3 Grote redenen waarom u zou moeten bloggen met zelf gehoste WordPress

 3 Grote redenen waarom u zou moeten bloggen met zelf gehoste WordPress

Patrick Harvey

Gebruikt u zelf gehoste WordPress voor uw blog?

Zie ook: Instagram Hashtags: de complete gids

Als je dat niet bent, kan het een beetje eenzaam voelen. Het lijkt alsof iedereen gebruikt WordPress - bijna 40% van alle websites op het internet wordt aangedreven door WordPress, en het is het enige waarover je hoort in bloggerskringen.

Waarom zijn zoveel bloggers geobsedeerd door WordPress?

Je vraagt je waarschijnlijk af... Wat maakt het zo geweldig? Doe je... hebben zijn er geen alternatieven die je kunt gebruiken?

Nou, het is waar dat WordPress niet de enige blogging software is die er is. Er bestaan genoeg alternatieven, en veel daarvan zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen eigen hosting.

Maar als je serieus bent over bloggen, dan is WordPress met eigen beheer de beste keuze voor je blog.

Dit is waarom.

3 grote redenen om te bloggen met zelf gehoste WordPress

Er zijn een heleboel voordelen aan het gebruik van WordPress, maar ze kunnen worden teruggebracht tot drie categorieën:

 1. Professionaliteit
 2. Gemeenschap
 3. Controle

1. Professionaliteit

Hier op Blogging Wizard hebben we in het verleden berichten gepubliceerd over de voor- en nadelen van verschillende blogplatforms zoals Blogger, WordPress.com, Tumblr of Medium.

Maar die vindt u niet meer op onze site, omdat we besloten hebben alleen WordPress aan te bevelen.

Gratis blogplatforms hebben één duidelijk voordeel: ze zijn gratis!

Maar er zijn te veel nadelen om ze aan te bevelen. De belangrijkste reden waarom u niet moet bloggen op een gratis platform is dat het ziet er onprofessioneel uit .

Je bezoekers kunnen zien dat je een gratis platform gebruikt. Of het nu komt door de generiek ogende thema's, verraderlijke widgets in je zijbalk, of kredietlinks in de voettekst, het is overduidelijk wanneer je blogt op een gratis platform.

En het geeft een zeer onprofessionele eerste indruk.

Helaas zullen veel van uw bezoekers u niet serieus nemen als ze zien dat u niet bereid bent te investeren in uw blog.

WordPress geeft uw bezoekers een professionelere indruk dan een duidelijk gratis bloggingplatform. Wanneer zij uw site bezoeken op www.yourname.com in plaats van uwnaam.myfreewebsite.com, ziet het er zoveel professioneler en betrouwbaarder uit.

2. Gemeenschap

Vergeleken met andere blogplatforms of software wordt WordPress ondersteund door een enorme online gemeenschap.

Wat u ook wilt doen met WordPress, of welke obstakels u ook tegenkomt, het is gemakkelijk om hulp te vinden.

In feite levert googlen op "WordPress help" 542 miljoen resultaten.

De kans is groot dat uw vraag al online is beantwoord. Er is waarschijnlijk zelfs een handleiding of walkthrough voor, of een plugin die precies de functionaliteit biedt die u nodig hebt.

En zo niet, dan is het gemakkelijk om een forum of site te vinden waar u om hulp kunt vragen, of een ontwikkelaar die u kunt inhuren en wiens tarieven binnen uw budget vallen.

3. Controle

Een ander cruciaal kenmerk van zelfgehoste WordPress is de ongelooflijke flexibiliteit. U hebt de controle om met uw website te doen wat u wilt, in tegenstelling tot gratis blogplatforms die u sterk beperken in wat u kunt doen.

Met zelf gehoste WordPress kunt u:

 • Kies uit duizenden en duizenden thema's Inclusief officiële thema's van WordPress.org, of premium thema's van derden, of maak zelfs je eigen aangepaste thema. Bekijk onze samengestelde themacollecties; WordPress thema's voor bloggers & schrijvers, Portfolio thema's voor freelancers & bureaus, en Gratis WordPress thema's voor bloggers en bedrijven.
 • De code van uw site aanpassen U kunt dus veranderen wat u wilt, inclusief het aanpassen van de tekst van uw voettekst, het veranderen van lettertype of kleur, of zelfs het veranderen van de hele lay-out van uw site.
 • Plugins installeren Plugins zijn een van de belangrijkste functies van WordPress. Ze maken het gemakkelijk om elke gewenste functionaliteit te veranderen of toe te voegen, waardoor WordPress oneindig flexibel is en u een unieke website kunt maken. U kunt gemakkelijk een plugin vinden om uw e-maillijst te laten groeien, een landingspagina te bouwen of bijna alles.
 • Uw blog te gelde maken Vaak kunt u met gratis blogplatforms geen advertenties van derden implementeren of op andere manieren geld verdienen. Als u uw blog te gelde wilt maken door directe advertenties of gesponsorde berichten te verkopen of een premium lidmaatschapssite te maken, wordt u waarschijnlijk beperkt door de servicevoorwaarden van een blogplatform of technische beperkingen. Met zelf gehoste WordPress bent u eigenaar van uw site, dus u kunt geld verdienen...op welke manier dan ook.
 • Beheer uw eigen site en inhoud Veel gratis blogging platforms hebben een clausule in hun servicevoorwaarden die stelt dat ze onmiddellijk uw hele site kunnen verwijderen zonder waarschuwing als u hun servicevoorwaarden schendt. Ze kunnen zelfs eigenaar zijn van uw inhoud. Met zelf gehoste WordPress, behoudt u het eigendom en de controle over alles wat gepost wordt. (Toch moet u ervoor zorgen dat u een back-up maakt van uw site!)

Zijn er nadelen aan het gebruik van WordPress?

De kosten van zelf hosten en het opzetten van uw site zijn de twee zaken die bloggers meestal tegenhouden.

Hoeveel kost een zelf gehoste WordPress site?

WordPress.org blogging software zelf is 100% gratis te downloaden en te gebruiken, maar je moet wel je eigen domein en hosting kopen om het te kunnen gebruiken.

Een domeinnaam kost gewoonlijk ongeveer $10-15 per jaar.

Hostingkosten kunnen sterk variëren afhankelijk van het type hosting dat u koopt. Bijvoorbeeld, WordPress managed hosting kost meestal rond de $20+/maand, maar u kunt meer budgetvriendelijke shared hosting vinden voor rond de $5/maand. De prestaties zijn niet zo goed, maar u kunt gemakkelijk migreren naar een betere host als u er klaar voor bent.

Je kijkt dus naar een minimum van ongeveer 70-75 dollar per jaar voor een zelfgehoste WordPress blog.

Ik zou zeggen dat als je serieus bent over bloggen, alle bovengenoemde voordelen die prijs meer dan waard zijn. En als je je blog te gelde maakt, kun je gemakkelijk de kosten van het runnen van je site dekken binnen het eerste jaar.

Technische kennis

Dit is een van de grote redenen waarom veel bloggers het bij gratis blogplatforms houden.

Het is begrijpelijk; het opzetten van een eigen domein en hosting en het installeren van WordPress kan in het begin een beetje intimiderend zijn als je niet zeker weet waar je moet beginnen.

Maar als het eenmaal is ingesteld, is WordPress net zo gemakkelijk te gebruiken als elk ander gratis blogplatform. (U kunt zich aanmelden voor een gratis account op WordPress.com om een idee te krijgen hoe het dashboard eruitziet).

De waarheid is dat het allemaal niet zo moeilijk is. Als u een computer kunt gebruiken, software kunt downloaden en installeren en andere eenvoudige computertaken kunt uitvoeren, dan kunt u uw eigen website opzetten!

Hoe u vandaag nog kunt beginnen met zelf gehoste WordPress

Klaar om aan de slag te gaan met uw eigen zelf gehoste blog?

Dit is wat je moet doen, in een notendop:

Zie ook: Sendible Review 2023: Social Media Management Made Easy?
 1. Koop uw hosting & domein : Een goede host om mee te beginnen is DreamHost, omdat zij redelijke prijzen hebben voor gedeelde hosting voor nieuwe bloggers. Om veiligheidsredenen raden wij aan uw domein bij een apart bedrijf te kopen. Lees meer in ons artikel over de beste domeinregistreerders.
 2. WordPress installeren : Je hebt een goede webhost nodig die goed geoptimaliseerd is voor WordPress. Lees meer in ons artikel over WordPress managed hosting.
 3. Begin met bloggen! Als dit je eerste blog is, bekijk dan Adams artikel over 15 dingen die ik wou dat ik had geweten voor ik begon met bloggen. Als je je blog migreert van een ander platform, kun je gemakkelijk je inhoud importeren.

Meer hulp nodig om te beginnen? Bekijk onze complete handleiding voor het maken van een blog met WordPress.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.