Maak je deze beginnersfouten bij het bloggen? Zo los je ze op

 Maak je deze beginnersfouten bij het bloggen? Zo los je ze op

Patrick Harvey

Laten we ter zake komen:

Je bent of nieuw met bloggen of je doet dit al een tijdje.

Je denkt waarschijnlijk dat je de basis onder controle hebt.

Je hebt geleerd hoe je WordPress moet gebruiken en je hebt met het thema van je blog gespeeld en er een gevonden die je bevalt.

Je hebt verschillende blogberichten gepubliceerd en elke keer als je een nieuw bericht plaatst, denk je, dit is degene die verkeer, betrokkenheid en sociale aandelen zal genereren... .

Maar, er klopt iets niet. Ergens diep van binnen denk je, ook al zet je alle puntjes op de i... er klikt iets niet .

Zie ook: 10 Beste WordPress Calculator Plugins & Tools (2023)

Je blogt al een tijdje zonder veel succes.

Niemand komt naar je blog. Niemand geeft om je inhoud. Niemand vindt het leuk wat je geschreven hebt.

U beseft het misschien niet, maar u duwt uw lezers waarschijnlijk weg van uw site.

De blogging blunder val

Een blog beginnen is spannend.

Met massa's WordPress-thema's om uit te kiezen, widgets om te gebruiken en plugins om te activeren, loop je het risico verstrikt te raken in de blogging blunder val - het hebben van te veel "toeters en bellen" en het vergeten van wat belangrijk is:

Uw lezers.

Om te voorkomen dat u nog meer blogfouten maakt, volgen hier enkele veel voorkomende beginnersfouten die nieuwe en zelfs doorgewinterde bloggers onbewust kunnen maken - en hoe u die kunt herstellen.

Fout 1: Je schrijft voor jezelf

Ik wed dat je leven fan-freakin'-tastisch De plaatsen waar je bent geweest, de mensen die je hebt ontmoet en het eten dat je hebt geproefd - geweldige verhalen voor je blog.

Ik bedoel je blog is over jou, toch? Elk bericht is in uw stem en heeft uw persoonlijkheid.

Het is jouw blog en het draait allemaal om jou.

Nou, niet echt.

Hoewel er veel verschillende soorten blogs zijn, zijn degenen die verkeer, aandelen en commentaar hebben degenen die... nuttig voor hun lezers .

Zie ook: Je YouTube-kanaal promoten: 18 manieren om meer views te krijgen

Dit soort blogs spreekt hun publiek aan en de blogger doet dat op een manier die zijn persoonlijkheid injecteert, terwijl hij zich toch concentreert op het contact met zijn publiek.

Dus, als je de meeste van je zinnen begint met,

Raad eens wat ik deed?

Ik heb deze oefeningen geprobeerd...

Ik weet hoe ik...

Laat me je de weg wijzen...

Je laat iemand weg - je publiek.

Mensen gaan naar blogs om waardevolle tips te leren waarmee ze een probleem in hun leven kunnen oplossen.

Het is niet verwonderlijk dat een van de populairste soorten blogberichten 'How-To'-berichten zijn. Dit soort blogberichten is educatief en heeft tot doel de lezers te helpen met een probleem.

Wat kun je, afgezien van het schrijven van op tutorials gebaseerde posts, nog meer doen om de dagboekaantekeningen achterwege te laten en een band met je lezers op te bouwen?

 • Stel vragen in je bericht om je publiek te betrekken. Dit maakt het meer conversationeel en behandelt je lezers als onderdeel van je bericht.
 • Verplaats je in de hoofden van je lezers. Vertel een probleem dat een lezer heeft en leef je in in hun strijd.
 • Gebruik meer jij-taal en minder ik-taal.
 • Zorg voor een call-to-action, of CTA, aan het einde van elk blogbericht. Dit is een richtlijn of vraag die u uw publiek geeft, zoals, meld je aan voor mijn nieuwsbrief of wat zijn jouw tips voor het perfecte kopje koffie ?

Dus, de volgende keer dat je een bericht wilt schrijven over je familiereis naar Disneyland, draai het dan om en schrijf over gemakkelijke tips die je gebruikt hebt om gezond te blijven terwijl je met je gezin naar Disneyland reist.

Je kunt je ervaring in Disneyland delen terwijl je ook wat tips weggeeft om andere moeders te helpen genieten van een probleemloze vakantie.

Fout 2: Je hebt geen niche

Waar gaat je blog over?

Schrijf je over wat je die dag voelt, of heb je een gemeenschappelijk thema waar je je aan houdt?

Als je de ene dag over mode schrijft en de volgende dag over carrière, en je je afvraagt waarom niemand commentaar geeft, is dat waarschijnlijk omdat ze geen idee hebben waar je blog over gaat.

Een niche, of passie, kan het verkeer op je blog stimuleren en je publiek doen groeien.

Het doet dit door je te helpen:

 • Blijf geconcentreerd. - Met een kernthema blijft u gericht op het creëren van inhoud rond uw niche.
 • Een zeer gericht publiek vinden - Lezers zullen naar je blog komen als ze weten dat je blog over een bepaalde En, als je niche is versmald, heb je meer kans om bepaalde lezers aan te trekken. Bijvoorbeeld, als je niche zakenreizen is, zullen je berichten eerder zakenmensen aantrekken die vaak reizen, dan mensen die reizen.
 • Ontwikkel uw expertise in uw niche - Blogonderwerpen bedenken in je niche en je ervaringen delen over je onderwerp kan helpen om je expertise en autoriteit in je niche op te bouwen. Iemand als Pat Flynn van Smart Passive Income nam de tijd om zijn niche te ontwikkelen en staat nu bekend als een autoriteit op het gebied van het genereren van passief inkomen.
 • Geld verdienen - Wanneer je een toegewijde aanhang hebt, zullen ze een mate van vertrouwen ontwikkelen in wat je te zeggen hebt, en naar je advies luisteren. Dit opent de deur naar het te gelde maken van je blog, van het verkopen van eBooks of eCursussen tot het schrijven van gesponsorde berichten.

Als je niet weet waarover je moet schrijven, vraag jezelf dan af,

"Waarover weet ik veel, heb ik een passie of wil ik meer leren?"

Dit is misschien moeilijk voor u, omdat u waarschijnlijk denkt: waarom zou iemand nog een voedselblog of een andere (vul maar in) blog willen lezen?

De meeste mensen niet nog een blog over eten willen lezen, maar mensen mei meer willen weten over hoe ze hun kinderen moeten opvoeden volgens de Paleo levensstijl, bijvoorbeeld.

De sleutel is dat je, als je eenmaal je niche hebt gekozen, deze beperkt tot een bepaald publiek. Dit zorgt ervoor dat je de beste informatie verstrekt aan degenen die dat het meest willen.

Lees Adams bericht over hoe je een niche vindt om te beginnen.

Fout 3: Uw blog is niet gebruiksvriendelijk

Een gegarandeerde manier om lezers af te schrikken is een blog dat een gebruiksaanwijzing vereist om rond te navigeren.

Uw blog moet gemakkelijk te vinden en te bekijken zijn wanneer lezers langskomen.

Weet je niet zeker welke elementen op je blog moeten worden bijgesteld? Hier is een checklist met veelgemaakte fouten van beginnende bloggers:

Moeilijke navigatie

Kijk eens naar een WordPress thema genaamd Exposition Lite.

Voor de ervaren blogger is dit een eenvoudig en modern blogontwerp dat elke creatieve denker zou bevallen.

Maar voor iemand die niet vaak naar blogs gaat, zou deze landingspagina moeilijk te navigeren zijn.

Waar is het menu? Waar moet ik heen?

Als u niet bekend was met dit soort thema's, zou u niet weten dat het menu verborgen zit achter het "hamburger-pictogram" in de rechterbovenhoek van de site.

Dit schreeuwt verwarring bij de lezers, waardoor ze je blog snel willen dumpen.

Om uw bouncepercentage te verlagen en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren, kunt u overwegen om een opvallend, beschrijvend en beknopt navigatiepaneel te hebben. Dit maakt het voor uw lezers gemakkelijker om hun weg te vinden op uw site.

Hier ziet u ons oude navigatiemenu. Het is rechttoe rechtaan, duidelijk en dient om de lezers naar de belangrijke pagina's van de site te leiden:

Onze nieuwe versie is even eenvoudig.

Als er nog iets is waarnaar je moet linken, maak dan gebruik van de footer-sectie van je blog. Dat is een prima plek voor iets minder belangrijke pagina's.

Moeilijk leesbare lettertypes

Blogs zijn hoofdzakelijk gebaseerd op tekst en ontworpen om te lezen. Een moeilijk leesbaar lettertype kan de gebruikerservaring bemoeilijken.

Maar, is het niet leuk om te zoeken naar uitgebreide en leuk uitziende lettertypes?

Met zoveel om uit te kiezen, wilt u toch een lettertype dat uw persoonlijkheid, uw merk of de algemene toon van uw blog weerspiegelt?

Nou, als mensen proberen om je blog te lezen en problemen hebt, heb je waarschijnlijk het verkeerde lettertype gekozen.

Dus, wat is het beste lettertype om te gebruiken? Volgens Social Triggers, wil je een lettertype dat:

 • Gemakkelijk te lezen op een scherm
 • Een eenvoudig schreefloos of schreefloos lettertype - vermijd schrift of decoratieve lettertypes voor uw hoofdtekst
 • 14px tot 16px of zelfs groter met een ruime regelhoogte (leading)

Voor een goede leesbaarheid op het scherm is het ook gunstig als de breedte van uw hoofdparagrafen, oftewel de regellengte, tussen 480-600 pixels ligt.

Er bestaat zelfs een wiskundige vergelijking die u kan helpen de optimale typografie voor uw blog te vinden, de zogenaamde Gulden Snede.

Opdringerige kleuren

Is het u opgevallen dat de meeste populaire blogs een witte achtergrond hebben met donkere of zwarte tekst?

Donkere tekst op een witte achtergrond is namelijk veel gemakkelijker te lezen dan witte tekst op een donkere achtergrond.

Maar dat betekent niet dat u niet een beetje persoonlijkheid in uw kleurenschema kunt stoppen. Kleur ziet er het beste uit in uw menubalk, uw koppen en uw logo - niet overal op uw blog geschilderd.

Hier zijn enkele voorbeelden van blogs die hun kleurkeuze hebben uitgebalanceerd om lezers aan te trekken - niet af te schrikken.

Bron: //lynnnewman.com/

Bron: //jenniferlouden.com/

Bron: //daveursillo.com/

Fout 4: Uw blogbericht is niet goed opgemaakt

Steek je hand op als je ooit een blogbericht hebt geschreven zonder het te bewerken, te optimaliseren of niet veel aandacht te besteden aan het proces omdat je inhoud moest plaatsen - zoals gisteren.

Als je merkt dat je niet echt de tijd neemt om je blogbericht goed op te maken, loop je het risico dat mensen één blik werpen en weggaan - zelfs als je een magnetische kop hebt om hun aandacht te trekken.

Bekijk deze opmaaktips die u de volgende keer dat u gaat bloggen kunt gebruiken:

Proeflezen en bewerken van uw blogberichten voor publicatie

Niemand leest graag een bericht dat vol zit met grammaticafouten of spelfouten. Iemand anders je bericht laten nalezen is de beste optie, maar als je niemand hebt om je te helpen, zijn hier twee gratis bewerkingstools die je kunt gebruiken:

 1. Grammarly - Download hun gratis chroom extensie om Grammarly uw getypte inhoud op de meeste sociale media platforms, blogs, Gmail en WordPress te laten beoordelen voordat u deze indient.
 2. PaperRater - Kopieer en plak je bericht in PaperRater en het controleert je spelling, grammatica en woordkeuze. Het controleert ook op plagiaat en geeft een totaalcijfer.

Verfraai uw kopij

Er zijn enkele trucs die u kunt gebruiken om een lezer te verleiden uw bericht te blijven lezen en de kans te vergroten dat hij het zal delen.

U wilt bijvoorbeeld dat uw bericht vlot verloopt - zodat het gemakkelijk te lezen en te begrijpen is. U kunt dit doen door:

 • Het gebruik van overgangswoorden zoals dus , algemeen , maar , en , ook , of enz...
 • Gebruik wat Brian Dean van Backlinko bucket brigades noemt. Dit zijn korte zinnen die lezers verleiden om te blijven lezen.
 • Gebruik subkoppen. Dit helpt lezers te weten waar je het over hebt en het breekt je bericht op in gemakkelijk te lezen fragmenten. Dit kan ook je SEO kracht vergroten door trefwoorden in je subkoppen te hebben.

Over het algemeen wordt aanbevolen de standaard permalink instellingen aan te passen of te wijzigen. Een korte, beknopte, goed geformuleerde permalink - de URL van uw blogbericht - zal:

 • Gemakkelijk te lezen zijn
 • Eenvoudig te typen en te onthouden zijn
 • er beter uitzien voor potentiële bezoekers op de SERP's van Google
 • Maak deel uit van uw algemene merkboodschap

Als u bijvoorbeeld in WordPress uw standaard permalink-structuur niet aanpast, zult u waarschijnlijk eindigen met URL's zoals deze:

//voorbeeld.com/?p=12345

Als u daarentegen "pretty permalink" gebruikt, maar de URL niet aanpast, kunt u eindigen met een standaardlink zoals:

//voorbeeld.com/this-is-mijn-blog-post-titel-en-het-is-echt-lang-met-veel-stopwoorden//

Vanaf WordPress 4.2 kan het installatieprogramma proberen "mooie permalinks" in te schakelen, maar u kunt het beste dubbel controleren of uw permalink-structuur correct is ingesteld.

Voor zoekmachinedoeleinden houdt Google van vriendelijke permalinks. Google stelt in zijn Search Engine Optimization Starter Guide dat URL's met een gestructureerde hiërarchie en trefwoorden het voor hen gemakkelijker maken om uw pagina's te crawlen.

In WordPress kun je onder Instellingen à Permalinks je URL aanpassen. Het gebruik van de slug van je bericht of een aangepaste structuur is een vriendelijkere URL.

Inpakken

Met deze tips ben je op weg van groentje naar rocksterrenstatus. Of je nu twee maanden of twee jaar blogt, iedereen maakt op een bepaald moment in zijn blogcarrière klassieke fouten op zijn blog.

Maar dat hoeft niet meer.

Als u schrijft voor uw publiek, een niche veilig stelt en een gebruiksvriendelijke blog hebt die goed is opgemaakt, is er geen reden waarom u niet snel op een blog zult zitten met sociale aandelen, verkeer en betrokkenheid waarnaar u hunkert.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.