36 Laatste LinkedIn statistieken voor 2023: de definitieve lijst

 36 Laatste LinkedIn statistieken voor 2023: de definitieve lijst

Patrick Harvey

Inhoudsopgave

Of u nu een nieuwe baan zoekt, een nieuw teamlid wilt aannemen of gewoon op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws in uw sector, LinkedIn is een geweldige plek om uw zoektocht te beginnen.

Als het grootste professionele netwerk ter wereld kun je moeilijk iemand vinden die er niet van gehoord heeft - maar hoeveel weet je er eigenlijk van?

In dit artikel bekijken we de laatste LinkedIn statistieken.

Hoeveel mensen gebruiken LinkedIn? Wie gebruikt LinkedIn? Waarom zou je dit platform gebruiken? Wij beantwoorden al deze vragen en meer.

Klaar? Laten we beginnen:

Favorieten van de redactie - LinkedIn statistieken

Dit zijn onze meest interessante statistieken over LinkedIn:

 • LinkedIn heeft wereldwijd ongeveer 774+ miljoen leden. (Bron: LinkedIn Over ons)
 • De meeste LinkedIn-gebruikers zijn tussen 25 en 34 jaar oud. (Bron: Statista1)
 • 39% van de gebruikers betaalt voor LinkedIn Premium. (Bron: Secret Sushi)

LinkedIn gebruiksstatistieken

LinkedIn staat bekend als een platform voor professionals, maar er is veel meer te leren over LinkedIn gebruikers. In dit deel behandelen we enkele LinkedIn statistieken met betrekking tot gebruik en demografie

1. LinkedIn heeft meer dan 774 miljoen leden wereldwijd.

LinkedIn is een steeds groeiend platform en wordt vooral populair bij jongere generaties professionals. Volgens LinkedIn zijn er wereldwijd meer dan 700 miljoen gebruikers en dit aantal is sinds de oprichting van het platform elk jaar toegenomen.

Bron: LinkedIn Over ons

2. LinkedIn wordt gebruikt door professionals in 200 verschillende landen wereldwijd.

Hoewel LinkedIn relatief populair is in Noord- en Zuid-Amerika, wordt het gebruikt in 200 landen over de hele wereld. Het platform wordt gebruikt door leden in grote landen als India, maar ook in kleine landen als Taiwan en Singapore. Om tegemoet te komen aan de grote groep gebruikers, ondersteunt LinkedIn 24 verschillende talen, waaronder Engels, Russisch, Japans en Tagalog.

Bron: LinkedIn Over ons

3. 180 miljoen mensen gebruiken LinkedIn in de VS.

LinkedIn wordt het meest gebruikt in de VS. Volgens de officiële statistieken van LinkedIn zijn 180 miljoen van alle LinkedIn-gebruikers Amerikanen. Vanwege de populariteit in de VS zijn de meeste kantoren van LinkedIn daar gevestigd, met ongeveer 9 locaties in de Verenigde Staten.

Bron: LinkedIn Over ons

4. 76 miljoen mensen gebruiken LinkedIn in India

Na de VS heeft India het hoogste aantal LinkedIn-leden. Met een bevolking van ongeveer 1,3 miljard en een economie die als de snelst groeiende ter wereld wordt beschouwd, is India een hub voor professionals die willen netwerken en hun bedrijf willen laten groeien.

Bron: LinkedIn Over ons

5. Meer dan 56 miljoen LinkedIn gebruikers zijn gevestigd in China

China telt meer dan 50 miljoen LinkedIn-gebruikers. Hoewel de Chinese overheid vaak streng is als het gaat om het gebruik van westerse sociale media, is LinkedIn in het land populair geworden. Leden kunnen LinkedIn gebruiken om in eigen land te netwerken en ook connecties te maken met hun buitenlandse tegenhangers.

Bron: LinkedIn Over ons

6. De meeste LinkedIn-gebruikers zijn tussen 25 en 34 jaar oud.

LinkedIn is bijzonder populair bij jonge professionals tussen 25 en 34 jaar. Volgens een onderzoek van Statista valt 60% van de LinkedIn-gebruikers binnen deze leeftijdscategorie. Voor werkzoekenden die net van de universiteit komen en een nieuwe carrière willen starten, is LinkedIn een essentieel platform om geschikte mogelijkheden te vinden.

Bron: Statista1

7. 37% van de 30-49 jarigen gebruikt LinkedIn

Het zijn echter niet alleen jonge mensen die net hun carrière beginnen die LinkedIn gebruiken. 37% van alle 30-49-jarigen in de VS gebruiken ook LinkedIn. LinkedIn kan nuttig zijn voor elke leeftijd van professionals, omdat het hen helpt in contact te blijven met hun eigen team, nieuwe kansen te vinden en op de hoogte te blijven van nieuws uit de sector.

Bron: Pew Research

8. 49% van de LinkedIn gebruikers verdienen $75.000+ per jaar.

LinkedIn is niet alleen populair bij jonge en middelbare professionals, het is ook het platform bij uitstek voor veelverdieners. Volgens een onderzoek naar het gebruik van sociale media, uitgevoerd door Pew Research, verdient bijna de helft van alle LinkedIn-gebruikers meer dan 75.000 dollar per jaar. Dat is goed nieuws voor marketeers die het platform willen gebruiken om leads en verkoop te genereren.

Bron: Pew Research

9. 37% van de miljonairs is lid van LinkedIn.

Als je jezelf graag op de lijst van superrijken wilt krijgen, kan het aanmelden bij LinkedIn de manier zijn om te beginnen. LinkedIn is na Facebook het populairste sociale-mediaplatform onder de rijke elite.

Volgens Spectrem heeft 37% van 's werelds miljonairs een LinkedIn-profiel. Misschien heeft hun digitale netwerken op het platform hen geholpen om succesvol te zijn. Er is geen manier om dit zeker te weten, maar het is zeker de moeite waard om het eens te proberen!

Bron: Spectrem

10. De helft van alle Amerikaanse afgestudeerden gebruikt LinkedIn

Volgens Pew Research vormen Amerikaanse afgestudeerden een groot deel van het totale gebruikersbestand van LinkedIn. Ongeveer 50% van de Amerikaanse afgestudeerden is lid van LinkedIn. Met ongeveer 42% van de Amerikanen met een universitair diploma, is het duidelijk waarom LinkedIn zo'n populair social media platform is in Noord-Amerika.

Bron: Pew Research Social Media 2018

11. Meer dan 90% van de Fortune 500 bedrijven gebruiken LinkedIn

Bij het opbouwen van een bedrijf is een goede aanwezigheid op LinkedIn essentieel. Het kan u helpen om met uw team te communiceren, nieuwe werknemers aan te werven en online een goede merkreputatie op te bouwen. Grote bedrijven begrijpen het potentieel van het gebruik van LinkedIn voor zaken, daarom is LinkedIn het populairste social media platform bij 92% van de Fortune 500 bedrijven.

Bron: Statista2

12. LinkedIn is populairder bij mannen dan bij vrouwen.

Volgens informatie van Statista is LinkedIn populairder bij mannen dan bij vrouwen. Toch is het platform bij beide geslachten redelijk populair. 56,9% van de LinkedIn-leden is man, terwijl 47% van de LinkedIn-leden vrouw is.

Bron: Statista3

LinkedIn banen en wervingsstatistieken

LinkedIn is een geweldige plek om banen te vinden, nieuw personeel aan te nemen en te headhunten naar ervaren professionals in uw branche.

LinkedIn accounts zijn een soort digitaal cv voor professionals geworden, en de vacaturebank maakt het mensen gemakkelijk om hun perfecte rol te vinden. Hier zijn enkele LinkedIn statistieken met betrekking tot banen en werving.

13. 40 miljoen mensen gebruiken LinkedIn elke week om banen te zoeken.

LinkedIn is een go-to voor veel werkzoekenden, en het is algemeen bekend geworden als een plek om solide carrièremogelijkheden te vinden. Zoals we hierboven vermeldden, wordt LinkedIn geprefereerd door Fortune 500 bedrijven, dus als het op banenjacht aankomt, heeft LinkedIn een goede reputatie als een plek om leads van hoge kwaliteit te vinden.

De zoekfunctie van LinkedIn is dan ook bijzonder populair en wordt door ongeveer 40 miljoen mensen per week gebruikt.

Bron: LinkedIn Over ons

14. Er worden maandelijks 210 miljoen sollicitaties ingediend.

LinkedIn maakt het leden ook bijzonder gemakkelijk om via hun platform te solliciteren. In veel gevallen hoeven gebruikers de site niet te verlaten om hun sollicitatie in te vullen en te solliciteren naar de door hen gekozen functies.

Het gebruik van LinkedIn stroomlijnt het proces, zowel voor de sollicitanten als voor de werkgevers, dus het is geen verrassing dat er maandelijks meer dan 200 miljoen sollicitaties worden ingediend.

Bron: LinkedIn Over ons

15. Dat zijn ongeveer 81 sollicitaties per seconde...

Als 210 miljoen sollicitaties per maand al niet veel lijken, dan is dat zeker het geval als je het zo uitsplitst. Op LinkedIn worden elke seconde bijna 100 sollicitaties afgevuurd, waardoor het een van de beste en meest competitieve platforms is voor professionals om werk te vinden.

Bron: LinkedIn Over ons

16. Elke minuut worden er 4 mensen aangenomen op LinkedIn.

Naast de overvloed aan potentiële sollicitanten zijn er elke dag veel werkzoekenden die hun droombaan vinden op LinkedIn. Volgens de statistieken van LinkedIn worden er elke minuut ongeveer 4 mensen aangenomen op het platform. Dat komt overeen met bijna 6000 mensen die elke dag een nieuwe baan vinden. Het is dit succespercentage en de constante vermelding van nieuwe banen die LinkedIn tot zo'n populair platform maken.onder werkzoekenden.

Bron: LinkedIn Over ons

17. Meer dan 8M mensen hebben de LinkedIn #opentowork fotolijst gebruikt

LinkedIn heeft een reeks initiatieven om bedrijven te helpen bij het vinden van de juiste werknemers om hun team te versterken. Een van deze initiatieven is het #opentowork fotokader. Met deze functie kunnen personen die actief op zoek zijn naar nieuwe kansen hun netwerk hiervan op de hoogte brengen.

Het gebruik van de functie voegt een fotokader toe aan hun profielfoto met de tekst "open voor werk" dat kan worden gezien door mensen die het profiel van dat lid bezoeken. Dit is uiterst nuttig voor werkgevers en werknemers, en het is dan ook meer dan 8 miljoen keer gebruikt.

Bron: LinkedIn Over ons

18. Meer dan 75% van de mensen die onlangs van baan zijn veranderd, hebben LinkedIn gebruikt om hun beslissing te onderbouwen.

Een van de belangrijkste voordelen van LinkedIn is dat u meer te weten kunt komen over bedrijven en personen voordat u een professionele relatie met hen aangaat.

Volgens statistieken uit een LinkedIn aanwervingsrapport gebruikte 75% van de mensen die van baan veranderen LinkedIn bij hun beslissing. Dit toont aan waarom het voor bedrijven net zo belangrijk is om een positieve LinkedIn aanwezigheid te hebben als voor werknemers.

Zie ook: 15+ manieren om uw Facebook-groep 3x zo snel te laten groeien

19. Werknemers die via LinkedIn zijn gevonden, hebben 40% minder kans om hun baan in de eerste zes maanden te verlaten.

LinkedIn gebruiken om nieuwe werknemers te vinden kan mogelijk leiden tot betere koppelingen en minder personeelsverloop. Volgens het LinkedIn statistics hiring report hebben werknemers die via LinkedIn werden aangenomen minder kans om hun job te verlaten binnen de 6 maanden na hun aanwerving.

Dit bewijst de voordelen van het feit dat recruiters en werknemers meer over elkaar te weten kunnen komen voordat zij een professionele relatie aangaan.

20. Meer dan 20.000 bedrijven in de VS gebruiken LinkedIn om aan te werven.

Net zoals LinkedIn steeds populairder wordt bij werknemers, wordt het ook een gevestigd wervingskanaal voor bedrijven.

In maart 2018 gebruikten meer dan 20.000 bedrijven LinkedIn om te werven, en dit aantal is alleen maar blijven stijgen. LinkedIn krijgt snel een reputatie onder bedrijven als dé plek om hoogwaardige wervingsleads en hoogopgeleide werknemers te vinden.

Bron: LinkedIn personeelsrapport

LinkedIn advertentie- en inkomstenstatistieken

Denkt u erover om op LinkedIn te adverteren? Hier zijn enkele statistieken over LinkedIn reclame en inkomsten die u moet weten.

21. In 2021 haalde LinkedIn meer dan 10 miljard dollar aan inkomsten...

De jaaromzet van LinkedIn groeit elk jaar. In 2010 bedroeg deze slechts 243 miljoen dollar.

Een decennium later was dat bijna 8 miljard dollar. En in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2021 bereikte het eindelijk 11 cijfers en overtrof het de grens van 10 miljard. Die inkomsten worden grotendeels gedreven door advertentiedollars.

Bron: LinkedIn Over ons

22. 39% van de gebruikers betaalt voor LinkedIn Premium

LinkedIn Premium is een andere grote bron van inkomsten voor het platform: meer dan een derde van de gebruikers betaalt voor deze dienst.

Als je het nog niet wist, LinkedIn Premium geeft je LinkedIn account een boost door extra functies te ontgrendelen zoals InMail berichten en toegang te geven tot leergangen en extra inzichten. De gemiddelde kosten van een Linkedin Premium Membership zijn ongeveer $72.

Bron: Geheime Sushi

23. LinkedIn Ads conversiepercentages zijn 3X hoger dan andere grote platforms

Volgens een reeks studies, waaronder één van LinkedIn marketing solutions, hebben LinkedIn advertenties een hoog conversievermogen. Met ongeveer 3X het conversiepercentage van andere grote platforms zoals Facebook en Twitter is LinkedIn een solide optie voor marketeers.

LinkedIn heeft echter een vrij specifiek publiek, voornamelijk professionals tussen 25 en 50, dus zorg ervoor dat u hiermee rekening houdt bij het plannen van uw reclamestrategie.

Bron: LinkedIn-marketingoplossingen1

24. LinkedIn-advertenties zijn goed voor een ⅓ van de inkomsten in 2020.

Naast inkomstenstromen zoals LinkedIn premium, zet het platform ook behoorlijk wat inkomsten uit reclame om. Volgens een kwartaalrapport van LinkedIn kwam in 2020 ongeveer 33% van de inkomsten uitsluitend uit reclame en marketing.

Bron: LinkedIn driemaandelijkse advertentiemonitor

LinkedIn marketing statistieken

Laten we tot slot eens kijken naar enkele LinkedIn statistieken met betrekking tot marketing.

Deze statistieken vertellen ons meer over de manieren waarop marketeers LinkedIn kunnen gebruiken om nieuwe klanten te bereiken, leads te genereren en meer views op hun content te krijgen.

25. LinkedIn Ads hebben een wereldwijd bereik van 663 miljoen.

Dat is behoorlijk indrukwekkend als je bedenkt dat dat bijna 10% van de wereldbevolking is. Van die 663 miljoen potentiële klanten bevinden zich er 160 miljoen in de VS, waardoor de VS het land is met het grootste LinkedIn-reclamebereik. India is met 62 miljoen het land met het op één na grootste LinkedIn-bereik.

Bron: Wij zijn sociaal/Hootsuite

Zie ook: 10 Beste WordPress Social Media Share Plugins voor 2023

26. 97% van de B2B-marketeers gebruikt LinkedIn voor contentmarketing

Bijna elke B2B marketeer gebruikt LinkedIn als een content distributie platform, waardoor LinkedIn het platform bij uitstek is voor B2B content marketing. De reden waarom is duidelijk: het gebruikersbestand van LinkedIn bestaat voornamelijk uit zakelijke leiders, beslissers en professionals - het soort publiek dat B2B marketeers willen bereiken.

Twitter is het volgende meest populaire platform voor B2B-contentmarketing met 87%, op de voet gevolgd door Facebook met 86%.

Bron: De Verfijnde Marketeersgids voor LinkedIn

27. 82% van de B2B content marketeers beschouwt LinkedIn als hun meest effectieve social media distributieplatform.

LinkedIn is niet alleen de meest populair content marketing platform voor B2B bedrijven - het is ook het meest effectief In feite zegt 82% van de marketeers dat het hun meest effectieve distributieplatform is. Twitter werd met 67% van de stemmen als tweede meest effectieve beoordeeld, en Facebook bleef ver achter met slechts 48%.

Bron: De Verfijnde Marketeersgids voor LinkedIn

28. 80% van de LinkedIn gebruikers nemen zakelijke beslissingen

Het mooie van LinkedIn voor B2B marketing is dat zijn gebruikersbasis veel beslissingsbevoegdheid heeft in vergelijking met andere platformen. 4 van de 5 LinkedIn gebruikers nemen zakelijke beslissingen, wat aanzienlijk meer is dan welk ander sociaal platform ook.

Als B2B-marketeers zijn besluitvormers de mensen op wie u zich met uw marketingboodschappen het meest wilt richten, omdat zij de mensen zijn die kunnen beslissen of zij al dan niet in uw product investeren. Dit maakt hen uiterst waardevolle leads.

Daarom is het een goed idee om een unieke LinkedIn-strategie te ontwikkelen als uw doelklanten zich op het platform bevinden. Het regelmatig publiceren van een gevarieerde mix van inhoud is daarbij essentieel. Als u niet zeker weet wat u op LinkedIn moet posten, lees dan ons artikel over ideeën voor LinkedIn-posts.

Bron: LinkedIn-leadgeneratie

29. LinkedIn gebruikers hebben twee keer zoveel koopkracht als het gemiddelde webpubliek.

Om dezelfde reden als hierboven hebben LinkedIn gebruikers veel koopkracht. Senior bedrijfsleiders met beslissingsbevoegdheid werken vaak met grote bedrijfsbudgetten en zijn in staat die bedrijfsdollars te investeren zoals zij dat willen. Als je je effectief op deze gebruikers kunt richten, kun je veel omzet genereren.

Bron: LinkedIn-leadgeneratie

30. "Volledige" pagina's worden wekelijks 30% meer bekeken

Heeft u uw profiel op LinkedIn nog steeds niet ingevuld? Wacht niet langer - het kan u views kosten.

Uit de statistieken blijkt dat pagina's die volledig zijn ingevuld met alle relevante informatie - zoals functiegeschiedenis, vaardigheden, sociale/website-links en een gedetailleerde samenvatting - 30% meer bekeken worden per week. Waarom? Omdat het invullen van je profiel je zichtbaarheid vergroot.

Bron: De Verfijnde Marketeersgids voor LinkedIn

Wanneer u updates op uw LinkedIn-pagina plaatst, plaats er dan een relevante link in. Dit helpt niet alleen om het engagement met gemiddeld 45% te verhogen, maar het biedt u ook een manier om waardevol verkeer naar uw belangrijkste zakelijke links te sturen.

Bron: De Verfijnde Marketeersgids voor LinkedIn

32. Inhoud die wordt gedeeld door werknemers genereert 2x meer betrokkenheid dan inhoud die alleen door een bedrijf wordt gedeeld.

Dat is de kracht van employee advocacy. Door uw werknemers uw bedrijfsberichten te laten delen op LinkedIn kunt u uw bereik vergroten en meer betrokkenheid en betere resultaten genereren.

En het leuke is dat LinkedIn al de nodige tools biedt om de kracht van employee advocacy te benutten via de Mijn bedrijf Uw medewerkers kunnen het tabblad gebruiken om door uw marketingteam samengestelde berichten te delen en deel te nemen aan belangrijke gesprekken.

Bron: De Verfijnde Marketeersgids voor LinkedIn

33. 63% van de marketeers is van plan dit jaar video te gebruiken op LinkedIn

Als je dacht dat LinkedIn alleen bedoeld was om artikelen en andere op tekst gebaseerde inhoud te delen, dan heb je het mis. Zoals deze statistiek laat zien, erkennen veel marketeers LinkedIn steeds meer als een waardevol distributiekanaal voor videocontent.

In feite is het al het derde meest gebruikte videomarketingplatform, met 63% van de marketeers die van plan zijn om het dit jaar te gebruiken. Dit is net iets minder dan Facebook (70%) en YouTube (89%). Interessant is dat meer marketeers van plan zijn om video te gebruiken op LinkedIn dan op visuele platforms zoals Instagram en het speciale video-sharing platform TikTok.

Bron: Wyzowl

34. LinkedIn InMail berichten hebben een respons van 10-25%.

Dat is 300% hoger dan bij gewone e-mail. Om de een of andere reden zijn LinkedIn-gebruikers veel meer geneigd om berichten op het platform te openen en te beantwoorden dan via e-mail. Dit komt misschien omdat e-mail inboxen vaak vol spam zitten, waardoor het voor uw e-mail moeilijker is om door de ruis heen te breken en op te vallen.

Bron: LinkedIn Inmail

35. LinkedIn is 277% effectiever voor lead gen dan Twitter en Facebook.

Uit een studie van HubSpot bleek dat LinkedIn verkeer een gemiddelde visitor-to-lead conversie van 2,74% genereert, vergeleken met slechts 0,77% op Facebook en 0,69% op Twitter. Met andere woorden, verkeer van LinkedIn converteert veel vaker naar leads dan op andere platformen. Dit maakt elke bezoeker van LinkedIn aanzienlijk waardevoller.

Bron: HubSpot

36. LinkedIn feeds krijgen 9 miljard content impressies per week.

Zoals deze statistiek aantoont, komen mensen niet alleen naar LinkedIn om banen te zoeken, ze komen ook om zich met inhoud bezig te houden. In feite genereert feed content 15x zoveel impressies als vacatures op het platform.

Het resultaat: als je nog geen inhoud publiceert op LinkedIn, kun je een hoop views mislopen.

Bron: LinkedIn-marketingoplossingen2

LinkedIn statistieken bronnen

 • HubSpot
 • LinkedIn Over ons
 • LinkedIn Inmail
 • LinkedIn-leadgeneratie
 • LinkedIn-marketingoplossingen1
 • LinkedIn-marketingoplossingen2
 • LinkedIn Ultimate List of Hiring Stats
 • LinkedIn Premium
 • LinkedIn driemaandelijkse advertentiemonitor
 • LinkedIn personeelsrapport
 • Pew Research
 • Pew Research Social Media 2018
 • Geheime Sushi
 • Spectrem
 • Statista1
 • Statista2
 • Statista3
 • De Verfijnde Marketeersgids voor LinkedIn
 • We Are Social/Hootsuite Digital 2020 Rapport
 • Wyzowl Video Marketing Statistieken 2021

Laatste gedachten

Tot zover onze opsomming van de laatste LinkedIn statistieken, feiten en trends. Hopelijk hebben deze statistieken je geholpen om een beter beeld te krijgen van de huidige staat van LinkedIn en hoe je het kunt gebruiken om je zakelijke doelen te bereiken.

Zoals deze statistieken aantonen, kan LinkedIn een geweldig kanaal zijn om werknemers aan te werven en een fantastische bron van waardevolle leads voor B2B-bedrijven.

Op zoek naar meer statistieken over sociale media? Bekijk deze artikelen:

 • Pinterest statistieken

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.