Hoe krijg je meer houdt op Facebook: de beginnershandleiding

 Hoe krijg je meer houdt op Facebook: de beginnershandleiding

Patrick Harvey

Wil je leren hoe je meer likes krijgt op Facebook?

Hoewel meer Facebook-likes een ijdelheidsmeting lijkt, is dat eigenlijk niet het geval.

Facebook heeft ongeveer 2 miljard actieve gebruikers en hoe meer likes je hebt, hoe meer gebruikers je kunt bereiken.

Dat kan veel betekenen voor uw merk.

In deze post leer je een heleboel uitvoerbare strategieën om je Facebook pagina likes te verhogen.

Klaar om het aantal likes op je Facebook pagina te verhogen? Laten we beginnen...

Hoe meer Facebook likes je merk kunnen helpen

Het feit dat u dit leest, betekent dat u waarschijnlijk de kracht van Facebook als sociaal platform begrijpt.

Veel merken en bedrijven - klein en groot - hebben de kracht ervaren van viraal gaan en het opbouwen van een loyale fanbase op Facebook.

Een voorbeeld van een merk dat het uit het park slaat is De Penny Hoarder .

Met meer dan 5 miljoen volgers hebben ze een enorm publiek dat het gemakkelijk maakt voor hun inhoud om veel verkeer te krijgen en viraal te gaan.

Hoewel maar weinig marketingmethoden e-mailmarketing overtreffen, kan Facebook - indien correct uitgevoerd - een van de beste manieren zijn om uw merk op te bouwen en uw bedrijf naar een heel ander niveau te tillen. En in combinatie met e-mailmarketing voor nog betere resultaten.

Uiteraard heeft elk bedrijf andere behoeften en dingen die voor hen beter werken dan voor anderen, maar Facebook is niet iets om te negeren.

Ook al groeit uw bedrijf pagina houdt kan lang en hard werken, het is een ruimte die kan lonen op de lange termijn.

Hoe krijg je meer likes op Facebook met behulp van je blog

Voordat je een strategie gaat uitvoeren, moet je eerst de thuisbasis opruimen.

Dat wil zeggen - u moet beginnen met uw blog en van daaruit verder gaan.

Notitie van Adam: Voordat u een van deze ideeën probeert, moet u nadenken over uw doelstellingen en welke marketingkanalen u zullen helpen die doelstellingen sneller te bereiken. Als e-mailmarketing belangrijker is voor uw bedrijf, zal het volgende mensen alleen maar afleiden om zich bij uw e-maillijst aan te sluiten.

In dat geval kun je misschien beter naar het volgende onderdeel gaan en kiezen voor een iets andere aanpak. Wat ik bijvoorbeeld graag doe, is ervoor zorgen dat mijn Facebook-pagina ergens op mijn blog te vinden is - bijvoorbeeld in de voettekst. Vervolgens moedig ik lezers aan om mijn Facebook-pagina leuk te vinden nadat ze zich hebben ingeschreven voor mijn e-maillijst.

U zou dit kunnen doen door een CTA op te nemen aan het einde van elk van uw e-mails en/of een specifieke e-mail hierover toe te voegen aan uw automatiseringsreeks.

Als Facebook echter belangrijker is voor uw bedrijf, zijn de volgende ideeën het overwegen waard.

Voeg een like box toe aan uw zijbalk

Het wordt steeds duidelijker dat in het huidige internettijdperk sidebars door de gemiddelde kijker volledig worden genegeerd. Ze hebben echter een potentieel dat niet mag worden vergeten.

Iets simpels als deze Easy Facebook Like Box kan je helpen om gemakkelijk likes te krijgen op je Facebook pagina.

De meeste van deze Like Box plugins zijn eenvoudig genoeg om in te stellen en gemakkelijk te integreren als widget in je sidebar of footer. Ze vallen vaak op omdat ze er anders uitzien dan de gemiddelde widget en met één muisklik is het geregeld.

Bovendien weten de lezers van je blog misschien niet eens dat je een pagina op Facebook hebt, dus als je daar iets hebt, is het veel gemakkelijker om ze zover te krijgen dat ze je volgen.

Maar het is belangrijk op te merken dat deze vakjes het aantal mensen kunnen weergeven die uw pagina leuk vinden. Als dat aantal vrij laag is, kan dat hen ervan weerhouden uw pagina leuk te vinden. Ook wel bekend als 'negatief sociaal bewijs'.

Aan de andere kant geeft een groot aantal likes een gevoel van positief sociaal bewijs. Wil je meer weten, bekijk dan onze gids over sociaal bewijs.

Gebruik oproepen tot actie

Calls-to-action zijn er in vele vormen op het web, maar ze zijn effectief.

Als je wilt dat je lezers je volgen op Facebook... zeg hen dat dat is wat je van hen wilt. .

Je hoeft niet opdringerig te zijn. Het kan zo simpel zijn:

Ben je op Facebook? Ik ook! Laten we vrienden worden [link invoegen].

Of u kunt iets aan uw bericht toevoegen, zoals dit:

Vind je dit bericht tot nu toe leuk? Volg ons op Facebook zodat je nooit iets mist.

Het is makkelijk te doen, vind je niet?

Gebruik pop-ups en meldingsbalken

Ik weet het, ik weet het.

"Ew, pop-ups. Ze zijn vies en vervelend, en ik haat ze."

Geloof me, ik hoor je. Maar er zijn manieren om ze en meldingsbalken te gebruiken op een manier die niet super irritant is en die een vleugje warmte aan je site kan toevoegen.

Als je wilt leren hoe je dat doet, moet je doorlezen tot het einde van dit punt om een handige truc te leren.

De belangrijkste manier waarop de meeste mensen pop-ups en meldingsbalken gebruiken is om e-mails te verzamelen om hun abonneelijst op te bouwen. (Als je wilt leren hoe je je lijst supersnel kunt laten groeien, bekijk dan onze gedetailleerde gids).

Het is belangrijk, en een must-do (uiteraard *wink*).

Maar je kunt dit gebruiken om je Facebook pagina meer likes te geven.

Zo doe je dat:

Stap één: Maak een bedankpagina. Maak op die pagina een call-to-action om je Facebook-pagina leuk te vinden. Maak hem groot en prominent.

Stap twee: Maak een meldingsbalk voor op je site die e-mail inschrijvingen verzamelt (bijv. HelloBar, WP Notification Bar, etc.).

Stap drie: Sluit uw meldingsbalk aan om uw gebruiker naar de bedankpagina te brengen nadat hij zich op uw lijst heeft ingeschreven.

Om de stimulans om je pagina leuk te vinden te vergroten kun je de SocialLocker plugin gebruiken om een andere PDF of video te verbergen die hen aanmoedigt om je pagina leuk te vinden (ik leg zo meer uit over deze plugin).

Dit is zoiets als 2 vliegen in 1 klap slaan.

Nu heb ik al eerder gesproken over een manier om zowel meldingsbalken als pop-ups te gebruiken op een manier die minder vervelend is dan gemiddeld en die toch de conversie verhoogt.

Zoals beloofd, hier is het verslag:

U doet dit via een methode genaamd web personalisatie .

Hier personaliseert u de inhoud van uw site afhankelijk van de gebruiker.

Een voorbeeld van wat ik hiermee bedoel is het maken van iets als een pop-up of meldingsbalk die wordt getriggerd om te verschijnen op basis van een gebeurtenis.

Bijvoorbeeld:

Laten we zeggen dat een lezer van uw blog in de loop van een maand 3 keer na elkaar naar uw site komt. Bij die derde keer dat ze naar uw blog komen, kunt u een meldingsbalk laten verschijnen met de volgende tekst:

Fijn dat je weer op de blog bent. Heb je onze Facebook-pagina gezien? Laten we contact maken!

Zoiets voegt een extra laag toe aan de relatie die je probeert op te bouwen met je lezers en zorgt ervoor dat ze op de link naar je FB-pagina willen klikken en je willen volgen.

Hier is een ander voorbeeld:

Iemand komt op uw site via Facebook, misschien via een advertentie of een bericht van een vriend.

U kunt een pop-up laten verschijnen alleen aan de mensen die van FB naar je site komen die zoiets kunnen zeggen:

He daar mede Facebook liefhebber. Bedankt voor het langskomen! Zorg ervoor dat je ons leuk vindt op Facebook om op de hoogte te blijven van onze promoties en giveaways.

Het zijn de kleine dingen die de grootste impact hebben.

Vroeger waren deze en andere personalisatietrucs moeilijk te doen, maar er zijn WP-plugins die het echt gemakkelijk maken.

Zie ook: Een domeinnaam verkopen: de beginnersgids

De Notificatiebalk van MyThemeShop is een gratis plugin die hiervoor kan worden gebruikt.

Installeer OnePress Social Locker

Oké, je hoeft dit niet te doen, maar je moet het doen, want het is geweldig. Ik noemde het hierboven al, maar ik dacht dat dit een goede plek zou zijn om er wat meer over te praten.

Deze plugin plaatst een slot op de inhoud van berichten en pagina's met behulp van een shortcode die vereist dat mensen je leuk vinden op Twitter, Facebook of Google Plus om de rest van de inhoud te ontgrendelen of om iets bijzonders van je site te downloaden.

Dit is iets om spaarzaam te gebruiken, maar als je een talent hebt om mensen naar je inhoud te laten verlangen, dan is het plaatsen van een inhoudslot net wanneer je bericht op het punt staat goed te worden een geweldige manier om wat sociale tractie te krijgen in ruil voor het geven van iets echt geweldigs aan je lezers.

Wees niet vervelend als je dit hulpmiddel gebruikt, maar wees ook niet bang om het te proberen.

Andere manieren om meer likes op Facebook te krijgen

Je zult merken dat we ervoor gezorgd hebben om het woord 'slim' in onze kop op te nemen. Dat is omdat er veel advies over dit onderwerp is dat wel werkt om meer likes te krijgen, maar ze zijn gewoon dom...

...sorry, maar het moest gezegd worden.

We wilden geen advies geven zoals kopen bij een merk zonder gezicht dat 1.000 Facebook pagina likes belooft voor $200, want dat is slecht advies, en daar gaat het ons niet om. (Ook zul je dat niet als tip op onze lijst vinden.)

Het is begrijpelijk dat je resultaten wilt zien van de moeite die je doet om je Facebook-netwerk te laten groeien, maar de waarheid is dat het tijd kost.

Het is allemaal onderdeel van het grotere geheel van het opbouwen van je merk, bedrijf, inkomen, autoriteit, en al die andere gelukkige dingen die komen kijken bij het opbouwen van een online inkomen.

Maar je moet er wel slim mee omgaan en erkennen dat tijd en moeite lonen - alleen niet altijd van de ene op de andere dag.

Met dat in gedachten is hier een lijst met slimme tactieken die je kunt gebruiken om het aantal likes op je Facebook-pagina te laten groeien.

Begin met wie je kent

Nadat u uw Facebook-pagina hebt aangemaakt, hebt u de mogelijkheid om uw FB-vrienden altijd uit te nodigen om uw pagina leuk te vinden.

Als je veel mensen kent op Facebook, maar nog niet de moeite hebt genomen om ze te volgen, begin daar dan nu mee.

De meeste mensen die je kennen zullen je terug volgen. Als ze dat gedaan hebben, kun je ze uitnodigen om je pagina leuk te vinden.

In veel gevallen doen je vrienden dat uit beleefdheid voor je en kun je van daaruit je pagina likes gemakkelijk laten groeien.

Hoewel je vrienden op Facebook misschien niet je ideale publiek zijn voor je pagina, betekent het feit dat ze je kennen en dat de pagina van jou is, dat ze de dingen die je daar plaatst waarschijnlijk zullen herposten.

Dit zal uw bereik vergroten en u helpen een breder net uit te werpen op de lange termijn.

Als je op mij lijkt, dan is de kans groot dat je elke dag een ton e-mails verstuurt. Ik weet dat ik er gemiddeld 5 tot 15 per dag verstuur.

Dat is een ton e-mails in de loop van een maand!

Een manier om meer likes op je pagina te krijgen is door simpelweg een link naar je FB pagina toe te voegen in je e-mailhandtekening.

Ik gebruik het liefst Wisestamp.

Het is gratis, eenvoudig in te stellen, en laat de call-to-action om een pagina te volgen veel beter opvallen dan alles wat ik tot nu toe heb gevonden.

Neem deelbare foto's op in je berichten

Dit klinkt misschien een beetje dom om te zeggen, want ik weet zeker dat je het al doet, maar het is toch de moeite waard om te vermelden.

Boeiende, relevante en zelfs grappige foto's maken het makkelijker voor mensen om uw afbeeldingen te willen delen.

Natuurlijk moet je het mensen gemakkelijker maken om dat te doen door een social media plugin toe te voegen zoals Social Snap naar uw site, zodat het delen van deze foto's zo eenvoudig is als een hover en klik.

Dus hoe maak je een beeld dat mensen niet anders kunnen dan delen?

Nou, er is niet echt één manier om dat te doen, maar je kunt een methode kopiëren die nogal wat mensen doen en die opvallend goed werkt om likes te krijgen.

Hoe is dat precies?

Door je eigen Someecard te maken.

Je hebt ze waarschijnlijk gezien op Facebook - overal.

Als ze goed worden gedaan, krijgen deze dingen likes en shares als geen ander.

U kunt deze gratis rechtstreeks op hun site maken en ze vervolgens opslaan en gebruiken in uw berichten op sociale media.

Als alternatief zou je Canva.com kunnen gebruiken - ze hebben een bootlading aan geweldige sjablonen die je gratis kunt gebruiken.

Pak een surfplank en berijd die golf!

Reageer op andere pagina's in een soortgelijke niche

Hier is er een waar je misschien nog niet aan gedacht hebt:

Commentaar geven op andere pagina's in je niche.

Denk er even over na wie die pagina's beheert.

In de meeste gevallen is de persoon die die pagina modereert precies de influencer met wie u een band zou willen opbouwen. Contact leggen en relaties onderhouden met influencers in uw niche is van vitaal belang voor uw online inspanningen.

Door commentaar te geven op hun pagina, hun berichten te liken en je in te laten met hun andere volgers, val je op.

En als je dit doet terwijl je Facebook gebruikt als je pagina, dan verhoog je de kans op klikken naar je pagina en dus likes.

Het is belangrijk om toe te voegen aan de conversies op de pagina's van andere beïnvloeders. Het zal hun aandacht en de aandacht van hun volgers krijgen - wat goed is voor jou.

Gebruik maken van andere sociale media

Laten we de andere sociale media niet vergeten.

Twitter, Pinterest, Instagram, en welk ander platform dan ook waarop je actief bent.

Het makkelijkst om je FB pagina te promoten en er resultaten op te zien is waarschijnlijk Instagram.

Instagram heeft de neiging om de hoogste betrokkenheid te krijgen van alle sociale platforms, dus als je daar een behoorlijke aanhang hebt, begin dan met het uitgeven van je Facebook-pagina.

Laat mensen weten dat het bestaat.

Vraag mensen om je te volgen.

Gebruik calls-to-action in uw afbeeldingen of beschrijving om uw pagina te liken en verander uw biolink zodat het eenvoudig wordt om erheen te klikken.

De regel van 80/20

Niemand houdt van iemand die alleen over zichzelf praat. Die opschepperige types zorgen ervoor dat mensen ze tegen de schenen willen schoppen.

Hoewel u waarschijnlijk niet dat type persoon bent, kan de inhoud die u plaatst u mogelijk zo doen overkomen.

Als alles of het merendeel van wat je post promotioneel is, kun je onbedoeld anderen irriteren en je groei afremmen.

Een goede vuistregel is de regel van 80/20.

80 procent van wat je post moet niet-promotioneel zijn of de inhoud van anderen promoten, en dan kan de andere 20 procent helemaal jij zijn, baby.

Hashtags zijn nog steeds relevant

Ugh, hashtags.

Klinkt dat als jou?

Ik werk ook als social media manager, dus geloof me - ik weet hoe je erover denkt. Maar tegelijkertijd zijn hashtags een essentieel onderdeel van elke social media strategie.

Dat geldt ook voor berichten op Facebook.

In tegenstelling tot Instagram, waar berichten met 11 hashtags de meeste betrokkenheid krijgen, doet Facebook het het beste met 1 tot 2 hashtags per bericht.

PostPlanner merkte op dat 1-2 hashtags de hoogste betrokkenheid opleverden, terwijl het toevoegen van 2 extra hashtags aan een bericht een aanzienlijke daling van de betrokkenheid opleverde, dus minder is meer op dit platform.

De insteek bij het gebruik van hashtags moet dus relevantie zijn. Daarom moet je er niet te gek mee doen.

Er is geen exacte wetenschap voor, maar het is zeker het proberen waard. Je beste gok is om een beetje hashtag-onderzoek te doen, een relevante hashtag te gebruiken in enkele berichten, en dan je betrokkenheid te meten.

Zie ook: 12 Beste WordPress Mailing List Plugins voor 2023 (Vergelijking)

Probeer Facebook Ads

Oké. Laten we even een eerlijke liefdesrelatie hebben.

Met de recente updates die Facebook heeft doorgevoerd, is het organische bereik binnen het platform bijna tot stilstand gekomen.

Dat betekent dat over het algemeen alles wat je probeert te doen om likes op je pagina te krijgen veel moeilijker zal zijn dan wanneer je betaalt voor reclame binnen Facebook.

Facebook Ads zijn niet de makkelijkste zaak in de wereld om goed te krijgen, maar ze kunnen je geld meer dan waard zijn als je ze op de juiste manier gebruikt.

Als je een budget hebt voor advertentiecampagnes, kan dit een gebied zijn dat de moeite waard is om te onderzoeken. Als je geen expert bent op dit gebied, maar je wilt het graag gedaan krijgen en goed gedaan, waarom dan niet overwegen om een growth hacker in te huren die hierin gespecialiseerd is?

GrowthGeeks heeft een grote database van mensen die weten hoe ze Facebook Ads moeten gebruiken. U kunt iemand betalen voor een maand van hun tijd of hoe lang u dit ook wilt laten doen. Bovendien vindt u misschien iemand die het waard is om in uw team te houden.

En het mooie is dat er veel verschillende soorten Facebook Ads zijn. Je kunt Lead Ads gebruiken om je e-maillijst op te bouwen of je kunt rechtstreeks reclame maken voor je pagina om meer likes te krijgen. Of je kunt een aangepast publiek creëren om je nieuwste berichten aan te prijzen.

Notitie van Adam: Bij het uitvoeren van Facebook-advertenties wordt voor mij meestal standaard een limiet van £20/dag gehanteerd (misschien een vergelijkbaar bedrag voor jou, maar dan in jouw valuta). Als je op de dropdownbox klikt, krijg je een veel groter levenslang budget te zien. Klik dus altijd op de dropdownbox en selecteer het levenslange budget. Zo weet je precies hoeveel je voor je hele campagne zult uitgeven.

Gebruik YouTube-advertenties

Wat betreft het betalen voor advertenties is YouTube een van de goedkopere opties.

Als u een budget hebt voor uw marketinginspanningen, waarom probeert u dit dan niet eens.

Growth Hacking Mentality 101: Wees niet bang om iets onorthodox te proberen.

Zeker, veel mensen kunnen niet met behulp van YouTube-advertenties om Facebook likes te krijgen, maar dat betekent niet dat het niet vol potentieel voor het doen van precies dat. Uiteraard moet je niet gaan blazen een ton van het geld in deze onderneming.

Alles verloopt via Google AdWords en dus is er behoefte aan strategie hierbij.

Dit bericht kan je helpen om aan de slag te gaan met een YouTube Ad campagne.

Voor zover ik weet, zijn YouTube-advertenties vergelijkbaar met Google-advertenties wat betreft de beoordeling.

Als dat het geval is, zult u willen dat die doorklik in uw call-to-action van de video verbinding maakt met een landingspagina die relevant is voor het trefwoord waarop u zich richt.

Het idee hiervan als geheel zou wel eens een goede zet voor marketing kunnen zijn en het is zeker iets wat ik van plan ben te onderzoeken.

Weggeefacties (en een waarschuwing)

Een weggeefactie op Facebook is een geweldige manier om buzz over je merk te genereren en meer mensen naar je pagina te krijgen.

Maar er is een goede en een verkeerde manier om dit te doen, en als je het verkeerd doet, kun je van Facebook afgesloten worden...

Vroeger (ongeveer een jaar geleden) konden mensen een wedstrijd organiseren op hun blogs, waarbij het liken van een Facebook-pagina deel uitmaakte van de deelname aan een wedstrijd.

Facebook heeft zijn beleid hierover gewijzigd en staat dit nu niet meer toe. Hoewel je het inderdaad zou kunnen omzeilen en dit toch doen, zou ik het niet aanraden. Facebook kan je gemakkelijk afsluiten en je er voor het leven uitschoppen.

U kunt nog steeds wedstrijden en weggeefacties organiseren om de aandacht te trekken, maar u kunt het liken van uw pagina geen onderdeel maken van de deelname aan een wedstrijd. Het lijkt er echter op dat een oproep tot actie om de pagina gewoon leuk te vinden aanvaardbaar is, zolang het geen vereiste is om mee te doen.

Als u wilt weten welke tools u kunt gebruiken om wedstrijden en weggeefacties te organiseren, bekijk dan deze krachtige platforms voor wedstrijden op sociale media. Deze tools ondersteunen Facebook en andere netwerken - geweldig!

Als je WordPress gebruikt, bekijk dan zeker ons artikel over de beste WordPress plugins voor weggeefacties en prijsvragen.

Een andere goede manier om likes op je pagina te krijgen is door je gastberichten in je voordeel te gebruiken. Bij de meeste blogs kun je je sociale profielen toevoegen aan je Author Bio.

Als het verkrijgen van meer likes op je FB pagina een doel is, gebruik dan een call-to-action (CTA) om je pagina te volgen voor meer content.

Als je in het verleden toegang hebt gekregen tot blogs die WordPress gebruiken, maar die CTA niet eerder hebben toegevoegd, kun je hen vragen of je die aan je bio mag toevoegen in de berichten die je in het verleden voor hen hebt gemaakt. Meestal doen ze dat graag voor je.

Wees niet bang om grappig te zijn

Bij het posten op Facebook is het gemakkelijk om in dezelfde routine te vervallen van het delen van relevante inhoud met je lezers.

Grappige dingen krijgen echter vaak de meeste likes en shares.

Grammarly is een goed voorbeeld van een merk dat grammatica serieus neemt, maar er ook een grap van weet te maken.

U kunt iets soortgelijks doen door grappige beelden te delen waar uw publiek zich in kan vinden en die hun botten kunnen kietelen.

Gebruik de actualiteit in uw voordeel

Waarom is dit een goed idee?

Want de actualiteit is wat de mensen bezighoudt; ze zijn nu relevant voor hen.

Posten op Facebook met vermelding van de actualiteit is een manier om aandacht te krijgen, actueel te blijven en niet te promotioneel te zijn.

Het is duidelijk dat deze suggestie het onderwerp van de actualiteit in algemene zin behandelt. Je zult ook je gezond verstand moeten gebruiken als je over de actualiteit praat.

Sommige onderwerpen kunnen te gevoelig liggen om een onderwerp voor je post te zijn.

In wezen:

Blijf actueel, en gebruik actuele gebeurtenissen in uw voordeel wanneer dat van toepassing is.

Er is echt geen kant-en-klare methode om dit te doen, dus wees zo innovatief als je kunt.

Inpakken

Facebook is in de afgelopen jaren nogal veranderd, en de updates van hoe het werkt en hoe je op de markt kunt komen zullen in de loop der tijd blijven veranderen.

Toch hebben we geprobeerd zo veel mogelijk goede methoden te behandelen om zoveel mogelijk pagina-likes te krijgen.

Het is belangrijk te onthouden dat dit pas het begin is.

Als je je publiek op Facebook eenmaal hebt laten groeien, moet je ze betrokken houden. Dat is waar het vergroten van het organische bereik van Facebook om de hoek komt kijken - heel belangrijk.

Maar dat is een ander onderwerp voor een andere keer.

En als je klaar bent om je publiek op andere netwerken te laten groeien, bekijk dan zeker onze berichten over Pinterest, Instagram, Tumblr, Snapchat en Twitter. Elke gedetailleerde gids zal je helpen om meer volgers en meer likes te krijgen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.