27+ Beste WordPress Fotografie Thema's Voor 2023

 27+ Beste WordPress Fotografie Thema's Voor 2023

Patrick Harvey

Het kiezen van het perfecte WordPress thema voor je fotografie website is nooit eenvoudig. Er zijn honderden opties beschikbaar met geweldige functies, welke kies je?

In deze post behandelen we de beste fotografie WordPress thema's op de markt die je foto's naar een hoger niveau tillen.

Laten we erin duiken...

Wil je een fotogalerij toevoegen aan je WordPress website zonder van thema te veranderen? Kijk dan eens naar de Modula plugin.

De beste WordPress fotografie thema's om te overwegen

1. Thrive Theme Builder

Als u de fotografie website van uw dromen volledig wilt ontwerpen, dan kan Thrive Theme Builder u daarbij helpen.

Zie ook: Agorapulse Review 2023: De beste Social Media Management Tool?

Het is niet alleen een thema, maar ook een websitebouwer, waarmee u volledige controle hebt over hoe uw fotografiewebsite eruit komt te zien. U kunt uw header en footer aanpassen, blogpostsjablonen ontwerpen, uw zijbalk indelen, 404-pagina's maken en nog veel meer.

Inbegrepen, krijg je toegang tot verschillende begeleidende WordPress thema's. Shapeshift, Bookwise, Omni, en Kwik. Elk WordPress thema is geladen met een grote selectie van sjablonen voor elk gebied van uw website.

U krijgt bijvoorbeeld niet slechts één voorontworpen homepage - u krijgt een grote selectie om uit te kiezen. Of u kunt vanaf nul beginnen met een grote selectie voorontworpen bloksjablonen.

Eigenschappen:

 • Mobiel responsief
 • Meer dan 100 ontwerp- en bouwelementen
 • Integreert met populaire marketingtools

Prijs: $99/jaar (daarna te verlengen met $199/jaar) voor het zelfstandige product of $299/jaar (daarna te verlengen met $599/jaar) als onderdeel van Thrive Suite (omvat alle Thrive producten).

Krijg toegang tot Thrive Theme Builder + Shapeshift

Lees onze Thrive Theme Builder review.

2. Divi alles-in-één thema

Divi is een bekend en populair WordPress-thema en een WordPress page builder.

U kunt het gebruiken om een volledig aangepaste fotografiewebsite te maken met behulp van een drag & drop visuele editor. Wilt u niet vanaf nul beginnen? Geen probleem. U vindt een enorme reeks sjablonen die u kunt aanpassen aan uw behoeften.

Ongeacht het type fotografiewebsite dat u wilt maken, met de aanpassingsvrijheid die Divi biedt, kunt u gemakkelijk aan de slag.

Eigenschappen:

 • Mobiel responsief
 • Meer dan 40 website-elementen, bv. call to actions, sliders, galerijen enz.
 • Meer dan 800 kant-en-klare website lay-outs die u in uw website kunt slepen.

Prijs: Elegant Themes Lidmaatschap is $89/jaar & omvat toegang tot alle WordPress thema's en plugins.

Haal Divi

Lees onze Divi-recensie.

3. Astra

Afbeeldingen voor fotografiesites kunnen je website traag maken, daarom is een lichtgewicht en snel ladend WordPress thema een goed idee. Astra voldoet aan deze eisen met hun gratis WordPress thema van minder dan 50KB (aan de voorkant).

Astra is geschikt voor fotografie blogs, fotografie portfolio's, zakelijke websites en WooCommerce sites. Het integreert ook goed met populaire page builders zoals Elementor en Beaver Builder.

Astra heeft ook een pro-versie die meer aanpassingsmogelijkheden voor je website biedt, zoals meer instellingen voor je header en footer, meer blog lay-outs, shortcodes, WooCommerce en Learndash integratie en nog veel meer.

Eigenschappen:

 • Schema code geïntegreerd & Native AMP ready
 • Vertaling klaar
 • 60+ gratis startsjablonen

Prijs: Gratis. Pro-versie vanaf 59 dollar per jaar.

Haal Astra

Lees onze Astra review.

4. Kadence Thema

Kadence is een gratis WordPress thema met een premium optie voor extra maatwerk. Het is een snel ladend, responsief, Gutenberg ready thema dat gemakkelijk te gebruiken is.

Kadence Theme heeft 6 prachtig ontworpen startsjablonen, geoptimaliseerd voor prestaties; u hoeft alleen de tekst, kleur en afbeeldingen aan te passen aan uw branding.

De premium versie geeft je extra mogelijkheden zoals 20 header addons, ultieme menu's en WooCommerce addon.

Eigenschappen:

 • Koptekst bouwer
 • Live bewerken in de WordPress editor
 • Globaal kleurenpalet

Prijs: Gratis. Pro-versie maakt deel uit van de Essentials-bundel en de volledige bundel vanaf 149 dollar per jaar.

Krijg Kadence Thema

5. Avada

Avada is een multi-purpose responsief WordPress thema ontworpen met WooCommerce in het achterhoofd. Als je je foto's of afgedrukte portretten van je kunstwerken wilt verkopen, dan kan de Avada WooCommerce Builder je productpagina's maken zonder dat je ook maar één regel code hoeft te leren.

Het heeft ook een header, layout, formulier en footer builder, zodat u deze elementen kunt bouwen zoals u wilt, of u kunt een van de 76 voorgebouwde websites importeren in slechts een paar klikken.

Eigenschappen:

 • Mobiel responsief
 • Meer dan 70 ontwerpelementen
 • 19 ontwerpelementen van de formulierenbouwer

Prijs: $60

Bezoek Thema / Demo

6. X - Het thema

Van het team van Themeco komt het X Theme, een WordPress-thema dat in de 8 jaar dat het bestaat alleen maar beter en beter is geworden, en zeer populair is met meer dan 217k verkopen.

X Theme omvat meerdere unieke ontwerpen, bekend als 'Stacks', waarvan er momenteel vier zijn (Integrity, Renew, Icon en Ethos).

Pas het thema aan met de Cornerstone-editor, die functies bevat zoals live tekstbewerking, donkere modus, dynamische inhoud, globale blokken en aangepaste werkruimte.

Inbegrepen zijn ook een heleboel nuttige extensies zoals: e-mailformulieren, aangepaste 404, vloeiend scrollen, Envira Gallery en nog veel meer.

Eigenschappen:

 • Meer dan 20 plugins extensies waaronder UberMenu, Video Lock, Envira Gallery en LayerSlider.
 • WooCommerce integratie
 • 24/7 productondersteuning

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

7. Enfold

Als je geen computerkennis hebt en een gebruiksvriendelijk WordPress-thema nodig hebt voor je fotografie, zoek dan niet verder dan Enfold. Een WordPress die in enkele minuten een fotografiewebsite voor je kan maken, betekent dat je meer tijd kunt besteden aan wat je het liefste doet, het vinden en maken van de perfecte foto.

Kernfuncties zijn een lay-out die responsief is, ongeacht het apparaat, een eenvoudige en gebruiksvriendelijke drag & drop editor, en een grondige documentatie en video tutorials als je ooit hulp nodig hebt.

Eigenschappen:

 • Meer dan 30 demo-importen
 • Vertaling klaar
 • Klaar voor WooCommerce

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

8. Saillant

Salient is een multi-purpose, responsive WordPress thema dat meer dan 330 templates heeft om je te helpen bij het maken van je fotografie website. Deze mix 'n' match templates kun je naar wens aanpassen zoals het veranderen van kleuren en lettertype.

Toon uw werk in stijl en nu, met hun demo-importeur kunt u uw fotografie-website binnen enkele minuten operationeel hebben, zodat u uw portfolio kunt opbouwen en uw werk kunt presenteren in een rasterstijl, met behulp van een slider of carrousel met de mogelijkheid om animaties toe te voegen.

Kenmerken:

 • WooCommerce integratie
 • Mobiel responsief
 • Kopteksten

Prijs: $60

Bezoek Thema / Demo

9. KingSize

Ben je op zoek naar een fullscreen WordPress thema om je fotografie te tonen? KingSize is een responsief WordPress fotografie thema dat beschikt over een fullscreen slider en video, 7 verschillende galerijstijlen en heeft WooCommerce compatibiliteit.

Het heeft uitgebreide kleuraanpassingen, ondersteunt alle soorten media van afbeeldingen, mp4 tot YouTube, en heeft diepgaande documentatie en video tutorials om u te helpen.

Eigenschappen:

 • Afbeeldingswijzigers
 • Aangepaste portfoliotypes
 • Meer dan 35 shortcodes om in uw website in te voegen

Prijs: $57

Bezoek Thema / Demo

10. Kern

Core is een minimalistisch fotografie WordPress thema dat gebruikt kan worden als portfolio, persoonlijke blog of zakelijke website. Het wordt geleverd met 3 verschillende startpagina stijlen die je kunt aanpassen aan je eigen ontwerp, een fullscreen fotogalerij en 8 aangepaste widgets waaronder: recente berichten, contactformulier en social media iconen.

Core wordt geleverd met 6 galerij lay-outs, evenals video portfolio ondersteuning. U kunt uw kleuren en lettertypen aanpassen, evenals toegang tot meer dan 300 Google Web Fonts.

Eigenschappen:

 • Lichte en donkere huiden
 • Ondersteuning voor sociaal delen
 • jQuery aangedreven effecten

Prijs: $39

Bezoek Thema / Demo

11. Photolux

Design en elegantie zijn belangrijke vereisten voor een WordPress fotografie thema, en Photolux voldoet aan beide. Aangedreven door het geavanceerde Pexeto Panel, is Photolux perfect voor de fotografen en creatieven die hun werk aan de wereld willen laten zien en elk aspect van het thema willen kunnen aanpassen.

Photolux heeft ook Adobe Lightroom integratie, waardoor uw media voortdurend gesynchroniseerd blijven. Het fotografie thema heeft ook 3 pagina templates: linker zijbalk, rechter zijbalk en volledige breedte.

Eigenschappen:

 • Dynamische AJAX Galerij
 • Mobiel responsief
 • Diavoorstelling op volledig scherm

Prijs: $49

Bezoek Thema / Demo

12. Statief

Als je op zoek bent naar een professioneel WordPress fotografiethema, kijk dan eens naar Tripod. Met zijn meerdere galerijontwerpen, drag & drop builder en verleidelijke animatie-effecten kun je je foto's weergeven en ervoor zorgen dat je bezoekers nooit meer weg willen.

Tripod heeft meerdere lay-outs voor uw fotografie blog zoals tijdlijn, grid en metselwerk. Het fotografie thema heeft ook onbeperkte sidebars gebruikt om uw widgets in te voegen zoals laatste berichten, categorieën en sociale media, en meer dan 100 shortcodes.

Eigenschappen:

 • Mobiel responsief
 • Ingebouwde broodkruimels
 • Afbeelding verkleinen

Prijs: $65

Bezoek Thema / Demo

13. DK

DK is een portfolio fotografie WordPress thema ontworpen voor die creatieve individuen die graag het moment vastleggen in een stilstaand beeld of een video.

Met 4 homepaginastijlen, 6 galerij paginasjablonen en een volledig scherm diavoorstelling voor uw fotogalerij, hebt u alles wat u nodig hebt om een prachtige fotografie website te maken. Samen met 7 aangepaste widgets, gestileerde typografie en kleur aanpassing kunt u niet verkeerd gaan.

Zie ook: 16 Beste gratis SEO Google Chrome-extensies voor 2023

Eigenschappen:

 • jQuery aangedreven effecten
 • Facebook & Twitter integratie
 • Onbeperkte zijbalken

Prijs: $29

Bezoek Thema / Demo

14. Skylab

Skylab is een portfolio thema ontworpen voor fotografen en mensen in het creatieve veld. Het thema is zeer aanpasbaar en flexibel om te voldoen aan de behoeften van uw fotografie website. Het heeft 12 demo's, elk met hun eigen unieke functies om u een goed uitgangspunt te geven bij het maken van uw fotografie website.

Het maakt gebruik van WPBakery Page Builder, zodat u kunt slepen & drop elementen in pagina's met gemak om de lay-out die u wenst, en is vertaling klaar.

Eigenschappen:

 • Galerij blokken
 • Schuif Revolutie
 • Mobiel responsief

Prijs: $49

Bezoek Thema / Demo

15. Fluxus

Fluxus is een fotografiethema dat zich richt op grote horizontale beelden met een minimaal ontwerp, aangevuld met prachtige typografie. Met de volledige pagina-slider kunt u uw aanbevolen of recente werk laten zien, die ook luie laad- en animatie-opties bevat.

Dit fotografiethema is lichtgewicht, volledig responsief met 3 aangepaste menugebieden: header links of rechts, en footer rechts. Er zijn ook pictogrammen voor sociale netwerken en video-ondersteuning voor berichten en portfolio's.

Eigenschappen:

 • Lightbox met video-ondersteuning en twee beeldweergavemodi
 • Verscheidenheid aan shortcodes voor knoppen, accordeons en galerijen
 • Lichte en donkere huiden

Prijs: $49

Bezoek Thema / Demo

16. Expressie

Als het uw bedoeling is dat uw website uw werk laat zien als een portfolio, dan is Expression ideaal voor deze taak, omdat het het meest geschikt is voor ontwerpers, ontwerpers en fotografen die hun projecten willen tonen in de vorm van een portfolio.

Aangedreven door het geavanceerde Pexeto Panel betekent dat u elk aspect van het thema kunt wijzigen of aanpassen aan uw merk of ontwerp.

Eigenschappen:

 • AJAX galerij
 • Slider in volledig scherm met animaties
 • Mobiel responsief

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

17. Tempo

Tempo is een fotografie en portfolio WordPress thema dat het tonen van uw foto de hoogste prioriteit geeft. Het minimale en elegante ontwerp legt de nadruk op uw foto's, terwijl u toch veel opties heeft om het thema aan te passen, zoals 3 header lay-outs, 2 vooraf gebouwde kleurenschema's of de keuze om uw eigen schema's te maken en het geavanceerde Thema Opties Paneel.

Het fotografie thema is eenvoudig te gebruiken met een 1-click installatie, alles wat je daarna nog moet doen is de tekst, kleur en afbeeldingen bewerken en je fotografie website is klaar.

Kenmerken:

 • 3 miniaturen voor afbeeldingen
 • Mobiel responsief
 • Vertaling klaar

Prijs: $69

Bezoek Thema / Demo

18. Inspiro

Inspiro is een professioneel video en foto WordPress thema met een fullscreen slideshow die video's van YouTube en andere video hosting platforms ondersteunt. Het beschikt over een galerij module waar u uw foto's en video's kunt laten zien, hetzij in uw header, als een slideshow of in berichten en pagina's.

Er zijn momenteel 9 demo's beschikbaar om het maken en publiceren van uw fotografiewebsite eenvoudig en gemakkelijk te maken. Het heeft ook een ingebouwde paginabouwer, zodat u ook nieuwe lay-outs kunt toevoegen en uw eigen lay-outs kunt maken.

Eigenschappen:

 • Live customizer
 • Mobiel responsief
 • Verschuifbare zijbalk

Prijs: $79

Bezoek Thema / Demo

19. PhotoNote 2.0

PhotoNote 2.0 is een WordPress-thema voor fotografie dat een diavoorstelling met aanraakfunctionaliteit op de homepage bevat. Of als u iets meer op maat wilt, is de homepage voorzien van widgets, zodat u de lay-out zelf kunt maken.

Het fotografiethema komt ook met 2 vooraf gebouwde kleurenschema's; licht en donker, of u kunt uw eigen kleurenpalet samenstellen via de Thema-opties. Het heeft een live customizer zodat u uw wijzigingen onmiddellijk kunt zien, en ondersteunt video.

Eigenschappen:

 • Mobiel responsief
 • Eenvoudige installatie en import van demo's
 • Vertaling klaar

Prijs: $69

Bezoek Thema / Demo

20. Volledig scherm

Fullscreen is een minimale fotogalerij WordPress thema ontworpen met fotografen in het achterhoofd. De WordPress thema's fullscreen galerij is ongelooflijk functioneel omdat je het kunt toewijzen aan individuele berichten of pagina's, of het kunt gebruiken als een gewone galerij met twee weergave-opties: photoswipe of lightbox.

U kunt de kop aanpassen, en tot 4 kolommen kiezen voor uw voettekstwidgets. U kunt ook het welkomstbericht bewerken, en u hebt de optie voor een terug naar boven knop.

Eigenschappen:

 • Mobiel responsief
 • Sociale media-iconen
 • Lijst en raster lay-out opties

Prijs: Van $59

Bezoek Thema / Demo

21.

Als je klaar bent om een gedurfde stap te zetten als fotograaf en in de schijnwerpers te staan, heb je een WordPress thema nodig met galerijen, beeldfilters en geoptimaliseerd voor afbeeldingen en video. Split voorziet in deze behoeften.

Split heeft een ingebouwde unieke split scrolling functie waarmee u door elke kolom afzonderlijk kunt scrollen. Er is ook 8 voorbeeld pagina sjablonen, 9 verschillende gekleurde skins (of maak je eigen), evenals header en footer opties.

Eigenschappen:

 • Oneindige scroll
 • Mobiel responsief
 • WooCommerce ondersteuning

Prijs: Van $59

Bezoek Thema / Demo

22. Parallax

Parallax is een WordPress thema met parallax scrollen op een enkel pagina ontwerp. Als je een fotograaf bent die zijn werk wil laten zien aan potentiële klanten, dan kunnen ze je werk bekijken en ervan genieten met dit prachtige ontwerp.

Het thema heeft meer dan 60 vooraf ontworpen lay-outs met behulp van hun drag & drop editor, evenals 11 header en pagina sjablonen voor extra controle. Het beschikt ook over oneindige scroll, lijst en grid lay-outs, evenals RTL-ondersteuning.

Eigenschappen:

 • Mobiel responsief
 • Portfolio & team post type
 • Beeldfilters

Prijs: Van $59

Bezoek Thema / Demo

23. Zelle Pro

Zelle Pro (voorheen Zerif) is een premium one-page WordPress thema met parallax scrolling en een live customizer om het bewerken van je fotografie website gemakkelijk te maken. Het is compatibel met populaire page builders zoals Elementor en Beaver Builder voor het toevoegen van customizer en design.

U hebt een onbeperkte keuze aan kleuren en kleurenschema's tot uw beschikking, samen met aangepaste achtergronden zoals afbeelding, video en slider. Zelle Pro is snel en eenvoudig te installeren en in te stellen.

Eigenschappen:

 • Klaar voor Woocommerce
 • Vertaling & RTL klaar
 • Mega menu's

Prijs: Van £63

Bezoek Thema / Demo

24. Zevenentwintig.

Twenty Seventeen is een populair gratis WordPress-thema met meer dan 1 miljoen installaties. Het heeft een strak en eenvoudig ontwerp, met een unieke header waarin video's of afbeeldingen zijn verwerkt.

Eigenschappen:

 • Verscheidenheid aan widgets
 • Sociale menu's
 • Kleuraanpassing

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

25. Hestia

Hestia is een multifunctioneel, one-page gratis WordPress thema geschikt voor fotografen. Het is compatibel met plugins zoals Elementor, Photo Gallery en Flat Parallax Slider.

Kenmerken:

 • Mobiel responsief
 • SEO vriendelijk
 • Widgetised voettekst

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

26. Sydney

Sydney is een zakelijk WordPress thema, geweldig voor degenen die een online aanwezigheid willen creëren voor hun fotografische vaardigheden.

Sydney heeft 3 kant-en-klare demo imports om uit te kiezen wat het live gaan van je fotografie website een stuk makkelijker maakt.

Eigenschappen:

 • Compatibel met Elementor
 • Aanpasbaar zoals kleur, tekst en lay-out
 • Sticky navigatie

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

27. Vierentwintig.

Twenty Fourteen is een gratis tijdschrift WordPress thema dat sterk gericht is op beeldmateriaal. Het heeft een strak en modern ontwerp, met twee homepage ontwerpen; grid layout of slider weergave.

Kenmerken:

 • Drie widgetgebieden
 • Mobiel responsief
 • Pagina voor medewerkers

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

28. Ashe

Ashe is een gratis WordPress blog thema dat een minimale en elegante lay-out heeft. Het heeft een fullscreen slider voor het tonen van je foto's, en integreert met populaire page builders zoals Elementor, Beaver Builder en Divi.

Kenmerken:

 • Mobiel responsief
 • Instagram slider widget
 • Tekst & beeld logo

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

De beste fotografie WordPress thema's

Creativiteit kent geen grenzen, en dat geldt ook voor je op fotografie gerichte geest. Of je nu een professionele fotograaf bent of fotografie als hobby hebt, er zijn gebruiksvriendelijke WordPress-thema's die geschikt zijn voor elke invalshoek die je wilt verkennen.

Er zijn zoveel fotografiethema's beschikbaar met verbazingwekkende galerij-indelingen en paginasjablonen om u de creatieve vrijheid te geven op uw fotografiesite.

Als u het meeste uit uw fotografiebedrijf wilt halen, overweeg dan eens te kijken naar Thrive Thema Bouwer deel van Thrive Suite U kunt niet alleen WordPress-thema's maken, maar met Thrive Suite kunt u uw bedrijf naar een hoger niveau tillen door landingspagina's, opt-in formulieren, het opbouwen van een e-maillijst en nog veel meer te maken.

Verwante lectuur:

 • 11 Beste WordPress Video Thema's Vergeleken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.