Hoeveel YouTube-abonnees heb je nodig om geld te verdienen in 2023?

 Hoeveel YouTube-abonnees heb je nodig om geld te verdienen in 2023?

Patrick Harvey

Benieuwd naar het aantal abonnees dat nodig is om geld te verdienen op YouTube?

YouTubers genereren inkomsten op een aantal verschillende manieren, waarbij advertenties de belangrijkste zijn.

het meest populair.

In dit bericht behandelen we hoe YouTubers geld verdienen voordat we bespreken hoeveel

abonnees (en andere factoren) die nodig zijn om inkomsten te genereren.

Hoe verdienen makers geld met YouTube?

Hoewel advertenties het meest voor de hand liggende antwoord op deze vraag zijn, verdienen YouTubers op verschillende manieren geld.

Affiliate marketing, sponsoring, lidmaatschappen van kanalen en abonnementen van derden zijn allemaal gangbare methoden.

Om inkomsten uit YouTube-advertenties te genereren, moet je lid worden van het YouTube-partnerprogramma. YouTube eist dat leden ten minste 1.000 abonnees hebben, 4.000 kijkuren en geen actieve community strikes tegen je YouTube-account.

Eenmaal aanvaard, begin je inkomsten te genereren wanneer kijkers kijken en klikken op advertenties die tijdens je YouTube-video's worden afgespeeld.

Zowel kleinere als grotere videomakers kunnen methoden gebruiken als affiliate marketing, branded merch en abonnementen.

Voor affiliate marketing hoeft u zich alleen maar aan te sluiten bij affiliate programma's voor producten die uw kijkers waarschijnlijk zullen kopen, vervolgens promoot u die producten in uw video's en laat u uw affiliate link achter in elke videobeschrijving.

U ontvangt een commissie wanneer een kijker op uw affiliate link klikt en een aankoop doet.

Branded merch, zoals t-shirts en hoodies, is een andere veelgebruikte inkomstenstrategie voor YouTubers. Bovendien kun je deze ook gebruiken als je nog niet in aanmerking komt voor het YouTube Partner Program.

De meeste YouTube-kanalen maken gebruik van print-on-demand diensten zoals Printful, Printify en Teespring.

Met abonnementen kun je maandelijks rechtstreeks inkomsten genereren van je abonnees in ruil voor extra content. De meeste YouTubers gebruiken Patreon en Twitch, maar je kunt ook gebruikmaken van YouTube's eigen kanaallidmaatschappen of een van deze alternatieven.

Met sponsoring kunt u een vast bedrag ontvangen van merken in ruil voor het maken van speciale video's voor hun producten of het opnemen van hun producten in uw video's.

Er zijn nog een paar andere manieren waarop YouTubers geld verdienen, maar dit zijn de meest voorkomende.

Hoeveel geld kun je verdienen met YouTube?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat het bedrag dat je met YouTube kunt genereren sterk varieert en afhangt van een aantal verschillende factoren.

Ja, het aantal abonnees dat u heeft kan geeft je een indicatie van hoeveel geld je met YouTube kunt verdienen. Want hoe meer abonnees je hebt, hoe meer mensen je nieuwe video's kunt promoten.

Maar wat de rekeningen echt betaalt, is de kijktijd en het aantal mensen dat uw video's daadwerkelijk bekijkt.

Helaas staat een hoger aantal abonnees niet noodzakelijkerwijs gelijk aan een hoger aantal weergaven, aangezien de meeste kijkers video's vinden via het algoritme van YouTube.

Dat wil zeggen, via de zoekbalk en aanbevelingen van YouTube.

Wat de kijktijd betreft, melden de meeste YouTubers dat ze meer AdSense-betalingen ontvangen voor video's van 10 minuten of langer, zelfs als kortere video's meer bekeken worden. Dit komt omdat adverteerders betalen voor kijktijd.

Maar dan blijft nog de vraag hoeveel geld je met YouTube kunt verdienen.

Hier zijn antwoorden van twee verschillende YouTubers.

De eerste is Ali Abdaal, die een succesvol YouTube-kanaal runt in de onderwijsniche. Dit zijn de prestatiecijfers van zijn top vijf video's na zijn eerste virale video, 10 miljoen views en 3 miljoen abonnees.

 • 9 ideeën voor een passief inkomen
  • Aanzichten: 9,8 miljoen
  • Lengte: 30:01
  • Horloge tijd (uren): 1,1 miljoen
  • Inkomsten: $191,258.16
 • Beleggen voor beginners
  • Aanzichten: 5,2 miljoen
  • Lengte: 29:09
  • Horloge tijd: 766,300
  • Inkomsten: $87,200.08
 • Hoe een website bouwen in 2022
  • Aanzichten: 866,300
  • Lengte: 22:01
  • Horloge tijd: 86,500
  • Inkomsten: $42,132.72
 • Hoe ik echt snel typ
  • Aanzichten: 8,2 miljoen
  • Lengte: 15:33
  • Horloge tijd: 487,400
  • Inkomsten: $25,143.17
 • Hoe ik aantekeningen maak op mijn iPad Pro in de medische school
  • Aanzichten: 5,9 miljoen
  • Lengte: 13:56
  • Horloge tijd: 393,100
  • Inkomsten: $24,479.80

Je ziet hoe moeilijk het is om te voorspellen hoeveel geld je met YouTube kunt verdienen op basis van deze statistieken alleen, vooral als je kijkt naar Video 1 en Video 4.

Ze hebben een vergelijkbaar aantal weergaven, maar video 1 genereerde bijna acht keer zoveel advertentie-inkomsten als video 4.

En hier zijn een paar statistieken van een kleinere maker met minder dan 20.000 abonnees.

Tijdens de eerste maand dat Alexis Eldredge geld verdiende, verdiende ze 552,71 dollar met 101.000 weergaven en 9.200 kijkuren.

Tijdens haar eerste zes maanden van monetisatie genereerde haar kanaal 3.667,03 dollar aan advertentie-inkomsten uit 495.800 weergaven en 54.300 kijkuren.

Hoeveel abonnees heb je nodig om geld te verdienen op YouTube?

Omdat YouTube specifieke vereisten heeft voor het partnerprogramma, weten we hoeveel abonnees je nodig hebt om start geld verdienen op YouTube.

Je hebt 1.000 abonnees nodig om advertentie-inkomsten te genereren op YouTube. YouTube zal je niet toestaan geld te verdienen als je niet minimaal 1.000 abonnees en 4.000 kijkuren hebt.

Echter, gebaseerd op de prestatiecijfers van Ali en Alexis, zult u waarschijnlijk niet genoeg verdienen om het inkomen van uw dagelijkse baan op dit punt te vervangen.

Dat gebeurde pas na een jaar geld verdienen voor Ali en twee jaar nadat hij regelmatig video's begon te uploaden.

Uitzoeken hoeveel abonnees je nodig hebt om geld te verdienen op YouTube wordt veel moeilijker als je andere strategieën om geld te verdienen in overweging neemt, zoals kanaallidmaatschappen en sponsordeals.

Hoe haal je het meeste uit het YouTube-partnerprogramma?

De meest effectieve manier om de inkomsten van je YouTube-kanaal uit advertenties te verhogen, is door langere video's te uploaden.

U kunt het bewijs hiervan zien aan de hand van de prestatiecijfers die Ali deelde van zijn vijf best verdienende video's.

Zijn best verdienende video's zijn 30 minuten lang, terwijl zijn minst verdienende video's nauwelijks de aanbevolen 10 minuten overschreden.

U kunt ook experimenteren door meer mid-roll advertenties in te voegen in langere video's. Dit zijn advertenties die tijdens video's spelen in tegenstelling tot de advertenties die al aan het begin en einde van elke video spelen.

YouTube kiest automatisch plekken voor mid-roll advertenties, maar je kunt ze zelf handmatig toevoegen.

Door ze handmatig in te voegen, kunt u zelfs de manier waarop advertenties video's voor kijkers onderbreken tot een minimum beperken.

Houd ook rekening met deze basisfeiten over advertentieprestaties:

 • Meer kijktijd = meer advertentie-inkomsten.
 • Meer views = meer kijktijd.

Daarom moet je, zodra je langere video's gaat produceren, om meer advertentie-inkomsten te krijgen, het aantal weergaven van je kanaal verhogen.

Experimenteer door vaker te uploaden, zodat uw abonnees meer video's hebben om naar te kijken, maar wees voorzichtig.

Zie ook: De definitieve gids om Google sitelinks te krijgen

U wilt nooit voorrang geven aan kwantiteit boven kwaliteit, dus verhoog uw video-output alleen als u hetzelfde kwaliteitsniveau kunt blijven leveren als in uw huidige uploadschema.

Als u in uw video's geen eenvoudige herinnering aan kijkers opneemt om zich te "abonneren en meldingen in te schakelen", probeer er dan een op te nemen.

Het lijkt misschien eenvoudig, maar een eenvoudige oproep tot actie is soms alles wat nodig is om kijkers in beweging te krijgen. Bovendien betekenen meer abonnees meer potentiële nieuwe kijkers voor elke video die je uitbrengt.

Als kijkers deze inschakelen en de YouTube-app op hun telefoon hebben geïnstalleerd, krijgen ze meldingen wanneer je nieuwe video's uitbrengt.

Hier zijn nog een paar tips om het aantal views van uw video's te verhogen:

 • Werk samen met andere YouTubers.
 • Maak video's voor actuele gebeurtenissen in uw niche.
 • Maak verkorte, bijgesneden versies van je video's en upload ze naar Instagram, TikTok en Facebook.
 • Onderzoek uw concurrentie om te zien welke populaire onderwerpen zij nog niet hebben behandeld en welke onderwerpen zij niet goed hebben behandeld.
 • Gebruik videokaarten om gerelateerde video's te promoten.
 • Maak embedding mogelijk, zodat derden uw video's op hun eigen websites kunnen plaatsen.

Aantal YouTube-abonnees nodig voor andere monetariseringsstrategieën

Je hebt maar één actieve kijker nodig om geld te verdienen met affiliate marketing, kanaallidmaatschappen of merch, dus laten we het eens hebben over een moeilijker te bereiken monetisatiestrategie: merksponsoring.

De waarheid is dat het niet echt uitmaakt hoeveel YouTube-abonnees je hebt. Merken willen weten hoeveel ogen je voor hun producten kunt krijgen, dus ze zijn meer geïnteresseerd in hoeveel views je per video krijgt.

Sommige sponsordeals omvatten alleen gratis producten om in je video's te gebruiken. Dit kan om een aantal redenen goed zijn. Het kan bijvoorbeeld helpen om productrecensies te financieren die je eerder niet kon maken.

De meeste cijfers die op het web circuleren, spreken echter van sponsoringstarieven tussen 10 en 50 dollar per 1 000 weergaven (CPM).

Je kunt onderhandelen voor een hogere CPM als het product van het merk direct aansluit bij jouw niche. Bijvoorbeeld als het product een klein keukenapparaat is en jij een food YouTuber bent versus een lifestyle YouTuber.

Kortom, je hebt ten minste 1.000 abonnees nodig om advertentie-inkomsten te genereren op YouTube, maar je kunt al veel eerder geld beginnen te verdienen door je kijkcijfers en betrokkenheid te verhogen.

Veelgestelde vragen over YouTube-abonnees

Hoeveel verdient een YouTuber met 1 miljoen abonnees?

Er is geen vast aantal, omdat de advertentie-inkomsten afhankelijk zijn van het aantal views en kijkuren dat je ontvangt, niet van het aantal abonnees dat je hebt.

Als je eenmaal bent toegelaten tot het partnerprogramma van YouTube, moet je je meer zorgen maken over het aantal views en de betrokkenheid per YouTube-video en minder over het behalen van een bepaald aantal abonnees.

Hoeveel YouTube views heb je nodig om $100 te verdienen?

Op basis van de vijf best verdienende video's van Ali Abdaal's YouTube-kanaal verdienen YouTubers gemiddeld $0,18 per uur kijktijd.

Er zijn dus ongeveer 556 kijkuren nodig om 100 dollar aan advertentie-inkomsten te genereren.

Google AdSense betaalt voor het aantal advertentieweergaven dat uw video's genereren, niet voor het aantal weergaven dat u ontvangt.

Zie ook: 15 beste Pinterest tools voor 2023 (inclusief gratis planners)

Daarom hebben kijktijduren een veel grotere invloed op hoeveel je kunt verdienen met YouTube-advertenties dan kijkcijfers.

Laatste gedachten

Er is slechts één actieve kijker nodig om aan de slag te gaan met bepaalde monetaire kanalen zoals affiliate marketing.

Advertenties op YouTube is een van de beste manieren om geld te verdienen met het platform, maar je hebt 1.000 abonnees nodig om te beginnen.

Dus dat zou je doel moeten zijn. Om je te helpen, maak je gebruik van alle promotiemethoden die we hierboven hebben besproken en blijf je bezig. Het kost tijd om een publiek op YouTube op te bouwen, maar het is de moeite waard.

Wil je meer lezen, bekijk dan andere artikelen uit deze serie:

 • Hoeveel TikTok volgers heb je nodig om geld te verdienen?
 • Hoe verdienen influencers geld? De volledige gids

Misschien vindt u deze artikelen ook nuttig:

 • 13 manieren om geld te verdienen met een website (en hoe te beginnen)
 • 19 bewezen ideeën voor YouTube-kanalen die je kunt gebruiken (+ voorbeelden)

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.