11 Beste e-mail automatiseringstools vergeleken (2023 Review)

 11 Beste e-mail automatiseringstools vergeleken (2023 Review)

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste e-mail automatiseringstools op de markt? U bent op de juiste plaats.

Tools voor e-mailautomatisering zijn softwareoplossingen waarmee u e-mailmarketingcampagnes op de automatische piloot kunt uitvoeren.

Ze maken het gemakkelijk om automatiseringen in te stellen die de juiste berichten op het juiste moment naar de juiste klanten sturen.

In dit bericht bespreken en vergelijken we onze favoriete e-mailmarketingautomatiseringssoftware van dit jaar.

Ongeacht de aard van uw online business of hoe groot of klein uw lijst is, u zult in deze lijst iets vinden dat aan uw behoeften voldoet.

Klaar? Laten we beginnen:

De beste tools voor e-mailautomatisering - samenvatting

TL;DR:

 1. Moosend - Beste UI (makkelijkst te gebruiken).
 2. Brevo - Het beste voor minder frequente e-mailverzenders.

#1 - ActiveCampaign

ActiveCampaign is een compleet customer experience automation platform en CRM systeem met een aantal super geavanceerde functies.

ActiveCampaign heeft alles wat we zoeken in een platform voor e-mailautomatisering, waaronder een bouwer voor e-mails met slepen en neerzetten, een bouwer voor automatiseringsworkflows, onbeperkte verzending van e-mails, tonnen e-mail- en automatiseringssjablonen, segmentering, het volgen van sites en gebeurtenissen en krachtige rapportage.

U kunt uw e-mails personaliseren voor individuele ontvangers met Conditional Content, waarmee u andere inhoud kunt tonen wanneer ontvangers aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Als ze bijvoorbeeld onlangs een bepaald product in uw e-commercewinkel hebben gekocht, kunt u Conditional Content gebruiken om een gerelateerd product aan te bevelen. U kunt ook e-mails personaliseren en uw contacten segmenteren op basis van de acties die ze op uw website ondernemen, dankzij de ingebouwde site tracking.

Als u uw e-mailautomatiseringen niet vanaf nul wilt opbouwen, heeft ActiveCampaign ook honderden kant-en-klare automatiseringen die met één klik kunnen worden uitgerold.

Naast de automatiseringssjablonen zijn er ook meer dan 250 voorgebouwde e-mailsjablonen om uit te kiezen.

ActiveCampaign integreert met meer dan 850 apps van derden, waaronder WordPress, Shopify, Salesforce, Square, Facebook, Eventbrite en nog veel meer.

Met zo veel functies kun je een grotere leercurve verwachten dan bij andere e-mailautomatiseringssoftware. Daarom denk ik dat ActiveCampaign beter geschikt is voor gemiddelde of gevorderde gebruikers.

Belangrijkste kenmerken

 • Marketing automatisering bouwer
 • Lead scoring
 • A/B splittesten
 • Onbeperkt e-mails versturen
 • E-mail builder met slepen en neerzetten
 • Geavanceerde segmentering en personalisering
 • Volgen van sites en gebeurtenissen
 • Campagneverslaggeving
 • Betrokkenheid taggen
 • Honderden e-mail- en automatiseringssjablonen

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Uitstekende segmentatie- en personalisatiemogelijkheden Hoge leercurve
Geavanceerde functies Beperkte ontwerpopties in de e-mail builder
Uitstekende rapportagemogelijkheden
Goede selectie van sjablonen

Prijzen

Plannen beginnen bij $29 per maand, jaarlijks betaald. U kunt beginnen met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer ActiveCampaign gratis uit

#2 - MailerLite

MailerLite is een van de beste e-mailmarketingautomatiseringsprogramma's die we hebben gezien in termen van waar voor je geld.

Het gratis plan is super genereus en de betaalde plannen zijn ook vrij goedkoop, tot 5.000 contacten of zo. Het begint pas duur te worden als je 20k+ contacten hebt. En je krijgt veel voor je geld.

Ondanks de naam is MailerLite niet alleen een e-mailautomatiseringsprogramma. U kunt er ook uw hele website mee bouwen, landingspagina's en inschrijvingsformulieren maken, blogs publiceren en nog veel meer.

Maar laten we ons concentreren op de functies voor e-mailmarketing en automatisering.

Er zijn drie verschillende e-mail editors die u kunt gebruiken om boeiende campagnes te maken: een drag-and-drop editor, een rich-text editor en een aangepaste HTML editor. Er zijn ook tonnen sjablonen voor nieuwsbrieven die u kunt aanpassen en zelfs een gratis afbeeldingenbibliotheek.

U kunt koopknoppen aan uw e-mail toevoegen die teruglinken naar uw MailerLite landingspagina's, en producten en abonnementen verkopen via het platform.

Dan is er de automation builder, waarmee u automatisch e-mails kunt versturen en andere acties kunt uitvoeren op basis van een trigger (of meerdere triggers).

Er zijn tal van triggeropties, zoals formuliervoltooiingen, linkklikken, datumovereenkomsten, enz. U kunt tot 3 triggers toevoegen voor al uw automatiseringen om meerdere ingangspunten mogelijk te maken. En natuurlijk kunt u e-mails personaliseren met abonneesegmentatie.

Belangrijkste kenmerken

 • Drie e-mail bouwers
 • Eenvoudige automatiseringsbouwer
 • Transactionele e-mails
 • Meerdere ingangspunten
 • Analytics
 • Geïntegreerde tools voor het bouwen van websites en pagina's

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding Recente problemen met bugs
Flexibele e-mail bouwers Klantenservice kan beter
Gebruiksvriendelijke automatiseringsbouwer
Meerdere triggers instellen
Toonaangevende e-mail afleveringspercentages

Prijzen

MailerLite biedt een gratis plan voor maximaal 1000 abonnees en 12.000 maandelijkse e-mails. Betaalde plannen beginnen bij $9 per maand.

Zie ook: Hoe maak je een T-shirtwinkel met WordPress? Probeer MailerLite gratis uit

#3 - Omnisend

Omnisend is een e-commerce marketing platform waarmee u al uw klantcommunicatie op één plaats kunt beheren en automatiseren. Het platform ondersteunt e-mail, SMS en web push meldingen.

Het is een geweldige keuze voor kleine tot middelgrote bedrijven, omdat de plannen betaalbaar zijn, maar behoorlijk goede functies bieden. U kunt Omnisend gebruiken om e-mails, sms-berichten en zelfs web-pushmeldingen te automatiseren.

Bovendien zijn er kant-en-klare automatiseringen die speciaal zijn ontworpen voor e-commerce winkels. Er is ook een krachtige e-mailbouwer met een ingebouwde productkiezer en productaanbevelingsmotor, segmenteringsfuncties, hulpmiddelen voor het opstellen van formulieren, campagnebeheer en meer.

Ik hou vooral van de gebruikersinterface van Omnisend, die schoon en gemakkelijk te begrijpen is.

U moet een e-commercewinkel aansluiten om het platform te kunnen gebruiken. Zodra dat is gebeurd en u uw site-instellingen hebt aangepast, kunt u snel aan de slag.

De kant-en-klare automatiseringssjablonen zijn zeer grondig, vooral omdat de tekst bruikbaar is. U hoeft alleen de branding aan te passen en een paar tweaks te maken in uw e-mails/SMS/notificaties. Dan bent u klaar om te gaan.

En dankzij de diepe integratie met populaire e-commerce platforms zoals Shopify, kunt u allerlei verkoopanalyses ophalen. Dit geeft u een echt gevoel van hoe uw automatiseringen presteren.

Belangrijkste kenmerken

 • Vooraf gebouwde automatiseringssjablonen
 • Drag & drop e-mail editor
 • E-mail marketing
 • Popovers
 • SMS-marketing
 • Geautomatiseerde pushberichten

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Veel e-commerce functies U moet een e-commerce winkel aansluiten om het platform te kunnen gebruiken
Leuke e-mail bouwer Beperkt aantal e-mailsjablonen
Omnichannel marketingautomatisering
Diepe integratie met populaire e-commerce platforms zoals Shopify en WooCommerce.

Prijzen

De prijzen van betaalde plannen zijn afhankelijk van het aantal contacten en beginnen bij $16/maand. U kunt het uitproberen met een gratis plan.

Probeer Omnisend gratis uit

#4 - Moosend

Moosend is een ander geweldig e-mailmarketingplatform dat zich onderscheidt door zijn gebruiksgemak. U kunt het gebruiken om e-mailcampagnes te ontwerpen, te automatiseren en op te volgen die resultaten opleveren.

Het wordt geleverd met alle belangrijke hulpmiddelen die u mag verwachten van een alles-in-één e-mailmarketingsoftwareoplossing, waaronder een e-maileditor en automatiseringseditor met slepen en neerzetten, lijstsegmentering, automatiseringssjablonen, website- en gebruikerstracering, rapportage, enz.

Er is ook een tool voor split-testing waarmee u verschillende versies van uw geautomatiseerde e-mails kunt vergelijken om te zien welke het beste presteert.

Afgezien van de e-mail automatiseringsfuncties, komt Moosend ook met een landing page builder en een krachtige form builder, die u kunt gebruiken om opt-in formulieren en pagina's te maken, en uw mailinglijst te laten groeien.

Hoewel het een van de nieuwere e-mailautomatiseringsprogramma's op de markt is, is Moosend een van de beste. Ik hou vooral van de manier waarop de UI is opgezet. Het is uiterst eenvoudig te gebruiken en

Belangrijkste kenmerken

 • E-mail marketing
 • Redactie nieuwsbrief
 • Personalisatie & segmentatie
 • CRM-tools
 • Marketingautomatisering
 • productaanbevelingen
 • Het volgen van
 • Rapportage en analyse
 • Landingspagina's en formulieren

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Brede functieset Mist enkele geavanceerde functies
Intuïtieve interface
Betaalbare
Eenvoudige prijsstructuur
Krachtige rapportagefunctionaliteit

Prijzen

Plannen beginnen bij $9/maand. U kunt het uitproberen met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Probeer Moosend Gratis

#5 - ConvertKit

ConvertKit Het is gebouwd voor onafhankelijke makers zoals coaches, auteurs, podcasters, bloggers, enz. Het is echter flexibel genoeg om ook goed te werken voor e-commerce winkels en andere soorten online bedrijven.

Omdat het is gebouwd voor onafhankelijke makers, heeft ConvertKit een zeer gebruiksvriendelijke interface. U kunt workflows bouwen door triggers te koppelen aan gebeurtenissen, acties en voorwaarden.

En voor eenvoudige automatiseringen die geen hele workflow vereisen, kunt u gewoon een regel instellen door een trigger te selecteren en de actie die moet volgen.

ConvertKit komt ook met een visuele e-mailontwerper, landingspagina en formulierbouwer, en handelsfuncties zodat u digitale producten op uw site kunt verkopen. Het integreert met veel tools van derden, waaronder Shopify, Teachable en Squarespace.

Belangrijkste kenmerken

 • E-mail marketing
 • E-mail ontwerper
 • Automatiseringen
 • Inschrijvingsformulieren
 • Landingspagina's
 • Commerce
 • Automatiseringen

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Geweldig voor makers van inhoud Niet ideaal voor grote bedrijven en zakelijke gebruikers
Eenvoudige automatiseringsregels + visuele automatiseringsbouwer E-mail editor is uiterst eenvoudig
Eenvoudige integratie met andere platforms
Out-of-the-box leadmagneet leveringsfunctionaliteit

Prijzen

Er is een gratis plan en betaalde plannen beginnen vanaf $9/maand.

Probeer ConvertKit gratis uit

Lees onze ConvertKit review.

#6 - Brevo (voorheen Sendinblue)

Brevo is een alles-in-één marketingplatform met een heleboel handige tools, waaronder e-mailmarketing en -automatisering, maar ook een CRM, sms-marketing, transactie-e-mails, inschrijvingsformulieren en een bouwer voor landingspagina's, enz.

De automatiseringsfuncties op Brevo zijn ongeëvenaard. Je kunt echt geavanceerde automatiseringen maken en meerdere workflows parallel laten lopen op dezelfde lijsten met contacten. Je kunt ze zelfs op elkaar afstemmen, zodat wanneer een contact de ene workflow beëindigt, hij in een andere wordt gepusht - iets wat je op veel andere automatiseringsplatforms niet kunt doen.

Om workflows te creëren, stelt u eerst een ingangspunt in (de gebeurtenis die ertoe leidt dat de contactpersoon aan de workflow wordt toegevoegd). Dit kan zoiets zijn als een e-mailactiviteit zoals het openen van een e-mail, of een websiteactiviteit zoals het bezoeken van een landingspagina, enz.

Vervolgens kunt u voorwaarden en acties toevoegen om te bepalen wat er vervolgens gebeurt. U kunt hen bijvoorbeeld een e-mail sturen of een reeks e-mails laten druppelen. U kunt zelfs 'als'-clausules toevoegen om contactpersonen verschillende paden te laten volgen, afhankelijk van hun gedrag.

Er zijn ook kant-en-klare workflows die u kunt gebruiken voor eenvoudige automatiseringen, zodat u niet vanaf nul hoeft te beginnen.

Belangrijkste kenmerken

 • Automatisering bouwer
 • Transactionele e-mails
 • SMS-berichten
 • Landingspagina's
 • Inschrijvingsformulieren
 • CRM
 • Vooraf gemaakte sjablonen

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Geavanceerde en flexibele automatiseringsbouwer Kan overkill zijn als je alleen eenvoudige automatiseringen nodig hebt
Zeer geschikt voor gevorderde gebruikers Kan duur worden als je veel e-mails verstuurt.
Alles-in-één gereedschapskist
Onbeperkte contacten op alle plannen

Prijzen

De prijzen hangen af van het aantal e-mails dat u per maand verstuurt, met plannen vanaf $25/maand. Er is ook een beperkt gratis plan.

Probeer Brevo gratis uit

#7 - Drip

Druppel is een krachtig platform voor e-mailautomatisering met extra functionaliteit voor e-commercewinkels en een CRM.

De segmentatiemogelijkheden van Drip zijn van een hoger niveau. U kunt uw mailinglijst segmenteren op basis van allerlei gegevens, waaronder zaken als aankoopgeschiedenis en bekeken producten. Vervolgens kunt u aan elk van die publieksegmenten gerichte berichten sturen vol met gepersonaliseerde, op maat gemaakte inhoud.

U wilt bijvoorbeeld een bepaalde reeks e-mails sturen naar uw trouwste klanten. In dat geval kunt u een nieuw segment maken dat alleen contactpersonen bevat die ten minste 5 keer een bestelling hebben geplaatst.

Of u kunt een segment maken voor contactpersonen die een bepaald type product hebben gekocht. Op die manier kunt u aanbevolen producten specifiek aan hen e-mailen. Het resultaat: meer upsells en verkoop.

De e-mailbuilder van Drip is heel eenvoudig te gebruiken, zodat u in enkele seconden een e-mail in elkaar kunt flansen. En er zijn tal van kant-en-klare sjablonen die e-commercemerken nodig hebben, zoals aankondigingen van uitverkoop.

Op het gebied van automatiseringen zijn er tal van kant-en-klare workflows. Nogmaals, deze zijn specifiek gebouwd voor e-commerce winkels, dus er zijn automatiseringen voor zaken als verlaten winkelwagen e-mails, e-mails na aankoop, welkomstreeksen, win-back e-mails, verjaardagsberichten, enz.

En natuurlijk kunt u ook uw eigen aangepaste workflows bouwen met de point-and-click visuele workflow builder van Drip.

Ik vond de automation builder van Drip veel gemakkelijker te gebruiken dan die van ActiveCampaign. De interface is gewoon prettiger om mee te werken en het is allemaal erg intuïtief. Zelfs als je geen ervaring hebt met het bouwen van automatiseringen, zou je het snel onder de knie moeten hebben.

De eenvoudigste manier om eenvoudige automatiseringen te implementeren is met Regels. Regels werken op een eenvoudige 'als dit, dan dat'-manier. Alles wat u doet is een trigger en een actie kiezen. Als aan de triggervoorwaarde is voldaan, zal Drip de actie uitvoeren.

Er zijn allerlei soorten triggers en acties waaruit je kunt kiezen. Je trigger kan bijvoorbeeld zijn als een contact een aankoop doet, of als ze een bepaalde pagina op je website of op sociale media bezoeken (ja, Drip kan ook trigger events van andere platforms halen).

En de actie kan zijn om een tag toe te voegen aan hun klantenprofiel, hen een bedankbericht te sturen, hen toe te voegen aan een bepaalde e-mailreeks, enz.

Belangrijkste kenmerken

 • Point and click workflow builder
 • Vooraf gebouwde e-commerce automatiseringen
 • Segmentering en personalisering
 • Visuele e-mail editor
 • Formulieren & popups
 • Inzichten en analyses

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Gemakkelijk te gebruiken Duur voor grote aantallen contacten
Intuïtieve, op regels gebaseerde automatiseringen
Gebouwd voor e-commerce (veel e-commerce automatisering en e-mail templates)
Geweldige visuele e-mail bouwer

Prijzen

Drip gebruikt een flexibel prijssysteem. Alle plannen omvatten onbeperkte e-mails, maar hoe meer contacten u hebt, hoe meer u betaalt.

De prijzen beginnen bij $39/maand voor 2.500 contacten en gaan tot $1.999/maand voor 180.000 contacten. Als u meer dan dat nodig hebt, moet u contact opnemen met Drip voor een offerte.

Probeer Drip Free

#8 - Keap

Keap Het is een alles-in-één CRM voor ondernemers met krachtige verkoop- en marketingautomatiseringsfuncties waarmee u leads kunt verzamelen, deze kunt converteren naar klanten en duurzame relaties kunt opbouwen met uw klanten.

Keap biedt alle kernfuncties die u van een e-mailautomatiseringsprogramma mag verwachten: gecureerde e-mailsjablonen, lijstsegmentering en een geavanceerde automatiseringsbouwer.

Er zijn een heleboel 'gemakkelijke' automatiseringen die u in een paar klikken kunt implementeren, zoals automatiseringen voor wanneer u een nieuwe lead vastlegt, en automatiseringen die e-mails versturen na de aankoop, sales nurture en afspraakherinneringen.

Maar e-mail automatisering is nog maar het begin. Keap biedt ook een krachtige CRM, landing page templates, functionaliteit voor het maken van afspraken, en meer. Er zijn ook tekst marketing functies, en u kunt zelfs een gratis virtueel zakelijk telefoonnummer krijgen met Keap Business Line.

Belangrijkste kenmerken

 • Geautomatiseerde e-mails
 • Geautomatiseerde tekst
 • Vooraf gemaakte blauwdrukken
 • CRM
 • Sjablonen voor landingspagina's
 • Functie voor het maken van afspraken
 • Keap Business Line

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Geweldig voor ondernemers Duur instapmodel
Zeer gebruiksvriendelijk
Goede voorgemaakte sjablonen voor eenvoudige automatiseringen
SMS & email

Prijzen

Plannen beginnen bij $129/maand indien jaarlijks gefactureerd. Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Probeer Keap Gratis

#9 - GetResponse

GetResponse is de beste alles-in-één e-mailmarketingoplossing, met tools waarmee u het hele klanttraject kunt automatiseren, van leadgeneratie tot conversie.

U kunt GetResponse gebruiken om uw lijst te laten groeien met landingspagina's, formulieren en trechters.

Beheer vervolgens uw lijst met uitgebreide segmentatie en automatiseer uw communicatie met geautomatiseerde e-mail, SMS en web push meldingen.

Je kunt zelfs je hele site bouwen op GetResponse met de website builder tool. Plus, maak popups, webinars, en nog veel meer.

Belangrijkste kenmerken

 • Functies voor het maken van lijsten
 • Leidtrechters
 • Segmentatie
 • Automatisering per e-mail en SMS
 • Web push meldingen
 • Website bouwer
 • Webinars
 • Pop-ups en formulieren

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Uitgebreide functies De functieset kan voor sommige gebruikers overkill zijn
Bouw uw hele site
Goede functies voor segmentatie en lijstopbouw
Krachtige automatiseringsmogelijkheden

Prijzen

GetResponse biedt een gratis plan, en betaalde plannen beginnen bij $13,30/maand.

Probeer GetResponse gratis

#10 - HubSpot

HubSpot is een van de meest geavanceerde en verfijnde CRM's op de markt. Het biedt een suite van de beste softwareoplossingen en functies op bedrijfsniveau.

Het softwarepakket van HubSpot omvat verschillende 'hubs', afhankelijk van welke functies en tools je nodig hebt. De marketinghub omvat e-mailmarketingautomatisering (plus tal van andere tools), en je kunt ook zeer elementaire functies voor e-mailplanning krijgen als onderdeel van het gratis pakket met verkooptools.

De instapplannen van HubSpot zijn betaalbaar voor ondernemers, maar hun Professional en Enterprise plannen zijn zeer, zeer duur. We hebben het over duizenden dollars per maand, afhankelijk van het aantal contacten in je lijst.

Als je een groot bedrijf runt en een groot budget hebt om mee te werken, is er geen betere CRM. Bij de hogere plannen krijg je een aantal van de meest geavanceerde automatiserings- en marketingfuncties, waaronder omnichannel marketingautomatisering, ABM-tools, dynamische personalisering, lead- en contactscoring en nog veel meer.

Belangrijkste kenmerken

 • Krachtige CRM
 • Verschillende hubs voor verschillende werkgebieden
 • E-mail automatisering
 • Formulierautomatisering
 • Landingspagina's
 • Live chat

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Functies op bedrijfsniveau Hogere plannen zijn erg duur
Zeer geavanceerd Hoge leercurve
Tientallen verkoop- en marketingtools
Uitstekende ondersteuning

Prijzen

HubSpot biedt verschillende gratis tools en e-mailautomatisering is inbegrepen in hun Marketing Hub Starter-plan, dat begint vanaf 45 dollar per maand.

Probeer HubSpot gratis uit

#11 - Mailchimp

Mailchimp is een ander solide platform voor e-mailautomatisering dat de moeite van het bekijken waard is. Het onderscheidt zich door zijn eenvoud en gebruiksgemak.

Mailchimp is ideaal voor het maken van eenvoudige e-mail automatiseringen. Het heeft een goede selectie van vooraf gebouwde sjablonen voor alle basis automatiseringen die online bedrijven nodig hebben, zoals verlaten winkelwagen herinneringen, cross-sells, re-engagement e-mails, enz.

Er is ook een Customer Journey Builder, voorspellende lijstsegmentatie, hulpmiddelen voor het slepen en neerzetten van e-mails en nog veel meer.

Belangrijkste kenmerken

 • Hulpmiddelen voor publieksbeheer
 • Dynamische inhoud
 • Campagnesjablonen
 • Onderwerp regel helper
 • Inhoud studio
 • Klantreis bouwer
 • Inzichten en analyses

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Gemakkelijk te gebruiken Minder geavanceerde functies
Geweldige ontwerptools Slechte klantenservice
Tijdbesparende functies
Goede voorgebouwde sjablonen

Prijzen

Er is een beperkt gratis plan en betaalde plannen beginnen bij $11/maand.

Probeer Mailchimp gratis uit

Software voor e-mailautomatisering FAQ

Laten we, voordat we afronden, eens kijken naar enkele veelgestelde vragen over software voor e-mailautomatisering.

Wat zijn tools voor e-mailmarketingautomatisering?

Tools voor e-mailmarketingautomatisering zijn softwareoplossingen waarmee u uw e-mailmarketinginspanningen kunt automatiseren.

U kunt ze gebruiken om automatisch leads te verzamelen, uw mailinglijst te segmenteren en gerichte e-mails naar uw abonnees te sturen. U hoeft de software alleen maar te vertellen 'wanneer dit gebeurt, doet u dit', en de software doet de rest voor u.

Op het meest basale niveau kan e-mailautomatiseringssoftware worden gebruikt voor het verzenden van zaken als welkomstmails, orderbevestigingen en e-mails over achtergelaten winkelwagentjes.

Deze e-mails worden getriggerd door de acties van uw abonnees. Dus wanneer iemand zich inschrijft op uw mailinglijst, een aankoop doet of zijn winkelmandje achterlaat, ontvangt hij automatisch een relevant, gericht e-mailbericht.

Maar u kunt e-mailmarketingautomatiseringstools ook gebruiken om veel complexere geautomatiseerde e-mailsequenties op te zetten. Meestal gaat het dan om het koppelen van triggers aan voorwaarden en acties in een workflowdiagram binnen uw e-mailautomatiseringssoftware.

Wat te zoeken in software voor e-mailautomatisering?

Elk van de e-mailmarketingautomatiseringsprogramma's op deze lijst kan de juiste keuze zijn voor uw bedrijf. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u uw opties vergelijkt:

 • Geavanceerde functies. Sommige e-mailmarketingtools bieden meer geavanceerde functies dan andere. Als u gewoon eenvoudige e-mailsequenties wilt opzetten, moet elk van de tools op deze lijst voldoen. Maar als u van plan bent geavanceerde campagnes te voeren, kunt u misschien beter een tool zoeken met geavanceerde functies zoals A/B-tests, lead scoring, diepgaande analyses, enz.
 • Voorgebouwde sequenties. Om uw leven gemakkelijker te maken, is het een goed idee om een tool te kiezen met kant-en-klare e-mailautomatiseringsrecepten voor veelvoorkomende automatiseringen, zoals welkomstsequenties, herstel van achtergelaten aankopen, bedankmails, enz.
 • Budget & lijst grootte. De meeste e-mailmarketingtools op deze lijst bieden verschillende prijsniveaus op basis van het aantal contacten op uw mailinglijst. Als u een grote lijst hebt, kunt u verwachten dat u meer betaalt. Houd rekening met uw budget wanneer u uw opties afweegt en kies een tool die u het meeste waar voor uw geld biedt.
 • Ecommerce integratie. Als u een e-commercewinkel hebt, zoek dan naar e-mailautomatisering die speciaal voor e-commerce is gemaakt. Deze tools bevatten vooraf gemaakte sjablonen voor zaken als e-mails voor verlaten winkelwagentjes en transactie-e-mails.
 • Leverbaarheid. Een andere belangrijke factor die mensen soms over het hoofd zien bij het kiezen van een e-mail automation tool is deliverability. Kies een provider met een uitstekende deliverability om ervoor te zorgen dat uw e-mails de inbox van uw klanten bereiken.

Wat zijn de voordelen van software voor e-mailautomatisering?

Er zijn tal van redenen om te investeren in software voor e-mailautomatisering. Hier volgen enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Tijdbesparende voordelen Het automatiseren van uw e-mailcampagnes kan u honderden uren besparen. Waarom zou u tijd verspillen aan het handmatig verzenden van e-mails als u uw campagnes op de automatische piloot kunt uitvoeren?
 • Beter richten Een van de beste dingen van e-mailmarketingsoftware is dat u er supergerichte campagnes mee kunt opzetten. U kunt de software gebruiken om uw lijst te segmenteren op basis van acties en interesses van abonnees, enzovoort.
 • Hogere open-, klik- en conversiepercentages. Met automatiseringssoftware kunt u de perfecte berichten op het perfecte moment versturen, en omdat die berichten lasergericht zijn, leveren ze meestal veel betere resultaten op dan handmatige uitzendingen.
 • Meer verkopen. Met e-mailmarketingautomatisering kunt u geautomatiseerde lead-nurturingcampagnes opzetten die leads omzetten in betalende klanten en zo zorgen voor meer omzet.

Hoe bouw ik mijn e-maillijst op?

Om uw e-maillijst op te bouwen, kunt u beginnen met het maken van goed converterende opt-in formulieren en het opzetten van landingspagina's die zorgvuldig zijn ontworpen om leads vast te leggen, en vervolgens verkeer naar die pagina's te leiden.

Het is een goed idee om een soort van lead magnet aan te bieden om uw websitebezoekers aan te moedigen zich in te schrijven. Als u bijvoorbeeld een e-commerce winkel heeft, kunt u een korting van 20% aanbieden aan bezoekers die zich inschrijven op uw mailinglijst. U kunt ook een downloadbare bron, een gratis product, enz. aanbieden.

Een andere goede strategie is om een giveaway te organiseren en deze te promoten op sociale media. U kunt uw giveaway zo opzetten dat mensen zich moeten inschrijven op uw mailinglijst om mee te doen en hen een extra vermelding geven als ze een vriend of vriendin overhalen om zich ook in te schrijven. De virale aard van wedstrijden en giveaways betekent dat ze veel tractie kunnen krijgen en veel leads kunnen genereren.

Hoe verbeter ik mijn open rates?

De beste manier om de open rate van uw e-mail te verbeteren is een overtuigende onderwerpregel te maken die uw abonnees niet kunnen negeren. De onderwerpregel is het eerste wat ze zien wanneer uw e-mail in hun inbox belandt, dus het moet hun aandacht trekken.

Maar het belangrijkste is dat u een e-maillijst hebt van abonnees die zich hebben aangemeld om updates van u te ontvangen, en die echt uw inhoud willen ontvangen.

Kun je e-mails in Gmail automatiseren?

U kunt in Gmail zeer eenvoudige automatiseringen instellen. U kunt bijvoorbeeld tot 100 e-mails plannen die op een bepaalde datum en tijd moeten worden verzonden, automatische e-mailantwoorden instellen en inkomende berichten automatisch sorteren met Labels.

Zie ook: Hoe kies je een niche voor je blog in 2023?

Gmail is echter niet ontworpen als een complete oplossing voor e-mailautomatisering, dus het is niet geschikt voor het uitvoeren van geautomatiseerde e-mailmarketingcampagnes. U zult speciale e-mailmarketingsoftware moeten gebruiken, zoals de tools die we in dit artikel hebben besproken.

Kun je e-mails in outlook automatiseren?

Helaas kunt u geen e-mails automatiseren in Outlook. Om geautomatiseerde e-mailcampagnes op te zetten, moet u een speciaal e-mailmarketingautomatiseringsprogramma gebruiken, zoals ActiveCampaign of Drip.

De beste software voor e-mailautomatisering voor uw bedrijf kiezen

Tot zover onze opsomming van de beste tools voor e-mailautomatisering.

Zoals u kunt zien, is er veel overlap tussen de tools, en u kunt niet echt verkeerd gaan met een van de opties op deze lijst. U moet kiezen wat het meest zinvol is voor uw behoeften en budget, maar hier is een herinnering van onze top drie keuzes:

 • Druppel is de beste e-mailautomatiseringssoftware voor de meeste gebruikers. Hoewel het vooral gericht is op e-commercebedrijven, past het ook goed bij andere soorten bedrijven die behoefte hebben aan krachtige automatiseringen die de verkoop kunnen stimuleren.
 • MailerLite is de beste keuze als u waar voor uw geld zoekt. Het heeft alle functies die u nodig hebt plus een van de meest genereuze gratis plannen die we hebben gezien. En u kunt onbeperkte maandelijkse e-mails krijgen voor minder dan tien dollar per maand.
 • Omnisend is de beste keuze voor e-commercebedrijven die een echte omnichannel automatiseringsoplossing nodig hebben. Het wordt geleverd met krachtige e-mailmarketing-, automatiserings- en segmenteringsmogelijkheden en heeft een heleboel functies die speciaal voor e-commerce zijn gebouwd, zoals vooraf gebouwde e-commerce workflows en gepersonaliseerde productaanbevelingen. Het ondersteunt ook SMS + web push-meldingen.

We hopen dat je dit nuttig vond. Veel succes!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.