De beste Canva-alternatieven voor 2023 (vergelijking)

 De beste Canva-alternatieven voor 2023 (vergelijking)

Patrick Harvey

Ben je op zoek naar het beste alternatief voor Canva?

Canva's eenvoud en gebruiksgemak maken het tot een van de populairste grafische ontwerptools van dit moment. Het is echter lang niet je enige optie.

En Canva's gewoonte om gratis functies te verplaatsen naar het betaalde plan kan ervoor zorgen dat je je opties heroverweegt.

Er is andere software beschikbaar die u kunt gebruiken om afbeeldingen voor sociale media of andere visuele inhoud te maken.

Vandaag bekijken we de beste Canva-alternatieven, alle functies die ze bevatten en hoeveel ze kosten.

TL;DR

  • Kies Visme als je het beste alternatief voor Canva wilt. Het bevat een enorme functieset, veel afbeeldingen en sjablonen. En er is een gratis plan.
  • Kies Placeit als je de eenvoudigste manier wilt om geweldige graphics te maken.

Laten we beginnen.

1. Visme

Visme is onze favoriete grafische ontwerptool, niet alleen voor afbeeldingen op sociale media, maar ook voor presentaties, infographics en andere visuele bronnen.

Het is een van de meest complexe programma's. Het kan omgaan met video- en audio-inhoud. De drag-and-drop editor maakt het leuk om ontwerpen te maken. De meegeleverde animaties geven uw inhoud extra pit.

Het heeft alle geavanceerde functies die u nodig hebt om media-inhoud aantrekkelijker te maken voor uw publiek. Visme wordt zelfs geleverd met gratis te gebruiken stockafbeeldingen.

Toegegeven, er is een kleine leercurve bij het gebruik van Visme, omdat het zoveel functies biedt. Maar na een paar minuten gebruik zou u in staat moeten zijn om uw weg te vinden in de visuele editor en alle ontwerpelementen te gebruiken als een pro.

Er zijn ook een heleboel kant-en-klare sjablonen beschikbaar, zodat u niet eens van nul hoeft te beginnen als u dat niet wilt. Alle sjablonen zijn aanpasbaar. U kunt zowat alles veranderen - van achtergrondkleuren en afbeeldingen tot animatie-instellingen.

Het is het ultieme alternatief voor Canva.

En hier is het beste deel:

Visme heeft een gratis versie.

Natuurlijk heeft het gratis plan beperkingen, maar het is de beste manier om Visme te ervaren en alles wat het voor uw bedrijf kan doen. Het is een geweldige oplossing voor zowel beginnende als professionele ontwerpers.

Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Gratis, Standaard ($15/maand), Zakelijk ($29/maand), Onderneming (op maat)

Lees meer in onze Visme review.

2. Placeit

Placeit is een online grafische ontwerptool zonder poespas, dus geschikt voor iedereen die op een eenvoudige manier afbeeldingen wil maken voor berichten op sociale media.

Het komt met veel sjablonen die voortdurend worden bijgewerkt. U hoeft er alleen maar een te kiezen en deze naar eigen inzicht aan te passen.

Maar waar Placeit echt in uitblinkt zijn product mockups.

Normaal moet u eerst fotoshoots doen en de beelden bewerken voordat u uw productafbeeldingen kunt delen met uw doelklanten. Maar met dit Canva-alternatief hoeft u alleen maar uw ontwerp bovenop de mockups te leggen die op de site beschikbaar zijn.

Heb je een idee voor een shirt? Geen probleem. Upload gewoon je ontwerp en plaats het bovenop alle op de site beschikbare mockups voor shirts. Je kunt ook mokken, hoodies, boeken, visitekaartjes, banners, hoeden, iPads, gezichtsmaskers en meer maken.

Je kunt zelfs logo's, gaming overlays en social media video's maken.

Het is een geweldig hulpmiddel voor online bedrijven in de kledingsector of beïnvloeders van sociale media met weinig tot geen ervaring met grafisch ontwerp. Nu kunt u verbluffende visuele inhoud creëren om uw productontwerpen te promoten.

Prijzen: $14,95/maand of $89,69/jaar ($7,47/maand)

3. Easil

Easil is een van die drag-and-drop DIY grafische ontwerp tools die het hele proces vereenvoudigen, zodat iedereen afbeeldingen kan maken door middel van basis bewerkings tools.

Het is perfect voor merkgerichte projecten omdat het een Brand Kit-functie heeft. Hiermee kunt u ontwerpelementen zoals kleuren, lettertype, logo's en andere activa die overeenkomen met uw bedrijfsmerk opslaan en openen.

Zie ook: PDF's online verkopen: de complete gids

Het biedt niet alleen professionele sjablonen, maar ook meer dan een miljoen stockafbeeldingen.

Easil beschikt over een functie voor samenwerking tussen teams, waarbij een goedkeuringsworkflow kan worden toegevoegd. Met de functie voor vergrendelingsrechten kunt u bepalen welke elementen van het ontwerp een teamlid mag bewerken, toevoegen of verwijderen. Op die manier kunnen degenen die geen ontwerpwijzigingen mogen aanbrengen niet per ongeluk uw werk verpesten.

U kunt een heleboel acties uitvoeren die het uiterlijk van uw ontwerpen zullen verbeteren. Als u een slagschaduw, gloed of gebogen effect aan uw tekst wilt toevoegen - dat kan. Met het gereedschap Tekstmasker kunt u teksteffecten toevoegen, zoals metallic of glittertexturen. U kunt zelfs tekst en afbeeldingen animeren.

Er is zelfs een hulpmiddel om de achtergrond van je foto's te verwijderen. Normaal gesproken heb je hiervoor geavanceerde fotobewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop nodig, maar nu kun je Easil gebruiken.

Zie ook: Hoe YouTube gebruiken om je blogverkeer te laten groeien

Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Gratis, Easil Plus ($6,25/lid/maand), Easil Edge ($49/lid/maand)

4. Stencil

Stencil is er voor social media marketeers die een snelle manier nodig hebben om afbeeldingen te maken voor al hun sociale kanalen.

De grootste kracht is het aantal stockfoto's in de bibliotheek. U kunt kiezen uit meer dan 5 miljoen royaltyvrije foto's om te gebruiken voor uw project. Al deze beelden zijn ook van hoge resolutie. U krijgt dus gegarandeerd superscherpe grafische ontwerpen.

Met dit product kunt u ook kiezen uit presets die ideaal zijn voor sociale media. Als u bijvoorbeeld een bericht op Facebook plaatst, beveelt Stencil het juiste afbeeldingsformaat aan zodat uw ontwerp er op dat platform geweldig uitziet.

U kunt echter nog steeds een aangepaste maat maken als u dat nodig hebt.

U kunt ook een voorbeeld van uw werk bekijken vlak voordat u uw projecten op sociale media publiceert. En als u tevreden bent, kunt u uw werk in enkele seconden delen via de Buffer-app-integratie.

Stencil is misschien niet zo complex als de andere items in deze Canva alternatieven lijst. Maar als alles wat je doet is inspirerende citaten posten op je sociale kanalen (of iets in die richting), dan is deze tool misschien precies wat je nodig hebt.

Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Gratis, Pro ($9/maand), Onbeperkt ($12/maand)

5. Venngage

Venngage is een hulpmiddel dat u kunt gebruiken om infografieën te maken voor uw website of sociale media-accounts. Het is geweldig om saaie gegevens om te zetten in visueel aantrekkelijke inhoud die uw publiek eerder zal delen met hun vrienden.

Niet-ontwerpers zouden moeite hebben met het ontwerpen van infographics. Maar met de professioneel ontworpen templates van Venngage kunt u in enkele minuten een infographic ontwerpen via de krachtige editor.

Er is altijd wel een sjabloon dat past bij het type infographic dat u wilt maken. U kunt logo's toevoegen, kleuren veranderen en andere bewerkingen uitvoeren om de infographic aan te passen aan uw wensen.

Maar vergis je niet:

Venngage is ook geweldig voor flyers, posters, ebooks, coupons, menu's, organigrammen, social media posts, logo's, certificaten, banners, white papers, en meer.

U kunt zelfs aanpasbare pictogrammen toevoegen om uw projecten meer leven in te blazen. U kunt bijvoorbeeld menselijke personages toevoegen en hun huidskleur aanpassen aan uw doelgroep. En als u ze nodig hebt, zijn er hoogwaardige stockfoto's die u gratis kunt gebruiken.

U kunt ook uw team uitnodigen om samen te werken aan projecten. U kunt communiceren terwijl u werkt aan uw presentatie of verslag in real-time. Het delen van projecten met uw team is ook mogelijk, zodat u onmiddellijk om input kunt vragen.

Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Gratis, Premium ($16/user/maand), Business ($39/user/maand), Enterprise (Custom)

6. PicMonkey

PicMonkey is een fotobewerkingsprogramma voor het maken van afbeeldingen voor sociale media, advertenties en logo's. Het kan echter veel meer dan de gemiddelde fotobewerkingsprogramma's. Het kan effecten invoegen om uw afbeeldingen op te laten vallen. En ja, het kan ook achtergronden van foto's verwijderen.

Andere opmerkelijke bewerkingsfuncties zijn de Smart Resize tool waarmee u het formaat van een afbeelding kunt aanpassen voor verschillende sociale media accounts. Het Color Changer Effect kan de kleur van objecten of kleding in een afbeelding veranderen in een andere met behulp van een schuifregelaar.

Deze tool heeft toegang tot stockfoto's van Unsplash, iStock en Getty, zodat u afbeeldingen kunt downloaden vanuit PicMonkey. U kunt ook afbeeldingen bijwerken - tanden witter maken, de huid gladstrijken en zelfs de haarkleur veranderen.

U kunt de beschikbare sjablonen gebruiken voor uw projecten. Er zijn ook meer dan 9.000 afbeeldingen en pictogrammen beschikbaar.

PicMonkey heeft een mobiele app. Dat betekent dat u tussen de twee kunt schakelen wanneer u maar wilt. U kunt een project starten terwijl u onderweg bent en de laatste hand leggen aan uw pc wanneer u thuiskomt. Of u kunt het andersom doen. U hebt de volledige controle.

Je kunt ook collages maken met PicMonkey.

Prijzen: Basic ($72/jaar), Pro ($120/jaar), Business ($228/jaar)

7. Adobe Creative Cloud Express

Adobe Creative Cloud Express is een editor voor het maken en publiceren van afbeeldingen, webpagina's en videoverhalen.

Het heeft verschillende unieke functies die het zo leuk maken om te gebruiken. Om te beginnen heb je een geweldige selectie lettertypes om te gebruiken. Je kunt gemakkelijk samenwerken met andere leden van je team en samen een project bewerken.

U kunt een project ook personaliseren door uw logo en bedrijfskleuren toe te voegen. Afbeeldingen uploaden vanaf uw apparaat of uw cloudopslag is ook mogelijk. Maar als u geen activa hebt, kunt u de gratis online afbeeldingen gebruiken die Adobe aanbiedt.

Er is ook een sectie genaamd Trending Ideas waar je inspiratie kunt opdoen voor je volgende social media post.

Adobe Creative Cloud Express heeft apps voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

Gebruik Adobe Creative Cloud Express om flyers, logo's, banners, YouTube-miniaturen, diavoorstellingen, posters en meer te maken. Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen bij je eerste project.

Prijzen: Gratis, Individueel ($9,99/maand; eerste 30 dagen gratis), Team ($239,88/jaar)

8. Snappa

Snappa is het laatste Canva alternatief op onze lijst. Het is een krachtige grafische editor voor social media posts, blogs en advertenties. Net als sommige andere tools in deze lijst kent het al de optimale maten voor elk social media platform. Wanneer je een afbeelding maakt, hoef je alleen maar een preset te selecteren.

Dan kunt u kiezen uit de vele sjablonen die Snappa te bieden heeft. U hoeft niet helemaal opnieuw te beginnen als u dat niet wilt.

Er zijn ook veel stockfoto's beschikbaar - meer dan 5 miljoen volgens de site. De site belooft dat geen van de foto's cheesy is zoals je op sommige stockafbeeldingssites vindt.

Snappa is zo eenvoudig te gebruiken. Het heeft zeker beginners in gedachten. Het stelt gebruikers in staat om tekst, afbeeldingen en effecten toe te voegen in een paar klikken. En het heeft ook een tool die achtergronden van foto's verwijdert.

U kunt afbeeldingen plannen en delen vanuit de tool als u een Buffer-account koppelt, wat u tijd bespaart.

Het is een eenvoudig grafisch ontwerpprogramma met alle basisfuncties die je nodig hebt om betere berichten op sociale media te publiceren.

Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Gratis, Pro ($10/maand), Team ($20/maand)

Het beste Canva-alternatief voor uw behoeften kiezen

Tot zover onze opsomming van de beste alternatieven voor Canva. Zoals je ziet zijn er genoeg alternatieven op de markt.

Maar welke online grafische ontwerpsoftware is het beste voor u? Dat hangt af van uw behoeften.

Als u een direct alternatief zoekt, is Visme waarschijnlijk de beste optie. Het heeft veel sjablonen, is gemakkelijk te gebruiken en kan ook omgaan met animaties, afbeeldingen en meer. En er is een gratis plan.

Maar als gebruiksgemak en zo veel mogelijk tijd besparen voor u een prioriteit is, is Placeit ook zeker de moeite waard.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.