16 Beste gratis SEO Google Chrome-extensies voor 2023

 16 Beste gratis SEO Google Chrome-extensies voor 2023

Patrick Harvey

Heeft u genoeg van alledaagse, repetitieve SEO-taken die u van uw productiviteit beroven?

Op zoek naar gratis SEO-gerelateerde Google Chrome-extensies die helpen tijd te besparen en meer gedaan te krijgen?

In dit artikel vindt u een lijst met de beste Google Chrome-extensies waarmee u tijd kunt besparen en uw SEO-workflow kunt verbeteren.

Klaar? Laten we gaan!

1 - SEOquake door SEMrush

SEOquake is zonder twijfel een van de populairste Chrome SEO-extensies die er zijn, en dat is niet voor niets. Het is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ook uiterst nuttig voor iedereen, ongeacht hun SEO-ervaring.

De uitbreiding, die goed wordt onderhouden en regelmatig wordt bijgewerkt, helpt u in principe om met één klik op de knop een gedetailleerd overzicht van uw website te krijgen. Van uw Alexa-rang tot trefwoorddichtheid en indexeringsinformatie - u krijgt alles onder één dak.

SEOQuake geeft u kritische gegevens om uw SEO te verbeteren op drie belangrijke gebieden:

  1. Technisch
  2. Inhoud
  3. Link Autoriteit

Met de extensie kunt u deze configureren en aanpassen aan uw behoeften. En als u toegang wilt tot meer gegevens, kunt u uw SEMRUSH-account ermee gebruiken.

En last but not the least: wanneer u een Google-zoekopdracht uitvoert voor uw doelzoekwoord, geeft SEOquake u gedetailleerde informatie over elke site die ervoor scoort.

2 - Meta SEO Inspector

Wanneer u probeert de Google-positie van uw website te verbeteren, is het laatste wat u wilt dat er een SEO-gerelateerd technisch probleem insluipt.

Metatags vertellen Google en andere belangrijke zoekmachines waar uw webpagina precies over gaat. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, doen metatags er nog steeds toe als het gaat om SEO. Dus als u ze niet optimaliseert, brengt u de ranking van uw website in gevaar.

De META SEO Inspector extensie is een geweldig hulpmiddel om na te gaan of uw metatags goed zijn ingesteld. Als bijvoorbeeld uw title-tag (die toevallig de belangrijkste is van allemaal) te lang is of als de beschrijving ontbreekt, zal de extensie u vragen dit te herstellen.

Het verzorgen van uw metatags is de eerste stap naar de technische SEO van uw website.

3 - Pad omleiden

Als u de technische SEO van uw website up-to-date wilt houden, is Redirect Path een extensie die u niet mag missen.

Al uw links in werkende staat houden is een essentieel onderdeel van een gezonde website. Er zijn echter momenten waarop u uw URL's om de een of andere reden moet veranderen. Dit is waar redirects om de hoek komen kijken.

Redirects zijn niet alleen belangrijk voor de bezoekers, maar ook voor de zoekmachines. Want wanneer u uw inhoud op een bepaalde URL verplaatst of verwijdert, wilt u dat uw bezoekers naar een andere werkende URL worden geleid in plaats van dat ze op een 404-pagina terechtkomen.

Met de Redirect Path-extensie kunt u controleren of uw omleidingen goed werken en ervoor zorgen dat de bezoekers van uw website een geweldige gebruikerservaring hebben.

4 - BuzzSumo

Inhoud van hoge kwaliteit die uitgebreid wordt gedeeld op sociale media heeft een grotere kans om in Google te scoren. Dat bewijst dat mensen het interessant vinden. En interessante inhoud is gemakkelijker om backlinks naar te krijgen.

Met de BuzzSumo Chrome-extensie kun je zien hoeveel social shares een artikel genereert en hoeveel backlinks het heeft weten op te bouwen.

Aan de andere kant kunt u ook de website van uw concurrent invoeren om te zien welke van hun artikelen de meeste aandacht krijgen in termen van social shares en backlinks.

Het is ook vermeldenswaard dat BuzzSumo een populaire contentmarketingtool is - de tool die PR-professionals gebruiken voor campagne-intelligentie. Ze bieden een beperkt gratis plan, maar voor serieuze SEO's en contentmarketeers raad ik ten zeerste aan om hun premium plan uit te proberen.

Klik hier voor meer informatie.

5 - SEO Search Simulator van NightWatch

Goed toegepaste SEO kan u helpen gerichte bezoekers van over de hele wereld naar uw website te sturen. Maar de hoeveelheid verkeer die u ontvangt hangt uiteindelijk af van hoe uw site scoort op verschillende geografische locaties.

Vroeger kon je bij Google van domein veranderen om in verschillende landen naar je zoekwoord te zoeken - nu niet meer. Maar gelukkig kun je met de gratis SEO Search Simulator-extensie van Nightwatch precies dat doen.

Of u nu SEO doet voor uw eigen site of voor een klant, u kunt deze extensie gebruiken om de positie van uw website te volgen in de resultatenpagina's van zoekmachines in verschillende landen. Het simuleert zoekmachinevragen van de locatie van uw keuze.

De uitgaande links op uw website zijn belangrijk en daarom moet u ze controleren. De gratis Backlink Checker van LRT laat u weten welke van uw uitgaande links gebroken zijn en toont ook niet-geverifieerde links in verschillende categorieën, zoals no-follow vs follow.

De tool is uitgerust met een on-page link code browser waarmee u de broncode van een link kunt bekijken en snel eventuele problemen kunt vinden. Als u een diepere analyse wilt, kunt u eenvoudig links (met hun volledige profiel) van een pagina exporteren in een XLSX- of CSV-bestand.

Al met al kan deze extensie uw one-stop-oplossing zijn voor het analyseren van elke uitgaande link op uw website en deze zo nodig repareren.

7 - AMP-validator

AMP of Accelerated Mobile Pages is een open-source coderingsstandaard die is ontworpen om uitgevers te helpen hun lezers de beste gebruikerservaring te geven.

Omdat mobiel responsieve sites trager kunnen laden dan hun desktop tegenhangers, maakt AMP het mogelijk om uw website snel te laden op mobiele apparaten. Met andere woorden, het laadt de 'lite versie' van uw website zodat uw bezoekers snel en gemakkelijk toegang hebben tot informatie.

AMP is niet alleen belangrijk voor een betere gebruikerservaring, maar ook voor betere SEO. Want uiteindelijk wil ook Google zijn gebruikers een ervaring van hogere kwaliteit geven wanneer ze door de zoekresultaten klikken.

U kunt de AMP-validator op uw website uitvoeren om te controleren of uw pagina's goed genoeg zijn. Als een pagina niet is geoptimaliseerd voor AMP, verschijnt er een rood signaal op het pictogram van de extensie. Gemakkelijker dan dit kan het niet.

8 - SERPTrends

Het SEO spel is dynamisch van aard. En dat is waarom u dag in dag uit uw zoekmachine rankings in de gaten moet houden. Dit handmatig doen voor elke grote zoekmachine kan omslachtig zijn. Dit is waar de SERPTrends SEO extensie om de hoek komt kijken.

Deze gratis tool laat u zien of de positie van uw website is veranderd in de SERP's. Hoe?

Wanneer u voor het eerst de ranking van een website in Google of Bing controleert, registreert de extensie de huidige positie voor het trefwoord. Wanneer u de volgende dag teruggaat en naar hetzelfde trefwoord zoekt, vergelijkt het de ranking met die van de vorige dag.

9 - Pagina Analytics door Google

Het verbeteren van de prestaties van uw website gaat hand in hand met hoe goed hij scoort op Google. Met de Page Analytics-extensie van Google kunt u belangrijke SEO-gegevens bijhouden, zoals pageviews, actieve bezoekers, gemiddelde tijd op de pagina en bouncepercentage.

Met deze zeer nuttige extensie kunt u gegevens rechtstreeks vanuit uw Google Analytics-account bekijken zonder deze te hoeven bezoeken. Zolang u bent aangemeld bij uw Google Analytics, kunt u elke metriek in realtime bekijken door op het pictogram van de extensie te klikken.

Google Search wordt aangedreven door zijn uiterst slimme RankBrain-technologie, die sterk gericht is op factoren van gebruikersbetrokkenheid. Door deze extensie te gebruiken, kunt u bijhouden hoe de belangrijke pagina's van uw website presteren en eraan werken om ze aantrekkelijker te maken.

10 - SimilarWeb

Een van de redenen waarom velen falen in SEO is dat ze hun concurrenten niet begrijpen. De SimilarWeb extensie maakt het gemakkelijk voor u om elke website te analyseren en gedetailleerde inzichten te krijgen in de verkeerscijfers, bounce rates, site tijd, enz.

Gesteund door robuuste technologie geeft de tool u veel waardevolle informatie. SimilarWeb doet dit door het analyseren van gegevens verzameld van verschillende internet service providers en site crawlers.

U krijgt onmiddellijk toegang tot de demografische gegevens van uw concurrenten, hun advertentie-uitgaven en welke geografische locaties hen het meeste verkeer bezorgen. Dit zijn allemaal echte gegevens die u kunt vertrouwen en vol vertrouwen kunt gebruiken.

De informatie die u krijgt van de SimilarWeb extensie is waardevol omdat het meetelt voor SEO. Uw concurrentie verslaan wordt een stuk gemakkelijker als u weet waar u staat ten opzichte van hen.

11 - SEO Peek

Als u de juiste signalen naar Google wilt sturen en op de lange termijn goede rankings wilt bereiken/behouden, moet u uw on-page SEO op orde hebben.

Met de SEO Peek-extensie kunt u de on-page SEO-factoren van uw website of uw concurrenten in de gaten houden. Het beste is dat u niet hoeft te rommelen in de HTML-bron van de site om het te laten werken.

SEO Peek toont u automatisch de heading informatie, link tags, meta tags en helpt u de HTTP status en meta robots te begrijpen. Kortom, het is een SEO extensie die u moet gebruiken als u verder wilt gaan dan algemene SEO.

12 - Jager

On-page SEO is slechts één helft van de vergelijking. De andere helft is off-page SEO, die voornamelijk betrekking heeft op linkbuilding. Een goed geoptimaliseerde website die geen kwalitatieve backlinks heeft, zal het moeilijk hebben om goed te scoren.

Handmatige outreach lijkt misschien een alledaagse klus, maar het is ook een van de meest efficiënte manieren om uw backlinks op ethische wijze te laten groeien en uw SEO-resultaten te verbeteren.

De Hunter-extensie maakt het hele outreach-proces een beetje minder vervelend door u te helpen alle geldige e-mailadressen te vinden die aan het domein van uw keuze zijn gekoppeld.

Terwijl u websites doorzoekt op zoek naar potentiële backlinkpartners, verzamelt deze tool hun contactgegevens met een paar eenvoudige klikken. Zodra u een lijst met potentiële linkpartners hebt, hoeft u alleen nog maar een responsieve e-mail op te stellen en op verzenden te drukken.

Als u uw SEO naar een hoger niveau wilt tillen en meer geavanceerde stappen wilt toepassen, dan is het analyseren van de open gestructureerde gegevens op uw website een goed idee. De OpenLink Structured Data Sniffer helpt u dat doel te bereiken.

De gestructureerde gegevens van een website zijn ontoegankelijk, tenzij u de HTML-documenten ervan bestudeert. Eenmaal ontsloten, kunnen juist deze gegevens worden gebruikt om uw kansen te vergroten om meer te verschijnen in diverse widgets in Google. Wat uiteraard kan leiden tot een hoger aantal klikken.

De SERP's zijn een mix van betaalde en gratis organische zoekresultaten, die toevallig een groter deel van de klikken ontvangen (tot 60 procent). Door deze extensie te gebruiken, kunt u gestructureerde gegevens gebruiken en meer klikken naar uw site genereren. Het kost wat werk, maar het is de moeite waard.

14 - User-Agent Switcher

SEO was gemakkelijk in het pre-mobiele tijdperk, maar toen de technologie eenmaal vooruitging, begonnen meer en meer mensen te Googlen vanaf hun mobiele apparaten. Een verandering waaraan de grote G zich aanpaste door over te schakelen op de mobile first index. Dat maakte het belang van een mobiele website nog groter.

Zie ook: 11 Beste Teespring Alternatieven & Concurrenten voor 2023: Print-On-Demand Made Easy

Als u tegenwoordig aan SEO doet, moet u uw website bekijken vanuit verschillende user agent perspectieven in uw webbrowser. Het is een stap die u niet kunt overslaan. Want om echt te begrijpen hoe uw bezoekers de mobiele versie van uw website zullen ervaren, moet u de user agent van uw browser veranderen en bekijken.

De User-Agent Switcher extensie is verreweg het meest veelzijdige hulpmiddel dat u helpt om van agent te wisselen. Het is eenvoudig te gebruiken en geeft geen fouten. U hebt echt niets anders nodig, omdat het de klus klaart.

15 - Tag Assistant

Met deze handige extensie van Google kunt u de status van verschillende Google-tags op uw gekozen webpagina controleren. Het fungeert ook als probleemoplosser bij het installeren van Google-tags zoals Analytics, Tag Manager, enz.

Met behulp van de Tag Assistant-extensie kunt u nagaan of uw HTML-tags op de juiste manier in uw code zijn geplaatst. Dat doet het door sessies op te nemen en tracking tags te analyseren. In geval van een fout zal het u verwittigen, zodat u het kunt herstellen.

Al met al, laat je niet misleiden door de eenvoud van deze extensie. Je zult echt weten hoe nuttig het is zodra je het begint te gebruiken.

16 - Wappalyzer

Als u echte resultaten wilt boeken met uw SEO-inspanningen, moet u verder gaan dan uw eigen website en dieper kijken naar andere sites die hoger scoren. U moet ze bestuderen en analyseren wat voor platform ze gebruiken, of ze Google analytics gebruiken of niet, enz.

De Wappalyzer Chrome-extensie vertelt u welke technologieën een website gebruikt. Het laat u ook analysetools, contentmanagementsystemen, serversoftware en nog veel meer opsporen.

Wanneer u toegang hebt tot dergelijke insiderinformatie, kunt u die gebruiken om deze toe te passen op uw eigen website en de nodige veranderingen aanbrengen voor betere SEO-resultaten op lange termijn.

Conclusie

De lijst met gratis Chrome-extensies die we hierboven hebben gedeeld, is zeker niet compleet. Hoe dan ook, deze SEO-gerelateerde extensies helpen u het meeste uit uw tijd te halen.

U hoeft niet elke hier genoemde extensie te gebruiken, en we raden het ook niet aan.

Concentreer u op het gebruik van de tools die echt waarde toevoegen aan uw SEO-project. Zelfs als één van deze tools uw resultaten verbetert, zal het de moeite waard zijn.

Tot slot, als u uw SEO-kennis op een hoger niveau wilt brengen, bekijk dan zeker onze beginnersgids voor SEO.

Zie ook: 3 Beste WordPress Schaarste Plugins voor 2023 (Boost Sales Fast)

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.