Hoeveel Instagramvolgers heb je nodig om geld te verdienen in 2023?

 Hoeveel Instagramvolgers heb je nodig om geld te verdienen in 2023?

Patrick Harvey

Hoeveel Instagram volgers heb je nodig om geld te verdienen?

Er zijn veel verschillende factoren die van invloed zijn op wanneer je in staat bent om een inkomen uit het platform te genereren en hoeveel je kunt genereren.

We gaan ze allemaal behandelen in dit bericht.

Laten we het eerst hebben over hoe influencers inkomsten genereren via Instagram.

Hoe verdienen influencers geld op Instagram?

Instagram betaalt je niet automatisch wanneer je likes krijgt op posts en views op video's. Dus, hoe doe influencers geld verdienen op het platform?

We hebben een hele post over dit onderwerp als je er diep in wilt duiken. We geven je nu de verkorte versie.

HypeAuditor deed een onderzoek onder 1.865 Instagram influencers met volgers van 1.000 tot meer dan 1 miljoen.

Dit is wat ze ontdekten toen ze de respondenten vroegen naar hun belangrijkste inkomstenbronnen:

 • 40% genereert inkomsten uit merkpromoties, zoals gesponsorde berichten.
 • 22% gebruikt Instagram om meer klanten te werven.
 • 15% van de influencers genereert inkomsten via affiliate marketing.
 • 5% verkoopt cursussen via Instagram.
 • 4% van de influencers gebruikt abonnementsdiensten van derden, zoals Patreon en OnlyFans.
 • 6% gebruikt andere bronnen, zoals het aanbieden van rebrandingdiensten, het aanvaarden van donaties, het verkopen van producten en meer.

Dit betekent dat als je geen business hebt buiten Instagram of producten om een Instagram shop te openen, je beste opties zijn om sponsormogelijkheden en affiliate programma's te zoeken om je bij aan te sluiten.

Dit betekent inhoud met producten van sponsors of merken waar u bij aangesloten bent.

Omdat Instagram je maar één link in je Instagram-bio laat plaatsen en geen links in posts toestaat, gebruiken veel influencers link-in-bio tools om al hun affiliate links en andere belangrijke content op één pagina te vermelden.

Ze zeggen dan "link in bio" in Instagram bijschriften en video's.

Shorby is een fantastische toegewijde link-in-bio tool.

Je kunt ook een social media management tool zoals Pallyy gebruiken om Instagram content vooraf in te plannen & comments beheren. Het komt met zijn eigen link-in-bio tool.

Andere manieren waarop influencers geld verdienen op Instagram zijn het verdienen van Instagram Badges tijdens het uitzenden van Instagram Lives, meedoen aan het bonusprogramma voor Instagram Reels en het verwerven van Instagram-abonnementen.

Als je meedoet aan het Instagram Badges-programma, kunnen Instagram-gebruikers hun steun betuigen als je live bent door badges te kopen in stappen van $0,99, $1,99 en $4,99.

Zulke gebruikers krijgen hartjes, of "badges", naast hun gebruikersnaam als ze commentaar geven op Lives, waarmee ze aangeven dat ze je steunen.

Instagram experimenteert ook met uitbetalingen voor Reels.

Reels zijn het antwoord van Instagram op TikTok, en het bonusprogramma voor hen is alleen op uitnodiging terwijl Instagram het uittest.

Instagram stelt dat deelnemers bonussen van Reels kunnen verdienen op basis van de prestaties van individuele Reels, het aantal Reels dat de deelnemer produceert of door te voldoen aan aanwijzingen, zoals Reels met een vakantiethema.

Als je in aanmerking komt, vind je een uitnodiging op het dashboard van je Instagram Business-account.

Instagram Subscriptions zijn Instagram's antwoord op abonnementsdiensten van derden zoals Patreon en OnlyFans.

Het programma stelt u in staat exclusieve inhoud te creëren voor volgers (abonnees) die u maandelijks abonnementsgeld betalen.

Je kunt exclusieve Instagram Stories, posts, Reels, Lives, badges en groepschats maken.

Het programma is momenteel alleen beschikbaar voor geselecteerde beïnvloeders in de Verenigde Staten.

Hoeveel geld kun je verdienen op Instagram?

Uit het onderzoek van HypeAuditor bleek dat influencers gemiddeld $2.970/maand verdienen.

Influencers met volgers tussen 1.000 en 10.000 verdienen gemiddeld $1.420/maand, terwijl influencers met meer dan een miljoen volgers $15.356/maand verdienen.

Uit het onderzoek bleek dat de meest winstgevende categorieën dieren, business & marketing, fitness & sport, familie, schoonheid en mode zijn, in die volgorde.

Omdat de meerderheid van de influencers het grootste deel van hun inkomen verdient met gesponsorde posts, laten we even de gegevens van het onderzoek over gesponsorde Instagram-posts doornemen voordat we verder gaan.

HypeAuditor ontdekte dat de meerderheid van de influencers (68%) met één tot drie merken tegelijk werkt.

Zij ontdekten ook dat de meeste beïnvloeders ten minste $100 per gesponsorde post verdienen. Sommigen verdienen meer dan $2.000 per post.

We zullen deze cijfers in het volgende deel uitsplitsen.

Zie ook: 26 Marketing Automation statistieken, feiten en trends voor 2023

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen op Instagram?

Dit is een ingewikkelde vraag om te beantwoorden, vooral omdat er geen geschreven regel is die zegt "je Instagram account moet X aantal abonnees hebben om geld te verdienen op Instagram".

Sommige programma's hebben regels, zoals het Badges-programma van Instagram, dat vereist dat influencers meer dan 10.000 volgers hebben.

Als het gaat om gesponsorde berichten, affiliate links en het verkopen van producten, hangt de hoeveelheid geld die je verdient af van je niche, het aantal verbintenissen dat je kunt aangaan en je vermogen om te onderhandelen met potentiële sponsors.

Laten we toch eens kijken naar een paar gegevens die aantonen hoeveel geld je kunt verdienen op basis van het aantal volgers.

We beginnen met een kleinere influencer. Business Insider publiceerde in maart 2021 een artikel over YouTube en Instagram influencer Kayla Compton.

Kayla had 3.400 YouTube-abonnees en 1.900 Instagram-volgers op het moment dat het artikel werd gepubliceerd, maar genereerde al geld via YouTube-advertenties, affiliate links en, het meest indrukwekkend, een sponsoring waarbij ze merkambassadeur werd voor Pura Vida Bracelets.

In het artikel staat dat zij 15.000 dollar omzet genereerde voor het bedrijf, ondanks haar kleinere aanhang, en dat haar deal gepaard ging met een commissie van 10%.

Haar geheim? Een mediakit van acht pagina's met een korte beschrijving van haar inhoud, ervaring en demografie.

Dit is wat er op elke pagina van die mediakit staat:

 • Pagina 1: Titelpagina - Bevat een casual afbeelding van Kayla, haar merknaam, die gewoon haar volledige naam is, en relevante titels (ze werkt als fulltime social media manager buiten haar eigen ondernemingen). Ze gebruikt Content Creator, Social Media Manager, Small Business Owner en Podcaster.
 • Pagina 2: Korte beschrijving - Twee korte alinea's met uitleg over haar ervaring met sociale media, het soort inhoud dat ze maakt en haar missie als content creator. Op deze pagina staat ook haar primaire e-mailadres.
 • Pagina 3: Sociale media platforms - Een lijst van de platforms waarop ze actief is. Elk platform vermeldt haar handle/gebruikersnaam, het aantal abonnees/volgers dat ze heeft en een screenshot van haar profiel.
 • Pagina 4-5: Profiel inzichten - De volgende twee pagina's geven inzicht in het verkeer en de demografie van elk platform. Voor Instagram vermeldt ze het aantal volgers, de mate van betrokkenheid, profielbezoeken per maand en een uitsplitsing van haar demografische gegevens.
 • Pagina 6: Sponsoring - Een pagina gewijd aan sponsordeals die ze in het verleden heeft gehad.
 • Pagina 7: Andere projecten - Op deze pagina staan andere projecten waar ze bij betrokken is, waaronder haar Etsy shop, website en podcast.
 • Pagina 8: Verzenden - Een eenvoudige afscheidspagina met de tekst "Let's collaborate!" Ook staan haar e-mailadres en Instagram handle er weer op.
Bron: Business Insider

Kayla's mediakit zegt dat haar engagement rate op dat moment 5,6% was, wat heel goed is, aangezien het gemiddelde engagement rate voor influencer marketing slechts 1,9% is.

Deze ene statistiek draagt waarschijnlijk in belangrijke mate bij aan haar vermogen om sponsordeals te krijgen met een kleinere aanhang.

Plus, omdat ze haar grootste demografie laat zien, kan ze haar kansen op sponsordeals vergroten door zich alleen te richten op merken waarvan het klantenbestand overeenkomt met die demografie.

Inkomstenpotentieel per aantal Instagram-volgers

Uit een aparte studie van HypeAuditor blijkt dat de engagementsratio's beter zijn bij nano-influencers.

Zie ook: De beste Discord Bots 2023: Wat is het beste voor uw server?

Instagram-accounts met 1.000 tot 5.000 volgers hebben een gemiddeld engagementpercentage van 5,6%. Accounts met meer dan 1 miljoen volgers hebben een gemiddeld engagementpercentage van 1,97%.

Uit het andere onderzoek van HypeAuditor bleek hoeveel influencers verdienen per gesponsorde post op basis van het aantal volgers.

71% van de influencers met 1.000 tot 10.000 volgers verdient slechts tot $100 per gesponsorde post.

Sommigen verdienen meer dan dat, maar de cijfers beginnen pas echt te stijgen als je bij de 1 miljoen volgers komt, waar de meeste influencers meer dan $1.000 per bericht verdienen.

Dan blijven we zitten met dezelfde vraag waarmee we begonnen: hoeveel Instagram-volgers heb je nodig om geld te verdienen?

Vaak gestelde vragen

Hoe kan ik betaald worden door Instagram?

Instagram doet programma's hebben waarin het beïnvloeders direct betaalt, zoals bonussen voor Reels.

De meeste influencers worden echter betaald via gesponsorde berichten en commissies die worden gegenereerd via affiliate links.

Wanneer dit gebeurt, betalen de merken die u promoot u rechtstreeks voor het vermelden van hen en het vermelden van hun producten in uw inhoud.

Uitbetalingen gebeuren meestal via PayPal of directe betalingen naar uw bankrekening.

Weinig influencers worden rechtstreeks door Instagram betaald.

Krijg je betaald voor 1.000 volgers op Instagram?

Instagram-accounts met 1.000 volgers verdienen gemiddeld $1.420/maand en tot $100 per gesponsorde post.

Instagram betaalt influencers echter niet rechtstreeks, dus je kunt geld beginnen te verdienen zodra je je eerste sponsordeal binnenhaalt of je aansluit bij een affiliate programma, zelfs als je nog geen 1.000 volgers hebt.

Betaalt Instagram voor likes?

De beperkte makersprogramma's van Instagram omvatten geen betalingen voor 'likes'.

Een grotere betrokkenheid kan echter deuren openen voor grotere en betere sponsordeals.

Het eindoordeel

Laten we alles samenvatten wat we in dit bericht hebben behandeld.

Dat weten we:

 • De meeste Instagram influencers genereren inkomsten door gesponsorde posts en affiliate links.
 • Nanobeïnvloeders met een hoog engagement kunnen succesvolle sponsordeals binnenhalen.
 • Hoeveel je kunt verdienen per gesponsorde post is gebaseerd op het aantal volgers dat je hebt.

Dus, om een definitief antwoord te geven op onze oorspronkelijke vraag, moeten we zeggen dat je start geld verdienen op Instagram als je ongeveer 1.000 volgers hebt, maar niet verwachten dat het je dagbaan vervangt totdat je er ruim boven de 50.000 zit.

Het echte antwoord is dat of je geld kunt verdienen op Instagram afhankelijk is van je niche, je engagementcijfers en hoe goed je jezelf kunt verkopen aan merken.

Als je moeite hebt om geld te verdienen op Instagram, is hier een kleine checklist met dingen waaraan je kunt werken:

 • Meer volgers krijgen.
 • Uw betrokkenheid verbeteren.
 • Begrijpen wie je publiek is.
 • Een media kit maken, zoals Kayla heeft gedaan.

Maar vergeet niet dat de inhoud die werkt op Instagram ook opnieuw kan worden gepubliceerd op andere sociale netwerken zoals TikTok. En nu heeft YouTube ook shorts!

In die geest wilt u misschien onze andere berichten in deze serie bekijken:

 • Hoe verdienen influencers geld? De volledige gids

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.