7 Beste OptinMonster Alternatieven voor 2023

 7 Beste OptinMonster Alternatieven voor 2023

Patrick Harvey

OptinMonster is een van de beste tools voor het genereren van leads, maar het is niet goedkoop - vooral als je veel verkeer krijgt.

Welke alternatieven zijn er dan?

In deze post verkennen we onze favoriete OptinMonster alternatieven om je te helpen opt-in formulieren weer te geven en je e-maillijst te laten groeien.

Eerst overlopen we enkele van hun opvallende kenmerken, en dan delen we enkele aanbevelingen over welk OptinMonster-alternatief u moet kiezen op basis van verschillende scenario's.

Laten we beginnen!

De beste OptinMonster alternatieven vergeleken

Hier is onze line-up van de beste alternatieven voor OptinMonster:

1. Thrive Leads

Thrive Leads is een populair OptinMonster alternatief in de vorm van een WordPress plugin waardoor het veel voordeliger is.

Deze WordPress plugin heeft een uitgebreide selectie van opt-in formulieren waaronder ThriveBox (Pop-Up Lightbox), "Sticky" Ribbon, In-Line, 2-Step, Slide-In, Widget Area, Screen-Filler Overlay, Multiple Choice, Scroll Mats en Content Lock.

Elk type opt-in formulier is vooraf ontworpen, mobiel-responsieve sjablonen U kunt ze dus meteen inzetten of aanpassen aan uw website. Bovendien kunt u uw eigen opt-in formulieren maken met de drag-and-drop builder.

De geavanceerde targeting kunt u conversies verhogen door relevante, zeer specifieke opt-in formulieren te tonen aan uw bezoekers op basis van berichten, categorieën, tags en meer. En, gebruikt in combinatie met de precieze triggers (afsluiten, tijd, scrollen of klikken), bepaalt u wanneer ze worden weergegeven.

U kunt ook formulieren verbergen of verschillende aanbiedingen tonen aan uw bestaande abonnees met SmartLinks En de ingebouwde A/B splittesten kunt u verschillende soorten formulieren, triggers, ontwerpen, inhoud en aanbiedingen testen.

Opvallende kenmerken:

 • Kies uit talrijke soorten opt-in formulieren.
 • Kies uit tientallen vooraf ontworpen opt-in formulier sjablonen.
 • Toon opt-in formulieren op basis van geavanceerde targeting en precieze triggers.
 • Verhoog conversies met SmartLinks en SmartExit.
 • Test welke opt-in formulieren het beste presteren met A/B-splittesten.
 • Analyseer gedetailleerde prestatiestatistieken en rapporten in het dashboard.

Prijzen

Zie ook: WP STAGING Review 2023: Snel back-ups maken, klonen en migreren van uw WordPress site

$99/jaar (daarna te verlengen met $199/jaar) voor het zelfstandige product of $299/jaar (daarna te verlengen met $599/jaar) als onderdeel van Thrive Suite (omvat alle Thrive producten).

Krijg toegang tot Thrive Leads

2. ConvertBox

ConvertBox is een intelligent SaaS-platform dat rechtstreeks verbinding maakt met WordPress via een plugin, waardoor het een ander geweldig OptinMonster-alternatief is. Het bevat een bibliotheek van vooraf ontworpen, zeer converterende sjablonen, die u kunt aanpassen aan uw merk met behulp van de drag-and-drop-editor.

Er zijn verschillende soorten opt-in formulieren En u kunt al uw opt-in formulieren op al uw sites beheren vanuit één centraal dashboard, waardoor het een ideaal OptinMonster alternatief is.

ConvertBox maakt het gemakkelijk om gepersonaliseerde opt-in formulier berichten afhankelijk van waar bezoekers zich in uw verkooptraject bevinden - zijn het bijvoorbeeld nieuwe of terugkerende bezoekers, gekwalificeerde leads of bestaande klanten.

Met ConvertBox kunt u ook intelligente doelvoorschriften en triggers zoals locatie, apparaattype, verwijzende site, exit-intentie en tijd op de pagina, om het juiste opt-in formulier op het juiste moment te tonen.

Bovendien kunt u splittest uw opt-in formulieren om te zien welke het beste presteert, en volg alles met real-time analyses.

Opvallende kenmerken:

 • Kies uit vooraf ontworpen opt-in formulier sjablonen.
 • Pas opt-in formulieren aan met de drag-and-drop visuele editor.
 • Toon gepersonaliseerde berichten op basis van elke fase van het kooptraject.
 • Combineer geavanceerde triggers en intelligente targetingregels.
 • Split test uw opt-in formulieren om te zien welke het beste werkt.
 • Volg alles in real-time met gedetailleerde analyses.

Prijzen

ConvertBox heeft een speciale introductie $495/levenslang deal. (De prijs zal stijgen en veranderen in een maandelijks/jaarlijks abonnement nadat de vroege toegang deal afloopt).

Probeer ConvertBox

3. Convert Pro

Convert Pro is een kosteneffectief OptinMonster alternatief dat wordt geleverd in de vorm van een WordPress leadgeneratie plugin met een groeiende bibliotheek van conversiegerichte sjablonen. U kunt de drag-and-drop editor gebruiken om de sjablonen aan te passen of uw eigen sjablonen vanaf nul ontwerpen, inclusief mobiel-specifieke opt-in formulieren.

Er is een brede selectie van opt-in formulieren, waaronder Popups, Slide-In, Info Bar, Embedded, After Post, Widget, Convert Mat en Full-Screen Overlay.

Convert Pro's precieze triggers zoals Welcome, Inactivity, Exit-Intent, After Scroll en After Content, kunt u uw opt-in formulieren op het juiste moment weergeven.

Plus, de geavanceerde filters u toestaan om beoogde bezoekers op basis van hun vorige bezoeken, de website waar ze vandaan komen, de pagina die ze bekijken, het apparaat dat ze gebruiken, en meer.

Convert Pro's A/B testen kunt u meerdere opt-in formulieren vergelijken en testen wat het beste werkt bij uw publiek.

Opvallende kenmerken:

 • Kies uit een groeiende bibliotheek van conversiegerichte sjablonen.
 • Pas uw eigen formulieren aan of ontwerp ze met de drag-and-drop bouwer.
 • Toon opt-in formulieren op basis van geavanceerde targeting en gedragstriggers.
 • Test welke opt-in formulieren het beste presteren met A/B-splittesten.
 • Bekijk prestatierapporten en inzichten via Google Analytics-integratie.

Prijzen

Convert Pro is beschikbaar met ondersteuning en updates voor $99/jaar of een eenmalige $399/levenslang deal. Of, je kunt betalen $249 voor een bundel tools, waaronder Convert Pro, Astra Pro, Schema Pro en WP Portfolio.

Probeer Convert Pro

Lees onze Convert Pro review.

4. Leadpages

Leadpages is een SaaS-gebaseerd platform voor het genereren van leads, waarmee u websites, landingspagina's, pop-ups, waarschuwingsbalken en meer kunt bouwen.

De Leadpages pop-up bouwer Je maakt pop-ups met slechts een paar klikken. Sleep gewoon tekstelementen, afbeeldingen, knoppen en formulieren waar je wilt.

U kunt richt uw publiek op het juiste moment door te kiezen uit gedrags- en tijdgerelateerde triggerinstellingen, waaronder exit-intentie en tijdsvertragingen.

De Leadpages waarschuwingsbalken (ook wel sticky bars of sticky headers genoemd) bieden een aandachttrekkende, mobielvriendelijke manier om leads te genereren. U kunt kiezen uit vier vooraf ontworpen lay-outs, de kleur en tekst aanpassen en vervolgens een opt-in formulier, hyperlink of CTA-knop toevoegen.

Bovendien kunt u ook A/B-splittests uitvoeren en uw opt-in prestaties bijhouden binnen het Leadpages dashboard om na te gaan welke opt-in formulieren het beste presteren.

Opvallende kenmerken:

 • Maak pop-ups met de pop-up builder.
 • Pas waarschuwingsbalken aan vanuit de vooraf ontworpen lay-outs.
 • Toon pop-ups en waarschuwingsbalken op het juiste moment.
 • Voer A/B-splittesten uit.
 • Volg de algemene prestaties in het dashboard.

Prijzen

Leadpages heeft een reeks abonnementen, vanaf $27/maand (jaarlijks gefactureerd). Maar voor split-testing heb je het Pro-plan nodig bij $59/maand .

Probeer Leadpages

Lees meer in onze Leadpages review.

5. Unbounce

Unbounce is vooral bekend als een van de beste bouwers van landingspagina's, maar het biedt nu ook Pop-ups en Sticky Bars die op elke pagina van je site werken.

Het Unbounce SaaS platform laat je kiezen uit 50+ aanpasbare Pop-up en Sticky Bar sjablonen. Je kunt je ontwerp in enkele minuten bouwen en lanceren door gewoon elementen samen te slepen en te publiceren op je site.

U kunt ook precies kiezen wie uw opt-in formulieren ziet en wanneer ze verschijnen.

Maar Unbounce gaat een stap verder, en stelt je in staat om de tekst die in je opt-in bericht verschijnt automatisch af te stemmen op de exacte zoektermen die je leads hebben gebruikt om je aanbod te bereiken met Dynamic Text Replacement.

Het opzetten van A/B-tests in Unbounce is eenvoudig. Met een paar klikken kun je verkeer splitsen tussen verschillende versies om te zien welke het beste presteert.

Opvallende kenmerken:

 • Begin snel met 50+ pop-up en sticky bar sjablonen.
 • Pas uw merk aan met de drag-and-drop bouwer.
 • Richt uw promoties met nauwkeurige precisie.
 • Personaliseer aanbiedingen voor elke bezoeker.
 • Voer A/B-splittesten uit.

Prijzen

Unbounce heeft een reeks abonnementsplannen, vanaf $74/maand (jaarlijks gefactureerd). Alle plannen omvatten onbeperkte landingspagina's, pop-ups en sticky bars.

Probeer Unbounce

Let op: Pop-ups werken niet goed op mobiele telefoons, maar sticky bars wel. Ze "plakken" aan de boven- of onderkant van elke pagina en volgen bezoekers terwijl ze scrollen.

6. WP Abonneren

WP Subscribe is een freemium WordPress plugin die uitzonderlijk licht is en zo eenvoudig mogelijk is ontworpen.

In de gratis versie kunt u alleen widget opt-in formulieren Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, ga je naar je widget instellingen om de gewenste formulieren in te stellen. Met de beperkte bewerkingsopties kun je de tekst van het opt-in bericht aanpassen en het ontwerp aanpassen met CSS.

In de premium versie kunt u ook pop-up formulieren met een verscheidenheid aan geanimeerde effecten. Bovendien krijgt u meer ontwerpopties, zodat u de formulieren kunt afstemmen op het ontwerp van uw website.

U kunt ook bepalen waar en wanneer de pop-up formulieren verschijnen met behulp van triggert Zoals exit-intent en timed-delay. En u kunt uw opt-in formulieren integreren met meer e-mailmarketingdiensten, waaronder MailRelay, Mad Mimi, MailPoet, Mailerlite en GetResponse.

Opvallende gratis functies:

 • Voeg mobiel-responsieve, opt-in formulieren toe aan widgets.
 • Bewerk de tekst in het opt-in formulier.
 • Integreert met Aweber en Mailchimp.

Opmerkelijke Pro-functies:

 • Pas de ontwerpen van opt-in formulieren aan zodat ze passen bij de huisstijl van uw website.
 • Toon pop-up formulieren met animaties en triggers.
 • Integreert met populaire e-mailmarketingdiensten.

Prijzen

WP Subscribe is GRATIS .

WP Subscribe Pro begint bij $19 voor een jaar ondersteuning en updates.

Probeer WP Subscribe gratis uit

7. Getsitecontrol

Getsitecontrol is een SaaS-gebaseerde lead generation tool die werkt op elk platform, inclusief WordPress, die u beheert vanuit een gebruiksvriendelijk dashboard.

De software wordt geleverd met een grote galerij van vooraf ontworpen opt-in formulier sjablonen die u kunt gebruiken zoals ze zijn of aanpassen om een uniek formulier te maken. Er zijn verschillende stijlen, waaronder zwevende en klevende balken, slide-ins, modale pop-ups, volledige schermen, panelen en knoppen.

Zie ook: 37 landingspagina statistieken voor 2023: de definitieve lijst

U hebt ook de mogelijkheid om aangepaste opt-in formulieren met hoge conversie te maken met de intuïtieve bouwer en ingebouwde CSS-editor.

Getsitecontrol geeft u drie manieren om uw opt-in formulieren weer te geven:

 1. Op uw website - op basis van targetingregels en gedragstriggers, zoals sessielengte, scroldiepte, inactiviteit van de gebruiker en exit-intentie, locatie, apparaat en andere parameters.
 2. Op uw website - wanneer bezoekers op een knop, link of afbeelding klikken.
 3. Van uw website - wanneer uw publiek op een directe link klikt via sociale media, e-mail of boodschappers.

Opvallende kenmerken:

 • Kies uit een grote galerij sjablonen voor opt-in-formulieren.
 • Formulieren aanpassen of maken met de intuïtieve bouwer.
 • Genereer leads uit verschillende stijlen van opt-in formulieren.
 • Formulieren weergeven op basis van verschillende voorwaarden.
 • Voer A/B-splittesten uit om de best converterende formulieren te vinden.
 • Controleer alles vanaf een gebruiksvriendelijk dashboard.

Prijzen

Getsitecontrol heeft een reeks prijsplannen, vanaf $ 19 7/maand voor 10.000 maandelijkse opt-in formulieren.

Probeer Getsitecontrol

Wat is het beste OptinMonster alternatief voor jou?

Het beste OptinMonster-alternatief hangt af van uw behoeften, dus laten we verschillende scenario's doorlopen:

Wil je een meer directe vervanging voor OptinMonster en gebruik je WordPress, dan zijn leadgeneratie plugins zoals Thrive Leads en ConvertPro goede opties.

Beide WordPress-plugins bevatten krachtige functies voor paginatargeting, drag & drop visuele editors, en bevatten tal van integraties met populaire e-mailproviders. Ze ondersteunen ook verschillende soorten opt-in formulieren.

Thrive Leads heeft ook een bijbehorende landingspagina plugin genaamd Thrive Architect.

Als u WordPress niet gebruikt, is het beste OptinMonster-alternatief ConvertBox. Er zijn veel andere SaaS-alternatieven, maar ConvertBox is scherp geprijsd en heeft een aantal van de beste targeting & segmentatie functionaliteiten op de markt.

Als je graag landingspagina's wilt bouwen, is Unbounce perfect - zij hebben een van de beste landingspagina-bouwers op de markt. Ze ondersteunen echter alleen verschillende typen opt-in formulieren. En voor wie baat zou hebben bij de toevoeging van een websitebouwer, is Leadpages het overwegen waard.

Hoe zit het met een eenvoudig gratis OptinMonster alternatief voor WordPress? WP Subscribe is de beste optie en ze hebben een betaald plan om meer functies te ontgrendelen.

Tot slot kunt u GetSiteControl overwegen als u een verscheidenheid aan on-site widgets wilt implementeren. U kunt opt-in formulieren, feedbackwidgets, meldingen, cookietoestemmingsberichten en meer toevoegen.

Inpakken

Er zijn tal van alternatieven voor OptinMonster, waarvan vele tegen een fractie van de prijs.

Of u nu kiest voor een SaaS-platform of een WordPress-plugin, al deze leadgeneratietools beschikken over targetingregels en triggers, personalisering en split-testing om verschillende soorten opt-informulieren weer te geven en uw e-maillijst te laten groeien.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.