Pallyy Review 2023: Social Media Publishing gemakkelijk gemaakt

 Pallyy Review 2023: Social Media Publishing gemakkelijk gemaakt

Patrick Harvey

Welkom bij onze Pallyy review.

Pallyy is de laatste tijd sterk in populariteit toegenomen, maar hoe goed is het?

Dat wilden we graag weten, dus probeerden we het zelf uit en maakten we deze recensie om te delen wat we onderweg leerden (spoiler: we waren onder de indruk).

In deze post leer je alles wat je moet weten over Pallyy. En hoe het kan worden gebruikt door influencers, kleine bedrijven en bureaus.

Je ontdekt alle belangrijke functies en hoe je ze gebruikt, de grootste voor- en nadelen van Pallyy, de prijzen en meer.

Klaar? Laten we beginnen!

Wat is Pallyy?

Pallyy is een social media management tool ontworpen om publiceren gemakkelijk te maken.

U kunt het gebruiken om vooraf berichten in te plannen op sociale medianetwerken zoals Instagram, Facebook en Twitter.

Plus, het komt ook met een hoop andere functies die u kunnen helpen om uw sociale media inspanningen beter te beheren, zoals ingebouwde analytics, planning tools, een bio-link oplossing, en nog veel meer.

Er zijn veel andere social media tools die soortgelijke functies bieden, maar er zijn een paar dingen die Pallyy anders maken.

Ten eerste is het meer gericht op visuele inhoud. De workflow voor het publiceren en plannen is ongelooflijk snel, vooral voor visuele inhoud. Je kunt je hele feed visueel plannen en postvoorbeelden in real-time bekijken.

Ten tweede is het ideaal voor iedereen die zich voornamelijk richt op Instagram marketing. Het heeft een ton geavanceerde functies exclusief voor Instagram, zoals commentaarbeheer, een eerste commentaarplanner, een IG bio link tool, en gedetailleerde analytics.

Probeer Pallyy gratis

Welke functies biedt Pallyy?

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij Pallyy, wordt u meteen gevraagd om al uw sociale media-accounts te koppelen voor uw eerste klant, bedrijf of merk.

U kunt zeven sociale netwerken verbinden: Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, Google My Business, Pinterest en TikTok.

Zodra u al uw profielen voor uw eerste merk hebt gekoppeld, wordt dit geclassificeerd als een volledige sociale set. U kunt sociale sets beheren, toevoegen en verwijderen vanuit het Instellingen menu.

Als u alleen uw eigen accounts beheert, kunt u volstaan met één social set, maar als u een social media manager bent die met meerdere klanten werkt, hebt u er waarschijnlijk meer nodig. Premium gebruikers kunnen extra sets toevoegen voor 15 dollar per maand.

Vervolgens bevindt u zich in de Pallyy Dashboard .

Via de linker zijbalk heeft u toegang tot alle functies van Pallyy. Deze functies zijn gegroepeerd in vijf 'tools', namelijk:

 • Planning
 • Analytics (alleen Instagram)
 • Antwoord (alleen Instagram)
 • Bio Link (alleen Instagram)
 • Verkennen (alleen Instagram)

We zullen hierna onderzoeken wat u met elk hulpmiddel kunt doen. Het grootste deel van uw tijd zult u waarschijnlijk doorbrengen in de Planning gereedschap, dus laten we daar beginnen.

Planning (inhoudskalender)

U hebt toegang tot de inhoud Kalender door de Planning Hier kun je afbeeldingen en video's opstellen en plannen voor al je socials, inclusief Instagram- en Facebook-carrousels. Er is ook ondersteuning voor Instagram Reels en Stories, en TikTok-video's.

Zodra je ze in de kalender hebt gepland, worden ze automatisch geplaatst op de datum en tijd die je hebt ingesteld - je hoeft ze niet zelf handmatig te plaatsen. De enige uitzondering hierop is voor Instagram Stories.

Je kunt Stories niet automatisch publiceren, maar als workaround kun je ze nog steeds inplannen en een pushmelding op je telefoon ontvangen wanneer het tijd is om te posten, op welk moment je handmatig kunt inloggen op je Instagram-account en ze zelf in een paar klikken kunt posten. Instellingen voor pushmeldingen kunnen worden gewijzigd vanuit de Instellingen menu.

Zie ook: Hoe vindt u de grootste pijnpunten van uw publiek?

Om uw eerste bericht te plannen, selecteert u eerst de sociale accounts waarop u wilt plannen door de pictogrammen in de balk bovenaan de interface te markeren.

Vervolgens kunt u op de + U kunt ook gewoon een afbeelding of video naar de cel slepen.

U kunt mediabestanden uploaden voor gebruik in uw agenda vanuit de Mediatheek , ook toegankelijk via de Planning tab.

Klik gewoon Nieuw > uploaden Of gebruik de geïntegreerde Canva-editor om ze in Pallyy te maken.

Zodra je een nieuw bericht hebt toegevoegd aan een cel in je agenda, zie je een pop-up venster waarin je je bijschriften en hashtags kunt toevoegen.

Je kunt voor elk social media platform hetzelfde onderschrift gebruiken of, als je dat liever hebt, verschillende variaties maken.

Voor Instagram zijn er nog een paar dingen die je hier kunt doen, zoals het eerste commentaar inplannen (een geweldige manier om je hashtags toe te voegen zonder je onderschrift te vertroebelen), gebruikers taggen en een locatie of biolink toevoegen.

Als u uw Instagram-feed wilt bekijken, kunt u dat doen door op het tandwielpictogram rechtsboven te klikken om het vervolgkeuzemenu met instellingen te openen en vervolgens te klikken op Instagram Voorbeeld .

U hebt ook toegang tot de Beste tijd om te posten Klik op de link en je ziet een nieuw pop-up venster met een visuele weergave van de beste tijden om te posten voor maximale betrokkenheid.

U kunt de metriek waarop u zich richt wijzigen om de beste tijden te zien om te posten voor likes, opmerkingen, impressies en bereik.

Naast het plannen van inhoud, kunt u ook notities toevoegen aan cellen in uw inhoudskalender om u te helpen alles te plannen. Klik gewoon op de knop + pictogram op de cel en selecteer dan Opmerking .

De Import vakantie Een andere functie voor het maken van notities die ons erg beviel, is het hulpmiddel. Je kunt het openen via het dropdownmenu Instellingen en een land selecteren om automatisch notities te importeren die je in één klik vertellen wanneer elke nationale feestdag is.

Visueel planningsraster

Van de Planning tabblad, kunt u ook de Roosters Dit is een visuele planner voor Instagram.

Aan de rechterkant van uw scherm ziet u een visuele weergave van uw Instagram-feed zoals deze zou verschijnen in de mobiele Instagram-app. U kunt media vanuit de mediabibliotheek aan de linkerkant naar de planner slepen en ze vervolgens opnieuw rangschikken om precies in kaart te brengen hoe u wilt dat uw feed eruitziet.

Als je eenmaal de esthetiek te pakken hebt en alles hebt zoals je wilt, kun je het in bulk synchroniseren met je agenda en alles tegelijk inplannen.

Zie ook: 13 Beste Marketing Automation Software (2023 Vergelijking)

Herbruikbare sjablonen en hashtags

Als je de neiging hebt steeds dezelfde bijschriften en hashtags te gebruiken, kun je herbruikbare sjablonen en hashtaglijsten maken die je met een paar klikken snel kunt invoegen bij het maken van een nieuw bericht, in plaats van ze elke keer handmatig in te typen.

Het is echt een handig tijdbesparend apparaat, vooral voor bureaus die dagelijks veel sociale berichten moeten maken.

Om een herbruikbaar sjabloon in te stellen, gaat u naar Planning > Sjablonen > Nieuwe sjabloon aanmaken Om hashtaglijsten te maken, ga naar Planning > Hashtags > Nieuwe lijst met hashtags maken

Verken

Van de Verken menu (alleen Instagram), kunt u nieuwe inhoudsideeën ontdekken om te gebruiken in uw social media-campagnes.

U kunt zoeken naar populaire hashtags om trending content in uw niche te vinden. Of bekijk de post(en) van een specifieke gebruiker waarin u bent getagd.

Als je een bericht ziet dat je opnieuw wilt posten op je eigen Instagram-feed, kun je het met één klik toevoegen aan je bibliotheek. Vergeet alleen niet dat het een goede gewoonte is om de oorspronkelijke poster eerst om toestemming te vragen om het te delen en hem te taggen in het bijschrift als je dat doet.

Wanneer u het bericht aan uw bibliotheek toevoegt, kunt u op de knop Gebruikersnaam van de eigenaar toevoegen voor herposten? Zodra je dat gedaan hebt, zal Pallyy deze automatisch opnemen in het onderschrift wanneer je het plaatst.

Sociale inbox

Ga naar de Sociale Inbox tabblad en je kunt berichten en opmerkingen van je volgers beantwoorden.

Oorspronkelijk had Pallyy een eenvoudig systeem voor commentaarbeheer dat alleen Instagram ondersteunde.

Hoewel die functie nog steeds beschikbaar is, is de nieuwe sociale inbox een aanzienlijke verbetering, zowel wat betreft de gebruikerservaring als de ondersteunde sociale netwerken.

Het ondersteunt niet alleen de typische sociale netwerken zoals Facebook en Instagram, maar ook Google My Business en TikTok commentaren.

Deze inbox zou ook heel vertrouwd moeten aanvoelen, want hij is ontworpen om aan te voelen als een e-mail inbox.

Analytics

Van de Analytics tab, kun je in de gaten houden hoe goed je Instagram posts en campagnes presteren.

De Overzicht pagina toont u enkele van de belangrijkste statistieken in een oogopslag, zoals uw likes, opmerkingen, engagementpercentage, volgersgroei, volgersdemografie en meest/minst populaire hashtags. U kunt het datumbereik voor de gegevens wijzigen in het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek.

Als je wat dieper wilt graven, kun je naar de Aangepast dashboard tabblad en maak uw eigen aangepaste rapportagedashboard, compleet met al uw favoriete grafieken en gegevenspunten.

Je kunt hier echt granulair te werk gaan en allerlei inzichten verzamelen. Maak locatiekaarten, volg de volgersgroei van je concurrenten en de hashtagprestaties, bekijk je bereik en impressies - noem maar op!

Als u de gegevens wilt delen met uw klanten of team, kunt u dat doen door te klikken op Verslag delen van de Overzicht pagina. U kunt ook regelmatig e-mailberichten instellen via de Instellingen menu.

Let op: Oorspronkelijk werd alleen Instagram analytics ondersteund, maar nu ook voor LinkedIn, Twitter en Facebook.

Van de Bio Link menu, kunt u uw eigen aangepaste landingspagina maken om uw links te huisvesten met behulp van Smily.Bio en vervolgens de korte link toevoegen aan uw Instagram-profiel.

U kunt kiezen uit twee lay-outopties: standaard of raster. Standaard toont gewoon een opeenvolgende lijst van uw belangrijkste links als knoppen, terwijl raster de landingspagina laat lijken op uw Instagram-feed.

U kunt uw Instagram-posts gebruiken of uw eigen afbeeldingen toevoegen voor linkminiaturen. U kunt ook YouTube-video's insluiten.

Om het ontwerp aan te passen, kunt u op de knop Verschijning Kies vervolgens een thema of verander handmatig de achtergrond-, knop- en letterkleuren.

Van de Instellingen tabblad, kunt u al uw sociale accounts toevoegen aan uw bio link landingspagina. Hier vindt u ook uw aangepaste korte link, die u kunt kopiëren en plakken aan uw Insta-profielbeschrijving.

U kunt de clicks en impressies van uw biolinks volgen via de Inzichten tabblad in het zijmenu.

Samenwerking in teamverband

Pallyy introduceerde onlangs een ton van team samenwerking tools om het meer geschikt voor agentschappen te maken. U kunt nu teamleden uitnodigen via de Instellingen tabblad en met hen communiceren/samenwerken via de Feedback gereedschap.

U hebt toegang tot de Feedback gereedschap uit het instellingen dropdown menu op de Kalender Van hieruit kunt u feedback geven op berichten, andere teamleden taggen om hen e-mails en pushmeldingen te sturen, goedkeuringen beheren, en meer.

Probeer Pallyy gratis

Pallyy beoordeling: Voor- en nadelen

Er is veel dat we leuk vonden aan Pallyy, maar het is niet perfect. Hier zijn wat wij denken dat de grootste sterke en zwakke punten zijn.

Pallyy pro's

 • Krachtige sociale planning met uitstekende workflow - De publicatieworkflow van Pallyy maakt het creëren en plannen van nieuwe socialemediaposts uiterst eenvoudig. En dankzij de Canva-integratie kunt u socialemediabeelden on the fly creëren.
 • Geavanceerde Instagram-functies - Pallyy is een van de beste social media scheduling tools op de markt als het gaat om Instagram. De visuele planning grid, Replies feature, Explore tool en Bio-Link feature zijn enkele van de hoogtepunten.
 • Gemakkelijk te gebruiken - Pallyy heeft een van de meest intuïtieve, beginnersvriendelijke interfaces die we hebben gezien. Het is super eenvoudig te gebruiken, zodat iedereen het binnen enkele minuten onder de knie heeft.
 • Krachtige sociale inbox - De UI & workflow van de inbox is een van de beste die ik heb gezien en het ondersteunt platformen die de meeste andere tools niet ondersteunen. Bijvoorbeeld; TikTok comments en Google My Business worden ook ondersteund naast Facebook, Instagram, etc.
 • Ingebouwde analyses voor populaire netwerken - Oorspronkelijk bood Pallyy alleen analytics voor Instagram, maar sindsdien zijn er ook analytics voor Twitter, Facebook en LinkedIn.
 • Onbeperkte geplande berichten op premium plannen - In tegenstelling tot sommige andere platforms voor het plannen van sociale media, stelt Pallyy geen maximum aan het aantal berichten dat u per maand kunt plannen (tenzij u het gratis plan gebruikt).
 • Waar voor je geld - Met een royaal gratis plan en een zeer betaalbaar premium plan biedt Pallyy meer waar voor zijn geld dan veel van zijn concurrenten.
 • AI-onderschrift generator - Als u tijd wilt besparen op het maken van inhoud voor sociale media, zult u deze premium add-on geweldig vinden.

Pallyy nadelen

 • Beperkte functies voor andere sociale netwerken - Commentaarbeheer werkt alleen voor Instagram.
 • Extra sociale sets afzonderlijk in rekening gebracht - Het premiumplan omvat één sociale set. Elke extra set kost extra. De kosten kunnen snel oplopen als u veel merken beheert.

Pallyy prijzen

Pallyy biedt een eenvoudig prijsmodel. Er zijn slechts twee plannen beschikbaar: Gratis en Premium.

De Gratis plan bevat alle basisfuncties (inclusief de Visual Planner en Analytics tools) maar beperkt je tot één social set en maximaal 15 geplande posts per maand.

Upgraden naar een Premieplan voor $15/maand verwijdert gebruikslimieten, zodat u een onbeperkt aantal berichten per maand kunt plannen. Het ontsluit ook premium functies zoals bulkplanning en de biolink-tool. U kunt een volledige uitsplitsing van Pallyy's gratis vs premium functies bekijken op hun prijzenpagina.

Premium gebruikers kunnen ook aanvullende sociale sets voor 15 dollar extra per maand per sociale set.

Pallyy beoordeling: laatste gedachten

Pallyy onderscheidt zich als een van de beste social media management tools op de markt vooral als je vooral geïnteresseerd bent in Instagram.

Het is geweldig voor beginners, freelancers en bureaus, met een zeer gebruiksvriendelijke interface en veel ingebouwde tools voor teamsamenwerking.

Het beschikt ook over tal van geavanceerde functies die zijn concurrenten missen, zoals een krachtige oplossing voor commentaarbeheer, een visuele feedplanner (met bulksynchronisatie met uw agenda) en een tool voor het cureren van inhoud (Explore).

Maar geloof ons niet op ons woord - klik op de knop hieronder om het zelf te proberen.

Dankzij het royale gratis plan kunt u Pallyy uitproberen en zien of het aan uw behoeften voldoet zonder een cent uit te geven, dus er is geen enkele reden om het niet te doen. Veel plezier!

Probeer Pallyy gratis

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.