6 manieren om betaald te worden voor de inhoud die je maakt

 6 manieren om betaald te worden voor de inhoud die je maakt

Patrick Harvey

Je pompt nieuwe inhoud uit als een gek.

Of het nu gaat om geschreven inhoud, podcasts of video - je maakt geweldige inhoud en de wereld moet die zien.

Maar hoe krijg je betaald voor de inhoud die je maakt?

In deze post leer je zes manieren waarop je betaald kunt worden voor de inhoud die je maakt.

Sommige zijn duidelijk en andere niet.

Ik tel af van de meest voor de hand liggende naar de minst voor de hand liggende, dus ik raad ten zeerste aan dit bericht helemaal tot het einde te lezen.

Laten we beginnen:

6. Freelance schrijven

Freelance schrijven is een van de meest voorkomende manieren om betaald te krijgen voor de inhoud die je maakt. In feite zijn er alleen al in de VS meer dan 57 miljoen freelancers.

Zie ook: 7 Beste WordPress Testimonial Plugins vergeleken (2023)

Dit is hoe het werkt:

Je spreekt voorwaarden af met je klant. Een klant geeft je een opdracht. Je maakt de inhoud. Dan krijg je betaald.

Dat is een oversimplificatie en er is iets meer aan de hand - maar niet zoveel als je zou denken.

Hoewel andere strategieën om inkomsten te genereren op de lange termijn winstgevender kunnen zijn, is freelancen een goede optie omdat je vrij snel betaald krijgt. Vooral als je klanten vooraf factureert.

En je hebt niet per se een publiek nodig om te beginnen - hoewel het wel helpt. Je kunt beginnen met solliciteren naar freelance opdrachten op sites als Problogger Jobs of een van de vele andere freelance vacaturesites.

Het kan moeilijk zijn om op te vallen op bouwplaatsen, maar er zijn andere opties:

Zie ook: Hoe over te stappen van Blogspot naar WordPress, stap voor stap

U kunt bijvoorbeeld een lijst maken van alle websites in uw niche en beginnen met cold pitching. Een freelancer die ik ken deed dit en was binnen een maand volgeboekt.

Met deze aanpak kunt u de grote hoeveelheid freelancers die via vacaturesites solliciteren meteen omzeilen.

Ook raad ik ten zeerste aan een blog te maken rond het onderwerp waarover je wilt schrijven.

Waarom?

Mensen zullen u eerder inhuren wanneer ze zien dat u dezelfde soort inhoud maakt die zij nodig hebben voor hun site.

Dit is precies hoe ik aanvragen krijg van potentiële klanten ondanks het feit dat ik geen freelance diensten aanbied.

Wat ik echter niet zou aanraden is een blog te beginnen over freelancen - je zult eerder andere freelancers aantrekken dan potentiële klanten.

Vergeet niet dat wanneer je vragen van klanten begint te krijgen, je enige bescherming moet inbouwen om scope creep of andere problemen te voorkomen. Het is een goed idee om een contract op te stellen en je klanten te laten tekenen met behulp van een online handtekening-app.

Vergeet niet: uw keuze van de niche is hier cruciaal. Er moeten genoeg winstgevende blogs & startups in uw niche zijn.

Noot van de redactie: Wil je een voorsprong op je carrière als freelance schrijver? Ik raad je ten zeerste aan om de cursus WriteTo1K van Elna Cain te volgen. Ja, ik ben een affiliate, maar ik zou het aanraden, zelfs als ik het niet was - zo goed is het!

5. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een andere gebruikelijke manier om betaald te worden voor de inhoud die je maakt.

U promoot een product/dienst in uw inhoud en stuurt verkeer naar een landingspagina. Vervolgens wordt u betaald op basis van een CPA (kosten per actie).

Soms kun je betaald krijgen voor leads die je verstuurt. Meestal krijg je betaald op basis van aankopen.

Wat ik leuk vind aan affiliate marketing is dat je niet met klanten hoeft om te gaan, zodat je de inhoud kunt maken die je wilt. En het schaalt mee met je verkeer/publiek.

Het duurt echter veel langer om betaald te krijgen en het kan zijn dat je er veel werk in stopt en er niet veel geld voor terugkrijgt. Dat is als je net begint en geen publiek hebt.

Bij veel affiliate programma's moet je soms wel 45-60 dagen wachten na een verkoop voordat je betaald wordt. En de meeste programma's hebben een minimum uitbetaling.

Er zijn doorgaans twee benaderingen:

  • Influencer product & dienst aanbevelingen - Invloed, autoriteit en groei van het publiek hebben de hoogste prioriteit. Je beveelt je publiek dan producten aan die goed bij hen passen via blogberichten, e-mails, video's, enz. Typisch ondersteun je één product/dienst van elk type. Voorbeeld: Pat Flynn van SmartPassiveIncome.
  • Geschaald product & dienstenvergelijkingen - In plaats van een kleine selectie van producten te promoten, zou u zich richten op het schrijven over producten binnen uw niche op schaal. Dingen zoals lijstposts, vergelijkingen, recensies, enz. En SEO zou een sterke focus zijn. Voorbeeld: USwitch, Geld Supermarkt, Geld Besparen Expert.

Maar hoe vind je affiliate programma's om te promoten?

Sommige merken hebben directe affiliate programma's, dus je moet op Google zoeken naar [merk] + affiliatie programma of iets dergelijks.

Een gemakkelijk startpunt zijn grote affiliate platforms zoals AWIN of Shareasale. Deze platforms beheren affiliate programma's voor een groot aantal merken.

Het bedrag dat u per verkoop betaald krijgt (uw commissies) hangt af van de niche en het type product. Digitale producten, zoals cursussen, bieden bijvoorbeeld hogere commissies dan fysieke producten met lagere marges.

Nog steeds niet overtuigd van affiliate marketing? Bekijk deze statistieken.

4. Reclame

Adverteren is een van de meest overhypte strategieën om inkomsten te genereren die bloggers kunnen gebruiken.

Het is een haalbare optie om je inhoud te gelde te maken of je inkomen te verhogen, maar alleen in bepaalde omstandigheden.

Maar de meeste bloggers die ik reclame zie gebruiken, doen het helemaal verkeerd.

Dit is waarom:

Veel nieuwe bloggers horen dat ze betaald kunnen worden om te bloggen door wat Google Ads op hun site te zetten.

Dan beginnen ze inhoud in reviewstijl te publiceren - het soort inhoud dat het beste werkt voor affiliate marketing, maar niet voor reclame.

Het is ECHT moeilijk om verkeer naar recensies te leiden.

Als u geld wilt verdienen met advertenties op uw blog, hebt u een inhoudsstrategie nodig die grote hoeveelheden verkeer kan genereren.

Dat soort inhoudsstrategie is niet gemakkelijk uit te bouwen voor beginners. Virale stijl inhoud vergelijkbaar met wat BuzzFeed publiceert is het soort dat je nodig hebt om dit te laten werken.

Dus, als je net begint als blogger - ik raad ten zeerste aan reclame te negeren, althans totdat je blog een goede hoeveelheid verkeer krijgt.

Zodra uw blog een goede hoeveelheid verkeer begint te ontvangen, kunt u laagbetaalde advertentienetwerken zoals Google AdSense overslaan en gaan voor een beter betalend alternatief.

Advertentienetwerken zoals Monumetric, Mediavine en AdThrive hebben minimale verkeersvereisten die je moet halen, maar ze bieden een gemakkelijke manier om een extra inkomstenstroom toe te voegen.

Als alternatief kunt u gaan voor een platform zoals BuySellAds. In plaats van betaald te worden op basis van CPC (kosten per klik), zult u in staat zijn om advertentieruimte te verkopen voor een bepaald bedrag van $ per 30 dagen.

Let op: Bekijk ons artikel over Google AdSense alternatieven voor meer informatie.

3. Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud houdt het midden tussen affiliate marketing en freelance schrijven.

Je krijgt sneller betaald voor je werk dan bij affiliate marketing en je krijgt meer creatieve vrijheid dan bij freelance schrijven.

Klinkt goed toch?

Er zijn echter een paar uitdagingen. Ten eerste hangt het bedrag dat u kunt vragen af van de grootte van uw publiek. Het is niet gemakkelijk om merken aan te trekken als uw blog nieuw is.

Zodra uw blog beter is ingeburgerd, zijn er een paar dingen die u kunt doen om kansen te krijgen:

A) Een advertentiepagina maken

Een goede aanpak is om een speciale 'Adverteren' pagina te maken waar je alle advertentiemogelijkheden die je aanbiedt opsomt. Je zou verschillende pakketten & kunnen aanbieden; upsell opties zoals e-mail, social shares, etc.

Als uw blog gevestigd is, zult u waarschijnlijk zo nu en dan vragen krijgen. En u zou kunnen antwoorden op algemene verzoeken die u ontvangt met een link naar uw advertentiepagina - dat zou kunnen leiden tot extra mogelijkheden.

B) Deelnemen aan een marktplaats voor gesponsorde inhoud

Net zoals het voor u een uitdaging kan zijn om merken te vinden die geïnteresseerd zijn in gesponsorde inhoud, vinden merken het een uitdaging om blogs te vinden die dit willen aanbieden.

Dit is waar marktplaatsen voor gesponsorde inhoud om de hoek komen kijken.

Hier zijn er twee die je kunt bekijken:

  • Verharde
  • BuySellAds

Een woord over onthullingen...

Net zoals je berichten met affiliate links moet vermelden, moet je ook gesponsorde links vermelden.

Het is ook een goed gebruik om een gesponsorde tag toe te voegen ten behoeve van Google. Als u WordPress en een populaire SEO-plugin zoals All In One SEO Pack gebruikt, zou u de optie moeten zien om de gesponsorde tag te selecteren wanneer u op een link klikt:

2. Continuïteitsprogramma's en donaties

Continuïteitsprogramma's zijn de laatste jaren enigszins geëvolueerd, maar het basisidee blijft hetzelfde.

Uw publiek betaalt een vaste vergoeding om regelmatig nieuwe inhoud van u te ontvangen.

U kunt ook kiezen voor verkoop op basis van exclusiviteit, zoals bij een lidmaatschapssite. U kunt bijvoorbeeld elke maand nieuwe cursussen en/of hulpmiddelen aanbieden tegen een vast bedrag. Al deze hulpmiddelen zijn alleen beschikbaar voor leden.

De andere optie is om het grootste deel van je inhoud vrij beschikbaar te maken voor iedereen en extraatjes aan te bieden aan degenen die doneren via een platform als Patreon.

Hoewel de donaties doorgaans lager zijn, kunt u uw publiek sneller laten groeien omdat het grootste deel van uw inhoud vrij beschikbaar is.

Dit komt veel voor bij YouTubers - vooral in de muziekindustrie. Rob Scallon is een goed voorbeeld:

Als u uw eigen lidmaatschapssite maakt, krijgt u alle controle en alle inkomsten. U bepaalt ook de voorwaarden.

In plaats van geld te vragen voor nieuwe inhoud, kunt u bijvoorbeeld gewoon geld vragen voor voortdurende toegang tot uw inhoudsbibliotheek.

Echter, met een platform als Patreon, nemen zij een deel van de inkomsten en je krijgt alleen betaald als je levert wat je zei dat je zou doen. Dat, de technische kant wordt voor je geregeld.

1. Bouw een verkooptrechter rond uw producten/diensten

Producten & diensten zijn het brood en de boter van de meeste bedrijven, maar vaker wel dan niet worden ze gedegradeerd tot een korte vermelding in een navigatiebalk.

En ze worden ondersteund door een inhoudsstrategie die eigenlijk niets doet om ze te ondersteunen.

Maar wat als alles verbonden was? Wat als je hele aanbod ontworpen was om in harmonie met elkaar te verbinden?

De ene logische stap leidt bezoekers naar de volgende logische stap.

U hebt inhoud die potentiële klanten aantrekt. Zij doorlopen uw trechter en doen hun eerste aankoop, waarna u aan de achterkant aanvullende producten/diensten verkoopt.

Hier is een voorbeeld:

Daniel Ndukwu schreef een gastbericht voor Blogging Wizard en hij linkte naar een landingspagina in zijn auteursbio. Die landingspagina bood een gratis bron aan in ruil voor inschrijving met een e-mailadres. Hij had een reeks e-mails in zijn e-mailprovider en promootte zijn cursus in die e-mails.

Daniel verdiende iets meer dan $1800 aan omzet met het schrijven van een gratis gastbericht.

Dat is een enorm bedrag om te verdienen met een enkele blogpost.

Dit is de kracht van de blog verkooptrechter.

Nu zeg ik niet dat iedereen dat soort geld gaat verdienen. Er zijn andere factoren, zoals de inhoudsstrategie en de optimalisatie van elke stap van je trechter.

Hoe te beginnen

Voordat u begint, raad ik u ten zeerste aan ons artikel over de Blog Sales Funnel te lezen om beter te begrijpen hoe dit alles in zijn werk gaat.

Zodra u inzicht hebt in het proces, moet u uw trechter plannen en precies uitzoeken wat u nodig hebt.

Begin aan het einde van uw trechter met uw duurste product/dienst, en werk dan terug om ervoor te zorgen dat elke stap perfect op elkaar aansluit.

Vergeet niet dat wanneer iemand door uw trechter gaat, de volgende fase van de trechter de volgende logische stap voor die persoon moet zijn.

Qua technologie om je trechter aan te drijven, heb je verschillende dingen nodig:

  • De mogelijkheid om landingspagina's & andere funnel pagina's te maken - Als je WordPress gebruikt, is OptimizePress een goede optie, omdat zij een funnel builder hebben. Als je WordPress niet gebruikt, is Leadpages een goede optie, maar het is duurder.
  • Een aanbieder van e-mailmarketing - ConvertKit is een populaire optie voor makers van inhoud, maar er zijn genoeg andere e-mailproviders om uit te kiezen.
  • Een platform om transacties en de levering van producten te vergemakkelijken. - Er zijn genoeg opties hier. Zowel Leadpages als OptimizePress hebben ingebouwde checkouts die kunnen omgaan met betalingsverwerking en basislevering van digitale producten. Als je echter iets meer gespecialiseerd nodig hebt, bekijk dan onze post over e-commerce platforms om digitale producten te verkopen.

Inpakken

Je blog winstgevend maken is niet eenvoudig, maar er zijn genoeg manieren om het voor elkaar te krijgen.

Maar u moet overwegen welke tactiek het beste past bij uw huidige groeistadium.

Productcreatie en het aanbieden van diensten kunnen bijvoorbeeld onafhankelijk worden gedaan. Het belangrijkste is dat zowel uw productcreatie als uw dienstenaanbod deel uitmaken van een samenhangende verkooptrechter.

Diensten zoals freelance schrijven kunnen in het begin gemakkelijker zijn omdat je geen publiek nodig hebt om te beginnen.

Met affiliate marketing kun je ook meteen beginnen, maar het zal waarschijnlijk pas renderen als je een publiek hebt.

Naarmate uw blog meer ingeburgerd raakt, worden andere inkomstenstrategieën zoals reclame, gesponsorde inhoud en continuïteitsprogramma's meer een haalbare optie.

Maar vergeet vooral niet dat u meerdere inkomstenstromen moet combineren. Vertrouwen op één inkomstenstroom is een risico. Als u er meerdere hebt, zullen ze elkaar voeden en u helpen sneller winst te maken.

Verwante lectuur:

  • Hoe verdienen influencers geld? De volledige gids

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.