15 Beste WordPress Kennisbank & Wiki Thema's (editie 2023)

 15 Beste WordPress Kennisbank & Wiki Thema's (editie 2023)

Patrick Harvey

Met WordPress kun je elk type website maken. Dankzij duizenden thema's en plugins zijn er geen grenzen aan wat je kunt maken.

Hoewel de meeste bedrijfseigenaren WordPress gebruiken om hun zakelijke websites aan te drijven, is het de moeite waard om te vermelden dat u WordPress kunt gebruiken om uw relatie met klanten en cliënten te verbeteren door hen naar een eigen kennisbank te leiden.

Ervoor zorgen dat uw klanten volledig tevreden zijn met uw product of dienst is de beste manier om mond-tot-mondreclame en herhalingsaankopen te genereren. Het bieden van uitstekende ondersteuning is de sleutel tot klanttevredenheid en het goede nieuws is dat u geen extra geld hoeft uit te geven aan een platform van derden.

Met WordPress en een kennisbank-thema kunt u uw bezoekers een consistente uitstraling geven en tegelijkertijd dezelfde functionaliteit bieden als helpdeskplatforms.

Om je tijd te besparen op onderzoek, hebben we in dit artikel de beste kennisbank WordPress thema's verzameld.

Laten we eens kijken:

De beste WordPress kennisbank en Wiki thema's

De thema's op deze lijst omvatten zowel gratis als betaalde thema's. U vindt thema's die kunnen worden gebruikt als een standaard kennisbank, maar ook thema's die zijn afgestemd op wiki-achtige websites of zelfs ticketingsystemen.

Alle thema's op onze lijst zijn responsief en volledig aanpasbaar, maar bovenal beschikken ze over alle functies die een standaard kennisbankplatform zou moeten hebben.

1. KnowAll

Het KnowAll thema heeft een fris design en een AJAX-gestuurde zoekfunctie die onderwerpen suggereert terwijl een bezoeker zijn zoekterm intypt. Hierdoor kunnen ze snel antwoorden vinden, zelfs als ze niet precies weten wat ze zoeken. Behalve dat het thema responsief is, kunt u elk aspect van het thema aanpassen aan het merk van uw bedrijf via het paneel met thema-opties, waarmee u de wijzigingen kunt zien inreal-time.

Een opvallend kenmerk van het thema is het analysepaneel waarmee u kunt zien hoe uw bezoekers uw kennisbank doorzoeken en begrijpen wat ze niet kunnen vinden, zodat u passende inhoud kunt toevoegen. Koppel dat aan artikelfeedback en u zult in staat zijn een echt krachtige kennisbank te creëren die uw klanten dient en hen alle antwoorden geeft die ze nodig hebben.

Andere nuttige functies zijn het ordenen van artikelen en categorieën, aangepaste shortcodes en video-ondersteuning voor nuttige walkthroughs die zijn ingesloten vanaf YouTube of Vimeo.

Prijs: $149

2. WikiPress

WikiPress is een collaboratief wiki WordPress thema waarmee u een website kunt bouwen die gecentraliseerd is rond de distributie van informatie.

Het heeft een automatisch navigatiepaneel dat groeit naarmate u meer inhoud publiceert en nieuwe categorieën of groepen toevoegt.

WikiPress bevat demo-inhoud die in enkele seconden kan worden ingesteld en aangepast aan bijna elke gewenste lay-out.

Het thema is ook mobiel geoptimaliseerd en klaar voor vertaling.

Prijs: $99 voor een enkele licentie

3. Kennisbank

Knowledge Base is een responsief thema met een strak ontwerp met veel aanpassingsmogelijkheden, zodat u het gemakkelijk kunt integreren in uw bestaande website. Het thema wordt geleverd met 3 startpagina sjablonen en u kunt degene die u het beste bevalt met een enkele klik importeren.

Kennisbank ondersteunt een aangepast FAQ-posttype dat altijd nuttig is om toe te voegen aan de kennisbanksectie van uw site. Als u uw kennisbank een stap verder wilt brengen, kunt u bbPress installeren en uw klanten een manier bieden om in contact te komen met uw ondersteuningsteam of andere klanten.

Dit thema wordt geleverd met volledige ondersteuning voor bbPress, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over weergaveproblemen. Knowledge Base is ook geschikt voor vertalingen, zodat u het zelfs op een meertalige site kunt gebruiken.

Prijs: $39

4. Flatbase

Flatbase is een kennisbank thema dat hulp en ondersteuning biedt aan uw bezoekers zonder de kosten van het inhuren van een persoon.

Het heeft een AJAX live zoekfunctie, wat betekent dat bezoekers direct kunnen zoeken naar de informatie die ze nodig hebben.

Om het opzetten van uw kennisbank website gemakkelijk te maken, hebben ze één-klik demo import die u kunt aanpassen aan uw merk specificaties. Meerdere post lay-outs, evenals bbPress integratie.

Het thema biedt ook accordeon of lijst gestileerde FAQ sjablonen, en is klaar voor vertaling en ziet er geweldig uit op elk apparaat.

Prijs: $49

5. Wikilogie

Wikilogy is een wiki en encyclopedie WordPress thema ontworpen voor elk soort inhoud die je wilt publiceren.

Ontworpen als een encyclopedie is het goed georganiseerd, met een inhoudsindex die het beheer van uw berichten vergemakkelijkt. U kunt met Wikilogy verschillende websites maken, zoals een blog, archief, database of directory enz.

U kunt inhoudstabellen gebruiken om informatie en afbeeldingen te presenteren, zoals kaarten, tijdlijnen, historische gebeurtenissen enz.

WPBakery Page Builder drag & drop page builder maakt het eenvoudig om elke lay-out te maken zonder ook maar één regel code te hoeven aanraken.

Wikilogy is vertaalbaar en mobiel responsief.

Prijs: $59

Zie ook: WordPress vs Tumblr: Voordelen en nadelen voor 2023

6. kBase

kBase fungeert als een community gedreven WordPress thema dat hulp, ondersteuning en informatie levert, en is geschikt voor websites die willen fungeren als een helpcentrum, online bibliotheek of database.

Het thema wordt geleverd met zeven demo's die met één klik kunnen worden geïmporteerd, en kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Dit omvat meer dan 500 shortcodes en aanpassingsopties zoals prijstabellen, tijdlijnen, een voortgangsbalk die kan worden gebruikt door simpelweg de shortcode in uw berichten of pagina's te slepen.

Er zijn ook functies om FAQ en ondersteuningsforums te maken, en er is integratie voor bbPress en BuddyPress.

Prijs: $59

7. HelpGuru

Het HelpGuru-thema heeft een AJAX-gestuurde zoekfunctie waarmee klanten onmiddellijk het juiste antwoord op hun vraag kunnen vinden. Met het thema kunt u ook gemakkelijk de inhoud herschikken en feedback verzamelen over hulpartikelen, zodat u gemakkelijk kunt bepalen hoe nuttig uw inhoud is en deze kunt verbeteren.

De artikelen ondersteunen bestandsbijlagen, zodat u uw gebruikers kunt voorzien van screenshots, afbeeldingen, PDF-documenten en ander nuttig materiaal. Het thema is volledig responsief en zeer aanpasbaar, evenals SEO en vertaalbaar.

Prijs: $69

8. MyKnowledgeBase

MyKnowledgeBase is een gratis knowledge base thema met een minimalistisch ontwerp en alle functies die u nodig heeft om uw klanten en cliënten gedetailleerde ondersteuning te bieden.

De homepage kan worden geconfigureerd om te worden weergegeven in drie of vier kolommen en kunt u gemakkelijk meerdere categorieën toevoegen, samen met een lijst van de meest populaire artikelen voor elke categorie. U kunt de instellingen tweaken en gebruik maken van aangepaste header afbeelding, aangepaste achtergrond, en een eigen logo om de site titel en tagline te vervangen. Dit thema ondersteunt ook een volledige breedte sjabloon en een optionele zijbalk.

Prijs: Gratis

9. MyWiki

Een ander gratis beschikbaar wiki-thema is MyWiki. Deze biedt iets meer stijltweaks en laat je toe een aangepaste achtergrond te uploaden, uitgelichte afbeeldingen toe te voegen aan artikels, de kleuren te veranderen, de lay-out aan te passen, en meer.

Zie ook: Hoe over te stappen van Blogspot naar WordPress, stap voor stap

U kunt de homepage configureren zodat deze meer lijkt op een traditionele kennisbank met verschillende categorieën en uitgelichte artikelen en een zoekbalk. Het thema is ook vertaalbaar en voldoet aan de nieuwste SEO-praktijken.

Prijs: Gratis

10. Helper

Het Helper-thema bevat een paginabouwer waarmee u gemakkelijk de bestaande lay-out kunt aanpassen of er een vanaf nul kunt maken, zodat u de pagina's zo kunt indelen dat ze het best bij uw merk passen. Het bevat aangepaste posttypes die u zullen helpen uw inhoud te organiseren. Het zal u niet ontbreken aan aanpassingsmogelijkheden met Helper, dus als u volledige controle wilt over uw kennisbank-website, moet u Helper zeker eens proberen.

U kunt bepaalde functies in- of uitschakelen, de kleuren en lettertypen wijzigen, uw logo uploaden en nog veel meer. Er zijn aangepaste sjablonen beschikbaar voor blog- en full-width pagina's, evenals de mogelijkheid om een FAQ-pagina te maken. Bovendien heeft het thema ingebouwde ondersteuning voor Facebook Open Graph, wat betekent dat uitgelichte afbeeldingen van uw hulpartikelen automatisch worden gedeeld op sociale netwerken.

Helper ondersteunt ook bbPress-integratie om gemakkelijk forums te integreren, heeft een responsief ontwerp, en is vertaalbaar.

Prijs: $36

11. KnowHow

KnowHow is een ander thema met een minimalistisch ontwerp maar vol nuttige functies. Om te beginnen heeft de homepage een prominente zoekbalk die direct suggesties geeft voor artikelen terwijl bezoekers typen.

Het bevat ook een aangepaste FAQ-pagina sjabloon, zodat u de meest populaire vragen en antwoorden op een plaats kunt organiseren, en wordt geleverd met verschillende shortcodes die u tijd besparen en het toevoegen van extra elementen zoals tabbladen, accordeons en meer vergemakkelijken.

Het thema is geschikt voor SEO en vertaling. Via het paneel met thema-opties kunt u uw eigen kleurenschema kiezen en andere instellingen aanpassen. Dankzij video-ondersteuning kunt u video's insluiten van sites als YouTube of Vimeo voor een meer visuele hulp.

Prijs: $59

12. QAEngine

Probeer het thema QAEngine als u een ondersteuningssite wilt maken die meer lijkt op een vraag- en antwoordsite. Dit thema past perfect en heeft een strak en fris ontwerp.

Bezoekers en uw supportteam kunnen direct de laatste vragen zien, evenals de meest populaire en de vragen die nog niet zijn beantwoord. Niet alleen uw supportteam kan vragen beantwoorden, maar ook andere klanten, waardoor dit thema een perfecte keuze is als u uw gemeenschap wilt opbouwen.

Gebruikers kunnen filteren om vragen in een specifieke categorie te zien en de beste antwoorden kiezen door te kijken naar stemmen en de "beste antwoord"-markering. Een opmerkelijke functie is de mogelijkheid om erkenning te geven aan bijdragen van gebruikers met meerdere badges en rangschikkingsniveaus, terwijl gebruikers activiteiten kunnen beantwoorden, bespreken, upvoten of downvoten.

Met dit thema kunt u ook polls maken en er is een optie voor sociale aanmelding, zodat bezoekers geen aparte gebruikersaccount hoeven aan te maken om deel te nemen.

Prijs: $89

13. TechDesk

TechDesk is een kleurrijk kennisbank thema met veel functies en aanpassingsmogelijkheden. De homepage is gebouwd met widgets en maakt gebruik van het SMOF Options Panel dat u onbeperkte controle over uw site geeft.

U kunt onbeperkt lay-outs maken voor uw homepage en een van de 5 aangepaste widgets gebruiken om de 9 widgetgebieden populair te maken. Uw artikelcategorieën kunnen een aangepaste kleur hebben, een instelling die ook te vinden is in het paneel met thema-opties.

TechDesk komt met AJAX-aangedreven zoeken, zoals veel van de andere thema's op deze lijst. Verschillende paginasjablonen zijn beschikbaar, zoals blog, volledige breedte en contactpagina.

Het thema ondersteunt zelfs verschillende postformaten zoals audio en video, zodat u ondersteuning kunt bieden in zowel geschreven als visuele vorm. Bovendien wordt TechDesk geleverd met een FAQ-pagina, de mogelijkheid om aangepaste shortcodes te gebruiken, een retina-klaar ontwerp en integratie voor sociaal delen.

Prijs: $42

14. Handmatig

Het Manual-thema is een veelzijdig thema dat kan worden gebruikt voor zowel kennisbankwebsites als gewone bedrijfs- of portfolio-websites. Dit betekent dat u dit thema kunt gebruiken om zowel uw hoofdsite als de ondersteuningswebsite op een subdomein of een ander domein van stroom te voorzien.

Het thema is responsief en bevat functies zoals een communityforum, FAQ, toegangsniveaus voor artikelen en meer. U kunt uw klanten en cliënten uitgebreide documentatie bieden, de toegang tot bepaalde inhoud beperken, downloadbare artikelbijlagen toevoegen en gebruikmaken van de artikelfeedback om uw helpcontent te verbeteren.

De zoekbalk biedt onmiddellijke antwoorden en suggesties en u kunt zelfs een afdrukknop opnemen, zodat bezoekers de documentatie kunnen afdrukken en later raadplegen.

Als het gaat om aanpassingsopties, bevat Manual een krachtig paneel met thema-opties waarmee u elke instelling van uw website kunt aanpassen. Verander de kleuren, lettertypen, upload uw logo en nog veel meer. Bovendien is het thema geschikt voor vertalingen, ondersteunt het bbPress en WooCommerce.

Prijs: $59

15. Lore

Het Lore-thema is zeker het meest elegante thema op de lijst en heeft een lichtgewicht ontwerp dat snel laadt en er geweldig uitziet, ongeacht het apparaat dat uw bezoekers gebruiken.

Op de homepage kunt u bepaalde categorieën weergeven, samen met een lijst van de populairste artikelen. De zoekbalk suggereert direct potentiële onderwerpen en geeft gebruikers de mogelijkheid om de resultaten te filteren. Dankzij de integratie met bbPress kunt u bezoekers zelfs een discussieforum bieden waar ze hulp kunnen krijgen van uw medewerkers en van andere gebruikers.

Het thema wordt geleverd met een FAQ pagina sjabloon en een blog sjabloon, zodat u antwoorden kunt geven in de vorm van blog posts bovenop de standaard kennisbank. Hoewel het thema verschillende kleurenschema's bevat, kunt u de ontwerpinstellingen tweaken om het uiterlijk te verfijnen en overeen te komen met uw merk.

Lore is eenvoudig in te stellen dankzij uitgebreide documentatie en met één klik te importeren demo-inhoud.

Prijs: $54

Maak uw kennisbank en wiki-website met WordPress

De bovenstaande thema's bewijzen hoe veelzijdig WordPress eigenlijk is.

Met een van deze WordPress kennisbank en Wiki thema's kunt u eenvoudig uw kennisbank opzetten en uw klanten ondersteuning bieden terwijl u zo min mogelijk tijd kwijt bent aan de telefoon of het beantwoorden van e-mails.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.