Hoe meer Tumblr volgers (en blogverkeer) te krijgen

 Hoe meer Tumblr volgers (en blogverkeer) te krijgen

Patrick Harvey

Dat is de social media droom, toch? Instellen en vergeten, en duizenden volgers krijgen zonder het te proberen of erover na te denken?

Om eerlijk te zijn, 8k volgers krijgen op Tumblr in 5 maanden zonder ooit in te loggen was nooit mijn bedoeling.

Tumblr leidde me af van mijn "echte werk" dus ik vond dat ik een pauze moest nemen. Ik vergat mijn account eigenlijk. Toen dacht ik maanden later dat ik het zou controleren. Stel je mijn verbazing voor toen ik zag hoeveel het was gegroeid.

De laatste keer dat ik er was, had ik maar 500 volgers. Die hele dag bestudeerde ik analytics, reblogde ik leuke foto's en optimaliseerde ik mijn Tumblr-pagina om verkeer naar mijn website te leiden.

Hoewel het lijkt alsof mijn Tumblr uit zichzelf opbloeide, was er eigenlijk een heel belangrijk zaadje dat ik plantte, en verschillende strategieën die ik toepaste, die de groei mogelijk maakten.

Ik zal je laten zien hoe ik het heb gedaan. Ik heb het in 7 eenvoudige stappen verdeeld.

Oh en hier zijn wat foto's zodat je weet dat ik niet alleen stoom blaas.

Dit is mijn account begin 2016 met slechts 300 volgers.

En hier is mijn account in okt 2016 met iets meer dan 8.000 volgers.

En sinds ik mijn Tumblr heb herontdekt en dit artikel heb geschreven, heb ik er weer 500 bijgekregen.

Noot van de redactie: Dit artikel is een case study gebaseerd op Eli's persoonlijke ervaring. De interface van Tumblr is veranderd sinds dit artikel is geschreven, maar veel van de betrokken stappen zijn nog steeds van toepassing.

Stappen om uw Tumblr-account te laten groeien

Kies uw niche

De allereerste stap om uw Tumblr-blog te laten groeien is het verkleinen van uw niche. Blogs met specifieke onderwerpen doen het meestal beter en trekken meer aandacht.

Colorful Gradients en Ghost Photographs zijn beide voorbeelden van een super smalle niche.

Zie ook: 13 Beste Social Media Planning Tools - 2023 Vergelijking

Maar je moet er ook voor zorgen dat je een niche kiest waar je gepassioneerd over bent - ik bedoel, dat is eigenlijk het hele punt.

Je niche bepaalt wat voor soort inhoud je gaat plaatsen.

Ook hoef je niet noodzakelijk dezelfde exacte niche te gebruiken als je hoofdblog of -website (als je die hebt). Mijn hoofdblog Launch Your Dream gaat bijvoorbeeld over het volgen van je dromen en is vooral gericht op hoe je een succesvolle blog begint.

Mijn Tumblr-blog, Eli Seekins, gaat ook over het volgen van je dromen, maar is meer gericht op reizen, avontuur en lifestyle.

De truc is om iets engs te vinden dat je leuk vindt.

Ken uw merk

Je Tumblr is een verlengstuk van je merk, of je er nu net mee begint of er al een hebt.

Je wilt dat je merk een duidelijke boodschap heeft. Je hebt een voorsprong nodig - iets wat andere merken niet hebben. Je moet weten wat je waarden zijn, waar je voor staat en wat je missie is.

Zo weet u altijd wat voor soort inhoud u moet plaatsen. Uw merk zal duidelijk en grondig zijn, en mensen zullen het begrijpen.

Als mensen het snappen, is de kans groter dat ze contact maken. En als ze contact maken, is de kans groter dat ze zich engageren en zelfs delen.

Je merk kennen betekent ook je publiek kennen. Wie probeer je te bereiken? Wat voor soort inhoud vinden ze het leukst?

(Mijn merk gaat over het volgen van je dromen, reizen, avontuur en lifestyle. Ik richt me tot jonge mensen die iets groots met hun leven willen doen. Ik hecht waarde aan dingen als hard werken, risico's nemen en een verschil maken in de wereld).

Hier zijn 3 merken die het geweldig doen op Tumblr:

Adidas

Sesamstraat

LIFE

Alle drie deze merken weten wie ze zijn en wie hun publiek is, en dat vertalen ze goed naar hun Tumblr.

Volg populaire accounts in uw niche

Een goede manier om goede inhoud te vinden om opnieuw te posten, en om uit te vinden waar mensen in uw niche op reageren, is de populaire blogs in uw niche te bekijken.

Het is vrij gemakkelijk om ze te vinden. Zoek gewoon naar de blogs die elke dag veel posten, die veel notities krijgen en een grote aanhang hebben.

Om te beginnen gewoon zoeken naar verschillende sleutelwoorden.

En bekijk de verschillende rekeningen.

Ik zou meteen 50 tot 100 blogs volgen.

Reblog 1 - 3 keer per dag kwalitatieve inhoud (door je wachtrij te gebruiken)

Een van de grootste hulpmiddelen in Tumblr is je wachtrij.

Je kunt het vullen met maximaal 300 berichten, en instellen dat een bepaald aantal van die berichten automatisch op verschillende tijdstippen van de dag wordt gepubliceerd.

Naar mijn mening is je wachtrij perfect om te vullen met massa's inhoud om te rebloggen (rebloggen betekent de inhoud van iemand anders opnieuw plaatsen op je Tumblr-blog). En ik heb net schema mijn originele spul. Op die manier deel ik altijd inhoud, en kan ik plannen mijn inhoud om te posten wanneer ik wil en op piekmomenten.

Ik experimenteer vaak met het rebloggen van 1 tot 50 berichten per dag.

In die 5 maanden dat ik niet inlogde op mijn account, toen ik 8.000 volgers kreeg, had ik ongeveer 200 reblogs in mijn wachtrij, ingesteld om 1 foto per dag te delen om 21.00 uur. En ik deelde niet eens originele inhoud.

Hoe groter je publiek wordt, hoe meer inhoud je kunt plaatsen. Ik raad aan niet meer dan 3-5 berichten per dag te delen totdat je je eerste 1000 volgers hebt.

Je kunt goede inhoud vinden om te rebloggen op de populaire blogs die je hebt gevolgd, door trefwoorden te zoeken in de zoekbalk, of gewoon door je dashboard feed te bekijken.

Dan hoef je alleen nog maar op de wachtknop te drukken.

U kunt uw wachtrij-instellingen wijzigen in het menu rechts.

Voeg relevante hashtags toe

Hashtags in Tumblr zijn de trefwoorden die je berichten doorzoekbaar maken. Ze zijn heel belangrijk om je inhoud gezien te krijgen.

U kunt populaire hashtags vinden door te zoeken en te zien waar mensen op zoeken.

En door verschillende tags in een bericht te typen om te zien wat mensen gebruiken.

Zorg ervoor dat u tags gebruikt die populair en relevant zijn voor uw niche EN relevant voor de inhoud die u tagt. Gewoon zodat u weet dat alleen de eerste 20 tags die u gebruikt daadwerkelijk doorzoekbaar zijn (bron).

Gebruik een oproep tot actie

Ik was verrast door hoe weinig mensen call to actions gebruikten toen ik deze strategieën voor het eerst begon toe te passen. Sindsdien lijkt het erop dat sommige populaire accounts in mijn niche het hebben opgepakt.

Dat komt omdat call to actions krachtig zijn. Zo heeft dit bericht bijna 15.000.000 notes gekregen, door simpelweg te zeggen "geef het door".

Het is geweldig als uw berichten veel aandacht krijgen, maar als uw kijkers niets doen nadat ze uw inhoud hebben gezien, wat is dan het nut? Wilt u niet dat ze actie ondernemen?

Al je berichten moeten een soort oproep tot actie bevatten, of het nu is om kijkers naar je Tumblr-blog te brengen, naar je hoofdsite, of ergens anders - of zelfs om likes en reblogs te krijgen.

In het begin vond ik het een beetje raar om oproepen tot actie te plaatsen op andermans content die ik opnieuw plaatste, maar het is prima te doen als je het goed doet. En het kan een groot verschil maken. Zorg er wel voor dat je oprecht bent. Plaats bijvoorbeeld niet iemands originele foto opnieuw en gebruik die om je ebook of videocursus te promoten. Dat is nogal sleezy. Maar een oproep tot actie op reblogs achterlaten om te liken, te rebloggen of meer te bekijken...van je berichten is helemaal ok en kan je betrokkenheid vergroten en je meer volgers bezorgen.

Belangrijke opmerking: Zorg er altijd voor dat de maker van afbeeldingen die je deelt de eer behoudt. Het kan soms moeilijk zijn om te achterhalen wie iets oorspronkelijk heeft gedeeld op Tumblr - reblogs linken meestal naar de persoon van wie je het hebt gereblogd. Maar we raden je ten zeerste aan om te proberen de oorspronkelijke auteur te crediteren omdat dit het juiste is om te doen. En wat je ook doet, verwijder nooit een credit-link. En probeer originele inhoud te delenwanneer je kunt - je krijgt meer tractie als je dat doet.

Extra Tumblr tips

Probeer niet te verkopen

Tenminste niet in het begin als je probeert te groeien. Je kunt je niet tegelijkertijd richten op verkopen en volgers krijgen. En eerlijk gezegd is het zinloos om te verkopen als je nog geen publiek hebt.

Zie ook: RafflePress Review 2023: Is het de beste WordPress Wedstrijd Plugin?

Mensen kiezen Tumblr boven plaatsen als Facebook en Linkedin omdat het hip is - het is cool en artistiek - het is waar de trendsetters en jonge mensen naartoe gaan.

En ze zijn heel goed in het detecteren en filteren van de inhoud die ze willen zien. Als ze je bericht zien en er een soort slonzig gevoel bij krijgen, zullen ze er zonder twee keer na te denken voorbij scrollen.

Gebruik Tumblr als een creatieve plek om te experimenteren en nieuwe dingen te proberen - en vooral als een plek om originele inhoud te plaatsen.

Als je doel nog steeds verkopen is, denk dan aan Tumblr als de top van je trechter, waar je bekendheid creëert en relaties laat groeien, niet waar je je verkooppraatje maakt.

Krijg een aangepast thema en domeinnaam

Tumblr heeft een grote creatieve uitstraling. Creativiteit en een goed ontwerp zijn belangrijk voor veel gebruikers. Ontwerp is meestal een van die dingen die de eerste indrukken van mensen beïnvloeden wanneer ze op een site terechtkomen. Dat kan invloed hebben op of ze blijven hangen of niet.

Uit een studie van Elizabeth Sillence bleek dat 94% van de deelnemers die een website wantrouwden, dat deden vanwege het ontwerp.

Daarom is een goed uitziend en praktisch thema belangrijk.

Zoek gewoon even op Google, of klik hier om verschillende thema's te bekijken.

Een aangepaste domeinnaam gebruiken is niet noodzakelijk. Het is meer een persoonlijke en merkkeuze. En het zal zeker geen groot verschil maken als je net begint. Maar als je je wat meer wilt onderscheiden, ga er dan voor. Ik begon mijn persoonlijke domeinnaam pas te gebruiken toen mijn blog aansloeg en aan kracht begon te winnen.

Bekijk deze eenvoudige gids van NameCheap voor het gebruik van een aangepaste domeinnaam. En bekijk ons artikel over het kiezen van een domeinnaam voor uw blog voor extra tips.

Originele inhoud creëren

Tumblr is een geweldige plek voor content curators. Maar iedereen kan andermans posts rebloggen. Als je echt wilt opvallen, plaats dan originele content specifiek voor je publiek op Tumblr die aansluit bij je merk. Het is ook een goede plek om je content van andere platforms te delen.

Ik maak bijvoorbeeld foto's van al mijn wandel- en reisavonturen. Ik kies individuele foto's uit, schrijf er kleine microblogs van 100 tot 500 woorden bij en plaats er dagelijks een op Tumblr.

En Ik post ze nergens anders. Ik plaats ook dagelijks originele citaten die aansluiten bij mijn merk.

En ik deel ook al mijn YouTube-video's op mijn Tumblr-blog, evenals alle artikelen die ik schrijf.

Oh en zorg ervoor dat je een bron url van je blog of website toevoegt wanneer je originele dingen plaatst, op die manier krijg je er krediet voor. En het zal je helpen een beetje verkeer te genereren. Plus het delen van je links op sociale media zal helpen je SEO op te bouwen.

Tumblr is dus geweldig voor 3 dingen: het rebloggen van kwalitatieve inhoud, het plaatsen van originele inhoud en het delen van je inhoud van andere platforms.

Zoals ik al zei, originele inhoud creëren specifiek voor Tumblr is wat bepaalde bloggers onderscheidt van de rest.

En het plaatsen van visuele inhoud - zoals foto's, video's en GIF's - is een must.

Als je bang bent om originele inhoud te posten omdat je denkt dat het niet goed genoeg is, wees dat dan niet. Iedereen moet ergens beginnen. Je wordt beter naarmate je meer creëert en meer post. Als je kijkt naar de originele inhoud die ik voor het eerst op Tumblr postte, ziet het er verschrikkelijk uit in vergelijking met wat ik nu post. Elke grote blogger en content creator begon met slechte - Serieus. Ze oefenden gewoon en vergrootten hun vaardigheden gaandeweg.

Dus ga aan het werk.

Verkeer rijden

Ik leer nog steeds de kneepjes van het gebruik van Tumblr om verkeer naar je hoofdblog of -website te brengen. Maar sinds ik mijn Tumblr heb vernieuwd, terug heb gelinkt naar mijn site en dit artikel heb geschreven, heeft Tumblr 56 bezoekers naar Launch Your Dream gebracht, wat meer is dan Twitter, Facebook of Pinterest mij in diezelfde tijd hebben gebracht.

Een ding om op te merken is dat ik me nu richt op het vergroten van mijn Tumblr aanhang, in plaats van verkeer naar mijn website te sturen. Dus slechts ongeveer 1 op de 50 van mijn Tumblr posts linkt naar Launch Your Dream. Bijna al de rest linkt terug naar mijn Tumblr blog. Hoeveel verkeer denk je dat ik zou krijgen als ik meer zou linken naar mijn hoofdsite?

Misschien komen we er later achter.

Alleen de tijd zal leren hoe effectief mijn nieuwe Tumblr zal zijn in het genereren van verkeer naar mijn website. Maar ik ben enthousiast om deze nieuwe aanhang te laten groeien, en om te zien hoe het mijn hoofdblog in de toekomst zal beïnvloeden.

Over naar jou.

Nu weet je hoe je meer tractie krijgt op Tumblr.

Het kost tijd en doorzettingsvermogen, maar het kan solide resultaten opleveren voor je blog.

Verwante lectuur:

  • Hoe krijg je meer Facebook houdt: de beginnershandleiding
  • Hoe laat je je Instagramvolgers snel groeien
  • 24 manieren om je Twittervolgers sneller te laten groeien
  • 17 eenvoudige manieren om meer volgers op Pinterest te krijgen
  • 8 krachtige tools voor socialemediabeheer die u tijd besparen

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.