12 beste heatmap-softwaretools beoordeeld voor 2023

 12 beste heatmap-softwaretools beoordeeld voor 2023

Patrick Harvey

Wilt u de CRO op uw website verbeteren? Dan hebt u de beste heatmap-software nodig om u te helpen.

Heatmaps zijn een uiterst effectieve manier om te begrijpen hoe gebruikers zich op uw website gedragen. Met dit soort digitale analysegegevens kunt u de gebruikerservaring verbeteren en meer conversies genereren.

In deze post vergelijken we de beste heatmap-tools om u te helpen eenvoudig heatmaps voor uw website te genereren.

De beste heatmapsoftware - samenvatting

TL;DR:

 • Mouseflow - Beste algemene heatmap software.
 • Instapage - Krachtige landing page builder met ingebouwde heatmaps.
 • Lucky Orange - Beste real-time heatmap tracking tool.
 • VWO - Beste heatmap-tool met ingebouwde A/B-tests.
 • Hotjar - Krachtige heatmap software tool.
 • Clicky - Eenvoudige en betaalbare alles-in-één heatmap- en analysesoftware.
 • Zoho PageSense - Geweldig conversie optimalisatie en personalisatie platform.
 • Crazy Egg - Krachtige toolkit voor websiteverbetering.
 • Plerdy - Beste waarde heatmap tool.
 • Aandacht Inzicht - Beste heatmap software aangedreven door AI heatmaps.
 • Inspectlet - Customer journey mapping tool met dynamische heatmaps.
 • Smartlook - Analytics-gerichte heatmap software tool.

1. Mouseflow

Mouseflow Mouseflow is een van de beste heatmap-tools waarmee je patronen in het gedrag en de prestaties van websites kunt ontdekken. Met Mouseflow kun je eenvoudig heatmaps maken van scrollen, klikken, aandacht, geografie en beweging, zodat je de puntjes op de i kunt zetten en geen giswerk meer hoeft te doen.

Bovendien kunt u uw bezoekers in actie zien met de tool Session replay. De tool laat u precies zien wat uw gebruikers doen tijdens hun bezoek aan uw website en biedt automatische Friction Scores om u te helpen beslissen op welke gebieden u zich het eerst moet concentreren.

Met Mouseflow kun je ook aangepaste funnels maken, verlaten formulieren terugvinden met formulieranalyses en nuttige feedback verzamelen met feedbackcampagnes.

Mouseflow helpt je in wezen al je organisatorische functies te informeren, van marketing en analytics tot product en design. Het integreert zelfs naadloos met je CMS, e-commerce en marketing platforms.

Prijzen

Mouseflow is beschikbaar als gratis heatmap-software, waarmee 500 gebruikerssessies per maand kunnen worden opgenomen. Betaalde plannen beginnen vanaf 24 dollar per maand en kunnen oplopen tot 399 dollar per maand.

U kunt ook kiezen voor een gratis proefperiode van 14 dagen voor elk van de betaalde plannen.

Probeer Mouseflow gratis uit

2. Instapage

Instapage Wat uniek is aan dit platform is de heatmap-software die is inbegrepen - u hoeft niet te betalen voor meerdere tools om uw leadgeneratiecampagnes uit te voeren.

U kunt gedetailleerde heatmaps maken van uw websitebezoekers en zelfs A/B-tests, multivariate tests en krachtige analysetools gebruiken om uw landingspagina's te optimaliseren.

Instapage biedt je de tools om landingspagina's voor bezoekers aan te passen in een mate die je nog niet eerder hebt gezien. Door te analyseren hoe gebruikers met je website omgaan, kun je unieke landingspagina-ervaringen creëren voor elke doelgroep.

U kunt uw advertentiecampagnes ook visualiseren met AdMap en gebruikers telkens weer verbinden met relevante landingspagina's na een klik, waardoor de betrokkenheid en conversies sterk toenemen.

Instapage helpt u ook uw webpagina's sneller te laden en beter samen te werken met uw teamleden.

Prijzen

Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar. Betaalde plannen beginnen bij $299/maand. Bespaar 25% met een jaarabonnement.

Probeer Instapage gratis

3. Lucky Orange

Lucky Orange Met zijn robuuste tools zoals dynamische heatmaps, sessie-opnames, conversietrechters en meer, fungeert het als een alles-in-één suite voor het stimuleren van conversies.

Lucky Orange is een van de beste heatmap software tools die er zijn, dankzij zijn real-time dynamische heatmaps die gedetailleerd inzicht bieden in het gedrag van gebruikers op de website. U kunt ook de prestaties van individuele pagina-elementen volgen voor een nog betere optimalisatie.

De functie sessie-opnames geeft u een kijkje in de exacte acties die uw bezoekers op uw website ondernemen, zodat u kunt ontdekken wat hen ervan weerhoudt te converteren.

En met conversietrechters, formulieranalyses, live chat en enquêtes kunt u verder onschatbare gegevens verkrijgen over wat uw gebruikers doet klikken en wat niet werkt.

Prijzen

Lucky Orange biedt een gratis plan met een limiet van 500 bekeken pagina's per maand. U kunt kiezen voor hun betaalde plannen vanaf 18 dollar per maand.

Er is ook een gratis proefperiode van 7 dagen beschikbaar voor elk van hun plannen.

Probeer Lucky Orange gratis

4. VWO (Visual Website Optimizer)

VWO of Visual Website Optimizer is een van de beste heatmap-software op de markt en ook een geweldig A/B-testinstrument waarmee u gemakkelijk en snel kunt experimenteren met meerdere landingspagina-ideeën.

Met VWO Insights kunt u real-time gedragsgegevens vastleggen met behulp van gedetailleerde heatmaps die laten zien welke elementen de aandacht van gebruikers trekken.

Insights biedt ook sessie-opnames, zodat u visueel kunt vaststellen waarom bepaalde gebruikers niet converteren en mogelijkheden kunt identificeren voor het testen van verschillende strategieën met specifieke gebruikerssegmenten.

En met Funnels kunt u conversielekken opsporen voor bestaande klantsegmenten en nieuwe segmenten ontdekken met geavanceerde segmentatiemogelijkheden.

Als u al deze hulpmiddelen combineert met andere belangrijke functies zoals formulieranalyse, enquêtes en gedetailleerde klantanalyses, beschikt u over een krachtig arsenaal om het experimenteren en bijgevolg de conversies te verbeteren.

Met zijn krachtige A/B-tests en multivariate testtools stelt VWO u in staat slim en snel te experimenteren met uw landingspagina's en de beste kansen voor websiteoptimalisatie en gebruikersconversie te identificeren.

Prijzen

De prijzen voor VWO-plannen zijn beschikbaar op aanvraag. U moet uw plan kiezen en contact met hen opnemen voor de respectieve prijzen. Een gratis proefperiode van 7 dagen is echter beschikbaar.

Probeer VWO gratis uit

5. Hotjar

Hotjar Hotjar is een heatmap-tool die zich precies daarop richt - heatmaps. In tegenstelling tot veel tools op deze lijst, is Hotjar uitsluitend een heatmap-software die u helpt het gebruikersgedrag te visualiseren en te zien waar gebruikers op uw website interactie mee hebben.

Met Hotjar kun je heatmaps maken van klikken, bewegen en scrollen om te ontdekken waar je gebruikers zich het meest concentreren en welke gebieden ze negeren. Je kunt heatmaps ook scheiden per apparaat om te bepalen hoe gebruikersinteractie wordt beïnvloed door desktop, tablet en mobiel gebruik.

Naast de gedetailleerde heatmaps kunt u met Hotjar ook real-time gebruikersinteractie bekijken met behulp van Recordings. U kunt complete user journeys visualiseren en pijnpunten op uw website opsporen waaraan gewerkt moet worden.

Hotjar laat je je heatmaps downloaden en delen met relevante stakeholders. Je kunt ook gebruik maken van de enquête en feedback tools om gegevens uit de eerste hand van je gebruikers vast te leggen en nog meer inzichten te verkrijgen.

Hotjar is een geweldig hulpmiddel voor productontwerpers, productmanagers en onderzoekers die hun doelsegment beter willen begrijpen en betere producten voor hen willen ontwikkelen.

Prijzen

Hotjar is gratis heatmap software, beperkt tot 1.050 sessies per maand. Betaalde plannen beginnen vanaf $39 per maand. Alle Hotjar plannen worden geleverd met een gratis proefperiode van 15 dagen en een 30 dagen geld-terug garantie.

Probeer Hotjar gratis

6. Clicky

Clicky is vooral bekend als een real-time web analytics tool met een heatmap tracking functie die vrij populair is onder marketeers en webdesigners. Clicky helpt u uw webverkeer in real-time te monitoren, analyseren en actie te ondernemen.

Clicky biedt een eenvoudige maar gedetailleerde benadering van heatmap-analyses, die geweldig is voor mensen die beginnen met website-optimalisatie. Hiermee kunt u uw bezoekersgedrag op een gemakkelijk te begrijpen manier analyseren en de verkregen inzichten met succes gebruiken om conversies te stimuleren.

Met Clicky kunt u uw klikken segmenteren op basis van gerichte criteria, bijvoorbeeld een specifieke gebruikersactie. U kunt dan uw gebruikers volgen op basis van welke gebruikers dat specifieke doel hebben voltooid en welke niet.

Clicky hecht ook veel belang aan privacy en GDPR-naleving. U kunt ook elke bezoeker, pageview en javascriptgebeurtenis zien met zijn bezoekers- en actielogboeken.

Clicky biedt een messcherpe focus op web analytics gecombineerd met een eenvoudige maar krachtige heatmap analyse oplossing.

Prijzen

Plannen voor Clicky beginnen vanaf $9,99 per maand. Er is ook een gratis plan beschikbaar.

Probeer Clicky Gratis

7. Zoho PageSense

Zoho PageSense is een platform voor conversieoptimalisering en personalisering dat ook een krachtige heatmap-tool biedt. Het biedt u alle hulpmiddelen die nodig zijn om uw website te volgen, te analyseren en te optimaliseren door uw bezoekers te betrekken en landingspagina's voor elk van hen te personaliseren.

Met de heatmap tools van Zoho PageSense kunt u inzicht krijgen in de delen van uw website die de meeste aandacht krijgen van uw bezoekers. U kunt deze analyse gebruiken om uw website verder te optimaliseren om de betrokkenheid te vergroten.

En door dit te combineren met sessie-opnames kunt u uw analyse van webverkeer verbeteren door sessieherhalingen van het gedrag van gebruikers op uw website te bekijken.

Met PageSense kunt u ook belangrijke websitegegevens bijhouden en controleren waar bezoekers afhaken door conversietrechters te bouwen. Met A/B-tests kunt u vervolgens elk element van uw website optimaliseren om te experimenteren met verschillende ontwerpindelingen en te zien wat werkt.

U kunt zelfs in-app polls, on-site enquêtes en meer uitvoeren om cruciale gegevens van uw bezoekers te krijgen en gepersonaliseerde ervaringen voor hen te creëren.

Prijzen

Betaalde plannen beginnen vanaf ongeveer $15 per maand voor 10.000 maandelijkse bezoekers. U kunt ook kiezen voor een gratis proefperiode van 15 dagen.

Probeer Zoho PageSense gratis uit

8. Crazy Egg

Crazy Egg biedt een groot aantal tools om uw website beter te maken, waaronder heatmaps, sessie-opnames, A/B-tests, verkeersanalyses en enquêtes. Het biedt oplossingen op maat voor bureaus, lead gen, e-commerce en meer.

Met de heatmap tool van Crazy Egg, Snapshots, kunt u het gedrag van bezoekers op uw website analyseren met behulp van meerdere rapporten zoals een scroll map rapport, confetti rapport, overlay rapport, en meer. Met deze rapporten kunt u beslissen waar u belangrijke elementen op uw website plaatst zoals CTA's.

Met Recordings is het in kaart brengen van het klanttraject een fluitje van een cent, waardoor u precies kunt zien hoe bezoekers in real time met uw website omgaan. U kunt bepalen welke secties van uw website door bezoekers worden gemeden en hoeveel ze op uw website doorbrengen.

U kunt ook profiteren van A/B-tests om verschillende strategieën in actie te zien met behulp van een eenvoudige, snel op te zetten testomgeving zonder code.

Met Crazy Egg kunt u ook uw webverkeer uit verschillende bronnen analyseren, vergelijken en uw website optimaliseren met slimme, op gegevens gebaseerde beslissingen. U kunt ook gerichte enquêtes uitvoeren waarmee u cruciale feedback kunt verzamelen en de betrokkenheid kunt vergroten.

Prijzen

Betaalde plannen voor Crazy Egg beginnen vanaf $29 per maand, jaarlijks gefactureerd. Ze bieden ook een gratis proefperiode van 30 dagen voor elk van hun plannen.

Probeer Crazy Egg gratis

9. Plerdy

Plerdy is een van de beste opties voor wie op zoek is naar de beste gratis heatmap software. Wat bestaat als een conversie optimalisatie platform om u te helpen bezoekers te volgen, te analyseren en om te zetten in kopers, biedt ook een reeks krachtige website heatmap tools voor het optimaliseren van uw website.

Plerdy stelt u in staat om diepe inzichten te verkrijgen in de acties van website bezoekers zoals klikken, muisbeweging, hovering en scroll gedrag. U kunt uw website prestaties verbeteren door het blootleggen van ontwerp fouten, het analyseren van individuele design elementen, en het verbeteren van bounce rate.

Zie ook: 33 Laatste Facebook-statistieken en -feiten voor 2023

Plerdy voorziet u ook van pop-up formulieren die gegenereerd kunnen worden op noodzakelijke webpagina's om bezoekers te informeren over promoties, e-mailadressen vast te leggen en de betrokkenheid te verbeteren. Plerdy biedt ook een SEO checker en een conversie funnel analyse tool.

U kunt zelfs de tool voor het opnemen van sessies gebruiken om het gedrag van individuele gebruikers vast te leggen. En met de feedbackformulieren kunt u uit de eerste hand feedback van gebruikers krijgen en statistieken zoals de Net Promoter Score meten.

Prijzen

Plerdy kan gratis worden gebruikt met zijn beperkte plan. Betaalde plannen beginnen vanaf $26 per maand. Er is ook een 14-daagse gratis proef beschikbaar voor elk van de betaalde plannen.

U kunt de tools van Plerdy gratis gebruiken voor maximaal 3 heatmaps per dag, waardoor het een geweldige heatmap-softwaretool is voor gebruikers met kleine bedrijven en beperkte budgetten.

Probeer Plerdy Gratis

10. Aandacht Inzicht

Aandacht Inzicht is een op AI gebaseerd hulpmiddel om het webdesign te verbeteren, waarmee u uw website nog vóór de lancering kunt testen, direct tijdens de ontwerpfase. De voorspellende tests laten zien hoe bezoekers met uw website zullen omgaan wanneer u deze uiteindelijk lanceert.

Attention Insight gebruikt voorspellende attention heatmaps om de prestaties van uw website in de ontwerpfase zelf te tonen, zodat u niet hoeft te wachten tot na de lancering, nadat u tijd en geld hebt geïnvesteerd om verkeer naar uw website te brengen.

Het AI-platform voorspelt met 94% nauwkeurigheid hoe goed het ontwerp van uw website zal aanslaan bij uw doelgroep. U kunt ook optimaliseren voor verschillende soorten inhoud, zoals marketingmateriaal, verpakkingen, posters en meer.

U hebt zelfs toegang tot belangrijke functies zoals Percentage van Aandacht om te zien hoe goed een subset van uw website presteert. En met Focus Map kunt u direct zien welke delen van uw website door gebruikers binnen de eerste 3-5 seconden worden opgemerkt of gemist.

Attention Insight geeft ook een Clarity score voor uw website die aangeeft hoe duidelijk het ontwerp van uw website is voor een nieuwe gebruiker. Dit wordt afgeleid na vergelijking van uw website met concurrenten in uw categorie.

Prijzen

Betaalde plannen beginnen vanaf 23 dollar per maand. U kunt ook het gratis plan gebruiken, dat beperkt is tot 5 kaartontwerpen per maand. Er is ook een gratis proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Probeer Attention Insight gratis uit

11. Inspectlet

Inspectlet is een tool voor het in kaart brengen van het klanttraject waarmee u muisbewegingen en scrollgedrag van bezoekers op uw website kunt volgen. Het is een heatmap-software die gericht is op het ontdekken van diepgaande inzichten in de manier waarop gebruikers met uw website omgaan.

Met de dynamische heatmaps van Inspectlet kunt u de hele reis van uw bezoekers op uw website volgen, van klikken tot muisbewegingen en scrollgedrag. U kunt beslissen waar u de belangrijkste elementen op uw webpagina's plaatst door deze rapporten te analyseren.

Met Session Recording kunt u opnames afspelen van individuele gebruikers die interactie hebben met uw website. En met een reeks krachtige filters kunt u precies die gebruikers vinden die u zoekt.

Inspectlet biedt ook functies zoals trechteranalyse, A/B-tests, feedbackenquêtes en formulieranalyses om u te helpen nog meer gegevens te verzamelen over elk segment van gebruikers die op uw website landen.

Zie ook: Pallyy Review 2023: Social Media Publishing gemakkelijk gemaakt

Prijzen

Inspectlet biedt een gratis forever plan dat beperkt is tot 2.500 opgenomen sessies per maand. Betaalde plannen beginnen vanaf 39 dollar per maand.

Probeer Inspectlet gratis uit

12. Smartlook

Smartlook is een eenvoudig te gebruiken maar krachtige heatmap-softwaretool die zich richt op het combineren van heatmaps en sessieregistraties met event-based analytics.

Smartlook biedt krachtige heatmaps die u helpen te visualiseren hoe bezoekers zich over uw website bewegen. Het biedt klikkaarten, scrollkaarten en bewegingskaarten waarmee u precies kunt begrijpen welke elementen van uw website presteren. U kunt ook heatmaps downloaden en delen met relevante teamleden.

U kunt ook sessieherhalingen bekijken om te zien waar uw bezoekers vastlopen op uw website en bugs ontdekken die de prestaties van de site belemmeren.

Met event analytics kunt u zien of gebruikers acties uitvoeren die u wilt. Gebeurtenissen zoals URL-bezoeken, knopklikken, tekstinvoer en meer kunnen u helpen een compleet beeld te krijgen van de interactie tussen individuele gebruikers en uw website.

Met Smartlook kunt u ook Funnels gebruiken om te zien waar gebruikers precies afhaken met een krachtige trechteranalyse.

Prijzen

Smartlook biedt een gratis forever plan dat beperkt is tot 1.500 sessies per maand. Betaalde plannen beginnen vanaf $39 per maand. Er is ook een gratis proefperiode van 10 dagen beschikbaar voor elk van de betaalde plannen.

Probeer Smartlook gratis uit

Wat is de beste heatmap-software?

Dat is alles voor onze lijst van de beste heatmap software tools. Hoewel elk van de besproken tools een punch heeft, zijn onze beste keuzes van de lijst:

Mouseflow is onze #1 keuze voor het beste algemene heatmap-programma op de markt. Het combineert verschillende heatmaps, sessie-opnames en diepgaande analyses om u te helpen het meeste uit uw website te halen.

Clicky vertegenwoordigt een van de meest eenvoudige en betaalbare benaderingen van web analytics en heatmap tracking. Met zijn krachtige segmentatiefilters kunt u precies vinden wat u zoekt bij het analyseren van uw bezoekersgedrag.

Aandacht Inzicht onderscheidt zich van de rest door zijn AI-gestuurde voorspellende heatmaps die u tijd en geld kunnen besparen bij de lancering van uw nieuwe website. Het kunnen voorspellen van bezoekersgedrag in de ontwerpfase kan voor veel ondernemers een uitkomst zijn.

Laatste gedachten

Er zijn verschillende soorten CRO-tools op de markt, maar heatmapsoftware is een van de belangrijkste.

Een studie heeft aangetoond dat wanneer u investeert in CRO-technieken zoals heatmaps, u de ROI met 30% kunt zien toenemen.

Heatmaps en CRO in het algemeen zullen u helpen bij het vinden van problematische gebieden van uw website die ervoor zorgen dat u omzet verliest. Bij een juiste implementatie zult u tegelijkertijd UX en omzet verbeteren.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.