Hoe gratis de DNS-geschiedenis bekijken (4 tools)

 Hoe gratis de DNS-geschiedenis bekijken (4 tools)

Patrick Harvey

Wilt u een wijziging in de geschiedenis van het Domain Name System (DNS) traceren zonder de bank te breken?

Het DNS staat beter bekend als het telefoonboek van het internet. Maar meer dan dat, het DNS helpt om IP-adresnummers om te zetten in leesbare domeinnamen. In feite is het wat mensen in staat stelt om op het net te surfen en gemakkelijk websites van hun gading te bezoeken. Dat gezegd hebbende, zijn er soms gevallen waarin u de geschiedenis van een DNS-record moet kennen.

In dit bericht bekijken we hoe u gratis uw DNS-records kunt bekijken en welke tools u daarvoor nodig hebt.

Hulpmiddelen om gratis DNS-records te bekijken

1. SecurityTrails

SecurityTrails is een van de beste DNS-opzoektools. Het beweert 's werelds grootste opslagplaats van historische DNS-gegevens te zijn en houdt al 11 jaar DNS-records bij.

Om dit hulpmiddel te gebruiken, hoeft u alleen maar de URL van de website in kwestie in te voeren en informatie te bekijken zoals:

Zie ook: Domeinnaamideeën: 21 manieren om snel een websitenaam te bedenken (+ infographic)
  • Huidige DNS-records
  • DNS-geschiedenis
  • URL-subdomeinen

U moet een gratis account aanmaken om sommige DNS-gegevens te zien, maar de interface is eenvoudig te gebruiken. Met het gratis plan krijgt u 50 zoekopdrachten per maand, DNS-recordgegevens en IP-adresgegevens.

2. WhoIS-verzoek

WhoISrequest is een andere geweldige manier om gratis de DNS-geschiedenis te bekijken. Het helpt u te bepalen of een domeinnaam eerder is geregistreerd en is goed voor alle nameserverwijzigingen sinds 2002.

Wanneer u een URL invoert die u wilt controleren, zal de tool u onmiddellijk vertellen of de domeinnaam geregistreerde naamswijzigingen heeft. Er is geen account vereist, hoewel u beperkt bent tot 5 lookups binnen een bepaald tijdsbestek, dus deze tool is misschien niet goed als u veel domeinen onderzoekt.

3. Volledige DNS

Complete DNS kan meer dan 2 miljard nameserverwijzigingen detecteren en wordt dagelijks bijgewerkt, zodat u erop kunt vertrouwen dat de gegevens die u ontvangt altijd actueel zijn.

Wanneer u een URL in de tool invoert, ziet u een visueel aantrekkelijke tijdlijn verschijnen van alle wijzigingen die in de loop der tijd in dat specifieke domein zijn aangebracht. Het zal u ook vertellen of het domein zelfs al eerder geparkeerd is geweest. Met een gratis account krijgt u 100 zoekopdrachten per maand, rapporten over de nameservergeschiedenis en rapporten over de omgekeerde nameserver. Als u geen account wilt aanmaken, bent u beperkt tot 3 zoekopdrachtenbinnen een bepaalde tijd.

4. ViewDNS.info

ViewDNS.info is een eenvoudig te gebruiken online tool waarmee u gratis de DNS-geschiedenis kunt bekijken. Hoewel het een beetje een verouderde interface heeft, is de informatie aanwezig en actueel.

Zie ook: Convert Pro Review 2023: Laat uw e-maillijst groeien en stimuleer conversies met WordPress.

Bovendien heeft deze website een heleboel andere nuttige hulpmiddelen zoals:

  • IP geschiedenis
  • Is mijn site down?
  • IP-locatiezoeker
  • Domein/IP Whois
  • En nog veel meer

Het gebruik van ViewDNS.info is volledig gratis en vereist geen account.

Inpakken

Enkele van de beste en gemakkelijkst te gebruiken online tools om gratis de DNS-geschiedenis te bekijken. Of u nu een nieuw domein wilt onderzoeken dat u overweegt, wilt controleren op verdachte activiteiten of gewoon nieuwsgierig bent naar de nameserver-geschiedenis van uw eigen domein, een van deze bovengenoemde tools geeft u in een oogwenk de informatie die u nodig hebt.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.