Hoeveel TikTok volgers heb je nodig om geld te verdienen in 2023?

 Hoeveel TikTok volgers heb je nodig om geld te verdienen in 2023?

Patrick Harvey

Als kleinere maker ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar het aantal TikTok-volgers dat je nodig hebt om geld te verdienen op het heetste sociale-mediaplatform van het web.

Aangezien elke monetisatiestrategie voor het platform onvoorspelbare tarieven betaalt aan elke influencer, is het moeilijk te bepalen hoeveel je zult verdienen bij elke mijlpaal.

Maar we kunnen het nog steeds proberen.

In deze post gebruiken we feiten en statistieken van rond het web en TikTok influencers zelf om te bepalen hoeveel volgers je nodig hebt op TikTok om betaald te krijgen.

Laten we beginnen.

Hoe verdienen influencers geld op TikTok?

TikTok-influencers genereren op verschillende manieren inkomsten.

De meest populaire, maar niet de meest winstgevende, is het TikTok Creator Fund. Dit is een soort nestei dat makers beloont voor, zoals TikTok het zelf zegt, "het maken van ongelooflijke TikTok-video's."

Je moet ten minste 10.000 volgers en 100.000 videoweergaven in de afgelopen 30 dagen hebben om te kunnen solliciteren.

Een andere manier om meer geld te verdienen via TikTok zelf is door virtuele geschenken te ontvangen tijdens livestreams.

TikTok-gebruikers kunnen virtuele munten kopen en die vervolgens uitgeven aan virtuele geschenken tijdens livestreams als een manier om hun favoriete makers te steunen.

Deze worden omgezet in Diamanten voor TikTok-makers, die ze kunnen inwisselen voor echt geld.

Omdat de inkomsten van TikTok zo laag zijn, vertrouwen veel makers op andere vormen van geld verdienen, zoals sponsoring, affiliate marketing en merchandise.

Affiliate marketing en merchandise zijn perfect voor makers van elke omvang, omdat je geen bepaald aantal volgers of aantal views nodig hebt om met deze strategieën geld te gaan verdienen.

Alles wat je nodig hebt is een klein handjevol echt betrokken volgers.

De goedkoopste manier om met branded merch te beginnen is via een print-on-demand dienst zoals Sellfy of Printful.

Bron: Sellfy Blog

Veel makers gebruiken TikTok ook als primaire marketingstrategie voor een bestaand bedrijf. Dit geldt vooral voor kunstenaars die handgemaakte goederen verkopen.

U kunt ook samenwerken met andere TikTokers om uw aanhang te vergroten door uw naam bij hun publiek onder de aandacht te brengen.

Sommige makers voegen ook hun PayPal-link of Venmo/Cash App ID's in hun bios in als een subtiele manier om kijkers aan te moedigen tips te sturen.

Hoeveel geld kun je verdienen op TikTok?

Het TikTok Creators Fund is de primaire manier om makers te betalen, omdat virtuele geschenken een onbetrouwbare bron van inkomsten zijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat het Scheppersfonds niet een programma voor het delen van advertentie-inkomsten. Als zodanig kan het ook een onbetrouwbare bron van inkomsten zijn.

Hier is een voorbeeld van wat een influencer verdiende met het Creator Fund.

Volgens Business Insider verdiende TikTok influencer Preston Seo 1.664 dollar tussen januari 2021 en mei 2021, ondanks het feit dat hij honderdduizenden volgers heeft.

Zijn dagelijkse verdiensten varieerden van 9 tot 38 dollar.

Een andere TikTok-creator meldde slechts 88 dollar betaald te krijgen voor een TikTok-video die 1,6 miljoen views kreeg.

TikTok doet hebben een soepel uitbetalingsbeleid, want de minimum uitbetalingsdrempel is slechts $50.

De inkomsten uit virtuele giften zijn nog minder geweldig dan die uit het Scheppersfonds.

Het is algemeen bekend dat 1 Diamond gelijk is aan $0,05. Het is echter moeilijk te voorspellen hoeveel je precies zult ontvangen, aangezien TikTok's Virtual Items Policy stelt dat "de toepasselijke monetaire compensatie door ons zal worden berekend op basis van verschillende factoren, waaronder het aantal Diamonds dat een gebruiker heeft opgebouwd."

Het is ook moeilijk om te beschermen hoeveel Diamanten je per geschenk verdient, omdat ze gebaseerd zijn op populariteit en de "omrekeningskoers die wij van tijd tot tijd naar eigen goeddunken bepalen".

Plus, als een gebruiker geschenken teruggeeft, moet u al het geld dat aan zijn Diamond-uitbetaling is toegekend, verbeuren. Als u het al heeft opgenomen, moet u zelf binnen 5 dagen een terugbetaling doen.

Zie ook: De beste Selz-alternatieven vergeleken (2023)

Het artikel van Insider citeerde echter een uitbetalingsstatistiek van TikTok influencer Jakey Boehm, die livestreamt op TikTok terwijl hij slaapt. Hij verklaarde dat hij in één maand alleen al met TikTok-levens $34.000 verdiende.

Hoeveel je zult verdienen met andere strategieën om geld te verdienen is nog moeilijker te voorspellen, omdat het gebaseerd is op hoe populair je video's zijn, het soort affiliate programma's waar je aan meedoet, het soort producten dat je verkoopt, voor hoeveel je je producten verkoopt, je betrokkenheid, enz.

Statista heeft vond dat macro influencers gemiddeld $197 per post verdienen voor branded content, terwijl grotere influencers $1.500 per post verdienen.

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen op TikTok?

Nu we al die informatie naar buiten hebben gebracht, gaan we naar onze oorspronkelijke vraag.

We weten dat je minstens 10.000 volgers nodig hebt om lid te worden van het Creatorfonds en 1.000 volgers om virtuele geschenken om te zetten in Diamanten.

U kunt echter ruim voor deze cijfers beginnen te verdienen met andere strategieën om geld te verdienen.

Dat is wanneer bepalen hoeveel TikTok volgers je nodig hebt om geld te verdienen een beetje moeilijk begint te worden.

Dat komt omdat je geen vast aantal volgers nodig hebt om affiliate-inkomsten te verdienen of merch te verkopen.

Zelfs als je minder dan 1.000 volgers hebt, kun je potentieel meer affiliate-inkomsten verdienen met één enkele virale video dan makers van drie keer jouw omvang verdienen met al hun video's.

Die zijn veel belangrijker dan het aantal volgers als het gaat om affiliate marketing en het verkopen van producten.

Waar het aantal volgers er echt toe doet zijn sponsordeals.

Merken willen weten dat je hun product voor zo veel mogelijk ogen kunt krijgen. Ze willen hogere volgersaantallen, views en engagement rates zien.

Zie ook: Hoe je bloglezers het hele jaar door kunt boeien met inhoudsthema's

Ze willen ook unieke inhoud en een bloeiende gemeenschap zien. Volgers die u vertrouwen zijn immers eerder geneigd om producten te kopen die u aanbeveelt.

Veel gidsen raden aan je volgers te laten groeien tot minimaal 10.000 tot 100.000 volgers voordat je contact opneemt met merken, maar je kunt ruim voor deze aantallen beginnen met je marketing naar potentiële sponsors.

Zelfs Statista bewees dat TikTok-creators met minder dan 15.000 volgers het hoogste aantal engagements hebben.

Het komt allemaal neer op hoe Het ergste wat er kan gebeuren is dat ze nee zeggen, en dan weet je dat je nog wat moet groeien.

Sponsors verleiden met een mediakit

Maak een mediakit om je kansen op sponsordeals te vergroten, zelfs als je een kleinere aanhang hebt.

Een mediakit is als een PowerPoint-presentatie verpakt in een PDF-document dat merken een overzicht geeft van het soort inhoud dat je maakt en de cijfers die je binnenhaalt.

Maak een aantrekkelijke PDF van meerdere pagina's met de volgende informatie:

 • Je naam en TikTok handle.
 • Korte uitleg over het soort inhoud dat u maakt.
 • Totaal aantal volgers en views.
 • Korte beschrijvingen van je top 3 video's. Zorg ervoor dat je het aantal views, likes, comments en shares vermeldt.
 • Je gemiddelde views/likes/comments/shares per video over de laatste 3 maanden.
 • Analyse van uw profiel, vooral demografische gegevens. Deze informatie helpt merken te begrijpen of uw publiek aansluit bij hun producten.
 • Details over eerdere gesponsorde berichten.
 • Handvatten voor andere sociale media platforms.

Neem deze mediakit op in uw eerste bericht aan sponsors.

Het eindoordeel

Zolang je regelmatig inhoud uploadt en video's uploadt die engagementen opleveren, kun je geld gaan verdienen op het platform, zelfs als je maar zo'n 1.000 volgers hebt.

Je hebt minstens 10.000 volgers nodig om deel te nemen aan het Creator Fund, maar aangezien het niet echt een betekenisvolle hoeveelheid inkomsten uitkeert, kun je beter op zoek gaan naar alternatieve strategieën om geld te verdienen.

Begin met affiliate marketing en branded merch.

Het beste is om je aan te sluiten bij affiliate programma's en merch te verkopen die bij je publiek past. Je moet je publiek bijvoorbeeld nooit onderschatten, maar een publiek dat voor 75% uit mannen bestaat, is waarschijnlijk niet geïnteresseerd in het kopen van merkhaaraccessoires.

Blijf bij mutsen, hoodies en t-shirts.

Zodra je een consistent aantal views en engagementen per video begint te ontvangen, begin je merken te benaderen.

Sommige gidsen op het web raden aan te wachten tot je 10.000 volgers hebt, maar sponsors willen gewoon weten dat je het publiek hebt waarnaar ze op zoek zijn en dat je je volgers tot actie kunt aanzetten (zoals blijkt uit je betrokkenheid).

Veelgestelde vragen over geld verdienen op TikTok

Hoeveel geld levert 1.000 volgers op TikTok op?

Macro influencers verdienen gemiddeld $197 per post voor branded content, aldus Statista.

Bij 1.000 volgers kun je ook virtuele cadeaus die je tijdens TikTok-levens hebt verdiend, omzetten in Diamanten, die ongeveer 5 cent per Diamant uitbetalen.

Het is moeilijk te voorspellen hoeveel je zult verdienen met affiliate marketing en je eigen merch, maar als je werkt aan hogere engagementsratio's, zul je hogere inkomsten uit deze ondernemingen zien.

Hoeveel geld levert 1 miljoen TikTok volgers op?

TikTok-creators met 1 miljoen volgers of meer kunnen gemiddeld $1.500 per post verwachten voor branded content.

Eén maker, Jenn Leach, meldde dat hij $88 verdiende voor 1,6 miljoen views, wat neerkomt op 6 cent per 1.000 views.

Wat betaalt TikTok maandelijks?

TikTok betaalt per aantal kijkers, terwijl sponsors per video betalen, dus het is onmogelijk om te voorspellen hoeveel je per maand zult verdienen, omdat het voor elke maker anders is.

Werk gewoon aan het maken van inhoud op een consistente basis, en experimenteer met verschillende soorten inhoud terwijl je aandacht besteedt aan video's die meer engagements krijgen dan andere.

Laatste gedachten

TikTok is een snelgroeiend platform en het is mogelijk om een behoorlijk bedrag te verdienen, zelfs met slechts 1.000 volgers.

Maar als je je inkomsten verder wilt laten groeien, is het zinvol om te publiceren op andere sociale netwerken zoals Instagram en YouTube. Zeker nu YouTube Shorts een ding zijn.

Met dat in gedachten wil je misschien de andere berichten in deze serie bekijken:

 • Hoe verdienen influencers geld? De volledige gids

Als u meer wilt weten over TikTok, lees dan deze berichten:

 • De laatste TikTok-statistieken: de definitieve lijst
 • 10+ manieren om geld te verdienen op TikTok
 • Hoe krijg je meer views op TikTok: 13 bewezen strategieën

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.