7 Beste WordPress Landing Page Plugins voor 2023: Beproefd & Getest

 7 Beste WordPress Landing Page Plugins voor 2023: Beproefd & Getest

Patrick Harvey

Wilt u conversiegerichte WordPress landingspagina's bouwen?

Je hebt een landing page plugin nodig die het proces zo snel en gemakkelijk mogelijk maakt.

In deze post ontdek je de beste WordPress landingspagina plugins op de markt en aanbevelingen voor verschillende situaties.

Laten we beginnen:

De beste WordPress landingspagina plugins vergeleken

 1. Thrive Architect - Beste algemene landing page builder. Flexibele editor en grote selectie van landing page templates.
 2. OptimizePress - De visuele editor is gemakkelijk te gebruiken en er is een grote keuze aan sjablonen. Inclusief een sales funnel builder en een checkout page builder.
 3. Landingi - Krachtige SaaS landing page tool die integreert met WordPress. Ideaal voor wie naast andere content management systemen ook met WordPress werkt.
 4. SeedProd - Solide speciale plugin voor het maken van landingspagina's & andere campagnepagina's.
 5. Bever Bouwer - Geweldige paginabouwer die ook landingspagina's kan maken.
 6. Elementor Pro - Populaire page builder plugin. Ideaal voor wie een volledige site builder wil die ook landingspagina's aankan. De meeste templates zijn voor websites niet voor landingspagina's.
 7. Brizy - Mist enkele functies van andere plugins, maar biedt een uitstekende gebruikersinterface.

Laten we nu ingaan op de specifieke kenmerken van elke WordPress plugin:

1. Thrive Architect

Thrive Architect is een populaire WordPress landing page plugin. Hoewel het kan worden gebruikt als een page builder voor pagina's en posts, is het perfect voor het bouwen van conversiegerichte WordPress landing pages en andere funnel pages.

Je krijgt een drag & drop page editor met geavanceerde controle over mobiele responsiviteit. En alle conversiegerichte pagina-elementen die je nodig hebt. De visuele editor is gemakkelijk te gebruiken en de front-end style editor betekent dat je de pagina kunt visualiseren terwijl je hem bouwt.

Voeg inschrijfformulieren voor e-mail toe aan je landingspagina's en koppel je formulieren eenvoudig aan populaire e-mailmarketingdiensten. En zelfs aan enkele minder populaire aanbieders waarmee de meeste plugins niet integreren, zoals SendOwl en WebinarJam.

Zie ook: Pinterest SEO: hoe u uw Pinterest marketing strategie algoritmisch kunt beveiligen

U kunt ook allerlei conversiegerichte elementen aan uw pagina's toevoegen, zoals call-to-action knoppen, testimonials, countdown timers, prijstabellen, mobiel-responsieve gegevenstabellen, contactformulieren en meer.

U kunt landingspagina's bouwen binnen de lay-out van uw thema, beginnen met een volledig lege pagina, of een van de meer dan 270 paginasjablonen laden. Dankzij de sets met themasjablonen kunt u gemakkelijk een verkooptrechter bouwen die visueel bij elkaar past.

Eigenschappen:

 • Aanpasbare drag & drop visuele editor.
 • 270+ landingspagina sjablonen georganiseerd in thema sets.
 • API-integraties voor de meeste populaire e-mailmarketingdiensten.
 • A/B split-testing add-on (bekijk Thrive Optimize).
 • Bewerk zowel berichten als pagina's.
 • Integreert met andere Thrive Themes producten.
 • Regelmatig bijgewerkt en onderhouden met een focus op de kernfunctionaliteit van de landingspagina.

Prijzen: $99/jaar (wordt daarna verlengd tot $199/jaar) voor een standalone product of toegang tot alle Thrive Themes producten voor $299/jaar (wordt daarna verlengd tot $599/jaar) met Thrive Suite .

Krijg toegang tot Thrive Architect

Lees meer in onze Thrive Architect review.

2. OptimizePress 3.0

OptimizePress is een speciaal gebouwde WordPress landingspagina plugin die je hele verkooptrechter kan aandrijven.

Het is 100% gericht op het maken van hoog-converterende marketingpagina's die u leads, klanten en e-mailabonnees opleveren.

Versie 3.0 is vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Het is nu een van de meest verfijnde drag & drop editors die ik tot nu toe heb getest. Ze noemden hun nieuwe editor, "The Lightning Builder" en die naam is welverdiend.

Ze hebben een nieuwe selectie landingspagina-sjablonen, waaronder: squeeze-pagina's, long-form sales-pagina's, video sales-pagina's, lead capture-pagina's, video landing-pagina's, bedankpagina's, cursuspagina's, webinar-pagina's en meer. En sommige sjablonen zijn ontworpen in sets voor consistentie in uw hele sales funnel.

Een op lead generation gericht WordPress thema is inbegrepen en op sommige plannen krijg je toegang tot een checkout builder en funnel builder.

De funnel builder is geweldig. U kunt verkooptrechters opbouwen vanuit het niets of vanuit kant-en-klare sjablonen. Vervolgens kunt u analyses uitvoeren en A/B-tests uitvoeren op uw funnelpagina's om de conversies te verhogen.

Eigenschappen:

 • Eenvoudige maar krachtige drag & drop editor maakt het ontwerpen van pagina's eenvoudig.
 • Grote selectie landingspagina sjablonen ontworpen in sets.
 • Grote selectie van e-mail + webinar integraties.
 • Ga verder dan eenvoudige trechterpagina's en creëer volledige verkooptrechters.
 • Integreer betalingsgateways en bouw conversiegerichte afrekenpagina's.
 • Mogelijkheid om scripts op uw landingspagina's uit te schakelen.
 • Inclusief een op lead generation gericht WordPress thema.

Prijzen: Vanaf $129/jaar.

Ontvang OptimizePress 3

3. Landingi

Landingi is veel meer dan een plugin voor je WordPress landingspagina's. Het is een compleet leadgeneratie platform.

Omdat het een SaaS-oplossing is, kunt u landingspagina's en hele websites bouwen met een drag & drop editor, en ze publiceren zonder uw serverbronnen te belasten.

U kunt ervoor kiezen om de landingspagina rechtstreeks naar uw website te pushen, via de Landingi WordPress plugin. U kunt ook een HTML-pagina rechtstreeks naar uw server uploaden, of ze publiceren via een Landingi URL (geweldig voor tijdelijke pagina's).

Met Landingi kunt u pagina's op meerdere domeinen beheren vanuit één dashboard. Dit kan een enorme tijdsbesparing zijn als u klanten heeft of veel websites heeft.

Hun drag & drop page builder bevat 300+ voor conversie geoptimaliseerde sjablonen. Hoewel hun ontwerpen er ongelooflijk uitzien, zijn ze geweldig voor conversie. Een voorbeeld: een sjabloon voor een lead generation page die ik heb gebruikt (en waaraan ik ongeveer 10-15 minuten heb besteed om aan te passen) converteert met meer dan 30% zonder enige A/B-test.

Eigenschappen:

 • Drag & drop builder visuele bouwer
 • Volledig gehoste oplossing betekent dat pagina's worden geladen op hun snelle servers
 • Popup-sjablonen & lightboxen
 • Integreert met populaire e-mailproviders
 • CRM en verkoopintegraties
 • A/B split testen (niet op laagste plan)

Prijzen: Plannen beginnen vanaf $55/maand (jaarlijks gefactureerd).

Probeer Landingi gratis

4. SeedProd

Er was eens een tijd, SeedProd was de defacto plugin voor het maken van coming soon stijl landingspagina's.

Nu is SeedProd veranderd in een speciale landing page builder plugin voor WordPress.

Je krijgt nu toegang tot een drag & drop visual builder waarmee je allerlei funnelpagina's kunt bouwen. En die alle conversiegerichte elementen bevat die je nodig hebt om je lead generation inspanningen te verbeteren.

Dit omvat webinar pagina's, squeeze pagina's, lead capture pagina's, verkoop pagina's, en nog veel meer. U kunt ook lead generation gerichte 404 error pagina's maken.

Begin met een landingspaginasjabloon dat aan uw behoeften voldoet. Pas uw pagina aan. En integreer uw opt-in formulier met e-mailproviders zoals ConvertKit, ActiveCampaign, AWeber en meer. U kunt ook een CTA-knop toevoegen die naar uw afrekenpagina verwijst.

Kenmerken:

 • Drag & drop visuele editor.
 • Grote selectie van moderne landingspagina sjablonen.
 • Kant-en-klare ontwerpsecties om het bouwen van pagina's te versnellen.
 • Ingebouwde coming soon & onderhoudsmodi.
 • Revisiegeschiedenis en toegangscontrole.
 • Toegang tot meer dan 2 miljoen stockfoto's.
 • API-integraties met populaire e-mailmarketingsoftware.

Prijzen: Vanaf 39,50 dollar.

Ontvang SeedProd

5. Beaver Builder

Bever Bouwer is een drag & drop page building plugin die gebruikt kan worden voor het maken van WordPress landingspagina's.

Met behulp van de front-end visuele editor kunt u in het oog springende aangepaste paginalay-outs maken zonder enige moeite. De editor voelt soepel en licht aan - hij hangt niet tijdens het opslaan.

U kunt opt-in formulieren, contactpagina's, prijstabellen en andere conversiegerichte elementen toevoegen, maar niet zoveel als Thrive Architect.

Er is een mooie selectie sjablonen inbegrepen, voor zowel inhoudspagina's als landingspagina's. Dat gezegd hebbende, is de selectie vrij beperkt. De sjablonen die ze hebben zien er goed uit. En je kunt je eigen sjablonen maken.

Kenmerken:

 • Krachtige maar eenvoudige drag & drop visuele editor.
 • Grote selectie van elementen om aan uw pagina's toe te voegen.
 • Goed ontworpen maar beperkte selectie van landingspagina-sjablonen.
 • Ondersteunt WooCommerce.
 • Integreert met populaire e-mailproviders.
 • Volledig website ontwerp beschikbaar met de Themer add-on (apart verkrijgbaar).

Prijzen: Plannen beginnen bij $99 voor 1 jaar ondersteuning.

Krijg Beaver Builder

6. Elementor

Elementor is een andere populaire page builder plugin die gebruikt kan worden voor WordPress landingspagina's, productpagina's & marketing funnels.

Elementor heeft een geweldige drag & drop editor die je kunt gebruiken om aangepaste pagina lay-outs te maken.

Een van de redenen voor de populariteit van Elementor is dat er een gratis versie van de plugin is. Hoewel die versie een aantal geweldige functies heeft, heb je de Pro-versie nodig voor de visuele formulierbouwer & e-mailmarketingintegraties. En een heleboel andere coole functies (waarover dadelijk meer).

U krijgt toegang tot goed uitziende paginasjablonen en inhoudsblokken. De nadruk ligt echter duidelijk op het bouwen van websites en als zodanig ontbreken enkele van de meer conversiegerichte sjablonen.

Elementor heeft een indrukwekkende gratis versie, maar je hebt de betaalde versie nodig om toegang te krijgen tot het opt-in formulier element. Gelukkig is de betaalde versie betaalbaar en bevat deze nog veel meer functies, zoals popovers en een theme builder.

Eigenschappen:

 • Drag & drop visuele editor met grote selectie van widgets.
 • Inclusief popover builder.
 • WooCommerce page builder en 15+ shop widgets.
 • Thema bouwer functionaliteit is inbegrepen.
 • Uitbreidbaar via plugins van derden.
 • Grote selectie van landingspagina sjablonen beschikbaar.

Prijzen: Begint bij $59/jaar voor 1 site.

Ontvang Elementor Pro

Lees onze Elementor review.

7. Brizy

Brizy is een geweldige page builder plugin die gebruikt kan worden voor het maken van WordPress landingspagina's.

Hoewel Brizy een stuk nieuwer is dan andere plugins op deze lijst, heeft het een uiterst vlotte visuele editor.

In vergelijking met andere plugins op deze lijst is de functionaliteit beperkt, maar het maakt dit goed met een prachtige set voorgemaakte sjablonen.

Gebruik de drag & drop editor om vooraf gemaakte sjablonen aan te passen, of bouw pagina's met vooraf gemaakte blokken.

E-mail marketing integraties zijn beperkt, maar je kunt Zapier aansluiten als er geen directe integratie is. Brizy is actief in ontwikkeling, dus verwacht in de toekomst veel verbeteringen en extra functies.

Eigenschappen:

 • Krachtige drag & drop visuele editor.
 • Popup maker.
 • Bespaar tijd met vooraf gemaakte blokken.
 • Goede selectie van landingspagina sjablonen.
 • Integreer je Shortpixel account om afbeeldingen te comprimeren terwijl je ze uploadt naar de visual. editor.
 • Leads opgeslagen in WordPress zodat u geen e-mailprovider hoeft te integreren.

Prijzen: Begint bij 49 dollar per jaar. Er is een gratis versie beschikbaar met beperkte mogelijkheden.

Probeer Brizy Free

Wat moet je zoeken in een landing page plugin?

Als u op de meest efficiënte manier een conversiegerichte landingspagina wilt maken, is het de moeite waard het volgende te overwegen:

Drag & drop visuele editor voor volledige aanpassing

Het bouwen van je WordPress landingspagina moet eenvoudig zijn, maar er is niets erger dan een geweldig ontwerp dat je niet kunt aanpassen. Gelukkig hebben alle landingspagina plugins in deze post zeer functionele visuele editors.

Inschrijvingsformulieren voor e-mail

De meeste landing page plugins zijn voornamelijk page builders. Als je doel is om je e-maillijst of lead generation te laten groeien, zul je een manier nodig hebben om e-mail inschrijfformulieren toe te voegen aan je landing pages. Welke plugin je ook kiest, het moet dit element hebben.

E-mail marketing integraties

Als we het even bij e-mailaanmeldingen houden, zijn er veel e-mailmarketingdiensten op de markt. Bij het kiezen van een landingspagina-plugin voor WordPress is het belangrijk om te weten met welke e-mailmarketingaanbieder u uw aanmeldingsformulieren verbindt.

Sommige landing page plugins zoals Elementor hebben beperkte directe integraties. Terwijl Thrive Architect en OptimizePress beide de platforms ondersteunen die je zou verwachten, zoals ConvertKit, ActiveCampaign en GetResponse. Maar ze ondersteunen ook Campaign Monitor, Constant Contact, Mailerlite, Brevo, Sendy en SendLane.

Zie ook: 21+ Beste WordPress Portfolio Thema's Voor 2023

Een leuke functie van Thrive Architect is de functie "aangepaste HTML-formulieren". Als er bijvoorbeeld geen integratie is met uw e-mailprovider, kunt u de code van een HTML-formulier toevoegen, en de plugin zal e-mailabonnees via dat formulier sturen. Het is een goede work around die sneller is dan de integratie van een tool zoals Zapier.

A/B split testing functionaliteit

Als het gaat om het optimaliseren van je WordPress landingspagina, is de best practice niet meer dan een startpunt. Om conversies echt te verbeteren moet je testen om te vinden wat werkt.

In een ideale wereld zijn A/B-splittests inbegrepen zonder dat u een plugin van derden hoeft te installeren of een ander hulpmiddel hoeft te integreren. Splittests werken het best als ze eenvoudig en probleemloos zijn.

Als je bijvoorbeeld Thrive Architect koopt, krijg je ook toegang tot Thrive Optimize - hun split-testing add-on. OptimizePress heeft een sales funnel add-on die split-testing en het volledig bouwen van sales funnels omvat. En Divi Builder heeft split-testing direct in de kernplugin ingebouwd.

Themasjablonen om uw landingspagina's op te bouwen

Ik begrijp werkelijk niet waarom de meeste landing page plugins geen thematische sjablonen aanbieden.

De meeste plugins op deze lijst bieden een grote selectie van vooraf gemaakte sjablonen, maar Thrive Architect & OptimizePress geven sjablonen vrij in sets. Het mooie hiervan is dat je snel hele sales funnels kunt uitbouwen met bijpassende ontwerpen, zonder dat je hoeft te knoeien om van een lead capture page een bedank- of bevestigingspagina te maken.

Hetzelfde geldt voor Divi - ze hebben een mooie selectie van kant-en-klare lay-outs ontworpen in thematische sets. Hoewel, sommige van deze zijn voor gewone website pagina's in plaats van landingspagina's.

Het is waar, dit is niet noodzakelijk een spelbreker, maar het is iets om te overwegen omdat het het maken van landingspagina's zoveel gemakkelijker maakt.

Wat is de beste landingspagina plugin?

De beste plugin hangt af van uw behoeften.

Over het geheel genomen zijn Thrive Architect en OptimizePress het meest geschikt voor het ontwerpen van landingspagina's. Dit komt tot uiting in hun functies en de selecties landingspagina-sjablonen die je krijgt.

Thrive Architect heeft de meest flexibele visuele editor waardoor u complexere ontwerpen kunt maken. Het profiteert ook van een diepe integratie met andere Thrive Themes producten waaronder hun A/B testing add-on (Thrive Optimize) en hun opt-in formulier plugin (Thrive Leads).

OptimizePress heeft een minder flexibele visuele editor, maar is gemakkelijker te gebruiken. Het profiteert ook van een conversiegericht WordPress-thema, checkout builder en funnel builder.

De funnel builder is bijzonder indrukwekkend. Hij bevat vooraf gebouwde funnelsjablonen, een visueel overzicht van uw funnel, A/B-tests en analyses.

De meeste andere WordPress plugins op deze lijst zijn vooral gericht op webdesigners en algemene paginabouw, dus hun ontwikkelingsfocus weerspiegelt dat.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.