Hoe uw bedrijf promoten op Instagram: de volledige gids

 Hoe uw bedrijf promoten op Instagram: de volledige gids

Patrick Harvey

Elk bedrijf moet tegenwoordig aanwezig zijn op sociale media, niet alleen om zijn publiek te vinden, maar ook om een duurzame relatie op te bouwen met zijn volgers.

En van alle social media platforms die er zijn, blijft Instagram een van de beste om bedrijven te promoten.

In deze post leer je hoe je bedrijven kunt promoten op Instagram. We laten je zien hoe je een bedrijfsaccount instelt en berichten maakt die opvallen op het platform.

Een Instagram Business-account aanmaken

Om het meeste uit Instagram te halen, heb je een Instagram Business-account nodig. Hier is alles wat je moet weten om te beginnen.

De voordelen van een zakelijke rekening

Er zijn verschillende redenen waarom een social media marketeer een zakelijke account zou willen hebben in plaats van een persoonlijke.

Om te beginnen geeft een zakelijke account u toegang tot de zakelijke functies van dit sociale mediaplatform, waaronder gesponsorde berichten en advertenties. Dit is niet alleen goed voor het opbouwen van uw merk, maar ook voor het bereiken van een nieuw publiek.

Wie een zakelijk account heeft, kan ook zijn Insights-gegevens bekijken. Daar worden alle analytics-gegevens opgeslagen. Zo kun je bepalen welke van je Instagram-posts resoneren bij je doelgroep. Misschien kom je er zelfs achter wat het beste moment is om op Instagram te posten. Gebruik de informatie die je verzamelt om je Instagram-strategie bij te werken.

Met een bedrijfsaccount kunt u ook een contactknop toevoegen. Dit geeft uw volgers een manier om rechtstreeks in contact te komen met uw bedrijf. Als u op de knop klikt, kunnen uw volgers u bellen of e-mailen, afhankelijk van welke van de twee contactopties u inschakelt.

Bron

Instagram heeft ook een handige functie waarbij Instagram-gebruikers een bericht omhoog kunnen vegen om doorgestuurd te worden naar een specifieke website of landingspagina. Dit kan handig zijn voor bedrijven die graag content posten met hun productaanbod.

En als er niets anders is, zorgt het hebben van een Instagram Business-account ervoor dat je bedrijf er professioneel uitziet.

Hoe maak je een zakelijke rekening aan?

Een persoonlijk Instagram-account omzetten in een zakelijk account is niet zo moeilijk als het klinkt. Eerlijk gezegd duurt het maar een paar seconden als je al een persoonlijk account hebt.

Zo doe je dat.

Eerst moet u uw profielpagina openen. Desktopgebruikers kunnen de profielpagina bereiken door op Profiel te klikken in het zijbalkmenu.

Gebruikers van mobiele apps vinden een soortgelijke knop in de onderste rij van de interface. Het is de knop met je profielfoto.

Als je eenmaal op je profielpagina bent, zoek en klik je op de knop Instellingen. Desktopgebruikers vinden hem net naast de knop Profiel bewerken. Wie de app gebruikt, moet op het hamburger-menupictogram klikken (de drie horizontale lijnen rechtsboven in de interface. Hij moet net naast de knop Maken staan (de knop met het plusteken).

Als u op de knop Instellingen klikt, verschijnen er verschillende opties. Klik op Professionele account.

Er verschijnt een nieuw venster waarin u uw categorie kunt instellen en uw zakelijke e-mail en telefoonnummer kunt invoeren. Onderaan de pagina ziet u een optie om over te schakelen op een zakelijke account. Ga uw gang en klik erop.

U krijgt een bevestigingsbericht en een uitleg over wie een zakelijke rekening moet gebruiken. Klik op Wisselen om uw keuze te bevestigen.

Er zij op gewezen dat gebruikers op elk moment kunnen terugschakelen naar een persoonlijke account als zij dat willen.

Een sterk profiel opbouwen

Als je een goede eerste indruk wilt maken, zul je een sterk Instagram-profiel moeten opbouwen. Hier zijn enkele tips over hoe je een profiel kunt bedenken waarmee je boven concurrerende bedrijven op het social media-platform kunt uitstijgen.

Kies een goede profielfoto

Je profielfoto wordt het eerste wat je Instagramvolgers zal opvallen. Je moet dus moeite doen voor je profielfoto. En omdat die je bedrijf gaat vertegenwoordigen, moet je ervoor zorgen dat hij visueel aantrekkelijk is en relevant voor je merk.

Indien mogelijk wilt u dezelfde afbeelding gebruiken op al uw sociale mediakanalen. Die consistentie maakt het makkelijker voor mensen om te bevestigen dat u bent wie u zegt dat u bent. Door consistent te blijven komt u ook nog eens professioneler over.

Bedrijven die al een gevestigd logo hebben, kunnen overwegen dat te gebruiken als hun profielfoto.

Schrijf een goede Instagram bio

Instagram bios kunnen het beste kort worden gehouden. Je wilt direct to the point zijn. Stel je bedrijf voor en beschrijf kort waar het over gaat. Gebruik deze gelegenheid om relevante trefwoorden in te voegen. Dit kan het makkelijker maken voor mensen om je te vinden.

Zorg ervoor dat je wat persoonlijkheid inbrengt wanneer je je bio schrijft. Nog belangrijker is dat je een oproep tot actie opneemt. Vertel mensen wat je wilt dat ze doen na het lezen van je bio. Voeg indien mogelijk hashtags toe.

Bron

Instagram staat zijn gebruikers niet toe om meer dan één link toe te voegen in de bio sectie. Er is echter een workaround: je kunt linken naar een landingspagina die al je andere links bevat. Je kunt een landingspagina hebben met links naar je website, productpagina's, social media kanalen en meer.

Zie ook: Hoe kies je een Twitter-gebruikersnaam als de jouwe bezet is?

Er zijn freemium & betaalde diensten waarmee je dit kunt doen. Je kunt het echter ook zelf doen als je al een website hebt. Je hoeft alleen maar een landingspagina te maken speciaal voor Instagram.

Als alternatief kunt u deze Instagram link in bio tools bekijken voor een op maat gemaakte oplossing. Er zijn ook enkele social media management tools die deze functie bevatten. Pallyy is een goed voorbeeld dat het bekijken waard is.

Voeg uw contactgegevens toe

Bedrijven mogen niet vergeten om hun contactgegevens op te nemen. Dit geldt vooral voor bedrijven met winkels. En als u een lokaal bedrijf runt, zorg er dan voor dat u dat kenbaar maakt in het biogedeelte.

U moet uw bedrijfsadres, telefoonnummer en e-mail vermelden. En als u toch bezig bent, kunt u uw openingstijden invoegen als u nog ruimte over hebt.

Instagram Story Highlights maken

Highlights zijn eigenlijk Instagram Stories die je op je profiel opslaat als onderdeel van een collectie. Deze voorzien je volgers niet alleen van extra content, maar je kunt ze ook gebruiken om nieuwe volgers kennis te laten maken met je merk.

Je kunt hoogtepunten gebruiken om verschillende producten en diensten te promoten. Sommigen gebruiken ze zelfs om hun pleidooien te promoten. Hoe je ze gebruikt is echt aan jou. Vergeet alleen niet om visueel aantrekkelijke afbeeldingen en video's te gebruiken. Zorg ervoor dat je hoogtepunten gemakkelijk te begrijpen zijn.

Met de juiste bijschriften en hashtags vergroot u uw kansen om uw doelgroep te vinden.

Maak boeiende Instagram-inhoud

Nadat je je Instagram Business profiel hebt aangemaakt, kun je beginnen met het maken van Instagram posts. Maar hoe moet je Instagram post eruit zien? Wat voor soort content moet je uploaden?

Hier volgen enkele ideeën over hoe u boeiende inhoud voor uw doelgroep kunt creëren.

Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit

Het spreekt voor zich dat je Instagram-posts - of het nu foto's of video's zijn - van hoge kwaliteit moeten zijn. Je moet je ervan bewust zijn dat Instagram foto's en video's comprimeert om opslagruimte te besparen. Dat betekent dat zelfs als je foto's in de aanbevolen resolutie uploadt, ze misschien niet zo scherp zijn als ze eenmaal live staan.

Bron

Sommigen zweren bij een verdubbeling van de resolutie, zodat de beelden na compressie scherp blijven.

Maar dat maakt allemaal niet uit als je foto's niet goed gecomponeerd zijn. Gebruik een goede camera. Zorg voor een goede belichting. Kader je foto's goed in. Deze tips moeten ervoor zorgen dat je foto's en video's IG-klaar zijn. Samenwerken met iemand die weet hoe je inhoud voor sociale media bewerkt, is een pluspunt.

Begin met experimenteren

Voorbij zijn de dagen dat Instagram alleen maar draaide om vierkante foto's. Een Instagram-pagina kan tegenwoordig zoveel soorten inhoud bieden. Je hebt Instagram Stories, Reels en foto's. Je kunt Instagram-posts gebruiken om wedstrijden te lanceren, aankondigingen te doen en verkoopevenementen te promoten. Er zijn zelfs bedrijven die hun Instagram-account gebruiken om door gebruikers gegenereerde inhoud te delen.

Elk bedrijf dat op Instagram zit, zal moeten experimenteren met verschillende soorten inhoud. Kijk wat werkt voor uw publiek. Mensen gebruiken hun Instagram-app op verschillende manieren. Sommigen gebruiken het strikt voor entertainment, terwijl anderen het zien als een bron van informatie. Leer hoe uw publiek is en pas uw digitale marketingstrategie aan als dat nodig is.

Laat uw bijschriften tellen

Neem de tijd bij het maken van bijschriften voor je berichten. Wanneer gebruikers door hun Instagram-feed scrollen, zien ze je bijschriften niet. Maar zodra ze op een foto of video klikken, is dat het moment waarop je bijschriften schitteren.

Bijschriften kunnen helpen bij de retentie. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een video van 10 seconden hebt geüpload. Een gebruiker zou de eerste twee seconden kunnen bekijken en weggaan als hij het niet onderhoudend genoeg vindt. Maar als je een interessant bijschrift hebt, lezen ze het misschien lang genoeg om de hele video af te spelen tot het einde.

Bron

Instagram houdt ervan als video's tot de laatste seconde worden afgespeeld. Daardoor kunnen ze het aan meer mensen aanbevelen, wat meer views voor jou betekent.

De bijschriften sectie is ook waar u uw hashtags moet plaatsen. Het invoegen van de juiste hashtags zal u helpen om door meer mensen ontdekt te worden.

Gebruik een consistente toon

Je moet een consistente toon gebruiken op al je social media profielen. En het is nog belangrijker om dezelfde toon te gebruiken op je Instagram profiel.

Zie ook: Instagram Hashtags: de complete gids

Dit is misschien geen probleem als slechts één persoon het account beheert, maar als meerdere mensen aan de social media-marketing van uw bedrijf werken, zal de toon van uw merk eronder lijden. Het zal steeds duidelijker worden dat meerdere mensen het account beheren.

Hoewel dat misschien niet zo erg lijkt, vinden de meeste mensen een plotselinge verandering van toon schokkend. Je wilt consistent blijven zodat je geen volgers verliest.

Interactie met uw volgers

Bedrijven moeten ook de interactie aangaan met hun volgers. Dit is wat je moet weten over de interactie met je Instagram-community.

Reageren op opmerkingen

De meeste interacties komen in de vorm van commentaren. Als u uw volgers het gevoel wilt geven dat ze waardevol zijn, dan wilt u reageren op de commentaren die ze op uw berichten achterlaten.

Je hoeft niet op iedereen te antwoorden, maar je wilt wel de tijd nemen om te antwoorden op degenen die eruit springen. Vermijd het kopiëren van antwoorden, want dan kom je onoprecht over. Probeer in je antwoorden herkenbaar te zijn. Niemand wil antwoorden lezen van iemand die praat als een robot.

Tag andere gebruikers

Hoewel dit niet iets is wat je altijd moet doen, kun je andere Instagram-gebruikers taggen wanneer je inhoud publiceert die hen of hun publiek aangaat. Je kunt zelfs andere merken taggen waarmee je misschien samenwerkt.

Bron

Dit helpt niet alleen andere mensen uw bedrijf te ontdekken, maar zorgt er ook voor dat ze zich met uw merk inlaten.

Samenwerken met merken en andere IG-gebruikers

Met Instagram kun je nu co-branded content publiceren. Dit is een geweldige kans om samen te werken met een ander merk of een andere Instagram-gebruiker en zo je bereik te vergroten.

Beelden van achter de schermen delen

Gebruikers krijgen graag een voorproefje van wat komen gaat. Het plaatsen van teasers of beelden achter de schermen kan dus leiden tot leuke interactie met je fans. Het geeft mensen ook een kans om de mensen achter de schermen te zien werken. En het beste van alles is dat deze berichten je merk menselijker maken.

Stel vragen

Je kunt Instagram posts publiceren met als enige doel om vragen te stellen. Je kunt om feedback vragen. Je kunt polls en enquêtes doen. Je kunt je volgers bijvoorbeeld vragen welke productfuncties ze in de volgende versie willen hebben.

Dit soort berichten brengt mensen aan het praten. Ze zullen zelfs niet aarzelen om te antwoorden als ze genoeg om je merk geven.

Gebruikersgegenereerde inhoud plaatsen

Je hoeft niet altijd content te creëren. Je kunt content van je Instagram-volgers posten. Als je die niet kunt vinden, kun je je volgers stimuleren om posts te maken met jouw producten. Die kun je dan gebruiken om je Instagram-account te promoten.

Bron

Vergeet niet om relevante hashtags op te nemen, zodat elk bericht uw doelgroep bereikt.

Gebruik betaalde advertenties

Als je er het budget voor hebt, kunnen Instagram-advertenties een goede manier zijn om exposure te krijgen op het platform. Hier zijn enkele van de dingen die je moet onthouden als je deze route gaat volgen.

Instagram biedt tal van advertentieformaten voor bedrijven die een breder publiek willen bereiken. Je kunt foto- en videoadvertenties doen. Je hebt Carrousel-advertenties. En sommigen doen Instagram Stories.

Er is geen goed of fout antwoord. Wat voor sommigen werkt, werkt niet voor anderen. Je moet het gewoon zelf uitproberen om te zien wat het beste aanslaat bij je publiek. Dat is gewoon onderdeel van het creëren van een solide Instagram-marketingstrategie.

Zorg voor een duidelijke oproep tot actie wanneer u advertenties plaatst. De meest voorkomende nodigen gebruikers uit om een website te bezoeken of een aankoop te doen.

Vergeet niet uw advertenties af te stemmen op uw doelgroep. U kunt gebruikers targeten op basis van onder andere demografische gegevens en interesses. Controleer regelmatig het succes van uw advertentiecampagne. U moet aanpassingen maken als de advertenties niet effectief zijn.

Werken met beïnvloeders

De statistieken over Influencer Marketing benadrukken het belang van het werken met influencers. 80% van de bedrijven vindt het bijvoorbeeld een effectief marketingkanaal.

U kunt influencer marketing gebruiken om meer ogen op uw producten te richten.

Je moet samenwerken met Instagram-gebruikers die veel volgers en geloofwaardigheid hebben in hun ruimte. Als je een vergelijkbaar publiek hebt, heeft het alleen maar zin om samen te werken.

De meeste bedrijven zullen influencers stimuleren om met hen samen te werken. Sommige influencers zullen gratis werken als ze toevallig fan zijn van het product.

In de meeste gevallen moet u betaling of gratis product(en) aanbieden.

Bron

Een stimulans die u kunt proberen is het verstrekken van productmonsters die de beïnvloeders kunnen weggeven aan hun volgers.

Marketeers met goede onderhandelingsvaardigheden kunnen weglopen met een ton aan partnerschappen.

Je moet duidelijk zijn in het uitleggen van de details van de samenwerking. Het is aan jou om details aan te geven zoals hoe lang de campagne zal duren, wat de influencer wel en niet mag doen, en wat de verwachtingen zijn. Je kunt influencers zelfs laten weten welke hashtags ze moeten gebruiken om jouw bedrijf te promoten.

Maar je moet deze beïnvloeders wel inspraak geven. Ze hebben misschien voorwaarden die in strijd zijn met die van jou. Zoek een manier om deze beïnvloeders te behagen als hun verzoeken binnen het redelijke vallen.

Je moet wel rekening houden met een aantal nadelen van influencer marketing.

De kosten kunnen een probleem zijn voor kleine tot middelgrote bedrijven. Het kan een beetje duur worden, vooral als u besluit te werken met high-profile influencers.

Als de kosten een probleem zijn, moet u werken met beïnvloeders die een kleinere aanhang hebben. Over het algemeen worden de kosten bepaald door de omvang van de aanhang/het bereik van de beïnvloeder.

De juiste influencer vinden kan ook een probleem zijn, vooral als je in een nichebranche zit.

Sommige marketeers vinden het moeilijk om de return on investment te volgen. Het is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig om te bepalen of de plotselinge toename van de verkoop die u krijgt allemaal te danken is aan de influencers waarmee u samenwerkt of dat het een gevolg is van alle andere digitale marketingcampagnes die u voert.

En sommige influencers hebben nepvolgers. Je moet voorzichtig zijn als je je onderzoek doet. Zorg ervoor dat de volgers die elke influencer heeft legitiem zijn.

Wedstrijden en promoties

Ja, wedstrijden en promoties zijn nog steeds een ding op Instagram. Instagram-gebruikers doen graag mee aan wedstrijden in de hoop prijzen te winnen. En wie vindt het niet leuk om korting te krijgen op producten en diensten?

Met promoties kunt u inhoud posten om een geplande uitverkoop te hypen. U kunt hetzelfde doen voor kortingen en andere stimulansen om mensen tot kopen aan te zetten.

En een wedstrijd houden is gemakkelijk met behulp van diensten van derden zoals SweepWidget. Deze diensten kunnen wedstrijden houden en controleren. Je hoeft ze alleen maar in te stellen en ze al het werk voor je te laten doen.

Bron

Als je een wedstrijd lanceert, wil je de juiste prijs vinden. Je wilt iets dat je kernpubliek wil hebben. Je wilt de wedstrijd ook promoten, niet alleen op je site, maar op al je sociale-mediaplatforms. Gebruik hashtags om de boodschap te verspreiden. Post Instagram Stories en Instagram Reels om mensen te laten weten wat je van plan bent.

Zoals altijd wilt u de voortgang van uw campagne in de gaten houden. Zorg ervoor dat er genoeg mensen meedoen. Het belangrijkste is dat u de prijs kunt leveren. U kunt in de problemen komen als u om de een of andere reden de prijs niet naar de winnaar kunt sturen.

Je moet wel een paar nadelen in de gaten houden.

Het organiseren van een Instagram wedstrijd kan duur worden. Maar zolang je de prijzen realistisch houdt, zul je geen grote problemen tegenkomen. Wedstrijden kosten tijd en moeite. Niet iedereen heeft de middelen om er een te organiseren. Je moet niet alleen tijd besteden aan het promoten van de wedstrijd, maar je moet ook communiceren met de winnaars. Dat is niet zo makkelijk als het klinkt.

Als je niet veel volgers hebt, is het moeilijk om je wedstrijd van de grond te krijgen. Als je volgers nauwelijks meedoen, wat heeft het dan voor zin? Daarom is het zo belangrijk om de wedstrijd bij zoveel mogelijk mensen te promoten. De prijs moet belangrijk genoeg zijn om het soort buzz te creëren dat je bedrijf nodig heeft.

Er is ook bezorgdheid over valse deelnemers. Sommige gebruikers zouden proberen hun winkansen te vergroten door meerdere inzendingen in te dienen via nepaccounts. Dat is nog iets waar je voor moet oppassen.

Maar degenen die het voor elkaar krijgen, zien betere engagementcijfers. Ze profiteren ook van meer exposure. Marketeers zien een verbeterde naamsbekendheid. En mensen beginnen het merk enige geloofwaardigheid te geven.

Daarnaast zijn wedstrijden een geweldige manier om leads te genereren. U kunt e-mailadressen krijgen door wedstrijden te organiseren. En als u deze e-mailadressen eenmaal hebt, kunt u promotiemateriaal via e-mail gaan versturen.

U kunt ook verkeer naar specifieke landingspagina's leiden wanneer u een wedstrijd of promotie lanceert. Dit zal het verkeer op uw site verbeteren en mogelijk leiden tot een betere verkoop.

Laatste gedachten

Instagram is een van de beste social media platforms om een bedrijf te promoten.

Volgens deze statistieken is het een van de populairste social media platforms en het platform integreert steeds meer bedrijfsgerichte functionaliteit zoals e-commerce integratie.

En er zijn tal van tactieken die u kunt gebruiken om uw bedrijf op het platform te promoten.

Meer hulp nodig? Bekijk deze zorgvuldig uitgekozen gerelateerde berichten:

  • Hoe krijg je meer Instagram volgers
  • 30+ Instagram tips, functies en hacks
  • Hoe geld te verdienen op Instagram
  • Hoeveel Instagram volgers heb je nodig om geld te verdienen?

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.