24 landingspagina-voorbeelden om u te inspireren en conversies te verhogen

 24 landingspagina-voorbeelden om u te inspireren en conversies te verhogen

Patrick Harvey

Laat één ding duidelijk zijn: een landingspagina is meer dan zomaar een pagina op uw website; het is een kleine aanwijzing om ervoor te zorgen dat uw bezoekers doen wat u wilt:

 • Een eBook kopen en downloaden
 • Aanmelden voor een dienst
 • Download een gratis PDF
 • Ontvang kortingen en hot gossip via een e-mail nieuwsbrief
 • Een product kopen
 • Abonneren op een lidmaatschap

Het is niet alleen een homepage (hoewel dat wel kan), of een andere pagina op je blog of website; het is een leidraad.

Zie een landingspagina als de vervelende verkoper die op je afkomt als je net in een mobiele telefoonwinkel aan het rondkijken bent, maar dan zonder alle vervelende onderdelen -... het zal uw vragen beantwoorden, uw zorgen wegnemen, u leiden naar waar u moet zijn, en u aanmoedigen om te doen wat u denkt te gaan doen ... met vertrouwen.

Dat is toch het doel van het spel.

Het maakt niet uit wat je weggeeft, verkoopt of aanbiedt, als je landingspagina niet goed is, zullen mensen zich er niet voor willen inschrijven.

Ze zullen klikken op ... en dan weer wegklikken - een volledig verspilde kans. Dat is, natuurlijk, tenzij je wat tips van de pro's neemt - die webmasters die landingspagina's doen de RECHTS manier.

Maar wat is de juiste manier?

Wat goed is voor de ene website zal niet goed zijn voor de andere. Een landingspagina voor UW website of blog moet specifiek worden gemaakt en ontworpen met UW lezers in gedachten.

Als u uw lezers - uw doelgroep - niet begrijpt, zult u het moeilijk hebben om het juiste ontwerp voor een landingspagina te vinden.

Maar er zijn een paar AMAZING voorbeelden waar je van kunt leren, inspiratie uit kunt putten, en die je vervolgens kunt gebruiken om een landingspagina te bouwen die voor jou verbazingwekkend converteert, ongeacht wat je aanbiedt.

Laten we enkele van deze voorbeelden bekijken...

E-mail capture pagina's

Iedereen is nu geobsedeerd door e-maillijsten, en dat is niet voor niets - ze zijn een voet tussen de deur bij een potentiële klant of persoon die u anders niet zou hebben.

In een fysieke winkel, wanneer een klant binnenkomt en weer wegloopt, zonder iets te kopen, heb je geen manier om opnieuw contact met hem op te nemen.

In een online setting kun je echter een stukje informatie van ze pakken dat je helpt om in de toekomst weer met ze in contact te komen.

Het digitale tijdperk is aangebroken! Laten we dus eens kijken naar een aantal echt geweldige e-mail capture pagina's.

1 - Funnel Overload 2-staps opt-in

Een heleboel 'dingen' op één pagina kan voor een bezoeker echt intimiderend en overweldigend overkomen, en dat is precies het tegenovergestelde effect dat u wilt hebben. Dat geldt des te meer wanneer u wilt dat ze hun zuurverdiende geld geven of die kostbare contactgegevens overhandigen.

Een manier om dat probleem te elimineren is het gebruik van iets dat tweestaps opt-ins heet - letterlijk het probleem in tweeën splitsen. Funnel Overload doet precies dat met hun 37 Actionable Tactics To Promote Your Content, op twee verschillende manieren.

De eerste pagina [landingspagina] vertelt je wat je moet weten over je download - voor wie de gids is, de voordelen die je ervan zult hebben, en een beetje over de persoon die hem heeft gemaakt. Dit laatste zal een publiek aanspreken op een iets persoonlijker niveau, door een gezicht bij de naam te plaatsen.

Het tweede deel van het proces is waar de bezoeker zijn gegevens invoert, en ook dat gebeurt in twee stappen.

De bezoeker vult eerst zijn e-mailadres in en verstuurt het, voordat hij een e-mail krijgt met een link waarin hij wordt gevraagd te bevestigen. Als hij dat allemaal doorloopt, wil hij *zeker* op de e-maillijst staan, wat betekent dat hij zeker geïnteresseerd is in wat wordt aangeboden.

Het kost wat meer werk om het punt te bereiken waarop een bezoeker zich op zijn gemak voelt om zich aan te melden, maar als ze dat doen, zijn ze er bewust mee bezig, daar is geen twijfel over mogelijk. Je hebt meer kans op verkoop/leads/etc. van die aanmeldingen.

Let op: Funnel Overload is omgedoopt tot Startup Bonsai.

2 - Mettle e-mail capture page

Het aanvragen van een gloednieuwe zakelijke creditcard begint met een eenvoudig e-mailadres wanneer u zich aanmeldt bij Mettle, en de landingspagina (bekend als een squeeze page) is speciaal ontworpen om die gegevens vast te leggen en de bal aan het rollen te brengen.

Met een e-mailadres (en aangevinkte T&C's) kan dat bedrijf nog steeds contact opnemen met een potentiële klant met toekomstige aanbiedingen, deals, voorstellen voor zakelijke creditcards, enz. zelfs als zij het aanvraagproces niet voltooien.

Zonder e-mailadres kan dat bedrijf echter helemaal geen contact opnemen met de klant (of hem iets proberen te verkopen).

Het invoeren van een e-mailadres, het bevestigen van de T&C's en het klikken op de knop "Nu aanvragen" is het enige proces dat een bezoeker op die pagina zou kunnen uitvoeren, afgezien van het verlaten ervan.

Als ze naar beneden zouden scrollen op de pagina, lezen ze verschillende manieren waarop Mettle een bedrijf veel voordeel kan opleveren - "Gemakkelijke uitgaven", "Directe facturering", "Betrouwbaarheid wanneer u dat het meest nodig hebt", enzovoort, grote pluspunten - allemaal in vette, duidelijke, goed leesbare tekst, met woorden die de aandacht van een bedrijfseigenaar het meest zullen trekken.

Onderaan de pagina staat een tweede vraag om een e-mail in te voeren - een e-mail invoeren en op de knop "Nu aanvragen" drukken is STIL het enige wat een bezoeker kan doen, behalve nu ze de pagina hebben doorgelezen en zich zekerder voelen over hun beslissing.

3 - Secret Escapes e-mail capture page

Secret Escapes gebruikt een pop-up om het e-mailadres van een bezoeker vast te leggen, dat vervolgens wordt gebruikt om een gratis lidmaatschap te creëren dat de klant toegang geeft tot geweldige aanbiedingen voor vakanties en luxehotels.

Hebben we niet allemaal vakantie nodig?!

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten op deze e-mail capture pagina. De Trustpilot score is een geweldige manier om potentiële klanten en opdrachtgevers te laten zien dat uw website betrouwbaar is, en de 4/5 sterren score is samengesteld uit bijna 6.000 beoordelingen!

Als bijna 6.000 mensen zeggen dat de site goed is om te gebruiken, dan moet dat wel zo zijn.

Ook over de taal op de call-to-action-knop is goed nagedacht. Door iets als "Ga door - het is gratis" laat de bezoeker weten dat hij niets te verliezen heeft door zich in te schrijven of te registreren, en het is vriendelijker dan gewoon "Verzenden".

Click-through landingspagina's

Deze pagina's zijn eigenlijk helemaal niet ontworpen om informatie vast te leggen, maar zijn gebouwd om versterken Ze zijn de "doe het gewoon" van landingspagina's - de tussenpersoon die bezoekers dat laatste zetje geeft voordat ze kopen, zich inschrijven, enz.

Laten we er een paar nemen en ze onder de loep nemen...

4 - Bark click-through landingspagina

Bark is een bedrijf waarop u een beroep kunt doen als u op zoek bent naar bruidsbloemen in de regio Londen, Verenigd Koninkrijk, en de doorklikpagina houdt het kort en eenvoudig.

Locatie is alles wanneer u een fysiek object koopt dat niet gemakkelijk kan worden verzonden, dus een postcode is de eerste stap om het proces te starten.

Er is een kenmerk op de Bark landingspagina waar je volgens mij speciale aandacht aan moet besteden: het "uitgelicht op" gedeelte dat onderaan loopt.

Dit wordt gedaan om een bezoeker het gevoel te geven dat hij de juiste beslissing neemt door zijn e-mail in dat vakje te stoppen en het koop- of bestelproces met Bark te beginnen.

Als de bloemen goed genoeg zijn voor The Guardian, Cosmopolitan, BBC, Daily Mail en Bazaar, dan zijn ze goed genoeg voor de rest van ons!

Als je een "as featured in/on" hebt om over op te scheppen, is dat zeker het soort ding dat moet worden toegevoegd aan een landingspagina. Niets zegt meer 'je kunt me vertrouwen' dan een beroemdheid/bekende goedkeuring!

Dit is een tip die ook op deze website wordt gebruikt - op de startpagina van de Blogging Wizard. Het is een truc die bekend staat als "sociaal bewijs" - en je vindt er hier een gids voor> Social Proof inzetten op uw blog: een beginnershandleiding .

5 - Netflix doorklikpagina

Weet je hoeveel mensen uiteindelijk betalen voor abonnementsdiensten of lidmaatschappen die ze niet gebruiken, alleen omdat ze er nooit aan toe komen ze op te zeggen? Ik weet het antwoord niet, maar ik kan je zeggen dat het er minstens één is.

Ik? ♀️

Ik betaal voor een fitnessabonnement dat ik nooit gebruik (ik heb Ross en Chandler aan mijn zijde nodig), een Spotify-abonnement op een app die ik denk ik niet eens geopend heb sinds ik me voor het eerst aanmeldde (Apple Music voor de overwinning), en zelfs een lidmaatschap van 7,99 pond per maand voor een app die bloemsoorten identificeert aan de hand van foto's ... die ik ooit, tweeënhalf jaar geleden, gebruikte om een ruzie met mijn zus te winnen over krokus versus iris.

Het is ook de reden waarom ik uiteindelijk een Netflix-abonnement heb genomen. Ik heb me aangemeld, nooit gebruikt, en toen zes of zeven maanden later vroeg een vriend me of ik een Netflix-abonnement had dat ze kunnen gebruiken, en herinnerde me eraan dat ik het had. Sindsdien gebruik ik de app dagelijks!

Dat is een van de grootste (maar niet de enige) voordelen van een gratis proefperiode om nieuwe klanten te lokken op uw doorklikpagina.

De landingspagina voor Netflix is no-nonsense. Je kunt naar beneden scrollen om de specifieke details te weten te komen, maar je wordt aangemoedigd om meer te weten te komen met die grote, felrode knop "PROBEER 30 DAGEN GRATIS". En dan is er nog de aanmoediging en geruststelling die je als consument nodig hebt - "annuleer op elk moment".

Eenvoudig, maar effectief.

Geen gedoe.

6 - Just Eat click-through landingspagina

Heb je honger? Zoek naar "eten bij mij in de buurt" en misschien kom je wel een advertentie tegen van Just Eat - een voedselbezorgdienst.

Deze doorklik-landingspagina maakt het voor een hongerige browser zo gemakkelijk als het maar kan: voer gewoon je postcode in, klik op de zoekknop, en vind dan alle heerlijke eetgelegenheden bij jou in de buurt waaruit je kunt kiezen ... samen met echte klantenbeoordelingen om te voorkomen dat je een slechte voedselkeuze maakt.

En voor het geval je nog niet genoeg honger had, staat er een mooie, grote foto op de pagina van wat je zou kunnen eten.

Je kunt dat beeld de schuld geven van het feit dat je van plan was een diner voor twee te bestellen, maar eigenlijk genoeg bestelde om bijna je hele straat te voeden.

Oh nee, wacht, dat ben ik.

7 - WWF click-through landingspagina

De landingspagina om een dier te adopteren bij het Wereld Natuur Fonds (voorheen bekend als Wereld Natuur Fonds) spreekt bezoekers aan op precies de manier die we bespraken in Visuals voor landingspagina's die converteren: uw complete gids - gebruik maken van de kennis dat mensen "hardwired to notice faces", en dan die gezichten gebruiken om bezoekers een bepaalde emotie te laten voelen.

Dit is er meestal een die aanzet tot inschrijving, aankoop of een andere actie.

Het kind kijkt verheugd om een arm vol schattige en knuffelbare wezens te hebben, waardoor de bezoeker op zijn beurt verrukking of vreugde voelt.

Vervolgens moeten we kijken naar het taalgebruik - en hoe het wordt gebruikt.

"ADOPTEER NU EEN DIER"

Nu meteen. De bezoeker moet het nu meteen doen. Waarom?

"meest kwetsbare dieren"

Deze woorden zijn enkele van de grootste en vetste woorden op de pagina, speciaal ontworpen om een reactie uit te lokken. De onmiddellijke acties van de bezoeker zullen helpen om "enkele van 's werelds meest kwetsbare dieren te beschermen".

"vanaf slechts 3 pond per maand vandaag"

Dat is het. Het is slechts 3 pond per maand. Dat is de prijs van een kop koffie van uw lokale favoriete barista bar.

*JUIST* één kop koffie per maand ... vanaf " vandaag ".

En tenslotte, als u twijfelt of deze landingspagina stijl wel of niet werkt, ik ben het bewijs dat het werkt. Ik ben de trotse eigenaar van mijn eigen WWF knuffeldier, omdat *ik* werd gelokt door de emotionele aantrekkingskracht van de landingspagina.

En ik ben een marketeer... Ik ken de trucjes!!!

8 - First Union long-form click-through landingspagina

Als u onlangs op jacht bent geweest naar een hypotheek, bent u misschien deze advertentie op Google tegengekomen - First Union. De landingspagina heeft zowel goede als slechte kenmerken, die ik beide belangrijk vond om te bespreken.

Dit is technisch gezien een landingspagina met een langere vorm dan de meeste, vooral click-through/lead-capture pagina's, maar het is zeker een voorbeeld van een landingspagina die het bekijken waard is.

Laten we met het goede beginnen.

Zie ook: Hoe maak je een aanmeldingsformulier in WordPress (beginnershandleiding)?

Het glijdende getal staat te popelen om mee te spelen. Alles wat uw bezoeker... interactie met de pagina is een goede zaak ... mits het niet ingewikkeld is.

De formulering op de knop is ook geweldig. Je wordt niet gevraagd om je gegevens "in te dienen" of "een offerte aan te vragen". In plaats daarvan krijg je je "beste deal", net zoals je je beste leven leidt!

Er is een getuigenis van een tevreden klant, die de bezoeker geruststelt dat andere mensen het bedrijf een goed bedrijf vinden, en er is een lange lijst van 'samenwerkende' bedrijven - Barclays, Natwest, Halifax, enz., allemaal grote namen in het Britse bankwezen, waardoor de bezoeker het gevoel krijgt dat de website te vertrouwen is.

Ten slotte is er nog een oproep tot actie onderaan de pagina (als je door al die tekst scrollt). De bezoeker hoeft niet helemaal terug naar boven te scrollen als hij geïnteresseerd is om met iemand te praten en meer te weten te komen.

Laten we het nu even over het slechte hebben.

Ten eerste staat er veel tekst op de pagina. Veel. Te veel, zouden sommigen zeggen.

Zie ook: Jobify Review - Een van de beste vacaturesites voor WordPress

"Krijg de beste deal" zou een betere actie zijn als er stond "Krijg MIJN beste deal". Het personaliseren van de call-to-action is een geweldige manier om contact te maken met uw bezoekers en potentiële klanten of cliënten.

Dat nummer rechtsboven op de pagina is een verspilling van tijd (zouden sommigen zeggen) als het geen aanklikbaar, belbaar nummer is ... wat het niet is. Een bezoeker zou het nummer moeten kopiëren en plakken om het te bellen.

9 - Wix click-through landingspagina

Dit is een prachtig voorbeeld van een doorkliklandingspagina, en Wix heeft een paar slimme trucs gebruikt om ervoor te zorgen dat bezoekers klikken en potentiële nieuwe klanten worden.

Ten eerste is er die lachende man op het scherm van de laptop. Dat is ontworpen om jou ook blij en glimlachend te laten voelen.

De landingspagina maakt heel duidelijk waarmee u "aan de slag" gaat - "Gratis websitebouwer" en "Het is gemakkelijk en gratis!".

Wix gebruikt opnieuw een slimme kleur-marketingtruc. Blauw is een kalmerende, natuurlijke, vertrouwenwekkende kleur, die in marketing wordt gebruikt om te kalmeren en gerust te stellen. Het bouwen van websites is een ingewikkelde zaak, dus het gebruik van een kalmerende, verantwoorde kleur voor de landingspagina is een heel handige truc.

10 - Petplan click-through landingspagina

Dit is een doorklik landingspagina ontworpen om de lezer aan te moedigen om zich in te schrijven en hun huisdieren te beschermen, bij de "UK's No.1 pet insurance" maatschappij. En de landingspagina gebruikt niet alleen krachtige taal zoals dat om de boodschap over te brengen...

Kijk eens naar de afbeeldingen van de huisdieren op de landingspagina. Wat ziet u? Alle dieren zijn verdrietig - ze zijn ontworpen om u op een emotioneel niveau te raken. Uw huisdieren zullen verdrietig zijn als ze geen verzekering bij Petplan hebben.

Dit gaat verder met de vette kop: "Elk huisdier verdient Petplan".

Wat Petplan ook is, geef het ze gewoon.

Geef de huisdieren het plan, zodat ze de droevige gezichten kwijtraken en weer blije gezichten krijgen!

Dat is het doel van een emotionele landingspagina als deze. Tegen de tijd dat je klaar bent met het bekijken van al die verdrietige gezichten van huisdieren, wil je garanderen dat je huisdier nooit meer verdrietig is.

De enige kritiek die ik op deze landingspagina heb, is dat de knop "Vraag een offerte aan" vrij koud en emotieloos is, gezien de toon van de rest van de pagina. Een deel van mij zou willen dat er stond "Bescherm uw huisdier!" of iets dat iets zorgzamer, warmer en emotioneler was.

11 - Pizza Hut click-through landingspagina

Weet je wanneer je een restaurant binnenloopt en die ober naar je groep kijkt, telt met hoeveel je bent en dan zegt: "Tafel voor twee, mevrouw?", alsof er een kans is dat je een derde persoon uit je handtas haalt op een Mary Poppins manier?

Dat is precies wat de Pizza Hut click-through landing page is, maar met je postcode in plaats van people-counting.

Om bij hetzelfde thema te blijven: vind je het niet geweldig hoe je een vleugje heerlijke pizza krijgt zodra je door de deur van het restaurant naar binnen loopt? Dat is wat Pizza Hut probeert na te bootsen met de beelden van pikante pizza's en nom-tastische nacho's. Ze zien er zo goed uit dat je ze bijna kunt ruiken en proeven. Bijna.

Een landingspagina moet het allerbeste laten zien van wat de website aanbiedt - of een voorproefje ervan. Net genoeg om mensen te lokken, die wanhopig op zoek zijn naar een nadere blik... of smaak.

Ik ga een Mighty Meaty bestellen, ben zo terug!

12 - Yopa click-through landingspagina

De Yopa click-through landingspagina is er een die je tegenkomt als je je huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren. De rustgevende blauwe kleur van de landingspagina (en site) is ontworpen om een kalmerende en vredige vibe aan de ervaring te geven, net zoals de Wix website blauwe kleuren gebruikte om het proces minder ingewikkeld en verwarrend te laten lijken.

Het beeld is ook slim - het brengt een gevoel van familie en verwachting. Ze wachten op iets. Als je naar het beeld kijkt, moet je je je eigen gelukkige familie in dat nieuwe huis voorstellen.

Hoewel er hier veel pluspunten zijn, is degene die ik het meest onder de aandacht wil brengen hoe vaak de call-to-action op de [long-form] pagina voorkomt - en hoeveel verschillende taalvarianten er worden gebruikt.

 • "Boek gratis evaluatie" is drie keer te zien.
 • "Voer postcode in" staat er eenmaal.
 • "Krijg direct een online evaluatie" is er ook een keer, net als -
 • "Boek een persoonlijke evaluatie", en -
 • "Krijg online schatting".

Verschillende manieren om hetzelfde te zeggen worden gebruikt om verschillende en meerdere mensen aan te spreken, en door de call-to-action meerdere keren op de pagina toe te voegen krijgt de bezoeker meerdere manieren om precies te doen wat u wilt, zonder dat hij omhoog en omlaag hoeft te scrollen.

Het geeft je ook de kans om uit te zoeken welke werken ... en welke niet.

Lead capture pagina's

Lead capture pages zijn meestal degenen die worden geladen zodra u klaar bent met de doorklikpagina, hoewel ze ook een landingspagina kunnen zijn.

13 - Yopa lead capture page

Als we onze vorige doorklikpagina nemen - Yopa - en dan daadwerkelijk doorklikken, krijgen we de volgende lead capture pagina's. Die zijn ontworpen om onze gegevens vast te leggen (meer dan alleen een e-mailadres), waardoor we een "lead" worden - een potentiële toekomstige klant of cliënt.

Het vastleggen van informatie kan een beetje een langdurig proces zijn, dus door het op te delen in vier gemakkelijk te beheren brokken, houdt Yopa de aandacht van bezoekers waarschijnlijk wat langer vast dan wanneer alle velden op één pagina staan.

Met "Pagina 2 van 4" enz. bovenaan kunnen bezoekers zien hoe ver ze zijn en hoeveel van het formulier ze nog moeten invullen.

14 - Just Eat Driver lead capture page

Ik heb de Just Eat website al eens genoemd, maar dat was vanuit het perspectief van de klant. Laten we deze keer eens kijken vanuit het perspectief van een bestuurder perspectief.

Dit is wat marketeers een "lead capture" pagina noemen - meer dan een "squeeze page", omdat je meer doet dan alleen een e-mailadres en basisgegevens verzamelen. Je krijgt ook een voor- en achternaam, een mobiel telefoonnummer, de stad/plaats, etc. Dit zijn allemaal belangrijke details wanneer je solliciteert als chauffeur voor Just Eat, en de landingspagina zorgt ervoor dat dat deel van het proces netjes en snel verloopt.vroeg.

Verdere opties zijn beschikbaar als je verder naar beneden scrolt, maar de belangrijke dingen staan direct vooraan als de pagina wordt geladen. Dat zou het geval moeten zijn met alle landingspagina's.

Wat u eigenlijk wilt dat de lezer doet, moet zijn daar zonder dat scrollen nodig is.

15 - Tails.com lead capture page

Ik heb geen hond, dus ik weet niet zeker waarom deze advertentie op mijn Facebook-feed verscheen, maar het is een voorbeeld van een landingspagina / lead capture page / betaalde advertentie landingspagina / productpagina, alles in één. (En ik hou van honden!)

Wanneer u betaalt om reclame te maken voor uw waren of diensten, wilt u elke kijken en elke Daarom kiezen veel bedrijven voor een specifieke landingspagina in plaats van een gewone homepage, hoewel de pagina van Tails.com eigenlijk beide is.

De klant wordt eerst gelokt door de aantrekkingskracht van een weggevertje - 2 weken GRATIS voer voor hun geliefde hond. Het eerste beeld dat u ziet als u op de inschrijfknop op de advertentie klikt, is een heel gelukkige hond, die zijn of haar lippen aflikt van vreugde. Zo gelukkig kan UW hond zijn, als u de producten koopt.

Scroll naar beneden en je ziet alle dingen die je op een goede landingspagina zou moeten zien -

Een call-to-action die duidelijk aangeeft dat je een gratis proefperiode krijgt, in een vette en opvallende kleur.

Een Trustpilot rating waaruit blijkt dat hun producten/diensten 5 sterren of "uitstekend" zijn.

Woorden die een liefhebbende hondenbezitter aanspreken, zoals "een recept waar uw hond van zal houden" - gericht op U en UW hond.

En dat alles gaat gepaard met een andere call-to-action die bovenaan de pagina blijft staan terwijl u scrolt, en u vraagt te vertellen over UW hond - vriendelijke, persoonlijke taal die inspeelt op het idee dat alle hondenbezitters graag over hun huisdieren praten.

En tenslotte, natuurlijk, het belangrijkste deel - opscheppen over waar de website is vermeld.

Splash pagina's

Een splash page is een ander type landingspagina die heel goed kan werken, als een soort tussenpersoon tussen de bezoeker en wat hij zoekt.

Een splash page zal u niet per se om uw gegevens vragen, maar wordt meestal gebruikt om u op iets te attenderen, u in de juiste richting van iets te wijzen, of op te treden als tussenpersoon tussen u en een aantal verschillende dingen.

16 - Aspire leeftijdscontrole splash page

Aspire is een wereldwijd bekende vape-fabrikant, en omdat het vape-georiënteerd is, zijn de website en alle producten 18/21+ beperkt (afhankelijk van waar u zich in de wereld bevindt).

De splash page wordt gebruikt om er zeker van te zijn dat de bezoeker meerderjarig is, niet alleen om later ontevredenheid bij de bezoeker te voorkomen, maar ook om de rug van de webwinkel te dekken. Het is een legaliteitszaak.

De meeste vape-websites hebben een soortgelijke splash page - de check-age - maar dat is niet de enige reden waarom die splash page kan verschijnen.

Als je een kijkje neemt op de website van Jac Vapour (een andere vape-fabrikant), kun je zien dat een soortgelijke splash-pagina is gebruikt, maar in plaats van alleen een mededeling over leeftijdscontrole, gebruikt de website die ruimte ook om de bezoeker te vertellen over de cookies (en nee, we hebben het niet over de goede, choc-chips soort).

Het beste is om deze pagina's kort en bondig te houden. U wilt dat bezoekers hun leeftijd/cookietoestemming verifiëren en vervolgens zo snel mogelijk verder winkelen.

18 - H&M Land-Select splash page

De H&M website gebruikt een splash page om ervoor te zorgen dat je naar de juiste website wordt geleid, in de juiste taal en het juiste deel van de wereld. Het heeft weinig zin om te winkelen op de Zuid-Afrikaanse H&M website (in die valuta) als je een Brit bent die in ponden betaalt... wat ik ben.

Deze openingspagina/landingspagina is het equivalent van een uniseks kledingwinkel binnenlopen en de weg vragen naar de mannenafdeling, dus hoe eenvoudiger je het houdt, hoe beter.

19 - Little Mix Instagram landing/splash pagina

Een Instagram landingspagina is een goed voorbeeld van een splash page, zeker als je kijkt naar dit voorbeeld van Little Mix. Door op de link in hun bio te klikken, kom je op een pagina die je leidt naar waar je heen moet.

Als je het nummer wilt kopen op iTunes, is daar een knop voor. Er is ook een knop om het nummer te beluisteren op Spotify, en Apple Music, en tenslotte een optie om te kijken op YouTube.

Er zijn geen andere acties die vanaf die pagina kunnen worden ondernomen. Hij is niet ontworpen om uw gegevens vast te leggen, of zelfs maar om u over te halen iets te kopen; het is een wegwijzer om ervoor te zorgen dat u precies daar komt waar u heen wilt.

20 - Blogging Wizard Instagram landingspagina

Dit is een ander voorbeeld van een splash page op Instagram, afkomstig van het account van deze blog. Zoals je kunt zien, is er een optie om je in te schrijven voor de e-mail nieuwsbrief, maar dat is niet de enige optie die je hebt. Je kunt ook naar de blog gaan en de nieuwste inhoud bekijken, of direct naar de meest nuttige stukken inhoud worden gebracht.

Het hele punt van een Instagram landingspagina is om je bezoekers van Instagram naar een nuttige pagina op je blog/site te brengen. Bij het bouwen van de pagina moet je bezoekers opties geven ... maar niet te veel opties dat ze zich helemaal overweldigd voelen.

Product pagina's

Als je een gloednieuw product hebt dat er gewoon om smeekt gekocht te worden, wat heeft het dan voor zin om er een tussenpersoon bij te halen met een doorklikpagina? Je hebt geen tussenpersoon nodig; je hebt een pagina nodig die alle beste punten van dat product gaat verkopen, en je klanten ervan overtuigt dat je precies hebt wat ze willen - en voor de beste prijs!

Laten we een kijkje nemen naar enkele verbazingwekkende productlandingspagina's die precies dat doen...

21 - Apple iPad product landingspagina

Laten we doen alsof je op Google hebt gezocht naar "iPad", omdat je erover denkt een nieuwe te kopen. Het is goed om jezelf te verwennen!

Er zijn eigenlijk heel veel acties die je op deze pagina kunt ondernemen, maar de meeste daarvan verdwijnen slim naar de achtergrond. De twee menu's bovenaan zijn er bijna helemaal niet. Ze trekken je aandacht niet.

De feitelijke, koop call-to-actions zijn echter de tegenover .

Ze verdwijnen niet in de achtergrond, ze zijn helder, blauw en duidelijk. De hele lay-out van de pagina is ontworpen om u te doen vergeten dat er nog andere pagina's op de site zijn; de knop "Kopen" is de enige waarvan u echt op de hoogte moet zijn.

Alle call-to-actions op de lange pagina hebben hetzelfde thema - blauw, helder, afstekend van de rest van de tekst, vergezeld van een kleine blauwe pijl>.

22 - Xbox One product landingspagina

Een echt donkere landingspagina is niet altijd aan te bevelen, maar Xbox doet het fantastisch met de productlandingspagina voor de Xbox One-console.

Het is eenvoudig, maar zeer effectief - en Xbox begrijpen dat ze het niet hoeven te doen. te De Xbox One-console (en vrijwel elke andere Xbox-console daarvoor) is een groot succes, en als dat het geval is, is het vaak beter om het product voor zichzelf te laten spreken dan een hard verkooppraatje te houden.

De pagina bevat niets anders dan een glorieuze, high-res afbeelding van de console zelf, compleet met controller...

... plus die geweldige marketingzin: "De krachtigste console ter wereld", van een van de meest gerespecteerde tech-sites/tijdschriften ter wereld.

Als je verder naar beneden scrolt op de pagina, laat Xbox de producten en technische specificaties spreken, met video's die automatisch worden afgespeeld en afbeeldingen in hoge resolutie die de bezoeker laten zien wat hij krijgt als hij de console koopt en de games speelt.

Het is alsof de bezoeker al volledig in de ervaring is ondergedompeld.

Als je eenmaal klaar bent met scrollen door de pagina en het bekijken van al het schitterende beeldmateriaal, heb je de opties om een bundel te kiezen en te kopen, of verschillende consoles te vergelijken om de juiste te kiezen.

Het hele proces is bedoeld om u het gevoel te geven dat u de console door en door kent, nog voordat u de kans hebt gehad hem zelf te testen.

Prijzen/vergelijkingspagina's

Heeft u geen product te verkopen en biedt u een dienst aan? U kunt nog steeds een productpagina hebben... van het soort. Maar deze keer is het een "prijspagina" die een aantal producten of diensten omvat, in plaats van een pagina die de finesses van een bepaald product of een bepaalde dienst verkoopt.

23 - TalkTalk dienstenvergelijking landingspagina

Als je in de markt bent voor "internetdeals", ben je misschien geneigd een kijkje te nemen bij wat TalkTalk te bieden heeft. Het klinkt zeker goed om "Krijg prijswinnende onbeperkte breedband voor minder" - en dat soort taal is ontworpen om je te laten denken dat je een deal krijgt die echt de rest verslaat, in termen van prijs, hoeveel breedband je krijgt, en service.

Deze specifieke prijsvergelijkingspagina geeft u slechts twee opties, samen met een "Begin" call-to-action.

Er is het "Fast Broadband" pakket, samen met de redenen waarom je TalkTalk zou moeten kiezen als je nieuwe internet provider. Een van die redenen is de "Limited time offer" die je natuurlijk in de eerste plaats aan je klanten wilt laten zien. Het maakt het bedrijf super behulpzaam en duwt de beste deal (en niet de duurste) naar voren.

En dan is er nog het pakket "Fast Broadband + TalkTalk TV + Free TV Box + Entertainment Boost", met redenen waarom u TalkTalk als uw nieuwe internetprovider moet kiezen.

Het bedrijf biedt meer pakketten dan dat, maar door het aanbieden van slechts twee meest populaire pakketten, geef je de bezoeker opties zonder hem volledig te overweldigen.

Een laatste opmerking: het telefoonnummer bovenaan de pagina is GEEN click-to-call nummer, maar het leidt u door naar een toegankelijkheidspagina waarop u een aantal manieren kunt vinden om contact op te nemen met het bedrijf, waaronder Live Chat en hulp voor mensen met een handicap die van invloed is op het gezichtsvermogen, het gehoor, de mobiliteit, de cognitieve respons, enz.

24 - Virgin Media internet service vergelijkingspagina

Virgin Media heeft ook een vergelijkingspagina voor internetdiensten, maar op een iets andere manier dan op de website van TalkTalk. In plaats van twee populaire diensten naast elkaar aan te bieden, heeft Virgin Media vier topdiensten naast elkaar aangeboden, zodat u gemakkelijker kunt vergelijken.

Als u producten aanbiedt in plaats van diensten, kunt u op dezelfde manier een prijs- of vergelijkingspagina gebruiken om ervoor te zorgen dat de bezoeker precies het juiste model of product koopt. Dit is iets wat u ziet op de website van Xbox, Apple en nog veel meer technische bedrijven.

Inpakken

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden om een landingspagina te maken die converteert, maar met een beetje inspiratie kom je een heel eind. En er zijn een aantal geweldige landingspagina's om inspiratie uit op te doen.

Zowel vanuit ontwerp- als CRO-perspectief.

Nu u wat inspiratie hebt opgedaan voor uw volgende landingspagina, is het tijd om er uw unieke draai aan te geven en een landingspagina te maken die echt is afgestemd op uw publiek.

Vergeet niet dat welk landingspagina-ontwerp je ook bedenkt - het is slechts een uitgangspunt.

Om uw landingspagina's volledig te optimaliseren, moet u ze split-testen om precies te vinden wat werkt voor uw publiek.

Verwante lectuur:

 • Hoe u Buyer Personas verweeft in uw landingspagina's
 • 37 landingspagina statistieken die u moet weten
 • 7 Top WordPress landingspagina plugins: maak pagina's die converteren

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.