Hoe uw blogberichten opmaken om uw lezers geboeid te houden

 Hoe uw blogberichten opmaken om uw lezers geboeid te houden

Patrick Harvey

De kans is groot dat iemand op uw blog is beland en besloot weg te klikken zonder uw blogartikelen te lezen. Het overkomt zelfs de beste schrijvers.

Hoewel die gedachte ontmoedigend is, zou u zich een beetje beter voelen als ik u vertelde dat u door uw blogberichten anders op te maken de kans kunt vergroten dat uw lezers wat langer blijven lezen wat u hebt geschreven?

Een goede opmaak kan uw lezer helpen van het begin tot de o zo belangrijke call-to-action in uw bericht, en In dit artikel leert u hoe u blogberichten kunt maken met een winnende indeling, zodat u uw conversies kunt verhogen bij elk bericht dat u schrijft!

Waarom is opmaak belangrijk?

Is 15 seconden genoeg tijd voor uw lezers om elk woord van uw blogberichten te verslinden en zich in te schrijven op uw e-maillijst? Ik doe een grote gok en zeg dat het niet genoeg tijd is.

Aangezien gebruikers gemiddeld slechts 15 seconden op een website doorbrengen, is het niet alleen belangrijk dat u hun aandacht meteen vasthoudt, het is cruciaal!

Dus terwijl je de perfecte kop hebt bedacht en een kwalitatief hoogstaand stuk inhoud hebt geschreven, zal je lezer, als je opmaak een grote chaos is, waarschijnlijk afhaken voordat hij je inhoud ook maar een kans geeft.

Het juiste formaat voor uw blogberichten zal uw lezers helpen uw inhoud gemakkelijker te consumeren, langer op uw website te blijven en uiteindelijk te converteren op uw call-to-action!

Dus of u nu meer omzet wilt maken of meer e-mailabonnees wilt krijgen, laten we eens bespreken hoe de juiste indeling van blogberichten u kan helpen bij uw doelstellingen.

Het verschil met blogberichten

De manier waarop we blogartikelen consumeren verschilt van de manier waarop we white papers of case studies lezen.

Zie ook: 37 landingspagina statistieken voor 2023: de definitieve lijst

Bij het lezen van blogartikelen scannen we graag.

Er zijn duizenden artikelen waaruit we kunnen kiezen om te lezen, dus wanneer we op een blogartikel terechtkomen, is het eerste wat we doen een snelle scan om er zeker van te zijn dat de inhoud onze vraag zal beantwoorden.

Zie dit als het "speeddaten" van de blogwereld.

Als uw lezer een snelle scan heeft gedaan en niet wordt aangespoord om verder te lezen, klikt hij op de terugknop en vindt hij een ander stuk inhoud om te lezen.

Er is genoeg vis in de zee als het gaat om bloggen, dus laten we meteen duiken in enkele belangrijke gebieden waarop u zich kunt richten om het formaat van uw artikelen te verbeteren.

6 tips voor de opmaak van uw blogberichten

1. Schrijf kortere paragrafen

Als u geneigd bent formele documenten te schrijven, kan het schrijven van kortere paragrafen u in eerste instantie vreemd voorkomen.

Het gebruik van kortere paragrafen vergroot de witruimte in uw blogberichten. Witruimte is in wezen de ruimte rond en tussen uw inhoud.

Als uw artikelen niet veel witruimte hebben, voelt de inhoud krap aan. Een gebrek aan witruimte maakt het voor uw lezer moeilijk om geconcentreerd te blijven en uw hele artikel te lezen.

Er is geen regel voor de lengte van de paragrafen, maar 1-3 zinnen is goed voor een goede balans tussen witruimte.

2. Perfectioneer uw schrijfstijl

Als u uw schrijfstijl kunt vastleggen, zult u uw bezoekers langer bij u kunnen houden omdat ze niet zullen willen stoppen met lezen.

Hoe langer u uw lezers geïnteresseerd kunt houden, hoe groter de kans dat ze converteren.

Heb je ooit gemerkt dat je van artikel naar artikel klikt op iemands blog omdat het schrijven ervan je boeit?

Aan de andere kant weet ik zeker dat u ook wel eens binnen enkele seconden op de terugknop hebt geklikt omdat u het gevoel had dat wat u las niet voor u bestemd was.

Je moet je publiek begrijpen en weten wat ze willen lezen.

Zoeken ze iets met een serieuze en formele toon? Of geven ze de voorkeur aan conversatiestukken met een vleugje humor?

Als u uw schrijfstijl perfectioneert, kunt u het aantal mensen dat blijft hangen na die 15 seconden waar ik het eerder over had, vergroten.

3. Gebruik de juiste koppen

Koppen zijn een goede manier om uw tekst op te breken, meer witruimte toe te voegen en uw lezer te helpen essentiële informatie uit uw artikel op te nemen.

Door uw artikel op te delen in goede secties met koppen, krijgt uw lezer de kans om een snelle scan te doen en (hopelijk) te besluiten dat uw artikel er een is die hij verder wil lezen.

Uw koppen moeten duidelijk en beknopt zijn en de lezer laten weten wat hij in de volgende paragrafen zal lezen.

Koppen zijn niet alleen geweldig voor je lezer; zoekmachines zijn er dol op (mits correct gebruikt), dus laten we een snelle spoedcursus semantische koppen geven, zodat je weet of je ze al dan niet correct gebruikt.

Voor SEO-doeleinden willen zoekmachines dat u uw koppen op een specifieke manier indeelt.

De rubrieken zijn als volgt:

  • H1
  • H2
  • H3
  • H4
  • H5

De titel van uw blog moet altijd automatisch een H1-kop zijn, en u mag nooit meer dan één H1-kop hebben in uw blogberichten.

Als u blogt met WordPress, zou uw WordPress-thema automatisch de H1-kop moeten toepassen op uw blogtitels, zodat u zich hierover niet al te veel zorgen hoeft te maken en "kop 1" kunt negeren.

Als u WordPress gebruikt, kunt u uw koppen instellen via twee verschillende plekken in uw editor:

Koppen geven uw artikel een hiërarchische structuur. Uw eerste kop moet bijvoorbeeld altijd een H2-kop zijn. Als u subkoppen onder een H2 hebt, moet het een H3 zijn.

Als u subkoppen hebt onder een H3-kop (ik denk dat u weet waar ik heen wil), wilt u een H4 gebruiken!

Als bonus hebben uw koppen ook meer gewicht dan uw paragraaftekst voor SEO-doeleinden, dus probeer zo mogelijk enkele van uw trefwoorden in uw koppen te verwerken.

4. Breek de tekst op met opsommingstekens

Bullet points zijn handig om lange paragrafen met veel informatie om te zetten in hapklare inhoud die uw publiek in een oogwenk kan lezen.

Niet alleen dat, als uw lezers scannen, zal het contrast tussen de opsommingstekens en de paragraaftekst opvallen, zodat u ervoor kunt zorgen dat ze geen belangrijke informatie missen.

5. Evalueer uw typografie en kleurenpalet

Hoewel je jezelf misschien niet als ontwerper beschouwt, zijn er een paar verschillende aspecten van ontwerp die de leesbaarheid van je blogberichten zullen verbeteren:

  • Typografie
  • Kleuren

De typografie van uw blog bestaat uit de lettertypes die u op uw website hebt. Bepaalde lettertypes werken geweldig voor websites, terwijl andere moeilijk leesbaar zijn.

U moet ook rekening houden met de grootte van uw tekst. Als die te klein is, klikken uw lezers misschien weg als ze moeite hebben om de tekst te lezen.

Een snelle en eenvoudige test is om iemand te vragen naar uw blog te gaan en u te laten weten of hij moeite heeft om het te lezen.

Hieronder staat een voorbeeld van een hypothetisch uittreksel van een blogpost met geweldige typografie en veel witruimte. Het andere voorbeeld is echter ongelooflijk moeilijk te lezen. Beide voorbeelden gebruiken dezelfde tekstpassage, maar het ene is veel gemakkelijker om informatie uit te halen dan het andere.

Naast het lettertype en de grootte van uw tekst moet u ook rekening houden met de kleur!

Uw tekst kan gemakkelijk opgaan in de achtergrond van uw website als hij niet genoeg contrasteert. Zwarte tekst op een witte achtergrond is de veiligste gok als het gaat om contrasterende kleuren.

Mensen die slechtziend of kleurenblind zijn, kunnen uw inhoud misschien niet lezen als er niet genoeg contrast is.

Een geweldig hulpmiddel om te bepalen of de kleuren die u voor uw blog hebt gekozen voor alle verschillende ogen aanvaardbaar zijn, is Toptal's Colorblind Web Page Filter:

Wanneer u uw website door hun filter haalt, kunt u kiezen uit verschillende soorten kleurenblindheid om te zien of knoppen, tekst of CTA's in elkaar overlopen.

6. Benadruk uw call-to-action (CTA)

De CTA in uw blogberichten leidt uw lezers naar de volgende stap.

Wilt u dat ze zich aanmelden voor uw e-maillijst? Moeten ze een contactformulier invullen om met u in contact te komen?

Er zijn veel verschillende CTA's die je blogberichten kunnen hebben en het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de CTA duidelijk en beknopt is.

De CTA van Blogging Wizard heeft een duidelijke kop en contrasterende kleuren die van de pagina afspringen:

Er zullen altijd mensen zijn die uw inhoud scannen en niet in zijn geheel lezen, en dat is prima! Zorg dat uw CTA opvalt, zodat zelfs degenen die scannen hem toch zien, en mogelijk actie ondernemen.

Let op: Als je een gemakkelijke manier zoekt om CTA's aan je website toe te voegen, bekijk dan zeker onze post over WordPress call to action plugins.

Uw artikelen bewerken en testen

Wanneer u teruggaat en uw artikelen bewerkt, kan het gemakkelijk zijn om eenvoudige fouten te missen.

Grammarly is een geweldig hulpmiddel (met een gratis plan en regelmatige kortingen beschikbaar) dat kan fungeren als uw persoonlijke redacteur om u te helpen fouten op te sporen die u anders misschien zou hebben gemist.

Zie ook: 8 Beste transactionele e-maildiensten vergeleken voor 2023

Als je je artikel hebt bewerkt, is het bijna tijd om op publiceren te drukken. Maar niet voordat je het nog een paar keer hebt getest.

De Writer's Readability checker toetst uw inhoud aan drie verschillende scores:

  • Flesch-Kincaid Leesgemak Score
  • Gunning Fog Score
  • SMOG-index

Deze verschillende tests helpen u begrijpen of uw inhoud te ingewikkeld is voor uw publiek door te kijken naar het aantal lettergrepen in uw woorden en uw zinslengte.

Woorden met meer lettergrepen zijn niet altijd moeilijke woorden, en een langere zin betekent niet noodzakelijk dat het een aanloop is.

Hoewel deze tests nuttig kunnen zijn, zijn ze niet zo nuttig als een echt paar ogen naar je werk laten kijken, wat ons bij het laatste punt brengt.

Laat iemand die je vertrouwt je werk doornemen, of doe het zelf, en kijk wat je in slechts 15 seconden uit je artikel kunt halen.

Verplaats u in de schoenen van iemand die voor het eerst op uw artikel terechtkomt.

Zijn 15 seconden genoeg om belangrijke informatie te verzamelen en de vraag van uw lezer te beantwoorden? Denkt u dat u hen kunt overtuigen om verder te lezen?

Conclusie

Het verbeteren van de opmaak van uw blogberichten kan uw bezoekers aanmoedigen om meer van uw inhoud te lezen en langer op uw blog te blijven.

Door de bovenstaande tips te gebruiken, vergroot u de kans dat uw publiek de inhoud die u schrijft consumeert en omzet in trouwe lezers!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.