7 beste cloudhostingproviders voor 2023: beoordelingen + prijzen

 7 beste cloudhostingproviders voor 2023: beoordelingen + prijzen

Patrick Harvey

Krijgt uw website of applicatie regelmatig willekeurige verkeerspieken? Bent u klaar om de beperkingen van gedeelde en VPS-hosting achter u te laten, maar bent u nog niet klaar voor een dedicated server?

Cloud hosting is de gulden middenweg tussen deze twee dilemma's.

In deze post splitsen we de beste cloudhostingproviders en -diensten op waaruit u kunt kiezen.

We beginnen met onze toppers en behandelen daarna onze volledige lijst in detail.

Klaar? Laten we beginnen:

De beste cloud hosting providers vergeleken

Hier zijn onze top aanbevelingen:

 1. Cloudways - Betaalbare en schaalbare cloud hosting. Cloudways biedt een beheerde laag voor externe cloud providers. Kies uit Vultr, Linode, Digital Ocean, Amazon AWS en Google Cloud.
 2. Liquid Web - Leiders in de dedicated en cloud hosting ruimte. Een populaire keuze voor SaaS apps.

Laten we eens kijken naar onze volledige lijst.

1. Cloudways

Cloudways is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor ontwikkelaars of iedereen die behoefte heeft aan krachtige maar betaalbare cloud hosting on the fly. U kunt het gebruiken om websites snel op te starten via populaire cloud hosting providers.

Cloudways biedt een beheerde laag voor externe cloud hosting providers. Als u zich bijvoorbeeld rechtstreeks bij Digital Ocean zou aanmelden, zou u alles zelf moeten configureren. Cloudways betekent dat u dezelfde geweldige prestaties kunt krijgen zonder dat u een webontwikkelaar hoeft te zijn. Of, als u een ontwikkelaar bent, bespaart het u enorm veel tijd.

Enkele van de applicaties die het ondersteunt zijn WordPress, Magento, Joomla en Drupal. De cloud hosting platforms die het ondersteunt zijn Digital Ocean, Amazon Web Server, Google Cloud Platform, Linode en Vultr.

Cloudways is ontworpen voor veelzijdigheid. Wanneer u uw server bouwt om uw eerste applicatie te maken, kunt u de specificaties ervan aanpassen op basis van de applicatie en het cloudplatform dat u kiest.

Als u bijvoorbeeld Digital Ocean gebruikt, kiest u uw servergrootte op basis van de hoeveelheid RAM die u wilt (1 tot 192 GB). Aanvullende specificaties, zoals opslag en bandbreedte, worden dienovereenkomstig aangepast. Als u daarentegen voor Google Cloud Platform kiest, kunt u specs voor RAM, bandbreedte, opslag en database aanpassen.

Zodra uw server is ingesteld, kunt u de hoeveelheid opslag veranderen zonder de specificaties voor andere middelen te wijzigen.

Elke server die u maakt maakt gebruik van dedicated resources, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het delen van resources met andere sites. Deze servers zijn ook geoptimaliseerd met SSD's en geoptimaliseerde stacks gebouwd met Nginx, Varnish, Memcached en Redis. De nieuwste versies van PHP worden ondersteund, evenals MySQL en MariaDB.

U kunt Cloudways' eigen CDN-dienst ook als add-on kopen, waarvan de prijs begint bij $1 per 25GB voor elke applicatie waarmee u het gebruikt.

Cloudways beschermt haar servers met firewalls die ontworpen zijn om uw applicaties te beschermen tegen kwaadaardig verkeer en bedreigingen op het niveau van het besturingssysteem. DDoS-bescherming is ook geïmplementeerd en gratis SSL-certificaten worden geleverd via Let's Encrypt.

Cloudways heeft ook een grote selectie van datacenters om uit te kiezen met meer dan 60 locaties.

Ontwikkelaars en geavanceerde gebruikers beschikken over talrijke tools die hen meer controle geven over hun toepassingen, zoals staging areas, klonen van toepassingen en servers, SSH- en SFTP-toegang, Git-integratie, WP-CLI, cron jobs en meer.

Het Cloudways dashboard heeft een Projecten sectie om u te helpen alle servers en applicaties/sites die u creëert te beheren. U kunt meerdere applicaties aan een server en meerdere servers aan een project toevoegen. Samenwerking is ook een belangrijke functie van dit platform omdat u de mogelijkheid heeft om meerdere teamleden aan uw account toe te voegen.

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkt aantal sites en toepassingen.
 • 60+ datacenter locaties.
 • Meerdere content management systemen en op PHP gebaseerde toepassingen worden ondersteund.
 • Ondersteuning voor cloud hosting platformen Google Cloud Platform, Amazon Web Server, Digital Ocean, Linode en Vultr.
 • Gratis SSL-certificaten.
 • Opsporing en verwijdering van malware op besturingssysteemniveau plus DDoS-bescherming.
 • Breed assortiment specs op basis van het platform dat u kiest.
 • Eigen CDN.
 • Developer tools inbegrepen.

Prijzen

Cloudways is ontworpen om te werken als een pay-as-you-go dienst. De maandelijkse prijs die u betaalt is gebaseerd op de hoeveelheid resources die u nodig hebt en het cloudplatform dat u kiest. Met dat gezegd, kunt u gratis beginnen, maar de prijzen gaan tot $11/maand voor het goedkoopste platform (Digital Ocean).

Probeer Cloudways

Meer weten? Bekijk onze Cloudways review.

2. DreamHost

DreamHost is een bekende shared host, speciaal voor WordPress, die een van de meest flexibele, onbeheerde cloud hosting diensten aanbiedt. Het is vergelijkbaar met Cloudways in hoe het u toelaat om cloud servers on the fly in te zetten zonder vooraf veel te betalen. Het gebruikt echter zijn eigen server technologie in plaats van te fungeren als een portaal voor anderen.

Over het geheel genomen is de cloudhostingdienst van DreamHost een van de meest flexibele opties op deze lijst en een fantastische keuze voor ontwikkelaars die behoefte hebben aan meer controle over hun server tijdens het ontwikkelingsproces. U kunt uw keuze maken uit Linux distro, BSD, Windows of uw eigen besturingssysteem. U hebt ook volledige root- en SSH-toegang.

Deze servers ondersteunen ook MongoDB, Redis, Python, Ruby en Node.js. Ze hebben de servers ook gebouwd met OpenStack en Ceph om ervoor te zorgen dat ze compatibel zijn met standaard API's en tools voor ontwikkelaars.

Helaas maken deze functies dit een slechte keuze voor bloggers en sitebeheerders met weinig technische kennis. U bent verantwoordelijk voor het maken van back-ups en het beveiligen van uw server. U moet WordPress ook zelf installeren.

DreamHost biedt drie plannen die verschillen in de hoeveelheid middelen die ze aanbieden, tot 16GB RAM en acht virtuele CPU's. Alle plannen bieden 80GB SSD-opslag, gratis bandbreedte (voor een beperkte tijd) en 100GB blokopslag.

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte websites, toepassingen en andere projecten.
 • 1 datacenter in Virginia, VS.
 • 80 GB SSD-opslag + 100 GB blokopslag.
 • 512MB tot 16GB RAM.
 • 1 tot 8 vCPU's.
 • Gratis bandbreedte voor nu (DreamHost kan dit later veranderen).
 • Onbeheerde server met volledige root toegang.

Prijzen

U kunt gratis een server starten met DreamHost's DreamCompute service. U wordt alleen gefactureerd voor wat u gebruikt op basis van uurtarieven en maximale maandelijkse tarieven. Deze tarieven zijn gebaseerd op de "smaak" die u gebruikt, die elk staat voor de hoeveelheid RAM en vCPU's die u nodig heeft.

De prijzen beginnen bij $0,0075/uur of $4,50/maand.

Probeer DreamHost

3. Liquid Web

Liquid Web is een high-end webhost die krachtige vormen van hosting aanbiedt, zoals VPS, cloud en dedicated hosting. Ze bieden drie cloud hosting diensten aan: managed cloud, dedicated cloud en managed private cloud.

De dedicated cloud server is de goedkoopste en meest toegankelijke cloud dienst. Elk plan dat u aanschaft heeft een eigen dedicated server maar met de snelheid en schaalbaarheid van cloud technologie. U kunt kiezen tussen Linux en Windows gebaseerde servers met verschillende Linux distributies om uit te kiezen.

Deze servers hebben tot 1,7 TB SSD-opslag, 62 GB RAM en 16 CPU-kernen. Dagelijkse back-ups zijn beschikbaar, maar daarvoor betaalt u $ 0,13/maand per GB. U kunt ze maximaal 90 dagen bewaren.

cPanel, Plesk en InterWorx zijn beschikbaar als toepassingen voor het controlepaneel om het beheer van uw eigen server te vergemakkelijken. U krijgt ook root-toegang voor nog meer controle.

Liquid Web zorgt zelfs voor beveiliging en DDoS-bescherming. Een CDN-netwerk wordt geleverd via Cloudflare.

De managed cloud service heeft minder flexibiliteit, maar wordt volledig beheerd met cPanel beschikbaar. U kiest gewoon het plan dat u wilt op basis van de hoeveelheid resources die u nodig hebt.

De private clouddienst is een geavanceerde vorm van hosting, ontworpen voor websites op bedrijfsniveau. De specificaties gaan tot 10 TB opslag, 960 GB RAM en 160 CPU-kernen.

Belangrijkste kenmerken

 • 3 datacenters in het midden van de VS, de westkust van de VS en het midden van Europa.
 • 211 GB tot 1,7 TB SSD-opslag in speciale cloudservice.
 • 7,7 GB tot 62,8 GB RAM in een speciale cloud.
 • 4 tot 16 CPU-kernen in een speciale cloud.
 • 5 tot 40TB bandbreedte beschikbaar in dedicated cloud.
 • Meer middelen en geavanceerde cloud server-technologie beschikbaar in managed cloud en managed private cloud diensten.
 • Windows en Linux servers beschikbaar in dedicated cloud. Linux distro's omvatten CentOS, Ubuntu, Fedora en Debian.
 • Unmanaged, core managed en fully managed beschikbaar in dedicated cloud. Root access ook beschikbaar.

Prijzen

De prijzen voor de dedicated cloudhostingdienst van Liquid Web beginnen bij $119/maand. De managed clouddienst begint bij $115/maand, terwijl de prijzen voor managed private cloud beginnen bij $1.599/maand, hoewel u daarvoor een offerte moet aanvragen bij Liquid Web zelf.

Probeer Liquid Web

4. A2 Hosting

A2 Hosting is een gedeelde host die een breed scala aan hostingdiensten aanbiedt, waaronder VPS cloud hosting. Met dit type dienst krijgt u de kracht en schaalbaarheid van cloud hosting gecombineerd met de gedeelde maar exclusieve technologie en goedkope tarieven die een virtual private server te bieden heeft.

U kunt kiezen uit drie cloudhostingplannen, die elk verschillen in de hoeveelheid resources die ze bieden. Deze plannen zijn echter slechts een uitgangspunt. Wanneer u uw plan configureert voordat u uw aankoop afrondt, kunt u kiezen uit maximaal 250 GB SSD-opslag, 12 CPU-kernen, 32 GB RAM en 9 TB bandbreedte.

Natuurlijk verhoogt het kiezen van deze opties de kosten van de hosting, maar het is geweldig om veelzijdigheid te zien in een goedkopere vorm van hosting.

Bovendien kunt u, net als bij de gewone VPS-hostingplannen van A2 Hosting, ervoor kiezen uw server volledig onbeheerd te gebruiken of cPanel aan uw plan toe te voegen. Als u uw server onbeheerd gebruikt, kunt u aangepaste toepassingen toevoegen en uw eigen scripts installeren, vooral omdat u ook root-toegang krijgt.

U kunt ook kiezen uit een aantal verschillende Linux-distributies.

Omdat deze dienst is ontworpen om onbeheerd te blijven, zelfs met een cPanel-licentie, wordt hij niet geleverd met beveiligingsoplossingen. U moet zelf het besturingssysteem up-to-date houden, een firewall implementeren, logbestanden bijhouden, een SSL-certificaat toevoegen, DDoS-bescherming instellen, enz.

Gelukkig geeft dit power users of uw ontwikkelaar volledige controle over de manier waarop uw site of applicatie met beveiliging omgaat.

Belangrijkste kenmerken

 • 4 datacenters in de VS, Europa en Azië.
 • 20 tot 250 GB SSD-opslag.
 • 512MB tot 32GB RAM.
 • 1 tot 12 CPU-kernen.
 • 2 tot 9TB aan bandbreedte.
 • cPanel beschikbaar met een Softaculous optie voor 1-click installaties van WordPress, Magento en meer.
 • Kies uit CentOS, Debian, Fedora, Ubuntu, Gentoo en Slackware.
 • Root toegang.
 • Optionele Turbo Boost functie beschikbaar met caching opties voor WordPress en Magento.

Prijzen

De prijzen voor de cloud VPS-dienst van A2 Hosting beginnen bij $5/maand, maar deze prijs zal waarschijnlijk stijgen naarmate u uw server configureert. U kunt ook vooraf betalen in stappen van drie maanden, zes maanden, een jaar, twee jaar en drie jaar. Dit levert echter geen kortingen op.

Probeer A2 Hosting

5. Hostinger

Hostinger is een veelzijdige host die een aantal verschillende hostingdiensten aanbiedt en zelfs hosting voor Minecraft-servers aanbiedt. Het is dan ook geen verrassing dat ze ook cloudhosting aanbieden voor grootschalige websites en applicaties.

Deze dienst is beschikbaar in drie vooraf geconfigureerde plannen die geen maatwerk bieden. Met dat gezegd hebbende, geeft deze hostingdienst u toegang tot een maximum van 200GB SSD opslag, 16GB RAM en 8 CPU cores. Het top-tier plan wordt aangedreven door Google Cloud Platform voor een extra boost in prestaties.

Zie ook: 32 slimme manieren om meer verkeer naar uw blog te leiden

Deze dienst komt met een Cloudflare integratie voor DDoS bescherming en verbeterde site snelheid. De LiteSpeed Cache WordPress plugin is ook geïntegreerd met uw account als een manier om geavanceerde caching, lossless image optimalisatie en minification voor CSS, JS en HTML bestanden te bieden.

De cloud hosting dienst van Hostinger biedt veel waar voor uw geld in termen van snelheid en uptime prestaties, en u kunt ook beveiliging onder deze paraplu scharen. Alle plannen worden geleverd met gratis SSL-certificaten en dagelijkse back-ups.

Bovendien omvat de volledige infrastructuur van Hostinger DDoS-bescherming naast een firewall en malwarescanning via een partnerschap met Imunify360.

Ontwikkelaars en gevorderde gebruikers zullen genieten van de mogelijkheid om meerdere versies van PHP te gebruiken, Git-integratie en een tool voor toegangsbeheer. Bloggers en admins met weinig technische kennis zullen het volledig beheerde aspect van deze hostingdienst waarderen, naast de one-click installaties voor applicaties als WordPress en Magento en het intuïtieve controlepaneel dat Hostinger heeft gecreëerd.

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte websites.
 • Datacenters in de VS, Europa, Zuid-Amerika en Azië.
 • 100 tot 200 GB SSD-opslag.
 • 3 tot 16GB RAM.
 • 2 tot 8 CPU-kernen.
 • Onbeperkte bandbreedte.
 • Gratis SSL-certificaten.
 • Dagelijkse back-ups.
 • Ingebouwde beveiliging.
 • LiteSpeed Cache integratie.
 • Cloudflare integratie.
 • Gratis e-mail hosting.

Prijzen

De prijzen voor het goedkoopste cloudhostingplan van Hostinger beginnen bij $29/maand of $155,88 voor het eerste jaar. De daaropvolgende jaren kosten $239,76/jaar. Er zijn ook kortingen beschikbaar op plannen voor twee en vier jaar.

Zie ook: 7 Beste WordPress Migratie Plugins voor 2023: Verplaats uw site veilig Probeer Hostinger

6. SiteGround

SiteGround is een populaire shared host aangedreven door Google Cloud Platform. Ze hebben zelfs een plek op de officiële hosting aanbeveling pagina van WordPress, een van de slechts drie beschikbare.

Het belangrijkste, wat het onderwerp van dit artikel betreft, is dat ze een aparte cloudhostingdienst aanbieden die lijkt op andere cloudhostingdiensten op deze lijst door plannen aan te bieden op basis van specificaties met de mogelijkheid om uw server aan te passen.

Elke server heeft dedicated resources, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het delen van opslag en hardware met andere sites en applicaties. Deze servers kunnen tot 33 CPU cores, 130GB RAM en 1TB SSD opslag hebben. SiteGround heeft een van de duurste cloud hosting diensten op deze lijst, maar zoals u kunt zien, heeft het het meeste potentieel in termen van de hoeveelheid resources die het kan bieden. Dit maakthet een geweldige optie voor sites en toepassingen met veel verkeer.

SiteGround's cloud hosting dienst is vooral een fantastische optie voor high-traffic WordPress projecten. Automatische updates zijn beschikbaar voor WordPress en de WooCommerce ecommerce plugin. Dynamische caching en pagina optimalisatie is zelfs inbegrepen via de host's eigen SG Optimizer plugin.

Ontwikkelaars hebben SSH- en SFTP-toegang, staging, WP-CLI en Git-integratie.

Alle sites worden geleverd met gratis SSL-certificaten en een gratis CDN via Cloudflare. De host voert ook dagelijks back-ups uit en bewaart zeven offsite kopieën per keer.

Belangrijkste kenmerken

 • 6 datacenters in vier continenten.
 • 40GB tot 1TB SSD-opslag.
 • 6GB tot 130GB RAM.
 • 3 tot 33 CPU-kernen.
 • 5TB bandbreedte op alle plannen.
 • Servers worden volledig beheerd met SSH- en SFTP-toegang beschikbaar.
 • Geoptimaliseerd voor WordPress.
 • Automatische dagelijkse back-ups.
 • Gratis SSL-certificaten.
 • Cloudflare CDN integratie.

Prijzen

SiteGround's cloud hosting dienst begint bij $80/maand. U kunt de hoeveelheid opslag, RAM en CPU cores die u wilt configureren voordat u zich aanmeldt. U kunt ook meer middelen aan uw server toevoegen nadat u zich heeft aangemeld. Kortingen zijn beschikbaar op drie maanden, zes maanden en jaarplannen.

Probeer SiteGround

7. InMotion Hosting

InMotion Hosting is een multifunctionele host die twee cloud VPS-plannen aanbiedt: één voor elk content management systeem en één geoptimaliseerd voor WordPress. De prijzen en basisspecificaties zijn voor beide hetzelfde.

Deze dienst ondersteunt onbeperkte websites met maximaal 260 GB SSD-opslag en 8 GB RAM. De hoeveelheid resources waarover uw server beschikt, wordt bepaald door het plan dat u kiest, en u kunt deze niet verder configureren.

InMotion Hosting optimaliseert uw site voor snelheid en prestaties met een in-house technologie genaamd "UltraStack," een krachtige, op maat gemaakte infrastructuur die trage snelheden en downtime voorkomt.

Serveronderhoud en -beheer wordt door InMotion Hosting zelf gedaan, maar u krijgt nog steeds root- en SSH-toegang samen met cPanel als een manier om enige controle te behouden.

Voor beveiliging biedt InMotion Hosting DDoS-bescherming van Codero. Ze houden ook "snapshots" van uw serverstatus bij, zodat u indien nodig terug kunt keren naar een eerdere staat. Gratis SSL-certificaten zijn ook inbegrepen. U hebt ook toegang tot een aanpasbare firewall, die geavanceerde beleidsregels accepteert als een manier om nieuwe bedreigingen te beperken.

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte websites.
 • 2 datacenters in de VS.
 • 75 tot 260 GB SSD-opslag.
 • 4 tot 8GB RAM.
 • Ontgrendelde CPU-kernen.
 • 4 tot 6TB aan bandbreedte.
 • Gratis SSL-certificaten.
 • Automatische back-ups.
 • Ingebouwde beveiliging.
 • cPanel inbegrepen met verschillende versies beschikbaar tegen verschillende prijzen.
 • WordPress-geoptimaliseerde versie beschikbaar.
 • Gratis e-mail hosting.

Prijzen

Beide cloud VPS-diensten van InMotion Hosting hebben drie plannen, die beginnen bij $51,99 voor de eerste maand en $64,99 voor de daaropvolgende maanden. Jaarplannen beginnen bij $467,88 voor het eerste jaar en $659,88/jaar daarna.

Probeer InMotion Hosting

Laatste gedachten

Het kiezen van een cloud hosting provider is lastig, aangezien u meer dan waarschijnlijk geïnteresseerd bent in deze vorm van hosting vanwege de prestaties en het vermogen om te schalen tijdens verkeerspieken. U bent niet simpelweg op zoek naar de beste prestaties voor een goedkope prijs, zoals u zou doen met shared en VPS hosting.

Of u nu goedkope maar betrouwbare cloudhosting nodig hebt om nieuwe projecten te testen of een krachtige server om een website of app te ondersteunen die miljoenen bezoekers ontvangt, dit alles moet meespelen bij uw beslissing.

Verwante lectuur:

  Patrick Harvey

  Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.