De beste tools voor het schrijven van inhoud voor SEO in 2023

 De beste tools voor het schrijven van inhoud voor SEO in 2023

Patrick Harvey

Wilt u uw organische zoekresultaten verbeteren? Dan hebt u de juiste hulpmiddelen nodig.

In dit bericht delen we alle tools voor het schrijven van inhoud die je nodig hebt om je SEO-inspanningen te ondersteunen.

Zie ook: Hoe je bloglezers het hele jaar door kunt boeien met inhoudsthema's

Van AI-schrijvers en tools voor inhoudsonderzoek tot tools voor zoekwoordenonderzoek, we hebben een gevarieerde mix van oplossingen om uit te kiezen.

Laten we beginnen.

De beste tools voor het schrijven van inhoud voor SEO - samenvatting

De beste tools voor het schrijven van inhoud voor SEO hangen af van uw behoeften. En sommige tools kunnen samen met andere worden gebruikt voor een geweldig effect. Hier is onze aanbevolen technische stapel:

Gebruik Frase U kunt ook de Google Search Console-integratie gebruiken om 'quick wins' in uw content te vinden.

Surfer biedt een vergelijkbare set functies als Frase, maar is vooral gericht op inhoudsoptimalisatie.

Semrush is vooral bekend als een alles-in-één SEO-tool, maar het bevat ook een aantal tools voor inhoudsoptimalisatie, het schrijven van inhoud en auditing.

SE rangschikking is zinvol voor wie een betaalbare alles-in-één tool wil. Gebruik het om high-traffic zoekwoorden te onderzoeken en inzicht te krijgen in de SEO-strategieën van uw concurrenten. U kunt het ook gebruiken voor rank tracking en backlink onderzoek. Er zijn ook on-page SEO, en extra content marketing tools.

BuzzSumo maakt het gemakkelijk om de contentstrategie van concurrerende websites te analyseren, contentideeën te genereren en onderzoek te doen naar influencers. Door influencers in uw content op te nemen, vergroot u uw bereik en uw domeinautoriteit.

Scalenut is een AI-contentschrijver die bijzonder nuttig kan zijn om het schrijfproces te versnellen en writer's block te overwinnen. Hoewel het in staat is hele blogberichten te schrijven, raden we niet aan het op die manier te gebruiken.

1 - Frase

Frase is een complete toolkit voor SEO-schrijvers voor het onderzoeken, plannen, briefen en optimaliseren van inhoud, waarmee uw hele contentworkflow wordt bestreken.

U kunt niet alleen inhoudsopgaven genereren na analyse van concurrerende inhoud, maar ook nieuw gegenereerde en bestaande inhoud optimaliseren voor zoekmachineoptimalisatie.

De AI-sjablonen van Frase kunnen contouren, intro's en koppen genereren op basis van het trefwoord van uw keuze. Hoewel de inhoudsbewerker evenveel functies heeft als de beste tekstverwerkers, is de kers op de taart de functie voor het scoren van inhoud, waarmee u het perfecte artikel kunt maken.

Schrijven voor zoekmachines vereist een lastige mix van technische finesse en creatieve flair. Frase doet het zware werk voor u door uw inhoud te parafraseren en uw zinnen automatisch aan te vullen.

Met de SEO add-on kunt u onbeperkt toegang krijgen tot de Frase AI Writer, samen met data analytics over zoekmachine resultaten pagina's (SERP) en extra maandelijks zoekvolume.

En dat is nog niet alles. U kunt zelfs Google Search Console integreren met Frase om het laaghangende fruit te pakken en uw site-brede inhoud te optimaliseren.

Frase biedt één enkele oplossing voor elke fase van het schrijven van inhoud. Het is een geweldige optie voor schrijvers die de kosten en complexiteit van meerdere tools willen vermijden.

Prijzen

Frase biedt een proefversie van 5 dagen voor $1. Plannen beginnen vanaf $14,99 per maand. Toegang tot de SEO add-on kost een extra $35 per maand, maar hun kernfunctionaliteit zal genoeg zijn voor de meeste gebruikers.

Probeer Frase vandaag nog

2 - Surfer

Surfer helpt u bij het plannen, creëren en schrijven van uw inhoud met als enige doel op de eerste pagina van de Google-zoekresultaten te komen. Het helpt u ook bij het optimaliseren van uw inhoud zodat u blijft scoren.

Als het gaat om tools voor het schrijven van inhoud voor SEO, zijn er maar weinig die het zo goed doen als Surfer. Het neemt de leiding over uw inhoudstrategie door onderwerpsuggesties te geven op basis van gerelateerde trefwoorden.

U kunt de voorgestelde onderwerpen gebruiken om artikeloverzichten te genereren, compleet met koppen, intro's en inhoud die u kunt aanpassen aan uw stijl.

De content editor van Surfer toont u duidelijk de op te nemen trefwoorden, het aantal woorden, en het aantal koppen en afbeeldingen - allemaal in real-time. U heeft altijd uw content score die bovenaan knippert om te meten hoe goed uw content is.

Zodra uw inhoud live gaat, helpt Surfer u zelfs met SEO-audits om al uw bestaande inhoud te optimaliseren om ervoor te zorgen dat u beter scoort dan uw concurrenten. Dit helpt uw artikelen niet alleen op de eerste pagina van Google te komen, maar daar ook te blijven.

Surfer is een uitgebreid aanbod voor het schrijven van inhoud met een paar voordelen ten opzichte van veel andere oplossingen - een schone interface, ongecompliceerde inhoudscores en een inhoudsbewerker met veel mogelijkheden.

Prijzen

Surfers plannen beginnen bij $59 per maand. Kortingen beschikbaar voor jaarplannen.

Probeer Surfer

Lees onze Surfer review.

3 - Semrush

Semrush Ondanks dat het een alles-in-één marketingplatform is, doet het geen concessies aan zijn SEO-onderzoek en inhoudsoptimalisatiemogelijkheden.

Met zijn zoekwoordonderzoek, SERP-analyse en technische SEO-audits gaat Semrush de strijd aan met de beste tools voor het schrijven van inhoud voor SEO.

U kunt bestaande inhoud op uw website optimaliseren door simpelweg de doel-URL en het doelzoekwoord waarvoor u wilt optimaliseren op te geven. Semrush scant dan de pagina's boven u in SERP's en genereert verwijzingen om uw inhoud te optimaliseren.

Wat Semrush het beste doet, is het analyseren van zoekmachineresultatenpagina's voor uw doelzoekwoord en SEO-aanbevelingen bieden om niet alleen uw inhoud, maar ook uw inhoudsstrategie te verbeteren.

Het integreert zelfs met Google Search Console en Google Analytics en combineert de gegevens met zijn eigen SEO-tools om op gegevens gebaseerde inhoudsaanbevelingen te doen.

Dan is er nog de backlink database die een van de grootste is van alle backlink analyse tools op de markt. Dit is ongelooflijk handig voor link prospectie en het monitoren van het linkprofiel van uw site.

Semrush kan een geweldige optie zijn voor SEO content schrijvers die een oplossing willen die verdubbelt als een marketing tool voor sociale media, PPC, en meer.

Prijzen

Semrush biedt een 7-daagse gratis proefperiode, met zijn betaalde plannen vanaf $ 119,95 per maand. Semrush pand een 7-daagse geld-terug garantie ook op elk van haar plannen.

Probeer Semrush gratis uit

4 - SE Ranking

SE rangschikking brengt een heleboel SEO analyse en marketing tools samen op één platform om alles aan te pakken van keyword onderzoek en tracking tot concurrentie analyse en on-page SEO optimalisatie.

SE Ranking biedt een aantal inhoud marketing tools. Ten eerste, gebruik hun inhoud idee tool om onderwerp ideeën te genereren op basis van zaad trefwoorden. Ze zijn allemaal georganiseerd in actuele hubs die heel nuttig is.

Gebruik vervolgens hun inhoudseditor om suggesties te krijgen over hoe u uw inhoud kunt optimaliseren terwijl u deze schrijft. Gebruik daarna hun on-page SEO checker om uw inhoud verder te verbeteren.

En voor technische SEO-kwesties zult u hun SEO-audit nuttig vinden.

Bovendien kunt u SE Ranking gebruiken om de high traffic trefwoorden van uw concurrenten te ontdekken, en de rankings van uw eigen trefwoorden te volgen.

Om te helpen met uw link building inspanningen, zijn er backlink analyse en backlink gap tools.

U hebt ook toegang tot white-label SEO rapportage tools voor het delen van diepgaande rapporten met uw klanten.

SE Ranking werkt het beste voor gebruikers die op zoek zijn naar een alles-in-één tool voor alles wat SEO is, wat zowel inhoud schrijven en inhoud optimalisatie tools omvat.

Prijzen

SE Ranking's plannen beginnen vanaf $39 per maand, met een 14-daagse gratis proefperiode ook beschikbaar.

Probeer SE Ranking gratis

Lees onze SE Ranking review.

5 - Scalenut

Scalenut is een krachtige AI-schrijfassistent die menselijke schrijfprincipes gebruikt om je van writer's block af te helpen en het creatieproces van inhoud te versnellen.

Scalenut blinkt uit in het produceren van creatieve inhoud voor blogberichten, advertenties en meer, die ook geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Met Scalenut kunt u SEO-inhoud creëren met een krachtig, geautomatiseerd algoritme dat alleen een onderwerp en een toon nodig heeft om originele inhoud te genereren.

Het heeft een grote selectie ingebouwde sjablonen die alles bestrijken, van blogs en artikelen tot Facebook- en Google-advertenties en productbeschrijvingen.

Scalenut ondersteunt meer dan 25 talen en bevat natuurlijke trefwoordintegratie om te zorgen voor al uw SEO-schrijfbehoeften.

Als u op zoek bent naar een AI-schrijver die toonaangevend is, beproefd en goedgekeurd door duizenden schrijvers, dan moet Scalenut zeker op uw lijst staan.

Het is vermeldenswaard dat AI-tools voor het schrijven van content het beste werken als een manier om uw workflow voor het schrijven van content te versnellen. Hoewel Scalenut long-form content kan schrijven, raden we niet aan het te gebruiken (of andere AI-software voor het schrijven van content) om volledige artikelen te schrijven.

Prijzen

De plannen van Scalenut beginnen vanaf $12/maand (jaarlijks gefactureerd), maandelijkse plannen zijn ook beschikbaar. Er is een gratis proefperiode van 7 dagen.

Probeer Scalenut Gratis

6 - PageOptimizer Pro

PageOptimizer Pro (POP) is een uitstekend hulpmiddel voor inhoudoptimalisatie voor schrijvers die uitzonderlijk hoog scorende SEO-inhoud willen maken. Het is een van de meest uitgebreide SEO-tools op de markt.

Het wordt aangedreven door een gepatenteerd on-page SEO-scoresysteem dat is gebaseerd op meer dan 400 tests van het SEO-algoritme van Google. Het biedt SEO-gerichte contentbriefings die uw schrijven begeleiden met de beste SEO-aanbevelingen.

Bovendien scoort de content editor uw content in real-time, zodat u kunt zien hoe elke verandering uw SEO-score beïnvloedt. Het SEO-scoresysteem werkt in overdrive op de achtergrond om ervoor te zorgen dat geen enkele technische SEO-factor over het hoofd wordt gezien.

Of het nu gaat om zoekwoordonderzoek, LSI-termen, header tags of schema, met de SEO-schrijfassistent van POP kunt u eenvoudig inhoud produceren die geliefd is bij zoekmachines.

PageOptimizer Pro richt zich op contentschrijvers die technische SEO voorrang geven boven andere aspecten en die willen dat hun SEO-tool zo volledig mogelijk is.

Prijzen

U kunt POP beginnen te gebruiken met een gratis proefperiode van 7 dagen van hun basisplan dat $27 per maand kost. U kunt upgraden naar meer premiumplannen om onbeperkte rapporten te ontsluiten.

Probeer PageOptimizer Pro gratis uit

7 - BuzzSumo

BuzzSumo is een uiterst krachtige toolkit voor inhoudonderzoek en -analyse die u helpt veelbelovende ideeën voor inhoud bloot te leggen. Het helpt u ook samen te werken met beïnvloeders die waarschijnlijk het woord over uw merk en inhoud zullen verspreiden.

BuzzSumo is een tool voor contentplanning, concurrentieonderzoek en samenwerking met influencers die zich richt op één doel: u helpen bij het creëren van social media-waardige content.

Het gebruikt zijn uitgebreide en actuele gegevens om u inhoudsideeën te tonen die gegarandeerd viraal gaan en in de bovenste zoekresultaten van Google komen. Vervolgens laat het u ook zien welke inhoudformaten u moet gebruiken en waar u uw inhoud moet delen voor de meeste betrokkenheid.

Met keyword onderzoek, concurrentie analyse en sociale betrokkenheid gegevens gecombineerd, BuzzSumo wordt uw enige bron van waarheid voor sociale media dominantie.

Bovendien kunt u de database van beïnvloeders gebruiken om te weten welke social media-sterren en journalisten dagelijks inhoud delen die verband houdt met uw niche. U kunt dan met hen samenwerken op het gebied van inhoud, crowdsourced campagnes of influencer marketing.

BuzzSumo vertegenwoordigt een datagestuurde oplossing voor inhoudstrategie die aantrekkelijk is voor alle socialemediamarketeers en zelfs -makers die een vinger aan de pols willen houden bij de nieuwste engagementtrends.

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $119/maand, of u kunt jaarlijks betalen en 20% besparen. Probeer BuzzSumo met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Probeer BuzzSumo gratis

8 - MarketMuse

MarketMuse is een AI-ondersteunde tool voor inhoudsonderzoek, intelligentie en schrijven. Het richt zich op het prioriteren van ideeën voor inhoud op basis van potentiële ROI.

MarketMuse is een van de meer unieke tools voor het schrijven van inhoud, omdat het AI gebruikt om u niet alleen te helpen bij het plannen van een inhoudsstrategie, maar dit te doen op basis van de dollarwaarde die aan elk potentieel stuk inhoud is verbonden.

De geautomatiseerde oplossing voor het inventariseren en plannen van inhoud selecteert voor u de beste mogelijkheden voor inhoud en meet ook uw domeinautoriteit en de kwaliteit van bestaande inhoud.

Vervolgens gebruikt het zijn AI-gegenereerde content briefings om u te helpen sneller te schrijven, met schetsen en rubrieken rond gerelateerde trefwoorden, en een real-time content score met aanvullende aanbevelingen voor interne en externe linking.

Bovendien kunt u ook uw bestaande inhoud optimaliseren op basis van MarketMuse's toonaangevende onderwerpmodellen die de belangrijkste concurrenten voor uw zoekonderwerp analyseren.

MarketMuse hanteert een nieuwe benadering van contentstrategie en -schrijven door ROI in de mix op te nemen, iets wat zowel marketeers als CXO-stakeholders zouden waarderen.

Prijzen

MarketMuse biedt een gratis plan om mee te beginnen en betaalde plannen vanaf 600 dollar per maand.

Probeer MarketMuse gratis uit

9 - WordHero

WordHero is een relatief nieuw hulpmiddel voor het schrijven van AI-inhoud dat een taalmodel met machinaal leren gebruikt om originele en mensachtige inhoud te genereren met behulp van 60+ schrijfgereedschappen en enkele doelzoekwoorden.

WordHero gebruikt intelligente sjablonen om u in staat te stellen frisse en natuurlijk klinkende inhoud te creëren voor meer dan 60 use cases, variërend van blog posts & artikelen tot advertentie kopieën en productbeschrijvingen tot social media posts en LinkedIn Bios.

Het taalmodel wordt naar eigen zeggen aangedreven door 175 miljard parameters voor machinaal leren. Dit levert een tijdsefficiënt proces op voor het maken van inhoud, met behulp van nuttige aanwijzingen en altijd evoluerende schrijftools.

Met zijn long-form editor en keyword assistant zal elke inhoud die u maakt SEO-vriendelijk zijn. U kunt de gegenereerde inhoud aanpassen aan uw inhoud en vereisten. En u kunt inhoud schrijven in 108 talen.

WordHero concurreert sterk met andere AI-schrijvers. Hoewel het een nieuwkomer is in deze ruimte, probeert het een robuuste oplossing te combineren met aantrekkelijke prijzen om gebruikers te verleiden.

Net als andere AI-tools voor het schrijven van inhoud, is WordHero in staat om lange inhoud te creëren, maar we raden aan om het te gebruiken als een assistent om tijd te besparen en uw schrijfproces te versnellen, in plaats van al uw behoeften op het gebied van het schrijven van inhoud te behandelen.

Prijzen

WordHero biedt een enkel plan voor 49 dollar per maand of 348 dollar per jaar.

Probeer WordHero

10 - Grammarly

Grammarly Zie het als een tweede paar ogen die naar uw inhoud kijken.

Grammarly kan worden geïnstalleerd als een browserextensie of online worden geopend voor het controleren van lange inhoud, gewoon kopiëren en plakken vanuit Google Docs of Microsoft Word.

Het doet meer dan alleen je spelling en grammatica corrigeren door diepgaande schrijfadviezen te geven over duidelijkheid, beknoptheid en toon.

Zie ook: 7 beste domeinnaamregistrars vergeleken (editie 2023)

U krijgt inzicht in de leestijd en de leesbaarheidsscore van uw blog of artikel, samen met het aantal woorden en woordenschatideeën. Het kan ook ideeën suggereren over de toon van uw e-mails, waardoor het nuttig is voor e-mailmarketing.

En dit alles is gratis beschikbaar. Met het premium plan krijg je toegang tot een plagiaatcontrole en diepgaandere aanbevelingen over woordkeuze en stijl.

Grammarly biedt een geweldige manier om uw werk zelf te proeflezen en integreert een taalverbeteringstool op elk platform dat u gebruikt, van MS Word en e-mailclients tot sociale mediaplatforms.

Het is belangrijk op te merken dat Grammarly niet perfect is - geen grammatica & spellingscontrole software is dat. Het kan af en toe fouten maken. Maar het is nog steeds ongelooflijk belangrijk omdat het zal helpen u fouten te ontdekken die u anders zou missen.

Prijzen

Grammarly heeft een gratis versie, betaalde plannen beginnen vanaf $12/maand.

Probeer Grammarly gratis uit

11 - Hemingway App

Hemingway App is een hulpmiddel voor het schrijven van inhoud dat zich richt op het leesbaarder maken van uw schrijven door complexe woorden en structuren te identificeren.

Hemingway App wijst op veel voorkomende gevallen van complexiteit in je schrijven die de leesbaarheid ervan beïnvloeden. Bijvoorbeeld - passieve stem, onnodige bijwoorden en te complexe zinnen.

De tool gebruikt een eenvoudige interface met kleurcodering om verschillende 'fouten' aan te geven. Het is een eenvoudig te gebruiken software die geen tijd kost om te leren en een afleidingsvrije omgeving biedt om je te concentreren op één ding: je schrijven lezersvriendelijk maken.

Vaak vertrouwen schrijvers in copywriting op mooie woorden en stompzinnige teksten in een poging om betere teksten te maken, maar dat leidt vaak tot het tegenovergestelde resultaat. Hemingway App helpt je de leesbaarheid van je teksten te verbeteren, zodat ze impact hebben zonder cryptisch te zijn.

Een van de belangrijkste functies van het schrijven van inhoud is immers effectief communiceren met je publiek.

Prijzen

Hemingway App heeft een gratis versie, terwijl de betaalde versie, Hemingway Editor $19,99 kost als eenmalig bedrag.

Probeer Hemingway App gratis

Tools voor het schrijven van inhoud voor SEO - FAQ's

Hoe schrijf ik SEO-vriendelijke inhoud?

Het schrijven van inhoud die hoog scoort op de resultatenpagina's van zoekmachines vereist uitmuntendheid op verschillende gebieden - het gebruik van de juiste trefwoorden en koppen, aandacht voor het aantal woorden, afbeeldingen en alt-tekst, het optimaliseren van uw inhoud voor on-page en off-page SEO-factoren, en nog veel meer.

Hoewel u veel van deze vaardigheden kunt opdoen met gewoon schrijven, kan het gebruik van SEO-schrijftools het giswerk uit het hele proces halen.

Wat is de beste tool voor het schrijven van inhoud?

Er zijn verschillende hulpmiddelen voor het schrijven van inhoud op de markt die u kunnen helpen uw schrijfproces te automatiseren en meer op onderzoek te baseren.

Als u bijvoorbeeld uw eerste ontwerpen sneller wilt maken, kunnen AI-schrijvers zoals Scalenut en WordHero kan goed bij je passen.

Ze zijn allebei in staat om lange inhoud te schrijven, maar ik raad ze alleen aan als schrijfassistenten. Hulpmiddelen om te versnellen uw Geen hulpmiddel om u of uw inhoudsschrijver te vervangen.

Of als u op zoek bent naar een hulpmiddel om uw SEO te perfectioneren, dan is Semrush en SE rangschikking Beide tools bevatten een groot aantal tools, waaronder on-page SEO en tools voor inhoudsoptimalisatie.

Als u een alles-in-één platform voor het plannen en schrijven van inhoud wilt, overweeg dan het volgende Surfer en Frase voor de beste resultaten.

Als je een krap budget hebt en op zoek bent naar de beste gratis SEO-schrijftools, BuzzSumo en Grammarly's gratis plannen zijn een geweldige combinatie.

De beste SEO-tools voor het schrijven van inhoud kiezen

Bij het kiezen van de juiste tool voor het schrijven van inhoud moet u uw behoeften en budget zorgvuldig beoordelen en rekening houden met de mate van complexiteit waarmee u zich in de huidige fase van de levenscyclus van uw bedrijf tevreden kunt stellen.

Als u net begint, hebt u misschien geen volledig pakket voor het schrijven van inhoud nodig en bent u misschien beter af met een eenvoudig hulpmiddel voor inhoudoptimalisering.

Aan de andere kant, als u een agentschap bent, kunt u op zoek gaan naar betaalde tools die u kunnen helpen uw workflow voor het schrijven van inhoud te automatiseren.

Als u meer wilt weten over SEO in het algemeen, bekijk dan onze beginnersgids voor SEO of ons bericht over SEO-statistieken en -trends.

Gerelateerde software vergelijkingen:

  • AI-schrijfsoftware
  • Tools voor website-optimalisatie

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.