8 Beste transactionele e-maildiensten vergeleken voor 2023

 8 Beste transactionele e-maildiensten vergeleken voor 2023

Patrick Harvey

Op zoek naar een vergelijking van de beste transactionele e-maildiensten op de markt?

Zie ook: 8 Beste Patreon Alternatieven & Concurrenten voor 2023 (Vergelijking)

Klanten vertrouwen op transactie-e-mails om belangrijke informatie te krijgen die ze nodig hebben. Daarom verwachten ze die zo snel mogelijk in hun inbox te ontvangen nadat ze een aankoop hebben gedaan in uw e-commercewinkel of een actie hebben ondernomen op uw site of app.

Als u uw klanten tevreden wilt houden, is het essentieel om toegang te hebben tot een betrouwbare transactionele e-maildienst die ervoor zorgt dat geen enkele bevestigingsmail, e-receipt of wachtwoordreset ooit wordt gemist.

In dit artikel bekijken we de beste aanbieders van transactionele e-mailservices op de markt en laten we zien hoe u de juiste voor uw bedrijf kunt kiezen.

Klaar? Laten we beginnen.

De beste transactionele e-maildiensten - samenvatting

TL;DR:

 1. Brevo - Beste alles-in-één e-mailtool met functies voor transactie- en marketing-e-mail.
 2. SparkPost - Het beste voor bedrijven op bedrijfsniveau (meest betrouwbare transactionele e-maildienst).
 3. PostMark - De meest ontwikkelaar-vriendelijke transactionele e-maildienst.
 4. Sendgrid - Nog zo'n geweldige e-maildienst met uitstekende beveiligingsfuncties.
 5. Mailjet - Beste gratis prijsplan.
 6. Mailgun - Beste white label transactionele e-maildienst.
 7. Amazon SES - Meest kosteneffectieve transactionele e-maildienst.
 8. Elastische e-mail - Meest schaalbare e-mail API.

#1 - Brevo (voorheen Sendinblue)

Brevo is een alles-in-één e-mailmarketingtool waarmee u transactionele e-mails en nog veel meer kunt beheren. Het verkoopt zichzelf als een softwareoplossing die 'al uw digitale marketingtools op één plaats' biedt.

Transactie-e-mails zijn slechts een van de belangrijkste functies die Brevo te bieden heeft, maar dat betekent niet dat ze op een paar punten hebben bezuinigd. Integendeel, ze bieden een van de meest betrouwbare afleveringsprogramma's voor transactie-e-mails op de markt.

U kunt kiezen uit verschillende instellingsopties, zodat u de optie kunt kiezen die het meest geschikt is voor uw bedrijf.

Als je bijvoorbeeld een ontwikkelaar bent en Brevo wilt integreren met je eigen in-house of third-party applicatie, kun je de API of SMTP Relay gebruiken. Als je het eenvoudig wilt houden, kun je eCommerce plugins gebruiken om het automatisch te integreren met je website.

U kunt professioneel ogende transactie-e-mails ontwerpen met een drag & drop editor op basis van sjablonen, en ze programmatisch personaliseren met dynamische inhoud van uw website met behulp van hun geavanceerde sjabloontaal.

Het mooie van frontend, drag & drop editors als deze is dat je niet alle code zelf handmatig hoeft te schrijven, wat het een stuk sneller en gemakkelijker maakt voor niet-tech-savvy gebruikers.

Brevo heeft ook een toegewijd team van deliverability experts die aan hun infrastructuur werken om ervoor te zorgen dat alle e-mails elke keer in de inbox van uw klant terechtkomen - en in een zo kort mogelijke tijd. Ze gaan prat op een indrukwekkende 99% deliverability rate.

Zodra uw e-mails zijn verzonden, kunt u de deliverability- en engagementstatistieken in real-time controleren om te zien hoe ze presteren.

Naast transactie e-mails, biedt Brevo een heleboel andere nuttige marketing tools, waaronder:

E-mailmarketing en SMS-marketing

Je kunt Brevo gebruiken om marketingmails te ontwerpen en uitgebreide campagnes op te zetten. Er zijn ook A/B-testopties om je te helpen je campagnes en instant chat-functies te optimaliseren.

Geavanceerde CRM

Naast e-mailfuncties beschikt Brevo ook over een geavanceerd CRM waarmee u al uw klantrelaties kunt beheren vanaf één gebruiksvriendelijk dashboard. U kunt al uw contacten indelen in lijsten op basis van factoren zoals de bron van acquisitie of waar ze zich bevinden in uw conversietrechter.

Conversie-instrumenten

Ten slotte beschikt Brevo over een reeks conversietools die kunnen worden gebruikt om je e-maillijst te laten groeien en verkoop en conversies te stimuleren. Je kunt Brevo gebruiken voor het ontwerpen van landingspagina's met hoge conversie, inschrijvingsformulieren en zelfs Facebook Ad-campagnes.

Brevo heeft een uitstekende reputatie onder digitale marketeers en is de perfecte optie voor bedrijven die hun transactionele e-mail en e-mailmarketingtaken willen centraliseren in één gebruiksvriendelijke tool.

Prijzen:

Brevo heeft een gratis plan waarmee je tot 300 e-mails per dag kunt versturen. Betaalde plannen beginnen bij $25/maand voor maximaal 20.000 maandelijkse e-mails.

Probeer Brevo gratis uit

#2 - SparkPost

SparkPost is een van de oudste en meest betrouwbare e-mailverzend- en deliverabilityplatforms op de markt. Ze bestaan al meer dan twee decennia en bezorgen ongeveer 40% van alle commerciële e-mails (ongeveer 5 biljoen per jaar).

Dankzij de uitstekende reputatie van SparkPost worden ze vertrouwd door enkele van 's werelds grootste merken, waaronder Adobe, Twitter, Pinterest, MailChimp en Booking.com.

SparkPost is een goede keuze voor bedrijven die hun afzenderreputatie belangrijk vinden en zich geen fouten kunnen veroorloven als het gaat om e-mail deliverability. Ze bieden de hoogste standaarden voor prestaties, snelheid, betrouwbaarheid en beveiliging, met een 99,9% uptime garantie.

Een van de dingen waarin SparkPost zich onderscheidt zijn de toonaangevende analyse mogelijkheden. Met hun e-mail analyse platform, Signals, kun je inzoomen op de belangrijkste data punten en trends ontdekken.

Ze gebruiken een voorspellend model om proactief en in real-time de e-mailprestaties te controleren, zodat u onmiddellijk inzicht krijgt in eventuele deliverability- of prestatieproblemen en aanbevelingen krijgt om uw e-mails te optimaliseren voor een maximale betrokkenheid.

Zie ook: 5 Beste WordPress A/B Split Testing Plugins voor 2023

Een andere handige functie is Ontvangersvalidatie, waarmee u gemakkelijk kunt controleren of alle e-mailadressen in uw mailinglijst geldig zijn op het moment dat u ze verzamelt.

SparkPost kijkt naar miljarden bounce en delivery events om zijn algoritme te trainen om veel voorkomende problemen zoals syntax fouten en niet bestaande mailboxen op te sporen. Door je ontvanger lijsten te valideren voordat je begint met verzenden, kun je je wapenen tegen bounces en fraude.

Prijzen:

SparkPost biedt flexibele prijsplannen gebaseerd op hoeveel e-mails je verstuurt. Je kunt gratis beginnen met een test account om tot 100 e-mails per dag te versturen.

Betaalde plannen beginnen bij $20 per maand. Enterprise-grade plannen zijn beschikbaar op aanvraag, maar je moet contact opnemen met SparkPost voor een offerte.

Probeer SparkPost gratis uit

#3 - Poststempel

Poststempel is een andere betrouwbare transactionele e-maildienst waarop u kunt vertrouwen, met bliksemsnelle afleveringssnelheden en 100% API-uptime in de afgelopen 90 dagen.

Postmark is een van de meest ontwikkelaarvriendelijke tools op deze lijst, met een API die supergemakkelijk is om mee te werken. Ze bieden duidelijke en uitgebreide documentatie, waardoor de installatie een fluitje van een cent is, evenals gedetailleerde migratiegidsen en API-bibliotheken voor min of meer elke programmeertaal die er is.

Als u een beetje extra hulp nodig hebt, is het ondersteuningsteam van Postmark een van de beste die we hebben gezien. Ze zijn deskundig, reageren snel en zijn altijd behulpzaam - 93% van de gebruikers beoordeelt hen als geweldig. U kunt contact opnemen met ondersteuning via telefoon, e-mail of live chat, of zelf het antwoord vinden in hun uitgebreide ondersteuningscentrum.

Een ander leuk aspect van Postmark is de transparantie. Ze delen hun afleversnelheid (Time to Inbox) en Uptime-gegevens openbaar op hun statuspagina, waaruit blijkt dat ze niets te verbergen hebben.

Op het moment van schrijven is de gemiddelde Time to Inbox voor e-mails verzonden naar Gmail-accounts slechts 2,41 seconden, dus u kunt er zeker van zijn dat uw klanten uw transactionele e-mails min of meer onmiddellijk zullen ontvangen.

Enkele andere functies die we leuk vinden aan PostMark zijn:

 • Gebruiksvriendelijke e-mailsjablonen voor het maken van welkomstmails, e-mails voor het resetten van wachtwoorden, e-mails voor het verlopen van tests en meer.
 • DMARC-bescherming helpt uw gebruikers te beschermen tegen phishing-zwendel
 • Superieure afleveringspercentages zorgen ervoor dat uw transactie-e-mails altijd in de mailbox van uw klanten terechtkomen
 • Open en link tracking voor elke e-mail
 • 45 dagen inhoudsgeschiedenis om te helpen bij het oplossen van problemen
 • Met Bounce webhooks kunt u automatische meldingen ontvangen wanneer e-mails bouncen.
 • Postmark Rebound vraagt gebruikers om hun e-mailadressen in uw app bij te werken wanneer welkomstmails afketsen

Prijzen:

Postmark biedt meerdere prijsplannen voor verschillende maandelijkse e-mailvolumes. Plannen beginnen vanaf $10 per maand voor maximaal 10.000 e-mails (+$1,25 per extra 1.000 e-mails).

Als u meer dan 300.000 e-mails per maand verstuurt, kunt u ook een dedicated IP kopen voor $50 per maand. Een gratis proefversie (100 testmails) is beschikbaar zonder dat een creditcard nodig is.

Probeer Poststempel gratis

#4 - SendGrid

SendGrid is een e-maildienst die zowel e-mail API als e-mailmarketingcampagnes aanbiedt.

U kunt SendGrid gebruiken om transactionele e-mails zoals verzendingsberichten en wachtwoordresets te versturen, maar ook marketing e-mails zoals nieuwsbrieven, promotionele e-mails en meer. Meer dan 80.000 bedrijven gebruiken SendGrid om hun e-mails te versturen, waaronder bekende namen als Uber, Airbnb, Yelp en Spotify.

Marketeers en ontwikkelaars kunnen profiteren van professioneel ontworpen e-mailsjablonen om geweldige e-mails samen te stellen in een intuïtieve UI en ze vervolgens programmatisch te versturen.

U kunt SendGrid in enkele minuten integreren met uw website of app via hun ontwikkelaarsvriendelijke RESTful API's en SMTP, met bibliotheken voor alle populaire programmeertalen en uitgebreide documentatie.

SendGrid werkt samen met toonaangevende mailboxen, waaronder Gmail en Microsoft. Ze hebben een betrouwbare infrastructuur gecreëerd met geautomatiseerde wachtrijafhandeling om de afleveringspercentages te maximaliseren. Ze bieden ook robuuste beveiligingsfuncties, waaronder two-factor authenticatie, Teammate Permissions, Event Webhook beveiliging, TLS encryptie en meer.

Prijzen:

Een gratis versie van SendGrid is beschikbaar voor maximaal 100 emails/dag. Betaalde plannen beginnen bij $14.95 per maand voor maximaal 100.000 emails. Plannen inclusief een dedicated IP en ondersteuning voor 1,5 miljoen+ emails beginnen bij $89.95/maand.

Probeer SendGrid gratis uit

#5 - Mailjet

Mailjet is een cloudgebaseerde, alles-in-één e-mailmarketingtool met een krachtige e-mailbuilder, een ontwikkelaarvriendelijke e-mail-API, tools voor contactbeheer, diepgaande analyses en meer.

Het is geweldig voor samenwerking tussen afdelingen en maakt het makkelijk voor marketeers en ontwikkelaars om in real-time samen te werken.

U kunt binnen enkele minuten aan de slag met Mailgun en e-mails verzenden, plannen en volgen via SMTP of RESTful API. Met de templatingtaal kunt u uw transactie-e-mails personaliseren met loops, conditionals en functies. U kunt ook een voorbeeld bekijken van hoe de e-mails er bij uw ontvangers op verschillende apparaten uitzien.

Het grootste nadeel van MailJet is dat hun klantenondersteuning lijkt te ontbreken. Veel beoordelingen wijzen erop dat ze niet reageren wanneer je hulp nodig hebt en moeite hebben om problemen en klachten naar tevredenheid te behandelen.

Prijzen:

Het gratis plan van Mailjet omvat 200 e-mails per dag (6.000 per maand). Betaalde plannen beginnen bij $15/maand.

Probeer Mailjet gratis uit

#6 - Mailgun

Mailgun is een van de meest flexibele e-mail API's in de industrie. Honderdduizenden bedrijven gebruiken het om dagelijks transactionele e-mails te versturen, zoals het resetten van wachtwoorden, facturen, enz.

Mailgun gebruikt uw domein voor het verzenden van e-mails, wat geweldig is voor branding en het vestigen van domeinreputatie. Het verbetert ook de afleveringspercentages omdat mailboxen zoals Gmail naar het domein kijken om te bepalen of het al dan niet om spam gaat. Als u geen domeinnaam hebt, kunt u in plaats daarvan de meegeleverde sandbox-e-mail gebruiken.

U kunt e-mails versturen via SMTP of API. SMTP is gemakkelijker in te stellen - u pakt gewoon uw referenties en sluit ze aan op uw toepassing van derden. API is echter flexibeler en schaalbaarder, en de betere keuze als u uw eigen app bouwt.

U kunt voorbeeldcode pakken voor de programmeertaal die u gebruikt (bijv. Python, Java, Ruby, PHP, C#, Node.js, en meer). Vervolgens kunt u de inhoud, het van-adres en het naar-adres aanpassen aan wat u nodig hebt om programmatisch e-mails te versturen volgens uw specificaties.

Prijzen:

MailGun biedt een gratis proefabonnement van 3 maanden met 5.000 e-mails per maand.

Betaalde plannen beginnen bij $35 per maand (50.000 e-mails per maand). Extra e-mails worden in rekening gebracht tegen een tarief van $0,80 per 1000 e-mails.

Probeer Mailgun gratis uit

#7 - Amazon SES (Simple Email Service)

Amazon Simple Email Service (SES) is Amazons eigen e-maildienst. Het is kosteneffectief, flexibel en schaalbaar, met zeer betaalbare pay-as-you-go plannen.

Omdat het gemaakt is door Amazon, kunt u er zeker van zijn dat het betrouwbaar is en boordevol functies zit. Amazon SES biedt uitstekende deliverability, met flexibele IP implementatie en e-mail authenticatie opties.

Het is snel en eenvoudig te implementeren, veilig en integreert naadloos met andere Amazon diensten. Dit maakt het de perfecte oplossing als u al gebruik maakt van AWS of EC2.

Prijzen:

Amazon SES kost $0,10 per 1.000 e-mails die u verstuurt. Als u verstuurt vanuit een applicatie die wordt gehost in Amazon EC2, zijn de eerste 62.000 maandelijkse e-mails gratis. Er zijn verschillende andere extra kosten en optionele extra's die u kunt vinden op hun prijzenpagina.

Probeer Amazon SES gratis uit

#8 - Elastic Email

Elastische e-mail is een populaire e-maildienstverlener die zowel een e-mailmarketingplatform als een kosteneffectieve e-mail-API aanbiedt. Deze laatste kan worden gebruikt om transactionele e-mails op uw applicatie of website in te stellen.

Elastic Email is een van de populairste e-mail service providers en bedient meer dan 30.000 bedrijven. Ze worden vertrouwd door merken als Brightmetrics, ScheduleOnce en Adclick.

Net als andere populaire transactionele e-maildiensten richten zij zich op het leveren van uitstekende deliverability en betrouwbaarheid, met een goed gedocumenteerde en eenvoudig te gebruiken API, ultrasnelle wereldwijde infrastructuur, en uitstekende tracking-functies waaronder open-rate en CTR tracking, unsubscribe management, geolocatie tracking, en meer.

U krijgt een visuele weergave van alle belangrijke e-mailgegevenspunten, zodat u strategische, op gegevens gebaseerde beslissingen over uw bedrijf kunt nemen.

Wat Elastic Email zo bijzonder maakt, is de betaalbaarheid en schaalbaarheid. Ze hebben gekozen voor een pay-as-you-go prijsmodel, dus het bedrag dat u betaalt is direct gerelateerd aan het aantal e-mails dat u verstuurt.

Dit maakt het zeer betaalbaar voor starters en kleine bedrijven die niet veel transactie-e-mails genereren, maar wel een oplossing willen die met hen mee kan schalen. Naarmate uw verkoopcijfers en omzet groeien, zullen ook uw maandelijkse kosten toenemen.

Naast hun API biedt Elastic Email ook een fantastische e-mailmarketingtool om u te helpen alle aspecten van uw campagnes te beheren. Het wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke visuele E-mail Designer, tools voor het plannen van campagnes, plus ondersteuning voor autoresponders, gebruikerssegmentatie, personalisatie, A/X-tests, gedetailleerde rapporten en meer.

Je kunt de Elastic Email Subscribe Form plugin installeren en activeren om eenvoudig een e-mail subscription widget op je website te implementeren en te beginnen met het opbouwen van je e-maillijst, of om hoog converterende landingspagina's te maken die je bezoekers aanmoedigen om zich in te schrijven.

Prijzen:

Elastic Email biedt twee prijsplannen: Email API ($0,10/1000 e-mails + $0,40/dag) en Email API Pro ($0,12/1000 e-mails + $1/dag).

Afhankelijk van het plan dat u kiest, betaalt u tussen $10 en $12 per 100.000 verzonden e-mails, plus dagelijkse kosten.

Probeer Elastic Email gratis uit

Transactie e-mail diensten FAQ's

Voordat we afronden, volgen hier de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over transactionele e-maildiensten.

Wat is een transactionele e-maildienst?

Transactie-e-mails zijn e-mails die automatisch worden verzonden naar klanten wanneer zij een bepaalde actie uitvoeren op uw website of app, zoals het aanmelden voor een account of het doen van een aankoop.

Bedrijven gebruiken ze meestal voor het versturen van orderbevestigingen, het resetten van wachtwoorden, ontvangstbewijzen, informatie over het volgen van bestellingen en welkomstmails.

Transactionele e-maildiensten vergemakkelijken de verzending van dit soort e-mails en bieden de hulpmiddelen die u nodig hebt om ze te programmeren, beheren, volgen en automatiseren.

Wat is het verschil tussen e-mailmarketing en transactie-e-mails?

Transactionele e-mails worden geactiveerd door gebruikersacties en programmatisch verzonden naar individuele gebruikers, terwijl marketinge-mails doorgaans in bulk en strategisch worden verzonden als onderdeel van een e-mailmarketingcampagne.

De inhoud van marketinge-mails is doorgaans ook meer promotioneel, terwijl transactie-e-mails functioneler zijn. Ze bevatten doorgaans informatie die klanten willen of nodig hebben. Daarom hebben ze doorgaans een veel hogere open rate dan traditionele marketinge-mails.

Als u meer wilt weten, bekijk dan het artikel van Startup Bonsai over e-mailmarketing versus transactie-e-mails.

De juiste transactionele e-maildienst voor uw bedrijf kiezen

Zoals u kunt zien, zijn er veel verschillende aanbieders van transactionele e-mailservices waaruit u kunt kiezen. Er is echter geen pasklare oplossing die voor elk bedrijf zal werken.

Bij het kiezen van een dienst moet u rekening houden met uw budget en het prijsmodel van uw voorkeur. Het is ook de moeite waard om na te denken over de vraag of u alleen een speciale tool voor transactie-e-mails wilt om toe te voegen aan uw bestaande e-mailmarketingstapel, of dat u de voorkeur geeft aan een alles-in-één e-mailmarketingtool.

En ten slotte moet u nagaan hoe u het binnen uw website of app wilt implementeren (bv. API of SMTP) en een dienst kiezen die die integratie ondersteunt.

Als u echter niet zeker weet welke oplossing u moet kiezen, kunt u niet verkeerd gaan met onze top keuzes:

 • Brevo als u op zoek bent naar de beste alles-in-één e-mail en SMS marketing tool met ondersteuning voor transactionele e-mails
 • SparkPost voor bedrijven op bedrijfsniveau en superieure betrouwbaarheid/leverbaarheid

Maar hoe zit het met e-mailmarketing? De meeste van deze tools (behalve Brevo) kunnen transactionele e-mails afhandelen, maar voor de marketingkant heb je een andere tool nodig.

Als u meer wilt weten over hoe u uw e-mailmarketingcampagne moet aanpakken, bekijk dan enkele van onze andere artikelen zoals 5 soorten e-mails die u naar uw abonnees moet sturen (en waarom) en 9 krachtige e-mailmarketingtools vergeleken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.