Hoe krijg je meer Instagramvolgers in 2023: de definitieve gids?

 Hoe krijg je meer Instagramvolgers in 2023: de definitieve gids?

Patrick Harvey

Wil je weten hoe je meer Instagram volgers krijgt? Je bent niet de enige!

Met meer dan 1,4 miljard mensen die de app gebruiken, kan het een uitdaging zijn om je aanhang te vergroten, en opvallen op het platform kan soms onmogelijk voelen.

Maar door Instagram best practices te volgen en gespecialiseerde tools te gebruiken kun je in een mum van tijd meer Instagram volgers krijgen.

In dit artikel vindt u meer dan 30 tips, trucs en hacks die u kunt gebruiken om te leren hoe u meer echte Instagram-volgers kunt krijgen.

Klaar? Laten we in de lijst springen.

De beste manieren om meer Instagram volgers te krijgen

1. Meer inhoud publiceren

Sociale media is een spel van nummers en Instagram is daarop geen uitzondering. Hoe meer inhoud je publiceert, hoe groter de kans dat je tractie krijgt, daarom is het zo belangrijk om regelmatig en consequent te posten.

Om bovenop je Instagram-posts te blijven en ervoor te zorgen dat je nog steeds een leven hebt en niet al je tijd besteedt aan het publiceren van inhoud, kun je je inhoud van tevoren plannen met behulp van een Instagram-planningstool zoals Pallyy.

In plaats van voortdurend aan uw mobiele telefoon gekluisterd te zijn, kunt u snel en eenvoudig inhoud plannen in batches, die automatisch wordt gepubliceerd op door u gekozen data en tijdstippen.

Door uw inhoud op deze manier te plannen, kunt u elke week zoveel feed posts plaatsen als u wilt, en hebt u nog tijd over om Story posts te delen en inhoud voor Reels te creëren.

2. Doe een Instagram weggever

Instagram giveaways zijn een geweldige manier om mensen ertoe te bewegen je content leuk te vinden en te delen en je account te volgen. De sleutel met giveaways is ervoor te zorgen dat je duidelijk bent voor je volgers over wat ze moeten doen om mee te doen aan de giveaway. Als je graag nieuwe volgers wilt bereiken, zijn hier enkele soorten giveaways die je kunt gebruiken:

 • Like-and-share giveaways - Volgers moeten je bericht leuk vinden en delen om mee te doen.
 • Tag-a-friend weggevertjes - Volgers moeten een vriend taggen om mee te doen.
 • Follow-to-win acties - Door je account te volgen doen gebruikers mee aan de giveaway

U kunt ook op inhoud gebaseerde weggeefacties maken, zoals bijschriftenwedstrijden en fotowedstrijden, die goed kunnen zijn voor het genereren van gebruikersinhoud die u opnieuw kunt gebruiken en delen.

Als je eenmaal een prijs hebt gekozen en de inhoud voor je weggevertje hebt gemaakt, zorg er dan voor dat je het wijd en zijd deelt om zoveel mogelijk aandacht te krijgen.

Kies een geschikte hashtag voor je giveaway zodat het nieuwe Instagram-gebruikers bereikt en deel het over al je sociale kanalen. Je kunt zelfs een giveaway-widget op je blog of website insluiten om meer inschrijvingen aan te moedigen met behulp van een tool als SweepWidget.

Als je meer wilt weten over het houden van Instagram weggeefacties, bekijk dan hier onze volledige gids of ons artikel over IG weggeefideeën.

3. Zoek welke inhoud werkt en plaats er meer van.

Wanneer u plant wat voor soort inhoud u moet maken, hoeft dat niet gebaseerd te zijn op giswerk. U kunt krachtige analytische inzichten gebruiken om erachter te komen wat uw volgers en andere Instagram-gebruikers graag zien.

Als je een zakelijk Instagram-account hebt, kun je sommige profielinzichten direct via de app opvragen, maar als je een dieper inzicht wilt krijgen in wat voor soort content het beste presteert, dan kun je het beste een Instagram analytics tool zoals Pallyy of Agorapulse gebruiken.

U kunt deze tools gebruiken om inzichten te verwerven die uw lopende inhoudsstrategie informeren en alles testen, van welk type berichten het beste presteren tot welke bijschriften uw volgers het meest aanspreken.

4. Optimaliseer uw bio en profiel

Wanneer een nieuwe gebruiker op je profiel klikt, is het eerste wat ze te zien krijgen je Instagram bio. Wat je in je bio schrijft en hoe opvallend die is, kan het verschil betekenen tussen het klikken op de volgknop of verder gaan, daarom is het zo belangrijk om het goed te doen.

De beperkte ruimte in je bio moet worden gebruikt om gebruikers te vertellen wie je bent en waar je merk voor staat. Je kunt je bio ook visueel aantrekkelijker maken door merkrelevante emoji's toe te voegen.

Hoewel er ruimte is voor een link in de bio sectie, moet je proberen deze zo netjes en opgeruimd mogelijk te maken, zodat gebruikers comfortabel op de link klikken en niet worden afgeleid door lange, verwarrende URL's. Om dit te doen, kun je proberen een link in bio tool te gebruiken om links in te korten en te optimaliseren.

5. Experimenteer met posttijden

Timing is de sleutel als het gaat om het plaatsen van berichten op Instagram. Het kan echter een uitdaging zijn om het juiste moment van plaatsen te bepalen.

Er zijn tonnen 'studies' online die beweren het antwoord te hebben over wanneer het beste moment is om te posten, maar de waarheid is dat het juiste moment voor iedereen anders is. Het hangt allemaal af van waar je volgers zich bevinden en wanneer ze het meest actief zijn.

Door te experimenteren en je eigen Instagram-gegevens te analyseren, kun je echter een aantal optimale posttijden voor je specifieke account uitwerken. Met behulp van tools als Pallyy kun je de postprestaties bijhouden en tests uitvoeren om te bepalen wat de beste tijd is om feedposts, Stories en meer te plaatsen.

6. Cross-promoot uw Instagram op andere sociale platforms

Als je al een aanhang hebt op een ander sociaal platform zoals Facebook of Twitter, wees dan niet bang om je Instagram te promoten bij deze volgers. Hoe klein je aanhang ook is, het is de moeite waard om regelmatig links naar je Instagram-account te delen.

Wanneer u uw Instagram-profiel deelt, kunt u overwegen uw volgers te stimuleren om uw Instagram te bekijken. Dit kunt u doen door exclusieve couponcodes te delen en Instagram-specifieke giveaways te houden.

7. Neem populaire hashtags op in uw berichten

Hashtags zijn essentieel als u het nieuwe gebruikers gemakkelijk wilt maken om uw profiel te ontdekken.

Door de populaire en relevante hashtags te gebruiken, krijgt u een plaats op de Explore en is de kans groter dat uw inhoud IG-gebruikers in uw doelgroep bereikt.

De Instagram-app zelf kan een goede manier zijn om hashtags te vinden. Je kunt gemakkelijk zoeken naar hashtags om een idee te krijgen welke veel tractie krijgen.

Maar de beste aanpak is om te kijken welke hashtags andere IG-gebruikers in uw niche gebruiken.

8. Zorg ervoor dat je Instagram-grid er goed uitziet

Wanneer een nieuwe potentiële volger uw profiel bereikt, zal hij waarschijnlijk naar beneden scrollen en uw berichtenrooster bekijken. Daarom is het belangrijk dat uw rooster goed georganiseerd is, esthetisch aantrekkelijk en representatief voor uw merk.

Veel Instagrammers besteden veel tijd aan het plannen van hun raster, zodat alle afbeeldingen consistent zijn als het gaat om kleurenschema's en fototypes. Hier zijn enkele voorbeelden van wat we bedoelen:

De bovenstaande profielen hebben veel meer gedaan om ervoor te zorgen dat hun roosters consistent en aantrekkelijk zijn voor gebruikers, en dit is iets wat elke maker zou moeten nastreven wanneer hij probeert een aanhang te kweken.

Als uw inhoud echter meer gevarieerd is, is het misschien niet eenvoudig om uw raster er altijd geweldig uit te laten zien.

Een algemene vuistregel is dat u probeert te voorkomen dat onbewerkte berichten op een prominente plaats op uw raster worden geplaatst, en dat u probeert enige consistentie te bereiken.

9. Maak optimaal gebruik van bijschriften

Hoewel de visuele elementen van een post de belangrijkste prioriteit zijn op Instagram, spelen de geschreven bijschriften ook een grote rol bij het bepalen van het succes van je posts.

Door je bijschriften lang en interessant te maken, kun je mensen aanmoedigen om zich meer met je bericht bezig te houden, waardoor je bericht meer gebruikers zal bereiken. Enkele manieren waarop je je bijschrift kunt gebruiken om de betrokkenheid te vergroten zijn:

 • Vragen stellen - vragen stellen aan je volgers moedigt hen aan om een reactie achter te laten.
 • Vraag mensen om een vriend te taggen - Het aanmoedigen van volgers om een vriend te taggen zal de betrokkenheid verhogen en ervoor zorgen dat uw bericht wordt gedeeld met nieuwe gebruikers.
 • Gebruik emojis - Het gebruik van emoji's kan uw bijschriften ook opvallender en interessanter maken

Bijschriften op Instagram kunnen wel 2200 tekens lang zijn, dus het is de moeite waard om te experimenteren met langere en kortere bijschriften, om te zien welke voor jou het beste werkt.

10. Gebruik de locatietag-functies van Instagram

Wanneer je een post maakt over een specifieke plaats, moet je altijd een locatietag toevoegen. Dit maakt je post gemakkelijker te ontdekken voor Instagram-gebruikers die geïnteresseerd zijn in inhoud met betrekking tot dat gebied.

U kunt een locatietag gebruiken voor vrijwel elk bericht, of u nu de locatie van een populaire wandelplek wilt delen, het adres van uw favoriete winkels wilt vermelden of IG-gebruikers wilt laten weten welke evenementen u bijwoont.

Door uw locatie te taggen kunt u een publiek bereiken dat uw inhoud gewoonlijk niet te zien krijgt, wat kan leiden tot nieuwe volgers.

Als je een bedrijf runt en je wilt Instagram-gebruikers in je lokale omgeving bereiken, zorg er dan voor dat je de locatie van je bedrijf tagt bij elke post, zodat mensen weten waar ze de producten of diensten kunnen vinden die ze in je post zien.

Wil je opvallen op Instagram? Wees dan niet bang om je zegje te doen als er nieuwe onderwerpen trending zijn. Of het nu gaat om een politieke gebeurtenis of een nieuwe modegril, zorg ervoor dat je meedoet en deel je gedachten met de IG-community.

Door opmerkingen, berichten of verhalen over trending topics te delen, kan je account op de Explore-pagina komen te staan en als je bijdragen aan de gesprekken boeiend zijn, kan je inhoud zelfs gedeeld worden door high-profile influencers.

Wanneer u inhoud plaatst die verband houdt met trends, zorg er dan voor dat u de hashtags gebruikt die bij het onderwerp horen, zodat uw bericht gemakkelijk kan worden gevonden.

12. Opmerkingen pinnen om de betrokkenheid te vergroten

Gepinde reacties zijn een weinig bekende, maar uiterst nuttige functie waarmee u de betrokkenheid bij uw berichten kunt vergroten. Bij elk bericht kunt u maximaal 3 reacties vastzetten, zodat ze bovenaan in de commentaarfeed blijven staan.

Wij raden aan opmerkingen van volgers vast te zetten die een gesprek of debat op gang brengen. Als nieuwe gebruikers dan het bericht zien, zien ze meteen de discussie in de vastgepinde commentaren en is de kans groter dat ze meedoen.

Meer betrokkenheid helpt berichten om meer gebruikers op het platform te bereiken en dat kan leiden tot een toename van het aantal volgers.

Een andere manier om gepinde opmerkingen te gebruiken is om uw eigen opmerkingen vast te zetten als een manier om uw berichtonderschrift uit te breiden. Als u vindt dat uw volgers lange onderschriften overtuigender vinden dan korte, dan kan het gebruik van de pinfunctie op deze manier ook helpen om de betrokkenheid bij uw berichten te vergroten.

13. Volg andere accounts in uw niche

Als je je Instagram-volgers wilt laten groeien, is het belangrijk om een actieve gebruiker te zijn en in gesprek te gaan met andere makers en Instagram-gebruikers. Je kunt niet gewoon achterover leunen en wachten tot mensen jouw profiel vinden. Je moet betrokken raken bij communities binnen jouw niche en in contact komen met mensen die geïnteresseerd zijn in jouw content.

Een manier om dit te doen is het volgen van andere accounts in je niche. Het volgen van andere succesvolle makers in je niche is een geweldige manier om in contact te komen met volgers die geïnteresseerd zijn in het soort inhoud dat jij maakt, en het kan zelfs een manier zijn om in contact te komen met influencers voor toekomstige samenwerkingen.

Om met deze strategie te beginnen, probeer vijf succesvolle makers in jouw niche te volgen. Zorg ervoor dat je commentaar achterlaat op hun berichten, interactie hebt met andere volgers en anderen vertelt over jouw inhoud. Voor je het weet, krijg je betrokken volgers op je eigen account.

14. Werk samen met andere Instagrammers

Instagram-samenwerkingen zijn een geweldige manier om nieuwe gebruikers te bereiken en volgers te krijgen. Om te beginnen met een Instagram-samenwerking moet je eerst in contact komen met andere influencers in jouw niche. Ga chatten en maak een band voordat je met hen praat over een samenwerking.

Als u eenmaal op goede voet staat, stel dan een samenwerking voor en presenteer enkele ideeën over het soort inhoud dat u samen zou willen maken.

Als je een vergelijkbaar aantal volgers hebt als de andere influencer, dan kan een Instagram collab een positieve impact hebben op jullie beider volgersaantallen en je huidige volgers zullen het zeker ook leuk vinden.

Enkele van de populairste soorten Instagram-samenwerkingen zijn story takeovers en funny reels, maar je kunt echt alles doen wat je wilt, zolang je elkaar maar allebei tagt in de posts.

15. Overweeg live te gaan

Net als veel andere sociale platforms heeft Instagram tegenwoordig een functie waarmee je live video's kunt streamen. Als je snel en moeiteloos in contact wilt komen met je volgers en mogelijk nieuwe gebruikers wilt bereiken, kan Live gaan een goede manier zijn om dat te doen.

Om live te gaan, gaat u naar het tabblad Creëer en selecteert u live. U kunt een titel aan uw video toevoegen en deze zelfs van tevoren plannen, zodat uw gebruikers weten dat ze moeten afstemmen. U kunt ook functies voor fondsenwerving toevoegen als u wilt dat uw volgers bijdragen aan uw stream.

Live gaan kan soms zenuwslopend zijn, dus het is de moeite waard om van tevoren wat inhoud te plannen, zoals spelletjes of quizzen. Je kunt ook een Q&A livestream doen, zodat oude en nieuwe volgers meer over je te weten komen.

16. Probeer haspels te maken

Reels zijn Instagram's antwoord op TikTok, en als je er nog geen hebt gemaakt - waar ben je geweest?

Sinds de Reels-functie is uitgebracht, hebben makers opgemerkt hoe effectief ze zijn om je account beter vindbaar te maken. De meeste mensen zijn het erover eens dat het algoritme van Instagram reels veel pusht, dus als je probeert meer volgers te krijgen, is het de moeite waard om Reels eens te proberen.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kijk dan een tijdje naar de Reels feed en ontdek wat trending is. Spring op de kar en gebruik trending sounds en filters om de vindbaarheid van je clips te maximaliseren.

17. Gebruik uw Instagram QR-code

Als je een fysieke winkel of restaurant runt, dan kan de Instagram QR-code functie je helpen om nieuwe volgers te krijgen door je account offline te promoten.

Mensen kunnen uw QR-code scannen op hun smartphone en die brengt hen onmiddellijk naar uw Instagram-account om op volgen te klikken.

U kunt het weergeven op uw fysieke locaties, maar ook toevoegen aan visitekaartjes of presenteren op uw eigen telefoon om te worden gescand door nieuwe connecties op netwerkevenementen en conferenties.

Het is super eenvoudig om je Instagram QR code te vinden, je hoeft alleen maar op de drie regels bovenaan je profielpagina te klikken, en op QR code te klikken. Je kunt hem ook naar contacten op je telefoon sturen, en delen op andere sociale netwerken.

18. Koop geen valse volgers

Hoe verleidelijk het ook is om volgers te kopen van sites die 's nachts 100.000 IG-volgers aanbieden, DOE HET NIET. Het is geldverspilling, en het kan er zelfs toe leiden dat je account op de lange termijn minder succesvol wordt.

De 'volgers' die je koopt zullen geen ROI hebben, ze zullen geen interactie hebben met je berichten, en ze kunnen nieuwe volgers doen twijfelen aan de authenticiteit van je account. Niet alleen dat, maar het kopen van volgers is tegen de richtlijnen van de Instagram-gemeenschap en kan leiden tot een accountverbod of deactivatie.

19. Vermeld en tag andere gebruikers in je berichten

Tagging is een geweldige manier om het bereik van een bericht te vergroten en gebruikers aan te moedigen zich ermee bezig te houden. Als je hebt samengewerkt met een merk of influencer aan een project, producten hebt ontvangen van een bedrijf, of bepaalde volgers aan je wilt binden, kun je tagging gebruiken om ze te koppelen aan de relevante berichten.

Wanneer je iemand tagt, worden ze automatisch op de hoogte gebracht van de post en is de kans groter dat ze een reactie achterlaten of deze delen met hun eigen Instagram-volgers.

Maar hoewel het taggen van andere IG-gebruikers een geweldige manier is om uw inhoud op het platform te zien, moet u alleen mensen taggen die op de een of andere manier aan uw berichten gekoppeld zijn.

Het taggen van willekeurige mensen in berichten en het taggen van veel mensen in hetzelfde bericht wordt gezien als slechte vorm op Instagram, dus doe dit niet.

20. Moedig je volgers aan om je te taggen

Nu we het toch over taggen hebben, een andere goede manier om meer echte Instagramvolgers te krijgen is om je huidige volgers aan te moedigen om je te taggen in hun posts. Dit helpt om je naam bekend te maken, want het wordt gezien door de volgers van elke persoon die je tagt.

Om uw gebruikers aan te moedigen u te taggen in berichten of verhalen, kunt u wedstrijden of competities organiseren, zoals fotowedstrijden.

Zie ook: 11 Beste Ecommerce Platforms voor 2023 (Vergelijking + Top Picks)

Een ander leuk aspect van het vragen van gebruikers om je te taggen in hun content is dat je hun posts ook opnieuw kunt delen om je Stories te vullen, waardoor je wat tijd kunt besparen op het maken van content.

21. Like en becommentarieer andere berichten

Een van de meest organische manieren om nieuwe volgers te krijgen is directe interactie met mensen en hen vertellen over de inhoud die je maakt. Om dit te doen, moet je reageren op de berichten van andere gebruikers door ze te liken en commentaar te geven.

Probeer elke dag berichten van je favoriete makers te liken en van commentaar te voorzien, en meng je in gesprekken in de commentaarsectie.

Wees niet bang om je eigen account te vermelden als het relevant is, maar blijf waar mogelijk weg van spammy, irrelevante commentaren. Om op deze manier volgers te krijgen, hoef je alleen maar op een natuurlijke en authentieke manier met andere gebruikers te communiceren.

22. Maak optimaal gebruik van Instagram Stories

Instagram Stories zijn een geweldige manier om op een authentiek niveau contact te maken met je publiek, en wanneer ze correct worden gebruikt, kunnen ze helpen de betrokkenheid op je account te vergroten en meer volgers te krijgen.

Verhalen hoeven niet super spannend of bewerkt te zijn, maar kunnen worden gebruikt om updates te delen en conversaties te starten met je volgers.

Ik gebruik Stories graag als alternatief voor Instagram posts, vooral als ik even snel een update moet delen met mijn volgers.

Om de betrokkenheid via je Stories te vergroten, kun je de poll of ask me anything stickers gebruiken om je volgers aan te moedigen mee te doen en direct met je te praten. Je kunt ook hashtags en locatietags aan je Stories toevoegen, zodat ze gevonden kunnen worden door gebruikers die je nog niet volgen.

23. Maak uw eigen AR-filters

AR filters zijn super populair op Instagram, en ze zijn een geweldige manier om exposure te krijgen voor je profiel. Door een tool als Spark AR Studio te gebruiken, kun je je eigen Instagram filters ontwerpen en ze beschikbaar maken voor mensen om te gebruiken op het platform.

Als je een filter uploadt, komt het onder je profielnaam te staan, en dat kan mensen aanmoedigen om je profiel te bekijken en op volgen te klikken.

Als je een filter maakt, probeer dan iets te maken dat grappig of boeiend is. Dat geeft het meer viraal potentieel en als er een trend ontstaat rond je filter, dan weet je zeker dat je in korte tijd een flink aantal volgers krijgt.

Zie ook: Hoe begin je een Facebook-groep en krijg je trouwe fans?

En het stelt je in staat om wat creatieve flair toe te voegen aan je Instagram Stories.

24. Maak verhaalhoogtepunten

Instagram Stories zijn slechts 24 uur zichtbaar. Je kunt je content echter permanent beschikbaar maken door Story-highlights te maken.

Story highlights bevinden zich tussen je bio en je postfeed en zijn een van de eerste dingen die een potentiële nieuwe volger ziet als hij je pagina bereikt.

Story highlights kunnen een geweldige manier zijn om uw account te introduceren en nieuwe volgers te laten zien waar u voor staat. Zorg ervoor dat u bij het maken van uw Story highlight alleen de beste en meest relevante content uit de archieven gebruikt.

U kunt zo veel hoogtepunten maken als u wilt, dus organiseer uw Verhalen in nette categorieën zodat nieuwe gebruikers en uw oude volgers gemakkelijker kunnen vinden wat ze zoeken.

25. Overweeg een advertentiecampagne op Instagram

Als je geld te besteden hebt aan de promotie van je Instagram-account, is een van de beste dingen die je kunt doen een Instagram-advertentiecampagne voeren.

In tegenstelling tot het kopen van nepvolgers van een derde partij, is het gebruik van Instagram-advertenties een legitieme en veilige manier waarop je je volgers kunt laten groeien door geld te investeren.

Instagram heeft een uitgebreide advertentiestructuur waarmee je je advertenties kunt richten op specifieke gebruikers op basis van demografische informatie en locatie. Je kunt ook kiezen waar je je advertenties wilt laten zien, zoals in Stories of op de Explore-pagina.

Advertenties zijn het meest geschikt voor bedrijven die producten of diensten verkopen, maar u kunt ze ook gebruiken als een manier om uw inhoud te delen en mensen aan te moedigen uw account te volgen.

26. Deel je Instagram profiel op je blog

Als je een blog runt die bezoek krijgt, dan kun je de bezoekers omzetten in Instagram-volgers door je Instagram-pagina te promoten binnen je blogs. Dingen die je kunt doen om je Instagram-pagina te promoten op je blog zijn onder andere:

 • Links naar uw sociale accounts in de voettekst van uw blog
 • Afbeeldingen van je Instagram-account insluiten in blogberichten
 • Pop-ups die bezoekers aanmoedigen u te volgen
 • Follow-to-enter wedstrijden en weggeefacties voor bloglezers
 • Link naar je Instagram in e-mails aan je abonnees

Als je blognaam en je Instagram handle gelijk of hetzelfde zijn, dan is het voor je bloglezers makkelijker om je profiel te vinden. Zo niet, zorg er dan voor dat je de naam van je Instagram bij elke gelegenheid plugt om de kans te maximaliseren dat je webbezoekers omzet in volgers.

Dit is een geweldige manier om meer eye-balls op je Instagram content te krijgen.

27. Focus op het creëren van interessante en unieke inhoud

Als het gaat om het laten groeien van je Instagram-volgers, kun je alle tips, trucs en hacks uit het boek proberen, maar een van de belangrijkste factoren is de kwaliteit van de inhoud die je produceert.

Als je Instagram-inhoud saai, repetitief of van lage kwaliteit is, zal geen enkele inspanning mensen aanmoedigen om je account te volgen. Daarom is het zo belangrijk om je te richten op het creëren van unieke en interessante inhoud voor je volgers om van te genieten.

Als het gaat om het plannen van inhoud, probeer dan je eigen stijl te vinden en houd je daaraan. Wees uniek en origineel en wees niet bang om nieuwe dingen te proberen. Het is ook een goed idee om je inhoudstypes te variëren en gebruik te maken van alle functies van Instagram, zoals Reels, Live en Stories, evenals het plaatsen van afbeeldingen op je feed.

Weet u niet zeker welke inhoud uw Instagram-volgers willen zien? Begin met het creëren van een persona voor uw ideale publiek.

28. Moedig mensen aan je te volgen

Een gemakkelijke, maar vaak over het hoofd geziene manier om nieuwe volgers te krijgen, is mensen rechtstreeks vragen om je account te volgen. Als je bijvoorbeeld een Reel of een Story hebt gemaakt waarvan je denkt dat die goed zou kunnen presteren, wees dan niet bang om die te voorzien van CTA's als 'vind ik leuk en volg'.

Het lijkt misschien een basistechniek, maar dit soort dingen laat mensen weten dat je actief probeert je account te laten groeien, en veel gebruikers zullen je inhoud waarderen en je graag helpen je doelen te bereiken.

29. Maak uw account openbaar

Uw account openbaar maken is een absolute must als u het aantal volgers wilt maximaliseren. Als uw account openbaar is, hoeven gebruikers alleen maar op volgen te klikken en dan zien ze uw berichten in hun feed. Als uw account echter privé is, moeten gebruikers een verzoek indienen om u te volgen en moet u hun verzoek handmatig accepteren.

Hoewel privacy belangrijk is, als je geen specifieke reden hebt om je account privé te houden, raden we je sterk aan om over te schakelen op een openbaar account. Openbare accounts op Instagram zijn heel gebruikelijk, en je account openbaar maken maakt het leven gemakkelijker voor zowel jou, als je nieuwe volgers. Om je account te wijzigen in openbaar ga je naar Instellingen> Privacy> Privé account.

Hoe krijg je meer Instagram volgers (infographic)

Worstel je om meer volgers op Instagram te krijgen? Hier is een infographic met een lijst met tips om je te helpen.

Let op: U bent meer dan welkom om deze infographic te delen, maar als u hem op uw blog publiceert, zorg er dan voor dat u een link naar dit bericht toevoegt.

Laatste gedachten

Nu ken je alle Instagram-groeitactieken die je nodig hebt om je aanhang te vergroten.

Het valt niet te ontkennen dat Instagram een concurrerend platform is, maar er is nog steeds ruimte voor nieuwe makers om een grote aanhang te kweken. Door de methoden in dit artikel te volgen, zou je in staat moeten zijn om je volgersaantal in een mum van tijd op te krikken.

Als je meer wilt weten over hoe je meer volgers op Instagram kunt krijgen, of hoe je Instagram-marketingcampagnes kunt voeren, bekijk dan enkele van onze andere berichten zoals deze:

 • Hoeveel Instagramvolgers heb je nodig om geld te verdienen?

Wat als je je publiek op andere platforms wilt laten groeien? We hebben het voor je. Bekijk onze berichten over hoe je een aanhang kunt opbouwen op Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat en Twitch.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.