Hoe krijg je meer Twitch volgers: 10 bewezen tips

 Hoe krijg je meer Twitch volgers: 10 bewezen tips

Patrick Harvey

Ben je het zat om te streamen zonder dat iemand kijkt? Is het mogelijk om je Twitch-aanwezigheid te verbeteren?

Om live streaming leuk te laten zijn, moet je Twitch volgers krijgen. Wat is anders het nut? Je hebt ook kijkers nodig als je doel is om geld te verdienen als Twitch streamer.

Het is moeilijk om Twitch-volgers te krijgen door gewoon te streamen. De realiteit is dat het veel planning en voorbereiding vergt. Maar maak je geen zorgen - wij hebben je gedekt.

In de post van vandaag ga je leren welke strategieën Twitch-streamers gebruiken om kijkers aan te trekken en ze om te zetten in Twitch-volgers.

Ben je klaar? Laten we er dan meteen in duiken.

Krijg meer volgers op Twitch met deze tips

Hier zijn enkele best practices voor Twitch-gebruikers die met minimale inspanning volgers op Twitch willen krijgen.

Ken uw niche

Een van de eerste dingen die je moet begrijpen over Twitch is dat het niet langer alleen een platform is voor gamers. Hoewel de meeste streamers van het platform nog steeds gamers zijn, gebruiken de meesten games alleen als een middel om zich in te laten met hun respectieve gemeenschappen.

Voor streamers gaat het erom de aandacht van het publiek vast te houden. Praten over live gameplaybeelden is een goede manier om dat te doen. Maar Twitch is sterk geëvolueerd. Tegenwoordig kan een streamer de kijkers op verschillende manieren vermaken.

IRL (in real life) streams zijn uitzendingen met streamers in een buitenomgeving. Sommigen gaan drinken met vrienden terwijl hun Twitch-volgers live meekijken. Anderen gaan fietsen terwijl hun volgers hen aanmoedigen.

Er is zelfs een twitch streamer genaamd Hitch die zijn zoektocht door Japan streamde. Dus er is een stream voor zowat iedereen. En in elke niche.

Bron: Twitch

Sommige Twitch-streamers vonden succes als Vtubers, mensen die een virtuele avatar gebruiken voor interactie met hun publiek.

Dit soort streams wint aan populariteit. En dit zijn maar een paar voorbeelden.

Als je nieuw bent in Twitch streaming, moet je wat tijd doorbrengen op Twitch en kijken naar de grootste makers die games streamen of chatten om beter te begrijpen waar jij in past.

Speel de juiste spelletjes

Als je een gamer bent en je wilt volgelingen krijgen, moet je spellen spelen die bij je stijl passen.

Zie ook: De beste online quizmakers voor 2023 (Expert Picks)

Ben je een first-person shooter type? Of speel je liever casual games? Speel je triple-A titels of hou je meer van retro games?

Weet wie je bent als streamer. Dit zal je helpen te bepalen wie je doelgroep is en hoe je je streams moet benaderen. Casual gamers zijn doorgaans meer ontspannen, terwijl competitieve gamers intensiever zijn.

Je moet ook nadenken over welke spellen je gaat spelen. Als je een spel streamt dat iedereen speelt, zul je niet zoveel Twitch-kijkers krijgen omdat ze genoeg streamers hebben om uit te kiezen.

Valorant, bijvoorbeeld, is een populair spel met 15 miljoen Twitch-volgers. Als je door de lijst scrolt van makers die op een bepaald moment aan het livestreamen zijn, zul je merken dat het lang duurt voordat je het einde ziet. Er zijn gewoon zoveel streamers die Valorant spelen.

Als je een kleinere maker bent, wat zijn dan de kansen dat mensen uiteindelijk op je Twitch stream klikken?

Bron: Twitch

Ondertussen heeft een spel als Brawlhalla misschien niet zoveel volgers en kijkers, maar dat betekent ook minder concurrentie. Degenen die dit spel wel leuk vinden, kunnen uiteindelijk naar jouw stream kijken omdat er niet zoveel streamers zijn om uit te kiezen.

Bron: Twitch

De juiste balans vinden is de sleutel. Als er een spel is dat populair is, maar weinig tot geen concurrentie heeft, zul je willen overwegen dat spel te streamen.

Doe een weggeefactie

Giveaways zijn een leuke manier om meer volgers op Twitch te krijgen. Maar hoe doe je een giveaway stream? Je kunt giveaway apps van derden gebruiken zoals SweepWidget om de giveaway te faciliteren.

Een weggeef-app laat kijkers meedoen aan een promotie door een taak uit te voeren die jij opgeeft. Als je SweepWidget gebruikt, kun je kijkers vragen mee te doen door de optie Follow on Twitch te selecteren. Je kunt eventueel andere invoermogelijkheden toevoegen.

Bron: SweepWidget

Maar welke prijzen moet je weggeven aan kijkers? Als je net begint, wil je misschien klein beginnen. En als je groeit, kun je gaan nadenken over het weggeven van grotere prijzen. Welke prijzen je uiteindelijk ook kiest, je moet ervoor zorgen dat ze relevant zijn voor je doelgroep.

Als je echt geen budget hebt voor een prijs, kun je op zoek gaan naar een merk dat je evenement kan sponsoren.

Heb een regelmatig streaming schema

Het is belangrijk om een regelmatig Twitch stream schema te hebben als je Twitch volgers wilt krijgen.

Je hoeft niet elke dag te streamen, maar met een vast schema weten kijkers wanneer je live bent. Op die manier kunnen ze een manier vinden om je Twitch-streams in hun schema te passen als ze het leuk vinden wat ze zien.

En het gaat er niet alleen om op welke dag en welk uur je streamt. De lengte van de stream is ook van belang.

Zorg ervoor dat je uren kiest die zinvol zijn voor jou en je gemeenschap. Als je op doordeweekse ochtenden streamt, krijg je misschien niet zoveel kijkers omdat de meesten aan het werk of op school zijn. Je kunt echter ook aanvoeren dat er niet veel Twitch-streamers zijn die 's ochtends live gaan. Je kunt dus mogelijk een gezonde aanhang krijgen als je op die uren streamt.

Uiteindelijk is het aan u om te beslissen. U zou een aantal teststreams kunnen uitvoeren om te zien wat voor soort kijkers u krijgt.

Je kunt je Twitch-schema op je profiel weergeven zoals BotezLive dat doet. Het is een goede manier voor kijkers om in één oogopslag te zien hoe je schema eruitziet.

Bron: Twitch

De About sectie is een goede plek om iedereen duidelijk te maken op welke tijden je live gaat.

Je zult een paar uur per dag willen streamen.

Zorg voor fatsoenlijke streamingapparatuur

Hoe slecht het ook klinkt, als je apparatuur van lage kwaliteit gebruikt, kom je over als een amateur-streamer. En dat is niet genoeg gezien de concurrentie op het gebied van live-streaming.

Je hoeft niet de nieuwste en beste streamingapparatuur te hebben, zeker niet als je nog aan het begin van je carrière staat, maar je wilt ook niet streamen met vreselijke apparatuur.

Veel streamers geven prioriteit aan video. En hoewel dat belangrijk is, kun je goede belichting en audio niet over het hoofd zien. Je kunt concurreren met de beste Twitch-streamers die er zijn als je beschikt over fatsoenlijke belichting, audio en video.

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kopen van streamingapparatuur.

 • Video - U kunt een HD-webcam gebruiken als de gameplaybeelden 80% tot 90% van het scherm in beslag nemen. Dat betekent dat u geen dure camera hoeft te kopen als u die nog niet kunt betalen.
 • Audio - Gebruik niet de ingebouwde microfoon van je camera. Die is zelden goed. Investeer in een zelfstandige microfoon. De meeste streamers zullen een XLR-microfoon aanbevelen, maar het instellen ervan kan overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers. Een plug-and-play USB-microfoon is een goed alternatief.
 • Verlichting - Je kunt je computermonitor niet gebruiken als je toetslicht. Het zou logischer zijn om een speciaal licht te hebben, zodat je kijkers je duidelijk kunnen zien. Je kunt accenten of sfeerlichten op de achtergrond toevoegen om je uitzending wat op te fleuren. Sommige streamers zijn bijzonder over de lichtkleuren die ze gebruiken, omdat ze die in hun branding hebben weten te verwerken.

Er is echt geen excuus meer voor slechte apparatuur. Zelfs kleinere makers kunnen met een opstelling komen die fatsoenlijk genoeg is voor streaming.

Zie ook: Waarom bloggen? 19 voordelen van bloggen voor bedrijven Bron: LilRedGirl / Twitch

Naarmate je meer Twitch-volgers krijgt en groeit als maker, is dat het moment om te investeren in een top-of-the-line streaming setup. Doe het alleen als het fiscaal zinvol is om te upgraden.

In verband hiermee zijn er Twitch-streamers die live een opstelling met twee pc's gebruiken. Eén pc wordt gebruikt om het spel te draaien, terwijl de andere verantwoordelijk is voor het streamen. Het hoe en waarom van deze opstelling verdient een eigen post. Maar in principe zorgt het ervoor dat de stream soepel verloopt - iets wat kijkers zoeken in een Twitch-kanaal.

Praat met uw kijkers

Het zal je verbazen hoeveel streamers vergeten hun kijkers te betrekken bij een spel. Dat is begrijpelijk, vooral als een spel te intens wordt en ze zich moeten concentreren. Maar niet praten met je kijkers jaagt ze weg.

Stel je voor dat je voor het eerst op een Twitch-kanaal klikt en je ziet alleen maar een gamer die rustig een spelletje speelt. Zou je dan niet naar een andere streamer willen kijken?

Hoe ga je Twitch-volgers krijgen als je niets doet of zegt dat de kijkers vermaakt? Daarom moet je er alles aan doen om je publiek zo vaak mogelijk te betrekken.

Wat kunt u doen om een gesprek te beginnen en gaande te houden? Hier zijn een paar suggesties.

 • Stel vragen - De beste manier om een gesprek op gang te brengen op Twitch is door vragen te stellen. Je kunt hun mening vragen over werkelijk alles. Dit wordt gemakkelijker naarmate je dichter bij je gemeenschap komt.
 • Praten over toekomstige projecten - Als je iets gepland hebt voor de toekomst, kun je daarover beginnen te praten op de stream. Dit moet je fans opzwepen en hen aanzetten tot betrokkenheid.
 • Reageren op opmerkingen van kijkers - Reageren op opmerkingen van kijkers is de snelste manier om een gesprek op gang te brengen. En naarmate je een betere streamer wordt, leer je om antwoorden op elke opmerking uit te rekken tot het punt waarop je van elke opmerking een lang gesprek kunt maken.
 • Vertel een verhaal - Als je streamt, kun je er maar beter voor zorgen dat je veel verhalen in je achterzak hebt. Verhalen houden kijkers niet alleen bezig, maar het helpt ze ook om je een stuk beter te leren kennen.

Schrijf betere stream-titels

Je krijgt meer twitch volgers als je geweldige stream titels schrijft. Daarom komen Twitch streamers vaak met grote, waanzinnige titels - waarvan sommige grenzen aan de click-baity kant.

Het Twitch-publiek is een vrij chill publiek, dus de meeste titels op het platform zijn aan de grappige kant. Hoewel sommige streamers titels posten die overkomen als regelrechte leugens, worden deze meestal gedaan voor het komische effect.

Zorg er bij het bedenken van Twitch-streamtitels voor dat het publiek precies krijgt wat het wordt beloofd. Wees zo beschrijvend mogelijk. En als je samenwerkt met een andere streamer, kun je overwegen hun naam aan de titel toe te voegen.

Als je een uitdaging aangaat, laat de mensen dan weten waar je voor gaat.

Titels waarin streamers gefrustreerd raken zijn ook een populaire keuze op Twitch. Maar ook dit wordt meestal gebruikt voor een komisch effect, hoewel er momenten zijn waarop streamers gewoon oprecht gefrustreerd zijn door het spel dat ze spelen.

Bron: QuarterJade / Twitch

Hoe dan ook, kijkers klikken soms gewoon uit nieuwsgierigheid op deze streams. Dat vertaalt zich in views en als de streamer geluk heeft, leidt elke view tot meer volgers.

Lees meer in onze gids voor het schrijven van betere koppen.

Gebruik een geweldige Twitch stream overlay

Twitch stream overlays zijn grafische elementen die kijkers zien bovenop gameplay en streamer footage. Dit kunnen frames, iconen, overgangen en visuele effecten zijn die helpen een stream visueel aantrekkelijk te maken.

Een aantrekkelijke Twitch lay-out maakt het niet alleen leuker voor kijkers om met je stream te interageren, maar het kan ze ook een reden geven om af te stemmen.

U ziet, overlays kunnen worden gebruikt om kijkers te belonen. U kunt een speciale ruimte hebben om de topdonateurs van uw stream te tonen. En u kunt de namen tonen van iedereen die zich op uw Twitch-kanaal abonneert.

Gelukkig is het maken van een Twitch-overlay voor je streams niet meer zo ingewikkeld als het ooit was. Er zijn zelfs sites waar je kant-en-klare overlays kunt kopen. Zoek er een die het beste bij je persoonlijkheid past. En denk er altijd aan om het simpel te houden. Je wilt je Twitch-volgers niet overdonderen.

Neem deze overlay van 릴카 die een strakke, futuristische vibe heeft. Het gebruik van wit in de achtergrond complimenteert haar witte overlay, waardoor de stream samenhangend aanvoelt.

Bron: Llilka / Twitch

Inhoud publiceren op andere platforms

Dat je op Twitch zit, betekent niet dat je je publiek niet elders kunt laten groeien. Voor wie net begint, is het aan te raden je publiek op andere platforms te laten groeien en ze naar Twitch te brengen wanneer je kunt.

Je kunt bijvoorbeeld je Twitch-streams uploaden naar YouTube om ze in stukjes of in hun geheel te promoten. Je kunt je clips ook verpakken als compilaties om mensen over te halen ze te bekijken. Vervolgens kun je je YouTube-publiek vertellen dat ze op Twitch moeten afstemmen als ze je live willen zien. Zorg ervoor dat je ze vertelt op welke tijden ze je live kunnen zien streamen.

Je kunt hetzelfde doen voor andere sociale mediaplatforms. Sommige streamers hebben zelfs korte clips omarmd, zoals die je ziet op TikTok en YouTube Shorts.

En je hoeft niet alle gameplay content te posten. Je kunt het mengen op sociale media en YouTube. Je kunt bijvoorbeeld vlogs doen. Of je kunt sociaal commentaar geven zoals andere populaire streamers.

Summit1g, een van de grootste Twitch-streamers, uploadt regelmatig inhoud naar zijn YouTube-pagina. En dat doen andere streamers ook. Het is een van de meest efficiënte manieren om een publiek te kweken.

Bron: Twitch

Samenwerken met andere streamers

Als je een co-op spel gaat spelen, waarom nodig je dan geen andere streamers uit om aan je stream deel te nemen? Het is een win-win situatie voor iedereen die erbij betrokken is. Als je met drie andere streamers speelt en je bent allemaal tegelijk live, betekent dat dat je op vier streams tegelijk live bent.

Stel je eens voor hoeveel kijkers uiteindelijk jouw volgers op Twitch kunnen worden als ze je leuk vinden.

Maar wat als je geen gamer bent? Werkt deze strategie nog steeds?

Als je streamt onder de categorie Gewoon Chatten, kun je nog steeds gasten uitnodigen voor je streams. Met de juiste promotie kunnen hun fans uiteindelijk naar je stream kijken om te zien hoe hun favoriete streamers het doen in jouw show. En als ze je uiteindelijk leuk vinden, kun je eindigen met meer Twitch-volgers dan toen je begon.

Twitch-streamers zijn in de loop der jaren creatiever geworden met hun samenwerkingen. Sommigen doen kookstreams terwijl anderen spelshows doen. Er zijn er ook een paar die eindigden met podcasts.

Sommige streamers komen zelfs samen voor een speciale stream. Ze doen dingen samen voor het goede doel of gewoon om rond te hangen.

Bron: GigaBoots / Twitch

Je kunt een stream regelen met je andere Twitch-streamervrienden om meer Twitch-volgers te krijgen.

Moet je Twitch-volgers kopen?

Een vraag die Twitch-makers zich stellen is of ze Twitch-volgers moeten kopen om sneller te groeien.

Ja, er zijn diensten die deze dienst aanbieden. Maar Twitch vindt dit natuurlijk niet leuk en raadt je ten zeerste aan om het niet te proberen. Je Twitch-account kan worden geschorst of verboden als je wordt betrapt.

Je wilt sowieso organisch groeien. Wat heeft het voor zin om Twitch-volgers te hebben als geen van hen echt is? Je kunt het beter uitslijpen omdat je uiteindelijk weet dat elke volger die je hebt een echt persoon is.

Bovendien is er geen echte manier om te bepalen of u wordt opgelicht door het bedrijf dat u volgers probeert te verkopen. Dat is op zich al reden genoeg om het niet te proberen.

Twitch-gebruikers zijn ook slim genoeg om erachter te komen of je je volgers hebt gekocht. Als je veel volgers hebt, maar niemand lijkt te kijken wanneer je streamt, wees dan niet verbaasd als je uiteindelijk wordt uitgescholden.

Conclusie

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop je meer mensen je Twitch-account kunt laten volgen. Maar er zijn nog andere manieren. Met een beetje creativiteit kun je zelfs manieren bedenken waar sommige streamers misschien nog niet aan gedacht hebben.

Hier is een voorbeeld:

Heb je gehoord van de 15-jarige Twitch-streamer die viraal ging nadat er clips opdoken waarin hij een rave gaf en pyro gebruikte in zijn slaapkamer?

Bron: Twitch

Crossmauz heeft nu meer dan 408K volgers ondanks dat hij maar ongeveer 10 video's op zijn Twitch account heeft. Er is dus een goede kans dat jij net zo gelukkig kan eindigen.

Je weet maar nooit.

Wil je andere streamingplatforms verkennen? We hebben statistieken over Facebook Live die je misschien leuk vindt.

Als u wilt leren hoe u uw publiek op andere platforms kunt laten groeien, bekijk dan deze artikelen:

 • Hoe krijg je meer Pinterest volgers
 • Hoe krijg je meer Instagram volgers
 • Hoe krijg je meer Snapchat volgers
 • Hoe uw YouTube-kanaal promoten

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.