14 Beste Social Media Agenda Tools voor 2023 (vergelijking)

 14 Beste Social Media Agenda Tools voor 2023 (vergelijking)

Patrick Harvey

Wilt u uw social media marketingstrategie beheren met een visuele kalender, een tool waarmee u alle social media content kunt zien die u voor de rest van de maand hebt gepland?

De dagen van meerdere social media-kalenders zijn voorbij, want met deze social media-kalendertools kunt u alle inhoud bekijken die u voor meerdere platforms hebt gepland.

Deze functie is vaak ingebouwd in social media planning tools, maar andere tools, zoals project management apps, bieden het ook.

In deze post vergelijken we de beste tools om je te helpen je social media schema te beheren met visuele kalenders.

Laten we beginnen:

De beste social media kalender tools vergeleken

Hier volgt een korte samenvatting van elk hulpmiddel, hieronder gaan we er dieper op in.

  1. SocialBee - Beste social media planner met kalender inbegrepen. Gebruikt een content queue systeem zodat u uw posts divers kunt houden en recyclen.
  2. Trello - Stel uw eigen social media kalender samen met deze gratis productiviteitstool.
  3. OntmoetEdgar - Een geweldige all-round social media planning tool.
  4. Buffer - Simplistische social sharing tool. Bevat een kalender en een beperkt gratis plan.

#1 - SocialBee

SocialBee is de beste social media planner in termen van functies en bevat een basis social agenda.

U krijgt toegang tot een systeem op basis van een inhoudswachtrij dat u helpt een gevarieerd publicatieschema op te stellen. Door inhoud te recyclen kunt u het meeste halen uit altijd groene berichten - u hoeft ze maar één keer te delen. En u kunt ervoor kiezen een paar variaties op te nemen voor extra diversiteit.

Voor tijdgevoelige inhoud kunt u instellen hoe u wilt dat ze wordt gedeeld en wanneer ze moet stoppen met delen.

U kunt handmatig inhoud toevoegen - individueel of in bulk. U kunt ook automatisch inhoud importeren vanuit RSS of Zapier. Ook platforms voor inhoudscuration zoals Quuu en Pocket worden ondersteund.

Analytics en rapportage zijn ook inbegrepen, zodat u de prestaties kunt volgen en precies kunt zien welke postingstijden het beste werken voor uw publiek.

SocialBee is ook ideaal voor teams, freelancers en bureaus. Met workspaces kun je elk merk georganiseerd houden. Er zijn ook gebruikersrollen, interne postcommentaren en een goedkeuringsproces om iedereen op één lijn te houden.

Prijzen: SocialBee heeft 3 plannen: Bootstrap, Accelerate en Pro vanaf $19/maand. Hoe hoger het plan, hoe meer gebruikers en profielen u kunt hebben.

Lees onze SocialBee review.

#2 - Agorapulse

Agorapulse is een alles-in-één social media management tool die gebruikt wordt door meer dan 31.000 social media managers. Hiermee kunt u meerdere aspecten van uw social media marketing strategie beheren.

Daar hoort natuurlijk ook een uniforme social media-kalender bij waarop alle geplande berichten staan.

Het goedkoopste plan waarbij de kalender is inbegrepen, is het Pro-plan. Met dit plan kunnen maximaal twee gebruikers socialemediaposts publiceren met maar liefst 10 profielen voor Instagram, Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn.

Met de planningstool kun je berichten voor verschillende platforms maken en optimaliseren vanuit één concept. Je kiest een datum en tijd om het bericht te publiceren voordat de tool het toevoegt aan je wachtrij.

Deze wachtrij is wat de kalender laat zien. Elk bericht (individuele berichten voor platforms, geen concepten) heeft zijn eigen kaart. Kaarten zijn gerangschikt op basis van de data en tijden waaraan ze zijn toegewezen.

Kortom, u krijgt een momentopname van alle berichten die u hebt gepland, inclusief commentaar van andere teamleden en gekleurde labels die per onderwerp zijn toegewezen.

Zie ook: Gastblogstrategie: Hoe u uw volgende gastpost uit het park slaat

Met Agorapulse kunt u ook reageren op berichten, mentions van uw merk op meerdere platforms monitoren en gedetailleerde rapporten bekijken.

Prijzen: Agorapulse heeft een beperkt gratis forever plan, maar het bevat geen uniforme kalender. Betaalde plannen beginnen bij €59/maand/gebruiker. Jaarlijkse kortingen beschikbaar.

Lees onze Agorapulse review.

#3 - Pallyy

Pallyy is een social media scheduling tool voornamelijk geoptimaliseerd voor Instagram. In feite is het de meest betaalbare Instagram marketing toolkit die we hebben getest. Het ondersteunt echter wel andere sociale netwerken zoals Facebook en TikTok.

De primaire UI van het dashboard draait om de agenda voor sociale media. U kunt berichten plannen op Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn en Google My Business.

Elk bericht vertegenwoordigt een miniatuurkaart op de kalender. U kunt schakelen tussen verschillende weergaven en filteren wat u ziet per profiel.

Het heeft zelfs een Canva-integratie waarmee u creatief aan de slag kunt vanuit het Pallyy-dashboard. Engagement- (sociale inbox), samenwerkings- en analysefuncties zijn ook inbegrepen.

Zie ook: 32 Laatste Instagram-statistieken voor 2023: de definitieve lijst

Prijzen: Er is een gratis plan beschikbaar met beperkte toegang tot planning en analysefuncties.

De prijs is gebaseerd op het aantal sociale groepen dat u nodig hebt en begint bij $15/maand voor elke sociale groep.

Lees onze Pallyy review.

#4 - Sendible

Verzendbaar is een alles-in-één social media management tool en een goedkoper alternatief voor veel andere tools. Het ondersteunt ook het grootste aantal platforms, waaronder social media platforms Instagram, Twitter, Facebook, YouTube, Pinterest, LinkedIn en Google My Business.

Net als alle andere social media management tools op deze lijst, is deze app opgedeeld in verschillende tools. De social media kalender vormt het grootste deel van de UI voor de Publish tool.

U kunt op meerdere platforms posten vanuit één concept en content cureren via contentsuggesties.

De kalendertool zelf gebruikt tekstgebaseerde kaarten voor elke afzonderlijke post die u maakt. U kunt schakelen tussen maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse weergaven en uw weergave filteren op profiel.

Prijzen: Plannen beginnen bij $29/maand of $300/jaar (geadverteerd als $25/maand).

#5 - PromoRepublic

PromoRepublic is een krachtige social media kalendertool die is ontworpen om u tijd en moeite te besparen. Mede dankzij de bibliotheek van vooraf gemaakte social posts. Deze bibliotheek bevat zowel visuals als geschreven social posts die u kunt bewerken en publiceren of gebruiken ter inspiratie.

Wat dit een enorme tijdsbesparing maakt is de workflow. Het publiceren en plannen van inhoud is nog nooit zo snel geweest.

De kalender is inbegrepen in elk plan dat PromoRepublic aanbiedt. De platforms die de planningstool ondersteunt zijn Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, LinkedIn en Google My Business. Je kunt vanuit één concept automatisch naar meerdere platforms posten.

U kunt uw inhoud zelf plannen of de AI van de app een datum en tijd laten kiezen op basis van de vroegere engagementgewoonten van uw publiek.

Hoe dan ook, u krijgt een agenda met alle inhoud die u hebt gepland. U kunt zelfs schakelen tussen wekelijkse en maandelijkse weergaven en de weergaven filteren op sociale-mediaprofiel.

Elk bericht kan opmerkingen tonen die door teamleden zijn achtergelaten. Gekleurde labels zijn ook beschikbaar.

PromoRepublic heeft een paar unieke functies die de meeste andere tools op deze lijst niet hebben. Het heeft zijn eigen grafische editor. Het is als een uitgeklede versie van Canva die is geïntegreerd in de workflow van de tool. Dan is er de bibliotheek van vooraf gemaakte inhoud die ik eerder noemde. Dit omvat afbeeldingen, GIF's en geschreven inhoud die je tijdens het gebruik kunt bewerken.

Prijzen: Een beperkt plan met een basisversie van de sociale-mediakalender en ondersteuning voor drie profielen is beschikbaar voor $108/jaar (geadverteerd als $9/maand). Andere plannen beginnen bij $49/maand of $468/jaar (geadverteerd als $39/maand).

Lees onze PromoRepublic review.

#6 - Iconosquare

Iconosquare is een tool voor sociale media die gespecialiseerd is in planning, sociale monitoring (inclusief inboxfuncties) en analyses.

U kunt de planningstool gebruiken om berichten te plaatsen op Instagram, Twitter en Facebook en rapporten bekijken voor alle drie plus LinkedIn in het analysegedeelte (behalve Twitter).

Als officiële Instagram-partner is Iconosquare geoptimaliseerd voor het publiceren van visuele content, met name afbeeldingen. Dit zie je terug in het UI-ontwerp dat de social media kalender gebruikt. In plaats van op tekst gebaseerde kaarten worden miniaturen gebruikt voor de afbeeldingen en video's die je wilt plaatsen.

Wekelijkse en maandelijkse weergaven zijn beschikbaar, en u kunt uw weergave filteren op individuele profielen. U kunt zelfs vanuit de kalender door Instagram hashtags zoeken en een voorbeeld van uw op raster gebaseerde Instagram feed bekijken.

Prijzen: De prijs begint bij $59/maand of $588/jaar (geadverteerd als $49/maand). Dit plan ondersteunt drie sociale profielen. Extra profielen kosten $15/maand per stuk.

Lees onze Iconosquare review.

#7 - Missinglettr

Missinglettr is een tool voor het plannen van sociale media die gedeeltelijk door automatisering wordt aangedreven. Het beschikt over een sociale-mediakalender waarmee u alles kunt bijhouden wat u en de tool hebben gepland.

U kunt nog steeds uw eigen concepten maken en ze posten op Twitter, Instagram, Facebook en LinkedIn. Deze tool blinkt echter echt uit in de automatiseringsfuncties die in zijn toepassing zijn ingebouwd.

De tool kan bijvoorbeeld een enkele blogpost of YouTube-video analyseren en op basis daarvan een heel jaar aan sociale media-inhoud creëren. Het heeft ook een Curate-tool waarmee u en andere Missinglettr-gebruikers elkaars inhoud kunnen delen op sociale media.

De kalender zelf is eenvoudig. Hij heeft kaarten voor alle inhoud die u hebt gemaakt en verschillende weergaven voor de dag, week en maand. U kunt zelfs tags toekennen om uw inhoud te organiseren.

Prijzen: Een beperkt gratis forever plan is beschikbaar. Prijzen voor premium plannen beginnen bij $19/maand of $190/jaar (geadverteerd als $15/maand).

#8 - Trello

Trello is een board-based productiviteitstool, waardoor het anders is dan alle andere tools op onze lijst. Het heeft talloze integraties en honderden meer als je het verbindt met tools zoals Zapier.

Met de primaire functie kunt u taken omzetten in kaarten, en vervolgens die kaart vullen met specifieke details met betrekking tot uw taak. Dit omvat een vervaldatum, zodat u de kalenderfuncties van Trello kunt gebruiken.

Dit is beschikbaar als een power up. Power ups zijn extra add-ons die je aan een bord kunt toevoegen. Trello heeft een Calendar power up die je kunt gebruiken om je kaarten in wekelijkse of maandelijkse schema's te bekijken. Je kunt zelfs kaarten naar verschillende data slepen.

U moet nog steeds handmatig posten op elk social media-profiel of een planningstool gebruiken, maar tools zoals Trello zijn geweldig voor geavanceerde strategieplanning.

Prijzen: Trello heeft een beperkt gratis plan met één power up ber board en maximaal 10 boards. Premium plannen beginnen bij $12,50/maand per gebruiker of $120/jaar per gebruiker (geadverteerd als $10/maand).

#9 - StoryChief

StoryChief is een content marketing platform ontworpen om je te helpen meer dan alleen social media content te publiceren. Het kan ook content publiceren naar WordPress (self-hosted), Medium en Blogger.

De tool zal uw inhoud zelfs beoordelen op SEO en leesbaarheid om u te helpen hoger te scoren.

Voor het publiceren van sociale media kunt u publiceren op Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn en Google My Business.

Met de inhoudskalender kunt u gerelateerde stukken inhoud maken en met elkaar verbinden, zoals een blogbericht voor WordPress en berichten op sociale media om het te promoten. Elk bericht op de kalender heeft een eigen kaart met tekst.

U kunt schakelen tussen verschillende weergaven en filteren op kanaal.

StoryChief integreert zelfs met meer dan 1.000 apps van derden, zodat u uw agenda kunt synchroniseren met agenda's op uw Apple-apparaat en in Google en Microsoft. U kunt zelfs apps als Unsplash en e-mailmarketingplatforms koppelen.

Prijzen: Plannen beginnen bij $90/maand (jaarlijks gefactureerd), of $120/maand (per kwartaal gefactureerd).

#10 - Sprout Social

Sprout Social is een social media management tool die vergelijkbaar is met de eerste paar tools op onze lijst. Het platform bevat een publicatie- en planningstool met een UI die bestaat uit een social media kalender.

De kalender heeft verschillende weergaven voor de dag, week en maand, en u kunt uw weergave filteren op profiel en andere parameters. Elke post heeft een eigen kaart met een miniatuur van de media-inhoud van de post en een voorbeeld van de tekst die u ervoor hebt geschreven.

Je kunt ook notities toevoegen aan hele dagen en tags toekennen aan berichten. De kalender heeft zelfs een momentopname in de vorm van een grafiek die laat zien hoeveel berichten je de afgelopen maanden hebt gepubliceerd.

Prijzen: Plannen beginnen bij $249/maand.

Lees onze Sprout Social review.

#11 - Crowdfire

Crowdfire is een andere alles-in-één social media management tool waarmee u uw social media marketing strategie kunt bijhouden van publiceren tot monitoren.

Met de publiceertool kunt u publiceren op Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest en LinkedIn.

Vervolgens kun je de kalendertool gebruiken om berichten te bekijken die je voor de week hebt gepland, met verschillende weergaven voor elk profiel dat je hebt. Elk bericht heeft een kleine kaart met een voorbeeld van de tekst die je aan je bericht hebt toegevoegd.

Prijzen: Crowdfire heeft vier plannen, maar alleen het derde niveau en hoger bevat uw planning met een kalenderweergave. Dit plan kost $49,99/maand of $449,76/jaar (geadverteerd als $37,48/maand).

#12 - MeetEdgar

OntmoetEdgar Het heeft veel minder mogelijkheden dan de andere opties op deze lijst, dus het is het meest geschikt voor kleinere blogs.

Hoewel het misschien geen engagementfuncties, merkmonitoring of gedetailleerde analyses heeft, blinkt deze toepassing uit in automatisering bij het publiceren. Het scant uw inhoud op zoek naar citeerwaardige stukjes om te delen naar sociale media, en creëert vervolgens automatisch berichten voor meerdere platforms.

Je kunt berichten ook handmatig aanmaken. MeetEdgar ondersteunt Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest en LinkedIn. Terwijl je een bibliotheek opbouwt van handmatig en automatisch aangemaakte berichten, houdt de tool je wachtrij gevuld met variaties van evergreen berichten, zodat je nooit zonder inhoud komt te zitten.

U kunt dan uw agenda bekijken in het tabblad Agenda. Elke post krijgt een eigen kaart met een kleurcode volgens de categorie waaraan u hem toewijst. De agenda zelf gebruikt een wekelijkse weergave.

MeetEdgar is het meest geschikt voor solobloggers, want het ondersteunt geen meerdere gebruikers.

Prijzen: Plannen beginnen bij $19/maand voor maximaal drie sociale profielen.

#13 - NapoleonCat

NapoleonCat Een andere alles-in-één social media management app die meerdere tools bevat. Ze helpen je om je social media inbox te beheren, content te publiceren en je prestaties op meerdere platforms bij te houden.

Met de Publish-tool kunt u berichten maken voor Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn en Google My Business. U maakt één ontwerp en optimaliseert vervolgens uw bericht voor elk platform.

De social media kalender is eenvoudig, ook al is de rest van het social media management platform vrij krachtig. Het bevat een momentopname van alle geplande berichten, en u kunt zelfs gekleurde labels toevoegen aan elk bericht.

U kunt echter niet schakelen tussen verschillende weergaven (maandelijks is de standaard) of uw weergave filteren op platform.

Prijzen: Plannen beginnen met $27/maand of $252/jaar (geadverteerd als $21/maand). Deze prijs ondersteunt drie sociale profielen en één gebruiker. NapoleonCat heeft aanpasbare plannen. Elk extra sociaal profiel en gebruiker die je nodig hebt kost extra.

#14 - Buffer

Buffer is een allround social media management tool voor zowel solobloggers als teams, met een publicatietool, een engagement dashboard en analyses.

Met de publicatietool kunt u berichten plaatsen op Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest en LinkedIn. U kunt berichten maken en ze optimaliseren voor elk platform, hoewel Buffer het meest geoptimaliseerd is voor het plannen van Instagram. U kunt het zelfs gebruiken om Instagram-verhalen te plaatsen en een op raster gebaseerde winkelweergave te maken als uw biolink.

De agenda voor sociale media gebruikt eenvoudige tekstgebaseerde kaarten. U kunt schakelen tussen wekelijkse en maandelijkse weergaven en filteren op profiel om uw planning in grote lijnen bij te houden.

Prijzen: Buffer heeft een beperkt gratis plan, maar je moet de premium versie gebruiken om toegang te krijgen tot de kalenderweergave. Dit kost $6/maand per sociaal profiel of $60/jaar per sociaal profiel (geadverteerd als $5/maand).

Wat is de beste social media kalender tool voor jou?

Tot zover onze lijst van de beste social media kalender tools voor bedrijven. Als je overweldigd bent, bekijk dan deze samenvatting van onze top drie:

  • Pallyy - Als uw sociale strategie een sterke visuele focus heeft, zou u deze tool moeten overwegen. De sociale agenda en planningsfunctionaliteit is uitstekend en het is zeer betaalbaar. Canva is geïntegreerd voor het maken van visuals on the fly, en het bevat een sociale inbox zodat u in contact kunt komen met uw publiek. Add-ons beschikbaar voor extra gebruikersaccounts, en AI caption generator.
  • SocialBee - Dit is de meest functierijke planningstool die we hebben getest. Het is een enorme tijdbespaarder, maar het bespaart je tijd op een andere manier. De focus ligt hier op het zoveel mogelijk leven uit je evergreen posts halen. De mogelijkheid om meerdere variaties in te stellen en je evergreen content automatisch opnieuw te laten delen is uiterst nuttig.

Uiteindelijk kun je met geen enkele tool op deze lijst de fout in gaan. Waar het om gaat is welke tool aansluit bij jouw behoeften. Het goede nieuws is dat elke tool op deze lijst een gratis proefversie of een gratis versie heeft, zodat je 100% zeker weet dat het de juiste is voor jou.

Als je eenmaal hebt besloten welke kalendertool perfect is voor jou, dan moet je een sjabloon voor een social media-kalender maken waarin je een plaatsingsschema samenstelt voor de accounts die je beheert. Als je niet zeker weet wat de beste tijden zijn om te publiceren op social media, bekijk dan onze gids.

Met een solide social media-strategie krijgt u meer likes, shares en reacties op uw sociale berichten en lijkt het alsof u een team van social media-marketeers achter u hebt staan.

Het gebruik van een social media kalender bespaart u tijd en energie. Dus stop met het beheren van meerdere social media kalenders en probeer vandaag nog een uniforme social media kalender tool uit!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.