Sneller schrijven: 10 eenvoudige tips om 2x zoveel te schrijven

 Sneller schrijven: 10 eenvoudige tips om 2x zoveel te schrijven

Patrick Harvey

Wil je meerdere geweldige berichten per week publiceren?

Kost het je uren om één blogbericht te schrijven?

Zoekt u een manier om uw berichten sneller af te krijgen?

Als je net begint met het opbouwen van je blog, is het frustrerend om uren te besteden aan een enkele blogpost terwijl je anderen meer ziet schrijven in minder tijd.

Vrees niet.

In dit bericht leer je tien effectieve schrijftips die de professionals gebruiken om sneller te schrijven en meer hoogwaardige berichten te produceren. Deze schrijftips zijn gemakkelijk te leren als je je inzet voor je vak.

We hebben niet veel tijd, dus laten we beginnen.

1. Onderzoek scheiden van schrijven

Onderzoek is leuk. Je leest tientallen topblogs, bladert door Wikipedia en klikt van de ene website naar de andere. Uren gaan voorbij. Je schrijft niets.

De meeste schrijvers doen niet beide tegelijk. Besteed tijd aan het onderzoeken van je blogpost, maak aantekeningen, gebruik de juiste tools en haal alle informatie die je nodig hebt. Sluit daarna je browser, verbreek de verbinding met internet en doe niets anders dan schrijven.

Als u tijdens het schrijven denkt aan een feit dat u moet controleren, wat u ook doet... stop niet met schrijven.

Maak in plaats daarvan een aantekening in je blogpost met een X of met een sterretje. Als je dan klaar bent met deze eerste opzet, ga je verder en controleer je dit punt. Het idee is om die eerste opzet uit je hoofd en op de pagina te krijgen. Je kunt altijd teruggaan en je argumenten aanscherpen als je aan het redigeren bent.

2. Nu schrijven, later bewerken

Stephen King zegt: "Schrijven is menselijk, redigeren is goddelijk."

Redactie is wanneer je die rommelige eerste opzet van je blogbericht neemt, opruimt en klaarmaakt voor de wereld. Maar redactie is ook een later onderdeel van het schrijfproces.

Professionele schrijvers stoppen niet na elke zin om te kijken of ze het goed hebben.

Oké, misschien sommige wel. Productief Professionele schrijvers krijgen die rommelige eerste opzet op de pagina. Als die opzet klaar is, gaan ze terug, lezen wat ze hebben geschreven en bewerken het.

Als je na elke zin stopt om je blogbericht te veranderen, aan te passen, te polijsten en te verfijnen, zal het uren duren om de publicatieknop te bereiken. Schrijf in plaats daarvan het hele bericht in één lange rommelige sessie. Bewerk het dan.

3. Schrijf een overzicht

Voordat je gaat schrijven, verdeel je je blogpost in verschillende secties met pen en papier.

Deze omvatten:

 • Inleiding
 • Lichaam
 • Conclusie

Het lichaam kan bestaan uit twee of drie andere delen en, als je een lang bericht schrijft, neem dan extra delen op voor de overgang van het ene deel naar het andere. Schrijf voor elk deel een enkel woord of thema op. Als je een bericht over een lijst schrijft, schrijf dan een enkel opsommingsteken op voor elk item op je lijst.

Ga dieper in op deze thema's of bullet points. Noteer wat je wilt zeggen in de conclusie en de inleiding. Gebruik nu dit schema voor je post.

Dit kost tien tot twintig minuten, en het voorkomt dat vreselijke moment waarop je je realiseert dat je vijfhonderd of duizend woorden hebt geschreven die je lezers niet zullen boeien.

4. Zit je vast? Schrijf eerder je conclusie

Je conclusie is de plaats waar je je gedachten samenbrengt in enkele korte maar bondige zinnen. Het is ook de plaats waar je call-to-action komt.

Als je dit eerder schrijft, kun je je beter concentreren op het verhaal van je bericht.

Schrijf de hoofdpunten van je stuk op. Leg precies uit wat je hebt gezegd en waarom het waar is. Het geeft niet als je je punt nog niet helemaal hebt bewezen. Dat is een klein probleem en kun je oplossen nadat je de conclusie hebt geschreven.

5. Schrijf je inleiding als laatste

Alle grote schrijvers zeggen hoe belangrijk het is om in die eerste regel over te lopen. Je eerste regel telt. Het is wat de lezer overtuigt om door te gaan naar de tweede regel. En zo verder.

Dit heeft niet veel zin als je twee uur hebt om een bericht af te maken. Als je twee uur besteedt aan de eerste regel, houd je niet veel energie over voor alle andere zinnen.

Schrijf in plaats daarvan de inleiding nadat je klaar bent met schetsen, onderzoek, schrijven en bewerken van je bericht. Zo weet je precies waar je werk over gaat en wat je als eerste wilt zeggen.

6. Vergeet om perfect te zijn

Schrijf je literatuur?

Nee. Dan is het OK als je blogbericht niet perfect is. Dit betekent niet dat je kunt wegkomen met typefouten, slechte grammatica en spelfouten in je berichten.

Accepteer in plaats daarvan dat je niet in staat zult zijn om alles te behandelen en precies te zeggen wat je van plan bent. Zoek je verlangen naar perfectionisme en scheur het uit de wortels. Nu krijgen je blogberichten de ruimte om te groeien.

Zie ook: SE Ranking Review 2023: Uw complete SEO-toolkit

Het mooie van schrijven voor het web is dat het altijd mogelijk is je werk te herstellen als je een fout maakt.

7. Oefenen als een Olympiër

Er is een reden waarom zwemmers als Michael Phelps en hardlopers als Usain Bolt tot acht uur per dag trainen.

Hoe meer je iets oefent, hoe beter en sneller je het kunt.

Als je elke dag schrijft, zal het natuurlijk aanvoelen om duizend woorden voor je cornflakes weg te werken. Als je één keer per maand een blogbericht schrijft, zal het enkele uren duren om op te warmen en iets te produceren dat de moeite waard is voor je lezers.

Als u begint als blogger en u merkt dat uw vooruitgang traag is, accepteer het dan voor wat het is. Als u het werk blijft doen, zult u sneller en beter worden.

8. Stel een timer in

Lange blogberichten zijn als gas, ze breiden zich uit en nemen alles over. Als je moeite hebt om je bericht vooruit te helpen, zet er dan grenzen omheen.

Zet een wekker voor dertig minuten. Werk aan je post zonder te stoppen of iets anders te doen totdat de zoemer klinkt.

U kunt deze half uur tijd gebruiken voor één taak in verband met uw bericht, bv. schrijven, bewerken, opmaken in WordPress. Als het helpt, kunt u uzelf uitdagen om een bepaald aantal woorden te bereiken voordat de zoemer klinkt.

Dit zal u dwingen meer te bereiken met minder.

Pro-productiviteitstip: Gebruik de Pomodoro techniek .

9. Stop met schrijven.

Ja, dit klinkt contra-intuïtief, maar op sommige dagen ben je geblokkeerd.

Sta op van het bureau. Ga slapen, wandelen, eten, drinken, alles doen behalve denken aan HTML, call-to-actions en social proof. Riskeer geen burn out.

Sluip dan later, wanneer je onderbewustzijn het het minst verwacht, terug naar je bureau, open stilletjes je tekstverwerker en schrijf voordat je onderbewustzijn weet wat er aan de hand is.

10. Organiseer je onderzoek en aantekeningen

De beste blogberichten linken naar andere blogberichten, halen wetenschappelijke studies aan, of geven enig bewijs dat het punt van de schrijver ondersteunt.

Dit onderzoek kost tijd.

Ik bewaar mijn notities, ideeën en onderzoek in Evernote voor referentie tijdens het schrijven van mijn berichten. Ik bewaar:

 • Blog berichten
 • Artikelen
 • Giveaways van mailinglijsten
 • Citaten
 • Wetenschappelijke documenten

Je hoeft Evernote niet te gebruiken, maar als je een hulpmiddel of een systeem hebt voor je onderzoek, ideeën en notities, kun je ze later gemakkelijker terugvinden als je ze echt nodig hebt. Dat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan onderzoek en meer aan schrijven.

Ben je er klaar voor?

Schrijven is veeleisend werk, maar denk er niet de hele dag aan.

Met deze 10 schrijftips kun je de tijd die je nodig hebt om een blogbericht af te maken verkorten en je concentreren op het verkrijgen van meer blogverkeer.

Het beste van sneller schrijven is dat je meer berichten afmaakt en publiceert. En met elk bericht dat je afmaakt, zet je weer een stap op weg naar het type blogger dat je altijd al wilde worden.

Ga nu naar buiten en maak iets af!

De klok tikt door...

Verwante lectuur:

Zie ook: 9 Beste Unbounce Alternatieven In 2023 (Inclusief WordPress + Betaalbare Opties)
 • Hoe u inhoud schrijft die in Google scoort (en waarvan uw lezers zullen houden)
 • Hoe u uw inhoud oppept met zintuiglijke woorden
 • Hoe creëert u een eindeloze hoeveelheid inhoud voor uw publiek?

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.