12 Beste Trefwoord Onderzoek Tools voor 2023 (Vergelijking)

 12 Beste Trefwoord Onderzoek Tools voor 2023 (Vergelijking)

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar de beste keyword research tools om uw SEO verkeer te laten groeien?

Trefwoordonderzoek vormt het hart van elke SEO-strategie. Daarom kunt u niet vertrouwen op giswerk - u hebt de juiste hulpmiddelen nodig om de magie te laten gebeuren.

In dit artikel delen we de beste keyword research tools om te overwegen voor uw SEO campagne. We beginnen met enkele snelle aanbevelingen en duiken dan in de volledige lijst van tools.

Klaar? Laten we beginnen.

De beste software voor trefwoordonderzoek - samenvatting

TLDR:

  Laten we dieper ingaan op elke tool, zodat u meer inzicht krijgt in de belangrijkste kenmerken ervan.

  1. SE Ranking

  SE rangschikking is onze favoriet van alle keyword onderzoek tools in deze lijst. Het heeft de juiste balans tussen prijs en prestatie.

  Het heeft een ton van functies die het de ideale keyword onderzoek tool maakt voor degenen die hun SEO serieus nemen. Het is het best bekend als een toonaangevende rank tracking tool en maakt het gemakkelijk om rankings te controleren in Google, en andere zoekmachines. U kunt zelfs rankings controleren voor verschillende locaties (bijvoorbeeld UK/USA rankings) en mobiele apparaten.

  De website audit tool en on-page checker vertellen u wat er mis is met uw site en geven aanwijzingen hoe u deze beter kunt optimaliseren. En de Backlink Checker helpt u een duurzame link building strategie te creëren.

  Hoe zit het nu specifiek met trefwoordonderzoek?

  U kunt een term invoeren en trefwoord ideeën krijgen gebaseerd op een locatie die u opgeeft. U kunt ook schakelen tussen Google en Yandex. SE Ranking geeft dan een moeilijkheidsgraad score zodat u een idee heeft van hoe makkelijk of moeilijk het is om uw trefwoord resultaten te ranken.

  Andere trefwoordgegevens omvatten maandelijks zoekvolume, CPC en betaalde concurrentie.

  U kunt schakelen tussen soortgelijke en verwante trefwoorden. Of u kunt op het tabblad Laag zoekvolume klikken en woorden en zinnen vinden die gemakkelijker te vinden zijn.

  Er is een optie om dezelfde tool te gebruiken om onderzoek te doen naar concurrenten en te zien welke termen verkeer naar hun site leiden. U kunt ook trefwoordonderzoek in bulk doen.

  Prijzen: SE Ranking heeft een unieke structuur waar planprijzen veranderen afhankelijk van hoe vaak u uw rankings wilt controleren, de abonnementsperiode, en het aantal te volgen trefwoorden.

  Het Essentials plan is het goedkoopste plan voor $23,52/maand (jaarlijks betaald) met wekelijkse tracking.

  Probeer SE Ranking gratis

  Lees meer in onze SE Ranking beoordeling.

  2. KWFinder

  KWFinder is een andere keyword tool die deel uitmaakt van een SEO tool pakket van Mangools. Zijn belangrijkste verkoopargument is dat het gebruikers helpt long-tail keywords te vinden met een lage keyword moeilijkheidsgraad.

  Er zijn twee manieren voor iemand om trefwoord onderzoek te doen met KWFinder. U kunt proberen trefwoorden te vinden door het invoeren van een zaadterm of u kunt een domein invoeren en een lijst van trefwoord suggesties zal verschijnen.

  U kunt de locatie waar u de trefwoorden vandaan wilt hebben of een taal opgeven.

  De tool is zeer intuïtief en KWFinder levert geweldige zoekwoord suggesties. Dit is de reden waarom het perfect geschikt is voor beginners.

  Zie ook: 11 Beste Thrive Thema's Alternatieven (2023 Vergelijking)

  Het laat u zelfs concurrerend onderzoek uitvoeren, zodat u altijd weet wat uw rivalen doen. Voer gewoon hun domein of URL in en deze keyword tool geeft u de beste woorden om u op te richten op basis van wat werkt voor uw concurrent.

  KWFinder biedt ook historische gegevens. Dus als u wilt zien hoe trefwoorden in het verleden presteerden, kunt u dat doen. Dit is goed nieuws voor bedrijven die seizoensgebonden zijn. U weet van tevoren hoe bepaalde zinnen presteren op zoekmachines op basis van hoe goed ze het voorgaande jaar deden.

  Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Basis ($29,80/maand), Premium ($39,90/maand) en Agentschap ($79,90/maand).

  Probeer KWFinder gratis uit

  3. SEMrush

  SEMrush behoeft geen introductie, zeker niet als je een hardcore online marketeer bent. Het is een alles-in-één SEO tool die door de meesten in de industrie wordt vertrouwd. En als het gaat om keyword onderzoek, heeft het een van de beste keyword tools in de digitale marketing ruimte.

  Laten we ons concentreren op de mogelijkheden voor trefwoordonderzoek.

  De Keyword Overview sectie onthult organische zoek en betaalde keyword data. U ziet het keyword volume, moeilijkheid, CPC, en SERP eigenschappen.

  Er is ook informatie over trefwoordvariaties, vragen en verwante termen. De trend van het trefwoord wordt ook weergegeven.

  Als u een keyword master list moet maken, kunt u de Keyword Magic Tool gebruiken. U voert gewoon een zaadterm in en SEMrush zal een lijst van termen trekken die u kunt gebruiken in uw campagne. Deze keyword tool gebruikt veel metrics waaronder volume, concurrentiedichtheid, keyword difficulty, en resultaten in SERP.

  Met de Keyword Gap tool kunt u uw site vergelijken met uw concurrenten om te zien of er potentiële trefwoorden zijn die u mist. Met de Keyword Manager tool kunt u tot 1.000 trefwoorden tegelijk analyseren en beheren.

  En degenen die zich ergeren aan die "not provided" trefwoordresultaten zullen blij zijn te weten dat SEMrush die gegevens kan extraheren, zodat u meer mogelijkheden hebt om uw concurrenten te overtreffen.

  Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Pro ($99,95/maand), Guru ($191,62/maand) en Business ($374,95/maand).

  Probeer SEMrush gratis uit

  4. SEO PowerSuite

  SEO PowerSuite is een verzameling van SEO tools die toevallig een keyword tool bevatten. Om specifieker te zijn, de Rank Tracker functie is wat u nodig heeft om de beste keyword ideeën voor uw website te vinden.

  Hoewel het een Rank Tracker wordt genoemd, combineert het 23 keyword research tools in één platform. Het laat u kiezen uit een lijst van keyword research methodes inclusief Google Adwords, Google Autocomplete, Google Analytics, Google Search Console, Yahoo Search Assist, en Bing Related Search.

  Het toont belangrijke gegevens zoals de moeilijkheidsgraad van trefwoorden, het zoekvolume en de Alexa-rangschikking.

  U kunt ook uw concurrenten volgen met behulp van SEO PowerSuite. Het volgt de trefwoord tactieken van uw rivalen en laat u weten voor welke trefwoorden zij al ranken.

  Het is ook het vermelden waard dat u het controleren van trefwoorden kunt automatiseren. Maak gewoon een schema en SEO PowerSuite begint op de achtergrond te werken. U hoeft trefwoorden niet meer handmatig te controleren.

  Het beste deel van SEO PowerSuite is dat het aanpasbaar is met white-label opties. Dat betekent dat u het kunt gebruiken om rapporten naar klanten te sturen als u een SEO-bureau runt. En u kunt ook dezelfde automatiseringsfunctie gebruiken om automatisch rapporten naar klanten te sturen.

  Prijzen: Professional (299 dollar/jaar) en Enterprise (499 dollar/jaar)

  Probeer SEO PowerSuite gratis uit

  Lees meer in onze SEO PowerSuite review.

  5. Soovle

  Soovle lijkt misschien niet veel op het eerste gezicht, maar voor degenen die een gratis keyword research tool willen, is het een fantastische optie. Het kan u keyword data geven van verschillende zoekmachines zoals Google, Bing, YouTube, Yahoo, en Amazon.

  Voor zover functies gaan, is er niet veel te gaan op. Het is een vrij eenvoudige keyword tool. U voert gewoon een zaad term en Soovle zal de top zoekwoorden met betrekking tot het over alle zoekmachines vermeld op de site.

  Er is een optie om de top internet trefwoorden voor een bepaalde tijd te overlopen. Hoewel de laatste gegevens die beschikbaar zijn vanaf dit schrijven voor mei 2019 zijn. De zoektermen zijn in alfabetische volgorde, maar er is een zoekfunctie om u te helpen uw zoekopdracht te verfijnen. U kunt ook een zoekmachine selecteren om de resultaten op te baseren.

  U kunt uw trefwoordsuggesties ook opslaan voor toekomstig gebruik.

  Als alles wat je nodig hebt is om uit te vinden wat zoekwoorden zijn hot op het internet op dit moment voor gratis, Soovle zou een snelle oplossing zijn. Maar als wat je nodig hebt is een serieuze keyword tool met uitgebreide functies, je misschien beter af op zoek elders.

  Prijzen: Gratis

  Probeer Soovle gratis

  6. Trefwoordhulpmiddel

  Hulpmiddel voor trefwoorden gebruikt Google Autocomplete om zijn gebruikers waardevolle gegevens voor hun marketingcampagnes te bieden. Het is een van die gratis tools voor zoekwoordonderzoek die een betaald upgradepad hebben voor degenen die meer functies willen ontsluiten.

  De gratis versie zal u voorzien van trefwoord suggesties. U zult echter moeten betalen voor de Pro versie om het zoekvolume, trend, CPC en concurrentie informatie te ontsluiten.

  Als u alleen maar een lijst met trefwoorden wilt maken waarop u zich wilt richten, ongeacht hun statistieken, of als u alleen maar wilt onderzoeken waar u moet beginnen, dan zou de gratis versie voldoende moeten zijn. Anders wilt u misschien upgraden naar de Pro-versie.

  Keyword Tool heeft ook tabbladen die specifiek zijn voor termen die in vraagvorm staan en die beginnen met voorzetsels.

  U kunt ook negatieve trefwoorden invoeren om woorden of zinnen uit te sluiten die u niet gebruikt. Als u de gratis versie gebruikt, bent u echter beperkt tot vijf negatieve trefwoorden. In de Pro-versie kunt u tot 2000 trefwoorden invoeren.

  Keyword Tool is niet alleen goed voor Google zoeken. U kunt het ook gebruiken om trefwoorden te vinden voor YouTube, Amazon, Bing, eBay, Instagram, Play Store en Twitter.

  Zie ook: De 500 Interne Server Fout in WordPress oplossen

  Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Gratis, Pro Basic ($69/maand), Pro Plus ($79/maand) en Pro Business ($159/maand).

  Probeer Keyword Tool Gratis

  7. VraagDB

  VraagDB is gewoon een van de beste tools voor trefwoordonderzoek als u onderwerpen of trefwoorden voor een blogbericht wilt onderzoeken.

  U hoeft alleen maar een zoekterm in te voeren en deze geweldige tool geeft u een lange lijst met ideeën voor uw volgende blogpost of artikel. Gratis tools zoals QuestionDB zijn geweldig, maar u krijgt niet de volledige resultaten. Daarvoor moet u upgraden naar de betaalde versie.

  Wat QuestionDB zo uniek maakt, is dat je kunt zien waar de antwoorden vandaan komen.

  Als bijvoorbeeld een van de resultaten uw aandacht trekt en u meer wilt weten over de mensen die ernaar vragen, kunt u op de bron klikken om er meer over te weten te komen. Het kan afkomstig zijn van een Reddit-post of een ander forum.

  U kunt de antwoorden ook filteren op trefwoord of vraag. De resultaten bevatten ook onderwerpen die verband houden met uw zoekopdrachten. En u kunt alle resultaten downloaden voor uw gemak.

  De betaalde versie van deze tool verwijdert de limiet van 50 resultaten per zoekopdracht en verhoogt deze tot 800 per zoekopdracht. Je krijgt ook onbeperkte zoekopdrachten en krijgt API-toegang.

  Het beste deel? Het is helemaal niet zo duur. Het is een geweldige keuze voor degenen die een trefwoordhulpmiddel nodig hebben voor het bedenken van inhoudelijke onderwerpen.

  Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Pro ($7/maand)

  Probeer QuestionDB gratis uit

  8. Ahrefs

  Ahrefs staat op hetzelfde niveau als SEMrush en wordt ook beschouwd als een van de beste keyword research tools van dit moment. Het heeft veel functies omdat het een alles-in-één SEO oplossing is. Maar we zullen al onze aandacht richten op de Keywords Explorer Tool.

  De Keywords Explorer Tool laat u direct duizenden trefwoord ideeën ontdekken. U vindt resultaten uit meer dan 171 landen en 10 verschillende zoekmachines. Het beweert alleen de meest accurate trefwoord zoekvolumes te tonen omdat het clickstream data gebruikt voor de meest accurate resultaten.

  Meer dan het zoekvolume, laat Ahrefs ook zien hoeveel kliks een zoekopdracht krijgt, zodat je een beter idee krijgt van hoe goed een trefwoord echt is. Het heeft ook geavanceerde SEO metrics zoals return rate, percentage kliks, en meer.

  Ahrefs is een van de meest uitgebreide keyword research tools. Op zijn minst moet u het opnemen in uw lijst van SEO tools om te overwegen.

  Prijzen: Lite ($99/maand), Standard ($179/maand), Advanced ($339/maand) en Agency ($999/maand). 2 maanden gratis op jaarplannen.

  Probeer Ahrefs

  9. Serpstat

  Serpstat is een ander alles-in-één SEO platform dat natuurlijk zijn eigen keyword research tool heeft.

  Zijn Keyword Research Tool biedt statistieken zoals volume, populariteit, concurrentie, en keyword moeilijkheid. Het toont ook gerelateerde zoekopdrachten zodat u de juiste keywords voor uw campagne kunt krijgen.

  Het kan u ook helpen de juiste zoekterm te vinden waarop u zich moet richten, zodat uw blogberichten een plaats krijgen voor organisch verkeer. U kunt Serpstat ook gebruiken om de trend en seizoensgebondenheid van een trefwoord te bepalen, zodat u weet waar mensen naar zoeken en wanneer ze dat doen.

  Je krijgt ook toegang tot de Rank Tracking en Competitive Research tools om je de voorsprong te geven die je nodig hebt om te slagen.

  U kunt kiezen uit vijf plannen, zodat u er een kunt kiezen die het beste past bij uw zakelijke behoeften.

  Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Lite ($52/maand), Standard ($112/maand), Advanced ($224/maand), Enterprise ($374/maand) en Custom (prijs varieert).

  Probeer Serpstat gratis uit

  10. Google Trefwoordplanner

  Google Zoekwoordplanner maakt deel uit van Google Ads en is een betrouwbare bron van informatie omdat het afkomstig is van de zoekmachinegigant zelf. Het is heel eenvoudig te gebruiken en je kunt het gratis krijgen.

  Het enige nadeel van het gebruik van de Google Keyword Planner is dat de trefwoord resultaten vaak beperkt zijn en enkele van de meer geavanceerde statistieken missen die u zult vinden op andere trefwoord onderzoek tools.

  Maar het is een prima startpunt voor iedereen die wat SEO-training wil of voor mensen die informatie over een bepaald trefwoord willen vinden.

  Prijzen: Gratis

  Probeer gratis Google Zoekwoordplanner

  11. Google Search Console

  Google Search Console Hoewel het in de eerste plaats bedoeld is om technische problemen te vinden die verhinderen dat uw site hoger scoort in de zoekresultaten, kunt u het ook gebruiken om trefwoordkansen te vinden.

  In het bijzonder kunt u zien welke zoekopdrachten mensen naar uw site brengen. U kunt ook de impressies, kliks en positie van uw domein op Google search zien.

  Het is misschien niet zo uitgebreid als de beste tools voor zoekwoordenonderzoek, maar het is nog steeds de moeite waard om het te onderzoeken. Alle marketeers moeten vertrouwd raken met Google Search Console.

  Prijzen: Gratis

  Probeer Google Search Console gratis uit

  12. Antwoord op het publiek

  Antwoord op het publiek De visualisatiefunctie geeft u een beter idee van wat mensen online zoeken en hoe elke term aan elkaar gerelateerd is.

  U kunt de informatie hier gebruiken om blogonderwerpen te genereren, uw Q&A-sectie op te bouwen, long-tail trefwoorden te bepalen waarop u zich kunt richten, en meer.

  Trefwoorden zijn verdeeld in secties: vragen, voorzetsels, vergelijkingen, alfabetisch en verwant.

  Het is zo makkelijk om te verdwalen in alle trefwoordmogelijkheden die Answer the Public je biedt.

  Er zijn betaalde versies die u kunt opwaarderen, waardoor u een onbeperkt aantal zoekopdrachten en gebruikers krijgt. Ook kunt u gegevens in de tijd vergelijken.

  Prijzen (Jaarlijks gefactureerd): Jaarlijks ($79/maand) en Enterprise ($399/maand)

  Probeer het publiek gratis te beantwoorden

  Vaak gestelde vragen

  Welke tools worden gebruikt voor trefwoordonderzoek?

  U heeft toegang nodig tot een keyword research tool om keyword onderzoek te doen. Bijna elk all-in-one SEO platform heeft deze functie, hoewel er ook standalone opties beschikbaar zijn.

  Wat is de beste gratis keyword research tool?

  Als u op zoek bent naar de meest elementaire gratis onderzoekstool, is Google Keyword Planner een goede plek om te beginnen.

  Wat is de goedkoopste keyword research tool?

  Er zijn verschillende tools voor trefwoordonderzoek die gratis zijn. Google Keyword Planner, Answer the Public en QuestionDB zijn slechts enkele voorbeelden.

  Wat is de beste manier om trefwoordonderzoek te doen?

  De beste manier om trefwoordonderzoek te doen is een zaadterm te vinden waarop u uw site wilt verankeren en een trefwoordhulpmiddel te gebruiken om andere mogelijke trefwoorden te onderzoeken om in uw site op te nemen.

  Inpakken

  En daarmee eindigt ons artikel over de beste software voor zoekwoordenonderzoek.

  Maar welke software is het beste voor u? Dat hangt af van uw behoeften. De beste optie voor ons is misschien niet dezelfde voor u.

  Daarom is het belangrijk om uw behoeften te overwegen. Hebt u een eenvoudig hulpmiddel voor trefwoordonderzoek nodig?

  Of hebt u een alles-in-één SEO-toolkit nodig die trefwoordonderzoek aankan en andere functies heeft, zoals backlinkanalyse en ranktracking?

  Het is ook belangrijk om rekening te houden met uw budget. De prijs van deze tools kan sterk variëren, vooral voor degenen die grote hoeveelheden projecten en teamaccounts nodig hebben.

  Als je meer wilt weten over SEO, raad ik je aan om onze berichten over SEO-statistieken en voice search-statistieken te bekijken.

  Als u op zoek bent naar andere SEO-tools om toe te voegen aan uw technische stapel, vindt u deze vergelijkingen misschien nuttig:

   Patrick Harvey

   Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.