Sendible Review 2023: Social Media Management Made Easy?

 Sendible Review 2023: Social Media Management Made Easy?

Patrick Harvey

Bent u het beu om van het ene sociale kanaal naar het andere te springen, te proberen gelijke tred te houden met de eindeloze interacties en te worstelen om relevante inhoud te vinden om met uw publiek te delen?

Dan heeft u een tool voor social media management nodig.

Of misschien gebruikt u al één social media tool voor het plannen van berichten en een andere voor rapportage?

In dat geval is het tijd om te consolideren.

In deze Sendible review leert u hoe Sendible u kan helpen bij het beheren, monitoren en meten van uw social media activiteiten en die van uw klanten.

Wat is Sendible?

Sendible is een social media management tool die bureaus, bedrijven en individuen helpt hun productiviteit op social media te verhogen. Met behulp van het alles-in-één dashboard kunt u berichten inplannen, in gesprek gaan met uw publiek en uw prestaties op alle social media kanalen meten.

In dit overzicht en deze handleiding concentreren we ons op deze vier belangrijke gebieden:

  Maar het is belangrijk op te merken dat Sendible een uitgebreide tool is en dus tot veel meer in staat is.

  Probeer Sendible gratis uit

  Laten we beginnen.

  Deel 1 - Sociale Inbox

  Sendible analyseert elk van uw social media kanalen voor nieuwe berichten, opmerkingen en andere activiteiten. Om uw tijd te helpen beheren, kunt u al uw berichten bekijken en beantwoorden in één gezamenlijke social inbox, net zoals u dat zou doen voor e-mail.

  Hoe stelt u uw Postvak In met voorrang in?

  De Prioriteit Inbox combineert al uw sociale streams in één verenigde stream.

  Eerst moet je individuele streams toevoegen; bijvoorbeeld een Twitter stream of een Facebook stream. Dit doe je door te klikken op de knop Nieuwe stroom knop bovenaan het dashboard:

  En dan selecteren welke sociale netwerk streams je wilt:

  Als u bijvoorbeeld Facebook kiest, kunt u kiezen uit drie streams - Pagina, groep of profiel :

  U kunt meerdere pagina's en groepen toevoegen die u beheert:

  Als u Twitter kiest, kunt u kiezen uit Twitter Zoeken, Twitter Stream, Twitter Lijst, en Twitter Profiel zoeken :

  Let op: Elke stream die u toevoegt gebruikt een van uw beschikbare diensten die bij uw gekozen Sendible plan is inbegrepen. Zie de Prijzen sectie voor meer info.

  Nadat u uw streams hebt toegevoegd, ziet uw dashboard er ongeveer zo uit:

  Zie ook: 6 Beste Headline Generators en Content Idee Generators voor 2023

  Aan de linkerkant, (binnen het rode kader), staat de verenigde stroom van de Prioritaire Inbox. Aan de rechterkant (binnen het gele kader) staan de individuele stromen van de Prioritaire Inbox.

  De Prioriteiten-inbox toont standaard de verenigde stream. Maar als u rechts op een individuele stream klikt, wordt alleen die stream getoond. Klik bijvoorbeeld op de Facebook Pagina stream:

  Uw Postvak In met voorrang beheren

  Zodra u uw Postvak In met voorrang hebt ingesteld, kunt u beginnen met het afhandelen van de berichten.

  Voor elk bericht in de Prioritaire Inbox, afhankelijk van het sociale kanaal waar het vandaan komt, heb je de mogelijkheid om:

  • Zoals
  • Retweet
  • Toon het gesprek
  • Beantwoord het bericht
  • Repost naar andere sociale kanalen

  De drie 'hamburger'-punten aan het einde (geel kader) bieden nog een paar opties; vertalen, archiveren, toewijzen en alles beantwoorden.

  De Archief Met deze optie kunt u een bericht uit de Inbox verwijderen zodra u er actie op hebt ondernomen, zodat u weet dat u alleen nog actie hoeft te ondernemen op de resterende berichten.

  U kunt alle, meerdere of afzonderlijke berichten selecteren om te archiveren:

  U kunt uw gearchiveerde berichten bekijken door op het boxsymbool te klikken, zodat het blauw wordt:

  De toewijzen Met deze optie kunt u berichten aan verschillende teamleden toewijzen. Zo kunt u bijvoorbeeld de werklast verdelen, of een specialist antwoord laten geven op een vraag.

  Samenvatting

  Sendible's Prioriteit Inbox Hiermee kunt u nieuwe berichten, opmerkingen en andere activiteiten van al uw sociale kanalen op één plaats lezen en beantwoorden. Zodra u actie hebt ondernomen, kunt u uw inbox leegmaken door de berichten te archiveren. Het is een uitstekende manier om met uw publiek in contact te komen en uw werklast te beheren.

  Probeer Sendible gratis uit

  Deel 2 - Berichten publiceren

  Sendible biedt een aantal manieren om berichten op social media te publiceren. Van een eenmalige post tot evergreen terugkerende content, er is een methode die bij u past.

  Een bericht opstellen en plannen

  De Samenstellen knop is altijd zichtbaar in de Sendible App, ongeacht welke functionaliteit u gebruikt, omdat deze rechtsboven in de menubalk staat:

  Door te klikken op de Samenstellen knop opent een lightbox waar u uw bericht kunt maken en kunt beslissen hoe u het gaat publiceren. Laten we eens kijken naar de verschillende opties:

  1. Het schrijfvak maximaliseren voor langere berichten
  2. Selecteer (uit de drop-down) op welke dienst u wilt posten
  3. Selecteer (in de toggle-balk) naar welke dienst u wilt posten
  4. Schrijf uw originele bericht

  Nu ziet je bericht er ongeveer zo uit:

  Let op de drie extra tabbladen rechts van het tabblad Origineel? Hiermee kunt u uw bericht op maat maken voor elk sociaal netwerk. U kunt bijvoorbeeld hashtags toevoegen op Twitter, maar niet op Facebook.

  Als marketeers weten we dat het creëren van verschillende berichten voor elk sociaal netwerk wordt beschouwd als de beste praktijk, maar we hebben er zelden de tijd voor. Sendible's nieuwe functie - Slimme berichten - staat je toe dit te doen. Bekijk de video:

  Dit is hoe het werkt:

  • Open de Componeer box en selecteer meerdere sociale media profielen.
  • Klik op de juiste tabbladen om de tekst en @mentions te bewerken.
  • Pas je toon aan, voeg hashtags toe of verwijder ze, en emoji's om te optimaliseren.

  Slimme berichten bespaart u tijd en verhoogt uw betrokkenheid op sociale media.

  Zodra je je bericht hebt samengesteld, is het tijd om het te posten of op te slaan.

  U kunt het onmiddellijk versturen, maar in de meeste gevallen is het zinvoller om het later te versturen met behulp van de Schema en Wachtrij opties. U kunt ook Inhoud Bibliotheken om inhoud op te slaan die opnieuw kan worden gebruikt bij het samenstellen van berichten.

  Laten we deze eens bekijken drie mogelijkheden .

  1 - Plannen en herhalen

  Naar schema uw bericht, klik op het kalender icoon:

  In het grijs gearceerde drop-down gebied kunt u de datum en tijd selecteren waarop u het bericht wilt plaatsen. Als u op de knop klokpictogram Als u het bericht slechts eenmaal wilt delen, kunt u doorgaan en klikken op de knop Schema knop.

  Maar als je het bericht meer dan één keer wilt delen (sterk aanbevolen, vooral op Twitter), dan moet je de optie Herhaal selectievakje waar u de herhalingsfrequentie kunt instellen:

  In het bovenstaande voorbeeld wordt het schema een week lang elke dag herhaald, maar u kunt ook kiezen uit Uurlijk, Wekelijks, Maandelijks of Jaarlijks.

  Nu kunt u ofwel de Schema knop of, als je in een team werkt, de Verzenden voor goedkeuring knop.

  2 - Wachtrij en recycling

  Om uw bericht toe te voegen aan een wachtrij Klik op het lijst icoon:

  In het grijs gearceerde vervolgkeuzemenu kunt u een bestaande wachtrij selecteren die u wilt gebruiken. U kunt ook een nieuwe wachtrij toevoegen of de bestaande wachtrij-instellingen wijzigen.

  In de wachtrij-instellingen kunt u kiezen of u de berichten wilt recyclen of niet:

  Met de Recycleer berichten optie Op worden alle berichten die u toevoegt aan de wachtrij gerecycled totdat u ze verwijdert uit de Wachtrij of zet de instelling op Uit .

  U kunt voor elke dag van de week talrijke tijdslots toevoegen:

  • Om een specifiek tijdslot te bewerken of toe te voegen, klikt u erop en selecteert u het tijdstip of typt u het in. U kunt op het klokpictogram klikken om het optimale tijdstip te selecteren.
  • Om een tijd te verwijderen, selecteert u het "x"-pictogram.
  • Om een tijd toe te voegen, selecteert u het "+" pictogram.

  Bijvoorbeeld, ik heb een tijdslot toegevoegd aan woensdag, donderdag en vrijdag. Elk bericht dat ik toevoeg aan de recycle wachtrij gaat in het eerstvolgende beschikbare slot.

  U kunt de volgorde van de wachtrijen altijd achteraf wijzigen binnen de beperkingen van uw beschikbare tijd. Zo meteen meer over het beheer van uw berichten...

  3 - Bibliotheek met inhoud

  Soms is het niet altijd gepast om uw inhoud te plannen of in een wachtrij te plaatsen. In dat geval kunt u gebruik maken van inhoudsbibliotheken om materiaal op te slaan dat opnieuw kan worden gebruikt bij het samenstellen van berichten.

  Wanneer u een bericht opstelt, klikt u op de Sla knop en kies de Kopiëren naar bibliotheek optie:

  Geef de inhoud vervolgens een naam om er gemakkelijk naar te kunnen verwijzen:

  En nu ziet u het opgeslagen bericht in uw Inhoudsbibliotheek:

  U hebt de mogelijkheid om Voorbeeld en Bewerk uw opgeslagen inhoud. Als u klaar bent, kunt u aandeel de inhoud met behulp van de eerder genoemde opties.

  Maar de inhoud blijft in uw bibliotheek totdat u Verwijder Dit bespaart op lange termijn tijd, omdat u een bibliotheek met opgeslagen inhoud hebt die u snel kunt doorzoeken en steeds opnieuw kunt gebruiken.

  Beheer van uw geplande en in de wachtrij geplaatste berichten

  Sendible maakt het u gemakkelijk om de berichten te beheren die u heeft toegevoegd aan uw agenda en wachtrijen.

  In de Outbox menu aan de linkerkant van het dashboard, zijn er opties voor Verzonden, Gepland, In wachtrij, Concepten, Agenda en Afgekeurd. Hier zijn enkele voorbeelden:

  Gepland:

  In de rij:

  Kalender (Geplande weergave):

  Kalender (wachtrijweergave):

  U kunt nog steeds geplande en in de wachtrij geplaatste berichten bewerken; u kunt bijvoorbeeld de datum en tijd wijzigen, de inhoud van het bericht bijwerken, enz. En in de kalenderweergave kunt u berichten naar verschillende dagen slepen als u de volgorde wilt aanpassen.

  Samenvatting

  Sendible biedt een breed scala aan opties om ervoor te zorgen dat uw evergreen content vele malen gedeeld kan worden. Gebruik de innovatieve compose box, content bibliotheken en slimme wachtrijen om uw sociale berichten te plannen, in te plannen en te publiceren.

  Deel 3 - Content curation

  Een goede social media strategie omvat het delen van content van andere bronnen dan uw eigen. Sendible heeft twee opties om u te helpen relevante content te cureren en te delen met uw publiek - Inhoudelijke suggesties en RSS-feeds .

  Hoe inhoudssuggesties te gebruiken

  Sendible analyseert berichten die al zijn gedeeld op social media en stelt vervolgens inhoud voor die waarschijnlijk een hoge betrokkenheid van volgers zal genereren. Dit is hoe u hun suggesties kunt gebruiken.

  Selecteer Suggesties van de Inhoud menu:

  De eerste aanbevelingen zijn gebaseerd op wat u op uw verbonden Twitter-account(s) plaatst.

  Als u inhoud wilt zien over een van die onderwerpen, klikt u op de betreffende knop. En als u wilt het onderwerp opslaan Klik op het "ster" icoon:

  U kunt ook naar beneden scrollen om recente Personeel in categorieën als Technologie & Innovatie, Sport, Muziek, en meer.

  Wanneer u een specifiek onderwerp hebt gevonden dat u wilt bekijken, klikt u op de afbeelding om de verwante inhoud te zien. Hier is de inhoud van het Apple iOS onderwerp:

  U kunt de weergave veranderen van Artikelen (boven) naar Beïnvloeders (onder):

  U kunt de inhoudssuggesties ook verfijnen met de Zoek op en Sorteer functies. U kunt bijvoorbeeld zoek voor iOS 11.3 en sorteren door Tijd om de meest recente iOS 11.3 artikelen:

  Als je een artikel hebt gevonden dat je wilt delen, heb je een paar opties die de publicatiemogelijkheden van het vorige deel weerspiegelen:

  • Deel nu
  • Later plannen
  • Toevoegen aan wachtrij
  • Opslaan in inhoudsbibliotheek

  Als u enkele of alle artikelen wilt opslaan, kunt u de gewenste artikelen aanvinken en op de knop Inhoud samenstellen toets bovenaan het scherm:

  De geselecteerde artikelen worden opgeslagen in uw Inhoud bibliotheek waar je een titel en tags toevoegen ter referentie:

  Eenmaal opgeslagen, kunt u edit de artikelen als u dat wenst en ze dan delen of inplannen:

  Hoe RSS-feeds gebruiken

  Sendible's RSS Automatisch posten Met deze functie kun je op regelmatige tijdstippen gedurende de dag relevante inhoud van hoge kwaliteit publiceren op sociale netwerken. Hier lees je hoe je de RSS-feeds gebruikt.

  Selecteer Voedingen van de Inhoud menu en klik op de Nieuw voer knop:

  Voer de gegevens in van de RSS-feed die u wilt publiceren. De RSS-feed voor het Content Marketing Institute is bijvoorbeeld: //contentmarketinginstitute.com/feed/

  Nu kunt u op de Nieuwe autopost knop:

  En maak de RSS autoposter instellingen:

  1. Controleer of de geselecteerde RSS Feed degene is die je wilt configureren.
  2. Selecteer de sociale diensten waar u wilt posten.
  3. Selecteer hoe vaak het systeem moet controleren op updates van de RSS-feed.
  4. Selecteer of deze berichten op regelmatige tijdstippen worden verzonden door de optie Gepland optie of dat ze worden opgeslagen in uw Concepten of In de rij: voor later.
  5. Selecteer het maximale aantal updates dat uit de feed moet worden gehaald.
  6. Kies of u al dan niet een e-mail alert wilt bij publicatie.
  7. Selecteer of het voer Actief of Gepauzeerd .

  Als je naar beneden scrolt, zijn er meer geavanceerde instellingen om je auto-posting te verfijnen, maar dit zijn de meest essentiële.

  Samenvatting

  De ingebouwde content curatie tools van Sendible helpen u de best presterende relevante content te vinden en te delen met uw publiek.

  Probeer Sendible gratis uit

  Deel 4 - Rapportage

  De Maatregel Hier kunt u rapporten maken om uw sociale media-activiteiten te analyseren.

  U kunt Sendible's Rapporten Hub om direct een analyse te krijgen van uw sociale profielen en activiteiten. Of u kunt uw eigen geavanceerde, aangepaste rapporten maken met de Rapportagebouwer .

  De hub voor verslagen

  De Reports Hub geeft u negen kant-en-klare social media-rapporten voor een directe momentopname van uw sociale gegevens.

  Klik op Rapporten Hub van de Maatregel menu:

  De Verloving Het rapport toont de engagementprestaties op al uw aangesloten sociale media-accounts. U kunt inzicht krijgen in uw gecombineerde publiek, postbetrokkenheid, berichten en vermeldingen op alle kanalen om snel trends te herkennen. Dit overzicht combineert bijvoorbeeld mijn Twitter-, Facebook- en LinkedIn-pagina:

  De andere rapporten zijn platformspecifiek, maar u kunt meerdere accounts combineren. U kunt bijvoorbeeld drie Twitter-accounts integreren.

  Zodra u de gewenste rekeningen hebt geselecteerd, klikt u op Rapport genereren om het geaggregeerde Quick Report te bekijken.

  In de rechterbovenhoek kunt u het rapport e-mailen, afdrukken of opslaan. U kunt ook filteren op datum, dus u kunt een aangepast datumbereik kiezen of een vooraf gedefinieerd bereik gebruiken - vorige week, vorige maand, deze week, deze maand. Elk rapport heeft een platformspecifiek spiekader om u te helpen de statistieken te begrijpen:

  De rapportbouwer

  Met Sendible kunt u ook uw eigen rapporten samenstellen.

  Selecteer Rapportagebouwer van de Maatregel menu waar u wordt gevraagd uw eerste rapport aan te maken. Voer uw Rapport Naam en Titel van het verslag en selecteer vervolgens de Standaard periode je wilt:

  Selecteer uw voorkeur Indeling :

  Maak uw rapport door te selecteren welke modules Er zijn enkele algemene modules en enkele platformspecifieke. U kunt tot 30 van de 250 beschikbare modules per rapport toevoegen:

  Zodra u uw rapport hebt gemaakt, kunt u de modules slepen en neerzetten om alles naar wens vorm te geven:

  U hebt ook de mogelijkheid om secties te hernoemen of te verwijderen. En als u klanten bedient, kunt u ervoor zorgen dat de rapporten regelmatig via e-mail worden verstuurd.

  Samenvatting

  Sendible laat u diepgaande rapporten genereren voor Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, en meer via zijn Reports Hub. U kunt ook presentatieklare rapporten op maat maken voor u, uw team, of uw klanten met de drag-and-drop report builder. Beide opties nemen een paar minuten in beslag.

  Probeer Sendible gratis uit

  Sendible beoordeling: prijzen

  Sendible heeft een reeks abonnementen vanaf $29/maand:

  • Creator - Voor solopreneurs
  • Startup - Voor kleine bedrijven
  • Tractie - Voor groeiende agentschappen
  • Schaal - Voor grote teams en agentschappen die een oplossing op maat nodig hebben

  De prijzen zijn gebaseerd op het aantal sociale profielen dat u wilt. Met het plan Traction kunt u bijvoorbeeld 48 sociale profielen beheren en 15 aangepaste rapporten bouwen met 3 gebruikers. U hebt ook de optie om extra gebruikers en profielen te kopen in plaats van te upgraden naar het volgende plan.

  Als u niet zeker weet wat u nodig hebt, kunt u beginnen met een gratis proefperiode van 14 dagen om te zien welk plan voor u het beste werkt.

  Voor- en nadelen van Sendible

  Pro's

  • Betrek volgers in één gezamenlijke sociale inbox
  • Posten individueel of in bulk plannen
  • Altijd groene inhoud in de wachtrij zetten voor herhaalde plaatsing
  • Nooit zonder inhoud om te delen
  • Productiever werken in teamverband
  • Toon vooruitgang met verbluffende rapporten

  Con's

  • Het duurt even om je eerste Priority Inbox berichten te archiveren omdat Sendible de vorige 90 dagen van elke social stream laadt. Een snelle clear optie zou handig zijn.

  Conclusie

  Laten we nu deze Sendible review afronden.

  Bevelen we het aan? Ja - zeker.

  Sendible is een uitstekende tijdbesparende tool waarmee u de sociale media-activiteiten van u en uw klanten kunt beheren.

  Het helpt u in contact te komen met uw volgers, sociale berichten te publiceren, inhoud te cureren en uw prestaties te controleren.

  Zie ook: Hoe maak je een aanmeldingsformulier in WordPress (beginnershandleiding)?

  En hoewel er tal van social media management tools op de markt zijn - hebben wij Sendible gekozen om de social media inspanningen hier bij Blogging Wizard aan te sturen.

  Probeer Sendible gratis uit

  Patrick Harvey

  Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.