10 beste tools voor inhoudsoptimalisatie voor 2023 (vergelijking)

 10 beste tools voor inhoudsoptimalisatie voor 2023 (vergelijking)

Patrick Harvey

Contentmarketing is een van de meest effectieve manieren om vandaag de dag verkeer naar uw site te brengen en leads te genereren.

Maar opvallen op het internet is makkelijker gezegd dan gedaan.

Tools voor inhoudoptimalisatie kunnen helpen. Met deze tools kunt u inhoud van hoge kwaliteit creëren die nuttig, crawlable en relevant is.

Het probleem is dat met zoveel beschikbare hulpmiddelen, weten waar te beginnen een uitdaging kan zijn.

Geen zorgen, u bent op de juiste plaats. Dit bericht geeft een overzicht van de beste beschikbare tools voor inhoudoptimalisering en behandelt de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen, prijzen en meer.

Laten we beginnen.

De beste tools voor inhoudoptimalisatie - samenvatting

TL;DR:

  1. Surfer SEO - Het beste hulpmiddel voor inhoudoptimalisatie in het algemeen.
  2. Frase - Het beste voor inhoudsoptimalisatie + AI-schrijffunctionaliteit in één tool.
  3. SE rangschikking - Beste alles-in-één SEO-tool met ingebouwde functionaliteit voor inhoudsoptimalisatie.

#1 - Surfer SEO

Surfer SEO is het beste hulpmiddel voor inhoudoptimalisatie op onze lijst, met gemakkelijk te implementeren aanbevolen termen en een groot aantal andere waardevolle functies.

De inhoudseditor is bijzonder nuttig omdat Surfer automatisch de inhoud identificeert die het meest zinvol is om tegen te optimaliseren. Als dat niet het geval is, kunt u zelf kiezen - een geweldige functie die niet vaak voorkomt in andere inhoudsoptimalisatietools.

Bovendien biedt Surfer een tool voor trefwoordonderzoek waarmee u relevante onderwerpclusters kunt bekijken op basis van uw primaire trefwoord. U kunt de zoekintentie voor uw doelgroep controleren, het maandelijkse zoekvolume evalueren en de moeilijkheidsgraad van een trefwoord bekijken.

De SEO-audit tool van Surfer is ook uitstekend en laat u zien waar u oude inhoud kunt verbeteren, biedt u een nauwkeurige lijst van actiepunten op basis van wat werkt voor uw doelzoekwoord, en u kunt inzicht krijgen in alles van ontbrekende backlinks, verwijzende domeinen en de structuur van uw metatags.

Voor degenen die er graag induiken en bezig zijn, kan je niet meer vragen.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Kies welke webinhoud u wilt optimaliseren Kan prijzig zijn voor kleine projecten
Hulpmiddel voor trefwoordonderzoek biedt waardevolle inzichten Geen gratis proefperiode
Uitgebreide on-page inzichten van concurrenten
Volledige SEO-audit om te zien wat werkt en wat moet worden verbeterd

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $59/maand, bespaar 17% met jaarlijkse facturering.

Probeer Surfer SEO

Lees onze Surfer SEO review.

#2 - Frase

Frase is het beste voor wie zowel inhoudsoptimalisatie als AI-schrijffunctionaliteit op één plaats nodig heeft.

Het platform biedt een uitgebreide en uniforme content editor die content optimalisatie, concurrentie onderzoek en AI schrijven omvat. Wat dit laatste betreft zijn er verschillende AI schrijftools beschikbaar vanuit het content editing venster, waaronder het genereren van titel ideeën, blog introducties en bullet point antwoorden.

Andere speciale AI-schrijftools, zoals de outline generator en de paragraph rewriter, zijn goede opties voor mensen met weinig tijd. Je hebt ook toegang tot community-built tools die regelmatig worden aangevuld.

Vermeldenswaard is de topicplanner waarmee u via SERP-analyse in een paar klikken een complete lijst van long-tail keywords kunt ontwikkelen - die is op het moment van schrijven nog in bèta, maar kan uw contentmarketing een echte boost geven en u helpen consistent te scoren in zoekmachines.

Ik vind vooral de mogelijkheid om een maatwerk tool bovenop de AI-tool van Frase, zodat u zich specifiek kunt richten op de gebieden die voor u het belangrijkst zijn. Oorspronkelijk had Frase een eigen AI-model dat het zelf ontwikkelde, maar het is onlangs overgestapt op GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3), wat tot verbeteringen heeft geleid.

Al met al is er veel om van te houden.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Op maat gemaakte hulpmiddelen en door de gemeenschap gemaakte hulpmiddelen Kan nauwkeurigheid missen in trefwoord suggesties
Nuttige schets generator De AI assistent is niet de beste
Gebruiksvriendelijke interface
Video tutorials die de belangrijkste functies uitleggen

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $14,99/maand, er zijn jaarlijkse kortingen beschikbaar. Er is geen gratis plan, maar u kunt beginnen met een 5-daagse proefversie voor $1.

Probeer Frase

#3 - Scalenut

Scalenut is een hulpmiddel voor inhoudoptimalisatie dat enkele geweldige tools voor het maken van inhoud biedt en een SEO-schrijfassistent om je vooruit te helpen.

Met de tool kunt u trefwoorden analyseren op essentiële statistieken zoals zoekvolume, relevantie en CPC en zelfs trefwoordonderzoek in thematische clusters automatiseren. De AI van Scalenut analyseert en organiseert zoektermen in groepen voor elk stuk inhoud dat u schrijft.

Scalenut zal u helpen om inzicht te krijgen in locatie-specifieke paginastatistieken en klantintentie en echt gebruikersgedrag - dit omvat de top SERP-vragen, zodat uw inhoud de best mogelijke is.

Met de Cruise Mode zelf kunt u in enkele minuten SEO-geoptimaliseerde inhoud creëren, of u kunt zelf aan de slag met AI-aanbevelingen - u krijgt live suggesties voor het gebruik van trefwoorden terwijl u bezig bent.

En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheid om zowel oude als nieuwe inhoud te optimaliseren met de SEO-schrijfassistent, de gelikte AI-sjablonen en de featured snippets begeleiding die de zaken naar een hoger niveau tilt.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Cruise Mode creëert SEO-content in enkele minuten AI heeft veel menselijke inbreng nodig
Analyseer inhoud van concurrenten en bekijk trefwoordclusters Weinig tutorials en een hoge leercurve
Zowel oude als nieuwe inhoud snel optimaliseren
Inhoud direct publiceren naar WordPress

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $39/maand, bespaar 50% met jaarlijkse facturering. Er is geen gratis plan, maar u kunt beginnen met een gratis proefperiode van 7 dagen.

Probeer Scalenut Gratis

#4 - SE Ranking

SE rangschikking is de beste alles-in-één SEO-tool in onze lijst met waardevolle ingebouwde functionaliteit voor inhoudsoptimalisatie.

Het staat bekend als een rank-tracking tool, maar biedt ook een volledig pakket SEO tools, waaronder specifiek zoekwoordenonderzoek, backlink analyse, complete site auditing, en een krachtige on-page SEO checker. Op de laatste krijg je een prioriteit indicator-hoog, gemiddeld, of laag-afhankelijk van hoe elke taak de totale kwaliteitsscore kan verbeteren.

Met de keyword rank tracker kunt u zien hoe uw website het doet in vergelijking met concurrenten, en u kunt uitvinden welke trefwoorden en pagina's het meeste verkeer naar uw site brengen, spot ranking drops zien, en snel pagina's identificeren die concurreren voor hetzelfde trefwoord. U kunt zelfs site rankings controleren op landniveau of uw doellocatie specificeren tot op postcode.

Bovendien is er een hulpmiddel voor inhoudoptimalisatie waarmee u het totale aantal woorden, koppen, paragrafen en afbeeldingen kunt controleren, en u kunt zien hoe vaak u elk trefwoord hebt gebruikt, zodat u dingen kunt aanpassen tot ze perfect zijn. Er zijn ook hulpmiddelen om uw tekst op te maken en een handig SEO-tabblad met de vereisten waaraan u moet voldoen.

Over het geheel genomen is de waarde die hier wordt geboden moeilijk te overtreffen, gezien de vele functies die worden aangeboden.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Volledig pakket SEO-tools, inclusief specifiek trefwoordonderzoek De database met trefwoorden moet worden uitgebreid
Gebruiksvriendelijke tool voor inhoudoptimalisatie Mist 24/7 klantenondersteuning
Trefwoordranglijst tracker die waardevolle inzichten en een handige groeperingsfunctie biedt Niet zo goed opgebouwd als concurrerende tools
Schone en eenvoudige UI

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $49/maand, bespaar 20% met jaarlijkse facturering. Geen gratis plan, maar u kunt beginnen met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer SE Ranking gratis

Lees onze SE Ranking review.

#5 - WriterZen

SchrijverZen is een toptool voor SEO-enthousiastelingen en biedt trefwoordonderzoek, ontdekking van onderwerpen en meer.

Met de contentoptimalisatiesoftware kunt u de top 20 URL's die voor een bepaald zoekwoord scoren doorlichten, relevante inzichten uit Google Search opvragen en de topzoekwoorden eruit halen die helpen om verkeer naar uw bedrijf te leiden - u kunt zelfs SEO-geoptimaliseerde contouren bouwen die worden gegenereerd uit de trends van uw concurrenten.

De trefwoordverkenner kan trefwoordlijsten genereren, zoekintenties classificeren en het gemiddelde aantal maandelijkse zoekopdrachten van een bepaald trefwoord over 12 maanden gedetailleerd weergeven. Elk trefwoord heeft een moeilijkheidsgraad, zodat u kunt beslissen welke de moeite waard zijn om aan te pakken, en u kunt snel seizoensgebonden trefwoorden categoriseren.

Voor nieuwe inhoud ideeën en de heetste onderwerp suggesties, WriterZen geeft u toegang tot ranking onderwerpen en koppen van de top 100 concurrenten voor een enkele zaad woord, in aanvulling op waardevolle Google Search inzichten en een geavanceerde filtering systeem om te screenen door de beste inhoud ideeën voor uw marketing strategie.

U kunt gemakkelijk koppen, onderwerpen en trefwoordenlijsten opslaan in uw persoonlijke database. Het is een geweldig hulpmiddel voor degenen die hun SEO grondig willen aanpakken.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Gepolijste en intuïtieve UI Er kan een steile leercurve zijn
Inzichtelijke onderwerpsuggesties voor nieuwe inhoud De tool voor het zoeken naar onderwerpen zou beter georganiseerd kunnen worden
Uitstekende gebruikersondersteuning Mist backlink informatie
Geavanceerde plagiaatcontrole

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $39/maand, bespaar 30% met jaarlijkse facturering. Begin met een gratis proefperiode van 7 dagen.

Probeer WriterZen gratis

#6 - Outranking

Outranking is een AI-aangedreven tool voor inhoudoptimalisatie met geassisteerde workflows, SERP-onderzoek en gedetailleerde SEO-geoptimaliseerde contouren.

Outranking gebruikt intelligente AI die schrijvers begeleidt zodat ze merkwaarde, producteigenschappen of diensten kunnen communiceren in hun schrijven - de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat voor gedetailleerde SEO content briefings weinigen het beter doen. De tool genereert automatisch SEO-geoptimaliseerde outlines met behulp van entiteitsanalyse, SERP-onderzoek en gerelateerde zoekopdrachten, wat betekent dat u betere content schrijft in een kortere tijd.

Op het gebied van contentoptimalisatie krijgt u volledige SEO-scores van cruciale on-page SEO-factoren, waaronder featured snippet-optimalisatie, semantische trefwoordsuggesties en Google NLP (Natural Language Processing)-onderwerpen. En dan hebben we het nog niet eens over de AI interne link-suggesties voor pagina's met semantische relaties, die u helpen de best mogelijke content te maken en op te bouwen.

Outranking gebruikt automatisering om alles te genereren, van titels en beschrijvingen tot contouren, met behulp van een mix van rankinggegevens en AI. Het is een fantastische manier om uw schrijvers de informatie te geven die ze nodig hebben om inhoud te maken die goed scoort en relevant blijft.

Met AI-sjablonen om berichten, service- en productpagina's te maken, is het een tool die de meeste gebruikers snel onmisbaar zullen vinden.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Maakt gebruik van GPT-3 technologie Zoekresultaten zijn niet real-time
Uitstekende SEO-gerichte functies Kan duur zijn
Gebruiksvriendelijk en duidelijke UI Geen gratis proeven
AI-ondersteunde workflows met stapsgewijze begeleiding

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $49/maand met 2 maanden gratis bij jaarlijkse facturering. Er is geen gratis plan of proefperiode, maar ze bieden een speciale introductieprijs voor de eerste maand van $7.

Probeer Outranking

#7 - Dashword

Dashword is een hulpmiddel voor inhoudoptimalisatie met automatische trefwoordrapporten, een rank tracker en een content brief builder.

Zie ook: 6 manieren om betaald te worden voor de inhoud die je maakt

Met de content brief creator kunt u in een paar klikken nieuwe content toevoegen (en bewerken) en kunt u alle outlines van uw concurrenten op één plek vinden, en kunt u uw briefing delen met een heel team van schrijvers.

Als het gaat om inhoudoptimalisatie, is er bijna alles wat u nodig kunt hebben, van trefwoordsuggesties, veelgestelde vragen en een inhoudsscoresysteem dat u een goed idee geeft van hoe sterk uw inhoud is en of deze klaar is voor het web.

Met wekelijks gegenereerde automatische trefwoordrapporten kunt u uw inhoud opnieuw evalueren op basis van de meest actuele resultaten en de rankings van uw pagina's bijhouden om de inhoud fris en wenselijk te houden. Er is zelfs een automatische pagina-importfunctie waarbij een webcrawler uw site controleert en automatisch pagina's toevoegt.

Het is een geweldig allround pakket dat u meer dan genoeg zoekmachine optimalisatie geeft om de klus te klaren.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Betaalbaar en gebruiksvriendelijk Het duurt even om rapporten te genereren
Realtime feedback van de inhoudsredacteur UI kan gemakkelijk onoverzichtelijk worden
Relevante zoektermen en veelgestelde vragen
Meerdere rapporten genereren en delen voor snelle samenwerking

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $99/maand, bespaar 20% met jaarlijkse facturering. Het eerste rapport is gratis.

Probeer Dashword gratis

#8 - NeuronWriter

NeuronWriter is een hulpmiddel voor inhoudoptimalisatie met een geavanceerde inhoudseditor, Google SERP-analyse en eenvoudig documentbeheer.

Van bijzonder belang is de optie om uw inhoud op te waarderen met NLP-termen - dit is de mogelijkheid om inzichten af te leiden uit ongestructureerde gegevens met behulp van machine learning-technologie. Wat het voor u betekent, met andere woorden, zijn de voorgestelde woorden en zinnen die zijn gevonden van uw best scorende concurrenten in Google, met inbegrip van onderwerp-relevante termen die uw inhoud ranking en in grote vorm houden.

De tool zal u actief helpen bij het onderzoeken van artikelen met betrekking tot een gekozen niche met gemakkelijk te volgen aanbevelingen. Het zal de best beoordeelde inhoud van concurrenten, YouTube-content, of alle favoriete Google SERP's analyseren. U kunt ook inhoud toevoegen die is gegenereerd via GPT-3 AI-technologie, waardoor alles sneller gaat.

Ten slotte is er een inhoudsopslagplaats waarmee u prioriteiten kunt stellen op basis van markttrends, belangrijke gegevens kunt labelen en groeperen, en inhoud in een paar klikken als volledig kunt markeren - als u klaar bent, kunt u de gegevens exporteren en delen met uw team van tekstschrijvers.

Een tool voor contentmarketing die de moeite van het bekijken waard is om uw organisch verkeer en de posities in zoekmachines te verbeteren.

Zie ook: 5 Beste WordPress Analytics Plugins voor 2023

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Geweldige functies voor inhoudsanalyse Interface zou duidelijker kunnen zijn
AI-tekstgenerator Veel functies komen nog
Ondersteuning voor meer dan 170 talen Ingewikkelde plannen en geen gratis tests
Google NLP semantiek

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij €19/maand. Geen gratis plan of test beschikbaar.

Probeer NeuronWriter

#9 - Clearscope

Clearscope is een platform voor inhoudoptimalisatie dat betrouwbaar trefwoordonderzoek en suggesties biedt om uw inhoud te verbeteren.

Met de tool kunt u inhoud optimaliseren in de teksteditor, die eenvoudig genoeg is om te gebruiken, en met voorgestelde trefwoorden aan de rechterkant. Als deze trefwoorden in de editor verschijnen, verandert het cijfer voor de inhoud in de linkerbovenhoek dienovereenkomstig. Er is ook een leesbaarheidscijfer om u te helpen uw inhoud toegankelijk en webvriendelijk te houden.

Naast de teksteditor zelf biedt Clearscope ook waardevolle inzichten zoals het aantal keren dat het trefwoord maandelijks op Google wordt gezocht en de concurrentie en CPC; met andere woorden, de concurrentie en de kosten per klik in Google voor betaalde advertentiecampagnes.

Het pakket wordt afgerond met een aantal welkome integraties voor zowel WordPress als Google Docs. Met de WordPress-integratie kunt u uw inhoud binnen het CMS optimaliseren, en u kunt dan en daar publiceren zonder het te verlaten. Zoals u zou verwachten, voegt de Google Docs-integratie Clearscope direct in uw Google Docs terwijl u schrijft.

Over het geheel genomen is het een geweldig optimalisatiehulpmiddel, maar het biedt veel minder waar voor zijn geld in vergelijking met sommige van de andere SEO-inhoudoptimalisatiehulpmiddelen op onze lijst.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Trefwoord- en concurrentieanalyse Niet de beste prijs-kwaliteitverhouding
Geweldige klantenondersteuning voor alle plannen Enkele extra functies
Integratie van WordPress en Google Docs De gegevens van het trefwoordzoekprogramma zijn beperkt
Eenvoudige UI die gemakkelijk te gebruiken is

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $170/maand. Er zijn geen gratis proeven of plannen beschikbaar, maar u kunt wel demo's aanvragen voor hogere plannen.

Probeer Clearscope

#10 - MarketMuse

MarketMuse is optimalisatie software met keyword onderzoek, content clusters, en volledige concurrentie analyse.

De tool analyseert uw inhoud en laat u zien waar u autoriteit heeft met aangepaste weergaven die gemakkelijke winsten onthullen, onderwerpen met weinig of geen inhoud en pagina's die gevaar lopen door activiteiten van concurrenten. In wezen komt u te weten wat Google topisch relevant vindt voor een bepaald trefwoord.

Bovendien hebben we gepersonaliseerde moeilijkheidsscores, zodat u weet hoe gemakkelijk of moeilijk het is voor uw site om te scoren voor een bepaald onderwerp en de mogelijkheid om bestaande clusters te sorteren en te prioriteren - dit wordt ondersteund door een 5 miljard sterke trefwoorddatabase over 90 locaties en talen.

De aangeboden content briefs kunnen een team van schrijvers snel de structuur en gerelateerde onderwerpen aanreiken die uw content zullen doen zingen, en u kunt in een paar klikken gegenereerde briefs toewijzen aan uw content marketeers.

Het is een goed instrument, zo niet de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Waardevolle concurrentieanalyse Dure plannen en niet de beste prijs-kwaliteitverhouding
Gepersonaliseerde moeilijkheidsscores Functies voor delen zijn een beetje zwak
Stroomlijnt met succes de creatie van content briefings
Oude inhoud upgraden en gemakkelijk hiaten opsporen

Prijzen

Gratis plan beschikbaar. Betaalde plannen beginnen bij $149/maand, jaarlijkse kortingen zijn beschikbaar.

Probeer MarketMuse gratis uit

De beste tools voor inhoudoptimalisatie vinden voor uw bedrijf

Daarmee is onze lijst van de beste tools voor inhoudoptimalisatie van dit jaar compleet.

U zult niet ver misgaan met een van de tools voor het schrijven van inhoud op onze lijst, hoewel u het beste kunt nadenken over uw specifieke behoeften op het gebied van SEO-strategie en van daaruit kunt beslissen.

Onze top drie is als volgt:

  • Surfer is de beste SEO content audit en optimalisatie tool. Het heeft alles wat je nodig hebt.
  • SE rangschikking is de beste alles-in-één SEO tool met ingebouwde content optimalisatie functionaliteit en on-page SEO audits.

Dat was het. Bedankt voor het lezen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.