7 Beste WordPress Caching Plugins voor 2023 (vergelijking)

 7 Beste WordPress Caching Plugins voor 2023 (vergelijking)

Patrick Harvey

Worstelt u met de snelheid van uw site, ondanks het gebruik van een kwaliteitshost en een schoon, lichtgewicht thema? Zijn uw SEO-klasseringen niet zo hoog als u denkt dat ze zouden moeten zijn?

Wat je nodig hebt is een hoogwaardige caching-plugin die een statische versie van je site genereert om aan bezoekers te serveren, in plaats van ze telkens de hele site te laten laden.

In dit bericht behandelen we de beste WordPress caching plugins om laadtijden te verbeteren & Web Core Vitals.

Laten we beginnen:

De beste WordPress caching plugins om je website te versnellen - samenvatting

 1. WP Rocket - Beste allround WordPress caching plugin.
 2. Cache Enabler - Een eenvoudige caching plugin die gemakkelijk te gebruiken is.
 3. Breeze - Eenvoudige gratis caching plugin onderhouden door Cloudways.
 4. WP Snelste Cache - Een goed uitgeruste caching plugin.
 5. Comet Cache - Freemium caching plugin met een solide set functies.
 6. W3 Total Cache - Veel mogelijkheden, maar ingewikkeld in gebruik. Ideaal voor ontwikkelaars.
 7. WP Super Cache - Een eenvoudige caching plugin onderhouden door Automattic.

1. WP Rocket

WP Rocket Het wordt gebruikt op meer dan 1 miljoen websites, en enkele van zijn klanten zijn SeedProd, ThemeIsle, MainWP, Beaver Builder, CoSchedule en Codeable.

De code is schoon, becommentarieerd en gevuld met haken, waardoor het een ideale optie is voor ontwikkelaars. WordPress multisite wordt ook ondersteund.

Eigenschappen:

 • Pagina caching - Caching is standaard ingeschakeld in de plugin en is de meest essentiële functionaliteit om de snelheid van de site te verbeteren. Winkelwagen- en afrekenpagina's die door e-commerce plugins worden gegenereerd zijn uitgesloten.
 • Browser Caching - WP Rocket slaat statische, op CSS en JS gebaseerde inhoud op in de browser van uw bezoeker voor snellere laadtijden wanneer deze extra pagina's op uw site bezoekt.
 • Cache Preloading - Simuleert een bezoek en laadt de cache vooraf op na elke opruiming om dingen te versnellen wanneer zoekmachine bots uw website crawlen. U kunt ook DNS prefetching inschakelen door DNS resoluties van externe domeinen vooraf te laden.
 • Sitemap Preloading - Sitemaps gegenereerd door Yoast, All-in-One SEO en Jetpack worden automatisch gedetecteerd, en URL's uit sitemaps worden vooraf geladen.
 • Vertraging van JavaScript-uitvoering - Vergelijkbaar met het lui laden van afbeeldingen, maar dan voor Javascript. Zal leiden tot enorme prestatiewinst en verbetering van mobiele PageSpeed-scores.
 • Bestandsoptimalisatie - Minificatie voor HTML-, CSS- en JS-bestanden is beschikbaar, evenals Gzip-compressie. Query strings worden ook verwijderd uit CSS- en JS-bestanden om de prestatiecijfers in websiteprestatietools zoals Pingdom, GTmetrix en Google PageSpeed Insights te verbeteren. U kunt ook JS-bestanden uitstellen.
 • Beeldoptimalisatie - Lazy load afbeeldingen op uw site, zodat ze alleen worden geladen wanneer bezoekers scrollen waar ze worden weergegeven.
 • Database Optimalisatie - U kunt de database van uw site onmiddellijk opschonen en regelmatige schoonmaakbeurten plannen om alles automatisch soepel te laten verlopen.
 • Google Fonts Optimalisatie - WP Rocket verbetert de prestatiecijfers door HTTP-verzoeken, waaronder die van Google Fonts, te combineren in groepen.
 • CDN-compatibiliteit - Integratie met talrijke CDN diensten is beschikbaar door het invoeren van uw CDN CNAME record. Een directe integratie met Cloudflare maakt het mogelijk om de cache van Cloudflare te beheren en de ontwikkelingsmodus in te schakelen vanuit het WordPress dashboard.

WP Rocket is beschikbaar voor slechts $49 voor één website en één jaar ondersteuning en updates. Verlengingen worden aangeboden met 30% korting. Alle plannen worden ondersteund door een 14-dagen restitutiebeleid.

Probeer WP Rocket

2. Cache Enabler

Cache Enabler is een gratis WordPress caching plugin van KeyCDN, een high-performance content delivery network service geoptimaliseerd voor meerdere content management systemen.

Cache Enabler is lichtgewicht en heeft ondersteuning voor custom post types, WordPress multisite en de mogelijkheid om caching te implementeren via WP-CLI commando's, inclusief het wissen van de cache voor alle pagina's, object ID's 1, 2 en 3, en bepaalde URL's.

Eigenschappen:

 • Pagina caching - Cache Enabler biedt page caching met automatische en on-demand cache clearings. U kunt zelfs de cache van specifieke pagina's wissen.
 • Bestandsoptimalisatie - Minification is beschikbaar voor HTML en inline JS. KeyCDN raadt aan Autoptimize te gebruiken voor volledige optimalisatie. Gzip compressie is ook beschikbaar.
 • WebP-ondersteuning - Cache Enabler zal compatibele JPG- en PNG-bestanden omzetten in WebP-afbeeldingen wanneer het gebruikt wordt naast Optimus, KeyCDN's plugin voor beeldcompressie.

Cache Enabler is geheel gratis te gebruiken en te downloaden uit de WordPress plugin directory.

Probeer Cache Enabler gratis uit

3. Breeze

Breeze is een gratis WordPress caching plugin ontwikkeld en onderhouden door Cloudways, een host die flexibele plannen en ondersteuning voor meerdere CMS'en biedt. Cloudways sites hebben standaard Varnish caching systemen ingebouwd, die caching op server niveau implementeert. Breeze ondersteunt Varnish en vult dit aan met pagina caching.

WordPress multisite wordt ook ondersteund. U kunt ook uw database optimaliseren en het laden van Javascript uitstellen, enz.

Eigenschappen:

 • Pagina caching - Breeze is Cloudways' manier om de pagina's van uw WordPress site te cachen, maar u kunt er ook voor kiezen om individuele bestandstypen en URL's uit te sluiten van caching.
 • Bestandsoptimalisatie - Deze plugin groepeert en miniseert HTML, CSS en JS bestanden om de bestandsgrootte te verminderen en tegelijkertijd het aantal verzoeken dat uw server ontvangt te beperken. Gzip compressie is ook beschikbaar.
 • Database Optimalisatie - Met Breeze kun je de WordPress database opschonen.
 • CDN Integratie - De plugin werkt goed met de meeste CDN diensten en is ontworpen om afbeeldingen, CSS en JS bestanden van een CDN te serveren.

Breeze is gratis te gebruiken voor Cloudways klanten en algemene WordPress gebruikers.

Probeer Breeze gratis uit

4. WP Fastest Cache

WP Snelste Cache is een van de meest populaire caching plugins voor WordPress. Het wordt gebruikt op meer dan 1 miljoen sites en heeft talrijke functies voor site-optimalisatie.

Hoewel de plugin eenvoudig in te stellen en te gebruiken is, zijn er toch een aantal verschillende technische instellingen en functies die geavanceerde gebruikers kunnen configureren om de plugin nog verder te optimaliseren.

Eigenschappen:

 • Pagina caching - Deze plugin biedt pagina caching en de mogelijkheid om handmatig cache en minified bestanden te verwijderen. U kunt ook een cache timeout rate opgeven. Widget caching is inbegrepen evenals pagina uitsluiting.
 • Voorbelasting - Laad een cache-versie van uw site vooraf wanneer deze wordt opgeruimd om te voorkomen dat zoekmachine-bots of gebruikers deze taak onbewust moeten uitvoeren.
 • Browser Caching - Net als WP Rocket slaat WP Fastest Cache statische inhoud op in de browser van uw bezoeker om de prestaties van uw site te verbeteren terwijl ze van pagina naar pagina springen.
 • Bestandsoptimalisatie - Minimaliseer en combineer HTML, CSS en JS voor verbeterde paginasnelheid. Render-blocking JS en Gzip compressie is ook beschikbaar.
 • Beeldoptimalisatie - Deze plugin verkleint de bestandsgrootte van uw afbeeldingen en converteert JPG- en PNG-afbeeldingen naar WebP. Helaas wordt de eerstgenoemde dienst in rekening gebracht tegen een tarief van één afbeelding optimalisatie per credit. Credit tarieven zijn $0,01 voor één, $1 voor 500, $2 voor 1.000, $8 voor 5.000 en $15 voor 10.000. U kunt ook lazy loading voor afbeeldingen implementeren.
 • Database Optimalisatie - Schoont de database van uw site op door revisies van berichten, weggegooide pagina's en berichten, commentaren met het label Trash of Spam, trackbacks en pingbacks, en tijdelijke opties te verwijderen.
 • Google Fonts Optimalisatie - Deze functie laadt Google Fonts asynchroon op uw site om de snelheid van de site te verhogen en de prestatiescores te verbeteren.
 • CDN-ondersteuning - WP Fastest Cache ondersteunt CDN-diensten, met name Cloudflare.

WP Fastest Cache is een freemium plugin, wat betekent dat je er gratis mee aan de slag kunt door het te installeren vanuit de WordPress plugin directory. De premium versie kost eenmalig minimaal 59 dollar.

Probeer WP Fastest Cache gratis uit

5. Comet Cache

Comet Cache is een freemium caching plugin van WP Sharks. Het biedt automatische caching voor algemene WordPress gebruikers, maar bevat tal van functies voor ontwikkelaars. Deze omvatten een geavanceerd plugin systeem waar ontwikkelaars mee kunnen spelen naast WP-CLI cache commando's. Er zijn ook tal van manieren om de cache instellingen van de plugin aan te passen.

Comet Cache is ook compatibel met WordPress multisite, ManageWP en InfiniteWP.

Eigenschappen:

 • Pagina caching - De pagina caching van Comet Cache serveert standaard geen pagina's in de cache aan ingelogde gebruikers of recente commenters, noch worden beheerpagina's, inlogpagina's, POST/PUT/DELETE/GET-verzoeken of WP-CLI-processen in de cache opgeslagen. U kunt ook het automatisch wissen van de cache voor specifieke posttypes en taxonomieën (startpagina, blogpagina, auteurspagina's, individuele categorieën en tags, enz.) uitschakelen. 404-verzoeken en RSS-feeds worden ookin het cachegeheugen.
 • Auto Cache Motor - Deze tool laadt de cache van uw site vooraf in intervallen van 15 minuten om te voorkomen dat een zoekmachinebot een cacheversie van uw site genereert.
 • Browser Caching - Extra pagina's sneller aan bezoekers aanbieden door statische inhoud in hun browser op te slaan.
 • Bestandsoptimalisatie - Een HTML Compressor tool combineert en miniseert HTML, CSS en JS bestanden. Gzip compressie is ook beschikbaar.
 • CDN-compatibiliteit - Comet Cache ondersteunt meerdere CDN hostnamen en stelt je in staat om sommige of alle statische bestanden op je site vanaf een CDN te serveren.

U kunt gratis aan de slag met Comet Cache's basis pagina caching, browser caching en geavanceerde plugin systeem. Extra functies zijn beschikbaar in een premium versie voor slechts een eenmalig bedrag van $39 voor een single-site licentie. Dit bedrag omvat drie jaar ondersteuning, waarna u $9 moet betalen voor elk extra jaar ondersteuning.

Probeer Comet Cache gratis uit

6. W3 Total Cache

W3 Total Cache is een populaire WordPress caching plugin met meer dan 1 miljoen actieve installaties. Het is een van de meest gebruikte caching plugins beschikbaar voor het CMS, ook al is het een van de meest technische.

Daarover gesproken, W3 Total Cache is compatibel met WordPress multisite, en caching via WP-CLI commando's is ook beschikbaar.

Eigenschappen:

 • Pagina caching - W3 Total Cache's page caching biedt caching voor pagina's, berichten en feeds voor berichten, categorieën, tags, commentaar en zoekresultaten. Caching voor database objecten en objecten en fragmenten in het geheugen is ook beschikbaar.
 • Browser Caching - Browser caching is beschikbaar met cache control, future expires headers en entity tags.
 • Bestandsoptimalisatie - Minimaliseer en combineer HTML, CSS en JS-bestanden. Minificatie is ook beschikbaar voor berichten en pagina's, evenals inline, ingesloten en CSS en JS van derden. U kunt ook niet-kritische CSS en JS uitstellen.
 • Beeldoptimalisatie - Lazy loading is beschikbaar om te voorkomen dat grote afbeeldingen de paginasnelheid negatief beïnvloeden.
 • CDN Integratie - Deze plugin maakt het ook gemakkelijk om je site aan te sluiten op een CDN-service en je HTML-, CSS- en JS-bestanden vanaf daar te laten serveren.

De meeste instellingen van W3 Total Cache zijn opgenomen in de gratis versie, die u rechtstreeks kunt downloaden van WordPress.org. W3 Total Cache Pro kost $99/jaar en omvat fragment caching samen met toegang tot W3 Total Cache's extensie framework, twee functies bedoeld om geavanceerde gebruikers en ontwikkelaars te verleiden.

Probeer W3 Total Cache gratis uit

7. WP Super Cache

WP Super Cache is een populaire WordPress caching plugin, officieel ontwikkeld en onderhouden door Automattic zelf. Het is een gratis en eenvoudige caching plugin die je kunt activeren en laten zoals hij is, maar hij heeft ook tal van instellingen die je naar wens kunt configureren.

WP Super Cache is ook compatibel met WordPress multisite, en er zijn veel haken en functies ingebouwd voor ontwikkelaars om mee te spelen en te optimaliseren.

Eigenschappen:

 • Pagina caching - Deze plugin cached uw site door verschillende statische HTML bestanden te genereren (of cache versies van uw site) gebaseerd op de acties van een gebruiker. Deze omvatten of ze al dan niet ingelogd zijn en of ze al dan niet recent commentaar hebben gegeven. Er zijn ook drie verschillende vormen van caching waaruit u kunt kiezen om de manier waarop de plugin uw site cached te controleren. Het varieert van een eenvoudige "set-it-and-forget" modus tot eenmeer technische versie die PHP-bewerking voor ontwikkelaars mogelijk maakt.
 • Cache Preloading - Laad regelmatig een cache-versie van uw site (nadat de cache is gewist) om te voorkomen dat zoekmachine-bots of bezoekers de dupe worden van het genereren van nieuwe bestanden.
 • CDN Integratie - Met WP Super Cache kunt u versies van de HTML-, CSS- en JS-bestanden van uw site in de cache plaatsen via een CDN-service naar keuze voor betere prestaties.
 • .htaccess optimalisatie - Deze plugin werkt het .htaccess bestand van je site bij. Het is aan te raden een backup te maken voor de installatie.

WP Super Cache is een gratis WordPress caching plugin die kan worden gedownload uit de officiële WordPress plugin directory.

Probeer WP Super Cache gratis uit

Hoe kies je de beste WordPress caching plugin voor je site?

Het kiezen van een caching-plugin voor uw site kan moeilijk zijn. Ze zullen alleen met elkaar conflicteren als u er twee of meer tegelijk gebruikt, en ze bieden elk vergelijkbare functies op verschillende manieren. Bovendien is caching een zeer technisch onderwerp, wat het nog moeilijker kan maken om te bepalen welke optie u moet kiezen.

Zie ook: Hoe Dashicons te gebruiken in WordPress - Een stap-voor-stap handleiding

Neem eerst contact op met uw host. Zij kunnen caching voor u implementeren op serverniveau. Sommige beperken zelfs het soort plugins dat u kunt installeren. Kinsta, bijvoorbeeld, verbiedt alle cachingplugins behalve WP Rocket op zijn servers. Het schakelt de cachingfunctionaliteit van WP Rocket standaard uit, maar staat u toe de andere functies ervan te gebruiken.

En deze functies alleen al maken WP Rocket nog steeds de moeite waard. Vooral omdat de meeste snelheidsoptimalisatie-plugins caching bevatten, zodat ze op Kinsta regelrecht verboden zijn.

U moet er ook voor zorgen dat de plugin start- en vernieuwingstarieven heeft die overeenkomen met uw budget.

Zie ook: De complete gids voor het plannen, creëren en leveren van Lead Magnets (met voorbeelden)

Voor de meeste sites, WP Rocket zal het meest ideaal zijn, aangezien het geavanceerde functies heeft die Google's Web Core Vitals helpen en aanzienlijke prestatiewinst kunnen opleveren.

Als u een gratis WordPress caching plugin wilt, raden wij u aan eens te kijken naar Cache Enabler ten eerste omdat het zo eenvoudig te gebruiken is.

Omdat sitesnelheid zo belangrijk is voor SEO en gebruikerservaring, kunt u het beste een plugin kiezen die verschillende manieren biedt om uw site te optimaliseren. Tot deze plugins behoren oplossingen als WP Rocket, WP Fastest Cache en Comet Cache.

En als u meer manieren zoekt om de prestaties van WordPress te verbeteren, kijk dan eens naar Perfmatters. Het voegt veel functies toe die andere caching plugins niet bieden, met name de mogelijkheid om te bepalen welke scripts op specifieke pagina's worden geladen. Samen met WP Rocket kan het een dramatisch effect hebben op de prestaties.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.