PromoRepublic Review 2023: Bespaar tijd met het publiceren van nieuwe social media content

 PromoRepublic Review 2023: Bespaar tijd met het publiceren van nieuwe social media content

Patrick Harvey

Besteedt u meer tijd aan het maken van social media posts dan aan het plannen en promoten van uw strategie als geheel?

Hebt u een tool voor het beheer van sociale media nodig die u tijd bespaart?

PromoRepublic is een social media publishing tool waarmee u uw publicatieschema voor meerdere social media platforms efficiënter kunt beheren.

In deze PromoRepublic review laten we je alles zien wat deze tool te bieden heeft.

Het heeft een paar unieke functies die andere tools niet bieden. Dus laten we er meteen in springen.

Wat is PromoRepublic?

PromoRepublic is een web- en mobiele applicatie waarmee u publicaties voor sociale media kunt beheren.

Hier is een lijst van de topfuncties die PromoRepublic te bieden heeft:

 • Publiceren op Facebook, Instagram (persoonlijke en zakelijke accounts), Twitter, Pinterest, LinkedIn en Google Mijn Bedrijf
 • Kalender voor het beheer van het publicatieschema
 • Bibliotheek van contentsjablonen en gecureerde artikelen
 • Sociale inbox om directe interacties te beheren
 • Autopilot AI maakt automatisch een publicatieschema voor u aan
 • Berichten opnieuw opvragen
 • Grafisch ontwerp editor
 • Functies voor samenwerking
 • Poststatistieken en geavanceerde analyses
 • Verbind tot 30 sociale media pagina's
 • Tot 15 gebruikers uitnodigen
 • Ondersteuning voor aangepaste plannen in ondernemingsprijzen
 • Enterprise klanten kunnen inhoud opslaan, advertenties effectiever beheren en lokale social media marketing strategie beheren
Probeer PromoRepublic gratis uit

Welke functies biedt PromoRepublic?

De functies van PromoRepublic zitten vervat in de tools die de app biedt, die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn in de interface.

In deze PromoRepublic review behandelen we de volgende functies:

 • Dashboard
 • Een bericht toevoegen
 • Kalender
 • Social Media Inbox
 • Post Ideeën
 • Redacteur
 • Statistieken

Dashboard

PromoRepublic heeft een van de schoonste interfaces van alle social media management apps. De globale lay-out gebruikt alleen een top menu, waardoor de rest van de viewport open blijft voor het deel van de app waarmee je wilt werken in plaats van de ruimte te verpesten met een sidebar menu.

De interface is opgedeeld in verschillende secties waar elke tool/dienst die PromoRepublic aanbiedt zich bevindt: Kalender, Post Ideeën, Editor, Statistieken, Inbox en Diensten.

Je kunt ook on the fly naar sjablonen zoeken en snel-actieknoppen gebruiken om een nieuw bericht toe te voegen, je meldingen te controleren of contact op te nemen met het ondersteuningsteam van de app.

Een bericht toevoegen

De post editor in PromoRepublic helpt je om je social media publicatie schema efficiënter te beheren door je de mogelijkheid te geven om meerdere social media platforms te selecteren wanneer je een nieuwe post maakt.

Je kunt tekst (inclusief URL's), emoji's, afbeeldingen, GIF's en video's toevoegen aan berichten.

U kunt zelfs elke post afzonderlijk aanpassen. Dit helpt u onder de limiet van 280 tekens van Twitter te blijven, terwijl u deze ook ruimschoots overschrijdt voor de Facebook- en Instagram-versies van uw post.

Je kunt zelfs een aparte afbeelding toevoegen aan Instagram zonder dat je helemaal een apart concept hoeft aan te maken. Dit is anders dan hoe apps als Iconosquare en Sprout Social functioneren.

Met PromoRepublic kun je zelfs een eerste commentaar toevoegen aan Instagram posts.

Als u klaar bent, kunt u het bericht onmiddellijk publiceren, plannen voor later of toevoegen aan de inhoudswachtrij, een vooraf bepaald publicatieschema dat u kunt aanpassen voor elk inhoudstype.

U kunt het bericht ook herhalen, maar deze optie is uitgeschakeld voor Twitter vanwege de voorwaarden van het platform inzake dubbele inhoud.

Kalender

De kalender in PromoRepublic ziet er een beetje rommelig uit de eerste keer dat je het gebruikt. Dat komt omdat de AI kijkt naar de berichten die je hebt gepubliceerd op je aangesloten sociale media platforms en genereert automatisch een schema voor je.

De labels die je ziet zijn inhoudstypes die de app gebruikt om je berichten automatisch te categoriseren wanneer je ze plant. Het zijn Blogposts, Promotionele, Educatieve, Boeiende, Motiverende & Leuke (één label), en Andere.

Gelukkig is er een eenvoudige knop die je kunt aanklikken in het menu met drie puntjes van de Agenda UI om inhoudstypes te verbergen.

Je kunt het schema dat de app voor je heeft gekozen ook bewerken en ervoor kiezen om elke categorie op andere tijden in te plannen of ze helemaal uit te schakelen.

De Agenda UI is ook veelzijdig in die zin dat u uw planning kunt bekijken voor alle sociale media platforms als geheel of elk afzonderlijk. U kunt ook schakelen tussen wekelijkse en maandelijkse weergaven.

Zie ook: 29 Laatste Lead Generation Statistieken voor 2023

Wat belangrijk is om op te merken is dat de meeste social media kalender tools geen enkele vorm van AI functionaliteit bevatten. Dit maakt het een van PromoRepublic's meest unieke functies.

Sociale media inbox

PromoRepublic's Inbox tool is een groeiend onderdeel van de app en is vooral geoptimaliseerd voor Facebook, hoewel er ook een sterke blijk van ondersteuning is voor Instagram.

Voor Facebook kunt u opmerkingen, rechtstreekse berichten en recensies beheren. Recensies zijn ingedeeld in positieve en negatieve categorieën, maar u kunt ze ook allemaal vanuit één scherm beheren.

Post ideeën

PromoRepublic heeft duizenden inhoudssuggesties die je kunt gebruiken om on the fly posts te maken. Ze zijn allemaal opgeslagen in de Post Ideeën sectie van de app. Primaire categorieën zijn Upcoming Events, Recommended for You, Animated, Stories, Articles, Quotes, Instagram en Pinterest.

Sjablonen binnen elke categorie zijn ook georganiseerd in verschillende niches. De niches voor Artikel-sjablonen zijn bijvoorbeeld Business & Finance, Food, Travel, Sports, Beauty, Technology en meer.

De manier waarop sjablonen werken is eenvoudig. Je klikt op een sjabloon, en de app opent de nieuwe post UI in een ander tabblad. Zo kun je de post bewerken zoals je wilt voordat je hem daadwerkelijk plant of publiceert.

Artikel sjablonen zijn niet echt "sjablonen". Het zijn links naar echte trending content die PromoRepublic heeft opgeslagen in de Post Ideeën sectie. Het is in wezen een mini content curatie tool.

En ja, de sjablonen in de categorie Verhalen zijn sjablonen voor Instagram-verhalen.

Als u niet tevreden bent met uw gekozen sjabloon zoals het is, heeft PromoRepublic een ingebouwde grafische editor, wat ons naar onze volgende sectie brengt.

Dit is een leuke toevoeging aan de tool. Het is een unieke functie die we nog niet zijn tegengekomen in andere social media publishing tools.

Redacteur

De grafische ontwerptool van PromoRepublic is als het ware Canva ingebouwd in de interface van de app. Je kunt elke sjabloon die je vindt in de sectie Ideeën bewerken, je eigen afbeelding uploaden of een afbeelding vanaf nul creëren.

U begint met het selecteren van het type afbeelding dat u wilt maken:

 • Facebook plein
 • Facebook bericht
 • Facebook cover
 • Facebook advertentie
 • Twitter bericht
 • Instagram bericht
 • Instagram verhaal
 • LinkedIn bericht
 • Pinterest grafiek
 • Shopify
 • Google Mijn Bedrijf post

De app past het editorframe aan tot de juiste afmetingen, zoals 820 x 312px voor Facebook-covers.

Effen gekleurde achtergronden zijn geen optie. Je moet een van de achtergrondafbeeldingen van de app kiezen als je zelf niets uploadt. Gelukkig is er een zoekbalk die je kunt gebruiken om je lijst met opties te verkleinen.

Als je eenmaal een achtergrondafbeelding hebt gekozen, kun je er tekst en objecten op zetten. Je kunt kiezen uit tientallen webvriendelijke lettertypes, die je allemaal kent als je ooit Canva of Google Fonts hebt gebruikt.

Objecten zijn beschikbaar in meer dan 20 categorieën, waaronder Vormen, Lijnen, Kaders, Woordstickers, Banners, Labels, Knoppen, Emoji's, Spraakbellen, Web Pictogrammen en meer.

Als je klaar bent met je afbeelding (of meer tijd nodig hebt om hem te voltooien), kun je hem opslaan. Hij verschijnt dan in de sectie Opgeslagen. Het gereedschap heeft geen automatische opslagfunctie, dus deze stap is noodzakelijk als je je werk niet wilt verliezen.

Je kunt de afbeelding ook downloaden of op Gebruiken klikken om er meteen een bericht mee te plannen.

Statistieken

De sectie Statistieken is een eenvoudige opsomming van alle berichten die je in een bepaalde periode hebt gepubliceerd, samen met alle statistieken die je voor elk hebt ontvangen. Dit zijn alleen likes/favorieten en commentaren voor Instagram en Twitter.

Zie ook: 9 Beste online logomakers voor 2023: ontwerp geweldige logo's voor een budget

Voor Facebook zijn deze statistieken bereik, organisch bereik, advertentiebereik, klikken, bezoeken, likes, opmerkingen en shares. U kunt de berichten die u in dit gedeelte ziet sorteren op de meeste of minste hoeveelheid van elke metriek.

U kunt ook op Repost drukken als u een bericht opnieuw wilt delen.

PromoRepublic prijzen

PromoRepublic heeft twee hoofdplannen en een aangepast bedrijfsplan. Er is ook een lite plan dat $108/jaar ($9/maand) kost. Het geeft je toegang tot drie social media pagina's, evenals de social media kalender tool en een bibliotheek met inhoudssuggesties (Post Ideas).

Voor wie vooral een tool voor sociale publicaties nodig heeft, kan dit voldoende zijn. De bibliotheek met inhoudssuggesties is een fantastische functie die veel tijd kan besparen.

De primaire plannen van het bedrijf zijn Standard en Professional. Standard kost $49/maand of $468/jaar ($39/maand). U krijgt 10 sociale-mediapagina's en twee gebruikers.

Dit plan bevat de meeste functies binnen de kerntools van PromoRepublic. Het sluit deelbare mappen, samenwerkingsfuncties, rapporten en een customer success manager uit.

Deze functies zijn inbegrepen in het Geavanceerde plan, dat $99/maand of $950,40/jaar ($79/maand) kost. Je krijgt ook toegang tot 30 sociale mediapagina's en 15 teamleden.

Helaas is de opslag van inhoud alleen beschikbaar in het enterprise plan. PromoRepublic heeft een advertentie management tool, maar de meeste van deze functies zijn ook alleen beschikbaar op het enterprise plan.

PromoRepublic biedt ook add-ons voor content en white labeling. De Content Bundle add-on bevat on-brand visuals die bewerkbaar zijn en beschikbaar in meerdere formaten, waaronder PNG-afbeeldingen, geanimeerde GIF's en video's. Posttemplates zijn ook inbegrepen. De prijs begint bij $250.

Het zal u niet verbazen dat de white label add-on op maat gemaakte rapporten aanbiedt, maar u zult ook verrast zijn dat het ook hosting op uw eigen domein, aangepaste e-mails en onboarding training aanbiedt. U moet contact opnemen met PromoRepublic om de prijzen hiervoor te bevestigen.

Probeer PromoRepublic gratis uit

PromoRepublic beoordeling: voor- en nadelen

PromoRepublic is geweldig als een social media publishing tool. Zijn post editor heeft een eenvoudige UI die het gemakkelijk maakt om berichten in te plannen voor verschillende platforms tegelijk. Plus, in tegenstelling tot andere tools, kunt u gemakkelijk uw bericht optimaliseren voor elk social media platform afzonderlijk zonder dat u een ander ontwerp hoeft te maken.

Je kunt zelfs apart een afbeelding aan Instagram toevoegen zonder de editor te verlaten en een apart ontwerp te moeten maken, iets wat je bij andere tools (die nog duurder zijn) moet doen om te voldoen aan de beeldverhoudingseisen van Instagram.

De automatische piloot AI die PromoRepublic gebruikt met de Calendar tool is geweldig als je het moeilijk vindt om zelf een social media publishing schema te maken. De app stelt dit automatisch in als je je profielen voor de eerste keer koppelt, dus je hoeft geen tijd te verspillen om dit zelf te configureren.

Bovendien is het fijn dat je sowieso je eigen schema kunt opstellen als je al precies weet wanneer je bepaalde soorten berichten wilt publiceren.

Een paar van PromoRepublic's meer unieke functies zijn de Post Ideeën sectie en eigen grafische ontwerp editor. De Post Ideeën sectie helpt u tijd te besparen met duizenden kant-en-klare sjablonen die u kunt publiceren naar sociale media als is of snel bewerken om uw eigen te maken.

Er is zelfs een Aanbevolen voor u sectie om het u gemakkelijk te maken.

Bovendien bevat dit gedeelte honderden gecureerde artikelen die u met uw publiek kunt delen wanneer u zelf geen berichten hebt om te delen of wanneer u de primaire bron van inhoud voor uw publiek wilt worden, of dat nu uw eigen inhoud is of inhoud uit uw niche als geheel.

De grafische ontwerptool is ook vrij indrukwekkend. Hij lijkt erg op het gratis plan van Canva, wat je een vrij goed idee zou moeten geven van hoe gemakkelijk hij te gebruiken is.

Het heeft zelfs een ongelooflijk grote bibliotheek van objecten die je aan je afbeelding kunt toevoegen, zodat je waarschijnlijk geen iconen van derden hoeft te betrekken.

Een paar nadelen van het gebruik van PromoRepublic:

De labels die PromoRepublic gebruikt om uw berichten automatisch te categoriseren zijn nuttig. Ze helpen u inzicht te krijgen in de soorten berichten die u maakt en maken het gemakkelijk om een publicatie schema op te stellen voor uw social media marketing strategie.

Toch zou ik veel liever aangepaste inhoudscategorieën hebben zoals SocialBee dat toestaat. Niet iedereen heeft dezelfde strategie voor sociale media, en de voorgeconfigureerde labels die PromoRepublic gebruikt weerspiegelen dat niet.

Tot nu toe kunt u met de inboxfunctie alleen directe interacties beheren, zoals opmerkingen en directe berichten. U moet een andere tool gebruiken, zoals Agorapulse, om socialemediaposts te volgen die uw merknaam bevatten maar u niet rechtstreeks taggen.

PromoRepublic beoordeling: laatste gedachten

Zoals je kunt zien in onze PromoRepublic review, is het een fantastische social media publishing tool waarmee je je social media schema efficiënter kunt beheren.

De ingebouwde bibliotheek van social media content is een van onze favoriete functies. In feite hebben we deze functie niet gezien in andere tools. En hoewel we niet aanraden om deze content "as is" te herpubliceren, is het eenvoudig om & aan te passen; on the fly te publiceren.

Toch is het vrij duur om alleen sociale media te publiceren, dus het is misschien niet voor iedereen geschikt.

Als u meer een "alles in één" type tool wilt die u helpt elk aspect van uw sociale-mediamarketingstrategie te beheren, raden wij u ten zeerste aan Agorapulse eens te proberen.

PromoRepublic is het meest geschikt voor drukke bloggers en social media managers die een efficiëntere manier nodig hebben om on the fly posts te maken.

Er is zelfs een White Label add-on die bureaus kunnen gebruiken om de publicatie schema's van klanten te beheren zonder dat PromoRepublic's branding (en prijsplannen) in de weg zitten.

De app biedt een proefperiode van 14 dagen voor beide primaire plannen als u wilt zien of het een match is voor u en uw team.

Probeer PromoRepublic gratis uit

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.