Hoe kies je een Twitter-gebruikersnaam als de jouwe bezet is?

 Hoe kies je een Twitter-gebruikersnaam als de jouwe bezet is?

Patrick Harvey

Dus u hebt besloten dat Twitter het juiste sociale medianetwerk voor u is, en u bent klaar om uw account in te stellen.

Je vult je accountgegevens in om te ontdekken...

Zie ook: 8 Beste transactionele e-maildiensten vergeleken voor 2023

Je naam is al bezet!

Twitter gaat er prat op 330 miljoen actieve gebruikers te hebben, en hoewel het iets terughoudender is om het aantal inactieve accounts bekend te maken, lopen die ook in de miljoenen.

De kans is groot dat uw ideale naam al bezet is.

Het is frustrerend als iemand anders uw naam of bedrijfsnaam heeft geregistreerd, vooral als u ontdekt dat hij die niet eens gebruikt.

Twitter heeft een beleid voor inbreuken op handelsmerken, maar als je naam of bedrijfsnaam geen geregistreerd handelsmerk is, heb je waarschijnlijk pech. Zelfs beroemdheden hebben hun toevlucht moeten nemen tot oplossingen zoals @TaylorSwift13 of Jennifer Love Hewitt's @TheReal_Jlh.

Maar als je niet verzekerd bent van duizenden volgers door je bekendheid, zal het gebruik van willekeurige nummers of obscure acroniemen niet zorgen voor een gedenkwaardige twitter gebruikersnaam (handle).

Hieronder staan een paar andere trucs die u in plaats daarvan kunt gebruiken.

Beste praktijken voor Twitter-namen

Voordat we ingaan op specifieke methoden om een nieuwe Twitter-naam te bedenken als de jouwe bezet is, is het belangrijk om enkele best practices voor gebruikersnamen op sociale media in het algemeen door te nemen.

Uw gebruikersnamen op sociale media weerspiegelen uw merk. Je gebruikersnamen maken een indruk, of die nu goed of slecht is.

Net als alles wat met branding te maken heeft, wil je dat je gebruikersnamen consistent en gedenkwaardig :

1. Wees consequent

Het is een goed idee om te controleren of je gewenste bedrijfs- of blognaam beschikbaar is als domeinregistratie en gebruikersnaam op sociale media platforms. Dit kun je snel doen met een tool als NameChk.

(Dit helpt natuurlijk niet als je je persoonlijke naam probeert te reserveren).

Uw domein mag langer zijn dan is toegestaan voor gebruikersnamen van sociale media, maar u kunt altijd een verkorte versie gebruiken.

Maar verschillende gebruikersnamen gebruiken op verschillende social media platforms is gewoon vragen om problemen. Als je Facebook pagina te vinden is onder facebook.com/janesmith, dan zal je publiek je op Twitter, Instagram en Pinterest zoeken met dezelfde gebruikersnaam.

Als je een andere gebruikersnaam hebt gekozen omdat "janesmith" al bezet was door je concurrent, raad eens naar wie je nu je publiek stuurt?

Als je naam op één platform al bezet is, moet je serieus overwegen om hem over te zetten. alle platforms om consistent te zijn.

2. Wees gedenkwaardig

Als u uw eigen merknaam of persoonlijke naam niet kunt gebruiken op sociale media, zorg er dan voor dat de naam die u kiest memorabel is. Hij moet nauw verband houden met uw merknaam en gemakkelijk te onthouden zijn voor uw publiek.

3. Wees er snel bij

Zodra u begint na te denken over een naam voor uw bedrijf of blog, en u merkt dat de naam beschikbaar is... neem hem! Meteen!

Sta er niet bij stil, reserveer het gewoon. Je kunt het account later altijd nog verwijderen als je het niet gebruikt.

(En, hoewel dit een beetje buiten het bestek van dit onderwerp valt, moet u hetzelfde doen met domeinnamen. Er zijn louche bedrijven die domeinen kopen nadat gebruikers ernaar zoeken, alleen om ze aan u door te verkopen tegen een hogere prijs. Als u zoekt en het is beschikbaar, ga uw gang en pak het).

Wat je eerst moet doen als je ideale naam bezet is...

Als je de ideale gebruikersnaam al hebt bedacht, maar er zit een inactieve gebruiker op je naam te broeden, is er één ding dat je kunt proberen voordat je het opgeeft.

Zoals Chris Hodgeman, General Manager van MavSocial met ons deelde:

"We hadden een situatie voor @MavSocial waar het al bezet was maar de huidige eigenaar had het een tijd geleden slechts één keer gebruikt. We registreerden daarom @mav_social en begonnen dat te gebruiken en vroegen ook aan twitter om de @mavsocial naam vrij te geven omdat die niet werd gebruikt. Ongeveer 6 maanden later willigde twitter ons verzoek in en gaf ons @mavsocial - al onze volgers werden automatisch overgezet."

Twitter heeft letterlijk miljoenen inactieve gebruikers, dus zorg ervoor dat je hun beleid voor inactieve accounts controleert voordat je het opgeeft.

Hoewel hun officiële beleid stelt dat zij alleen diegenen kunnen helpen met geregistreerde handelsmerken, kan het geen kwaad om het te vragen.

5 creatieve manieren om een alternatieve Twitter-naam te bedenken

1. Verkort je naam

Een twitternaam mag 15 tekens lang zijn, dus als je merknaam langer is dan dat kun je experimenteren met verschillende manieren om hem in te korten. Voor mijn blog Amazing Women In History koos ik bijvoorbeeld de twitternaam @womeninhistory.

Probeer voor een persoonlijke naam je voornaam af te korten of een bijnaam toe te voegen (bijvoorbeeld Chris in plaats van Christine of Christopher).

2. Gebruik sleutelwoorden

Ik heb geluk dat ik een unieke naam heb. Ik weet zeker dat ik de enige KeriLynn Engel ooit ben.

Maar misschien heb je ontdekt dat je naam dubbelgangers over de hele wereld hebt die jouw naam al hebben gemonopoliseerd op sociale media.

Als dat het geval is, kun je trefwoorden gebruiken om je te onderscheiden. Dit is ook een geweldige manier om uit te zenden wat je doet en wat je onderscheidt van je naamgenoot. Blogging Wizard-medewerker Elna Cain doet dat met haar gebruikersnaam, @ecainwrites.

3. Voeg een initiaal toe

Als je naam al kort genoeg is, probeer dan een initiaal toe te voegen zoals @SarahKSilverman, of een eerste initiaal te gebruiken zoals schrijfster @SHurleyHall.

4. Een locatie toevoegen

Dit is een geweldig idee voor lokale bedrijven, of bedrijven met meerdere locaties.

U kunt uw land toevoegen (@HistEdSocUK = History of Education Society UK), uw staat (@ProChoiceWA = NARAL Pro-Choice Washington), of uw provincie of stad, als u die kunt plaatsen!

5. Gebruik een onderstrepingsteken

Deze tip is de laatste omdat hij niet ideaal is. Underscores nemen niet alleen uw waardevolle limiet van 15 tekens in beslag, maar zijn ook moeilijk te onthouden.

Als uw gewenste gebruikersnaam @voorbeeldnaam bezet is, is het misschien geen goed idee om in plaats daarvan @voorbeeldnaam te gebruiken. U neemt het risico dat uw volgers (of potentiële volgers) per ongeluk naar @voorbeeldnaam linken.

Welke twitternaam je ook gebruikt, zorg ervoor dat hij zinvol, memorabel en uniek is!

Hoe uw Twitter-gebruikersnaam veranderen

Misschien hebt u zich bij het lezen hiervan gerealiseerd dat u uw Twitter-gebruikersnaam wilt veranderen om consistenter te zijn op alle sociale-mediaplatforms, of om een beter te onthouden merk te creëren door een underscore of andere niet-standaardspellingen weg te laten.

Of misschien is uw gewenste gebruikersnaam eindelijk beschikbaar!

Wat de reden ook is, het is niet nodig om een heel nieuw account aan te maken en al je volgers en accountgeschiedenis te verliezen. Je Twitter-gebruikersnaam wijzigen is vrij eenvoudig - hier lees je hoe.

Log in op je Twitter account.

Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek, en klik op instellingen.

Bovenaan de pagina Instellingen staat uw huidige gebruikersnaam:

Typ uw nieuwe gewenste gebruikersnaam in het veld, en zorg ervoor dat er "Beschikbaar!" boven het veld staat:

(Als die niet beschikbaar is, krijg je de melding "Gebruikersnaam is al bezet").

Als u klaar bent, scrolt u naar beneden en klikt u op de knop Wijzigingen opslaan:

Dat is het!

Je gebruikersnaam wordt bijgewerkt, maar je kunt al je volgers en oude tweets behouden.

Zie ook: Hoe vindt u uw Instagram-doelgroep (beginnersgids)?

Zorg ervoor:

  • Breng je volgers op de hoogte van je nieuwe gebruikersnaam zodat ze weten wanneer ze je proberen te @vermelden.
  • Overweeg om je nieuwe tweet met gebruikersnaammelding een tijdje vast te pinnen, zodat iedereen die je account bekijkt hem bovenaan ziet staan.
  • Werk je social media links bij op je website, andere social media profielen, auteur bios, e-mail nieuwsbrief, en overal waar het genoemd wordt!

Verwante lectuur:

  • 12 krachtige Twitter marketing tools om uw sociale aanwezigheid te vergroten
  • Hoe krijg je meer Twitter volgers op de juiste manier
  • 8 Social Media Management Tools om uw hele sociale aanwezigheid te beheren
  • 7 krachtige tools voor het plannen van sociale media die u tijd besparen

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.