10 beste platforms om ebooks te verkopen in 2023

 10 beste platforms om ebooks te verkopen in 2023

Patrick Harvey

Vraag je je af waar je je ebooks kunt verkopen?

Zie ook: 32 Laatste TikTok-statistieken voor 2023: de definitieve lijst

Er zijn genoeg platforms die je kunt gebruiken om ebooks online te verkopen. Het is makkelijker dan ooit.

In dit artikel vergelijken we de beste platforms om ebooks te verkopen. Bij sommige platforms kun je ebooks vanaf je eigen website verkopen en 100% van de winst houden.

Andere zijn marktplaatsen die je toegang geven tot een ingebouwd publiek, maar die een deel van je inkomsten afnemen.

Klaar? Laten we beginnen:

Waar je je ebook online kunt verkopen - TL;DR

Voordat we aan de lijst beginnen, volgt hier een overzicht van onze toppers:

  • Podia - Het beste ebookplatform voor wie een "alles-in-één" aanpak wil voor de verkoop van digitale inhoud. Verkoop ebooks, cursussen, webinars en meer. E-mailmarketing, klantencommunicatie en affiliate marketing zijn ingebouwd.
  • PublishDrive - Gebruik dit platform om je ebook automatisch te distribueren naar online marktplaatsen zoals Amazon en Apple Books.

#1 - Sellfy

Sellfy Met Sellfy kunt u uw eigen digitale winkel creëren en beginnen met de verkoop van ebooks, POD merchandise en nog veel meer.

Zie ook: 33 Nieuwste Pinterest statistieken voor 2023: de definitieve lijst

Als e-commerce platform is Sellfy uiterst gebruiksvriendelijk, waardoor het perfect is voor beginnende auteurs die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om hun werk zelf uit te geven. Het kost slechts een paar klikken om uw eerste online winkel op te zetten.

Zodra je helemaal klaar bent, kun je de look en feel van je winkel aanpassen, producten toevoegen en je betalingsopties instellen. Met Sellfy kun je zowat alles verkopen, van digitale producten zoals ebooks, tot abonnementen en zelfs print-on-demand merchandise.

Zodra uw boek is gepubliceerd en u begint te verkopen, kunt u Facebook en Twitter tracking pixels gebruiken om betaalde advertentiecampagnes bij te houden. U kunt ook Sellfy analytics gebruiken om de prestaties van uw winkel te volgen of een analyseprogramma van derden zoals Google Analytics integreren. Het heeft ook ingebouwde e-mailmarketingfuncties.

Sellfy heeft ook een aantal handige functies die kunnen helpen je klanten en je producten veilig te houden. Je kunt functies zoals beperkte downloads gebruiken om kopers ervan te weerhouden je boeken illegaal te delen, en je kunt veilige betalingen accepteren met PayPal of Stripe.

Met Sellfy kunt u ook uw digitale producten verkopen met 0% transactiekosten, waardoor het perfect is voor solopreneurs en opbloeiende auteurs.

Prijzen:

Betaalde plannen beginnen vanaf $19/maand.

Probeer Sellfy gratis uit

Lees meer in onze Sellfy review.

#2 - Podia

Podia is een alles-in-één verkoop- en marketingplatform dat het gemakkelijk maakt om ebooks en andere soorten digitale producten te verkopen.

Het platform is perfect voor ondernemers die aan de slag willen met de verkoop van digitale producten. U kunt Podia gebruiken om gemakkelijk uw eigen e-commercewinkel op te zetten, en u hebt veel vrijheid als het gaat om de producten die u wilt verkopen.

U kunt bijvoorbeeld een breed scala aan downloadbare producten verkopen, waaronder ebooks, sjablonen en presets, audiobestanden en meer. Podia heeft ook functies voor webinars en online cursussen ingebouwd.

Het mooie van Podia is dat het ook heel veel marketingfuncties biedt. U kunt e-mailmarketingcampagnes, berichten, embeds en zelfs affiliate programma's allemaal op één plek beheren.

Het is ook uiterst eenvoudig om uw online winkel te ontwerpen en aan te passen dankzij Podia's brede selectie van geoptimaliseerde sjablonen. Podia is een intuïtief en volledig uitgerust platform dat perfect is voor bedrijven die een gevarieerd aanbod aan digitale producten willen verkopen.

Prijzen:

Het Podia Mover-plan begint vanaf $33/maand en omvat het maken van onbeperkte webinars, cursussen en downloadbare producten.

Podia heeft een gratis plan voor één product met 8% transactiekosten; omvat Podia's websitebouwer, community en e-mailmarketing.

Podia biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen.

Podia gratis proberen

Lees onze Podia review.

#3 - Payhip

Payhip is een e-commerce oplossing die zeer geschikt is voor het online verkopen van ebooks. Met deze gebruiksvriendelijke tool voor beginners kunt u in een paar minuten een professionele en aantrekkelijke online winkel maken.

U kunt vervolgens uw winkel aanpassen, uw ebooks of andere digitale producten toevoegen en beginnen met de verkoop. Payhip kan ook worden gebruikt om producten zoals online cursussen en digitale lidmaatschappen te verkopen.

Payhip wordt geleverd met een reeks nuttige verkoopfuncties, waaronder Pay-what-you-want prijzen, coupons, en affiliate marketing opties. Deze functies maken het super eenvoudig om conversies te stimuleren en de verkoop te verhogen.

Payhip gebruikt PayPal en Stripe om betalingen te beheren, dus je moet je aanmelden bij PayPal of Stripe en je account koppelen om te beginnen met het accepteren van betalingen. Je zult 0-5% transactiekosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van het plan dat je kiest, evenals PayPal of Stripes standaard transactiekosten. Over het geheel genomen biedt Payhip een simplistische maar betaalbare manier om ebooks online te verkopen.

Prijzen:

Payhip biedt een gratis forever plan maar rekent 5% transactiekosten op verkopen. Het Pro plan begint vanaf $99/maand en heeft 0% transactiekosten.

Probeer Payhip gratis uit

#4 - BigCommerce

BigCommerce BigCommerce is een uiterst populaire e-commerce oplossing die kan worden gebruikt om grootschalige online winkels te creëren. Je kunt BigCommerce gebruiken om zowat alles te verkopen, van digitale producten zoals ebooks, tot fysieke producten.

Dit krachtige e-commerce platform wordt geleverd met een visuele editor voor het maken en aanpassen van uw online winkel, evenals tal van flexibele verkoopopties.

Naast de functies voor het maken van winkels, zit BigCommerce boordevol nuttige marketingtools die u kunnen helpen uw e-commerce reis te beginnen en op te schalen naarmate uw bedrijf groeit.

Het is een alles-in-één oplossing waarmee u uw online winkel kunt beheren en grootschalige marketingcampagnes kunt uitvoeren. Daarom is het het meest geschikt voor particulieren of bedrijven die van plan zijn een breed scala aan digitale of fysieke producten te verkopen en die een aanpasbare oplossing willen die met hun bedrijf mee kan schalen.

Prijzen:

Plannen beginnen vanaf $39/maand (bespaar 25% met een jaarabonnement). 15 dagen gratis uitproberen beschikbaar.

Probeer BigCommerce gratis uit

#5 - SendOwl

SendOwl Het platform ondersteunt de verkoop van tal van digitale producten, waaronder ebooks, fotografie, lidmaatschappen, tickets en meer.

U kunt SendOwl gebruiken om uw eigen ebook winkel te creëren, en er zijn tal van functies ingebouwd om u te helpen uw producten op de markt te brengen en te leveren aan uw klanten.

SendOwl heeft bijvoorbeeld codes en licentiesleutelfuncties die je kunnen helpen ervoor te zorgen dat mensen je inhoud niet dupliceren. Ze hebben ook een Drip-functie waarmee je je ebook hoofdstuk voor hoofdstuk kunt uitbrengen, wat een goede manier kan zijn om je verhaal op de markt te brengen en meer verkoop te realiseren.

Kortom, SendOwl is een geweldige optie voor zelfgepubliceerde auteurs die een e-commerce oplossing willen met een selectie van op ebooks gerichte functies.

Prijzen:

Sendowl begint vanaf $15/maand voor maximaal 30 producten. Er is ook een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar.

Probeer SendOwl gratis

#6 - PublishDrive

PublishDrive is een distributieplatform voor ebooks. U kunt uw ebooks niet rechtstreeks via PublishDrive verkopen, maar u kunt het wel gebruiken om ze te distribueren naar duizenden digitale bibliotheken en marktplaatsen over de hele wereld en om wereldwijde marktplaatsen te bereiken.

Zodra u zich aanmeldt, kunt u als auteur uw boeken uploaden naar en synchroniseren met meerdere winkels. PublishDrive verspreidt uw ebooks vervolgens over de hele wereld en plaatst ze onmiddellijk in winkels als Google Play, Apple Books, Barnes & Noble en nog veel meer. Zo kunt u een enorme markt van meer dan 2,5 miljard potentiële lezers aanboren.

Het is veel sneller en gemakkelijker dan zelf uw boeken naar elk platform te distribueren. Bovendien kunt u dankzij het wereldwijde netwerk van PublishDrive nichekanalen en moeilijk bereikbare markten zoals China bereiken.

Prijzen:

PublishDrive biedt verschillende plannen vanaf $9,99/maand. U kunt zich ook aanmelden voor een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer PublishDrive

#7 - Amazon

Geen overzicht van de beste platforms om ebooks te verkopen zou compleet zijn zonder vermelding van Amazon Als grootste onlinehandelaar ter wereld domineert de e-commercegigant de eBookmarkt en is hij verantwoordelijk voor maar liefst 68% van alle ebookverkopen.

En met honderden miljoenen gebruikers geeft het je toegang tot een veel groter potentieel lezerspubliek dan je alleen zou kunnen hopen. Het spreekt voor zich dat als je een zo groot mogelijk publiek wilt bereiken, je je ebook te koop moet aanbieden op Amazon.

Daarvoor moet je je eerst aanmelden bij Amazon's Kindle Direct Publishing (KDP). Ga vervolgens naar je Boekenplank en klik op Nieuwe titel toevoegen om je boek te publiceren. Het proces wordt doorlopen en zou niet langer dan ongeveer 10 minuten moeten duren. Je moet het eBook in Kindle-formaat uploaden, maar als je het alleen in een PDF- of Word-bestand hebt, kan Amazon het voor je converteren.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het verkopen van ebooks op Amazon. Het grootste nadeel is dat je per verkoop niet zoveel geld verdient als op een platform als Sellfy, omdat Amazon een vrij groot deel van de verkoop voor zijn rekening neemt.

Prijzen:

Het is gratis om uw boeken via KDP op Amazon te plaatsen, maar u betaalt een verkoopcommissie per verkoop. U kunt kiezen tussen 35% royalty en 70% royalty, afhankelijk van de prijs van uw boek.

Probeer Amazon KDP

#8 - Apple Books

Apple Boeken is een ander essentieel platform om je ebooks te verkopen, vooral als je hoopt de mobiele markt aan te boren. De Apple Book Store is de bron bij uitstek voor leesinspiratie voor gebruikers van de iPhone en andere Apple apparaten.

Apple Books biedt auteurs een royale royalty van 70%, ongeacht de verkoopprijs. Er zijn geen verborgen kosten of beperkingen voor het aanbieden van gratis boeken, en geen advertenties van derden!

Om rechtstreeks bij Apple Books te publiceren, moet je een iTunes Connect-account aanmaken. Zodra je je hebt aangemeld, kun je je boeken in EPUB-ebookformaat publiceren met iTunes Producer (als je een Mac-apparaat gebruikt) of Publishing Portal (Windows). Als je het eerst van een Word-document naar een EPUB-bestand moet converteren, kun je Pages gebruiken.

Het publicatieproces is eenvoudig en zal u stap voor stap door alles heen leiden. En als het eenmaal klaar is, kunt u een enorme nieuwe markt van potentiële lezers bereiken.

Prijzen:

Het is gratis om ebooks te verkopen op Apple Books. Er zijn geen noteringskosten, maar Apple neemt een deel van je inkomsten, wat betekent dat je slechts 70% royalty's per verkoop ontvangt.

Probeer Apple Books

#9 - Google Play

Google Play Android-gebruikers gebruiken Google Play voor het downloaden van games, apps en - je raadt het al - boeken! Dit maakt het een geweldig platform om je ebooks te verkopen en kan je helpen je bereik nog verder uit te breiden naar de internationale mobiele markt.

Google eist niet dat auteurs hen exclusieve rechten verlenen, dus u kunt uw boeken zowel in de Play Store als in andere winkels aanbieden. In het Partnercentrum kunt u vervolgens de landen kiezen waarin u wilt verkopen, uw catalogusprijzen instellen en meer.

Google regelt al het andere voor je en zorgt voor de hosting, verkoop en distributie. Als het er eenmaal is, kunnen lezers het vinden door te bladeren in de Google Play Store of via Google Books en het gaan lezen in de app of webbrowser.

Prijzen:

Er zijn geen voorafgaande kosten om op Google Play te verkopen, maar Google neemt een deel van de opbrengst van elke verkoop die u doet. Het exacte aandeel in de opbrengst hangt af van de verkoopprijs.

Probeer Google Play

#10 - Audible (alleen luisterboeken)

Hoorbaar is de audioboekdienst van Amazon. Het is waarschijnlijk de populairste audioboekdienst ter wereld en heeft duizenden gebruikers. Dit maakt het de beste plaats om je ebooks in audioformaat te verkopen.

Om je ebooks als luisterboeken op Audible te verkopen, moet je ze eerst laten inspreken. De meeste mensen kiezen ervoor om hiervoor een professionele verteller in te huren, maar als je geld wilt besparen, kun je het ook zelf doen. Je moet dan wel eerst wat apparatuur betalen, zoals een goede microfoon en geluidsisolatie als je thuis wilt opnemen.

Om je luisterboek op Audible te krijgen, moet je gebruik maken van een distributiekanaal zoals ACX (Audiobook Creation Exchange). De dienst begeleidt je door het hele proces, inclusief het eventueel laten inspreken van je boek, en distribueert het naar Audible, Amazon en iTunes. Je kunt dan royalty's tot 40% ontvangen.

Het mooie van het omzetten van je ebook in een luisterboek is dat het een geheel nieuwe markt opent. Er is een enorme markt van mensen die alleen luisteren naar boeken die u anders niet zou kunnen bereiken. Bovendien hebben luisterboeken een veel hogere gemiddelde verkoopprijs en kosten ze meestal $20-$30, wat voor u hogere winstmarges betekent.

Prijzen:

Als u de volledige royalty's wilt behouden en wilt betalen voor de productie van het audioboek, kunt u het Pay for Production-programma raadplegen. De kosten zijn afhankelijk van de lengte van het voltooide audioboek, maar u behoudt de volledige controle en de royalty's.

U kunt ook zelf de audio produceren en de bestanden gratis uploaden naar ACX, waarna u maandelijks tot 40% royalty's ontvangt.

Probeer Audible

Veelgestelde vragen over de verkoop van e-boeken

Voordat we afronden, hier de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het verkopen van ebooks.

Moet je ebooks rechtstreeks verkopen of via een marktplaats?

Door ebooks rechtstreeks vanaf je website te verkopen kun je alle winst houden en je merk opbouwen, zonder je publiek onnodig naar marktplaatsen te sturen die een deel van de winst voor hun rekening nemen.

Marktplaatsen nemen een aanzienlijk deel van je winst, maar ze bieden toegang tot hun publiek, waardoor je een groter bereik hebt.

Maar als u uw bestaande publiek alleen maar naar een platform als Amazon stuurt, offert u uw winst op terwijl dat niet nodig is.

De beste aanpak? Verkoop ebooks rechtstreeks vanaf uw website EN via marktplaatsen zoals Amazon.

Gebruik marktplaatsen alleen om een nieuw publiek te bereiken en je bestaande publiek uit te breiden. Gebruik ze niet om de verkoop aan je bestaande publiek (bijv. je e-maillijst) te vergemakkelijken. Gebruik vervolgens een platform als Sellfy of Podia om ervoor te zorgen dat je 100% van de winst uit directe verkoop behoudt.

Deze aanpak geeft u het beste van beide werelden.

Hoeveel kun je verdienen met e-boeken?

De sky is the limit als het gaat om het verkopen van ebooks. Je kunt er veel geld mee verdienen, maar het hangt allemaal af van de prijs waarvoor je verkoopt, je winstmarge en hoe goed je boek verkoopt.

Als je je boek bijvoorbeeld voor $2,99 verkoopt via Kindle Direct Publishing, verdien je ongeveer $2,09 per verkoop. Dat betekent dat als je maar honderd exemplaren verkoopt, je niet veel geld zult verdienen - waarschijnlijk niet eens genoeg om je tijdsinvestering te dekken.

Maar als u duizend exemplaren voor die prijs verkoopt, verdient u $2.000. Als u 10.000 exemplaren verkoopt, is dat $20.000. En als u datzelfde boek voor $9,99 geprijsd heeft, verdient u ongeveer $69.930.

Is ebooks verkopen op Amazon de moeite waard?

Ebooks online verkopen is een populaire optie voor nieuwe schrijvers en ecommerce beginners. Het is eenvoudig om je aan te melden en je boeken te publiceren, en je kunt ook goede exposure voor je werk krijgen van bezoekers van Amazon.

Maar ondanks het enorme bereik is het niet de beste manier om geld te verdienen. Amazon neemt een percentage van elke verkoop die u doet, wat een grote impact kan hebben op uw totale winst.

Hoewel er veel voordelen zitten aan het gebruik van Amazon om je boeken te promoten, is het een veel beter idee om je eigen ebookwinkel te maken met behulp van een programma als Sellfy.

Door dit te doen, hebt u volledige controle over uw verkoop en kunt u ook 100% van de winst houden.

Welke ebooks verkopen het best?

Volgens de bestsellerstatistieken van Amazon zijn de populairste categorieën ebooks romantiek, misdaad en mysterie, en religieus en inspirerend.

Als u echter een non-fictie boek wilt schrijven in plaats van een roman of kort verhaal, dan zijn andere populaire categorieën zaken en geld, en zelfhulp.

Maar over het algemeen kan elk soort ebook goed verkopen, zolang het maar goed geschreven, professioneel ontworpen en interessant is. Dus over welke categorie je ook wilt schrijven, zorg ervoor dat je je concentreert op het maken van boeiende inhoud en het ontwerpen van een professionele en opvallende omslag.

Hoe verdienen gratis e-boeken geld?

Gratis ebooks kunnen op allerlei manieren geld opleveren. Eén manier waarop gratis ebooks geld opleveren is via het Amazon KDP Select programma. Als je ebook in het programma wordt opgenomen kunnen Prime leden het gratis lezen, maar Amazon betaalt je wel op basis van het aantal pagina's dat ze lezen.

Een andere manier waarop auteurs geld verdienen met het weggeven van gratis ebooks is door ze te gebruiken als middel om hun affiliate producten te promoten. Als je affiliate producten in je ebook adverteert en lezers een aankoop doen via je affiliate links, kun je een commissie per verkoop verdienen.

En natuurlijk leveren gratis ebooks auteurs geld op doordat ze helpen bekendheid te genereren. Een veelgebruikte strategie van auteurs is om hun ebooks slechts voor een beperkte tijd gratis beschikbaar te stellen. Dit helpt hen een aantal eerste recensies te krijgen en lezers aan zich te binden, zodat de verkoop binnen blijft rollen zodra ze de prijs verhogen.

Hoe publiceer ik zelf een ebook?

Bij het zelf uitgeven van een ebook komen heel wat stappen kijken. Eerst moet je je ebook schrijven en klaarmaken voor de verkoop.

Als je dat hebt gedaan, kun je vervolgens kiezen of je een boek publiceert via je eigen webwinkel met een site als Sellfy, of dat je het publiceert op marktplaats-sites als Amazon of Etsy.

Beide zijn geldige methoden, maar door te publiceren in uw eigen online winkel hebt u meer controle over uw verkoop en hoeft u geen transactiekosten of commissies te betalen.

Het kan een paar weken duren om je ebook van de ontwerpfase naar de verkoopfase te brengen, maar het is een vrij eenvoudig proces. We hebben een volledige gids geschreven over hoe je een ebook maakt en geld verdient met de online verkoop ervan. Bekijk die zeker: How To Make Money Selling Ebooks Online: The Complete Beginners Guide.

Hoe lang moeten e-boeken zijn?

Ebooks kunnen, afhankelijk van het genre, tussen de 25.000 en 100.000 woorden zijn. Sommige vallen daar zelfs helemaal buiten.

Fictieromans zijn meestal langer en bestaan meestal uit 80.000 tot 100.000 woorden, terwijl non-fictieboeken meestal 50.000 tot 75.000 woorden tellen. En natuurlijk kunnen korte verhalen aanzienlijk korter zijn.

Gemiddeld hebben ebooks ongeveer 250 tot 300 woorden per pagina. Een ebook van 50.000 woorden zal dus ongeveer 182 pagina's lang zijn. Een ebook van 100.000 woorden zal ongeveer 364 pagina's lang zijn.

Het beste platform voor de verkoop van ebooks kiezen voor uw behoeften

Tot zover onze opsomming van de beste platforms om ebooks te verkopen. De e-commerce-industrie bloeit en er is geen beter moment om een ebookplatform te kiezen en te beginnen met het binnenhalen van de verkoop.

Er zijn veel goede opties, maar het is belangrijk om er een te kiezen die goed bij uw behoeften past.

Met dat in gedachten, is dit wat wij aanbevelen:

Kies Sellfy als je alleen de algemeen beste platform zonder transactiekosten U kunt het gebruiken om uw online winkel vanaf de grond op te bouwen en ebooks, POD producten, abonnementen en meer te verkopen.

Ga voor Podia als u liever een alles-in-één platform Met Podia krijgt u toegang tot e-mailmarketing, affiliate marketing en tools voor klantencommunicatie, naast de kernfuncties voor e-commerce.

En als je wilt maximale flexibiliteit ga voor BigCommerce Het is een van de krachtigste e-commerce platforms op de markt en biedt een ongeëvenaarde ontwerpvrijheid.

Het is goed om te beseffen dat u met deze drie opties niet alleen beperkt bent tot ebooks. U kunt een grote verscheidenheid aan digitale producten verkopen, zoals muziek, audiobestanden, video en meer.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.