Waarover bloggen: 14 ideeën voor uw volgende blogbericht

 Waarover bloggen: 14 ideeën voor uw volgende blogbericht

Patrick Harvey

Sta je te popelen om je volgende blogbericht te schrijven, maar weet je niet waarover je moet bloggen? Wij hebben een oplossing voor je.

In dit bericht vindt u 14 uitstekende ideeën voor blogposts die uw creatieve radertjes zeker aan het werk zetten.

Dit zijn het soort berichten waarvan bewezen is dat ze meer klikken, betrokkenheid en aandelen opleveren.

Een korte opmerking voor we beginnen: Alle blogideeën... in de onderstaande lijst werken voor elke niche. Als je je blogging niche nog niet gekozen hebt, begin dan hier .

Klaar? Laten we beginnen!

1. Hoe te posten

How-to berichten zijn educatieve, informatieve berichten die je lezers laten zien hoe ze iets moeten doen. Het is een formaat dat zinvol is voor vrijwel elke niche.

Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Modeblog - "Hoe kies je een kleurenpalet voor je garderobe"
  • Fitness blog - "Hoe vet te verliezen en spieren te winnen op hetzelfde moment"
  • Blog over persoonlijke financiën - "Hoe plan je je pensioen?

Dit soort berichten zijn geweldige stukken evergreen content en moeten een kernonderdeel vormen van je contentmix, ongeacht het type blog dat je runt.

Een manier om ideeën te genereren voor "how to"-berichten waarin uw beoogde lezers geïnteresseerd zullen zijn, is het gebruik van Google-suggesties. Zo werkt het.

Typ eerst "how to" in de zoekbalk van Google. Voeg dan een breed trefwoord toe dat relevant is voor uw niche.

Als u bijvoorbeeld een blog begint over grafisch ontwerp, typt u "hoe grafisch ontwerpen" in. Kijk vervolgens naar de zoeksuggesties die Google oproept voor ideeën:

Dit is een goede plek om te beginnen, maar vergeet niet dat deze zoekwoorden waarschijnlijk zeer concurrerend zijn, dus het is het beste om ze te gebruiken als een startpunt. Probeer buiten de gebaande paden te denken en brainstorm over meer specifieke, minder concurrerende 'hoe te'-posttitels die uw concurrenten misschien over het hoofd hebben gezien.

Voorbeeld

Sommige van onze populairste artikelen hier bij Blogging Wizard zijn how-to posts, zoals deze:

Hier hebben we het proces om een blog te beginnen opgedeeld in een eenvoudige 11-stappen gids die iedereen kan volgen. En het heeft ons een hoop verkeer opgeleverd.

2. Listicles

Listicles zijn blogberichten die worden gepresenteerd in de vorm van een lijst (denk aan BuzzFeed artikelen). Ze hebben meestal nummers in de titel, zoals:

  • "21 Tweets die je geloof in de mensheid zullen herstellen"
  • "15 redenen om minder vlees te eten"
  • "10 keer dat Jenniffer Lawrence het deed op de rode loper"

Je hebt waarschijnlijk al veel van dit soort artikelen gelezen - ze zijn een van de populairste inhoudsvormen op het web. En daar is een goede reden voor.

Het ding is, Listicles hebben de neiging om te presteren echt goed.

Omdat ze zijn opgedeeld in hapklare subsecties, zijn ze super gemakkelijk te lezen. En als gevolg daarvan krijgen ze vaak meer kliks, betere on-page signalen en meer shares.

Maar geloof ons niet op ons woord, kijk maar naar de statistieken. 36% van de lezers geeft de voorkeur aan blogkoppen met een getal in de titel (d.w.z. listicles). Dat is meer dan elk ander type kop.

Voorbeeld

BuzzFeed is de koning van de listicles. Hier is een van hun meest recente trending posts die geschreven is in een listicle formaat:

Veel BuzzFeed-lijstjes hebben betrekking op popcultuur, maar het format werkt voor vrijwel elke niche. Bedenk gewoon welk type lijstjesinhoud zou aanslaan bij uw publiek.

3. Antwoordberichten

Antwoordberichten zijn blogberichten die een antwoord geven op een specifieke vraag. Omdat ze gericht zijn op zeer specifieke onderwerpen, zijn ze meestal korter dan andere soorten berichten (ongeveer 1000 woorden).

Het mooie van antwoordberichten is dat u zich daarmee kunt richten op zeer specifieke, longtail zoekwoorden die minder concurrerend zijn, maar toch een goed zoekvolume hebben.

Zo maken ze meer kans om op de resultatenpagina's van de zoekmachines te komen en organisch verkeer te krijgen.

De beste manier om op ideeën te komen voor uw antwoordpost is het gebruik van een tool voor trefwoordenonderzoek, vooral tools die een lijst met vragen genereren zoals QuestionDB of AnswerThePublic.

Voorbeeld

We hebben in de loop der jaren veel van deze berichten gepubliceerd. Hier is een voorbeeld:

In deze post beantwoorden we een superspecifieke vraag: "Hoeveel Instagram-volgers heb je nodig om geld te verdienen?".

Omdat we ons richtten op een lang trefwoord en een doelgericht, SEO-geoptimaliseerd artikel schreven over dat onderwerp, staan we nu op de eerste pagina van Google voor die zoekopdracht.

4. Opinieposten

Opinieberichten zijn precies wat er op het blik staat - blogberichten waarin u uw mening over iets deelt.

Dit soort berichten is zeer geschikt voor beginnende bloggers, omdat je gewoon je gedachten deelt. Er is weinig tot geen onderzoek voor nodig, dus je zou in staat moeten zijn om heel snel een opiniebericht te schrijven.

Opinieberichten hebben ook veel viraal potentieel - vooral als je een unieke mening hebt over een polariserend onderwerp dat mensen aan het praten krijgt.

Voorbeeld

Hier is een opiniestuk gepubliceerd op de Voices sectie van de Independent.

De schrijfster heeft zich gericht op een trending topic dat op het moment van schrijven de publieke opinie polariseerde en haar visie daarop gegeven. Zoals de bedoeling was, heeft het met succes mensen aan het praten gekregen en veel reacties opgeleverd.

5. Origineel onderzoek

Berichten over oorspronkelijk onderzoek zijn blogberichten waarin u de resultaten deelt van een studie, onderzoek of analyse die u hebt uitgevoerd.

Het mooie van dit soort berichten is dat ze je honderden backlinks kunnen opleveren.

Andere bloggers en journalisten kunnen uw gegevens gebruiken in hun berichten, en als ze dat doen, vermelden ze u meestal als bron met een link naar uw bericht.

Niet alleen kan dit meer verkeer naar uw blog leiden, maar het kan ook helpen om uw domein autoriteit en off-page SEO te versterken, zodat u een betere kans maakt om in de toekomst te scoren voor uw doelzoekwoorden.

Voorbeeld

In ons overzicht van de best verkopende objecten op eBay hebben we ons eigen originele onderzoek verwerkt door statistieken op te nemen zoals het doorverkooppercentage (sell-through rate, STR), gemiddelde prijzen en succesvolle aanbiedingen.

Het aanbieden van origineel onderzoek maakte het bericht datagedreven, waardoor het zich onderscheidde van onze concurrenten en waarde toevoegde voor onze lezers.

6. Productbeoordelingen

Productbesprekingen zijn geweldig omdat ze gemakkelijk te gelde te maken zijn, en ze zijn zinvol voor vrijwel elke niche van een blog.

Kies gewoon een populair product dat verband houdt met het onderwerp van je blog en beoordeel het. Als je bijvoorbeeld een blog hebt over gezondheid en fitness, kun je een recensie schrijven over verschillende eiwitpoeders, supplementen of fitnessapparatuur. Blogs over productrecensies zijn ook goed voor lifestyleblogs die producten voor thuis aanbevelen.

Zodra u uw recensies hebt geschreven, kunt u zich aanmelden voor een affiliate programma en uw affiliate links toevoegen aan uw recensies. Op die manier, als u het product een uitstekende recensie geeft, kunt u lezers uitnodigen om het te kopen via uw link en een commissie verdienen als ze dat doen.

Of als u het een slechte beoordeling geeft, kunt u enkele alternatieven voorstellen waarvoor u aangesloten bent.

Voorbeeld

Hier is een geweldig voorbeeld van een product review post van Startup Bonsai.

Dit is een review van Pallyy, een social media tool. Maar Startup Bonsai heeft ook tientallen andere software reviews voor verschillende marketing tools en platforms.

7. Versus posten

Versus posts zijn blog posts met de term "vs" in de titel. Ze vergelijken twee producten met elkaar om te zien welke de beste is en benadrukken de verschillen tussen hen.

Het lijkt erg op een post met productrecensies, maar in plaats van uw inhoud te optimaliseren rond de zoekwoorden "[product A] recensie", optimaliseert u ze rond de zoekwoorden "[product A] vs [product B]", die doorgaans veel minder concurrerend zijn.

Voorbeeld

Hier is nog een voorbeeld van BloggingWizard: Teachable vs Thinkific.

In deze post vergelijken we twee van de populairste online cursusplatforms met elkaar om te zien welke het beste is en kijken we naar hun overeenkomsten en verschillen. Het staat op pagina één van Google voor het doelzoekwoord.

8. Beginnende gidsen

Beginnersgidsen zijn precies wat je denkt dat ze zijn - diepgaande gidsen die de lezers kennis laten maken met een bepaald onderwerp.

Ze zijn een ander type populaire educatieve inhoud en zijn vergelijkbaar met how-to posts, maar richten zich op een brede dekking van een onderwerp in plaats van het aanbieden van stapsgewijze instructies.

En ze zijn de perfecte eerste blogpost, omdat je ze kunt gebruiken als een pijlerpost waarmee je interne links toevoegt naar toekomstige posts die dieper ingaan op specifieke deelonderwerpen.

Voorbeeld

Onze beginnersvriendelijke gids voor influencer marketing staat op de eerste plaats in Google voor het trefwoord "influencer marketing beginnersgids".

Het biedt een uitgebreide inleiding tot wat influencer marketing is en waarom het belangrijk is. En het behandelt alle belangrijke onderwerpen die beginners moeten weten, zoals hoe influencers te vinden, hoe ze te bereiken, enz.

9. Ultieme gidsen

Ultieme gidsen zijn vergelijkbaar met gidsen voor beginners. Het verschil is dat de laatste gericht zijn op het bieden van een brede inleiding tot een onderwerp, terwijl de ultieme gidsen gericht zijn op een volledige en diepgaande behandeling van alles die je moet weten.

Ultieme gidsen zijn meestal superlang. Wees voorbereid om 5.000 - 10.000 woorden of meer te schrijven, afhankelijk van het onderwerp.

Het is veel werk om ze te maken, maar het zijn ook zeer waardevolle stukken bloginhoud. Ze fungeren als linkmagneten, kunnen uw actuele autoriteit versterken en helpen u te vestigen als thought leader in uw niche.

Voorbeeld

HubSpot's ultieme gids voor SEO is een mammoetpost die alle belangrijke dingen behandelt die je moet weten over zoekmachineoptimalisatie.

Het artikel gaat in detail in op alles van rankingfactoren tot het opbouwen van een SEO-strategie, het meten van resultaten en meer.

10. Actuele nieuwsberichten

Trending nieuwsverhalen kunnen ook goede blogonderwerpen zijn. Ze zijn interessant, relevant, en hebben een goed deelbaar potentieel.

Het mooie van deze methode is dat je nooit zonder dingen komt te zitten om over te bloggen, want er is bijna altijd wel een nieuw verhaal dat de moeite waard is om je mening over te geven.

Een goede manier om nieuwsverhalen te vinden om over te schrijven is het volgen van hashtags die verband houden met uw niche op sociale mediasites zoals Twitter. Zorg er wel voor dat uw inhoud snel wordt geproduceerd en gepost, zodat het nog steeds relevant is wanneer u het post.

Als u hierover meer tips wilt, is hier een gids voor het volgen van trends en het schrijven van nieuwswaardige inhoud

Voorbeeld

Een van de beste nieuwsblogs op het gebied van SEO is Search Engine Land.

Bijna al hun inhoud is gericht op de nieuwste updates in de SEO-wereld, en de site is een knooppunt geworden voor marketeers en bedrijven.

11. Interviews

Interviews kunnen een heel populair blogonderwerp zijn, en ze hebben ook een groot potentieel om gedeeld te worden. Je kunt echt iedereen interviewen voor een interviewpost, van de CEO van je bedrijf tot een klant of een influencer in verband met je niche.

De sleutel tot interview posts is het verschaffen van inzicht dat de lezer echt zal boeien. Ze willen niet de favoriete kleur van je geïnterviewde weten, dus zorg ervoor dat je wat tijd besteedt aan het plannen van je vragen zodat je lezers iets nieuws en nuttigs zullen leren van het interview.

Voorbeeld

De blog Breakthrough Master interviewt regelmatig CEO's van bedrijven uit de omgeving. Hier is een voorbeeld:

De berichten bevatten een aantal harde vragen en gedetailleerde antwoorden die echt waarde toevoegen voor de lezers.

12. Ego-bait inhoud

Ego-bait content verwijst naar blogberichten die bedoeld zijn om backlinks en shares voor uw website te genereren door het ego van beïnvloeders en andere bloggers in uw niche te strelen.

Dit is hoe je dit soort berichten maakt.

Gebruik eerst een onderzoeksinstrument voor influencer marketing zoals BuzzStream om de populairste influencers, bloggers en thought leaders in uw vakgebied te vinden.

Schrijf vervolgens een bericht waarin je een opsomming geeft van de grootste en beste bloggers in jouw branche en neem ze daarin op.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een blog hebt over marketing. Je zou een blogbericht kunnen schrijven over "de beste marketingblogs om te volgen in 2022".

Zodra je het bericht hebt gepubliceerd, bel je de mensen aan wie je een shout-out hebt gegeven en laat je hen dat weten. Hopelijk delen zij het bericht met hun publiek, waardoor er verkeer komt en je een krachtige backlink verdient.

U kunt blogger outreach tools gebruiken om te helpen met zowel de prospectie als de outreach stappen.

Voorbeeld

Hier is een geweldig voorbeeld van ego-bait content van Nomadic Matt. In dit bericht somt hij zijn lijst van favoriete reisblogs op en noemt hij veel van zijn grootste concurrenten.

Zodra hij het had gepubliceerd, had hij gemakkelijk zijn concurrenten kunnen bereiken om hen op de hoogte te brengen van het bericht en in het proces waardevolle relaties op te bouwen en gratis promotie te verdienen.

13. Tips & trucs

Het delen van uw voorkennis is een andere geweldige manier om een hooggeplaatst blogbericht te schrijven. Blogs over tips en trucs zijn bijzonder populair en nuttig, waardoor ze een grote hit zijn bij het blogpubliek.

Het leuke van dit idee is dat het echt op elke niche kan worden toegepast. Je kunt tips en trucs delen over werkelijk alles, of je nu een mamablog, een foodblog of een lifestyleblog hebt, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Als u wilt dat uw tips en trucs artikelen een succes worden, probeer dan originele tips te delen die niet in concurrerende artikelen worden genoemd, en dit kan u helpen om u te onderscheiden van de massa.

Voorbeeld

Hier bij Blogging Wizard delen we graag tips en trucs over bloggen. Hier is een van onze meest recente berichten over slimme tips voor bloggers:

Zoals u ziet, zijn de vermelde tips bruikbaar en inzichtelijk, en bevatten ze originele ideeën die we tijdens onze blogreis hebben geleerd, en niet alleen opgesomde informatie uit artikelen van concurrenten.

14. FAQ berichten

Als u een product of dienst verkoopt op uw website, dan kunnen uw klanten en publiek veel vragen hebben. Een van de beste manieren om uw blog te vullen en de vragen van uw publiek te beantwoorden is het schrijven van een FAQ-post.

FAQ staat voor vaak gestelde vragen, en een FAQ-post kan een zeer nuttige aanvulling zijn op uw blog.

Zie ook: 3 krachtige copywriting tactieken om een betere blogger te worden

Ze zijn snel geschreven. En voor bedrijven zullen ze u waarschijnlijk veel tijd besparen als het gaat om klantenondersteuning. U kunt uitzoeken wat uw klanten vragen op basis van eerdere vragen die u hebt ontvangen of met behulp van een hulpmiddel voor trefwoordenonderzoek zoals Answer the Public.

Voorbeeld

Sommige websites maken interactieve helppagina's voor FAQ's, maar u kunt ze ook presenteren in de vorm van een blogbericht, zoals thealist.me hier heeft gedaan:

Zie ook: Amelia Review & Tutorial 2023 - Een WordPress Afsprakenboekingssysteem maken

Met deze strategie kunt u inzoomen en vragen over specifieke onderwerpen beantwoorden in plaats van alleen algemene vragen over uw bedrijf te beantwoorden.

Laatste gedachten

Tot zover onze opsomming van ideeën voor blogposts. Hopelijk heeft dit u enkele ideeën gegeven voor wat u kunt bloggen.

Maar vergeet niet dat dit slechts ideeën zijn voor enkele populaire blogpostformaten, om u op weg te helpen. Uiteindelijk moet u berichten schrijven over onderwerpen waar u verstand van hebt en die aanslaan bij uw doelgroep.

De beste manier om blogpostonderwerpen te bedenken is door zorgvuldig en weloverwogen zoekwoordenonderzoek. U kunt hier leren hoe u met zoekwoordenonderzoek kunt beginnen.

De reden dat wij deze aanpak aanbevelen is dat het de kans vergroot op langdurig restverkeer van zoekmachines zoals Google.

Veel geluk!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.