je het zou moeten gebruiken voor je WordPress website.

Klaar? Laten we beginnen!

Wat is Thrive Theme Builder?

Thrive Theme Builder is het nieuwe vlaggenschip product van Thrive Themes dat hun oude thema's vervangt.

In hun woorden:

Thrive Theme Builder is de eerste visuele drag-and-drop thema-editor voor WordPress waarmee u de structuur en lay-out voor uw site in minder dan 15 minuten kunt maken.

Waar komt dat op neer?

 • Het is een thema, geen plugin of workaround.
 • Het is gemakkelijk op te zetten en te gebruiken
 • Het biedt een volledige visuele drag-and-drop gebruikerservaring

De visuele editor is vergelijkbaar met die van Thrive Architect, maar met Thrive Theme Builder kunt u uw hele site beheren in plaats van afzonderlijke pagina's.

U kunt bijvoorbeeld uw header, footer, blogpostsjablonen, zijbalk, pagina-indeling, categoriepagina's, zoekpagina's, 404's en meer visueel creëren en aanpassen.

Kortom, het is anders dan elk ander type WordPress-thema.

Krijg toegang tot Thrive Theme Builder

Thrive Theme Builder kenmerken

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste functies die Thrive Theme Builder zo anders en gebruiksvriendelijk maken.

Meerdere begeleidende thema's

Je krijgt hier niet alleen toegang tot één thema.

Thrive Theme Builder wordt geleverd met een aantal verschillende begeleidende thema's. En ze hebben plannen om er in de toekomst meer te lanceren.

Tot nu toe hebben we:

 • Shapeshift
 • Bookwise
 • Ommi
 • Kwik

Wij gebruiken Shapeshift voor dit overzicht, maar Kwik is de meest recente versie en is ontworpen met Core Web Vitals in gedachten - het is ongelooflijk snel.

Site wizard om setup en aanpassing gemakkelijk te maken

Het bouwen van een WordPress site kan stressvol, overweldigend en tijdrovend zijn. Wanneer u een thema kiest, zult u steevast moeten worstelen met bepaalde aspecten om uw site eruit te laten zien zoals u wilt.

Maar Thrive Theme Builder is uitgerust met een site setup wizard die je door een reeks stappen leidt om je eerste site live te krijgen in minder dan 15 minuten:

Als je het gevoel hebt dat je opnieuw moet beginnen, is er een optie om "Herstart de Wizard" dat alles uitwist en je terugbrengt naar het begin.

U kunt de wizard ook altijd opnieuw bezoeken als u een element wilt wijzigen.

U kunt bijvoorbeeld uw Kop door te kiezen uit de selectie van sjablonen, waaronder:

 • Logo - Menu - Oproep tot actie
 • Logo - Menu - Zoeken
 • Logo - Telefoon - Menu
 • Logo - Burger (menu)
 • Menu - Logo - Sociaal

Er zijn alle vormen, tinten, maten en structuren van header-sjablonen. En hetzelfde geldt voor Footers ook:

 • Gecentreerd Logo
 • Meerdere kolommen
 • Contactformulier
 • Contactgegevens
 • Lead Generation

Na kop- en voetteksten kunt u overgaan naar uw Homepage met sjablonen voor Personal Branding, Servicebedrijven en lokale bedrijven:

Zie ook: Jobify Review - Een van de beste vacaturesites voor WordPress

Plus, er zijn heel veel sjablonen voor Enkelvoudige Blog Berichten, Blog Post Lijsten, en Pagina's ook.

Globale instellingen om uw site overal bij te werken

Naast de site-assistent zijn er nog vier menu-opties waarmee u snel wijzigingen kunt aanbrengen op globaal niveau:

1. Branding

Met de brandingoptie kunt u het thema aanpassen aan uw merk met themakleuren, logo en favicon.

Eerst kunt u de standaard merkkleur kiezen die in de installatiewizard wordt gebruikt of deze hier aanpassen:

Vervolgens kunt u een donkere en lichte versie van uw logo uploaden en Thrive Theme Builder zal automatisch de juiste gebruiken op verschillende plaatsen in uw site:

En tenslotte kunt u een favicon uploaden die wordt gebruikt om uw site te identificeren in browsertabbladen:

2. Typografie

Met de typografie-instellingen kunt u alle algemene typografie van uw thema op één plaats aanpassen. U kunt bijvoorbeeld alle koppen (H1-H6) als groep bewerken of een individuele kop wijzigen, zoals de kop H4 oranje maken:

3. Sjablonen

Thrive Theme Builder heeft standaardsjablonen voor Enkele inhoud zoals blog posts en landingspagina's, plus Lijst sjablonen, zoals bloglijstpagina's en archief (categorieën) pagina's. En hier kunt u die sjablonen bewerken of nieuwe aangepaste sjablonen maken:

4. Snelheid van de site

Het paneel voor optimalisatie van de sitesnelheid is een van de laatste globale functies die zijn toegevoegd. In wezen kunt u met deze drie opties voor sitesnelheid de exacte plugins en instellingen die Thrive aanbeveelt voor een website met hun Theme Builder vooraf laden, zodat u een razendsnelle site krijgt.

Minificatie en caching - Thrive heeft één-klik setups met populaire performance plugins zoals WP Rocket, W3 Total Cache en WP Fastest Cache, zodat u geen uren hoeft te besteden aan het configureren van de verbijsterende minification en caching instellingen. Kies uw plugin en klik op de "Configureren voor optimale caching met Thrive" knop:

Beeldoptimalisatie - Met de tweede optie kunt u kiezen tussen twee geïntegreerde plugins van derden, Optimole of Smush, om uw afbeeldingen te comprimeren en op precies de juiste afmetingen via een bezorgnetwerk aan te bieden:

Versnelde mobiele pagina's (AMP) - Met de derde optie kunt u AMP inschakelen zonder de gebruikelijke lastige instelling. Als u ervoor kiest om de AMP-optimalisatie in te schakelen, helpt dit om uw webpagina's sneller te serveren op mobiele apparaten:

Let op: De AMP-optimalisatiefunctie is nog in beta-tests, dus het wordt niet aanbevolen voor live websites.

Alle elementen bewerken met aanwijzen en klikken

Thrive Theme Builder maakt het gemakkelijk om alle thema-elementen te bewerken, inclusief headers en footers, zonder dat je door massa's menu's hoeft te waden.

Als u bijvoorbeeld de homepage bewerkt, kunt u op het header-element klikken en het direct bewerken zonder terug te gaan naar de wizard.

U kunt het bestaande sjabloon aanpassen door op de kop te klikken en "Bewerk sectie" te selecteren, of het ruilen voor een ander sjabloon door op "Vervangen" te klikken. U kunt bijvoorbeeld een pictogram toevoegen aan de dropdown menu-items:

Vergeet niet dat de header een globale instelling is, dus veranderingen die u hier aanbrengt hebben invloed op alle pagina's op uw site, wat een waardevolle tijdsbesparing is.

Geïntegreerde leadgeneratie-elementen

Zoals alle Thrive producten is Thrive Theme Builder gemaakt met conversies in gedachten, wat betekent dat u lead generation elementen zoals opt-in formulieren en contactformulieren aan uw pagina's kunt toevoegen zonder andere plugins.

U kunt bijvoorbeeld de lead generation elementen op deze homepage sjabloon bewerken door te klikken op de ingebouwde "Thrive Architect Light" knop:

En dan de standaard visuele editor opties gebruiken om de lead gen instellingen te veranderen:

De Theme Builder integreert echter naadloos met andere Thrive-plugins. U kunt dus bijvoorbeeld Thrive Leads, Thrive Quiz Builder en Thrive Ovation gebruiken voor het genereren van leads en getuigenissen.

Grenzeloze ontwerpmogelijkheden

Thrive Theme Builder wordt geleverd met twee kant-en-klare begeleidende thema's - Omni en Shapeshift Bij elk thema zijn er honderden sjablonen en ontwerpopties, om uw website precies zo op te bouwen als u wilt. Bovendien is er ook een blanco paginasjabloon, zodat u desgewenst vanaf nul kunt beginnen.

Bij Shapeshift zijn er bijvoorbeeld vijf voorontworpen startpaginasjablonen waaruit u kunt kiezen. Elke sjabloon heeft betrekking op een ander gebruik, zoals een bedrijf, een lokaal bedrijf, een dienstverlenend bedrijf, een blog met inhoud en personal branding:

Maar welke sjabloon u ook kiest, u kunt ook vooraf ontworpen paginasecties toevoegen, genaamd Pagina Blokken om snel specifieke delen van uw pagina aan te passen:

Stel bijvoorbeeld dat uw homepage er prima uitziet, maar u wilt een testimonialsectie toevoegen. Geen probleem, u kunt een paginablok kiezen uit de sjabloonbibliotheek:

Klik vervolgens om het paginablok op de pagina te plaatsen, en zie hoe het onmiddellijk overeenkomt met de algemene look-and-feel van uw site. Hier ziet u bijvoorbeeld een paginablok met getuigenissen dat is getransformeerd om te passen bij mijn bestaande oranje merkkleurenschema:

De ingebouwde pictogrammenpakketten, lettertypes, kleurverlopen, mooie verdelers en andere ontwerpelementen geven u eindeloze mogelijkheden. En omdat u de ingebouwde visuele editor hebt, kunt u elk element aanpassen (zoals u dat ook in Thrive Architect zou doen) en precies zien hoe het eruitziet voordat u uw wijzigingen opslaat:

Integraties van derden

Thrive Theme Builder integreert niet alleen met Thrive producten, maar ook met tal van online tools en apps van derden, waaronder

 • Email marketing diensten: ActiveCampaign, ConvertKit, MailChimp, Brevo, enz.
 • Transactionele e-maildiensten: AmazonSES, Postmark, Mandrill, enz.
 • Platforms voor webinars en videoconferenties : Goto Webinar, WebinarJam, Zoom, enz.
 • Diverse : Zapier, reCaptcha, WordPress, enz.
Krijg toegang tot Thrive Theme Builder

WooCommerce ondersteuning

Dankzij een recente Thrive Theme Builder update wordt WooCommerce nu ondersteund en zijn er relevante sjablonen toegevoegd om de volgende paginatypes te maken:

 • Product
 • Winkel
 • Account
 • Wagen
 • Kassa

Is Thrive Theme Builder traag?

Nee, het is niet langzaam.

In feite presteert Thrive Theme Builder beter dan andere populaire WordPress page builders in onze tests. Zelfs op mobiel.

Toen Adam bijvoorbeeld zijn persoonlijke blog opnieuw ontwierp, kreeg hij een razendsnelle PageSpeed-score in combinatie met Cloudways hosting en WP Rocket:

En het was ook verdomd snel op mobiel, scoorde in de hoge 70s.

Zie ook: 13 Beste e-mail nieuwsbrief software tools voor 2023 (inclusief gratis opties)

Om dat even in perspectief te plaatsen: dat is een betere mobiele PageSpeed-score dan Google's eigen blog, dat laadt met AMP ingeschakeld.

Toen bracht Thrive zijn Project Light Speed update uit, die in wezen het laden van onnodige scripts op uw site tegenhoudt en gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Op dat moment begonnen Adams blogberichten in de jaren 90 te scoren op Google's PageSpeed analyzer.

Adam gebruikte het Ommi companion thema, maar je zult waarschijnlijk hogere snelheden bereiken met het nieuwere Kwik thema.

Thrive Theme Builder - voor- en nadelen

Laten we de voor- en nadelen van Thrive Theme Builder eens op een rijtje zetten.

Voors

 • Het is een speciaal thema - geen page builder plugin die een thema probeert te zijn.
 • Inclusief een drag-and-drop visuele editor - Thrive Architect Light.
 • Het is snel op te zetten door de site wizard te doorlopen.
 • Bevat verschillende sjablonen voor elk onderdeel van uw sitethema - header, footer, homepages, blog posts, etc.
 • Bevat meerdere sjablonen voor verschillende thema-onderdelen - u kunt bijvoorbeeld kiezen uit een heleboel verschillende auteur bio sjablonen en ze aanpassen zoals u wilt met de visuele editor.
 • Integreert met online essentiële tools en apps - er zijn bijvoorbeeld API-integraties voor de meeste populaire e-mailmarketingproviders.
 • Integreert met andere Thrive Themes-plugins - u kunt bijvoorbeeld opt-in formulieren toevoegen die zijn gemaakt met Thrive Leads of getuigenissen die zijn verzameld met Thrive Ovation.
 • Drie begeleidende thema's en een grote selectie van specifieke pagina + bloksjablonen bij elk.
 • Met design packs kunt u webontwerpen in bulk importeren/exporteren over uw WordPress-sites.

Nadelen

 • Er is een hogere leercurve dan bij een standaard WordPress-thema, maar de installatiewizard helpt je het sneller onder de knie te krijgen.
 • Ontworpen als een meer gesloten systeem in tegenstelling tot andere WordPress thema's. Dit kan een voordeel zijn, afhankelijk van hoe je het bekijkt.
 • Zou baat hebben bij meer themasjablonen voor verschillende gebruikssituaties. Ze zijn echter zo aanpasbaar dat dit voor u misschien geen probleem is.

Hoeveel kost Thrive Theme Builder?

Thrive Theme Builder is beschikbaar voor $97/jaar voor een licentie voor één site.

Als alternatief kunt u Thrive Theme Builder aanschaffen als onderdeel van de Thrive Suite, die $299 kost voor het eerste jaar, verlenging kost daarna $599, of $149/kwartaal.

In de suite krijg je ook toegang tot andere geweldige marketingtools zoals Thrive Leads om je e-maillijst op te bouwen, Thrive Ovation om getuigenissen te verzamelen en weer te geven en Thrive Quiz Builder voor leadgeneratie en engagement.

Als je meer wilt weten over Thrive Suite, bekijk dan onze volledige Thrive Themes review.

Krijg toegang tot Thrive Theme Builder

Thrive Theme Builder beoordeling: laatste gedachten

Thrive Theme Builder is een volwaardige WordPress theme en site builder. Het is moeilijk te vergelijken met andere producten omdat niets op de markt zo werkt.

En omdat het een thema is (geen plugin), werkt het niet zoals page builder plugins.

Het is zo anders dan traditionele WordPress thema's en frameworks, zoals je krijgt:

 • Uw website snel in de lucht
 • Een professioneel ontwerp en totale ontwerpvrijheid
 • Globale thema-instellingen en eindeloze aanpassingsvrijheid

Je zou kunnen zeggen dat Thrive Theme Builder een ecosysteem is van thema's voor verschillende doeleinden.

Dus voor wie is het?

Kortom: iedereen.

Omdat het een conversiegericht thema is dat het spelen met code of het inhuren van een ontwikkelaar voor geavanceerde aanpassingen overbodig maakt, is het geschikt voor content creators, bloggers, solopreneurs, infopreneurs, lokale bedrijven en persoonlijke merken.

En het is zeker het proberen waard, dus probeer het vandaag nog!

Krijg toegang tot Thrive Theme Builder

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.