Hoe je meer verkeer naar je blog krijgt met Pinterest

 Hoe je meer verkeer naar je blog krijgt met Pinterest

Patrick Harvey

Hoeveel van jullie denken dat Pinterest alleen een plek is voor vrouwen om hun laatste recept of DIY project te delen?

Als de top 30 Pinners bestaat uit bloggers over eten, mode, design en huwelijken, dan kunnen we gerust zeggen dat het een scrapbooking-paradijs voor vrouwen is.

Het is dus gemakkelijk om deze visuele zoekmachine onder het tapijt te schuiven omdat je denkt dat dit platform niets voor jou is.

Maar als enkele van de grootste merken - Wal-Mart, Apple en Lowe's - Pinterest gebruiken voor hun marketinginspanningen, lijkt er genoeg ruimte te zijn voor bloggers, start-ups en ondernemers om pins, repins en groepsborden te proberen.

Er zit kracht achter het gebruik van Pinterest om verkeer naar je blog te leiden. Kijk maar eens naar deze verbazingwekkende feiten:

 • Een pin is 100 keer beter verspreidbaar dan een gemiddelde tweet.
 • Elke pin kan tot 2 paginabezoeken en 6 pageviews opleveren.
 • E-commerce sites profiteren van pinning omdat elke pin 78 cent kan opleveren
 • De levensduur van een pin is een week! Vergelijk dat met 24 minuten voor Twitter en 90 minuten voor Facebook.

De Pinterest-statistiek die er echter het meest uitspringt, is dat het het op één na snelst groeiende sociale netwerk is:

En denk niet dat je, omdat je in de blogging-, tech- of marketingindustrie zit, geen impact kunt hebben op Pinterest. Pinterest is de nummer één verkeersbron voor veel bloggers.

Dus, hoe kun je meer tractie uit Pinterest halen? Hier zijn vijf tactieken die je kunt gebruiken om je pinstrategie te verbeteren en verkeer te genereren.

1. Aanmelden voor een zakelijke rekening

Om echt effect te zien in je pins, meld je je aan voor een gratis Pinterest voor bedrijven account of zet je je bestaande account om.

Als u zich aanmeldt, krijgt u toegang tot Pinterest analytics - belangrijke informatie over het gedrag van uw pins - zodra u uw website verifieert bij Pinterest.

Je kunt ook Rich Pins aanvragen, dat zijn pins met meer informatie dan je standaard pin. Er zijn vijf verschillende types - film, artikel, product, app, recept en plaats - elk met hun eigen pin-upgrades zoals realtime prijzen en een directe link naar je site.

Artikelpins zijn waardevol voor bloggers omdat je je laatste blogpost kunt promoten met je logo, een grotere kop en een link terug naar je site. En het is gemakkelijk in te stellen met WordPress plugins zoals Yoast SEO, omdat Pinterest de Facebook Open Graph metadata gebruikt.

Zorg ervoor dat Open Graph is ingeschakeld op uw blog en valideer vervolgens uw site met Pinterest.

Pinterest beoordeelt je site en neemt contact met je op om je te laten weten of je bent goedgekeurd.

Extra functies die u kunnen helpen met uw pinning strategie zijn:

 • Pinterest gidsen - Pinterest biedt gidsen om u op weg te helpen met pinnen, analyses en het optimaliseren van uw borden.
 • Marketing Blog - leer specifieke marketing tips voor dit platform en blijf op de hoogte van het laatste Pinterest nieuws.
 • Videobibliotheek - minitutorials over het maken van klikwaardige pins of het optimaliseren van je campagne, plus nog veel meer.
 • Tools - naast Rich Pins heb je een arsenaal aan pin tools om meer mensen te bereiken. Van Promoted Pins tot de Pin It knop, je kunt het makkelijk maken voor bezoekers om je te vinden en je content te pinnen.

2. Focus op uw tekstbeschrijving

Onder elke pin staat een beschrijving die de lezer vertelt waar je pin over gaat. Voor bloggers is de titel van je blog en een kleine beschrijving van je post voldoende.

Maar om het potentieel van je pin echt te maximaliseren, moet je meer doen dan dat.

Voor een hoge betrokkenheid moet je pin zijn:

 • Nuttig - maak het pinners gemakkelijk om je pin te vinden met een goede beschrijving. Volgens Pinterest krijgen nuttige pins 30% meer betrokkenheid.
 • Gedetailleerd - leg in een zin of twee uit waar je pin over gaat. Geef genoeg informatie om een pinner te verleiden door te klikken naar je blog.
 • Interessant - doe een beroep op de emoties van de pinner door zintuiglijke woorden en positieve gevoelens te gebruiken.
 • Actiegericht - neem een call-to-action op in uw beschrijving. Het gebruik van zinnen als "bekijk..." of "klik voor meer informatie" kan de betrokkenheid verhogen.

Waar het uiteindelijk op lijkt, is dit:

En voor een extra pop en om je pin meer beschrijvend te maken, voeg je tekst toe aan je afbeelding.

Tot slot, om je inhoud echt te promoten en op de markt te brengen, moet je SEO-vriendelijke trefwoorden in je beschrijving opnemen en zo beknopt mogelijk zijn (zie het als Pinterest SEO). Het is gebleken dat pins met beschrijvingen van 200 tekens het meest vindbaar zijn. Het kan ook geen kwaad om relevante hashtags toe te voegen aan de beschrijvingen van je pins.

3. Pin op het juiste moment

Dit is allemaal een spel van nummers. Honderden pins worden elk uur van elke dag op Pinterest getoond.

Hoe kun je je pins het beste laten schitteren? Wat je wilt in je Pinterest marketing strategie is om de meeste repins te hebben. Je wilt dat zoveel mogelijk mensen je materiaal repinnen, zodat het vaker wordt getoond aan nieuwe gebruikers.

De meest succesvolle strategie is het vinden van de beste tijd en dag om te pinnen. Natuurlijk wilt u pinnen wanneer uw doelgroep op Pinterest zit.

Uit analyse van de gegevens van vele artikelen blijkt dat de beste tijd om te pinnen op zaterdagochtend is. De piektijd - voor mode en detailhandel - is vrijdag na 15.00 uur.

En de slechtste tijd om te pinnen is tijdens normale werkuren - wat logisch is.

Maar als je je publiek wilt targeten, wil je misschien een stap verder gaan en kijken waar je publiek vandaan komt en hoe ze hun tijd op Pinterest doorbrengen.

Zie ook: Hoe uw blog promoten in 2023: de complete beginnersgids

Je kunt de demografische gegevens van je publiek snel achterhalen via Pinterest analytics.

Dit kan u helpen een beter beeld te schetsen van het tijdstip waarop u moet pinnen om uw doelgroep te bereiken.

Om te zien hoe vaak pinners daadwerkelijk actief zijn op Pinterest: volgens een studie van PewReserachCenter bezoekt tot 17% van de gebruikers de site dagelijks. Bijna 9% van de gebruikers bezoekt Pinterest meerdere keren per dag.

Bijna 52% van de mensen bezoekt de site minder dan één keer per week. Om het grootste deel van je publiek te bereiken, moet je dus consequent pinnen, maar overdrijf het niet.

Het is een vreselijk pinbeleid om je materiaal te veel te pinnen. De beste strategie is om inhoud te pinnen waarvan je weet dat je publiek die leuk en nuttig vindt. Probeer je te houden aan de 80/20-regel van Pareto - deel 80% van het materiaal van anderen en slechts 20% van je eigen materiaal.

4. Maak pin-waardige afbeeldingen

Wat Pinterest zo verleidelijk en verslavend maakt, zijn de afbeeldingen die bloggers pinnen. Het is niet genoeg om zomaar een afbeelding te gebruiken. De beste afbeeldingen zijn geoptimaliseerd voor maximale betrokkenheid.

Dus, wat maakt een pinntastische foto? Laten we eens kijken naar drie kerngebieden waarop we ons moeten richten bij het maken van een pinntastische foto.

1. Het moet de juiste maat zijn

Je weet dat Pinterest de voorkeur geeft aan verticale afbeeldingen. Aangezien tot 80% van de pinners de Pinterest feeds op mobiele apparaten bekijkt, is het logisch om afbeeldingen te gebruiken die meer hoog dan breed zijn.

Dus, wat is de perfecte grootte voor een pin? Over het algemeen wil je een beeldverhouding van 2:3 of 4:5. Bijvoorbeeld, als je een afbeelding hebt met een breedte van 650, moet je minimale hoogte 975 zijn. Voor de beste pin is langer beter, over het algemeen.

Zie ook: 7 beste cloudhostingproviders voor 2023: beoordelingen + prijzen

Lange pins zijn gunstiger op Pinterest omdat ze meer ruimte innemen op de feed, waardoor ze moeilijk te passeren zijn.

2. Het beeld is prachtig

De afbeelding die je gebruikt voor je blogpost moet geweldig zijn. Er zijn veel studies gedaan naar wat een geweldige pin maakt en een startup genaamd Curalate vond verschillende kenmerken die gemeenschappelijk zijn met de beste pins die er zijn.

Paula Dean's pin voor haar komkommer, ui en tomatensalade wordt beschouwd als de belichaming van de perfecte Pinterest afbeelding.

Dus, wat is er zo perfect aan?

 • Er zijn geen gezichten - afbeeldingen zonder menselijk gezicht krijgen 23% meer repins. Pinners kijken liever naar dingen dan naar gezichten.
 • Levendige kleuren - Paula's pin werkt zo goed omdat er meerdere levendige kleuren in haar afbeelding zitten - limoenen, roze, rood - die pinners aantrekken om te delen.
 • Contextuele achtergrond - eenvoudige en effen witte achtergrondafbeeldingen ontvangen slechts een kwart van de repins. Wil je meer pins, kies dan een achtergrond die iets toevoegt aan je algemene afbeelding. In Paula's afbeelding zit haar slakom bovenop een houten picknicktafel, wat logisch is voor pinners die naar de afbeelding kijken.
 • Inclusief roodtinten - Afbeeldingen met overwegend rood, oranje of roze kunnen het heel goed doen.
 • Lichtheid - Studies hebben aangetoond dat beelden met meer lichtheid 20 keer beter presteren dan donkere beelden.

Pinterest zelf stelt het volgende voor:

 • Houd branding en logo tot een minimum beperkt - Pinterest stelt voor om smaakvol om te gaan met je branding. Je wilt geloofwaardigheid toevoegen aan je pin, niet afbreuk doen aan wat je pint. Dus maak je merklogo - als het in je afbeelding staat - groot genoeg om te zien in een rasterweergave op je mobiele telefoon.
 • Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit - goede pins gebruiken professioneel uitziende foto's en afbeeldingen in hoge resolutie.
 • Houd het simpel, Simon - houd je afbeeldingen gericht op een duidelijk thema. Vermijd een assortiment van willekeurige objecten of producten.

3. Neem tekst op in je afbeelding

Als u wilt dat uw pin de aandacht trekt en verkeer naar uw blog genereert, is het een goed idee om tekst aan uw afbeelding toe te voegen.

Het ziet er niet alleen professioneler uit - als je het goed doet - het helpt de pinner precies te weten waar je pin over gaat, snel en in één oogopslag.

Kijk maar eens hoe deze Pinterest feed dynamischer en aanlokkelijker is:

En, laten we nu eens kijken hoe deze feed geen tekst heeft in hun pins en hoe gemakkelijk je er langs kunt skimmen zonder deze pins echt te zien.

Het is tegenwoordig gemakkelijk om tekst in je afbeeldingen op te nemen. Er zijn gratis hulpmiddelen voor het bewerken van afbeeldingen, zoals Canva, waarmee iedereen gemakkelijk tekst in zijn afbeeldingen kan opnemen.

Je kunt ook Adobe Photoshop kopen als je meer keuzes en gereedschappen wilt om je afbeeldingen te laten schitteren. Ze hebben een betaalbaar maandplan en videotutorials om je ook te helpen.

En als je niet weet waar je gratis lettertypes kunt vinden, is een goede plek om te beginnen Google Fonts. Daar kan het niet misgaan!

Noot van de redactie: We hebben een paar studies doorgenomen die laten zien wat het beste werkt op Pinterest. Hoewel deze informatie nuttig is, is de kans groot dat ze niet nauwkeurig is. Als iedereen hetzelfde doet om op te vallen - valt niemand op. Kijk dus naar wat er in jouw niche wordt gepind en doe het tegenovergestelde van alle anderen. Kijk dan hoe het gaat - het zal wat experimenteren vergen, maar het is de moeite waard om te doen.

5. Word lid van een Pinterest-groepsbord

Pinterest group boards zijn perfect om meer tractie naar je blog te genereren. Een group board - indien populair - is een community board waar andere pinners kunnen pinnen. Ze zijn razend populair en kunnen je meer exposure geven.

Door lid te worden van een groepsbord kun je snel je volgersbestand laten groeien. Als je regelmatig pint op een groepsbord, zullen andere mensen die het bord volgen je pins zien en wellicht geïnteresseerd zijn in jouw Pinterest bord. Als ze het leuk vinden wat ze zien, zullen ze je volgen.

Op je Pinterest homepage zien je groepsborden er zo uit:

Aan de rechterkant van je board staat een mensen-icoontje. Dit vertelt je dat het een groepsboard is.

De eenvoudigste manier is zoeken op PinGroupie. Zoek gewoon op een trefwoord - bijvoorbeeld bloggen - en kijk wat er te vinden is.

Er zijn verschillende manieren om lid te worden van een groepsraad:

 • Leer de maker van het groepsbord kennen - begin hun inhoud te pinnen en ga een dialoog aan met de maker. Pinterest is niet alleen voor pinnen, je kunt een sterk netwerk ontwikkelen door commentaar te geven op pins.

Je kunt ook de blog van de maker bezoeken en daar opmerkingen achterlaten. Door deze gebaren weet de maker wie je bent en vertrouwt hij je wanneer je uiteindelijk contact opneemt om lid te worden van zijn Pinterest bord.

 • Kijk of er uitnodigingsinstructies zijn - sommige groepsboards hebben instructies in hun beschrijving. Het kan zo simpel zijn als het sturen van een e-mail naar de maker van de groep, of je moet een reactie achterlaten op een van hun pins. Vergeet niet beleefd te zijn en uit te leggen waarom je lid wilt worden.
 • Uitgenodigd worden door een groepslid - als groepslid kun je anderen uitnodigen - zolang dat in die bepaalde groep is toegestaan.

Als u een groepsbord wilt maken, zijn er twee manieren om dat te doen.

 1. Maak een nieuw bord zoals gewoonlijk, maar in plaats van "medewerkers" over te slaan, kun je nu andere pinners toevoegen op hun naam of e-mailadres.
 2. Maak groepsboards aan vanuit een bestaand board. Je kunt andere pinners of bloggers uitnodigen voor je bestaande board.

6. Vergroot je Pinterest tractie met de Social Snap plugin

Als je WordPress gebruikt, ken je waarschijnlijk veel nuttige plugins om het bloggen gemakkelijker te maken.

Gemakkelijk is natuurlijk goed, maar als het erop aankomt, zijn we eigenlijk maar op één ding uit: meer verkeer?

Door de Social Snap plugin en een paar van zijn unieke Pinterest-specifieke functies te gebruiken, kunt u uw aanwezigheid op Pinterest vergroten en zo uw bereik en verkeer aanzienlijk vergroten.

Social Snap is in de kern een plugin voor sociaal delen, dus als u een andere plugin voor sociaal delen gebruikt, zoals Monarch of Shareaholic, zult u die eerst willen deactiveren vanuit uw WordPress backend.

Zodra u de Social Snap plugin hebt gedownload, geïnstalleerd en geactiveerd, gaat u naar de Sociaal delen tab -> Netwerken beheren en zorg ervoor dat je de Pinterest knop in je netwerklijst opneemt. Ik neem graag Facebook, Pinterest en Twitter op, maar als je in een B2B niche zit, wil je misschien ook LinkedIn opnemen. Houd het echter beperkt, want het laatste wat je wilt is bezoekers overweldigen met te veel keuzes.

Wat de positionering betreft, vinden veel mensen dat het plaatsen van de knoppen voor sociaal delen onderaan elk bericht, samen met een zwevende balk langs de zijkant, goed werkt om sociaal delen te bevorderen zonder te opdringerig te zijn.

Ben je ooit op een blog geweest, heb je op de Pinterest Opslaan knop geklikt die verschijnt als je met je muis over een afbeelding gaat en kreeg je een popup met een lijst van alle afbeeldingen op de pagina?

Weet je nog wat we zeiden over de bezoeker te veel keuzes geven?

Om echt aan te slaan op Pinterest, moet u Social Snap's Pinterest Opslaan knop functie gevonden in Sociaal delen tab -> In de media tabblad. Wanneer een bezoeker met de muis over een afbeelding in uw blogbericht gaat, verschijnt er een rood Sla knop verschijnt en wanneer daarop wordt geklikt, gaat de bezoeker rechtstreeks naar Pinterest om alleen die afbeelding te delen.

Nu het deel waar Social Snap echt schittert. Wanneer je een bericht of pagina maakt in de WordPress post editor backend - of een bestaand bericht bewerkt - kun je postspecifieke opties instellen onder de Social Snap Opties sectie.

Hier uploadt u uw zorgvuldig samengestelde Pinterest afbeelding en maakt u uw geoptimaliseerde Pinterest beschrijving. Wanneer iemand op de knop voor sociaal delen klikt, wordt hij direct naar Pinterest gebracht met de afbeelding en beschrijving al klaar om te pinnen.

Door extra moeite te doen om voor elk bericht een pinafbeelding en beschrijving te maken, kunt u beïnvloeden wat door uw bezoekers op Pinterest wordt gedeeld, zodat u zich alleen kunt richten op de meest geoptimaliseerde afbeeldingen en trefwoorden.

Social Snap komt in een gratis versie, maar de meeste belangrijke functies zijn alleen beschikbaar in de betaalde versies.

Inpakken

Pinterest was het snelst groeiende sociale netwerk in 2014 en de groei gaat nog steeds door. Het is veilig om te zeggen dat het niet snel zal verdwijnen.

Voor bloggers kan het een geweldige speeltuin zijn om je vaardigheden in het maken van afbeeldingen en je marketingvaardigheden te testen. Om echt resultaat te zien van Pinterest - klikken terug naar je site - probeer deze stappen te gebruiken:

 • Aanmelden voor een zakelijke rekening
 • Besteed aandacht aan uw beschrijving
 • Leer de juiste tijd en dag om te pinnen
 • Maak sensationele pinafbeeldingen
 • Samenwerken op een groepsbord

Verwante lectuur:

 • De enige tools die je nodig hebt om te domineren op Pinterest
 • De definitieve gids voor Pinterest-hashtags
 • 8 Social Media Management Tools om u tijd te besparen
 • 7 krachtige tools voor het plannen van sociale media om u elke week uren te besparen

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.