16 bewezen YouTube-video-ideeën om je kanaal een boost te geven

 16 bewezen YouTube-video-ideeën om je kanaal een boost te geven

Patrick Harvey

Heb je inspiratie nodig voor je YouTube kanaal? Dan ben je op de juiste plaats.

In dit bericht deel ik een enorme lijst met geweldige YouTube-video-ideeën die gegarandeerd voor betrokkenheid zorgen.

Ik analyseerde de best presterende en trending video's op YouTube om te zien welk soort video's de meeste likes, commentaren, shares en kijktijd krijgen.

Vervolgens heb ik die inzichten gebruikt om deze lijst samen te stellen.

En om wat context te geven aan elk video-idee, heb ik ook praktijkvoorbeelden opgenomen van populaire YouTube-kanalen in verschillende niches.

Klaar? Laten we beginnen!

1. Uitdagingsvideo's

Uitdagingsvideo's zijn nu helemaal in op YouTube.

In dit soort video's proberen de makers een of andere gekke solo-prestatie te leveren of gaan ze de strijd aan in een leuke competitieve uitdaging.

De reden dat ze een van de populairste YouTube-video-ideeën zijn, is dat ze meer kijktijd en een langere gemiddelde kijkduur krijgen dan andere soorten video's. En dat komt omdat ze de perfecte formule hebben om de kijker aan het scherm gekluisterd te houden.

Het publiek moet blijven kijken om te zien of de YouTuber zal slagen of falen. Of in het geval van een competitieve uitdaging, om te zien wie er wint.

Kijktijd en kijkduur zijn twee statistieken die het algoritme van YouTube sterk beïnvloeden. Hoe meer kijktijd je hebt, hoe meer het algoritme je video naar nieuwe kijkers pusht, waardoor je kanaal sneller kan groeien.

Voorbeeld

GeoWizard is een avonturen-/geografiekanaal van Tom Davies. Toms 'straight line mission'-serie, waarin hij zichzelf de bijna onmogelijke uitdaging stelt om in een volledig rechte lijn door het land te reizen, omvat enkele van zijn meest succesvolle video's tot nu toe.

Je ziet waarom deze uitdagingsvideo's zo'n succes waren, maar je hoeft niet zo ambitieus te zijn als GeoWizard om je eigen uitdaging te creëren. Kies gewoon een uitdaging die zinvol is in jouw niche en waarvan je je op je gemak voelt, en begin daar.

2. FAQ-video's

FAQ-video's zijn video's waarin je vragen van kijkers beantwoordt in je YouTube-video. Sommige makers noemen ze AMA-video's (afkorting van Ask Me Anything).

De reden waarom dit soort video's geweldig zijn, is dat ze de betrokkenheid van het publiek stimuleren. Je kunt je kijkers/abonnees laten weten dat je hun vragen in je volgende video zult beantwoorden en hen uitnodigen hun vragen achter te laten in het commentaar.

Dit geeft kijkers een enorme stimulans om een reactie achter te laten om op je kanaal te komen. En hoe meer reacties je krijgt, hoe beter je video zal presteren.

Dat komt omdat commentaren een ander signaal zijn waarnaar het algoritme van YouTube kijkt om te bepalen hoe agressief jouw video wordt voorgesteld aan een nieuw publiek.

Als je veel reacties krijgt, zal je video meer aandacht krijgen in de suggestiebox en op de homepage van YouTube, en bereik je meer potentiële kijkers.

Voorbeeld

Hier is een geweldig voorbeeld van een FAQ video van metal gitarist Ola Englund:

In de video beantwoordt hij een aantal interessante vragen van zijn kijkers over onderwerpen als gitaargerelateerde apparatuur, songwriting en zijn studio-opstelling.

Zijn charismatische persoonlijkheid komt door en maakt wat anders een eentonige video had kunnen zijn super boeiend.

Aan het einde van de video nodigt hij gebruikers ook uit om hem te steunen door zijn online winkel te bezoeken en merch te kopen.

Dit is een geweldige manier om je YouTube-publiek te gelde te maken. Als je je eigen merchwinkel wilt maken, kun je een print-on-demand site gebruiken. Wij raden Sellfy aan als je nog geen winkel hebt, en Gelato als je een bestaande winkel hebt.

3. Commentaar beoordelingen

Comment reviews lijken veel op FAQ video's. Maar in plaats van vragen te beantwoorden, reageer je op je favoriete commentaren.

Iedereen weet dat de commentaarsectie van YouTube een rare en wonderlijke plek is. Je kunt dus veel hilarische inhoud krijgen door gewoon te kijken wat kijkers in je video's zeggen en erop te reageren.

Zie ook: 16 Beste AI-schrijfsoftwaretools voor 2023 (voor- en nadelen)

En net als bij FAQ-video's is het voordeel van commentaarrecensies dat ze meer betrokkenheid aanmoedigen.

Als je kijkers weten dat je commentaar bij je video's plaatst, worden ze gestimuleerd om grappige of interessante opmerkingen achter te laten bij toekomstige video's. En uit statistieken blijkt dat meer opmerkingen samenhangen met een hogere positie op de YouTube-ranglijst.

Uiteraard moet je daadwerkelijk hebben Dit is dus misschien niet een van de beste youtube video-ideeën voor beginners voor gloednieuwe kanalen met slechts een handvol abonnees.

Voorbeeld

Deze hilarische video van YouTuber Abroad in Japan is een van de beste commentaarrecensies die we hebben gezien:

In de video leest maker Chris Broad enkele van de meest giftige, haatdragende commentaren op zijn kanaal voor, ontleedt ze en reageert erop.

Dit zorgt niet alleen voor fantastisch entertainment, maar het geeft Chris ook een kans om negativiteit om te zetten in iets positiefs. Ironisch genoeg hebben zijn grootste haters hem voorzien van een aantal van zijn best presterende content.

4. Reactievideo's

Reactievideo's zijn een andere grote trend op dit moment. Niet alleen op YouTube, maar ook op TikTok en andere video-sharing apps.

Ze zijn precies wat je zou verwachten: video's waarin je ergens op reageert. Dat kunnen grappige compilaties zijn, memes, muziek... alles kan.

Het mooie van reactievideo's is dat ze gemakkelijk te maken zijn in vergelijking met volledig originele inhoud. En ze hebben ook de neiging om meer views en engagements te krijgen dan andere videoformaten. Dit maakt ze een goede keuze voor je eerste youtube video.

Voorbeeld

YouTuber LayedBakDFR staat bekend om zijn muziekreactievideo's, waarin hij luistert naar populaire nieuwe tracks of muziekvideo's en daar zijn kijk op geeft:

Zijn kanaal is een daverend succes en heeft tot nu toe meer dan 2,46 miljoen abonnees.

LayedBakDFR heeft zijn eigen duidelijk gedefinieerde niche, en dat is een deel van de reden waarom zijn video's zo'n succes zijn. Maar je niche hoeft niet per se muziek te zijn.

Als je geen grote muziekfan bent, kun je ook reageren op games, films, drama, nieuws over beroemdheden, of wat je maar kunt bedenken.

5. Video's achter de schermen

Video's achter de schermen laten het publiek achter het gordijn en geven hen een glimp van wat u doet buiten het zicht van het publiek.

Deze is het meest zinvol in de context van publieke figuren. Er zijn bijvoorbeeld talloze beroemdheden, atleten, tv-persoonlijkheden en muzikanten die hun eigen YouTube-kanalen hebben waar ze regelmatig video's achter de schermen delen met hun fans.

Maar zelfs als je geen publiek figuur bent met een bestaande fanbase, kunnen video's van achter de schermen in bepaalde situaties zinvol zijn.

Als je bijvoorbeeld een YouTube-kanaal hebt waar je tekenfilms post, zou je een wekelijks segment kunnen hebben waar je een video achter de schermen deelt die je animatieproces laat zien.

Voorbeeld

Paddy "The Baddy" Pimblett is een UFC superster en mixed martial artist die bekend staat om zijn charismatische persoonlijkheid (en iconische mop-top trim).

Maar buiten zijn professionele carrière als vechter, heeft hij ook een bloeiende YouTube-carrière:

In deze video deelt hij een kijkje achter de schermen van wat er gebeurde tijdens UFC Fight Week en de aanloop naar zijn veel gehypte gevecht tegen Jordan Leavitt.

Het zijn video's als deze die Paddy hebben geholpen snel te groeien tot meer dan 770k abonnees en een van de beste ticketverkopers van de UFC te worden.

Zie ook: De beste tools voor het schrijven van inhoud voor SEO in 2023

6. Dag in mijn leven video's

'Day in my life' video's zijn video's waarin je kijkers laat ervaren hoe jouw gemiddelde dag eruitziet.

Ze nemen meestal de vorm aan van een vlog die 's ochtends begint. Je begint met het vloggen van je ochtendroutine, daarna documenteer je je werkdag, wat je eet, wat je voor de lol doet, enz.

Wat dit een geweldig video-idee maakt, is hoe breed toegankelijk het is. Vrijwel iedereen kan een video maken over zijn dagelijks leven. En hoe interessanter je leven is, hoe beter het waarschijnlijk zal presteren.

En als je je persoonlijke leven niet interessant of onderhoudend genoeg vindt om te vloggen, kun je in plaats daarvan iemand anders schaduwen.

Voorbeeld

Het kanaal van Paolo vanTOKYO illustreert hoe effectief het 'dag uit mijn leven'-videoformaat kan zijn.

Paolo begon met het maken van reisvlogs en videogidsen over Tokio. Maar toen hij zijn 'dag in het leven van'-videoserie begon te publiceren, nam zijn kanaal pas echt een vlucht.

Hier is een voorbeeld van een van zijn meest succesvolle video's tot nu toe.

In deze video schaduwt hij een Japanse mangamaker terwijl hij zijn dag doorbrengt. Paolo's grotendeels westerse kijkersbasis leek het leuk te vinden om een kijkje te krijgen in zo'n andere manier van leven. En als gevolg daarvan was het een enorm succes, met meer dan 11 miljoen views.

Maar daar bleef het niet bij. Hij publiceerde ook tientallen andere video's die het dagelijks leven van andere interessante mensen in Japan laten zien. En van de 10 populairste video's op zijn kanaal komen er 9 uit deze serie.

7. Productbeoordelingen

Productrecensie video's zijn een ander geweldig YouTube video idee, om meerdere redenen.

Ten eerste zijn ze breed toepasbaar op vrijwel elke niche. Wat voor kanaal je ook hebt, je zou producten moeten kunnen vinden waarin je kijkers geïnteresseerd zijn.

Als je bijvoorbeeld een muzikant bent, kun je speakers, microfoons, gitaarpedalen, enz. reviewen. Als je een YouTube-gamingkanaal hebt, kun je nieuwe games, consoles of pc-randapparatuur zoals gamingmuizen reviewen.

Ten tweede zijn ze geweldig om nieuwe kijkers te bereiken via organische SEO. Veel mensen zoeken op Google en YouTube naar productbeoordelingen voordat ze iets kopen, dus als je je video kunt laten scoren voor je doelzoekwoord, kan dat veel verkeer naar je kanaal leiden.

En tot slot zijn ze gemakkelijk te gelde te maken. U kunt zich aanmelden voor affiliate programma's en uw affiliate links voor de producten die u beoordeelt in uw videobeschrijving delen. Op die manier verdient u een deel van de winst wanneer een van uw kijkers een product koopt dat u via uw link aanbeveelt.

Voor meer informatie over deze methode van geld verdienen, bekijk onze gids over affiliate marketing.

Voorbeeld

Safiya Nygaard is een populaire mode-, beauty- en make-up YouTuber. Een van haar populairste video's tot nu toe is deze review van $1 make-up van Wish, met meer dan 23 miljoen views.

Het is duidelijk waarom deze zo goed presteert: hij heeft een grote aantrekkingskracht. De make-up van $1 lijkt te mooi om waar te zijn, dus natuurlijk hebben miljoenen kijkers de video bekeken om te zien of hij zo slecht is als je zou verwachten.

8. "Kijkers kiezen" video's

Dit is een supercreatief YouTube-video-idee waar veel makers veel succes mee hebben gehad.

Het idee is om je kijkers te laten controleren of kiezen wat je in de video doet. Als je bijvoorbeeld een modekanaal hebt, kun je je kijkers laten beslissen wat je die dag gaat dragen. Of als je een doe-het-zelf-kanaal hebt, laat kijkers dan kiezen in welke kleuren je je huis schildert. Of als je een gamekanaal hebt, laat kijkers dan beslissen wat je gaat spelen.

Het formaat werkt vooral goed voor livestream video's omdat je live polls kunt houden en kijkers in real-time kunt laten beslissen terwijl de video vordert. Veel van de meest succesvolle live-streaming kanalen hebben precies dit formaat gebruikt.

Voorbeeld

Deze video van YouTuber Daniel Howell is een geweldig voorbeeld. Hij deed het zo goed dat hij op het tabblad YouTube Trending stond.

In deze video kiezen Dan's kijkers zijn outfits, en de resultaten zijn super vermakelijk.

9. Theorie video's

Theorievideo's zijn YouTube-video's waarin je jouw interessante theorieën over een bepaald onderwerp deelt.

Je kunt bijvoorbeeld een fan-theorie hebben over een samenzwering die verborgen zit in een film, of over de subtekst van je favoriete boek.

Nogmaals, dit is op dit moment een behoorlijk populair videoformaat. Op het moment van schrijven staan er twee theorievideo's in de YouTube trending tab: een van The Film Theorists en een van The Game Theorists.

Het is aan jou hoe je je theorievideo opmaakt. Als je wilt, kun je gewoon voor een camera gaan zitten en je theorie bespreken. Of als je liever niet zelf in de video zit, kun je een geanimeerde video maken.

Voorbeeld

Dit is de video van The Film Theorists die deze week YouTube Trending bereikte. Het schetst de overtuigende fan-theorie van de maker over de surrealistische tv-show Knuffel me niet, ik ben bang.

Slechts twee dagen na publicatie is het al meer dan 1,8 miljoen keer bekeken.

10. Stille video's

Sommige YouTubers voelen zich gewoon niet op hun gemak als ze voor de camera praten. En dat is niet erg, want er zijn genoeg soorten video's die je kunt maken zonder te praten.

Stille vlogs zijn een geweldig voorbeeld. In deze video's neem je zoals gewoonlijk beelden op naast omgevingsgeluid, maar er is geen dialoog, wat ze super sfeervol maakt.

Als u wilt, kunt u ook bijschriften toevoegen om de kijkers extra informatie te geven.

Voorbeeld

Kusk Bushcraft is een outdoor adventure YouTuber die bekend staat om zijn super sfeervolle camping vlogs. In deze stille YouTube video slaapt hij buiten in -15 graden in een DIY shelter, en het is heerlijk kijken.

Ondertitels worden gebruikt om tegen de kijkers te 'praten', maar er is geen echte dialoog zodat je echt opgaat in de geluiden van de ruige natuur.

11. Life hacks

Life hacks zijn video's waarin je snelle tips en trucs deelt die mensen kunnen helpen om tijd te besparen en hun dagelijks leven te verbeteren.

Ze werken beter in korte videoformaten, waardoor ze een geweldig video-idee zijn voor YouTube Shorts.

Voorbeeld

Hier is een voorbeeld van een YouTube Shorts life hack video van maker TQT Hacks.

Het is al meer dan 5,9 miljoen keer bekeken.

12. Doe-het-zelf-gidsen

Als je getalenteerd bent in DIY, kun je YouTube-video's maken waarin je je projecten laat zien. Kijkers houden van DIY-video's - ze zijn informatief en onderhoudend.

Hoe interessanter het project, hoe meer views en engagementen je kunt verwachten. Probeer dus iets nieuws te doen en denk buiten de kaders.

Voorbeeld

Hier is een hele coole DIY video van maker Half-Slaap Chris:

In deze video bouwt Chris een LEGO-trein rond zijn plafond. Het bleek een hit bij kijkers en bereikte de YouTube Trending tab.

13. Scambait video's

Er zijn veel oplichters en veel mensen voelen zich hulpeloos om ze te bestrijden. Dit heeft geleid tot een heel nieuw genre van YouTube prank video's genaamd 'scambait' video's, die kijkers de cathartische ontlading bieden om oplichters een koekje van eigen deeg te zien krijgen.

In deze video's "lokt" de maker oplichters door hun telefoontjes aan te nemen en hun tijd te verdoen, hen in de maling te nemen, hen te ontmaskeren of in sommige gevallen zelfs hun systemen te hacken om hun activiteiten te verstoren.

Voorbeeld

Kitboga is een van de populairste YouTubers in deze niche. Hier is een van zijn recente scambait video's:

Kitboga's bijzondere manier van oplichten houdt in dat hij een stemvervormer gebruikt om verschillende hilarische karakters te spelen om de tijd van de oplichter te verdoen. En het is super vermakelijk.

14. Tutorial / how-to video's

Kijkers kijken niet alleen naar YouTube-video's voor entertainment, maar ook voor educatieve content. Daarom kunnen tutorials, how-to's en walkthrough-video's heel goed werken.

Het is niet ongewoon dat YouTube-tutorials op de eerste pagina van Google staan voor zoekopdrachten naar 'how to'-zoekwoorden, wat kan helpen om organisch zoekverkeer naar je video's te leiden en je publiek te laten groeien.

Naast je educatieve YouTube-video's kun je een betaalde online cursus maken met meer gedetailleerde tutorials en deze promoten in je video's. Dit is een krachtige strategie om geld te verdienen met YouTube.

Voorbeeld

Eystreem is een populaire Minecraft YouTuber. In deze educatieve video laat hij kijkers zien hoe je een lift bouwt in het spel:

Het scoort voor een heleboel trefwoorden en heeft tot nu toe meer dan 820.000 keer bekeken.

15. Samenwerkingsvideo's

Een geweldige manier om te groeien op YouTube is om samen te werken met andere makers in je niche voor collabs.

Samenwerkingsvideo's doen het vaak erg goed omdat je ook het publiek van je partner aanboort, wat meer likes, views, shares en commentaren betekent.

Voorbeeld

In deze video van YouTuber Billy Perry, werkt Billy samen met de getalenteerde BMX atleet Broc Raiford voor een straat BMX spel van BIKE.

Zowel Billy als Broc hebben iets aan de video gehad. Billy kon een bekende atleet uit de BMX-wereld in zijn video laten figureren, wat een hit was bij zijn publiek. En Broc profiteerde van de bekendheid bij Billy's enorme YouTube-publiek. Het is een win-win situatie.

16. Nieuwsvideo's

Wist je dat 27% van de YouTube-kijkers naar YouTube gaat om nieuwscontent te consumeren?

Het is waar. En daarom worden nieuwsvideo's vaak zo vaak bekeken.

Het is ook gemakkelijke inhoud voor jou als maker. Je hoeft alleen maar te praten over en jouw kijk te geven op het laatste nieuws in jouw niche.

Voorbeeld

Mogul Mail is een kanaal van YouTuber en live streamer Ludwig, waarin hij op nieuws gebaseerde video's deelt over het laatste drama in de wereld van online streaming en gaming.

Deze update over recente ontwikkelingen in de wereld van Smash (een populair videospel) heeft tot nu toe bijna 900k views bereikt.

Laatste gedachten

Tot zover onze lijst met geweldige YouTube video-ideeën.

Hopelijk hebben deze ideeën u stof tot nadenken gegeven.

Vergeet niet dat er geen wondermiddel is als het gaat om YouTube-content. Je zult waarschijnlijk een heleboel video-ideeën proberen als je voor het eerst begint, voordat je iets vindt dat aanslaat bij je doelgroep.

De gouden regel is dat als je iets vindt dat werkt, blijf er dan bij. Je kunt je analytics bekijken en zien welk type video's de meeste tractie hebben gekregen, en dan prioriteit geven aan dat type inhoud in je strategie.

Terwijl u hier bent, wilt u misschien deze gerelateerde berichten bekijken:

  • 19 bewezen ideeën voor YouTube-kanalen die je kunt gebruiken (+ voorbeelden)
  • Hoeveel YouTube abonnees heb je nodig om geld te verdienen?
  • Geld verdienen op YouTube: 12 bewezen tactieken
  • 10 beste YouTube-alternatieven vergeleken

Veel geluk!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.