Hoe geld te verdienen op Instagram in 2023: 9 manieren om winst te maken

 Hoe geld te verdienen op Instagram in 2023: 9 manieren om winst te maken

Patrick Harvey

Als je een groot deel van je dag bezig bent met de inhoud van je Instagram account, denk je dan niet dat het tijd wordt dat je betaald wordt?

Dat is precies wat andere IG influencers dachten voordat ze een poging deden om hun Instagram posts te verzilveren. Volgens CNBC kan iemand met 5.000 Instagram volgers en 308 gesponsorde posts per jaar 100.000 dollar verdienen.

Hoeveel geld je verdient zal afhangen van andere factoren. Maar het punt is... je kunt geld verdienen op Instagram .

En het mooie van Instagram influencer zijn is dat er geen drempel is voor toegang. Bijna iedereen kan een Instagram account aanmaken en daarmee een duurzame business opbouwen. Je moet alleen weten wat de meest efficiënte manier is om daar te komen.

Dus laten we het hebben over hoe je geld kunt verdienen op Instagram, zodat je een deel van dit lucratieve platform kunt hebben.

Hoeveel Instagram volgers heb je nodig?

Laten we eerst een van de meest gestelde vragen over de business beantwoorden. Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen op Instagram?

Het blijkt dat je er niet zoveel nodig hebt.

Je kunt geld gaan verdienen, zelfs als je geen duizenden volgers hebt. Wat aantrekkelijker is voor adverteerders is dat je volgers actieve Instagram-gebruikers zijn en dat ze in dezelfde niche of categorie behoren.

Denk erover na:

Wat heeft het voor zin om bij duizenden gebruikers te adverteren als slechts een handvol geïnteresseerd is in wat je verkoopt? Een Instagram-account met slechts honderden Instagram-gebruikers kan echter geld verdienen als de meerderheid van de volgers onder een specifieke niche valt, zoals schoonheid, mode, eten, auto's of tuinieren.

Dit wil niet zeggen dat het hebben van duizenden volgers niet helpt. Natuurlijk wel. Maar het is niet de enige maatstaf waar je naar moet kijken.

En zoveel influencers hebben geld verdiend met minder. Dus minder volgers hebben moet je niet ontmoedigen.

Hoe geld verdienen op Instagram: wat je moet weten

Er zijn tal van manieren om geld te verdienen op Instagram. Hoewel er hier enkele tactieken zijn die je waarschijnlijk al kent, zijn andere niet zo gebruikelijk. Het is dus de moeite waard om de hele lijst door te nemen, zodat je weet dat je al je opties hebt onderzocht.

Het is ook vermeldenswaard dat je voor de meeste hiervan een Instagram business account nodig hebt om te kunnen werken.

Let op: Het is het vermelden waard dat geld verdienen op Instagram gemakkelijker wordt als je de juiste tools hebt om je te helpen. Je hebt bijvoorbeeld iets nodig om je te helpen posts vooraf in te plannen en postideeën te onderzoeken. De meest betaalbare die we hebben gevonden is Pallyy. Klik hier om het gratis te proberen.

Hier zijn de top manieren waarop je geld kunt verdienen op Instagram en wat ze inhouden.

1. Gesponsorde Instagram post

Gesponsorde posts zijn de meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen op Instagram. En dit heeft veel te maken met hoe goed je bent als influencer.

Om een kans te maken om gesponsord te worden, moet je weten hoe je je volgers erbij betrekt. Zowel jij als je volgers moeten actief zijn. Het zou ook helpen als je gebruikers van andere sociale mediaplatforms kunt laten overspringen.

Maar wat betekent postsponsoring precies?

Hoe gesponsorde berichten werken

Een eenvoudige manier om het te bekijken is het zijn van een merkambassadeur of endorser. Dit heeft grote gevolgen. Als het bedrijf waarmee u werkt in de problemen komt, kan uw naam meegesleurd worden. Daarom is het belangrijk om de juiste zakenpartners te kiezen.

Idealiter wilt u een product onderschrijven waarin u gelooft - iets dat u in het echte leven gebruikt.

Het account van Jenny Cho Hair plaatste bijvoorbeeld een advertentie over Bondi Boost. In het bericht zegt Jenny hoe enthousiast ze is over het gebruik van het product. De kans is groot dat haar 92.000 volgers allemaal geïnteresseerd zijn in wat deze hairstylist te zeggen heeft over haarverzorging. Daarom willen merken graag met haar samenwerken.

Als je een gerenommeerd bedrijf vindt, kun je die relatie cultiveren zodat je vaker gesponsord wordt. Het is een win-win voor beide partijen. Jij, de endorser, wordt betaald om een product of dienst te hypen zonder dat je je met de zakelijke kant daarvan bezig hoeft te houden. Het bedrijf bereikt een breder publiek via een influencer met een ingebouwd publiek.

Hoe kun je gesponsorde berichten krijgen?

Als je genoeg invloed hebt in je niche of een grote aanhang hebt, zullen sponsors je vinden. Maar dat betekent niet dat je moet gaan zitten wachten. Met dit bedrijfsmodel kunnen influencers proactief zijn. Je kunt op zoek gaan naar mogelijkheden voor gesponsorde berichten.

Je kunt op zoek gaan naar bedrijven waarvan je denkt dat ze baat hebben bij een samenwerking met jou. Het hoeven geen grote merken te zijn. Ook kleinere bedrijven willen Instagram influencers sponsoren. Je moet wel een overtuigende pitch voorbereiden om te bewijzen dat je iemand bent die het waard is om in te investeren.

Maar als je moeite hebt om sponsors te vinden, kun je je aansluiten bij een influencer marketingplatform. Deze bedrijven werken al samen met merken voor sponsordeals. Als jouw Instagram-account overeenkomt met een bedrijf, zullen ze je koppelen om gesponsorde posts te doen.

Let op: In de meeste markten bent u verplicht te vermelden wanneer u een advertentie plaatst. En u moet dat doen op een manier die onmiddellijk duidelijk is voor uw volgers (geen verborgen advertenties onder de vouw).

2. Affiliate marketing

Misschien ben je een betere verkoper dan een influencer. Is er een manier voor jou om geld te verdienen op Instagram?

Ja, die is er. Je kunt geld gaan verdienen als affiliate marketeer.

Dit is eenvoudiger dan merkambassadeur zijn. En in de meeste gevallen kun je een affiliate zijn, zelfs als je niet zoveel volgers hebt. Sterker nog, affiliate marketing werkt op verschillende social media accounts en niet alleen op Instagram.

Wat is affiliate marketing?

Als affiliate marketeer verdien je geld met commissies. Om het te laten werken, moet je een speciale, klikbare link die door je zakenpartner wordt verstrekt, toevoegen aan je post of Instagram Stories. Als je Instagram-publiek erop klikt, worden ze doorgestuurd naar een online winkel of landingspagina.

Zodra ze op de online winkel zijn, wordt elke actie die ze maken gevolgd door het bedrijf. Als een IG-volger van jou een product koopt, zal het bedrijf kunnen zien dat ze van jouw Instagram-account kwamen. Op dat moment krijg je een commissie.

In het bovenstaande voorbeeld staat duidelijk in de post dat als je de gepromote producten wilt kopen, je dat moet doen via de link in de Instagram bio. Dat komt omdat de influencer een commissie krijgt van de gegenereerde verkopen. Hoe meer mensen kopen, hoe meer geld de influencer krijgt.

Elke affiliate opzet is anders. Je moet de voorwaarden van de bedrijven bekijken om te zien hoeveel je kunt verdienen en wat hun eisen zijn.

Let op: Wilt u meer weten over de grondbeginselen van affiliate marketing? Bekijk dan onze beginnersgids voor affiliate marketing.

Waar vind je affiliate mogelijkheden?

Zoek gewoon naar een grote online winkel en er is een kans dat ze een affiliate programma beschikbaar hebben. Airbnb heeft bijvoorbeeld een affiliate programma waar je je voor kunt aanmelden. Je kunt gasten en verhuurders naar het platform verwijzen met behulp van Instagram.

Amazon Associates is een andere manier voor gebruikers om commissies te verdienen.

Bekijk voor meer informatie onze opsomming van de beste affiliate marketing netwerken.

Een groot voordeel van affiliate netwerken is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over inventaris en verzending. Het is alsof u uw eigen e-commerce winkel heeft zonder al het gedoe om er een te runnen.

Hoe affiliate marketing te doen op Instagram

Instagram gaat in de tweede helft van 2021 zijn eigen affiliate tool testen.

Tot die tijd is de beste optie om een speciale landingspagina te maken met je affiliate links en die toe te voegen aan je bio. Je kunt er gemakkelijk een maken met behulp van een Instagram bio link tool zoals Shorby.

Hier is een voorbeeld van onze bio-link pagina:

Wij gebruiken de onze om verkeer naar specifieke inhoud te leiden. U zou de uwe gemakkelijk kunnen gebruiken om verkeer rechtstreeks naar affiliate aanbiedingen of naar reviews/tutorials met uw affiliate links te leiden.

Je kunt ook een alles-in-één Instagram marketing tool gebruiken zoals Pallyy die een bio link tool, planning, analytics en meer bevat. Klik hier om het gratis te proberen.

3. Start uw eigen online winkel

Als affiliate marketing of influencer posts je niet zo aanspreken, waarom zet je dan niet je eigen winkel op? Op die manier verdien je geld met de verkoop van je eigen producten. Andere voordelen zijn dat je alle gegenereerde verkopen krijgt en volledige controle hebt over hoe je je producten in de markt zet.

Het opzetten van een e-commercewinkel is niet meer zo moeilijk als het ooit was. Sommige apps en diensten van derden kunnen u helpen bij het opzetten van uw eigen site, zelfs als u geen ervaring hebt met coderen.

Als alternatief kunt u bedrijven vinden die producten op aanvraag drukken, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de voorraad. Zij kunnen shirts, mokken, kalenders en andere producten drukken. U hoeft alleen het ontwerp aan te leveren.

BigCommerce is een van de populairste e-commerce platforms, maar er zijn andere opties die gemakkelijker zijn om mee te beginnen, zoals Sellfy.

PepperMayo is een populaire online winkel die wereldwijde verzending aanbiedt. Het gebruikt Instagram om zijn producten te promoten.

Als je op de link in de Instagram bio klikt, word je doorgestuurd naar de online winkel van het bedrijf. Hier kunnen gebruikers door alle beschikbare selecties bladeren. Promoten via IG is een geweldige manier om interesse te wekken bij volgers.

Wat voor soort producten moet je verkopen?

Je moet je product zeker afstemmen op je niche. Als elke Instagram Story die je post te maken heeft met beauty en wellness, dan wil je producten verkopen die die levensstijl aanvullen.

Zie ook: 11 Beste platforms om websites te kopen en te verkopen in 2023

Als je gerespecteerd wordt in je gemeenschap en een sterke online aanwezigheid hebt, is het verkopen van online cursussen een goede manier om meer geld te verdienen aan de zijkant. Bijvoorbeeld, influencers met goede fotografievaardigheden kunnen studenten leren hoe ze boeiende posts kunnen maken voor hun eigen respectievelijke Instagram-pagina.

Bedenk wel dat de verkoop van fysieke producten moeilijk kan zijn en daarom houden sommige influencers het bij digitale koopwaar.

Voeg een link naar je online winkel toe in je Instagram bio en gebruik relevante hashtags om je doelgroep aan te trekken.

4. Verkoop uw foto's

Heb je eraan gedacht je foto's te verkopen? Als mensen je leuk vinden door fotografie, dan moet je je daar zeker op toeleggen.

Of het nu gaat om stockbeelden of artwork, de meeste merken betalen voor Instagram-content. Sommige zijn bereid om een licentie te nemen op foto's om ze op hun eigen accounts te gebruiken. Je hebt ook de mogelijkheid om je afdrukken te verkopen aan je volgers. Door ze in meerdere formaten aan te bieden, hebben je fans meer keuze.

Je kunt zelfs creatief zijn met hoe je je afbeeldingen verkoopt. Je kunt ze niet alleen in shirts laten drukken, maar ook op muismatten, onderzetters en soortgelijke producten.

Waar verkoop je foto's?

Er zijn stockfoto-websites waarmee mensen hun foto's kunnen verkopen aan andere Instagram-gebruikers. De Ingram Group en Twenty20 zijn slechts twee platforms die je daarbij helpen.

Vergeet niet om u vertrouwd te maken met de richtlijnen, zodat u weet wanneer uw beelden worden misbruikt.

Verwante lectuur: 14 Beste websites om foto's te verkopen (voor- en nadelen).

5. Diensten voor het beheer van Instagram aanbieden

Bent u bijzonder goed in Instagram? Geweldig! Waarom gebruikt u uw talent en vaardigheden niet om andere gebruikers te helpen hun Instagram-volgers te laten groeien?

Instagram marketing is een groeiende business. Je vindt er mensen die om persoonlijke of professionele redenen groter willen worden op het platform, maar niet de tijd hebben om zo hands-on te zijn als ze zouden willen.

Wat voor soort diensten kunt u aanbieden?

Je kunt verantwoordelijk zijn voor het maken van content of het beantwoorden van reacties. Je klant kan je ook vragen om foto's te maken en te bewerken. Er zijn ook mensen die boeiende teksten kunnen maken voor alle social media-accounts, inclusief Instagram. En als je echt verstand van zaken hebt, kun je zelfs een hele Instagram-strategie maken.

Zie ook: 16 Beste gratis SEO Google Chrome-extensies voor 2023

Het hangt allemaal af van wat de klant nodig heeft.

Als je vacatures wilt onderzoeken die verband houden met Instagram, kun je kijken op Fiverr of andere freelance vacaturesites.

6. Krijg Patreon

Voor de onbekenden: Patreon is een website waarop je fans geld kunt doneren via lidmaatschappen. In ruil daarvoor belonen makers hun leden met extraatjes zoals vroege toegang, kortingen, één-op-één chats en exclusieve inhoud.

Wat u uw leden geeft is geheel aan u.

Het is een fantastische manier om terugkerende inkomsten te genereren. Plus, het houdt je in contact met je Instagram gemeenschap.

Is Patreon gratis?

Ja en nee. Het is gratis in de zin dat je geen geld vooraf hoeft te betalen. Je kunt een account openen en het meteen gebruiken. Maar Patreon krijgt wel een deel van je inkomsten. Hoeveel hangt af van welk plan je hebt gekozen.

Abonnees van het Lite-plan betalen 5% van hun maandelijkse inkomen. Pro-abonnees betalen 8% van hun inkomen en Premium-abonnees betalen 12%. Er zijn ook kosten voor betalingsverwerking.

7. Instagram coaching

Instagram coaching is vergelijkbaar met Instagram Management Services. Het grote verschil is dat coaching minder hands-on is. Je bent er om tips en trucs te bieden aan andere influencers en kleine bedrijven die hulp nodig hebben bij hun social media marketing strategie.

Als influencer weet u al hoe u een persoonlijk merk kunt opbouwen. Waarom deelt u uw kennis dan niet met anderen en begint u geld te verdienen?

Coaching kan in de vorm van één-op-één sessies die worden aangevuld met een online cursus, e-books of andere middelen. Leer je studenten hoe ze een Instagram-publiek kunnen kweken.

Dit is veel gemakkelijker dan het profiel van iemand anders volledig te beheren. Dus voor sommige mensen kan dit de betere optie zijn tussen de twee.

Als je denkt dat Instagram coaching niet bestaat, think again. Er zijn mensen die dit al doen om geld te verdienen. Lychee Style en Kamelia Britton zijn slechts twee voorbeelden. En als je echt goed bent in het publiceren van geweldige Instagram content, is er geen reden om te denken waarom je niet ook coach kunt zijn.

Hoe uw coachingsdiensten op de markt brengen

Het gaat erom wat je mensen kunt bieden. Begin met het identificeren van het probleem. Op wie richt je je? Wat hebben deze mensen gemeen? Wat zijn hun pijnpunten?

Leg uit waar je bent begonnen en wat je hebt gedaan om te komen waar je nu bent.

Leg hen ook de voordelen van Instagram-coaching uit. Wat levert het hen op? Hoe lang duurt het? Schets hen een beeld.

Belangrijker nog, laat mensen weten welke specifieke stappen je gaat nemen om mensen te helpen hun Instagram-spel te verbeteren. Ga je één-op-één sessies doen? Kunnen mensen je alle social media-vragen stellen die ze willen? Krijgen ze je onverdeelde aandacht? Ga je gratis spullen weggeven?

En als uw leerling niet weet waar te beginnen, kunt u altijd een lijst geven van mogelijke onderwerpen om in uw eerste sessie te bespreken. Dit zou de bal aan het rollen moeten brengen.

8. IGTV-advertenties

U kunt ook geld verdienen op Instagram door IGTV-advertenties in te schakelen. Wanneer deze zijn ingeschakeld, kunnen bedrijven zichzelf promoten terwijl uw video's worden afgespeeld. Als u een YouTube-kanaal hebt, bent u waarschijnlijk niet nieuw voor het invoegen van advertentiebreuken in het midden van uw video's. IGTV-advertenties werken in principe op dezelfde manier.

Het interessante hieraan is dat u betaald krijgt op basis van het aantal plays dat uw video krijgt. U kunt tot 55% van de gegenereerde advertentie-inkomsten krijgen per view die u elke maand krijgt.

U kunt uw inkomsten en advertentieactiviteit volgen onder Insights.

Je moet echter ten minste 18 jaar oud zijn en een creator- of bedrijfsaccount hebben. Je moet ook voldoen aan de beleidsregels van Instagram voor partnermonetarisatie en de richtlijnen voor de gemeenschap.

Helaas is IGTV Ads op dit moment alleen beschikbaar in bepaalde regio's (VS, VK en Australië), maar Instagram werkt aan uitbreiding van de lijst.

Andere IGTV advertentie vereisten

Ervan uitgaande dat je wel in aanmerking komt voor IGTV Ads, aan welke andere vereisten moet je dan voldoen om geld te verdienen op Instagram?

Ten eerste moet de inhoud van jou zijn. Je kunt geen inhoud van andere makers plaatsen. En als er muziek in je video zit, moet je de rechten daarvan bezitten. Instagram stelt voor dat de video tussen de twee en vier minuten duurt.

Je moet ook feed previews aanzetten. Dit is logisch omdat mensen de advertenties niet zullen zien als deze configuratie niet is ingeschakeld. Iets anders om op te merken is dat al je inhoud adverteerdersvriendelijk moet zijn.

Video's moeten minstens twee minuten of langer zijn. En je kunt het systeem niet bedriegen - dat betekent dat polls, looped video's, statische afbeeldingen en dergelijke niet in aanmerking komen.

Ten slotte moet je mensen niet stimuleren om op een link in de video te klikken. Dat is engagement baiting en daar houdt Instagram niet van.

9. Instagram badges

Instagram Badges zijn een manier voor uw gemeenschap om u te steunen wanneer u live gaat op het platform.

Je IG-volgers kopen badges als ze je inhoud boeiend vinden. Je weet welke volgers badges hebben gekocht omdat er naast hun naam harticoontjes verschijnen.

Jij als influencer verdient geld wanneer je een badge krijgt. Je kunt zien hoeveel je hebt verdiend, zelfs wanneer je live streamt. En na afloop kun je je totale verdiensten zien onder Badge-instellingen.

Gebruikers kunnen meerdere badges kopen als ze je video bekijken. Dus de potentiële verdiensten zijn enorm. Het enige wat je hoeft te doen is interactie met je publiek zoals je normaal doet. Geef ze een reden om je badges te geven.

Let op: Voor een enkele video is het aantal badges dat je van een fan kunt verdienen beperkt tot 250 dollar.

In tegenstelling tot IGTV Ads zijn Badges in meer landen beschikbaar. Op dit moment kan iedereen in de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Italië, Australië, Mexico, Brazilië, Turkije, Japan en Duitsland Badges aanzetten.

Je moet nog steeds minstens 18 jaar oud zijn, een account als maker of bedrijf hebben, en voldoen aan de beleidsregels voor partners en de richtlijnen voor de gemeenschap. Je kunt een directe storting instellen via een bank of PayPal. Je hebt ook je SSN of EIN nodig.

Vaak gestelde vragen

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen die we krijgen over hoe je geld kunt verdienen op Instagram.

Worden Instagram-gebruikers betaald?

Instagram gebruikers kan Een influencer kan op verschillende manieren geld verdienen - meestal via sponsoring en affiliate marketing. Hoeveel ze verdienen hangt af van verschillende factoren. De verdiensten zijn dus niet overal gelijk.

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen op Instagram?

Hoe meer volgers je hebt, hoe beter. Hoewel het de moeite waard is om erop te wijzen dat je ook geld kunt verdienen op Instagram als je niet veel volgers hebt. Het enige wat nodig is, is de juiste Instagram-strategie.

Hoe begin je geld te verdienen op Instagram?

Je begint altijd met het uitzoeken van je cijfers en het begrijpen van je publiek. Als je gesponsorde berichten maakt, moet je adverteerders je cijfers laten zien en hen ervan overtuigen dat je genoeg actieve volgers hebt om hun investering zinvol te maken.

Is het moeilijk om geld te verdienen op Instagram?

Het antwoord hangt af van je strategie en instelling. Het kost tijd en geduld. Theoretisch is het niet zo moeilijk. Maar er spelen veel factoren mee, dus het kan raak zijn.

Inpakken

Zoals je ziet, zijn er genoeg manieren om geld te verdienen op Instagram. En het is geen wonder dat zowel influencers als bedrijven de afgelopen jaren massaal naar dit platform zijn getrokken.

Zeker als je bedenkt dat meer dan 1,4 miljard mensen het platform gebruiken.

En het goede nieuws is dat je voor veel van deze methoden geen enorme Instagram-volgers nodig hebt.

Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk Instagram managementdiensten aanbieden, ongeacht het aantal volgers dat je hebt.

Hoe gaat u profiteren van Instagram?

Verwante lectuur:

  • Hoe geld verdienen op Twitch: 10 bewezen methodes

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.