7 Beste gratis RSS-feedlezers (editie 2023)

 7 Beste gratis RSS-feedlezers (editie 2023)

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar een eenvoudige en gratis manier om uw groeiende lijst van RSS-feeds te beheren?

Tegenwoordig is er meer inhoud op het web dan iemand aankan. Maar we proberen het toch. Als u klaar bent om uw RSS-abonnementen te beheren en te genieten van de RSS-feeds waarop u bent geabonneerd, wordt het tijd dat u een RSS-feedlezer kiest om u te helpen.

Op die manier weet u het meteen wanneer een website die u leuk vindt nieuwe inhoud plaatst, zonder dat u ooit nog naar een andere individuele website hoeft te gaan.

In dit bericht deel ik met jullie de beste gratis RSS feed lezers zodat u snel en gemakkelijk een keuze kunt maken en u zich kunt concentreren op andere, belangrijkere zaken, zoals het inhalen van nieuw gepubliceerde bloginhoud.

Zie ook: Hoe viraal te gaan op Instagram: de beginnersgids

De beste gratis RSS-feedlezers vergeleken

1. Feedly

Feedly is een populaire RSS-feedlezer waarmee u al uw favoriete blogs kunt organiseren en lezen op één handige plaats. Het heeft ook extra functies naast het feit dat het een feedlezer is.

Deel bijvoorbeeld inhoud met je team, maak notities en geniet zelfs van de Power Search-functie. Maar het meest indrukwekkend is misschien wel de AI-onderzoeksassistent - Leo - die informatie weet te lezen en te analyseren, zodat je feeds altijd rommelvrij blijven.

Maar in de afgelopen jaren is Feedly begonnen met het verplaatsen van enkele belangrijke gratis functies naar hun betaalde plannen.

Bezoek Feedly

2. Inoreader

Inoreader is de perfecte mix van RSS feed reader functies voor zowel beginners als gevorderden. U kunt inhoud lezen op het web, iOS en zelfs Android. Bovendien kunt u offline mappen aanmaken voor toegang tot inhoud wanneer u maar wilt.

U kunt zich abonneren op RSS-feeds, e-mailnieuwsbrieven, Facebook-pagina's, podcasts en meer. En dankzij de geautomatiseerde workflow ontvangt u pushmeldingen wanneer dat nodig is en wordt alle inhoud als gelezen gemarkeerd wanneer deze voldoet aan de door u gedefinieerde criteria.

Bezoek Inoreader

3. NewsBlur

NewsBlur is een andere gratis RSS-feedlezer die werkt op het web, iPad, iPhone en zelfs Android. Een van de meest opvallende kenmerken is dat wanneer u artikelen van uw favoriete websites wilt lezen, NewsBlur de stijl van de oorspronkelijke site behoudt.

Zie ook: De definitieve gids om Google sitelinks te krijgen

Bovendien kunt u uw inhoud organiseren met categorieën en tags, verhalen die u niet leuk vindt verbergen, verhalen die u wel leuk vindt markeren en uw favoriete stukken delen op uw openbare blurblog.

Bezoek NewsBlur

4. Feedreader Online

Feedreader Online is een gratis, webgebaseerde RSS feed aggregator waarmee je gemakkelijk je inhoud kunt lezen. Dat gezegd hebbende, ontbreekt het niet in de afdeling functies.

De intuïtieve interface wordt geleverd met geavanceerde filtering voor het vinden van de inhoud die u wilt, maximale feed capaciteit, en zelfs verschillende weergavemodi waarmee u koppen kunt groeperen op basis van bron, datum of tag.

Bezoek Feedreader Online

5. Feeder

Feeder is een gestroomlijnde RSS-feedlezer die uw online bronnen bijhoudt en ze bundelt in gemakkelijk te lezen groepen.

Push-meldingen, geavanceerde filteropties en verbeteringen voor mobiele apparaten maken het lezen van inhoud van over het hele web gemakkelijker dan ooit. Uniek aan deze feed reader is dat hij ook wordt geleverd als een Chrome-, Firefox- en Microsoft Edge-extensie.

Bezoek Feeder

6. Goed nieuws

Goed Nieuws wordt aangeprezen als uw persoonlijke nieuwsstroom en is gratis voor iedereen die het wil gebruiken.

Het komt met 12 verschillende visuele stijlen, zoals Pinboard, Comic Strip, Blog Blocks, en TweetStream, zodat u uw nieuws krijgt zoals u dat wilt. Het laat u ook uw eigen onderwerpen maken om uw favoriete nieuwssites te aggregeren in een gemakkelijk toegankelijke plek.

Bezoek Goed Nieuws

Inpakken

En daar heb je het: de beste RSS feed readers op de markt om je te helpen grip te krijgen op je RSS abonnementen en te genieten van de inhoud die je verzamelt, in plaats van je er dag na dag doorheen te worstelen.

Voor mensen die zich graag overgeven aan blogberichten, nieuwsartikelen en nog veel meer, is een RSS-feedlezer de perfecte manier om dit alles te organiseren. En als je de juiste kiest, kun je misschien zelfs gebruikmaken van exclusieve functies zoals geautomatiseerde pushmeldingen (Inoreader), of zelfs een persoonlijke AI-onderzoeksassistent die zich richt op jouw inhoudelijke behoeften (Feedly).

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.